Galapagos bådene i dette unikke naturparadis

Vi har følgende både, du kan vælge mellem når du rejser med os på Galapagos cruise

 

 

Archipel Catamaran Galapagos

Archipel er en rigtig god katamaran i "Tourist Superior" klassen, niveauet over den ellers almindelige turistklasse. Katamaranerne er fra 2004 og har blot plads til 16 passagerer fordelt på otte pæne kahytter med... Læs mere

Anahi

Ønsker man en af Galapagos mest charmerende og bedste både, bør man vælge førsteklasses katamaranen Anahi fra 2006. 
Anahi er en fantastisk båd på godt 90 fod med plads til 16 passagerer fordelt... Læs mere

Eden

En af vore faste både er "Eden" motoryachten på 24 meter. Eden er officielt kategoriseret som "Tourist Superior" dvs niveauet over de turistklasse både vi ellers benytter. Eden har plads til 16 passagerer, fordelt i 8 kahytter med... Læs mere

Treasure of Galapagos

Treasure of Galapagos er en førsteklasses katamaran med plads til maksimalt 16 personer i de 8 kahytter og den store suite.

Læs mere

Nemo I

Nemo 1 er en mindre katamaran båd med plads til 14 personer i 7 kahytter. En katamaran med sejl, som anvendes når vejrforholdene gør det muligt.

Læs mere

Aida Maria

Aida Maria er en god turistklasse båd på 66 fod, med plads til 16 passagerer i 8 kahytter. Båden er bygget i 1996 og rummer udover 8 kahytter, spisesal, hyggeligt indendørs fællesareal samt soldæk. Kahytterne er... Læs mere

Rejsetidspunkter:
Man kan i bund og grund tage til Galapagos hele året, der er dejlig varmt, stort set uden vind fra december til maj. Fra juni til november er der køligt morgen og aften med lidt mere vind og en kende dårligere visbilitet. Beregn fra 20° til 24° året rundt.

Årstiderne opdeles i to - den kølige (vores sommer) og den varme (vores vinter):
Fra juni til december er der den sydlige Tradewind som bringer Humboltstrømmen nordover mod Galapagos. Det betyder at vandet er køligere (i juli er det ca 21 grader) og der kan til tider være en smule diset langs kysterne. Højlandet er grønt og frodigt og lækkert, kystlinjerne har kun lidt nedbør. Så det er den ”tørre” sæson med blå himmel og en enkelt byge. Her er fugle og dyr mest aktive, pingvinerne er letter at finde, ditto fisk og havfugle, da der er masser af mad i havet. Og det er her de blåfodede suler finder mage.

I december kommer den varmere Panamastrøm igen mod Galapagos, hvor den sydlige Tradewind er mildere. Det gør at den kølende Humboltstrøm forsvinder og vandet bliver varmere. Det er den varmere periode fra December til maj. Her er der et lidt mere klassisk tropisk klima, lidt flere byger og skyet, lidt flere blomster – og vandet er roligere end om sommeren. Indlandsfuglene er meget aktive i den periode, der er ikke så mange fisk i havet – til gengæld kommer havskilpadderne op her. Og svømning og snorkling er lidt varmere og rarere. .
Højsæson er medio juni til primo september og medio december til ultimo januar.

 

Praktisk information:
Der kræves ikke nogen særlig god fysik for at kunne deltage, men det skal bemærkes, at man skal kunne klatre ned i gummibådene og klare en våd landgang, hvor man vader i land fra gummibåden. Ligeledes er kan der være skråninger, som skal forceres, når man skal fra anløbsstranden og op på selve øen.
De lange stræk mellem øerne sejles altid om natten, så dagene kan bruges til at gå på eventyr i land (typisk om formiddagene), eller til vands (der kan typisk snorkles fra båden om eftermiddagene). Om dagen sejles korte stræk, når der skiftes ankerplads eller mellem to øer, der ligger tæt ved hinanden.

Ved ankomsten betales en nationalparkafgift på ca. USD 110 pr. person. Den nævnte sejlrute er vejledende, idet Darwin Instituttet forbeholder sig retten til at ændre i sejlplanen helt op til afrejsen grundet lokal fredning af dyrene etc. På land må man normalt kun færdes på de afmærkede stier og man lytter 100 % til anvisningerne fra den lokale engelsktalende guide, som typisk også er biolog. Mange af dyrene er ligesom på Darwins tid lykkeligt uvidende om den menneskelige trussel, hvorfor de virker meget tamme – lad være med at røre eller komme alt for tæt på.

Guiderne på Galapagos er af svingende kvalitet og der er ingen tvivl om, at de bedste guider er at finde på de bedste både som ex. Anahi. De har bedre engelskkundskaber, er mere vidende og i høj grad mere serviceminded. Galapagos cruiset kan opgraderes – men tag dig i agt, det er kostbart. Spørg Kipling Travel om aktuelle priser.