Antal dage: 8
Priser fra: Kontakt os
Rejseform: Individuel rejse

Se priser & book

Manu, det ultimative Amazonas eventyr

8 dages storslået rejse til regnskovsparadiset Manu med et touch af adventureAfgang tidlig morgen fra hotellet i Cuzco i specialbygget firehjulstrukket ekspeditionskøretøj. Ud på formiddagen gøres holdt ved begravelsestårnene Chullpas ved Ninamarca. Efterfølgende besøges den hyggelige koloniby Paucartambo inden Acjanacu-passet, der er indfaldsporten til den kulturelle zone i Manu bio-reservatet. Her ligger tågeskoven og den særegne flora, som trives i skyerne – bl.a. træbregner, der regnes for at være en af klodens ældste levende planter. Af fauna kan nævnes brillebjørnen og Perus smukke røde nationalfugl Cock of the Rock – Rupicola Peruviana. Sidst på dagen er der ankomst til det hyggelige, men simple San Pedro Lodge i 1.700 meters højde beliggende i den laveste del af tågeskoven.

Frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 1

Denne dag starter også tidligt. Fra lodgens udsigtsplatform kan man ofte i det tidlige morgengry være heldig at se Perus nationalfugl under det særlige parringsritual. Efterfølgende morgenmad på lodgen og nedkørsel ad snævre bjergveje gennem de smukkeste landskaber med kløfter og vandfald til landsbyen Pilcopata i godt 700 meters højde.

Fra Pilcopata er der mulighed for at blive kørt til landsbyen Atalaya ved floden Alto Madre de Dios. De eventyrlystne kan rafte dertil på Koshñipatafloden. Afhængigt af vandstanden tager turen 1,5 til 3 timer. Fra Atalaya sejles i motoriseret, overdækket kano en halv times tid til Erika Lodge, smukt beliggende ved flodbredden. Lodgen har 12 hyggelige, men simple værelser. Ved lodgen er der mulighed for endnu en adrenalinpumpende oplevelse, og samtidig en fantastisk naturoplevelse, når den står på svævetur fra trætop til trætop via et større stålwire-system i junglen. Turen er inkluderet i prisen og foregår under kyndig ledelse. Ved ”endestationen” rappelles ned fra trækronen.

Manu Nationalpark, der ligger i det sydøstlige Peru og dækker et samlet areal på 2 millioner hektar, er et af de største beskyttede naturområder i Sydamerika. Parken blev i 1977 anerkendt som verdensarv af UNESCO, idet biodiversiteten i netop denne park er helt unik. Manu har ikke været underlagt stor menneskelig indblanding, som så mange andre dele af regnskoven på det sydamerikanske kontinent. Det betyder, at dyrelivet har optimale betingelser og tæller blandt andet de store oddere, den sorte kaiman, jaguar, brillebjørn, tapir, ocelot, 13 forskellige abearter, godt 1.000 fuglearter, hvoraf der er mindst 7 forskellige papegøjearter. Plantelivet er mindst lige så rigt, og blot 1 hektar i Manu kan indeholde op til 220 forskellige arter træer.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 2

Efter morgenmaden stiges om bord på den motoriserede kano, hvor der er en spændende 4 timers sejlads ned ad floden Alto Madre de Dios til Boca Manus. Undervejs spottes et rigt fugleliv, der tæller blandt andet hejrer, storke og isfulge. I Boca Manu landsbyen tages friske forsyninger om bord, og kanoen sejler ad Manu floden ind i selve reservatet. Senere på aftenen vil der være mulighed for en kort natvandring

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 3

Meget tidligt om morgenen sejler kanoen op ad floden til en stejl muddervæg i flodbredden, hvor der på dette tidspunkt af dagen er et væld af forskellige papegøjearter, som søger føde i mudderet. Diverse parakitter og araer supplerer her deres føde af frø og frugter med salt og forskellige mineraler, der findes i muddervæggene. Efter en kort sejlads videre op ad floden nås parkens hovedkvarter og kontrolpost i Limonal. Her er der indregistrering, inden der bliver givet tilladelse til videre færd ind i reservatet. Herfra er der godt fire timers sejlads op ad floden til hjertet af Manu, hvor der stort set ikke er spor efter mennesker. Undervejs spottes alt fra araer og storke til kaimaner, og man føler storheden af at være omgivet af kolossale jungleområder på begge sider. Her får vi den store fornøjelse at nå helt ind i den reserverede zone, der er den mest uberørte del af nationalparken, hvor chancen for at se dyreliv kun øges.

Safari-campen ligger ved Salvador-søen. Det er en camp med radiokommunikation, toiletter og brusebad (i den mere end primitive ende). Efter frokost er der en let vandretur på stierne nær lejren. Fordi dyrene ikke er specielt aktive på denne tid af dagen, fokuseres på flora og fredningsarbejdet.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 4

Tidlig vækning af den røde brøleabe, der efter at have fået øjne, føler trang til at afmærke sit territorium verbalt. Når den første brøleabe starter, tilslutter sig et helt kor af aber. Der er morgenvandring i junglen, mens mange af dyrene er aktive og søger føde på dette tidspunkt. Morgenmad og efterfølgende sejlads på Salvador-søen, hvor der er mulighed for at se den store odder, aber, kaimaner og rigt fugleliv. Odderen er absolut en truet art, men lever i større flokke omkring Madre de Dios. Efter frokost krydses floden og en otte km vandretur til Otorongo-søen påbegyndes. Det går gennem en 200-300 år gammel skov med kolossale ceibatræer, hvor den brune capuchin-abe lever. Der er en enestående udsigt over søen og den nærliggende jungle fra et strategisk placeret 15 meter højt udsigtstårn. Fra platformen er der unik mulighed for at nyde det farvestrålende fugleliv over trætoppene. Kanoen sejler tilbage til lejren sidst på dagen. Undervejs gøres forsøg med at prøve at lokke de sorte kaimaner op af søens dyb ved hjælp af lommelygter.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 5

Morgenvandretur ved søen inden der pakkes sammen og tages tilbage til ”civilisationen” ved Boca Lodge i den kulturelle zone. Kanoen sejler ned af strømmen og ankommer til lodgen ud på eftermiddagen. Om aftenen er der mulighed for en kort natvandretur, hvor vi kan se mange forskellige frøarter og et utal af farvestrålende insekter.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 6

Morgenmad og kanosejlads op ad Alto Madre de Dios, hvor vi overnatter på  Erika Lodge og har den sidste nat med junglens mange herlige fremmedartede lyde.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 7

Tidlig vækning og motoriseret kano til landsbyen Atalaya, hvor bussen tilbage til Cuzco venter. Der er ankomst til Cuzco sent om natten eller tidligt næste morgen.

Morgenmad og frokost er inkluderet.

Dag 8
Hvor mange skal i rejse
Periode
Pris
 

INKLUDERET

 • Transfer og transport på delebasis i mindre international gruppe (garanteres ved min. 4 tilmeldte)
 •   1 nat i Orquideas de San Pedro lodge
 •   2 nætter i Erica lodge i delt dobbeltværelse
 •   2 nætter i Boca lodge i delt dobbeltværelse
 •   2 nætter i Safari campesite
 • Forplejning som beskrevet i program
 • Park fee til Manu Nationalpark
 • Engelsktalende lokalguide
 • Entreer ved seværdigheder
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Produktansvarsforsikring

IKKE INKLUDERET

Faste afrejsedatoer, kontakt os for nærmere information. 

Praktisk information

Bedste rejsetid: April til december

Type: Naturrejse i mindre international gruppe. Rundture i nationalparker med engelsktalende guide og entreer ved seværdigheder

 

Vil du høre mere om rejsen?

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik