Galapagosøerne

Galapagosøerne er nogle helt eventyrlige øer, som ligger næsten 1.000 km vest for Ecuador i Stillehavet. Øerne gemmer på et ubegribeligt og fascinerende dyreliv, som kan være svært at forestille sig eksisterer på denne jord.

Øerne består af 16 større og 10 mindre øer, der er spredt over ækvator. I alt svarer arealet af øerne til 7990 km2, og der bor kun 25.100 indbyggere. Øerne er mellem 0,7 og 4 millioner år gamle og består næsten alle af vulkaner. Tag med Kipling Travel til Galapagosøerne og få en oplevelse for livet.

Se vores populære rejse til Galapagosøerne her


Darwin og øerne

Øerne blev opdaget helt tilbage i 1535. På daværende tidspunkt var der intet spor at finde af forhistorisk beboelse. Efterfølgende var øerne i flere år en base for hvalfangere og pirater indtil 1835, hvor Charles Darwin kom til Galapagosøerne.

På øerne opdagede Charles Darwin det fantastiske dyreliv, og dette har haft en utrolig vigtig rolle i hans teori om arternes oprindelse. Blandt andet oplevede han, hvordan man kunne komme helt tæt på dyrene, uden at frygte for mennesket.

Galapagosøerne er kommet på UNESCOs verdensarvliste over naturområder af enestående global værdi. Derfor er det også kun på 5 af øerne, at der i dag er beboelse.


Vidunderligt dyreliv

Enestående er netop, hvad man kan kalde Galapagosøerne. De har et helt særligt dyreliv, som kun kan opleves her. 95 % af krybdyrarterne samt 49 % af de landlevende fuglearter kan du kun finde på Galapagosøerne.

Nogle af de fantastiske dyr du kan opleve er kæmpeskildpadder, søløver, leguaner, pingviner og endda flamingoer. Noget endnu vildere ved dette er, at mange af dyrene ikke er særlig bange for mennesket, og du får derfor en enestående mulighed for at komme helt tæt på dyrene.

Det er ikke kun på overfladen, hvor du kan overraskes af de vidunderlige øer. Kan du lide at snorkle eller dykke, kan du opleve et fascinerende dyreliv under vandet. Her kan du blandt andet opleve både delfiner og diverse hajer.


Vulkanske øer

Da øerne er vulkanøer, er der ikke meget plantevækst. Naturen består mest af kaktusser og kratskove. Alligevel er det noget helt særligt at opleve, og faktisk findes 51 % af blomsterplanterne på Galapagosøerne kun her.

Desuden er flere af vulkanerne på øerne stadig aktive. Derfor kan du endda være så heldig, at opleve det helt fascinerende syn af en aktiv vulkan. Øerne er meget forskellige, hvilket du vil opleve med en tur til Galapagosøerne.

Selve økosystemet på øerne er meget skrøbeligt. Faktisk er det så skrøbeligt, at du nogle gange må vaske sandet af fødderne fra én af øerne, før du går i land på en ny ø. Dette er for at undgå, at økosystemet og det helt specielle liv bliver skadet. Tag med Kipling Travel på et eventyr du aldrig vil glemme.

 
 
 
 
 

Helt kort og generelt om Galapagos:

  • Tilhører: Ecuador
  • Beliggenhed: på Ækvator ca. 1.000 km fra Sydamerikas kyst
  • Landareal: ca. 8.000 km2 (ca. 1/5 af Danmark)
  • Befolkning: ca. 20-30.000 (har smålandbrug på de 3 hovedøer – mange erhverver sig ved turisme)
  • Højeste punkt: Vulkanen Wolf på Isabela-øen, 1707 m
  • Klima: Det er meget tørt hele året, og ved kysten er det principielt ørkenklima. I højlandet kan det regne hele året,
       og her er meget langt mere frodigt end ved kysterne.

Der er to perioder:

Juni-december: Koldt vejr og vand, vandet mellem 18-24 grader og luften lidt varmere. Kan føles koldt, men oftest behageligt. Det kan blæse mere, og nogle har stor gavn af søsygepiller undervejs på turen. Men der kommer normalt ikke rigtig dårligt vejr, som vi kender fra Danmark med lavtryk osv.

