Floreana-øen

Denne ø hænger typisk sammen programmæssigt med Española og hører til de sydlige øer. Floreana er som en af de få Galapagos-øer beboet. 

Post Office Bay, har en historisk betydning, idet hvalfangere i det 18. århundrede etablerede en tønde til post, hvor ideen var, at brevene skulle bringes til deres bestemmelsessted af andre sømænd. I dag bruges tønden primært af håbefulde turister, primært som et sjovt historisk gimmick. Bugten var i øvrigt også landsættelsessted for nogle af de første kolonister på øen, der primært slog sig ned her, idet der var en del frodigere og mere føde end på mange af de andre øer i gruppen.

Ved Punta Cormorant, er der våd landing og varm velkomst af øens charmerende og ofte larmende velkomstkomite, den herboende søløvekoloni. Afhængig af alfahannens humør og antallet af helt små unger, kan man ofte komme temmelig tæt på disse prægtige dyr og få de mest fantastiske close-up billeder (under kyndig vejledning af guiden, så vi ikke kommer for tæt på). Herfra let vandring på afmærket sti mod lagunen, smukt klemt inde mellem vulkankratere. Lagunen er leve- og ynglested for øgruppens største koncentration af flamingoer og ligeledes for mange af øernes andre særegne vadefugle. Man overraskes over det rigere planteliv, der er en stor kontrast til de andre forholdvis golde øer. Tilbage på stranden piler spøgelseskrabber rundt og visheden om de mange havskildpadder, der om natten lægger deres æg i det fine hvide koralsand, lover godt for snorkeleventyret ved Devil’s Crown. Snorklingen her nærmer sig verdensklasse, idet vi meget ofte støder på stimer af ørnerokker (både plettede og gyldne), søløver (ofte med unger), muræner, selvfølgelig havskildpadder og af og til hammerhajer. Dette foruden de smukke koraller og ”almindelige” farvestrålende fiskeliv, hvor der i flæng kan nævnes englefisk, skorpionfisk og Galapagos groupers (Bacalao), der er på IUCN’s rødliste over truede arter, for blot at nævne nogle få af de mere interessante.