Isabela-øen

Isabela er den største af øerne og en af de yngste, geologisk set. Den er dannet af en kæde af vulkaner, hvoraf Sierra Negra er den mest besøgte og også har været i udbrud for ganske nylig. Øen er relativt lidt besøgt og ligger mere afsides langt mod vest uden en international lufthavn. Der er dog fin offentlig speedbådsforbindelse mellem Puerto Ayora og Puerto Villamil, som er den hyggelige hovedby på øen, hvor man har base på øhopture. Villamil er en hyggelig lille by med smukke strande og en række udmærkede hoteller. Der er fantastiske dykker og snorkelmuligheder fra byen, primært pr. båd

 Man kan fra byen også med lancha (lille båd) tage til Tintoreras-øen, hvor man har super snorkelmuligheder. Den lille båd (ud og hjem) koster ca. 30 USD pr person, i alt.

 Sierra Negra-vulkanen kan også besøges på heldagsudflugt i bus. Det er en spændende mulighed for at se et helt andet landskab, end det man ser ved kysten. Dramatisk vulkansk aktivitet præger landskabet, og der er en smuk udsigt deroppefra.