Peru og Galapagos

To eventyr i én rejse - Tag med vores eksperter til enestestående Peru og Galapagos

 

Hvis du drømmer om at komme på dit livs rejse og se den smukkeste natur, skal du med til Peru og Galapagos. På denne rejse vil du få så unikke oplevelser, at det vil være et minde for livet.

Rejsen byder på spektakulære inka-perler i Perus smukke højland, fascinerende Machu Picchu og den krystalblå Titicacasø. Efterfølgende går rejsen til de helt unikke Galapagosøer. Her kan man komme helt tæt på søløver, pingviner og kæmpe havskildpadder. Galapagos er et sandt eventyr.

 

Som noget særligt kan du, hos Kipling Travel, skræddersy din rejse. Herved oplever du præcis det, du drømmer om. Vi har rejst til Peru og Galapagos utallige gange, hvorfor vi kan kalde os eksperter. Hvis du vil have dit livs oplevelse, så tag med os til Peru og Galapagos. • Lad dig forundre og fascinere af Machu Picchus mystik 
 • Oplev en spændende, sammensat historisk arv i Cuzco
 • Sejl på den safirblå Titicacasø og besøg flydende sivøer
 • Se Ecuadors hovedstad Quito og indianermarkedet i Otavalo
 • Hils på søløver, suler og skildpadder ved naturparadiset Galapagos
 • Tag på Galapagos-krydstogt på en yacht med max 16 personer
1.

Afrejse fra København og ankomst til Lima, Peru

Dag 1

Et sandt eventyr starter

Vi drager af sted mod vores rejse til Peru. Ankomst først på aftenen til Lima lufthavn, hvorfra vi spadsere hen til lufthavns-hotellet. Her kan vi efter en lang flyrejse slappe lidt af og få en god nat søvn inden vi drager mod Cuzco dagen derpå.

Overnatning i Lima på Wyndham Costa del Sol airport hotel

Mad på flyrejsen er inkluderet.

2.

Cuzco - Den Hellige Dal og Ollantaytambo

Dag 2

Tur til Den Hellige Dal og Ollantaytambo-fæstningen

Efter morgenmaden spadsere vi over i lufthavnen for at flyve den korte strækning til Cuzco, hvor vi vil være fremme midt på formiddagen. Ved ankomsten bliver vi modtaget af vores lokale samarbejdspartner i Cuzco.

Herfra går turen til Den Hellige Dal og Ollantaytambo, som af mange regnes for at være en lige så imponerende oplevelse som Machu Picchu. Vi gør holdt i den pittoreske lille landsby Pisac, som er kendt for sit farvestrålende marked, der lørdag er særligt bugnende. Vi besøger Pisac-ruinerne med de flotte terrasser til landbrugsaktivitet og nyder en spektakulær udsigt ud over Den Hellige Dal. Turen går videre til Ollantaytambo, hvor vi finder det bedst bevarede eksempel på inkaernes fascinerende evner inden for byplanlægning.

Overnatning i Ollantaytambo.

Morgenmad er inkluderet.

3.

Tog fra Ollantaytambo til Machu Picchu

Machu-Picchu

Ollantaytambo-fæstningen hæver sig op som en skytsengel for foden af byen. Vi skal til den strategisk vigtige inkafæstning ved Ollantaytambo, der skulle kontrollere den lavere beliggende Urubamba-dal samt adgangen til Amazonas via Pantiacalla-passet. Denne fæstning var den eneste af sin slags, der kunne modstå adskillige spanske erobringsforsøg, og stedet vidner således om militærstrategisk snilde.

Sidst på eftermiddagen fortsætter vi på den legendariske togrejse mod Aguas Calientes. Der køres på 2. klasse i turisttoget til Aguas Calientes nedenfor bjerget med Machu Picchu ruinerne. Togturen er forrygende flot, det tager omtrent halvanden time fra Ollantaytambo med dramatiske udsigter til bjerge og klippevægge og Urubambaflodens fine vande. Skiftet fra de halvgolde græsbjerge til tågeskov er slående og meget flot. 

Aguas Calientes er måske ikke den kønneste by i verden, men der er dusinvis af restauranter - det er en skæg by med guldgraverstemning og hvor den lille jernbane kører direkte gennem hovedgaden. Og hvis man trænger, er et afslappende bad i Aguas Calientes varme kilder måske noget som kunne lokke (for egen regning og energi)

Overnatning på hotel i Aguas Calientes.

Morgenmad er inkluderet.

4.

Machu Picchu og tog til Ollantaytambo og videre til Cuzco

Dag 4

Det sagnomspundne Machu Picchu

Om morgenen tager vi en af de utallige shuttlebusser op ad zig-zag-vejen til det sagnomspundne Mahcu Picchu, her har vi det meste af morgenen og formiddagen til at opleve dette helt vidunderlige bygningsværk sammen med private guide.

Selv om både byen Cuzco og det omkringliggende område har en utrolig masse at byde på, så er det helt store trækplaster uden tvivl Machu Picchu, der har opnået ikonisk status, og naturligvis indgår stedet, hvor inka-mystikken måske fornemmes allerstærkest, også i vores program. 

Fra Solporten får vi det kendte vue af Machu Picchu, som ligger omkranset af skovklædte grønne bjergtoppe, der rejser sig fra Urubamba-dalen, snedækkede tinder længere ude og ”sukkertoppen” Huayna Picchu lige bag ruinerne. Udsigten heroppefra er nærmest uden for kategori, hvilket blot understreges i kåringen af Machu Picchu som et af verdens syv nye vidundere. Funktionen af stedet er ikke fastlagt, og placeringen i sig selv er naturlig for såvel fæstningsværk som ceremoniel plads. Vores guide vil fortælle om de mange forskellige teorier, der hersker i såvel sagkundskab samt blandt menigmand om dette unikke sted.

Huayna Picchu er et lille bjerg, som ligger ved selve Machu Picchu. Det er en anelse strabadserende at begive sig op til toppen af bjerget, og højdeskræk må man ikke lide af, men belønningen venter i form af en fænomenal udsigt over Machu Picchu. Fra et arkæologisk synspunkt kan man ikke andet end lade sig imponere af inkaernes evner. Det må siges at være noget af en bedrift at bygge terrasser på et så stejlt bjerg uden brug af den viden, som europæerne på det tidspunkt havde tilegnet sig, fx brug af hjulet. Turen til toppen, som er 360 m højere end Machu Picchu går af stejle stier og tager cirka 1½-2 timer op og 1 time ned. Der er et begrænset antal billetter per dag til Huayna Picchu, og entreen skal bestilles inden afrejse.

Nede i Aguas Calientes igen stiger vi på toget i løbet af eftermiddagen og kører til Ollantaytambo og herfra videre med bus til Cuzco. 

Overnatning i Cuzco. 

Morgenmad er inkluderet.

5.

Cuzco, den tidligere inka-hovedstad

Dag 5

Cuzco - byen i Andesbjergene

Cuzco er Sydamerikas arkæologiske hovedstad og kontinentets ældste kontinuerligt beboede by. Den brostensbelagte koloniby må siges at være en af de mest interessante byer i Sydamerika. Cuzco bærer præg af at have været inkaernes hovedstad, men spaniernes invasion i 1533 har sat endnu større aftryk på byen, da inkaernes templer og paladser blev ødelagt og erstattet af kolonimagtens arkitektur. Spaniernes katolske arv findes eksempelvis i byens mange smukke kirker, som er overdådigt udsmykkede og bestemt et besøg værd.

Dagen er til fri disposition og det kan varmt anbefales at slentretur en tur til den centrale plads Plaza de Armas, hvor vi bliver mødt af den UNESCO-fredede, smukt oplyste katedral, som gemmer på en stor koncentration af kunstskatte fra kolonitiden. Der er et væld af små butikker og hyggelige restauranter i de stejle, snævre sidegader i kunstnerkvarteret San Blas, som ligger tæt på pladsen. Husk på, at vi i Cuzco befinder os i 3.326 meters højde. En sådan højde kræver lidt tilvænning, så tag det roligt i starten og hold et adstadigt tempo. 

Overnatning i Cuzco.

Morgenmad er inkluderet.

6.

Cuzco, byrundtur

Cuzco

Kulturel dag i Cuzco

Formiddagen er sat af til en privat rundtur i området. Med vores egen engelsktalende guide begynder vi dagen med et besøg på den lokale markedplads, San Pedro. Herfra tager vi lige uden for Cuzco for at besøge et af de arkæologiske centre, som ligger lige oven over byen,  den gamle inkafæstning Sacsayhuaman, som er et glimrende eksempel på den unikke evne til at tilhugge enorme stenblokke, som vejer op til 300 tons, så de passer ind i hinanden på millimeter. I dag er der ikke meget tilbage af de originale mure, et bud ligger på blot 20%, idet spanierne også her var hårde ved inkaernes arv, men enkelte mure står som endegyldigt bevis på inkaernes håndværksmæssige og arkitektoniske kvaliteter.

Tilbage i Cuzcos besøger vi Koricancha og soltemplet, hvor vi i kamrene kan inspicere inkaernes imponerende stenarbejder, der danner fundament for mange af de spanske kolonibygninger. De spanske erobrere rev det meste af det guldbeklædte Koricancha, ”den gyldne gård”, ned og ødelagde dermed det mest overdådige af templerne i hele inkariget. De gamle mure blev brugt til at opføre den nye kirke. Santo Domingo-kirken er dermed så at sige opført oven på Koricancha-tempelkomplekset.

Eftermiddagen er til fri disposition, fx kan vejen lægges forbi ”Admiralens Palads”, som huser et lille kulturhistorisk museum. Den lokale guide vil informere om, hvilke steder i Cuzco man ikke bør udelade.

Overnatning i Cuzco.

Morgenmad er inkluderet.

7.

Cuzco overland til Puno ved Titicacasøen

Titicacasøen

Puno og Titicacasøen

Dagen i dag er en transportdag, men hvilken en af slagsen! Efter morgenmaden kører vi med offentlig bus over altiplanoet, højsletten, til Puno, hvis beliggenhed er uovertruffen ved Titicacasøens bred. Det er en busrejse på 9-10 timer. Undervejs gør vi stop i nogle fjernt beliggende små samfund, midt ude i intetheden på den mægtige højslette. Vi må knibe os selv i armen og fundere over, om vi virkelig befinder os i det 21. århundrede. Vi kører langs skinnerne på jernbanestrækningen, men har med bus fordel af de forskellige stop undervejs – og nok så vigtigt en billet, for de er efterhånden meget vanskelige at få til toget.

Puno er den største by og hovedstad i regionen og ligger smukt placeret ved Titicacasøens bred. Byen havde stor betydning for inkaerne, idet sagnet fortæller, at Manco Capac – den første inka – rejste sig af Titicacas vande efter ordre fra Solguden for at påbegynde inkaernes imperium med udgangspunkt i Cuzco. I dag er Puno en vigtig landbrugsby, og især opdræt af lamaer og alpacaer, der græsser på sletterne langs søens bredder, er en vigtig indtægtskilde. Puno er stedet, hvor alskens vævet kunsthåndværk og beklædning i alpacauld kan købes til fordelagtig pris. Byen er kendt som landets folkloristiske hovedstad, idet dans og musik af forskellig karakter udspringer fra denne region. 

Overnatning i Puno.

Morgenmad og frokost er inkluderet.

8.

Puno og de flydende Uros-øer samt Taquile-øen

Dag 8

De flydende Uros-øer og Taquile-øen

Morgenmad og afgang til havnen for sejlads via de flydende sivøer Uros, hvor Thor Heyerdahl hentede inspiration til sin Kontiki-flåde. Turen fortsætter til Taquile-øen længere ude på søen, hvor der er landgang via de flydende sivkonstruktioner. Her fås et indblik i beboernes hverdag, der drejer sig om overlevelse under meget barske vilkår. I vinterperioden kan temperaturen godt bevæge sig ned på -20 grader. Turismen og fiskeriet holder Uros-folket med midler, så hverdagen er til at komme igennem. Øerne er et af de få steder, hvor vi som regel kan få lov til at tage nogle fremragende billeder af indianerne – men spørg altid høfligt om lov.

Herfra sejler båden videre ud på søen, næsten helt til søgrænsen mod Bolivia. Båden anløber øen Taquile. Øens stolte beboere er Quechua-indianerne, som går i traditionelle klædedragter med symboler, der indikerer ægteskabelig status. Der bor omkring 3.600 mennesker på den godt 10 km2 store ø, fordelt på godt 800 familier. Turen giver et indblik i indbyggernes dagligdag, hvor der, modsat mange andre steder i højlandet, er lagt vægt på skolegang og uddannelse. Børnenes arbejdsdag i marken som hyrder og ved væven tilrettelægges, så der også er plads til nogle timer på skolebænken. Indbyggerne lever i en form for socialistisk idealsamfund, hvor de er fælles om alting og deler alle indtægter. De er utrolig hårdtarbejdende og lever efter den gamle inka-parole ”ama sua, ama llulla, ama qhella”, som betyder: ”du må ikke stjæle, du må ikke lyve og du må ikke være doven.” Sidst på eftermiddagen stævnes igen ud på søen og der sejles de godt 45 km. til havnen i Puno, hvorfra der er transport til hotellet. 

Overnatning i Puno.

Morgenmad og frokost er inkluderet.

9.

Fly Juliaca til Lima, byrundtur

Dag 9

Turen går til Lima

Transport til lufthavnen i nabobyen Juliaca, hvorfra der om formiddagen flyves til Lima. Vi bliver afhentet i Limas lufthavn og byrundtur i Lima med den centrale plads, parlamentsbygningen og San Francisco-kirken. Vi bliver sat af ved hotellet i den pæne Miraflores-bydel, hvor der kan spadseres ud i det hyggelige miljø med en god variation af gode restauranter og butikker. 

Overnatning i Lima.

Morgenmad inkluderet.

10.

Fly Lima til Quito, Ecuadors hovedstad

Quito

Ankomst til spændende Quito

Tidlig morgen er der transfer til Limas lufthavn, hvorfra vi vil begive os videre mod Quito.
Vi ankommer til Quito, hovedstaden i Ecuador. Her er der velkomst af vores repræsentant, som kører til vores hyggelige hotel centralt i den nye bydel. Resten af dagen er til fri disposition. 

Overnatning i Quito.

Morgenmad er inkluderet.

11.

Byrundtur i Quito

Dag 11

Historisk rundtur i Quito

Vi skal på byrundtur i Quitos gamle historiske kolonibydel, der af UNESCO i 1978 blev noteret som bevaringsværdig verdenskulturarv. En slentretur rundt i de gamle snørklede gader med alle de gamle kolonibygninger byder bl.a. også på besøg til et par af de interessante kirker. Turen kommer forbi Church of San Francisco, der tilhørte franciskanerordenen og er den ældste kirke i Ecuador. Også jesuitter-kirken La Compania besøges samt den imponerende katedral på den centrale plads Plaza de la Independencia. Efterfølgende vandres op på udsigtspunktet El Panecillo, hvor der er en storslået udsigt over Quito.

Om eftermiddagen vil der være mulighed for på egen hånd at tage taxa til Ækvatormonumentet (Mitad del Mundo) lidt uden for byen. Her finder man et besøgscenter og alskens gøgl, og der er mulighed for at stå med et ben på hver side af klodens halvdele. 

Overnatning i Quito.

Morgenmad er inkluderet.

12.

Quito, indianermarked i Otavalo

Otavalo

Markedstur i indianerbyen Otavalo

Efter morgenmaden køres mod indianerbyen Otavalo, der er berømt for sit farvestrålende lørdagsmarked og sine imødekommende indbyggere, som ofte er klædt i deres respektive landsbyers særegne klædedragter. Der er to markeder, hvor det ene er for de lokale, der kommer fra alle de omkringliggende landsbyer for at handle, og det andet er turistmarkedet, hvor der kan købes alt i lokalt fremstillet kunsthåndværk, primært vævede produkter. Turistmarkedet afholdes principielt dagligt, så der er ingen grund til at fortvivle, hvis kabalen ikke går op med en lørdag. Otavalo-indianerne er fantastisk dygtige med væven – det hævdes, at der i området er blevet vævet i 4.000 år. De klarer sig rent faktisk bedst økonomisk af alle de indianske grupper i Ecuador, idet de har formået at tjene gode penge på deres mesterlige håndværk, og på turisme. På vejen tilbage til Quito besøges en anden mindre landsby Cotacachi, der er berømt for sine færdigheder inden for håndværk i læder. 

Overnatning i Quito.

Morgenmad er inkluderet.

13.

Fly til Galapagos og indkvartering på Galapagos krydstogtet - Bachas Beach og havskildpadder

Dag 13

Eventyret på Galapagos begynder

Et par af dagens oplevelser

 • Den smukke Bachas Beach, redeplads for havskildpadder
 • Lagunen med flamingoer og andre vadefugle
 • første møde med den, for Galapagos, endemiske havleguan

I dag begynder eventyret, der for mange har været en livslang drøm, nemlig rejsen 1000 kilometer ud i Stillehavet til det absolutte mekka for naturelskere - Galapagos. Øerne - som de fleste kender fra Darwin’s ”Arternes oprindelse”, byder på enestående møder (også helt tæt på) med de unikke havleguaner, kæmpe krabber, hav- og kolossale landskildpadder, Albatrossen (dog ikke hele året), Pingviner, pelssæler, søløver, fregatfugle, den blåfodede sule og et utal af andre spændende dyr og fugle. Nogle gange må vi næsten skræve ind over en fugl, der ligger på rede midt på stien.

Vi forlader Quito og flyver til øen Baltra lige nord for Santa Cruz. I lufthavnen bliver vi modtaget af vores crew, som sørger for at vi når frem til krydstogtskibet.

Efter frokost sejles der mod den billedskønne Bachas Beach, der med sit fine hvide koralsand danner fin redeplads for havskildpadderne, og der er ofte grupper af havleguaner på stranden. Der er våd landgang fra gummibådene direkte på stranden. I lagunen bag ved stranden er der ofte mulighed for at se flamingoer og andre kyst- og vadefugle. Fugleliv og specifikke arter er dog sæsonbetinget. Der er et væld af pelikaner, og ofte kan man være heldig at spotte sorttippet revhaj meget tæt under land, ligesom man ofte støder på havleguanen og den blåfodede sule, der begge må kategoriseres som ”must sees” på øerne.

De lange stræk mellem øerne sejles altid om natten, så dagene kan bruges til at gå på eventyr i land (typisk om formiddagene) eller til vands. Der kan typisk snorkles fra båden om eftermiddagene. Der sejles korte stræk om dagen, når der skal skiftes ankerplads, eller hvis vi skal til en anden ø, der ligger tæt på.

Der kræves ikke nogen særlig god fysik for at kunne deltage. Men det skal bemærkes, at man skal kunne klatre ned i gummibåden og klare en våd landgang og vade i land. Ligeledes er der typisk stejle skråninger, som skal forceres, når vi skal fra anløbsstranden og op på selve øen.

Overnatning på Galapagos krydstogtskibet Eden.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

14.

Galapagos krydstogt, Genovesa og rødfodede suler

Dag 14

 Et par af dagens oplevelser

 • Fugleø nummer et, hvilket er noget af et prædikat at få netop i denne øgruppe
 • Fantastisk snorkling
 • Spektakulært landskab med sine højt knejsende klippevægge og dramatiske klippekyst

Vi sejler nordpå til Genovesa, der er den eneste ø i en gruppe af 5 fjerntliggende øer, der er åbne for besøgende. Grundet øens geografiske isolation er den ikke voldsomt påvirket af menneskets indblanding, og går for at være fugleø nummer et i hele øgruppen.  Øen er hjemsted for verdens største koloni af rødfodede suler, fregatfugle, svalehavmåger samt fire typer af Darwin finkerne. Undertiden kan vi være heldige at se hammerhajer, der samles i bugten. Snorklingen omkring Genovesa er et kapitel for sig, da øen kva sin isolation, er meget uberørt og der bør ikke ligge mange både på de gode snorkelsteder. Våd landgang på stranden i Darwin Bay, hvorfra der er stisystem til laguner og mangrove.

