Rejser til Machu Picchu og Inkastien


Rejser til Machu Picchu

Sorter efter:
Vælg sortering

Brug for ekspert-rådgivning?

Kipling Travel er langt fra et internetbureau. Vi har højt kvalificerede rejseeksperter siddende, hvis eneste formål er at hjælpe vores kunder med at vælge (og skabe) den ferie, der skaber de stærkeste minder!

Vores dybe (nærmest nørdede) viden om destinationerne bruger vi til at oplyse om - og inspirerer til - områder, som langt de fleste rejsebureauer slet ikke ved eksisterer. Hvis du har behov for inspiration til hvilken rejse - eller destination - så ring til os.

Kipling Travel
Praktisk information
Rejs til Machu Picchu med Kipling Travel

Tag med Kipling Travel på en magisk rejse til Machu Picchu - denne vil du aldrig glemme. I de tågede og disede højder over Urubamba Dalen troner den forladte Inkaby i 2.057 meters højde. Hvad der i dag står tilbage som ruiner, har en mystisk fortid, som vi endnu ikke kender den fulde historie på.

Machu Picchu er en præcolumbiansk by, som blev bygget omkring år 1440 af den daværende kejser Sapa Inka Pachacuti. Bjergbyen var beboet frem til år 1532, hvor den spanske kolonisering tog over. Hvad byen i mellemtiden er brugt til, er en spændende gåde. Rejs med os til Machu Picchu og Lad os sammen dykke ned i mysteriet om det efterladte inkarige.

Læs mere om Peru her

Det skal du opleve ved Machu Picchu

Tag med på trek af Inkastien til Machu Picchu

Inkastien

Gå bogstaveligt talt i det gamle Inkafolks fodspor, og trek af Inkastien til smukke Machu Picchu. Perus storslået natur viser sig fra sin bedste side i det omkringliggende landskab. Det er ingen undren, at turister valfarter hertil for denne ekstremt indtryksfulde oplevelse.

Trekket af Inkastien til Machu Picchu er en fysisk hård rejse, som strækker sig over tre og en halv dag. Det er en god id+e at træne en smule op inden tur og ligeledes at forberede sig på højdesyge. Inkastien tager dig opad med over 1.800 meter, hvilket kan føre til fysisk ubehag.

Kun 500 personer om dagen får adgang til Inkastien om dagen. Det skyldes, at stien er underlagt slitage. Som en del af UNESCOs verdensarvsliste prioriteres det højt at bevare dette smukke område. Du skal derfor bestille entré i god tid.

Find rejse til Inkastien her

Solporten (Intipuncu)

Der er flere måder at kommer til Machu Picchu på. Den mindst udfordrende for fysikken er med toget fra byen Cuzco. Den smukkeste vej vil de fleste nok mene, er ved at vandre langs Inkastien. Vælger du sidstnævnte, vil du indtræde det smukke inkarige gennem solporten.

Solporten er et velkendt udsigts-spot. For mange som har bevæget sig ud på den lange vandretur langs Inkastien, er solporten endestationen, og der lykken over gennemførelse bliver fundet. Turister stræber efter at nå solporten inden solopgang.

Synet af solen som langsomt stiger til himmels og bader Machu Picchu i det smukkeste lys, er et noget nært eventyrligt syn. Spørger du de, som allerede har besøgt ruinbyen og solporten, vil de nok mene at intet billede lader den virkelige udsigt fra solporten komme til sin ret.

Find rejse til Solporten her

Rejser til Peru lader dig opleve fantastiske Machu Picchu
På Machu Picchu trek kan du se den hellige klippe Roca Sagrada

Roca Sagrada

På den centrale plads i Machu Picchu, står en hel særlig klippesten bedst kendt som “Den Hellige Klippe”. I inkakulturen er det en velkendt skik, at en klippe må rejses og dedikeres til stedet, før man kan kalde området for en landsby.

Om det har været tiltænkt ved ingen, men mange turister har bidt mærke i, at klippestykket har samme form som bjergene i horisonten bag, uanset hvilken vinkel du anskuer klippen fra. Som grundsten for landsbyens opstandelse, er der en magisk og rolig fornemmelse over området hvor Den Hellige Klippe står.

Find rejse til Machu Picchu her

Huayna Picchu og Månetemplet

I Machu Picchu ligger bjerget Huayna Picchu - det unge bjerg. Huayna Picchu, som har sit udspring fra Urubambadalen, har sit højde punkt i 2.667 meters højde. Bjerget er et velkendt sted at hike, og belønningen på toppen er da også enorm.

Udsigten over Machu Picchu er ubeskrivelig smuk og giver dig et godt overblik over ruinbyen. Bevæger du dig ned på bagsiden af bjerget, vil du blive beriget med endnu en belønning. Indbygget som en hule i bjergene finder du månetemplet.

Det smukke tempel er et sandt eksempel på inkafolkets præcise øje for gennemført arkitektur. Klippehulen er udsmykket i en inka-inspireret stil, som med sikkerhed er et besøg værd. Templets formål er svært at fastlægge, og navnet er formentlig heller ikke det oprigtige. Her er dog opført et alter, som man forestiller sig brugt til udførelse af diverse ritualer.

Find rejse til Huayna Picchu her

Rejser til Machu Picchu er fyldt med oplevelser

Soltemplet

Soltemplet i Machu Picchu er uden tvivl et tempel, som har huseret vigtige og adelige inkafolk. Ligeledes antages det, at templet har været et religiøst sted, hvor præster har holdt til. De har blandt andet brugt soltemplet til at foretage astronomiske observationer.

Det spektakulære soltempel er et eksempel på inkafolkets imponerende arkitektur. Langs trappen som er at finde i soltemplet, løber en kanal med vand, som udsluser i 16 rituelle bade. Vandet stammer fra to kilder ved Inkastien.

De 16 bade er så udførligt bygget, at de både forsynede byen med vand, men ej hverken kunne oversvømmes eller svines til. Ved toppen af trappen ligger “Det Kongelige Område”. De kongelige som holdt til her, badet altså først i vandet, hvorfor kanalens bade nærmest fungerede som et eksempel på hierarki.

Find rejse til Soltemplet her

Machu Picchus historie

Kiplings Machu Picchu-favoritter

Rejs til det klassiske Peru og Machu Picchu

Klassisk Peru og Machu Picchu

Med denne rejse vil du opleve Peru og Machu Picchu, på helt klassisk vis. Alt hvad du bør se som førstegangsturist i Peru, vil du opleve på denne tur. Rejsen tager fart fra Lima og dernæst Cuzco. Vi besøger de små landsbyer på vejen til Machu Picchu.

Læs mere om rejsen

Tag på trek af Inkastien ved Machu Picchu

Inkastien til Machu Picchu

Har du tiltro til din kondition og dine knæ, så bør du ikke gå glip af vandring på Inkastien. På hver side af Inkastien vil en historisk tidslinje udspille sig, og det er umuligt ikke at blive overvældet. Endestationen er den forunderlige ruinby Machu Picchu

Læs mere om rejsen

Kiplings Peru og Bolivia

På denne rejse får du lov at suge indtryk fra hele to fantastiske lande. Vi starter rejsen i Peru, hvor vi både skal opleve Cuzco, Titicacasøen Puno, det fantastiske  Machu Picchu og mange andre vidundere. På 9. rejsedag drager vi mod smukke Bolivia. 

Læs mere om rejsen