Lima

Lima er Perus fantastiske og mangfoldige hovedstad, hvor hele 7,2 millioner indbyggere har hjem. Dette vil sige, at over en fjerdedel af Perus befolkning har sin hverdag i Lima. Byen blev grundlagt den 18. januar år 1535 af spanske Francisco Pizarro.

Ved grundlæggelse blev byen egentlig kaldt “Ciudad de los Reyes”, hvilket betyder “Kongernes By”. Dette kommer sig af, at beslutningen om byens grundlæggelse blev truffet på Hellige Tre Kongers Dag.


Limas placering

Lima ligger på Perus vestkyst, hvorfra du kan finde den perfekte udsigt ud over Stillehavet. Byens klima er noget forunderligt. På trods af at her sjældent falder nedbør og at byen er lavt placeret, så vil du i Lima både finde ørken og en høj luftfugtighed.


Oplevelser i Lima

Parque de la Reserva

For den smukkeste oplevelse af alle, bør du indtage denne park efter mørkets frembrud. På det otte hektar store areal, vil du kunne beundre tretten forskellige springvand og fontæner i alskens forskellige former og farver.

Parque de la Reserva er for hele familien, såvel som for par, venner eller de som på egen hånd har lyst til en smuk oplevelse. Det tager ikke mange timer at spadsere området tyndt, men tiden kan til gengæld hurtig flyve afsted, når man sætter tid af til at beundre det fine vandkunst. Her er buer som børnene kan løbe igennem, og parkens højeste springvand er hele 80 meter højt.

Man påbegyndte bygningen af parken i 1926, på bestilling af Augusto B. Lequía. Parken er opkaldt efter de soldater, som kæmpede til det sidste i Slaget ved San Juan og Chorrillos, samt under Slaget ved Miraflores. Parken stod færdig tre år efter. Siden 2007 har parken udbudt The Magic Water Tour - En rundtur som har imponeret mange.

Miraflores

Distriktet Miraflores er det mest populære område i Lima. I denne bydel keder du dig aldrig. Her er altid noget at lave uanset alder og interesser. Miraflores er anset som værende en hovedattraktion i Lima, og som turist er der også stor sandsynlighed for, at dit hotel er placeret i dette distrikt.

Miraflores er spækket med udsøgte restauranter, og når natten falder på, åbner de mange barer og natklubber dørene op for festlige nattetimer. I løbet af dagen kan du slå dig løs mellem de mange shoppingmuligheder, besøge teatre, biografer og kunstgallerier, eller leje en cykel og opleve byen til hjuls.

Museo Larco

Mange turister som førhen har besøgt dette museum, beskriver Museo Larco som det perfekte sted, at starte sin rejse i Lima. Museet er spækket med forskellige sektioner, som alle hver især skitserer befolkningen i Perus historie.

På Museo Larco finder du alskens samlinger med abstrakt indhold såsom krukker, malerier og videnskabelige analyser. En stor favorit er museets samling af erotiske figurer. Man kan blive forundret over, hvor meget erotik fyldte selv i det gamle Peru.

Tilhørende museet udfolder sig en smuk have fyldt med blomster og anden indbydende beplantning. Haven er et oplagt sted at tage en pause fra museets mange givende indtryk, og nyde en kop kaffe eller en bid mad fra restauranten her.

Barranco

Barranco er en af de absolut hyggeligste bydele i Lima. Områdets udsmykning er stærkt inspireret af boheme-stilen, hvor kunstneriske vægdekorationer pryder store dele af bydelen. Ligesom i Miraflores-distriktet er der i Barranco fantastiske shoppingmuligheder.

Barranco er særligt kendt for sine restauranter hvor der serveres fisk og skaldyr. Dette er en udsøgt delikatesse, at nyde i de smukke omgivelser. Når mørket falder på og nattetimerne nærmer sig, forvandles området til et festligt mekka, hvor barer og diskoteker gør alt hvad de kan, for at give dig en uforglemmelig aften.

Plaza de Armas

I hjertet af Lima ligger Plaza De Armas. På denne plads finder du nogle af de smukkeste bygninger, som Lima har at byde på. På den nordlige side af Plaza de Armas ligger regeringens overdådige palads.

Der er der mulighed for at tilkøbe sig guidede ture bag paladsets enorme murer. Paladset, som er blevet genopbygget adskillige gange, er senest bygget i 1930’erne i et fransk-inspireret tema. Hver dag ved middagstid kan du gratis opleve vagternes skiften, hvilket også klart er fantastisk at overvåge.

På Plaza de Armas’ tre andre sider ligger den smukke Lima-katedral, samt ærkebiskoppens palads. Ved at besøge katedralen får du også adgang til et intimt museum med et fin samling af religiøs kunst, hvor blandt andet de berømte "Cuzco School" malerier hænger.  Dette var en romersk-katolsk kunst-tradition, udført i Cusco, Pero tilbage i kolonitiden i det 16., 17., og 18. århundrede.


Limas historie

Den spanske conquistador Francisco Pizarro blev født i 1470’erne i Trujillo, Spanien. Som ung drog han ud på flere ekspeditioner, hvor målet var at nå det amerikanske fastland. I denne tid var man nemlig blevet opmærksom på indianernes tilstedeværelse og de nemme penge, som der var i at indfange disse.

I år 1535 erobrer Francisco Pizarro Inkariget i Peru, og grundlægger efterfølgende landets nuværende hovedstad, Lima. Den dag i dag ligger den store erobres jordiske rester begravet under katedralen i hjertet af Lima.

Storby i vækst

Lima har siden 1800-tallet været en by i vækst på trods af, at der frem til år 1920 boede under 200.000 indbyggere her. Efterfølgende tog udviklingen fart, og den dag i dag huser byen over en fjerdedel af Perus indbyggere. Mere nøjagtigt så har 7,2 millioner mennesker hjem i byen, som også er et vigtigt økonomisk centrum for Peru.


 

Kiplings Lima-favoritter