Bedste tidspunkt at besøge Galapagos:

Dette er et vanskeligt spørgsmål, og det besvares nok bedst ved at sige, at det altid er spændende og smukt at besøge Galapagos. Vil man gerne svømme/snorkle meget, kan den varme tid med det varme vand (ca. 26-28 grader) være bedst, men man kan bare bruge en våddragt ellers. 

Vil man se albatrosser yngle, SKAL det være i den ”kolde” tid.

Men ellers er her liv året rundt.

Det kan blive meget varmt i februar/marts.

 

Se vores Galapagos rejser her:

 

Galapagos kort

Galapagos kort

Baltra-øen

Baltra er et vigtigt logistisk knudepunkt for de fleste turister, der besøger Galapagosøerne. Her er Ø-gruppens hovedlufthavn, og en del cruises starter allerede fra kysten blot 5-10 min derfra. Nogle cruises starter også fra øernes administrative center og vigtigste havn, Puerto Ayora, der ligger på naboøen Santa Cruz. Fra lufthavnen er der gratis bus 5-10 min. Til Itabacakanalen, hvorfra personer og bagage sejles 2 min. Med fladbundet færge til Santa Cruz. Her møder man chauffør tilknyttet den yacht, man ombordstiger i Puerto Ayora eller transfer til hotel i byen. Der er ca. 1 times kørsel af fin landevej.

North Seymour-øen

Denne lille ø ligger lige nord for Baltra og lufthavnen og dermed også tæt på Santa Cruz-øen. Den har et rigt fugleliv, og især fregatfugle yngler her, og det er det bedste sted på Galapagos at se han-fregatfugle med oppustet strubesæk, der forsøger at tiltrække hunner. Desuden er det et glimrende sted at se flotte landleguaner, masser af søløver, blåfodede suler og havleguaner. I vandet kan man snorkle (hvis det ikke er blevet forbudt), men det er også et sted med strøm, og så er der god mulighed for at se hajer fra skibet. Der er tale om en ”tør landing”, som kan være problematisk med dønninger osv. På fotoet kan man se, hvordan en sådan landing foregår i roligt vejr.

Santa Cruz-øen (hovedøen i midten)

På Santa Cruz-øen ligger den største by Puerto Ayora med 15.000 indbyggere, hvor også Darwin Instituttet ligger. Byen er øernes administrative knudepunkt, og er ligeledes det primære logistiske center for det meste af den turisme, der foregår på Galapagos. Både endagsture til de mere nærliggende ubeboede øer, spændende udflugter til lands og til vands ved Santa Cruz, samt krydstogter afgår ofte herfra. Der er udmærket asfalteret landevej fra nord til syd, som forbinder lufthavnen på Baltra med Puerto Ayora i syd. Der er et rimeligt udviklet landbrug i det frodige nordlige højland i de zoner, der ikke er national park.

Puerto Ayora
Byen er opdelt i to – turisternes havnefront og de bagvedliggende gader og hele den lokale del, der kommer i de øvrige blokke længere ind i landet. Restaurations- og overnatningspriser falder propertionalt jo flere blokke man tilbagelægger op i byen fra havnefronten. Et hyggeligt, simpelt og billigt måltid fra grillen på en omvendt ølkasse er en mulighed i den mere lokale del, og minder noget mere om den verdensdel øerne befinder sig i, end den meget mondæne havnefront. Det kan være en sjov kontrast for mange at opleve forskellen.  På trods af den evige byudvikling er der dog stadig mulighed for at se søløver, havleguaner og masser af fugleliv omkring havnen. I vandet kan man være heldig at se havskildpadder, rokker og hajer, og der er glimrende snorkling et kvarters gang fra centrum (Molen og supermarkedet, El Malecon). Der er et lille fiskemarked med rivende handel i morgen- og formiddagstimerne, hvor en sværm af pelikaner håbefulde er klar til at aftage de handlenes sørgelige rester. Her er cafeer med wifi, internet-cafeer, barer, restauranter og hoteller i alle prisklasser, masser af souvenirbutikker og smykkeforretninger. Byen er et glimrende og et naturligt stop på et øhop, idet der er et væld af spændende udflugtsmål både til lands og til vands. Der afgår også en mængde 1 dags cruises til ubeboede øer, så som Plazas, Bartoleme og Seymour. Byen indgår ligeledes på de mange flerdages cruises, enten som start- eller slutpunkt, eller midt i en længere sejlplan, da der skal samles/afleveres passagerer samt provianteres.