Om eftermiddagen sejles videre til Prince Phillips steps, hvor vi lægger til ved de forrevne og ofte oversvømmede klipper. Der kræves en vis fysik og adræthed her. Det nederste af stien, der skal følges et stykke stejlt opad, er ofte oversvømmet. Efter opstigningen kommer vi til et åbent område med god udsigt til den lodrette klippevæg, der er hjemsted for alskens havfugle. Omkring øen er god mulighed for at snorkle med revhajer, af og til også hammerhajer og rokker i alle størrelser. Her er rigtig mange mantarokker, som man også fra dækket vil kunne opleve, når de springer op af vandet og lander med et kæmpe plask omkring yachten. Et fantastisk skue.

Overnatning på Galapagos krydstogtskibet Eden.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

15.

Galapagos krydstogt, Bartolome Island, Sullivan Bay og pingviner

Dag 15

Et par af dagens oplevelser

 • Pingviner, ofte også i vandet under snorkling
 • Øernes sceniske vartegn, den obeliskformede klippe
 • Verdensklassesnorkling i lavagangene neden for obeliskklippen og i Sullivan Bay

Båden anløber øen Bartolome, der om nogen rent scenisk er øernes vartegn, på trods af øens lille størrelse. Det er naturligvis den majstætiske obeliskformede klippeformation, der i den grad dominerer indtrykket allerede fra yachten, når man i morgengryet går på soldækket og får det første indtryk fra positionen, hvor vi ligger for svej. Der er våd landgang fra gummibådende og vandretur til øens top, hvorfra den smukkeste udsigt åbenbarer sig over øens store variation af lavaformationer samt udslukte kratere og lavagange. Dette måneagtige, golde landskab regnes for et af de smukkeste landskabsscenerier på øerne. Efterfølgende er der mulighed for en svømmetur og snorkling fra stranden. Ofte observeres pingviner på klippene ud til havet, og med lidt held også under vandet, når der snorkles over de underjordiske lavagange nedenfor obeliskklippen. Bartoleme er en af meget få øer, der huser en mindre koloni af pingviner.

Om eftermiddagen går turen til Sullivanbugten øst for øen Santiago, hvor der er nogle af øgruppens yngste lavastrømninger, der er knapt 100 år gamle. Enkelte steder kan det ses i overfladen, at træer har været revet med i malstrømmen af flydende lava under seneste udbrud.  Der er våd landgang fra stranden og 2 km stisystem over de imponerende lavaformationer. Sidst på eftermiddagen er der gode snorkelmuligheder fra gummibåd. Der kan forventes myriader af farvestrålende fisk, hvidtippede revhajer og af og til havskildpadder og søløver. Der er flere underjordiske grotter, hvor de frygtløse kan få mulighed for, sammen med guiden at iagttage sovne revhajer

Overnatning på Galapagos krydstogtskibet Eden.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

16.

Galapagos krydstogt - Santa Cruz, Black Turtle Cove og landleguaner

Dag 16

Et par af dagens oplevelser

 • Fantastisk snorkling I den fredede lagune
 • Unik omkransende mangroveskov I hele farvepaletten
 • Mødet med landleguaner og særegne kæmpekaktus

I dag sejler vi tilbage til øen Santa Cruz, hvor vi lægger til ved den beskyttede bugt Black Turtle Cove, der er lukket for besøgende fra landsiden. Alene scenisk er lagunen et kapitel for sig, flankeret af vidtfavnende mangrove skov i røde, hvide og sorte nuancer. Allerede fra gummibådene spottes plettede ørnerokker, hvidtippede revhajer og havskildpadder i det helt klare vand. Snorkling er selv sagt et kapitel for sig, og ordet verdensklasse kunne komme i spil i forhold til næroplevelsen med disse større havdyr.  

Om eftermiddagen stævnes ud mod Cerro Dragon (Dragon Hill, opkaldt efter landleguanerne), ligeledes ved øen Santa Cruz. Her venter endnu engang fantastiske oplevelser med dramatiske landskaber og særegent dyreliv, som de helt særegne landleguaner, der kun kan opleves ganske få steder i øgruppen. Leguanernes nuværende tilstedeværelse kan udelukkende tilskrives et fantastisk stykke fredningsarbejde, idet stort set alle leguaner var blevet udryddet af ejerløse hunde i området i slutfirserne. I 1990 besluttede man at fjerne hundene, og sidenhen er bestanden vokset. Fra stranden følges 2 km stisystem, der bringer os til leguanerne, via en smuk saltvandslagune, der danner sæsonmæssigt habitat for flokke af flamingoer og andre vadefugle. Vi støder også på den endemiske Candelabra og Oppuntia kaktus undervejs på vores vandretur. Efterfølgende sejles, der til øernes hovedby og administrative centrum, Puerto Ayora.

Overnatning på Galapagos krydstogtskibet Eden.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

17.

Galapagos krydstogtet slutter, Skildpadder i højlandet på Santa Cruz og Charles Darwin Center

Dag 17

Et par af dagens oplevelser

 • Darwin Instituttet
 • Landskildpaddeprojektet med arter fra specifikke øer
 • Fiskemarked, pelikaner og hyggeligt cafeliv

Stor kontrast til de øvrige morgener under sejladsen, idet udsigten i dag byder på pulserende havneliv for svaj i Puerto Ayoras naturhavn. Efter morgenmaden siger vi farvel og måske på gensyn til mandskabet og kaptajnen, der har gjort deres til at optimere en af denne verdens mest uforglemmelige naturoplevelser. Inden vi køres mod lufthavnen går turen til Darwin Instituttet, øernes videnskabelige og fredningsmæssige kommandocentral, hvor biologer, videnskabsfolk og frivillige fra hele verden arbejder på højtryk. Som flot finale introduceres vi i alt fra Charles Darwins teorier til det store igangværende fredningsarbejde, der foregår på øerne. Det omfattende Visitor Center byder især på spændende landskildpadde rehabiliterings projekter, hvor der er endemiske arter fra specifikke øer. Galapagos skildpadder kan blive op til 200 år gamle (nogle forskere regner endda med, at de kan blive endnu ældre). Desværre gik stjernen over dem alle, Lonesome George, bort i 2012. Han var fra øen Pinta, og var kendt som en af denne verdens mest sjældne arter. Som et kuriosum kan nævnes, at han nu kan opleves i udstoppet tilstand på instituttet, efter at specialisterne på New Yorks naturhistoriske museum, har gjort et enestående stykke arbejde over en 5 års periode. 

Tilbage til havnen og herfra sørger I selv for at komme til hotellet i Puerto Ayora. Resten af dagen er til egne eventyr.

Overnatning i Puerto Ayora.

Morgenmad er inkluderet.

18.

Galapagos, Santa Cruz på egen hånd

Dag 18

Dagen er til egne eventyr. Vi kan anbefale en tur til byens hyggelige havnefront, en tur omkring i de små havnetaxa både, en hyggelig restaurant eller en tur til stranden ved Tortuga Bay

Overnatning i Puerto Ayora.

Morgenmad er inkluderet.

19.

Galapagos, Santa Cruz og fly til Guayaquil og hjemrejse

Dag 19

I dag slutter 7 dages eventyrlige oplevelser på Galapagos-øerne og en begivenhedsrig rejse – det er blevet tid til at tage afsked og vende næsen hjemad. Vi tager til nordsiden af Santa Cruz og tager den lille færge til øen Baltra hvor lufthavnen ligger. Herfra til Guayaquil ved middagstid og midt på aftenen begynder hjemrejsen mod Danmark. Husk at bede om et ”exit stamp” fra Galapagos i passet, da det for mange kan være en sjov souvenir.

Morgenmad og mad på flyet er inkluderet.

20.

Ankomst København

Rejsen er slut - ankomst til København

Vi ankommer til København og er forhåbentlig dejligt mætte af sydamerikanske indtryk.

