Det bedste af Peru, Argentina, Paraguay og farverige Brasilien
Antal dage: 18
Priser fra: 43.998,-
Rejseform: Grupperejse

Se priser & book

Det bedste af Sydamerika

Med dansk rejseleder til Peru, Argentina, Paraguay og Brasilien

 

Rundrejsen hvor du oplever de klassiske store seværdigheder som Machu Picchu og Den Hellige Dal i Peru, men også besøg til små landsbyer og helt specielle gamle inkasteder.

I Buenos Aires skal vi både på den klassiske bytur og efterfølgende til specielle steder som verdens største kvægmarked, kultgravpladsen for verdens største tangostjerne gennem tiderne og på en rundvisning i et af verdens mest ikoniske operahuse Teatro Colin.

Vejen til Iguazu vandfaldene går ad bagvejen gennem Paraguay.

 

 

Ved Iguazu vandfaldene skal vi efter et besøg til Itaupa dæmningen, opleve de imponerende vandfald i støvregn og buldren fra de enorme vandmasser, og det bliver fra både den argentinske og brasilianske side.

Rio de Janeiro som vi alle drømmer om, byder os velkommen med den store Jesus statue og Sukkertoppen, men vi kommer også ned på jorden med en by sightseeing, hvor vi kommer omkring med deres metro og letbane systemer, og der vil også være et besøg til en af byens favelaer.

En rejse med store seværdigheder, oplevelser og kant. • Oplev det historiske ikon af majestætisk format, Machu Picchu
 • Udforsk inka-arkitektur og spansk kolonistil i Cuzco samt den hellige dal
 • Indfang farverige Rio de Janeiro
 • Buenos Aires med klassiske bytur og verdens største kvægmarked, kultgravpladsen for verdens største tangostjerne og rundvisning i det ikoniske operahuse Teatro Colin
 • Rio de Janeiro byder os velkommen med den store Jesus statue og Sukkertoppen og favelaer
 • Mærk suset fra Iguazu vandfaldene både fra den argentinske og brasilianske side
1.

Afrejse København mod Lima samt ankomst til Lima, Peru

Lima peru dansk rejseleder

Afrejse fra København med kurs mod det sydamerikanske kontinent. Vi ankommer til Perus hovedstad Lima om aftenen, hvor vi bliver modtaget af rejselederen i lufthavnen og kørt til hotellet.

Overnatning i Lima

Mad er inkluderet på flyrejsen.

2.

Byrundtur i Lima

Dag 2

Vi tager en stille og rolig formiddag, inden vi skal på byrundtur i Lima i den gamle historiske bydel og til det arkæologiske ceremonielle område Huaca Pucllana. Vi ender byrundturen i den pænere og moderne bydel, Miraflores, hvor hotellet også ligger. Her er der mange gode restauranter og butikker hele vejen ned mod Stillehavet som også er en slags nabo, her skal vi blandt andet til handelsområdet Larco Mar ikke langt fra kysten, et område hvor det er sjovt at snuse lidt omkring. Peru er også gennem de seneste år blevet kendt som et omdrejning punkt for gastronomi og i løbet af eftermiddagen skal vi også forbi de gastronomiske museum.

Overnatning i Lima

Morgenmad er inkluderet.

3.

Fly fra Lima til Cuzco og tur i Den Hellige Dal

Dag 3

Vi skal meget tidlig op og med morgenfly fra Lima til Cuzco. I stedet for at køre til Cuzco tager vi på en heldagstur til Den Hellige Dal, som ikke ligger helt så højt som Cuzco, og kan også på denne måde bedre akklimatisere os til højderne. På vej omkring i dalen skal vi også forbi fortet Ollantaytambo, som er et af Den Hellige Dals mest imponerende bygningsværker.

Et rigtig spændende besøge er landsbyen Chincheros i 3.800 meter højde. Byen har en smuk blanding af arkitektur fra Inkariget og kolonitiden. Især den smukke gamle kirke med sit væld af dekorationer tager pusten fra en. Videre til det gamle smukt beliggende Moray, som er et anlæg af landbrugsterrasser fra inkatiden, hvor inkaerne eksperimenterede med at udvikle de bedste dyrkningsmetoder for de enkelte afgrøder. Herfra kører vi til et andet gammelt inkaanlæg, som stadig er i brug nemlig saltbassinerne ved Salinas. Begge steder er sindrige konstruktioner og byder samtidig på fantastisk udsigt over Den Hellige Dal.

Turen går videre til Ollantaytambo, hvor vi finder det bedst bevarede eksempel på inkaernes fascinerende evner inden for byplanlægning. Ollantaytambo-fæstningen hæver sig op som en beskyttende skytsengel for foden af byen. Vi begiver os op ad bjergsiderne til de klassiske inkaterrasser til soltemplet højt over byen. Herefter går turen til den strategisk vigtige inkafæstning ved Ollantaytambo, der skulle kontrollere den lavere beliggende Urubamba-dal samt adgangen til Amazonas via Pantiacalla-passet. Denne inka fæstning var den eneste, der kunne modstå adskillige spanske erobringsforsøg.

Overnatning i Ollantaytambo 

Morgenmad er inkluderet.

4.

Tog ind til Aguas Calientes ved foden af Machu Picchu

Dag 4

Besøget ved Machu Picchu er nu ikke langt væk. Vi skal på den utrolig smukke togtur gennem Urubamba dalen indtil byen Aguas Calientes, som ligger ved foden af Machu Picchu og danner udgangspunkt for besøg til de gamle inkaruiner. Vi venter dog med at opleve det berømte tempelkompleks til morgendagen, så vi får mest muligt ud af vidunderet, inden det om eftermiddagen er helt fyldt med gæster. Så eftermiddagen kan bruges på at besøge de varme kilder som har givet byen navn, og få løsnet musklerne i det varme mineralholdige vand.

Overnatning i Aguas Calientes

Morgenmad er inkluderet.

5.

Machu Picchu og tog til Cuzco

Dag 5

Fra morgenstunden skal vi opleve det helt store trækplaster Machu Picchu, og som med stor ret er regnet med blandt verdens syv nye underværker. Tidligt om morgenen tager vi med offentlig bus ad den snoede vej til det sagnomspundne sted, der officielt først blev opdaget af amerikaneren Hiram Bingham i 1911. Heldigvis opdagede den spanske kolonimagt tilsyneladende aldrig Machu Picchu, og derfor blev Machu Picchu ikke destrueret som mange af inkaernes andre helligdomme.

Fra Solporten får vi det kendte postport-vue af Machu Picchu, som ligger omkranset af skovklædte grønne bjergtoppe, der rejser sig fra Urubamba-dalen, snedækkede tinder længere ude og ”Sukkertoppen” Huayna Picchu lige bag ruinerne. Udsigten heroppefra er nærmest uden for kategori, med brune og grønne bjerge, de gamle ruiner og Urubamba floden i dybet.

Vi har ud over den danske rejseleder vores egen engelsktalende guide, der vil bringe os gennem dette kolossale ruinområde og fortælle om de mange forskellige syn og teorier, der hersker blandt såvel sagkundskab samt menigmand om dette unikke sted. Sidst på eftermiddagen tager vi retur til Aguas Calientes, stiger om bord på toget og kører tilbage til Cuzco, hvor vi ankommer sent om aftenen.

Overnatning i Cuzco

Morgenmad er inkluderet.

6.

Inka hovedstaden Cuzco med inkakultur og spanske katedraler

Dag 6

Cuzco er Sydamerikas arkæologiske hovedstad og kontinentets ældste kontinuerligt beboede by. Cuzco bærer præg af at have været inkaernes hovedstad, men spaniernes invasion i 1533 har sat endnu større aftryk på byen, da inkaernes templer og paladser blev ødelagt og erstattet af kolonimagtens arkitektur. Spaniernes katolske arv findes eksempelvis i byens mange smukke kirker, som er overdådigt udsmykkede og bestemt et besøg værd.

Da vi her i Cuzco befinder os i 3.326 meters højde, skal vi tage den lidt med ro, da en sådan højde kræver tilvænning. Så ro på og hold et adstadigt tempo. Derfor er dagen afsat til en slentretur omkring den centrale plads Plaza de Armas, hvor vi bliver mødt af den UNESCO-fredede, smukt oplyste katedral, som gemmer på en stor koncentration af kunstskatte fra kolonitiden. Der er et væld af små butikker og hyggelige restauranter i de stejle, snævre sidegader i kunstnerkvarteret San Blas, som ligger tæt på pladsen. Efterfølgende vil dagen være på egen hånd til i ro og mag at nyde denne unikke by.

En rejse til Peru byder også på mange delikate kulinariske indslag. Prøv eksempelvis en af nationalretterne, ceviche, som er marineret fisk og skaldyr, og skyl efter med en syrlig ’Pisco Sour’. Det er også muligt at smage på stegt marsvin, som vi måske opfatter som en lidt besynderlig spise, og måske ikke appellerer så meget til  vores danske smagsløg, men som på disse kanter er højt værdsat.

Overnatning i Cuzco 

Morgenmad er inkluderet.

7.

Cuzcu, inkaforter og templer

Dag 7

Formiddagen er sat af til en privat rundtur. Vi starter inden for Cuzcos bygrænse ved Koricancha og soltemplet. Et besøg hvor vi i kamrene kan inspicere inkaernes imponerende stenarbejder, der danner fundament for mange af de spanske kolonibygninger. De spanske erobrere rev det meste af det guldbeklædte Koricancha, ”den gyldne gård”, ned og ødelagde dermed det mest overdådige af templerne i hele inkariget. Herefter blev de gamle mure brugt til at opføre den nye kirke. Santo Domingo-kirken er dermed så at sige opført oven på Koricancha-tempelkomplekset.

Herefter tager vi lige uden for Cuzco for at besøge fire forskellige arkæologiske centre. Oven over byen ligger den gamle inkafæstning Sacsayhuaman. I dag er der ikke meget tilbage af de originale mure, et bud ligger på blot 20%, idet spanierne også her med hård hånd kastede sig over inkaernes arv. Heldigvis har vi glæde af de enkelte mure, der står som endegyldigt bevis på inkaernes håndværksmæssige og arkitektoniske kvaliteter. Undervejs besøger vi også de religiøse centre Qenko og Puca Pucara, samt  Tambomachay med dets rislende fontæner.

Herefter fortsætter vi til lufthavnen for fly til Lima, hvor vi overnatter tæt på lufthavnen, da vi skal rigtig tidlig op næste morgen på morgendagens rejse til Argentina.

Overnatning i Lima

Morgenmad er inkluderet.

8.

Tangoens hovedstad Buenos Aires

Dag 8

Der er afrejse i løbet af formiddagen fra Lima, og på grund af flyvetid og tidsforskel vil vi være fremme i Buenos Aires ved mørkets frembrud. Buenos Aires er en levende by fyldt med energi. Med forstæder har byen lidt over 17 millioner indbyggere. Den centrale del af byen hvor vi først og fremmest er bliver kaldet Sydamerikas Paris på grund de mange brede boulevarder og fantastiske arkitektur. Byen er som landet en blanding af alle mulige folkeslag, men det er italienerne som i særlig grad har sat deres præg på byen fra det gamle havnekvarter La Boca til de mange modebutikker på den lange gågade Florida. Og vi vil i de kommende dage opleve mange kendte og ukendte bydele som La Boca og San Telmo hvor tangoen opstod, Recolota hvor Evita Peron ligger begravet, den moderne nyrige bydel Puerto Madero og helt ud til yderkanten af byen, hvor verdens største kvægmarked ligger.

Ved ankomsten til Buenos Aire er der transport til hotellet, og efter check-in vil vi gå ud og få et rigtigt godt argentinsk måltid med god vin til.

Overnatning i Buenos Aires 

Morgenmad inkluderet

9.

Buenos Aires bytur og omvisning i Operahuset

Dag 9

Med start i det gamle havnekvarter La Boca begynder vi på byturen i Buenos Aires. La Boca blev det sted hvor tusindvis af immigranter især fra Italien og Spanien slog sig ned efter ankomsten til det forjættede land Argentina i løbet af 1800-tallet. Her er gamle huse malet i stærke farver. Arbejderkvarteret har også fostret fodboldklubben Boca Juniors, som er både elsket og berygtet for sine passionerede og til tider uregerlige fans. En af Sydamerikas største fodboldklubber hvor blandt andet Diego Maradona startede sin karriere.
Videre til San Telmo som har prædikatet af at være stedet hvor tangoen blev født. Et smukt kvarter med små torve, antik- og genbrugsbutikker, små loppemarkeder, hyggelige cafeer hvor man kan få en god stærk kop kaffe og i det hele taget gader med et hyggeligt præg. Turen går også omkring den mere mondæne bydel Recoleta, kendt for kirkegården Cementere de la Recoleta hvor Evita Peron ligger begravet. Endelig skal vi også omkring Puerto Madero som gennem omfattende byggeri og modernisering er blevet området for byens hippe og rige.

Efter frokost skal vi til Operahuset Teatro Colon, som er blandt de mest ikoniske operahuse i verden.
Teatro Colon blev i sin nuværende form indviet i 1908, et tidspunkt hvor Argentina var blandt de allerrigeste lande i verden.
Operaen gennemgik over en årrække en omfattende renovering og trak en del skandale i kølvandet med sig, da forsøg på at overholde budgettet ”var en by i Rusland”, mange penge forsvandt på mystisk vis, landet var i generel økonomisk uføre, og stedet var derfor lukket i årevis. Men Teatro Colon blev færdig i 2010, og man må erkende at det er en fantastisk bygning, som absolut hører til i verdenseliten inden for sit område.
Efter rundvisningen i de gyldne gange og den mageløse operasal fortsætter vi på vandretur til en af Buenos Aires rigtig gamle cafeer for at få eftermiddagskaffen. Efterfølgende kan man gå retur til hotellet når man har lyst (20-25 min.) eller følge med rejselederen på et lidt længere vandretur i området.

Overnatning i Buenos Aires 

Morgenmad inkluderet

10.

Andre sider af Buenos Aires, kvægmarked, tango stjerne

Dag 10

Dagens tur går i første omgang til bydelen Mataderos som ligger i udkanten af Buenos Aires, og det er her verdens største kvægmarked holder til, og hvor der bliver solgt over 50.000 stykker kvæg i løbet af en uge. Ud over at markedet forsyner Buenos Aires er det også det vigtigste centrum for handel dyr i hele Argentina. Hele området er på over 34 hektar og har næste 500 folde til at placere de mange høveder i. Det går hektisk for sig når der bliver handlet og flyttet kvæg gennem de mange bokse og indhegninger. Ud over kvæg har stedet også tiltrukket sig meget andet form for handel, så ud over selve kvægmarkedet er der rigelig af andre muligheder.

Fra kvægmarkedet larm og løjer kører vi til et mere fredeligt sted nemlig Cementerio de la Chacarita som er den kirkegård hvor 30ernes store tango stjerne og måske den største indenfor tangoen verden nogensinde, sangeren Carlos Gardel ligger begravet. Som hippierne har skabt en kult omkring The Doors sangeren Jim Morrison grav i Paris, er der her en kult omkring sangeren Carlos Gardel, som dengang var en verdensstjerne, og myten omkring ham er lige siden han død ved et flystyrt over Colombia i 1935, været holdt i live her, hvor der altid er en tændt cigar til mesteren og folk for sig en tango på kirkegården til de gamle sange. Energien omkring Gardel er stadig så stærk at der er heftige diskussioner helt op på officielt plan mellem Uruguay og Argentina om hvilket land der skal have æren af at være fædreland for den store gamle mester.

Om eftermiddagen vil der være lidt tid til egne oplevelse i byens gader, tage en shopping tur i gågaden Florida, gå omkring San Telmos små torve, besøge de små cafeer, få suset fra den nyrige del af byen ved Puerto Madero og tage en drink på det helt specielle hotel Faena designet af Filip Stark, mulighederne er mange.

Overnatning i Buenos Aires 

Morgenmad inkluderet

11.

Fra Argentina til Paraguay, kolonibyer og jesuit samfund

Formiddagen er til egne oplevelser. Over middag kører vi i lufthavnen for at flyve den lille tur fra indenrigslufthavnen i Buenos Aires til Posadas nord for hovedstaden. Herfra skal vi på en helt speciel rejse gennem Paraguay helt frem til vandfaldene i Iguazu. Men først skal vi lige have formaliteterne på plads for at krydse grænsen ind i Paraguay, hvor vi skal besøge den gamle kolonistilsby Encarnacion, der ligger på den anden side af Parana floden. Byen har det klassiske torv som på disse kanter altid hedder Plaza de Armas. Ud over den centrale plads skal vi på vores vandretur i byen se nogle af byens mange flotte gamle kirker og huse.

Næste oplevelse er et besøg til en af de samfund som blev grundlagt af jesuitter munke. Formålet var at bringe guds ord ud til de indfødte og gøre dem kristne. Måden jesuitter ordenen forsøgte at gøre dette var at skabe små nærmest selvforsynende samfund. Disse blev primært anlagt i dette område af Paraguay og Argentina. Et af de bedst bevarede er missionsbyen Trinidad, som også er på UNESCO liste over verdens kulturarv, og som da den var størst og jesuitter ordenen var på sit højeste var en drivkraft i udviklingen af området.

En af historierne om jesuitternes forsøg på at skabe idealsamfund er beskrevet i det flotte film epos fra 80er ”The Mission” med Robert de Niro, Jeremy Irons og Liam Neeson i hovedrollerne, en film som absolut er værd at se eller gense.

Fra det historiske område kører vi til hotellet, hvor der vil være mulighed for at få skyllet støvet af sig med en dukkert i poolen eller en sundowner i baren.

Overnatning i Bella Vista 

Morgenmad inkluderet

12.

Gennem Paraguay til Itaipu dæmningen, Brasilien og Argentina

I dag skal vi fortsætte vores tur gennem Paraguay, hvor vi ender med at krydse grænse til Brasilien. Paraguay er på vores kanter mest kendt for at være en del af Iguazu vandfaldene og for i 60erne og 70erne være et sted hvor tyske krigsforbrydere kunne finde husly, da landet var ledet af diktatoren Alfredo Stroessner, der med hård hånd styrede landet fra midten af 50erne til 1989.

Lokalt i Sydamerika er landet kendt for at være det første som løsrev sig fra den spanske kolonimagt, smugleri og billig elektronik. Og en stor del af nutidens forretning sker fra grænsebyen ind mod Brasilien, Ciudad del Este. En hektisk by som summer af handel.

Vores ophold her vil dog ikke være langvarig, da vi skal videre til en rundvisning ved den store Itaipu dæmning der ligger på floden ved grænsen og økonomisk binder Paraguay og Brasilien sammen. Dæmningen dækker 75% af energiforbruget i Paraguay og ca. 20% i Brasilien. Det er en kæmpe konstruktion og en oplevelse at blive vist rundt og høre historien om hvordan dette projekt blev sat i værk.

Efterfølgende fortsætter vi til Argentina, Puerto Iguazu hvor vi skal overnatte.

Overnatning i Puerto Iguazu

Morgenmad inkluderet.

13.

Oplevelser på Argentina siden af Iguazu vandfaldene

Dag 13

Flere tusind år, før europæerne ankom blev stedet brugt som hellig begravelsesplads hos lokale stammer.

Spanierne stødte på Iguazu-vandfaldene i 1541, men herefter gik de rimeligt hurtigt i glemmebogen igen. Først i slutningen af det 19. århundrede blev området, som følge af gamle spanske optegnelser ”fundet” igen.

Fordelt på en strækning på 3 km, ligger de 275 vandfald. På ét bestemt sted på ruten har man vandfald på alle sider, uanset hvor man vender sig 360¤ rundt.

Som sammenligning kan nævnes at Iguazu-vandfaldene er 5 gange bredere end Niagara Falls og 16 meter højere end Victoria Falls – og nogle vil sige smukkere end dem begge to til sammen.

Vi starter med at indtage vandfaldene fra den argentinske side, og starter med ”Den Øvre Rute” der går knap 1 km. ad gangbroer, så vi kan betragte vandfaldene i fugleperspektiv.  Vandfaldene er beliggende midt i et tropisk jungleområde, som blot gør hele stedet endnu mere fantastisk.

Efter hvert ”hårnålesving” og stop er udsigten mere enestående end ved det foregående stop. Turen på ”Den Øvre Rute” tager ca. 1 time.

Herefter vandrer vi ad den ”Nedre Rute” meget tættere på de brusende vandmasser tæt på selve vandfaldene.

Dagens store klimaks er ”Djævlens Svælg”.  Først kører vi med det lille tog fra Cataratas Station i ca. 20 minutter til Garganta Station. Herefter vandrer vi gennem en hel fantastisk kulisse for at når til ”Djævlens Svælg”, hvor man tæt på de brølende vandmasser se Parana flodens vand forsvinde ned i dybet.

Besøget til den argentinske del varer det meste af dagen.

Overnatning i Puerto Iguazu

Morgenmad inkluderet.

14.

Iguazu vandfaldene fra Brasilien siden

Dag 14

Vi starter dagen med at krydse grænse til Brasilien og fortsætte ind i nationalparken som omgiver vandfaldene på Brasilien siden. Her hedder de i øvrigt Iguacu. Her er også bygget et gangbro system hvor der er en helt fantastisk udsigt til de mange flotte vandfald på den argentinske side. Der er også en gangbro, hvor man kommer ud midt i faldene men udsigt lige ned i ”Djævelens Gab”, hvilket kan være en våd fornøjelse på grund at den heftige forstøvning af vand. Men rigtig sjovt hvis man har regntøj på.  Undervejs i området kan man støde på små næsebjørne, og vi passerer vi også det ikoniske hotel ”Das Cataratas”, hvor det er muligt at få en forfriskning.

Fra nationalparken skal vi mod lufthavnen men inden vil vi gøre et stop i Fugleparken, som er en lille privat zoologisk have mest med fugle. Herefter til lufthavnen for fly til Rio de Janeiro.
Hvis der er nogle som vil på en helikopter tur over Iguazu vandfaldene, så burde der være tid til at man for egen regning kan købe sig en tur hvor de fantastiske fald opleves fra oven.

Ved ankomsten til Rio mødes vi af vores repræsentant og kører til hotellet. De næste par dage skal vi opleve mange både kendte og ukendte seværdigheder som Rio de Janeiro byder på. Byen er først og fremmest kendt for samba, strande som Copacabana og Ipanima, samt den livsglæde som brasilianerne udstråler. Byen der er skabt omkring en naturhavn med smukke bjerglandskaber i baglandet, er trods en rivende udvikling stadig en af verdens mest dragende byer. Det bliver nogle dage med mange besøg, hvor vi både skal omkring på klassisk vis i bus, men også med offentlig transport til nogle af byens nyere steder.

Overnatning i Rio de Janeiro 

Morgenmad inkluderet

15.

Sightseeing i Rio på en ny måde og solnedgang fra Sukkertoppen

Dag 15

Vi starter dagen med bytur i Rio med metro og letbane. I forbindelse med VM i fodbold og olympiaden blev infrastrukturen i Rio løftet voldsomt blandt andet med nyt metro system og letbane og det vil vi benytte os af i forhold til dagen første besøg. Fra hotellet går vi til nærmeste metrostation og kører lidt nordpå hvor vi først skal se den særegne og måske lidt bizarre trappe dekoration Escadaria Selaron. Herefter kører vi til Mauá pladsen ikke langt Rios lokale lufthavn. Her er et kæmpe stort graffiti maleri af kunstneren Eduardo Kobra. Det er 15 meter i højden og 170 i bredden, og er en hyldest til Brasiliens talrige etniske grupper og minoriteter. Herfra går vi til et imponerende og lidt syrede bygningsværk Museo do Amaha, en bygning tegnet af den spanske arkitekt Santiago Calatrava, blandt andet kendt for Torso i Malmø. Stedet er museum for videnskab og bæredygtig fremtid, og det kigger vi lidt på, inden vi vender tilbage til vores hotel der ligger tæt ved Copacabana.

Sidst på eftermiddagen tager vi op til og på en byens gammelkendte seværdigheder, med kabelbane til Sukkertoppen. Den store granitklippe var i mange år byens vartegn, og ligger som indgangen til Rio når man kom fra Atlanterhavet. Vi nyder solnedgangen over Rio de Janeiro skyline, bjerge og stranden.

Overnatning i Rio de Janeiro

Morgenmad inkluderet

16.

Rio de Janeiro besøg til favela og Corcovado bjerget med Jesus statuen

Dag 16

I dag skal vi se og møde en hel anden del af Rio, vi skal på tur til en favela som de brasilianske storbyers slumområder kaldes. På vej gennem byen kan man se hvordan der er striber af favelaer, der ligger som striber op mod bjergene. De udgør ikke et samlet område med ligger spredt ud over hele byen, og er primært opstået på grund af den massive vandring fra land til by i 70erne og 80erne. Mange af disse er styret af kriminelle bander. Der arrangeres ture indtil nogle af de favelaer som regnes for sikre, og disse ture godkendes af favelaen selv, som også modtager langt hovedparten af betalingen for rundvisningen der beskriver livet i en favela og vores lokal guide vil fortælle om de sociale projekter som undervisning, børnehaver og ikke at forglemme sambaskoler hvoraf mange har udgangspunkt i byens favelaer.

Efterfølgende skal vi til det andet af rejsens nye underværker, nemlig Corcovado bjerget hvor Jesus statuen troner over hele byen og er blevet ikke bare Rios, men hele Brasilien vartegn. Heroppe i lidt over 700 meters højde nyder vi udsigten ud over Rios mange bydele og Sukkertoppen ned mod Atlanterhavet.

Vi slutter dagen med en afslutningsmiddag på et churrascaria.

Overnatning i Rio de Janeiro

Morgenmad inkluderet

17.

Rio de Janeiro – hjemrejse

Dag 17

Da vores flyafrejse er lagt om aftenen, vil vi have det meste af dagen i Rio til flere oplevelser. Det kan være at man har sin egen plan, det kunne være en tur til det gamle Rio eventuelt i sporvogn, andre kunne måske få lyst til at nyde dagen fra en af Rio verdenskendte strande som Ipanima eller Copacabana, eller gøre det sidste indkøb. Rejselederen er selvfølgelig til rådighed med hjælp, forslag og ideer.
Sidst på eftermiddagen vil der være transport til lufthavnen for fly mod Danmark.

Morgenmad og måltider i forbindelse med flyrejsen er inkluderet.

18.

Ankomst til Danmark

Velkommen hjem

Priser
Sorter efter:
Vælg sortering
Pris per person
8. februar 2018
Garanteret
43.998,-


INKLUDERET

 • Flybillet Danmark–Lima/Rio de Janeiro–Danmark med KLM på økonomiklasse
 • Flybilletter i Peru Lima–Cuzco tur/retur
 • Flybilletter Lima–Buenos Aires/Buenos Aires–Posadas, Iguazu–Rio de Janeiro
 • Flyskatter og afgifter
 • Dansk rejseleder
 • Lokale engelsk talende guider
 • 2 overnatninger i Lima på Hotel Virreynal
 • 1 overnatning i Den Hellige Dal på Tunupa Lodge
 • 1 overnatning i Aguas Calientes (Machu Picchu) på Hotel El Presidente
 • 2 overnatninger i Cuzco på Inkarri Hotel
 • 1 overnatning i Lima på Wyndham Costa del Sol airport hotel
 • 3 overnatninger i Buenos Aires på Cyan Americas Tower hotel
 • 1 overnatning i Bella Vista (Paraguay) på Hotel Papillon
 • 2 overnatninger i Iguazu på Yvy hotel de Salva
 • 3 overnatninger i Rio de Janeiro på Golden Tulip Regente
 • Morgenmad
 • Afskedsmiddag i Rio de Janeiro på churrascaria
 • Alle transporter, ture, udflugter, entreer og sightseeings nævnt i dag til dag program
 • Produktansvarsforsikring
 • Gebyr til rejsegarantifonden
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

IKKE INKLUDERET

 • Ekspeditionsgebyr (145,- pr. faktura)
 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Forplejning udover den nævnte og personlige udgifter
 • Drikkepenge til lokalguide og chauffører (forvent ca. USD 90-100)
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”

TILKØB

Tillæg for enkeltværelse kr. 3.898,-

Praktisk information

Gruppestørrelse: 10-18 deltagere

Gruppestørrelse - altid små grupper:
Som altid kører vi med små grupper. På denne rejse vil der maksimalt være 18 deltagere. Dette giver en større fleksibilitet end på grupper på 20-30 deltagere, hvor der går megen tid med logistik, og hvor det kan være svært sågar at høre guiderne. Derfor mener vi klart, at det er et kvalitetsstempel at tilbyde små grupper.

Fysisk form: Der kræves ikke nogen særegen god fysik for at kunne deltage på kulturrejsen, men det skal samtidig bemærkes at det en forudsætning at man er i almindelig god fysisk form og for at kunne besøge de mange steder spændende undervejs.

Type: Kultureventyr med dansk rejseleder

Foredrag

Peru og Inkariget

21. marts 2018 · Klokken 17:30 - 19:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K