Darwin Instituttet
Dette er bestemt et besøg værd, da det er øernes videnskabelige og fredningsmæssige kommandocentral, hvor biologer, videnskabsfolk og frivillige fra hele verden arbejder på højtryk. Vi introduceres i alt fra Charles Darwins teorier til det store igangværende fredningsarbejde, der foregår på øerne. Det omfattende Visitor Center byder især på spændende landskildpadde rehabiliterings projekter, hvor der er endemiske arter fra specifikke øer. Galapagos skildpadder kan blive op til 200 år gamle (nogle forskere regner endda med, at de kan blive endnu ældre). Desværre gik stjernen over dem alle, Lonesome George, bort i 2012. Han var fra øen Pinta, og var kendt som en af denne verdens mest sjældne arter. Som et kuriosum kan nævnes, at han nu kan opleves i udstoppet tilstand på instituttet, efter at specialisterne på New Yorks naturhistoriske museum, har gjort et enestående stykke arbejde over en 5 års periode. 

Skildpaddeprojekterne i det nordlige højland
Fantastisk mulighed for at opleve disse prægtige og unikke dyr i mere naturlige omgivelser end på Darwin Instituttet. Der er altid mindst 1 af 2 rehabiliteringsprojekter åbne for turister, og man får mulighed for at komme rimelig tæt på skildpadderne, dog ikke så tæt som på eks. Prison Island på Zanzibar, hvor der ingen regler er….til gene for dyrene. Det er en fantastisk oplevelse og mulighed for at følge med i et utrolig vigtigt fredningsprojekt af disse sjældne arter, og må ikke forveksles med en rå naturoplevelse i dyrenes naturlige og uforstyrrede habitat. Turen til skildpadderne i højlandet går gennem den opdyrkede del af Galapagos, med temmelig tæt befolkning og deres husdyr. Mange frugter, kød, mælk osv. kommer i dag fra øerne selv og bliver ikke importeret. I forbindelse med denne udflugt besøges som oftest også imponerende naturlige lavatunneller, som man får mulighed for at vandre gennem.

The twins/Los gemelos 
Disse er 2 enorme fordybninger i højlandet langs vejen til Baltra, formentlig dannet ved at gas er sivet ud fra et depot nedenunder, således at området ovenover er kollapset. Det er meget smuk natur i det grønne frodige højland, og interessant fugleliv, hvor man bla. Kan opleve den røde fluesnapper, kortøret ugle og Galapagoshøgen. Der er vandringsmulighed ad 1,5 km. stisystem rundt om kraterne.

Bachas-stranden
Denne smukke naturstrand, der med sit fine hvide koralsand danner fin redeplads for havskildpadderne, er ofte vores første møde med øernes storslåede natur- og ekseptionelle dyreliv, når man går ombord på et flerdages krydstogt direkte fra lufthavnen på Baltra. Der er våd landgang fra gummibådene direkte på stranden, og så er eventyret skudt godt og grundigt i gang. I lagunen bag ved stranden er der ofte god mulighed for at se flamingoer og andre kyst- og vadefugle. Fugleliv og specifikke arter er dog sæsonbetinget. Der er et væld af pelikaner, og ofte kan man være heldig at spotte revhajer meget tæt ved land, ligesom man ofte støder på havleguanen og den blåfodede sule, der begge må kategoriseres som ”must sees” på øerne.

Black Turtle Cove
Et absolut højdepunkt på et flerdages cruise. Denne naturligt beskyttede bugt, der er lukket for besøgende fra landsiden, er allerede et scenisk kapitel for sig. Smukt indrammet af vidtfavnende mangrove skov i røde, hvide og sorte nuancer, åbenbarer sig denne eventyrlige lagune med krystalklart vand. Allerede fra gummibådene spottes plettede ørnerokker, hvidtippede revhajer og havskildpadder, og snorkling er selv sagt et kapitel for sig. Ordet verdensklasse kunne komme i spil i forhold til næroplevelsen med disse større havdyr.

Cerro Dragon
Spændende nationalpark område opkaldt efter landleguanerne, der ligeledes kun kan opleves fra et flerdages cruise. Her venter endnu engang fantastiske oplevelser med dramatiske landskaber og særegent dyreliv, som de helt særegne landleguaner, der kun kan opleves ganske få steder i øgruppen. Leguanernes nuværende tilstedeværelse kan udelukkende tilskrives et fantastisk stykke fredningsarbejde, idet stort set alle leguaner var blevet udryddet af ejerløse hunde i området i slutfirserne. I 1990 besluttede man at fjerne hundene, og sidenhen er bestanden vokset. Fra stranden følges 2 km stisystem, der bringer os til leguanerne, via en smuk saltvandslagune, der danner sæsonmæssigt habitat for flokke af flamingoer og andre vadefugle. Vi støder også på den endemiske Candelabra og Oppuntia kaktus undervejs på vores vandretur

 

South Plaza-øen

Spændende og tættest mulige ubeboede ø på dagscruise fra Puerto Ayora. Plazas er vigtig på eks. Øhop tur, primært grundet landleguanerne. Landskabet er smukt med sin rødlige lave vegetation, brudt af de store Opuntia-kaktusser. Her er en større søløvekoloni, der råber os an allerede ved landingsstedet, og den dramatiske sydøstlige klippevæg er redeplads/habitat for alskens spændende havfugle med Nazca-sule, blåfodede sule, svalehalemåge, og stor koloni af trope-skråper (shearwater på engelsk), som drøner forbi. Der er en fantastisk dramatisk udsigt mod syd, hold øje med stimer af store gule multer i overfladen, og evt. forbipasserende ”torpedoer” (tun og lignende), hajer, skildpadder. 

Santa Fe-øen

En af de mindre øer, der ligger på sydøst-siden af Santa Cruz. Igen en af de tættere ubeboede øer, som også kan laves på dagscruise fra Puerto Ayora. Våd landgang fra gummibådene på den smukke strand med kridhvidt koralsand, og den larmende søløvekoloni danner velkomstkomite. Herfra ad afmærket sti ind i landet og ned til stranden på den anden side, hvor der igen er mange søløver. Man kan være heldig at se (ufarlige) slanger og Galapagosmåge på vandreturen. Typisk arrangeres snorkling fra yachten eller gummibådene langs klipperne med søløver og myriader af fisk og ofte ørnerokker. Kommer man ind midt i bugten, er der stor chance for at støde på skildpadder og revhajer.

San Cristobal-øen

San Cristobal
Dette er en større ø, længst mod øst, og dermed også (ifølge geologien) den ældste (ca. 4 millioner år).
Her ligger Baquerizo Moreno, hovedbyen og den anden vigtigste havneby, der også er knudepunkt for mange flerdages krydstogter. Alting er dog på en behagelig mindre skala og med en meget charmerende havnefront og promenade, hvor alle udsigtsbænke som regel er optaget på døgnbasis af de lokale…..søløver, der holder en lang siesta med den smukkeste udsigt. Der er godt 5.000 indbyggere, og der er også en lufthavn med forbindelse til Quito og Guayaquil, der er dog ikke altid daglig afgang til Quito. Det kan være en fantastisk løsning at flyve ud til enten Baltra eller San Cristobal og hjem fra den anden ø, hvad enten man udvider sit krydstogt med nætter på land, eller er på spændende øhoptur. Der ligger et interessant museum/videnscenter i gangafstand fra byen med glimrende plancher, der fortæller om stedets spektakulære geologi, biologi, historie osv. Der kan snorkles fra land, ligeledes i gangafstand, og der arrangeres utrolig spændende snorkelture til Leon Dormido og Islas Lobos, vandring i højlandet og besøg på spændende landskildpaddeprojekt, der er noget mindre besøgt end pendenterne på Santa Cruz.

