Galapagos bådene i dette unikke naturparadis

Vi har følgende både, du kan vælge mellem når du rejser med os på Galapagos cruise

 

 

Archipel Catamaran Galapagos

Archipel er en rigtig god katamaran i "Tourist Superior" klassen, niveauet over den ellers almindelige turistklasse. Katamaranerne er fra 2004 og har blot plads til 16 passagerer fordelt på otte pæne kahytter med dobbeltsenge eller twin (ikke køjesenge), eget bad/toilet og aircondition.

Som de fleste katamaraner på Galapagos må man ikke forvente store kahytter, men velindrettede og niveauet bedre end turistklasse. Alle kahytter har vinduer mod havet som kan åbnes. Skibet har spisesal, soldæk og dejlig fællessalon. Snorkeludstyr er inkluderet og våddragter kan lejes om bord. 

 

Anahi

Ønsker man en af Galapagos mest charmerende og bedste både, bør man vælge førsteklasses katamaranen Anahi fra 2006. 
Anahi er en fantastisk båd på godt 90 fod med plads til 16 passagerer fordelt på 6 kahytter og 2 suiter. Alle kahytter er flotte med central aircondition og pæne badeværelser. Der er et dejlig teaktræsbelagte dæk, bar og soldæk. Der er gode spisefaciliteter og et informations- og loungeområde. 
Desuden er guiderne på førsteklassesbådene yderst kompetente og godt engelsktalende. Anahi har selvfølgelig alt sikkerhedsudstyr ombord samt snorkleudstyr i høj kvalitet.

Alt i alt en fantastisk førsteklasses katamaran-yacht, der mildt sagt er alle pengene værd og til en meget rimelig mer-pris for denne opgradering. 

 

Eden

En af vore faste både er "Eden" motoryachten på 24 meter. Eden er officielt kategoriseret som "Tourist Superior" dvs niveauet over de turistklasse både vi ellers benytter. Eden har plads til 16 passagerer, fordelt i 8 kahytter med udsigt til havet, der selvfølgelig har privat bad og toilet, separate senge og aircondition. Der er en hyggelig spise/opholdssalon, soldæk og snorkeludstyr er inkluderet og våddragter kan lejes. Båden er fra 1996 og blev totalt moderniseret i 2002.
Eden er en god turistklasse yacht og fremstår pæn, kahytterne med tilhørende bad/toilet er relativt små, og selvom der ikke skal forventes luksusforhold – så er Eden en flot båd. Yachten har alt sikkerhedsudstyr om bord og er desuden certificeret som dykkerskib. 

 

Treasure of Galapagos

Treasure of Galapagos er en førsteklasses katamaran med plads til maksimalt 16 personer i de 8 kahytter og den store suite.

Det er rummelige kahytter på 20 kvadratmeter, alle med egen balkon, aircondition, bad og toilet.

Skibet er oprindelige bygget i 2009 og har en besætning på 10 personer (inkl. naturguiden). 

Nemo I

Nemo 1 er en mindre katamaran båd med plads til 14 personer i 7 kahytter. En katamaran med sejl, som anvendes når vejrforholdene gør det muligt.

Nemo 1 adskiller sig fra andre Galapagos krydstogtskibe således at der er lagt op til friske udendørsoplevelser på det åbne dæk, hvor man kan hænge i det store net foran på båden eller nyde solen på det lille soldæk.  Måltiderne indtages både uden- og indendørs afhængig af vejr og vind.

Der er en indendørs lounge til afslapning og informationsmøder med naturguiden. Kahytterne har enten en dobbeltseng eller køjer og udstyret med toilet og bad.

Aida Maria

Aida Maria er en god turistklasse båd på 66 fod, med plads til 16 passagerer i 8 kahytter. Båden er bygget i 1996 og rummer udover 8 kahytter, spisesal, hyggeligt indendørs fællesareal samt soldæk. Kahytterne er udstyret med køjesenge og har eget bad/toilet og aircondition. Snorkeludstyr er inkluderet. Aida Maria er et velfungerende skib, men man må ikke forvente luksus, og kahytterne samt bad/toilet er små.

 

Rejsetidspunkter:
Man kan i bund og grund tage til Galapagos hele året, der er dejlig varmt, stort set uden vind fra december til maj. Fra juni til november er der køligt morgen og aften med lidt mere vind og en kende dårligere visbilitet. Beregn fra 20° til 24° året rundt.

Årstiderne opdeles i to - den kølige (vores sommer) og den varme (vores vinter):
Fra juni til december er der den sydlige Tradewind som bringer Humboltstrømmen nordover mod Galapagos. Det betyder at vandet er køligere (i juli er det ca 21 grader) og der kan til tider være en smule diset langs kysterne. Højlandet er grønt og frodigt og lækkert, kystlinjerne har kun lidt nedbør. Så det er den ”tørre” sæson med blå himmel og en enkelt byge. Her er fugle og dyr mest aktive, pingvinerne er letter at finde, ditto fisk og havfugle, da der er masser af mad i havet. Og det er her de blåfodede suler finder mage.

I december kommer den varmere Panamastrøm igen mod Galapagos, hvor den sydlige Tradewind er mildere. Det gør at den kølende Humboltstrøm forsvinder og vandet bliver varmere. Det er den varmere periode fra December til maj. Her er der et lidt mere klassisk tropisk klima, lidt flere byger og skyet, lidt flere blomster – og vandet er roligere end om sommeren. Indlandsfuglene er meget aktive i den periode, der er ikke så mange fisk i havet – til gengæld kommer havskilpadderne op her. Og svømning og snorkling er lidt varmere og rarere. .
Højsæson er medio juni til primo september og medio december til ultimo januar.

 

Praktisk information:
Der kræves ikke nogen særlig god fysik for at kunne deltage, men det skal bemærkes, at man skal kunne klatre ned i gummibådene og klare en våd landgang, hvor man vader i land fra gummibåden. Ligeledes er kan der være skråninger, som skal forceres, når man skal fra anløbsstranden og op på selve øen.
De lange stræk mellem øerne sejles altid om natten, så dagene kan bruges til at gå på eventyr i land (typisk om formiddagene), eller til vands (der kan typisk snorkles fra båden om eftermiddagene). Om dagen sejles korte stræk, når der skiftes ankerplads eller mellem to øer, der ligger tæt ved hinanden.

Ved ankomsten betales en nationalparkafgift på ca. USD 110 pr. person. Den nævnte sejlrute er vejledende, idet Darwin Instituttet forbeholder sig retten til at ændre i sejlplanen helt op til afrejsen grundet lokal fredning af dyrene etc. På land må man normalt kun færdes på de afmærkede stier og man lytter 100 % til anvisningerne fra den lokale engelsktalende guide, som typisk også er biolog. Mange af dyrene er ligesom på Darwins tid lykkeligt uvidende om den menneskelige trussel, hvorfor de virker meget tamme – lad være med at røre eller komme alt for tæt på.

Guiderne på Galapagos er af svingende kvalitet og der er ingen tvivl om, at de bedste guider er at finde på de bedste både som ex. Anahi. De har bedre engelskkundskaber, er mere vidende og i høj grad mere serviceminded. Galapagos cruiset kan opgraderes – men tag dig i agt, det er kostbart. Spørg Kipling Travel om aktuelle priser.

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål.