Kiplings Peru og Bolivia

Tag på eventyrlig rundrejse gennem det bedste af Peru og Bolivia

 

Hvis du drømmer om den mest komplette Inka højlandsrejse med ganske enestående natur og kulturoplevelser er Kiplings store Peru og Bolivia rejse sagen. 

Der er tale om en eventyrlig kulturrejse til Peru og Bolivia, hvor vi besøger Inkaernes Hellige Dal, verdensunderet Machu Picchus smukke tempelkompleks inden vi flyver til Uyuni saltørkenen i Bolivia, en helt igennem spektakulær oplevelse.

Herfra går turen til Bolivias kronede kolonibyer Potosi med sølvminen, Sucre den smukkeste af de gamle byer for at ende i La Paz oppe i bjergene

 

 

  Rejsen slutter ved Titicaca søens safirblå vande, hvor har en overnatning på øen Amantani.

Hos Kipling Travel elsker vi Peru og Bolivia. Derfor har vi rejst til de sydamerikanske lande et utal af gange. På denne rejse vil opleve alle de store og kendte såvel som ukendte perler i Peru og Bolivia.

Denne rejse er i en gruppe med vores kompetente danske rejseleder - og som altid maksimum 18 deltagere. 

Velkommen til Peru og Bolivia rejsen i Kiplingudgaven.  • Oplev et historisk ikon af majestætisk format, Machu Picchu
 • Udforsk inka-arkitektur og spansk kolonistil i Cuzco samt den hellige dal
 • Bo hos en indiansk familie på den gudesmukke, safirblå Titicacasø 
 • Nyd synet af kridhvide åbne vidder i saltørknen ved Salar de Uyuni
 • Kom helt ned i gear i fredfyldte Sucre, Bolivias smukke koloniby
 • Besøg sølvminebyen Potosi, hvor der stadig knokles under jorden
 • Indfang farverig boliviansk storbystemning i La Paz
1.

Afrejse København mod Lima samt ankomst til Lima, Peru

Dag 1

Rejsen begynder

Vi rejser fra København med kurs mod det sydamerikanske kontinent. Vi ankommer til Perus hovedstad Lima om aftenen, hvor vi bliver modtaget i lufthavnen og kørt til hotellet.. 

Overnatning i Lima

Mad er inkluderet på flyrejsen.

2.

Byrundtur i Lima

Dag 2

Byrundtur i kulturelle Lima

Vi tager en stille og rolig formiddag, inden vi skal på byrundtur i Lima i den gamle historiske bydel og til det arkæologiske ceremonielle område Huaca Pucllana. Vi ender byrundturen i den pænere og moderne bydel, Miraflores, hvor hotellet også ligger. Her er der mange gode restauranter og butikker. Stillehavet er også nabo, så der er mulighed for at nyde et aftensmåltid med udsigt til bølgernes brusen.

Overnatning i Lima

Morgenmad er inkluderet.

3.

Fly fra Lima til Cuzco og tur i Den Hellige Dal - 2.700 meter

Dag 3

Den Hellige Dal og Ollantaytambo

Vi skal meget tidlig op og med morgenfly fra Lima til Cuzco. Fra Cuzco tager vi på en heldagstur til Den Hellige Dal og Ollantaytambo, som af mange regnes for at være en lige så imponerende oplevelse som Machu Picchu.

På vej gennem Den Hellige Dal  kommer vi til landsbyen Chincheros i 3.800 meter højde. Byen har en smuk blanding af arkitektur fra Inkariget og kolonitiden. Især den smukke gamle kirke med sit væld af dekorationer tager pusten fra en. Videre til det gamle smukt beliggende Moray, som er et anlæg af landbrugsterrasser fra inkatiden, hvor inkaerne eksperimenterede med at udvikle de bedste dyrkningsmetoder for de enkelte afgrøder. Herfra kører vi til et andet gammelt inkaanlæg, som stadig er i brug nemlig saltbassinerne ved Salinas. Begge steder er sindrige konstruktioner og byder samtidig på fantastisk udsigt over Den Hellige Dal.

Turen går videre til Ollantaytambo, hvor vi finder det bedst bevarede eksempel på inkaernes fascinerende evner inden for byplanlægning. Ollantaytambo-fæstningen hæver sig op som en beskyttende skytsengel for foden af byen. Vi begiver os op ad bjergsiderne til de klassiske inkaterrasser til soltemplet højt over byen. Herefter går turen til den strategisk vigtige inkafæstning ved Ollantaytambo, der skulle kontrollere den lavere beliggende Urubamba-dal samt adgangen til Amazonas via Pantiacalla-passet. Denne fæstning var den eneste, der kunne modstå adskillige spanske erobringsforsøg.

Overnatning i Ollantaytambo

Morgenmad er inkluderet.

4.

Tog ind til Aguas Calientes ved foden af Machu Picchu - 2.400 meter

Dag 4

Med tog fra Ollantaytambo til Aguas Callentes

Besøget ved Machu Picchu er nu ikke langt væk. Vi kører med toget, der ankommer til Aguas Calientes ved frokosttid. Vi venter dog med at opleve det berømte tempelkompleks til morgendagen, så vi får mest muligt ud af vidunderet, inden et stort antal turister også finder vej dertil.

Overnatning i Aguas Calientes 

5.

Machu Picchu og tog til Cuzco - 3.400 meter

Dag 5

Fantastiske Machu Picchu

Selv om både byen Cuzco og det omkringliggende område har en utrolig masse at byde på, så er det helt store trækplaster uden tvivl Machu Picchu, der har opnået ikonisk status, og naturligvis indgår stedet, hvor inka-mystikken måske fornemmes allerstærkest, også i vores program. Morgen eller tidlig eftermiddag tager vi med offentlig bus ad den snoede vej til det sagnomspundne sted, der officielt først blev opdaget af amerikaneren Hiram Bingham i 1911. Heldigvis opdagede den spanske kolonimagt tilsyneladende aldrig Machu Picchu, og det er vel kun heldigt med tanke på dens uheldige hang til at destruere inkaernes helligdomme.

Fra Solporten får vi det kendte postport-vue af Machu Picchu, som ligger omkranset af skovklædte grønne bjergtoppe, der rejser sig fra Urubamba-dalen, snedækkede tinder længere ude og ”sukkertoppen” Huayna Picchu lige bag ruinerne. Udsigten heroppefra er nærmest uden for kategori, hvilket blot understreges i kåringen af Machu Picchu som et af verdens syv nye vidundere.

Vi har ud over den danske rejseleder vores egen engelsktalende guide, der vil bringe os gennem dette kolossale ruinområde og fortælle om de mange forskellige syn og teorier, der hersker blandt såvel sagkundskab samt menigmand om dette unikke sted. Sidst på dagen stiger vi ombord på toget og kører tilbage til Cuzco, hvor vi ankommer sent om aftenen.

Overnatning i Cuzco 

Morgenmad er inkluderet.

6.

Inka hovedstaden Cuzco - 3.400 meter

Dag 6

Cuzco inkakultur og katadraler

Cuzco er Sydamerikas arkæologiske hovedstad og kontinentets ældste kontinuerligt beboede by. Cuzco bærer præg af at have været inkaernes hovedstad, men spaniernes invasion i 1533 har sat endnu større aftryk på byen, da inkaernes templer og paladser blev ødelagt og erstattet af kolonimagtens arkitektur. Spaniernes katolske arv findes eksempelvis i byens mange smukke kirker, som er overdådigt udsmykkede og bestemt et besøg værd.

Vi tager på en slentretur til den centrale plads Plaza de Armas, hvor vi bliver mødt af den UNESCO-fredede, smukt oplyste katedral, som gemmer på en stor koncentration af kunstskatte fra kolonitiden. Der er et væld af små butikker og hyggelige restauranter i de stejle, snævre sidegader i kunstnerkvarteret San Blas, som ligger tæt på pladsen. Husk på, at vi i Cuzco befinder os i 3.326 meters højde. En sådan højde kræver lidt tilvænning, så tag det roligt i starten og hold et adstadigt tempo. Ellers vil dagen være på egen hånd til at nyde denne unikke by.

Overnatning i Cuzco

Morgenmad er inkluderet.

7.

Cuzcu, inkaforter og templer - 3.400 meter

Dag 7

Rundtur i Cuzco

Formiddagen er sat af til en privat rundtur i området. Med vores egen engelsktalende guide begynder vi dagen med et besøg inden for Cuzcos bygrænse ved Koricancha og soltemplet, hvor vi i kamrene kan inspicere inkaernes imponerende stenarbejder, der danner fundament for mange af de spanske kolonibygninger. De spanske erobrere rev det meste af det guldbeklædte Koricancha, ”den gyldne gård”, ned og ødelagde dermed det mest overdådige af templerne i hele inkariget. De gamle mure blev brugt til at opføre den nye kirke. Santo Domingo-kirken er dermed så at sige opført oven på Koricancha-tempelkomplekset.

Herefter tager vi lige uden for Cuzco for at besøge fire forskellige arkæologiske centre. Oven over byen ligger den gamle inkafæstning Sacsayhuaman. I dag er der ikke meget tilbage af de originale mure, et bud ligger på blot 20%, idet spanierne også her med hård hånd kastede sig over inkaernes arv. Heldigvis har vi glæde af de enkelte mure, der står som endegyldigt bevis på inkaernes håndværksmæssige og arkitektoniske kvaliteter. Undervejs besøges også områderne ved Qenko, Puca Pucara og Tambomachay. Tilbage i Cuzco har vi eftermiddagen til fri disposition, fx kan vejen lægges forbi ”Admiralens Palads”, som huser et lille kulturhistorisk museum. Den lokale guide vil informere om, hvilke steder i Cuzco man ikke bør misse.

En rejse til Peru byder på delikate kulinariske indslag. Prøv eksempelvis en af nationalretterne, ceviche, som er marineret fisk og skaldyr, og skyl efter med en syrlig ’Pisco Sour’. Når man rejser til Peru, er der også mulighed for at smage på stegt marsvin – en måske lidt besynderlig spise, i hvert fald når vores smagsløg er danske.

Overnatning i Cuzco

Morgenmad er inkluderet.

8.

Fly fra inkahøjlandet i Cuzco til Uyunis saltørkner - 3.700 meter

Dag 8

Uyuni saltørken - verdens største indtørrede saltsø

Vi nyder morgenmaden i Cuzco, inden vi kører i lufthavnen og flyver fra Cuzco til Uyuni i Bolivia. Uyuni fungerer som udgangspunkt for det enestående natureventyr, som venter os på verdens største indtørrede saltsø – Salar de Uyuni.

Det er for mange et af turens højdepunkter, men vi skal også forvente, at der ligger nogle anstrengende og støvede dage forude. Vi indlogerer os på et simpelt hotel i Uyuni og gør klar til de følgende dages eventyr.

Overnatning i Uyuni 

Morgenmad er inkluderet.

9.

Salar de Uyuni - tog-kirkegård, saltsletter, salthotel og kæmpe kaktusser - 3.700 meter

Titicacasøen

Besøg ved Salar de Uyuni - Den mægtige højslette

Efter morgenmaden besøges Uyunis tog-kirkegård, og herefter kører vi af sted i 4-hjulstrækkere (med cirka 4 personer i hver bil) med kurs mod Colchani, en landsby hvis indbyggere lever af saltproduktionen. Her får vi mulighed for at se, hvordan forskellige instrumenter og værktøj bliver brugt til udvindingen af salt.

Fra Colchani går turen videre til den mægtige saltslette, Salar de Uyuni. Det særprægede salt-hotel kan vi kigge nærmere på. Konstruktionerne er simpelthen bygget af salt.

Turen går videre til Isla Incahuasi, hvor bevoksningen blandt andet består af op til 1000 år gamle kæmpekaktus. Her ved øen spiser vi frokost og begiver os lidt rundt i landskabet. Herefter går turen sydover, og ender ved dagens overnatningssted, et lodge.

Overnatning i Salar de Uyuni på primitive refugier.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

10.

Salar de Uyuni - Laguner og flamingoer i saltørkenen - 3.700 meter

Dag 10

Et stop ved den røde lagune - Laguna Colorada

Vi kommer forbi en militærpost, hvor soldaterne er udklædt efter alle kunstens regler og bevæger os ind i Siloli-ørkenen.

Vindens forunderlige kræfter får vi at se, når vi kommer forbi en klippe af sandsten, der står formet som et træ på ganske dekorativ og kunstnerisk vis. Salar de Uyuni byder på surrealistisk sceneri, og dette er blot ét eksempel på det ganske unikke naturfænomen.

Dagen byder også på et stop ved Laguna Colorada - den røde lagune. Her er der mulighed for at vandre lidt rundt og forevige de smukke flamingoer, som har tilholdssted i dette område og tæller flere tusinde. Der er en helt fantastisk palet af rødlige nuancer. Der overnattes i primitivt logi ved lagunen.

Overnatning i Salar de Uyuni på primitive refugier.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

11.

Salar de Uyuni - Solopgang over varme gejsere og gennem Salvador Dali ørkenen - 4.300 meter

Dag 11

Afslapning ved varme kilder

Vi forlader nattens logi tidligt om morgenen for at nyde solopgangen ved gejserne, og her føles det nærmest som om, man opholder sig på en anden planet. De spruttende og boblende gejsere er indhyllet i tåge og damp.

Videre går turen mod et andet fugtigt element, hvor kroppen kan dyppes i de dejligt varme bade. De kolde omgivelser gør det ekstra lækkert at lune sig i disse hot springs.

Rejsen fortsætter gennem Salvador Dali-ørkenen på vej tilbage mod Uyuni.

Overnatning i Uyuni 

Morgenmad og frokost er inkluderet.

12.

Den gamle sølvmineby Potosi - 4.100 meter

Dag 12

Kolonihistorie i Potosi

Dagen indledes med den smukkeste køretur med offentlig bus gennem højlandets landskab og små indianske landsbyer.

Ud på eftermiddagen når vi verdens højest beliggende by Potosi i 4.090 meters højde, der er det spændende gamle kolonicentrum, som er på UNESCO’s liste over verdenskulturarv.

Byen blomstrede indtil slutningen af det 18. århundrede og var på grund af de enorme sølvforekomster den rigeste by i Latinamerika og blandt de rigeste i verden.

Vi besøger det interessante museum, La Casa de la Moneda. Ud over at have været mønttrykkeri helt tilbage fra 1572, har bygningen også fungeret som fængsel og fæstning. I dag er bygningen nænsomt restaureret, og museet huser en spændende samling af alt lige fra mønter til det første damplokomotiv i Bolivia samt en mængde andre historiske skatte.

Overnatning i Potosi

Morgenmad er inkluderet.

13.

Besøg i Cerro Rico minerne i Potosi og den smukke by Sucre - 2.800 meter

Dag 13

Fra Potosi's miner til den smukke gamle koloniby Sucre

Dagen starter med et besøg i Cerro-Rico minerne, hvor spanierne udvandt kolossale mængder af sølv, og den dag i dag kan vi trods den noget falmende skønhed, ane storhedstiden på de rigt udsmykkede kirker og kolonipalæer.

Besøget i kooperativminer dybt under Cerro Rico er en spændende, men også nervepirrende og tragisk oplevelse. Den dag i dag arbejder de indianske minearbejdere under så ringe og usikre forhold, at minerne må aspirere til titlen "verdens farligste arbejdsplads".

I dag udvindes ikke sølv, men tin, der nu er landets vigtigste metal til eksport. Historisk døde arbejderne som fluer og især under det spanske koloniherredømme, var chancen for flere års overlevelse i minerne nærmest lig nul.

Vi får naturligvis, under kyndig vejledning, mulighed for at komme ned i en af disse miner, og danne os et overblik over arbejdsvilkårene under jorden. Dette besøg er ikke anbefalelsesværdigt, hvis man lider af klaustrofobi.

Efter minebesøget går turen videre til Sucre, landets smukkeste by i en dal omkranset af lave bjerge i 2.790 meters højde. Byen er også på UNESCO’s liste over verdensnaturarv og er ren koloniidyl med sine kridhvide facader. Vi slentrer en tur i det gamle kolonicentrum, hvor historien fra byens storhedstid under spansk herredømme fornemmes tydeligt.

Overnatning i Sucre 

Morgenmad er inkluderet.

14.

Verdenskulturarv i Sucre - smukke pladser, gamle koloniarkitektur og brolagte gader - 2.800 meter

Dag 14

Kulturel bytur i Sucre

Om formiddagen tager vi på privat byrundtur i det gamle kolonicentrum, hvor historien fra byens storhedstid under spansk herredømme klart fornemmes. Turen starter på den centrale plads, hvor vi kan beundre de smukke, hvidmalede bygninger.

Derefter besøger vi et tekstilmuseum, der giver indblik i diverse bolivianske vævningsteknikker. Turen slutter ved byens højeste punkt med skøn udsigt ud over de fine terrakotta-tage.

Resten af dagen kan nydes i og omkring byen. Der er gode restauranter at finde til yderst rimelige priser.

Overnatning i Sucre 

Morgenmad er inkluderet.

15.

Fra Sucre til storbyen La Paz - 3.900 meter

Dag 15

Højhuse, shamaner, gammelt og nyt

Efter morgenmaden kører vi til lufthavnen og flyver til La Paz i 4.000 meters højde, og derfor regnet for verdens højest beliggende storby.

La Paz er en pudsig blanding af gammelt og nyt. Et moderne centrum med højhuse, i de små gader op ad bjergsiderne er små gader hvor det vrimler med små handlende i alt fra sort magi til sæbe, og endelig det kæmpestore slumområde El Alto som ligger med centrum og lufthavnen.

Her er lidt for enhver smag: gadekøkkener, smarte restauranter og restauranten GUSTU startet i samarbejde med kokken Claus Meyer der ikke kun er en restaurant men også en kokkeskole for at uddanne udsatte unge til et fremtidig liv som dygtig kok.

Overnatning i La Paz centrum

Morgenmad er inkluderet.

16.

La Paz. Månedalen, El Alto og kabelbane tur over La Paz - 3.900 meter

Dag 16

Bytur og sightseeing i La Paz

Efter morgenmaden tager vi på halvdagstur rundt i selve La Paz og tager en afstikker ud til Månedalen.

I La Paz tager vi på udflugt i den historiske bydel, hvor flere af gaderne danner ramme for interimistiske markeder, hvor indianske kvinder sælger lidt frugt og grøntsager eller cocablade på deres tæpper på fortovet. Vi kommer også omkring byens vigtigste og mest interessante kirke, San Francisco-kirken og pladsen Plaza Murillo, som ligger i hjertet af det historiske centrum.

Herefter kører vi ud til Månedalen, der ligger lidt uden for byen. Dalen har fået sit navn efter de eroderede klippeformationer, som har givet området et særegent udseende. Vi skal også op til El Alto og slutter med en tur med kabelbanen fra El Alto ned til den sydlige del af La Paz.

Resten af dagen er til egne eventyr, hvor I på spadsereture i de snævre gyder har mulighed for at få den bolivianske storbystemning helt ind under huden. 

Overnatning i La Paz 

Morgenmad er inkluderet.

17.

La Paz, Cobacabana i Bolivia og Puno i Peru ved Titicaca søen - 3.860 meter

Dag 17

Cobacabana - shamaner og popkorn ved Titicaca søen

Fra La Paz kører vi til den lille by Cobacabana der ligger ned til Titicaca søen på den bolivianske side. Det er en pudsig by hvor man blandt andet kan få sin nye bil velsignet foran den gamle kirke, hvor præsten stænker vievand på forruden, eller man kan blive spået af nogle af de mange shamaner som holder til i byen. Byen har også noget så sjældent som et popkorn marked. Alt i alt er det en oplevelser at vandre omkring i byen.

Herfra kører vi til grænsen mellem Bolivia og Peru, hvor ud- og indrejseformaliteterne  Bolivia/Peru ordnes og hvor alvorligt udseende grænsevagter med store kasketter stempler passet efter alle kunstens regler. Forbered jer på en yderst langsommelig affære – efter alle kunstens latinamerikanske regler!

Herefter fortsætter vi til Puno, som er den største by og hovedstad i regionen. Puno havde stor betydning for inkaerne. Sagnet fortæller, at Manco Capac (den første inka) rejste sig af Titicacas vande efter ordre fra Solguden for at påbegynde inkaernes imperium med udgangspunkt i Cuzco. I dag er Puno en vigtig landbrugsby. Især opdræt af lamaer og alpacaer, der græsser på sletterne langs søens breder, er en vigtig indtægtskilde. Puno er stedet, hvor alskens vævet kunsthåndværk og beklædning i alpacauld med fordel kan købes. Byen er derudover kendt for at være landets folkloristiske hovedstad, idet mange danse og musik udspringer fra denne region.

Overnatning i Puno 

Morgenmad og frokost er inkluderet.

18.

Titicacasøen med de flydende Uros-øer og Amantani - 3.860 meter

Dag 18

Overnatning hos de lokale på Amantaniøen

Vi spiser morgenmad og tager derefter af sted til havnen for at sejle via de flydende sivøer Uros, hvor Thor Heyerdahl hentede inspiration til sin Kontiki-flåde. Vi fortsætter til Uros-øerne længere ude på søen, hvor vi får lov til at gå i land på de flydende sivkonstruktioner og får indblik i beboernes barske hverdag. I vinterperioden kan temperaturen godt bevæge sig ned på -20 grader. Turismen og fiskeriet holder Urosfolket med midler, så hverdagen kan tackles. Øerne er et af de få steder, hvor man som regel kan få lov til at tage nogle fremragende ”close up” billeder af indianerne – men spørg altid høfligt om lov.

Herfra sejler vi videre ud på søen, næsten helt til søgrænsen mod Bolivia. Vi anløber øen Amantani og går i land. Øens stolte beboere er quechua-indianere, og der bor omkring 3.600 mennesker på den godt 10 km2 store ø, fordelt på godt 800 familier. Vi bliver fordelt blandt de lokale familier, der står for indkvartering i deres private hjem – et af rejsens absolutte højdepunkter. Her er tale om en primitiv overnatning i familiens lerklinede hytte, men der bliver taget godt hånd om os, og vi bliver efter bedste evne beværtet med kartofler i alle afskygninger (øens vigtigste afgrøde).

En vandretur bringer os op til et af øens to højdedrag Pachatata – Fader Jord, og Pachamama – Moder Jord, hvor vi ud over at nyde den helt enestående udsigt også besøger den gamle inkatempelruin. Turen giver et indblik i indbyggernes dagligdag, hvor der, modsat mange andre steder i højlandet, er lagt vægt på skolegang og uddannelse. Børnenes arbejdsdag i marken, som hyrder og ved væven tilrettelægges, så der også er plads til timer på skolebænken. Indbyggerne lever i en slags socialistisk idealsamfund, hvor man er fælles om alting og deler alle indtægter. Befolkningen ligger ikke på den lade side – der skal hårdt arbejde til for at klare hverdagen.

Overnatning hos lokal indiansk familie, som ofte vil være under primitive forhold.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

19.

Fra Amantani, Taquile og lokal kolorit i Puno - 3.860 meter

Dag 19

Besøg til øen Taquile

Efter afsked med vores gæstfri værtsfamilie stævnes ud igen, og vi sætter nu kurs mod øen Taquile.

Øens beboere er de stolte Taquileños. De går i traditionelle klædedragter, som indeholder symboler, blandt andet på ægteskabelig status. Besøget giver et indblik i indbyggernes dagligdag, der er meget lig beskrivelsen fra Amantani-øen. De godt 1.700 personer på øen lever i samme slags kollektivistiske samfundsstruktur som på Amantani. Turen slutter tilbage i Puno ud på eftermiddagen.

Om aftenen kan en af byens mange Peña’er besøges. Disse er steder, hvor man hører de bedste musikgrupper spille områdets traditionelle musik, som er domineret af panfløjter. Ofte bliver der også fremført lokale danse, hvor landsbybeboerne er iført farvestrålende klædedragter, så her kan folkloren virkelig nydes.

Overnatning i Puno 

Morgenmad og frokost er inkluderet.

20.

Puno - begravelsetårne ved Umaya søen - Lima

Dag 20

Sillustani kulturens gamle gravpladser

Fra Puno kører vi til Umaya søen og Sillustani ruinerne. Et kompleks med begravelsestårne. Her har mange kulturer i en periode på over 2000 år begravet og anbragt deres afdøde, og der er også fundet mumier i mange af tårnene.

Herefter fortsætter vi til lufthavnen i Juliaca, hvor vi flyver til Lima. I Lima spiser vi et måltid, inden vi tager til lufthavnen for fly til Europa.

Morgenmad og frokost er inkluderet.

21.

Ankomst til København

Ankomst til København

Vi ankommer i løbet af eftermiddagen til København.

Priser
Sorter efter:
Vælg sortering
Pris per person
6. oktober 2018
Ledig
37.998,-


INKLUDERET

 • Flyrejse Danmark - Lima t/r med KLM
 • Flyrejse Lima-Cuzco, Cuzco-Uyuni, Sucre-La Paz, Juliaca-Lima
 • Lufthavnsskatter og -afgifter i Danmark og Peru
 • Togrejse Ollantaytambo-Aguas Calientes på 2. klasse 
 • Togrejse Aguas Calientes-Cuzco på 2. klasse
 • Turistbus Uyuni-Potosi og Potosi-Sucre
 • Privat bus La Paz-Cobacabana-Puno
 • Dansk rejseleder
 • Lokal engelsktalende guide
 • Transfer og transporter med bus og 4-hjultrækkere (enkelte steder i 2 minibusser) og chauffør
 • 16 hotelovernatninger i delt dobbeltværelse på turistklasse, inkl. morgenmad
 •    2 nætter på Hotel Vireynal i Lima
 •    3 nætter på Hotel Garcilaso II i Cuzco
 •    1 nat på Tunupa Lodge i Ollantaytambo
 •    1 nat på El Presidente i Aguas Calientes
 •    2 nætter på Samay Wasi eller lignende i Uyuni
 •    1 nat på Hostal Patrimonio i Potosi
 •    2 nætter på Hostal Colonial i Sucre
 •    2 nætter på Hotel Rosario i La Paz
 •    2 nætter på Hotel Sol Plaza i Puno 
 • 2 overnatninger på refugier i Salar de Uyuni, inkl. morgenmad, frokost og aftensmad
 • 1 overnatning hos indiansk familie, inkl. morgenmad, frokost og aftensmad
 • Frokost på dag 11 og 19
 • Entreer ved seværdigheder
 • 10 % rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • Gebyr til rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Indenrigs- og lokale lufthavnsskatter i Bolivia
 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
  Obs. Vær opmærksom på, at forsikringen skal dække kulturrejser, der går over 4.000 meter
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Forplejning udover den nævnte og personlige udgifter
 • Drikkepenge (beregn ca. 110-120 USD til hele rejsen per person)
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”

TILKØB

 • Tillæg enkeltværelse: 4.998,- (Det er desværre ikke muligt at tilbyde enkeltværelse på "Salar de Uyuni" turen (dag 9-11))
Praktisk information

Gruppestørrelse: 10-18 deltagere

Type: Kultureventyr med dansk rejseleder

Fysisk form: Der kræves ikke nogen særegen god fysik for at kunne deltage på kulturrejsen, men det skal samtidig bemærkes at det en forudsætning at man er i almindelig god fysisk form og for at kunne besøge de mange steder spændende undervejs, skal man kunne gå og klare sig ved egen hjælp. 
Hvis du er meget dårligt gående, har brug for rollator eller kørestol, er denne rejse ikke egnet til dig.

Vejret: Iquitos

 

Enkeltværelse på "Kipling Peru & Bolivia"
Det er desværre ikke muligt at tilbyde enkeltværelse på "Salar de Uyuni" turen (dag 9-11)

Gruppestørrelse - altid små grupper:
Som altid kører vi med små grupper. På denne rejse vil der maksimalt være 18 deltagere. Dette giver en større fleksibilitet end på grupper på 20-30 deltagere, hvor der går megen tid med logistik, og hvor det kan være svært sågar at høre guiderne. Derfor mener vi klart, at det er et kvalitetsstempel at tilbyde små grupper.

 

Foredrag

Peru og Inkariget

2. maj 2018 · Klokken 19:30 - 21:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K