Leon Dormido – Kicker Rock og Islas Lobos
Denne majstætisk knejsende ”sovende søløve” klippe ligger nogle sømil ud for San Cristobal’s kyst, og det er ikke svært at gætte, hvorfor den fik netop dette navn. Klippen er delt i to, og giver mulighed for en af de i særklasse mest adrenalinpumpende og fantastiske undervandseventyr på øerne, nemlig snorkling medstrøms igennem denne naturlige undervandskløft. Det kræver rigtig gode nerver og svømme/snorkelegenskaber, da båden sejler om på den anden side og samler op, når man lettere rystet er noget igennem. Nærkontakt med ørnerokker af halv garageportstørrelse, mange revhajer, af og til Galapagoshaj (dette ligner en rigtig haj, modsat de små revhajer) og hammerhajer, samt havskildpadder, for blot at nævnte de større arter. Eden yacht har tilladelse til denne snorkeltur som en af de meget få yachts, der sejler de længere cruises. Søsterbåden Aida Maria har ikke, men har så i stedet Lobos Island, der er er meget nemmere snorkling og ofte mulighed for at snorkle med søløvehunner og deres unger. Med ekstra nætter på San Cristobal kan der købes kombineret snorkeltur til begge disse lokationer. På sejladsen mod den hyggelige havneby Puerto Baquerizo spottes der ofte Galapagoshvaler. Langs kysten på den sidste sømil har man store kolonier af især fregatfugle og blåfodede suler i kikkerten, som ligger på rede på klippevæggene.

 

Isla Lobo (søløve-øen)

Lobo betyder ulv, hvilket refererer til de mange søløver, der er her (lobos marinos=havulve). Desuden en del fugleliv at kigge på og lidt mangrove. Det er et godt sted at få taget nogle gode fotos af søløveunger. Desuden kan man snorkle bagved den lille ø, ind mod fastlandet. Her kan man være heldig at se mange skildpadder.

Espanola-øen

Espanola (Hood Island)

Punta Suarez regnes for at være den mest allround repræsentative lokation i forhold til øernes særegne dyreliv. Klipper, sand- og stenstrande danner habitat for den sagnomspundne Albatros, der ligger på rede i perioden fra april til december, land- og havleguaner, den endemiske Hood mockingbird, Galapagoshøgen, Galapagosdue, Blåfodede sule, Nazcasule, søløvekolonier og havskildpadder. Tør landgang i gummibådene på klipperne ved fyrtårnet, hvor vi måske allerede anråbes af søløver, der soler sig på klipperne. På klipperne har vi normalt også held til at hilse på de første spredte mindre kolonier af havleguaner og travle spøgelseskrabber. Spændende længere og lidt mere fysisk krævende vandretur, primært langs den spektakulære lave og højere klippekyst af ”natursti” med til tider meget ujævnt underlag af større vulkanske klippestykker (her må man ikke være gangbesværet). Her er rigt med de førnævnte klassiske Galapagos dyr til lands og til vands og i luften.

På østsiden af øen ligger Gardner Bay, hvor vi med gummibådene anløber den smukke kridhvide sandstrand, hvor mængder af havskildpadder lægger deres æg om natten, og er hjem for en større søløvekoloni, som man kan komme helt tæt på, da de har ry for at være de besøgende meget venligt stemt netop på denne strand. Der er ofte mulighed for at møde søløverne i vandet ud fra stranden på en svømme eller snorkeltur. Undervandsoplevelsen er fantastisk, både på den ene og den anden side af Turtle Rock, der ligger en god svømmetur (med finner) ud for stranden. Den fjerneste del kræver 10 minutter for en god svømmer, og her er vandet dybest og også mest uroligt. På det dybere vand er der god mulighed for at snorkle med revhajer, djævlerokker (manta) og indimellem er man heldig at opleve havskildpadder på klods hold. På den lavere side af klippen er det primært tropiske fisk i alle afskygninger, og med lidt held en skorpionfisk, der ligger på lur i tangskoven.

Punta Suarez-øen

Dette er et af de bedste steder på Galapagos at se fugleliv og flot natur. Tør landing i Punta Suarez, med et helt fantastisk fugleliv og mange meget smukke havleguaner. Det er netop her, de mest farverige havleguaner findes…og de største – formentlig fordi man er tættest på de kolde næringsrige havstrømme, der bringer rigeligt med føde (alger). Og det er formentlig også derfor, at fugle- og dyrelivet er rigt her.

Man ser her masser af suler, tropikfugle og naturligvis Waved Albatros (verdens eneste ynglested og den kan kun ses i perioden juni-december)

Gardner Bay
En af de smukkeste strande på Galapagos og med god mulighed for solbadning, snorkling fx fra gummibådene ved Isla Tortuga (Turtle island) eller simpelthen blot nyde de mange søløver, der slænger sig på stranden eller i vandkanten.

Floreana-øen

Denne ø hænger typisk sammen programmæssigt med Española og hører til de sydlige øer. Floreana er som en af de få Galapagos-øer beboet. 

Post Office Bay, har en historisk betydning, idet hvalfangere i det 18. århundrede etablerede en tønde til post, hvor ideen var, at brevene skulle bringes til deres bestemmelsessted af andre sømænd. I dag bruges tønden primært af håbefulde turister, primært som et sjovt historisk gimmick. Bugten var i øvrigt også landsættelsessted for nogle af de første kolonister på øen, der primært slog sig ned her, idet der var en del frodigere og mere føde end på mange af de andre øer i gruppen.

Ved Punta Cormorant, er der våd landing og varm velkomst af øens charmerende og ofte larmende velkomstkomite, den herboende søløvekoloni. Afhængig af alfahannens humør og antallet af helt små unger, kan man ofte komme temmelig tæt på disse prægtige dyr og få de mest fantastiske close-up billeder (under kyndig vejledning af guiden, så vi ikke kommer for tæt på). Herfra let vandring på afmærket sti mod lagunen, smukt klemt inde mellem vulkankratere. Lagunen er leve- og ynglested for øgruppens største koncentration af flamingoer og ligeledes for mange af øernes andre særegne vadefugle. Man overraskes over det rigere planteliv, der er en stor kontrast til de andre forholdvis golde øer. Tilbage på stranden piler spøgelseskrabber rundt og visheden om de mange havskildpadder, der om natten lægger deres æg i det fine hvide koralsand, lover godt for snorkeleventyret ved Devil’s Crown. Snorklingen her nærmer sig verdensklasse, idet vi meget ofte støder på stimer af ørnerokker (både plettede og gyldne), søløver (ofte med unger), muræner, selvfølgelig havskildpadder og af og til hammerhajer. Dette foruden de smukke koraller og ”almindelige” farvestrålende fiskeliv, hvor der i flæng kan nævnes englefisk, skorpionfisk og Galapagos groupers (Bacalao), der er på IUCN’s rødliste over truede arter, for blot at nævne nogle få af de mere interessante.

Isabela-øen

Isabela er den største af øerne og en af de yngste, geologisk set. Den er dannet af en kæde af vulkaner, hvoraf Sierra Negra er den mest besøgte og også har været i udbrud for ganske nylig. Øen er relativt lidt besøgt og ligger mere afsides langt mod vest uden en international lufthavn. Der er dog fin offentlig speedbådsforbindelse mellem Puerto Ayora og Puerto Villamil, som er den hyggelige hovedby på øen, hvor man har base på øhopture. Villamil er en hyggelig lille by med smukke strande og en række udmærkede hoteller. Der er fantastiske dykker og snorkelmuligheder fra byen, primært pr. båd

 Man kan fra byen også med lancha (lille båd) tage til Tintoreras-øen, hvor man har super snorkelmuligheder. Den lille båd (ud og hjem) koster ca. 30 USD pr person, i alt.

 Sierra Negra-vulkanen kan også besøges på heldagsudflugt i bus. Det er en spændende mulighed for at se et helt andet landskab, end det man ser ved kysten. Dramatisk vulkansk aktivitet præger landskabet, og der er en smuk udsigt deroppefra. 

Santiago–øen

Denne ret store ø er ligesom de andre øer (bortset fra Isabela) præget af en stor hovedvulkan.

Sullivan Bay
Man besøger ofte Sullivan Bay, som ligger lige over for den lille Bartolomé ø. Sullivan Bay har en meget smuk vandretur på ny lava (ca. 130 år gammel) – ganske imponerende landskab. Desuden har Sullivan Bay en smuk lille strand, hvor der ikke er meget dyreliv, men man ser dog alligevel ofte en søløve i vandet, og hvis man er heldig en pingvin. Desuden et fint sted at øve snorkling og tager man længere ud, er der chance for at møde skildpadder. Man ser Sally Lightfoot krabber, hejrer og evt. havleguaner. Et rigtig dejligt sted at slappe af og bade og snorkle efter vandreturen på lavaen.

Bartolome-øen

Dette er en af de kendteste og mest besøgte af alle øerne på Galapagos. Og det kan man godt forstå. Den har det meget smukke Pinnacle Rock, som knejser lige ved den lille bugt og rundt omkring hvilken, man kan snorkle. Desuden er landskabet dramatisk vulkansk, og man kan vandre op til toppen på 30 minutter ad en sti delvis af træ.

Man besøger typisk 2 steder på den lille ø:

Toppen af øen
Her er en tør landing, og man vandrer så ad markeret og meget nem sti op til toppen. Der er flotte udsigter til det dramatiske vulkanlandskab og ”splatter cones” (små vulkaner) og en forrygende udsigt over Pinnacle Rock og Santiago øen samt Stillehavet (man er ca. 30 km syd for Ækavtor her).

Stranden
Våd landing på stranden og herfra kan man bade og sole sig og gå lidt rundt. Der er typisk lidt søløver og ofte pingviner i vandet eller på klipperne på vej ind i gummibåden (DET ER DET BEDSTE STED AT SE PINGVINER FOR DE FLESTE). Mange snorkler fra stranden ud og rundt om Pinnacle Rock, eller man hopper i vandet derude fra gummibådene og svømmer ind mod stranden.

Genovesa-øen

Denne lille ø ligger godt mod nord og ”mangler” en del arter, som de andre øer har. Man mener, at det er fordi, den ikke modtager de havstrømme fra sydøst, hvorfra dyrene oprindeligt kom flydende. Øen kan være meget varm at besøge i den varme tid, men har et meget spændende fugleliv. Man besøger typisk 2 steder.

Prince Philips Steps
Tør landing og vandring gennem buskvegetation til den anden side af øen (få hundrede meter) – men her kan være MEGET varmt og ulideligt i den varme tid. Man finder her den Rødfodede sule (kun her man ser den på sin tur). Den har reder i træerne, og når man kommer til den anden side af øen, er der fregatfugle, Nazca sule og tusindvis af Stormsvaler (en havfugl) der yngler i lavahuler. Er man vildt heldig, kan man se den lille endemiske hornugle, der jager stormsvalerne i dagslys. Det er en ganske smuk tur, og der er meget at kigge på. Der er også havleguaner og andre fuglearter.

Darwin Bay
Denne lille beskyttede bugt har en fin lille strand, og man kan bade og snorkle herfra. Der er normalt ringe sigtbarhed, men god chance for at se rokker, også små ørnerokker.

Man kan gå en rigtig fin tur i mangroven. Der er også en lille tidevandsflod, og man kan se fugle tæt på. Ofte god mulighed for fine fotos af svalehalemåge og rødfodede sule samt lavemåge. Evt. havleguan.

Rabida-øen

Den røde ø har fået sin farve fra den jernholdige lave, som har dannet øen. Vi finder her en smuk saltvandslagune, hvor man kan spotte pelikaner og suler.

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål.