Peru og Galapagos

To eventyr i én rejse - Tag med eksperterne til enestående Peru og Galapagos

 

Hvis du drømmer om at komme på dit livs rejse og se den smukkeste natur, skal du med til Peru og Galapagos. På denne rejse vil du få så unikke oplevelser, at det vil være et minde for livet.

Rejsen byder på spektakulære inka-perler i Perus smukke højland, fascinerende Machu Picchu og den krystalblå Titicacasø. Efterfølgende går rejsen til de helt unikke Galapagosøer. Her kan man komme helt tæt på søløver, pingviner og kæmpe havskildpadder. Galapagos er et sandt eventyr.

Tilbage til Peru

 

Som noget særligt kan du, hos Kipling Travel, skræddersy din rejse. Herved oplever du præcis det, du drømmer om. Vi har rejst til Peru og Galapagos utallige gange, hvorfor vi kan kalde os eksperter. Hvis du vil have dit livs oplevelse, så tag med os til Peru og Galapagos. • Lad dig forundre og fascinere af Machu Picchus mystik 
 • Oplev en spændende, sammensat historisk arv i Cuzco
 • Sejl på den safirblå Titicacasø og besøg flydende sivøer
 • Se Ecuadors hovedstad Quito og indianermarkedet i Otavalo
 • Hils på søløver, suler og skildpadder ved naturparadiset Galapagos
 • Tag på Galapagos-krydstogt på en yacht med max 16 personer
1.

Afrejse fra København og ankomst til Lima, Peru

Dag 1

Vi drager af sted mod vores rejse til Peru. Ankomst først på aftenen til Lima lufthavn, hvorfra vi spadsere hen til lufthavns-hotellet. Her kan vi efter en lang flyrejse slappe lidt af og få en god nat søvn inden vi drager mod Cuzco dagen derpå.

Overnatning i Lima

Mad på flyrejsen er inkluderet.

2.

Den Hellige Dal – Chinchero, Urubamba og homestay i Chichubamba

Dag 2

Et par af dagens poplevelse

 • Den Hellige Dal – Inkaernes Spejlbillede af Mælkevejen
 • Tidsrejse gennem 5000 år og Pisac Ruinerne
 • Chichubamba - hjemmelig hygge hos Fru Eufracia og resten af familien i den lille landsby

Fly til Cusco, Inkaernes gamle hovedstad. Her bliver vi budt velkommen i lufthavnen og starter vores eventyr i Den Hellige Dal, grundet akklimatisering, da Den Hellige Dal er lavere beliggende end, Cusco der ligger i 3.300 meters højde. 

De næste par dage, vil Kipling gerne vise jer det ypperste og det fineste, det bedste og mest imponerende fra én af verdens mest sofistikerede civilisationer: Inkaerne, som om nogen har haft stor indflydelse på, hvordan man lever i Andesbjergene i vores dage. Allerede efter få minutters kørsel, står vi netop i Inkaernes Hellige Dal, med sneklædte bjergtinder og terrasser, der kryber op ad bjergsiderne, inka-ruiner og inkamarkeder.

Vi stopper først i Awanacancha . Her møder vi nogle af de vigtigste dyr i Andesbjergene: Lama, alpaca, vicuña, camelids og guanaco i alle arter og afskygninger. Dyrene har altid været en vigtig "del af inka-familien" - og således også i dag. Marsvinet er også ét af Andesbjergenes vigtigste dyr – og har til alle tider været en yndet spise. I inka-tiden var det en hof-ret i ordets bogstavligste forstand, forbeholdt for inkaen og adelen, men i dag er det en mere almindelig spise. Der er mulighed for at smage på stegt marsvin, en måske lidt besynderlig spise, i hvert fald når smagsløgene er danske.

Vores første rigtige møde med inkaerne venter os ved Inca Pisac (Pisac-ruinerne). I inka-tiden ét af de vigtigste knudepunkter, der forbandt hovedstaden Cusco med junglen. Men Pisac har højst sandsynligt været mere end bare et knudepunkt, og teorierne er mange: En kontrolpost, et militært fort, et måne-tempel, et kongeligt palads. Kom evt. selv med et bud! Kort efter Inca Pisac og det berømte Pisac-marked, hvor lokale i traditionelt tøj fra bjergene mødes til en god handel.

Vi skal opleve et helt specielt inka-tempel i Urco, dedikeret til især Moder Jord . Her får vi overraskende ny viden om én af verdenshistoriens mest sofistikerede civilisationer. Det er også lige ved Urco-templet, at vi efterfølgende besøger museet der tager på en fascinerende tidsrejse, mens vi selv er tilskuere til diverse fester, ceremonier, begravelser og hverdagsbegivenheder gennem 5000 år.

Det ene øjeblik er vi til begravelse hos Paracas-kulturen og det næste til kroning af en høvding hos Moche-kulturen, og oplever Perus historie fra civilisationens vugge og frem til inkaernes storhedstid. Det meget livagtige lille Inkariy-museum giver os de bedste forudsætninger for nu at indtage resten af inka-riget.
Efter "festlighederne" kører vi i stille tempo til den lille landsby Chichubamba, mens eftermiddagssolen kaster lange skygger på de gamle inka-ruiner og -paladser der ligger spredt ud med rund hånd overalt. Vi besøger Eufracia, og hendes lille familie, der består af Ruth & Roger og så den lille charmerende Jean Pierro. Den søde ældre dame, åbner dørene til sit hjem og byder os velkommen indenfor mens middagen tilberedes af Roger. Hans mange års erfaring fra nogle af de bedste restauranter i området fornægter sig ikke.

Overnatning i Chichubamba

Morgenmad og aftensmad er inkluderet.

3.

Chichubamba – Ollantaytambo – Aguas Calientes

Machu-Picchu

Et par af dagens oplevelser:

 • Chokolade-Workshop & Chicha-prøvesmagning
 • Ollantaytambo – en ægte Inka-landsby
 • Togtur gennem Den Hellige Dal 

Eufracia serverer morgenmaden inden vi tager en tur gennem Chichubamba-landsbyen. Vi oplever hvordan lokalbefolkningen lever i det lille traditionelle Andes-samfund. Vi kigger indenfor hos Eufracias veninde, der netop er i gang med dagens hjemmeproduktion af chokolade. Der findes ikke noget bedre end at smage dejlig varm og helt frisk forarbejdet chokolade, tilberedt af ristede chokoladebønner. Under inka-tiden var kakao-bønnen nærmest mere værd end guld og blev anvendt som betalingsmiddel.

Vi kigger efterfølgende ind i et keramikværksted, hvor mange århundreders historier og hemmeligheder brændes ned i krukker og figurer. 

Efter afsked med Chichubamba fortsætter vi gennem dalen til Ollantaytambo. Vi stopper ved "El Descanso" ("Hvilet") hvor en lille lokal familie har en lille atypisk krostue, mens de forsøger at holde liv i én af Andesbjergenes gamle men vigtige traditioner. Der er tid til Chicha-smagning som er det tætteste vi kommer den lokale øl. I dag som under inka-tiden bliver Dalens øl fremstillet af fermenterede røde majskorn (Chicha). Drikken er vigtig i alle henseende både til hverdag og fest, ligesom Chicha bliver ofret til Pachamama (Moder Jord) . Der findes også Chicha uden alkohol til de mindste gæster.

Ollantaytambo er det tætteste man kommer en klassisk inka-landsby. Rent historisk er dette også stedet, hvor inkaerne vandt ét af de eneste slag over spanierne. Måske er det grunden til at Machu Picchu aldrig blev opdaget – og derfor kaldes Den Glemte By? Vi besøger det store gigantiske inkafort, der tårner sig majestætisk over byen, og vi skal bl.a. besøge "Prinsessens Badeværelse" og andre spektakulære og overraskende mesterværker fra inka-tiden, som nogle mener, overstiger selveste Machu Picchu.

Vi tager et lille hvil ved en fortovscafé, inden vi går til stationen, for at køre med toget mod ét af turenes højdepunkter: Machu Picchu. Togturen er smuk og fascinerende. Landskabet ændrer sig undervejs. Vi forlader de høje bjergtinder med snetoppe der nu erstattes af jungle og vildnis. Turen tager ca. 3 timer og ender i Aguas Calientes, for foden af det legendariske og mystiske Machu Picchu.

Vi følges til vores hotel - overnatning i Aguas Calientes

Morgenmad og frokost er inkluderet.

4.

Machu Picchu, Inkarigets højdepunkt og Cusco

Dag 4

Dagens store oplevelser

 • Machu Picchu – Inkaernes glemte by, en oplevelse i verdensklasse
 • Måske en tur på sukkertoppen Huaynayna Picchu (skal bestilles hjemmefra)

Selv om både byen Cuzco og det omkringliggende område har en utrolig masse at byde på, så er det helt store trækplaster uden tvivl Machu Picchu, der har opnået ikonisk status, og naturligvis indgår stedet, hvor inka-mystikken måske fornemmes allerstærkest, også i vores program. Tidlig formiddag eller eftermiddag tager vi sammen med vores egen private guide med den offentlige bus ad den snoede vej til det sagnomspundne sted, der officielt først blev opdaget af amerikaneren Hiram Bingham i 1911. Heldigvis opdagede den spanske kolonimagt tilsyneladende aldrig Machu Picchu, og det er vel kun heldigt med tanke på dens hang til at destruere inkaernes helligdomme.

Fra Solporten får vi det kendte vue af Machu Picchu, som ligger omkranset af skovklædte grønne bjergtoppe, der rejser sig fra Urubamba-dalen, snedækkede tinder længere ude og ”sukkertoppen” Huayna Picchu lige bag ruinerne. Udsigten heroppefra er nærmest uden for kategori, hvilket blot understreges i kåringen af Machu Picchu som et af verdens syv nye vidundere. Funktionen af stedet er ikke fastlagt, og placeringen i sig selv er naturlig for såvel fæstningsværk som ceremoniel plads. Vores guide vil fortælle om de mange forskellige teorier, der hersker i såvel sagkundskab samt blandt menigmand om dette unikke sted.

Huayna Picchu, eller Wayna Picchu, er et lille bjerg, som ligger ved selve Machu Picchu. Det er en anelse strabadserende at begive sig op til toppen af bjerget, og højdeskræk må man ikke lide af, men belønningen venter i form af en fænomenal udsigt ud over Machu Picchu. Fra et arkæologisk synspunkt kan man ikke andet end lade sig imponere af inkaernes evner. Det må siges at være noget af en bedrift at bygge terrasser på et så stejlt bjerg uden brug af den viden, som europæerne på det tidspunkt havde tilegnet sig, fx brug af hjulet. Turen til toppen, som er 360 m højere end Machu Picchu går af stejle stier og tager cirka 1½-2 timer op og 1 time ned. Der er et begrænset antal billetter per dag til Huayna Picchu (sukkertoppen af Peru), og entreen skal bestilles inden afrejse. Sidst på dagen tager vi retur til Aguas Calientes og derefter med toget tilbage til Ollantaytambo og herfra transfer til Cuzco til vores centralt beliggende hotel, kun få blokke fra den meget smukke Plaza de Armas.

Overnatning i Cusco. 

Morgenmad er inkluderet.

5.

Cuzco, den tidligere inka-hovedstad

Dag 5

Nogle gode forslag til seværdigheder:

 • Plaza de Armas og Cuscos katedral
 • Cusco Gastro Tour (se nederst)
 • Vandretur ved ruinerne Inquiltambo ”The Inca Jail” og Machuchoqequirao

Cusco, der er Sydamerikas arkæologiske hovedstad og kontinentets ældste kontinuerligt beboede by - er bestemt et fantastisk sted. Den brostensbelagte koloniby må siges at være en af de mest interessante byer i Sydamerika. Cusco bærer præg af at have været inkaernes hovedstad, men spaniernes invasion i 1533 har sat endnu større aftryk på byen, da inkaernes templer og paladser blev ødelagt og erstattet af kolonimagtens arkitektur. Spaniernes katolske arv findes eksempelvis i byens mange smukke kirker, som er overdådigt udsmykkede og bestemt et besøg værd.

Dagen er til egne oplevelser – og vi kan varmt anbefale en slentretur til den centrale plads Plaza de Armas, hvor vi bliver mødt af den UNESCO-fredede, smukt oplyste katedral, som gemmer på en stor koncentration af kunstskatte fra kolonitiden. Der er et væld af små butikker og hyggelige restauranter i de stejle, snævre sidegader i kunstnerkvarteret San Blas, som ligger tæt på pladsen. Husk på, at vi i Cusco befinder os i 3.326 meters højde. En sådan højde kræver lidt tilvænning, så tag det roligt i starten og hold et adstadigt tempo. 

Overnatning i Cusco. 

Morgenmad er inkluderet

6.

Cusco - fra Inkatiden over spansk kolonitid til nutidens Peruvianske højland

Cuzco

Et par af dagens oplevelser:

 • Sacsaywaman – Inkarigets Hjerne
 • Quenko – Offerplads
 • Koricancha – Soltemplets Hemmelighed

Formiddagen er sat af til en privat rundtur i området. Vi starter lige uden for Cusco for at besøge et af de arkæologiske centre, den gamle inkafæstning Sacsayhuaman, som er et glimrende eksempel på den unikke evne til at tilhugge enorme stenblokke, som vejer op til 300 tons, så de passer ind i hinanden på millimeter. I dag er der ikke meget tilbage af de originale mure, et bud ligger på blot 20%, idet spanierne også her var hårde ved inkaernes arv, men enkelte mure står som endegyldigt bevis på inkaernes håndværksmæssige og arkitektoniske kvaliteter. Området er stort og har med sikkerhed haft mere end bare militær betydning i inka-riget. Her finder man f.eks. inkaens trone, som vidner om at stedet var vigtigt – og måske der hvor store beslutninger blev truffet. Man mener at Cusco blev grundlagt med form som en puma, og Sacsaywaman ligger nøjagtig ved pumaens hjerne.

Vi tager fra Pumaens Hjerne til Pumaens Hjerte selveste Soltemplet (Koricancha)– der betegnes som det aller helligste. På vejen stopper vi ved Quenko der betyder zigzag, måske p.g.a de snørklede gange og indgange. Stedet har både et amfiteater og underjordiske kamre. Der er nok ingen tvivl om at Quenko og har været anvendt som offerplads af dyr og muligvis mennesker. Teorierne om dette sted er mange – og hele stedet emmer af mystik og myter.

I selve Soltemplet kan vi i kamrene inspicere inkaernes imponerende stenarbejder, der danner fundament for mange af de spanske kolonibygninger. De spanske erobrere rev det meste af det guldbeklædte Koricancha, ”den gyldne gård”, ned og ødelagde dermed det mest overdådige af templerne i hele inkariget. Spanske øjenvidneberetninger fortæller at forbløffelsen stod malet i spaniernes ansigter da de brød ind i soltemplet en forårsdag i 1534 da tilsyneladende alle dyr og planter i inka-riget fandtes i en kopi af de pureste guld inde i soltemplet. De gamle mure blev brugt til at opføre den nye kirke. Santo Domingo-kirken er dermed så at sige opført oven på Koricancha-tempelkomplekset.

Eftermiddagen er til fri disposition, fx kan vejen lægges forbi ”Admiralens Palads”, som huser et lille kulturhistorisk museum eller et besøg på Inka-museet kan også varmt anbefales. Den lokale guide vil informere om, hvilke steder i Cusco man ikke bør misse.

Overnatning i Cusco. 

Morgenmad er inkluderet.

7.

Over Altiplanoet til Puno og Titicacasøen

Titicacasøen

Et par af dagens oplevelser:

 • Med bus gennem det traditionelle Peru tværs over Altiplanoet i Andesbjergene
 • Andahuayllillas – Sydamerikas sixtinske kapel
 • Gude-templet Raqchi

Dagen i dag er en transportdag, men hvilken en af slagsen! Vi er nu godt akklamatiseret og efter morgenmaden bliver vi kørt til busstationen og tager med turistbus over altiplanoet, højsletten, til Puno, hvis beliggenhed er uovertruffen ved Titicacasøens bred. Det er en busrejse på 9-10 timer. Vi må knibe os selv i armen og fundere over, om vi virkelig befinder os i det 21. århundrede. 

Undervejs stopper vi på hovedtorvet (Plaza de Armas) i den lille by Andahuayllillas, som synes at have slumret i hundredvis af år. Vi kigger indenfor i byens lille uanselige kirke bygget af Jesuitter i det 17. århundrede. Men indenfor er kirken virkelig storslået, og de mange fresko- og loftsmalerier har sat kirken på verdenskortet, så det nu kaldes ”Sydamerikas Sixtinske Kapel” . Der er efter sigende gemt adskillige guld- og sølvskatte inde i kirken, og efter sigende vogter alle landsbyboerne kirken, så den er bemandet døgnet rundt. Vi kan ikke sige om det blot er en myte, men i hvert fald tager vagterne deres job meget seriøst.

Vi stopper også ved inka-templet Raqchi – som fra vejen nærmest synes bygget af rumvæsner grundet den specielle struktur. Meget blev ødelagt af spanierne men udover at restaureringsarbejdet er i fuld gang, ses klart adskillige huse og bygninger som har været tilknyttet de enorme og majestætiske tempel.

Puno er den største by og hovedstad i regionen og ligger smukt placeret ved Titicacasøens bred. Byen havde stor betydning for inkaerne, idet sagnet fortæller, at Manco Capac – den første inka – rejste sig af Titicacas vande efter ordre fra Solguden for at påbegynde inkaernes imperium med udgangspunkt i Cusco. I dag er Puno en vigtig landbrugsby, og især opdræt af lamaer og alpacaer, der græsser på sletterne langs søens bredder, er en vigtig indtægtskilde. Puno er stedet, hvor alskens vævet kunsthåndværk og beklædning i alpacauld kan købes til fordelagtig pris. Byen er kendt som landets folkloristiske hovedstad, idet megen dans og musik udspringer fra denne region.

Overnatning i Puno i centrum.

Morgenmad og frokost er inkluderet.

8.

Puno og de flydende Uros-øer samt Taquile

Dag 8

Et par af dagens oplevelser

 • Sejltur på Titicaca-søen
 • Uros Øerne – en art frilandsmuseum en verden af siv
 • Øen Taquile på Titicaca-søen

Titicaca kan tage pusten fra enhver, og ikke blot fordi vi er oppe i knap 4.000 meter. Titicaca har nogle åbenlyse billedskønne kvaliteter. Det er et fredfyldt, magisk sted med en fabelagtig kulisse. Ude på øerne kan roen virkelig falde over os i de både grønne og golde landskaber, og herude er vi omgivet af et smukt safirblåt tæppe pyntet med hvide bjergtoppe ude i horisonten. Farverne står helt skarpe, og luften er krystalklar – og tynd naturligvis.

Vi spiser morgenmad og tager af sted til havnen for at sejle til Amantani via de flydende sivøer Uros, hvor Thor Heyerdahl hentede inspiration til sine sivbåde. Uros guidede udflugt skal ses som en slags frilandsmuseum, med et godt og vel internationalt islæt og trods for vi kan gå i land på de flydende sivkonstruktioner og får indblik i beboernes hverdag, er det en hedengang tradition at øerne reelt set var beboet - i dag er det en attraktion. Fiskeriet og i særdeleshed turismen, er det som holder Uros-folket med midler. Øerne er dog et godt sted at tage ”close-up” billeder af indianerne – men spørg høfligt om lov, inden der knipses løs.

Herfra sejler båden videre ud på søen, næsten helt til søgrænsen mod Bolivia. Båden anløber øen Taquile. Øens stolte beboere er Quechua-indianerne, som går i traditionelle klædedragter med symboler, der indikerer ægteskabelig status. Der bor omkring 3.600 mennesker på den godt 10 km2 store ø, fordelt på godt 800 familier. Turen giver et indblik i indbyggernes dagligdag, hvor der, modsat mange andre steder i højlandet, er lagt vægt på skolegang og uddannelse. Børnenes arbejdsdag i marken som hyrder og ved væven tilrettelægges, så der også er plads til nogle timer på skolebænken. Indbyggerne lever i en form for socialistisk idealsamfund, hvor de er fælles om alting og deler alle indtægter. De er utrolig hårdtarbejdende og lever efter den gamle inka-parole ”ama sua, ama llulla, ama qhella”, som betyder: ”du må ikke stjæle, du må ikke lyve og du må ikke være doven.” Sidst på eftermiddagen stævnes igen ud på søen og der sejles de godt 45 km. til havnen i Puno, hvorfra der er transport til hotellet. 

Overnatning i Puno.

Morgenmad og frokost er inkluderet.

9.

Fly Juliaca til Lima, byrundtur

Dag 9

Transport til lufthavnen i nabobyen Juliaca, hvorfra der om formiddagen flyves til Lima. Vi bliver afhentet i Limas lufthavn og byrundtur i Lima med den centrale plads, parlamentsbygningen og San Francisco-kirken. Vi bliver sat af ved hotellet i den pæne Miraflores-bydel, hvor der kan spadseres ud i det hyggelige miljø med en god variation af gode restauranter og butikker. 

Overnatning i Lima.

Morgenmad inkluderet.

10.

Fly Lima til Quito, Ecuadors hovedstad

Quito

Tidlig morgen er der transfer til Limas lufthavn, hvorfra vi vil begive os videre mod Quito.

Vi ankommer til Quito, hovedstaden i Ecuador. Her er der velkomst af vores repræsentant, som kører til vores hyggelige hotel centralt i den nye bydel. Resten af dagen er til fri disposition. 

Overnatning i Quito.

Morgenmad er inkluderet.

11.

Byrundtur i Quito

Dag 11

Et par af dagen oplevelser

 • By rundtyr i den historiske del af Quito
 • Church of San Francisco
 • Udsigtspunktet El Panecillo

Vi skal på byrundtur i Quitos gamle historiske kolonibydel, der af UNESCO i 1978 blev noteret som bevaringsværdig verdenskulturarv. En slentretur rundt i de gamle snørklede gader med alle de gamle kolonibygninger byder bl.a. også på besøg til et par af de interessante kirker. Turen kommer forbi Church of San Francisco, der tilhørte franciskanerordenen og er den ældste kirke i Ecuador. Også jesuitter-kirken La Compania besøges samt den imponerende katedral på den centrale plads Plaza de la Independencia. Efterfølgende vandres op på udsigtspunktet El Panecillo, hvor der er en storslået udsigt over Quito.

Om eftermiddagen vil der være mulighed for på egen hånd at tage taxa til Ækvatormonumentet (Mitad del Mundo) lidt uden for byen. Her finder man et besøgscenter og alskens gøgl, og der er mulighed for at stå med et ben på hver side af klodens halvdele. 

Overnatning i Quito.

Morgenmad er inkluderet.

12.

Quito, indianermarked i Otavalo

Otavalo

Nogle af dagens oplevelser

 • Indianerbyen Otavalo
 • Besøg i landsbyen Cotacachi

Efter morgenmaden køres mod indianerbyen Otavalo, der er berømt for sit farvestrålende lørdagsmarked og sine imødekommende indbyggere, som ofte er klædt i deres respektive landsbyers særegne klædedragter. Der er to markeder, hvor det ene er for de lokale, der kommer fra alle de omkringliggende landsbyer for at handle, og det andet er turistmarkedet, hvor der kan købes alt i lokalt fremstillet kunsthåndværk, primært vævede produkter. Turistmarkedet afholdes principielt dagligt, så der er ingen grund til at fortvivle, hvis kabalen ikke går op med en lørdag. Otavalo-indianerne er fantastisk dygtige med væven – det hævdes, at der i området er blevet vævet i 4.000 år. De klarer sig rent faktisk bedst økonomisk af alle de indianske grupper i Ecuador, idet de har formået at tjene gode penge på deres mesterlige håndværk, og på turisme. På vejen tilbage til Quito besøges en anden mindre landsby Cotacachi, der er berømt for sine færdigheder inden for håndværk i læder. 

Overnatning i Quito.

Morgenmad er inkluderet.

13.

Fly til Galapagos og krydstogtet begynder, Santa Cruz og skildpaddecenter

Dag 13

Et par af dagens oplevelser

 • Rehabiliteringscenter for havskildpadder
 • Santa Crus lokalsamfund

I dag begynder eventyret, der for mange har været en livslang drøm, nemlig rejsen 1000 kilometer ud i Stillehavet til det absolutte mekka for naturelskere - Galapagos. Øerne, som de fleste kender fra Darwin’s ”Arternes oprindelse”, byder på enestående møder (også helt tæt på) med de unikke havleguaner, kæmpe krabber, hav- og kolossale landskildpadder, Albatrossen (dog ikke hele året), Pingviner, pelssæler, søløver, fregatfugle, den blåfodede sule og et utal af andre spændende dyr og fugle. Nogle gange må vi næsten skræve ind over en fugl, der ligger på rede midt på stien.

Vi forlader Quito og flyver til øen Baltra, som ligger lige nord for Santa Cruz. I lufthavnen bliver vi modtaget af vores crew, som sørger for, at vi kommer til Santa Cruz havn.

Om eftermiddagen besøger vi højlandet på Santa Cruz og de store landskildpadder på et rehabiliteringsprojekt for disse sjældne arter. Der er altid mindst 1 af 2 rehabiliteringsprojekter åbne for turister, og man får mulighed for at komme rimelig tæt på skildpadderne, selvom det ikke må forveksles med en rå naturoplevelse i dyrenes uforstyrrede habitat.

Turen til skildpadderne i højlandet går gennem den opdyrkede del af Galapagos, som er temmelig tæt befolket af mennesker og deres husdyr. Mange frugter, kød, mælk osv. dyrkes i dag på øerne selv og bliver ikke importeret. I forbindelse med denne udflugt besøges som oftest også imponerende naturlige lava tunneller, som man får mulighed for at vandre gennem.

Om aftenen går vi ombord på cruiseskibet og i løbet af natten sejler vi til øen Floreana. De lange strækninger mellem øerne sejles altid om natten, så dagene kan bruges til at gå på eventyr i land (typisk om formiddagene) eller til vands. Der kan typisk snorkles fra båden om eftermiddagene. Der sejles korte strækninger om dagen, når der skal skiftes ankerplads, eller hvis vi skal til en anden ø, som ligger tæt på.

Der kræves en nogenlunde god fysik for at kunne deltage, da man skal kunne klatre ned i gummibåden og klare en våd landgang og vade i land. Ligeledes er der typisk stejle skråninger, som skal forceres, når vi skal fra anløbsstranden og op på selve øen.

Overnatning på Galapagos krydstogtskibet Archipel I eller II.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

14.

Galapagos krydstogt, Isabela og Las Tintoreras

Dag 14

 Et par af dagens oplevelser

 • Hvidtippede revhajer omkring Las Tintorereas
 • Kæmpeskildpadder
 • Spektakulært landskab med højt knejsende klippevægge og dramatisk klippekyst

I løbet af natten har vi bevæget os mod sydvest og er ankommet til en lille gruppe småøer, Las Tintoreras, som ligger lige ud for Puerto Villamil på Isabela øens sydkyst. Den længste af øerne er kun 900 meter lang, og den gennemsnitlige bredde er sølle 100 meter. Øerne består primært af lavaklipper, og nogle er dækket af mangrovetræer, hvor hejrer sidder og holder udkig. Søløver og de små Galapagospingviner ses ofte langs kysten. De små øer er opkaldt efter de mange hvidtippede revhajer (på spansk: ”Tintoreras”), der lever i området, og som ofte svømmer rundt i det lave vand.

Om eftermiddagen besøger vi Arnaldo Turpiza Tortoise Breeding Centre på Isabela øen, der er hjem for flere hundrede kæmpeskildpadder, og som har godt held med arbejdet for at bevare den truede dyreart. De nyklækkede babyskildpadder er meget små – så små, at du kan holde dem i din håndflade!

Centret har også en smuk botanisk have, som tiltrækker mange farverige sangfugle, og i havens tilstødende lagune leder flamingoer efter rejer og alger. Haven er absolut et must at besøge, når vi er i centret, som ligger uden for Puerto Villamil, som er Isabela øens hyggelige hovedby og har nogle fine sandstrande.

Overnatning på Galapagos krydstogtskibet Archipel I eller II.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

15.

Galapagos krydstogt, Isabela, Elisabeth Bay og vulkaner

Dag 15

Et par af dagens oplevelser

 • Vulkaner og dramatiske landskaber
 • Elisabeth Bay og pingvinkolonier

Vi går i land ved Punta Moreno, som ligger mellem vulkanerne Sierra Negra og Cerro Azul på Isabela øens nordkyst. Øen, der geologisk set er en af de yngste i øgruppen, er dannet af en kæde af vulkaner, hvoraf Sierra Negra er den mest besøgte og desuden har været i udbryd for ganske nylig. Landskabet er præget af den dramatiske vulkanaktivitet og ser helt anderledes ud end kyststrækningerne. Ved første øjekast virker landskabet fuldstændig blottet for løv, men ved nærmere udforskning finder vi flere små vandområder, hvor mangrovetræer vokser og dyreliv trives. Punta Moreno er kendetegnet ved de smukkeste panoramaudsigter ud over landskabet og til vulkanerne, deriblandt Sierra Negra.

Om eftermiddagen tager vi en tur rundt ved Elisabeth Bay, som et er hotspot for at spotte dyreliv under havoverfladen, og der er derfor ingen landgang. Vi starter ved småøerne Marielas, hvor den største pingvinkoloni i hele Galapagos holder til på klipperne ud til kysten. Pingvinerne flokkes til området grundet vandets lavere temperatur ved netop Elisabeth Bay. Herfra fortsætter vi rundt i bugten, hvor vi kan spotte havskildpadder, forskellige rokkearter, brune pelikaner og søløver i det rolige vand. Det er ikke usædvanligt at se Galapagoshøge cirkulere i luften over vandet, når stimer af fisk samler sig under overfladen.

Overnatning på Galapagos krydstogtskibet Archipel I eller II.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

16.

Galapagos krydstogt - Santa Cruz, Black Turtle Cove og landleguaner

Dag 16

Et par af dagens oplevelser

 • Galapagospingviner på klipperne ved Tagus Cove
 • Vulkaner og kratere
 • Havleguaner på land og i vand

Vi har lagt anker ved Tagus Cove på Isabela øen, hvor Galapagospingviner holder til på klipperne ved kysten og flere havfugle cirkulerer. Bugten ligger klemt inde mellem to vulkanske kratere. Vi går i land og vandrer ca. 30 minutter opad stierne til toppen af klippen, hvor vi finder den højtliggende Darwin Sø, der har et meget højt saltindhold. Herfra er der udsigt til flere vulkaner, og på klipperne ses stadig spor efter graffiti, som blev hugget ind i klippen. Mange af udhugningerne blev lavet af den amerikanske flåde i midten af 1900-tallet, mens nogle er efterladenskaberne fra hvalfangere og pirater, der sejlede forbi øen for århundreder siden.

Eftermiddagen byder på en kort sejltur til Fernandina øen, den tredje største ø i Galapagos, hvor vi lægger til ved øens nordøstlige kyst ved Punta Espinoza. Her finder vi den største koncentration af havleguaner i Galapagos øgruppen – i gennemsnit opholder mere end 100.000 eksemplarer sig på øen! Leguanerne er alle steder: de svømmer gennem vandet langs kysten, soler sig i sandet på de hvide strande og ligger, som ofte, i vejen på både stier og ved landgangen.  Når leguanerne opholder sig i vandet gennem længere tid i søgen efter alger, nedkøles deres kroppe, og de nyder derfor at flade ud på overfladen af de sorte, vulkanske sten, der opvarmer dem, mens de fordøjer deres måltid.

Vulkanen Fernandina er ikke bare geologisk set den yngste blandt Galapagos vulkanerne, den er samtidig en af de mest aktive i verden og gik senest i udbrud i 2009. Vulkanen er ansvarlig for de store mængder sort lavasten, der dækker Fernandina øen, og som leguanerne nyder godt af at slænge sig på.

Overnatning på Galapagos krydstogtskibet Archipel I eller II.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

 

17.

Galapagos krydstogtet slutter, Bachas Beach og skibsvrag

Dag 17

Et par af dagens oplevelser

 • Bachas Beach
 • Havskildpadder og flamingoer
 • Amerikansk skibsvrag fra 2. verdenskrig

I løbet af natten er vi sejlet rundt om Isabela øens nordlige ende og tilbage til hovedøen Santa Cruz, hvor vi tilbringer formiddagen på den smukke Bachas Beach, vest for Turtle Cove. Bachas Beach består af to mindre strande, begge dækker af blødt, kridhvidt sand, som er lavet af pulveriserede koraler. Strandene er en favorit som ynglested for havskildpadder, der graver reder og begraver deres æg under sandet.

Bag den korteste af strandene ligger en lille, sort lagune, hvor vi nogle gange kan spotte flamingoer og andre kystfugle. Den længste strand har to gamle amerikanske skibsvrag fra 2. verdenskrig, hvor USA brugte Baltra øen som udgangspunkt for beskyttelse af Panamakanalen.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

18.

Galapagos, Santa Cruz på egen hånd

Dag 18

Dagen er til egne eventyr. Vi kan anbefale en tur til byens hyggelige havnefront, en tur omkring i de små havnetaxa både, en hyggelig restaurant eller en tur til stranden ved Tortuga Bay

Overnatning i Puerto Ayora.

Morgenmad er inkluderet.

19.

Galapagos, Santa Cruz og fly til Guayaquil og hjemrejse

Dag 19

I dag slutter 7 dages eventyrlige oplevelser på Galapagos-øerne og en begivenhedsrig rejse – det er blevet tid til at tage afsked og vende næsen hjemad. Vi tager til nordsiden af Santa Cruz og tager den lille færge til øen Baltra hvor lufthavnen ligger. Herfra til Guayaquil ved middagstid og midt på aftenen begynder hjemrejsen mod Danmark. Husk at bede om et ”exit stamp” fra Galapagos i passet, da det for mange kan være en sjov souvenir.

Morgenmad og mad på flyet er inkluderet.

20.

Ankomst København

Rejsen er slut - ankomst til København

Vi ankommer til København og er forhåbentlig dejligt mætte af sydamerikanske indtryk.

Priser
Sorter efter:
Vælg sortering
1. marts - 20. juni 2019
52.498,-
49.998,-

21. juni 2018 - 21. august 2019
54.998,-
52.498,-

22. august - 10. december 2019
52.498,-
49.998,-

11. december 2019 - 9. januar 2020
Kontakt os
Kontakt os

(Tillæg kan forekomme på jule- og nytårsrejser samt vinter- påske og efterårsferie)


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Lima/Guayaquil-København med KLM
 • Lufthavnsskatter og afgifter fra København (ej hjemrejse skat på 45 USD)
 • Flyrejse Lima-Cusco, Juliaca-Lima og Lima-Quito
 • Flyrejse Quito-Santa Cruz // San Cristobal-Guayaquil på økonomiklasse
 • Enkelte ture foregår i internationalegrupper fx udflugten til "Uros og Taquile"
 • Touristbus Cuzco til Puno
 • Private transfers og transporter med privat bil og chauffør
 • Overnatninger i delt dobbeltværelse inkluderet morgenmad  
 • 1 nat på Wyndham Costa del Sol airport hotel i Lima
 • 1 nat på Homestay i Chichubamba
 • 1 nat på Presidente i Aguas Calientes
 • 3 nætter på Hostal Inkarri i Cuzco
 • 2 nætter på La Hacienda Puno Plaza de Armas i Puno
 • 1 nat på Hotel Monte Real i Lima
 • 3 nætter på Hostal Fuente de Piedra 1 and 2 i Quito
 • 5 dage/4 nætter på turistklasse Galapagos krydstogt på Archipel I , der har et begrænset antal pladser. Vi kan selvfølgelig tilbyde mange andre gode både. Vi anbefaler derfor, at du booker din rejse så tidligt som muligt
 • 2 nætter på Hotel Mainao på Santa Cruz
 • Morgenmad, frokost og aftensmad på Yacthen på Galapagos
 • Øvrige måltider som beskrevet i programmet
 • Nævnte rundture og sightseeing med lokal engelsktalende guide
 • Entre ved nævnte seværdigheder
 • Entre til Macchu Picchu med privat guide
 • 10 % rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Galapagos nationalpark skat på 120-130 USD pr. person
 • Busbillet lufthavnen Baltra-kanalen Itabaca USD 5,- pr. person pr. vej (betales lokalt)
 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Forplejning udover den nævnte, personlige udgifter og drikkepenge
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”
   
Tilkøb
Herunder kan du se de udvidelsesmuligheder, vi kan tilbyde på denne rejse. Det er ganske uforpligtende at tilvælge udvidelser, som du ønsker at høre mere om, når du bliver kontaktet af en af vores eksperter. Efter du har valgt de ønskede tilkøb, skal du scrolle lidt op til priser (eller klikke her) og fortsætte bestillingen af et uforpligtende tilbud.
Amazonas forlængelse
Amazonas forlængelse 4 dage/3 nætter
Pris fra 5.298 kr./person
Moche forlængelse
Moche forlængelse 5 dage/4 nætter
Pris fra 6.998 kr./person
Manu forlængelse
Manu forlængelse 8 dage/7 nætter
Pris fra 7.798 kr./person
hotel Inkarri i cusco
Tillæg for enkeltværelse - alle nætter på fastlandet
Pris fra 4.298 kr./person
Praktisk information

Bedste rejsetid: Rejsen kan foretages hele året. Galapagos bør dog ikke besøges i de urolige måneder august og september

Type: Individuel kultur- og naturrejse med rundture i alle byer og udflugter på Galapagos øerne med guide og entreer ved seværdigheder

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

Bådene på: Galapagos

Information om: Galapagos-øerne

 

Galapagos - et par ord om krydstogtet

Den nævnte sejlrute er vejledende, idet Darwin Instituttet forbeholder sig retten til at ændre i sejlplanen helt op til afrejsen grundet lokal fredning af dyrene etc. På land må man normalt kun færdes på de afmærkede stier og man lytter 100 % til anvisningerne fra den lokale engelsktalende guide, som typisk også er biolog. Mange af dyrene er ligesom på Darwins tid lykkeligt uvidende om den menneskelige trussel, hvorfor de virker meget tamme – lad være med at røre eller komme alt for tæt på.

Foredrag

Peru og Inkariget

20. oktober 2019 · Klokken 13:00 - 13:30

Messen for Kvalitetsrejser i Øksnehallen. Sal A. Halmtorvet 11, 1700 København V

Vil du høre mere om rejsen?

Vælg
Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik
Information
Funktionalitet
Statistik
Marketing

Hvad er cookies?

En cookie er en fil, som browseren lægger på din computer. Den gør det muligt at genkende din computer, og huske valg du tidligere har truffet på hjemmesiden. En cookie kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Cookies sletter sig selv efter et vist antal måneder (kan variere), men de fornyes efter hvert besøg. Cookien kan ikke se, hvem du er, hvad du hedder, hvor du bor eller om computeren bruges af en eller flere personer. Hvis du giver personlige oplysninger til en hjemmeside, så kan en cookie dog anvendes til at huske dig til næste gang du besøger hjemmesiden.

Hjemmeside

CAKEPHP - 1 uge

Hjemmesiden bruger denne cookie til at huske den besøgende. På webshops bruges den fx. til at huske brugerens kurv.

CakeCookie[vmcmsPersonalizedNodes] - 5 år

Hjemmesiden sætter denne cookie, for at huske hvilke sider der er blevet vist, for senere at kunne fremhæve disse sider.

catalog-travel-ids - 180 dage

Denne cookie bruges til at huske hvilke rejser der er blevet tilføjet kataloget.

Cookie-indstillinger

CakeCookie[vm-gdpr] - 1 måned

Bruges til at huske de valg der tages under Cookie-Indstillinger.

CakeCookie[vm-gdpr-accept] - 1 måned

Angiver om cookie-indstillinger er blevet gennemgået / accepteret.

Google Analytics

_ga - 2 år

Registrerer et unikt ID, der anvendes til at føre statistik over hvordan den besøgende bruger hjemmesiden.

_gid - Slettes når browseren lukkes

Denne cookie bruges til at spore, hvor lang tid den besøgende bruger på hjemmesiden.

_gat - 1 dag

Bruges til at reducere mængden af forespørgsler til Google

gwcc - 90 dage

Google Website Konvertering af opkald.Google Analytics samler oplysninger, der gør det muligt for at forstå interaktioner med Googles websteder og i sidste ende forbedre brugeroplevelsen for bedre at kunne betjene dig som bruger.

Google Tag Manager

_dc_gtm_UA-# - Slettes når browseren lukkes

Bruges af Google Tag Manager til at kontrollere opstarten af Google Analytics-koden. # = ID fra Google Analytics.

Facebook Pixel

fr - 118 dage

datr, lu, c_user, fr, xs, p, presence, act, sub, sb - Facebook-cookies oprettes, når du har været på Facebook og besøger vores hjemmeside. Dette gør det muligt for Facebook at tilpasse mulige annoncer eller indlæg baseret på din browseradfærd. Alle cookies foruden datr (2 år), lu (2 år) udløber efter sessionafslutning. Denne cookie bliver brugt til at målrette annoncer på Facebook.

Google Adwords

test_cookie - Slettes når browseren lukkes

Bruges til at tjekke, om browseren understøtter cookies.

IDE - 1 år

Bliver brugt af Google til at registrerer og sende information omkring hjemmesidens brugere og deres handlinger efter de har fået vist reklamer, for bedre at kunne vise reklamer til den enkelte bruger

OptinMonster

_omappvp - 11 år

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før.

_omappvs - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før i sessionen.

om-session-pageviews - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at tælle antallet af sidevisninger.

om-session-start - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se hvor langt tid brugeren bruger på en side.