Priser
Sorter efter:
Vælg sortering
22. august - 10. december 2017
49.998,-
46.998,-

11. december 2017 - 9. januar 2018
Kontakt os
Kontakt os

10. januar - 23. juni 2018
48.998,-
45.998,-

24. juni - 21. august 2018
54.998,-
51.998,-

22. august - 10. december 2018
50.998,-
47.998,-


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Lima/Guayaquil-København med KLM
 • Lufthavnsskatter og afgifter fra København (ej hjemrejse skat på 45 USD)
 • Flyrejse Lima-Cusco, Juliaca-Lima og Lima-Quito
 • Flyrejse Quito-Santa Cruz // San Cristobal-Guayaquil på økonomiklasse
 • Enkelte ture foregår i internationalegrupper fx udflugten til "Uros og Amantani"
 • Private transfers og transporter med privat bil og chauffør
 • Overnatninger i delt dobbeltværelse inkluderet morgenmad  
 •  1 nat på Wyndham Costa del Sol airport hotel i Lima
 •  3 nætter på Hostal Inkarri i Cuzco
 •  1 nat på Tunupa Lodge i Ollantaytambo
 •  1 nat på Presidente i Aguas Calientes
 •  2 nætter på La Hacienda Puno Plaza de Armas i Puno
 •  1 nat på Hotel Monte Real i Lima
 •  3 nætter på Hostal Fuente de Piedra 1 and 2 i Quito
 •  2 nætter på Hotel Mainao på Santa Cruz
 •  5 dage/4 nætter på turistklasse Galapagos krydstogt på Eden , der har et begrænset antal pladser. Vi kan selvfølgelig tilbyde mange andre gode både. Vi anbefaler derfor, at du booker din rejse så tidligt som muligt
 • Morgenmad, frokost og aftensmad på Yacthen på Galapagos
 • Øvrige måltider som beskrevet i programmet
 • Nævnte rundture og sightseeing med lokal engelsktalende guide
 • Entre ved nævnte seværdigheder
 • Entre til Macchu Picchu med privat guide
 • Produktansvarsforsikring
 • Gebyr til rejsegarantifonden
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

IKKE INKLUDERET

 • Galapagos nationalpark skat på 120-130 USD pr. person
 • Busbillet lufthavnen Baltra-kanalen Itabaca USD 5,- pr. person pr. vej (betales lokalt)
 • Ekspeditionsgebyr (145,- pr. faktura)
 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
  Obs. Vær opmærksom på, at forsikringen skal dække kulturrejser, der går over 4.000 meter
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Forplejning udover den nævnte, personlige udgifter og drikkepenge
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”
   

TILKØB

 • Tillæg for enkeltværelse (kun på fastlandet - ikke muligt på Galapagos krydstogt): 4.198,-

 

Kontakt os omkring jule- og nytårspriser.


 

Praktisk information

Bedste rejsetid: Rejsen kan foretages hele året. Galapagos bør dog ikke besøges i de urolige måneder august og september

Type: Individuel kultur- og naturrejse med rundture i alle byer og udflugter på Galapagos øerne med guide og entreer ved seværdigheder

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

Bådene på: Galapagos

Information om: Galapagos-øerne

 

Galapagos - et par ord om krydstogtet

Den nævnte sejlrute er vejledende, idet Darwin Instituttet forbeholder sig retten til at ændre i sejlplanen helt op til afrejsen grundet lokal fredning af dyrene etc. På land må man normalt kun færdes på de afmærkede stier og man lytter 100 % til anvisningerne fra den lokale engelsktalende guide, som typisk også er biolog. Mange af dyrene er ligesom på Darwins tid lykkeligt uvidende om den menneskelige trussel, hvorfor de virker meget tamme – lad være med at røre eller komme alt for tæt på.

Foredrag

Peru og Inkariget

5. december 2017 · Klokken 17:30 - 19:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Peru og Inkariget

21. marts 2018 · Klokken 17:30 - 19:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Ecuador og Galapagos

2. maj 2018 · Klokken 17:30 - 19:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Vil du høre mere om rejsen?

Vælg