På eventyr i det ukendte Peru

Fra præinkakultur i nord med Kuelap, også kaldet det nye Machu Picchu, til hjertet af inkariget med Cusco, Den Hellige Dal og det rigtige Machu Picchu.Der flyves med KLM eller Air France via Amsterdam eller Paris direkte til Lima, hvor der er ankomst om aftenen lokal tid. Her møder I vores lokale repræsentant, der svarer på spørgsmål og udleverer diverse lokale originale rejsepapirer. Han hjælper jer lige over gaden til hotellet, der byder på dejlig mad og en god nats søvn.

Overnatning i Lima.

Mad på flyet er inkluderet

Dag 1

Tidlig morgenmad og over gaden til lufthavnen for flyvning til Jaen. Her bliver I modtaget af jeres dygtige chauffør, som er behageligt selskab den næste uges tid. Forvent en spansktalende chauffør, der kan en lille smule engelsk. Hans fornemste opgave er at bringe jer sikkert videre til næste punkt på rejseplanen, som i dette tilfælde er Gocta Lodge efter godt 3 timers kørsel på generel fornuftig vej. Hotellet er helt fantastisk beliggende i  1700 meters højde lige overfor vandfaldet. Gocta blev faktisk først fundet i turistmæssig forstand for ganske få år siden. De lokale bønder havde ingen ide om, at faldet i deres baghave er et af verdens længste, det var der bare.

Eftermiddagen tilbringes i den skønne have i godt selskab med alpacaer og en ganske unik mængde af forskelligartede kolibrier. Hotellet har 8 værelser, der alle har udsigt til vandfaldet.

Overnatning i Cocachimba.

Morgenmad inkluderet

Dag 2

Kaffe og morgenmad på udsigtsterrassen og vandresko på. For de der har lyst og evner , vandres der til bunden af vandfaldet og tilbage til hotellet, hvor frokosten venter.  Det er en tur på 3-4 timer, hvor især opstigningen på tilbagevejen kræver en rimelig grundform. Principielt er det vandring, der egner sig til alle i nogenlunde grundform.  Der er engelsktalende lokalguide fra nu af og på resten af turen. Det er normalt den samme guide, der følger jer på resten af turen i nord, til og med Cajamarca.

Efter frokost går turen gennem spændende landsbyer og bjerglandskaber på temmelig udfordrene veje til det arkæologiske område Karajia i små 3000 meters højde. Der vandres en halv times tid ad kartoffelbøndernes stier , langs markerne fra landsbyen ned til det arkæologiske område bestående af sakofager og begravelsesplader fra Chachapoyaskulturen, højt oppe på klippevæggen over floden. Efterfølgende opstigning, der er noget hårdere grundet højde, tilbage til landsbyen. Der køres tilbage til Gocta Lodge, hvor resten af dagen kan nydes i de smukke omgivelser

Overnatning i Cocachimba.

Morgenmad inkluderet

Dag 3

Efter morgenmaden går turen nu mod landsbyen Tingo, ca. 3 timer kørsel, der køres ad snørklede bjergveje gennem et væld af originale landsbyer til det imponerende præinka citadel Kuelap, unikt beliggende på en bjergtop i 3.000 meters højde. Man må knibe sig i armen, alene over den imponerende 360 graders udsigt over de smukke omkringliggende bjerglandskaber og klassiske terrassemarker. Selve byen eller fæstningsværket er intet mindre end imponerende, det såvel de restaurerede- som de ikke- restaurerede og mere overgroede ruiner.  Vi finder både de ovale strukturer fra Chachapoyas præinkakulturen og de retangulære fundamenter fra de invaderende inkaer, der efter en længere belejring indtog Kuelap.

Efter aftale med lokalguide er der mulighed for at vandre tilbage til landsbyen Nuevo Tingo, hvor bilen i så fald venter. En nedstigning på 3-4 timer. Alternativt køres blot tilbage igen.

Sidst på eftermiddagen ender turen ved den meget originale godt 100 år gamle hacienda Chillo Lodge. Her tager ejeren Don Oscar vel i mod jer og serverer en gedigen landlig middag.

Overnatning i Tingo.

Morgenmad og aftensmad inkluderet

Dag 4

Afsked med Don Oscar og videre på nye eventyr ved de højt beliggende begravelsepladser ved Revash. Ad snoede og stejle bjergstier vandres en halvanden times tid op til det nærmeste udsigtspunkt, til de imponerende velbevarede mausolæer fra Chachapoyaskulturen. Dette er igen en vandretur for alle, hvor der dog som minimum skal en fornuftig grundform til, ligesom man skal være sikker på benene på især nedstigningen. Der kan ofte lejes heste med førere i den nærliggende landsby, hvis de ikke alle er sendt i marken. Det er dog heller ikke helt nemt/behageligt terræn på hesteryg.

Vi genforenes med chaufføren der venter ved floden med bilen, og hviler benene undervejs på køreturen op til den større bjerglandsby Leymebamba, der kom på landkortet internationalt for ganske få år siden, da arkæologer fandt begravelsespladser med flere hundrede, utroligt velbevarede, mumier fra Chachapoyaskulturen på en fjern bjergside oppe ved Condorlagunen. Der er nu, med østrigsk bistand, etableret et fantastisk lille museum uden for byen, der huser samlingen af mumier og mange andre genstande, der stammer fra Chachapoyaerne. Vi besøger museet ved ankomst om eftermiddagen.

Overnatning i Leymebamba.

Der er mulighed for at udvide rejsen med 4 dage/3nætter med trekket op til condorlagunen med lokal bjergguide. Der er tale om nogenlunde samme sværhedsgrad som på inkastiens hårdeste dag 2.  Se mere i klummen "ikke inkluderet".

Morgenmad er inkluderet

Dag 5

Dagen i dag står i transportens skær, da der skal tilbagelægges 7-8 timers kørsel over to bjergkæder til kolonibyen Cajamarca. Ad snørklede bjergveje med og uden asfaltbelægning går det i første omgang ned i den varme dal ved Balsa, hvor en af hovedbifloderne til den store amazonflod krydses. Undervejs stoppes for picnic frokost med betagende udsigt. Bjerglandskaberne er intet mindre end imponerende, og undervejs passeres utallige landsbyer, der går fra meget fattige på den første halvdel af turen til noget mere velstående jo tættere vi kommer Celendin og Cajamarca. Man fornemmer tydeligt, at dette område er et af landets vigtigste spisekamre.

Ankomst til det hyggelige og centralt beliggende hotel El Portal del Marques,  der kun ligger et par blokke fra Plaza del Armas. Der er tid til en kop kaffe i hotellets hyggelige patio eller spadseretur på egen hånd i denne pragtfulde historiske by, hvor indianere i deres egnsdragter og særegne hatte præger bybilledet, inden aftensmaden.

Overnatning i Cajamarca.

Morgenmad inkluderet.

Dag 6

Efter morgenmaden skal vi på walking tour i byens primære historiske kerne. Vi besøger stedet, hvor den store inkahøvding Atahualpa blev brændt af spanierne, de vigtigste kirker og klostre. Vi ender oppe ved byens udsigtspunkt på den ene bjergside og får fugleperspektiv på spaniernes byplanlægning.  Efterfølgende køres ud til de spændende og smukke arkælogiske område ved Cumbemayo, der er mest kendt for den velbevarede præinka akvadukt. Om eftermiddagen kan arrangeres en tur ud til "inkaens bad" ved de varme kilder 5 km fra centrum. Der er dog også mulighed for en fantastisk mellemfolkelig oplevelse ved på egen hånd gå 7-8 blokke ned i det store markedsområde, hvor der et leben uden lige. Indianerkvinder i vævede dragter med deres børn og børnebørn på ryggen, faldbyder alt fra simple hjemmedyrkede afgrøder, til grillede marsvin på spyd og naturmedicin til hele stuemøblementer.

Overnatning i Cajamarca.

Morgenmad inkluderet

Dag 7

Om morgenen er der afgang til byens lille behagelige lufthavn for flyvning til Lima og derfra videre til Cusco. Ved ankomsten bliver vi modtaget af vores lokale samarbejdspartner i Cuzco, og vi bliver herefter transporteret til vores centralt beliggende hotel og har resten af dagen på egen hånd.

Cuzco er Sydamerikas arkæologiske hovedstad og kontinentets ældste kontinuerligt beboede by. Den brostensbelagte koloniby må siges at være en af de mest interessante byer i Sydamerika. Cuzco bærer præg af at have været inkaernes hovedstad, men spaniernes invasion i 1533 har sat endnu større aftryk på byen, da inkaernes templer og paladser blev ødelagt og erstattet af kolonimagtens arkitektur. Spaniernes katolske arv findes eksempelvis i byens mange smukke kirker, som er overdådigt udsmykkede og bestemt et besøg værd.

Måske er der kræfter til en slentretur til den centrale plads Plaza de Armas, hvor vi bliver mødt af den UNESCO-fredede, smukt oplyste katedral, som gemmer på en stor koncentration af kunstskatte fra kolonitiden. Der er et væld af små butikker og hyggelige restauranter i de stejle, snævre sidegader i kunstnerkvarteret San Blas, som ligger tæt på pladsen. Husk på, at vi i Cuzco befinder os i 3.326 meters højde. En sådan højde kræver lidt tilvænning, så tag det roligt i starten og hold et adstadigt tempo. 

Overnatning i Cuzco.

Morgenmad inkluderet

Dag 8

Et par af dagens oplevelser:

 • Sacsaywaman – Inkarigets Hjerne
 • Quenko – Offerplads
 • Koricancha – Soltemplets Hemmelighed

Formiddagen er sat af til en privat rundtur i området. Vi starter lige uden for Cusco for at besøge et af de arkæologiske centre, den gamle inkafæstning Sacsayhuaman, som er et glimrende eksempel på den unikke evne til at tilhugge enorme stenblokke, som vejer op til 300 tons, så de passer ind i hinanden på millimeter. I dag er der ikke meget tilbage af de originale mure, et bud ligger på blot 20%, idet spanierne også her var hårde ved inkaernes arv, men enkelte mure står som endegyldigt bevis på inkaernes håndværksmæssige og arkitektoniske kvaliteter. Området er stort og har med sikkerhed haft mere end bare militær betydning i inka-riget. Her finder man f.eks. inkaens trone, som vidner om at stedet var vigtigt – og måske der hvor store beslutninger blev truffet. Man mener at Cusco blev grundlagt med form som en puma, og Sacsaywaman ligger nøjagtig ved pumaens hjerne.

Vi tager fra Pumaens Hjerne til Pumaens Hjerte selveste Soltemplet (Koricancha)– der betegnes som det aller helligste. På vejen stopper vi ved Quenko der betyder zigzag, måske p.g.a de snørklede gange og indgange. Stedet har både et amfiteater og underjordiske kamre. Der er nok ingen tvivl om at Quenko og har været anvendt som offerplads af dyr og muligvis mennesker. Teorierne om dette sted er mange – og hele stedet emmer af mystik og myter.

I selve Soltemplet kan vi i kamrene inspicere inkaernes imponerende stenarbejder, der danner fundament for mange af de spanske kolonibygninger. De spanske erobrere rev det meste af det guldbeklædte Koricancha, ”den gyldne gård”, ned og ødelagde dermed det mest overdådige af templerne i hele inkariget. Spanske øjenvidneberetninger fortæller at forbløffelsen stod malet i spaniernes ansigter da de brød ind i soltemplet en forårsdag i 1534 da tilsyneladende alle dyr og planter i inka-riget fandtes i en kopi af de pureste guld inde i soltemplet. De gamle mure blev brugt til at opføre den nye kirke. Santo Domingo-kirken er dermed så at sige opført oven på Koricancha-tempelkomplekset.

Eftermiddagen er til fri disposition, fx kan vejen lægges forbi ”Admiralens Palads”, som huser et lille kulturhistorisk museum eller et besøg på Inka-museet kan også varmt anbefales. Den lokale guide vil informere om, hvilke steder i Cusco man ikke bør misse.

Overnatning i Cusco. 

Morgenmad er inkluderet.

Dag 9

Et par af dagens poplevelse

 • Den Hellige Dal – Inkaernes Spejlbillede af Mælkevejen
 • Tidsrejse gennem 5000 år og Pisac Ruinerne
 • Chichubamba - hjemmelig hygge hos Fru Eufracia og resten af familien i den lille landsby

De næste par dage, vil Kipling gerne vise jer det ypperste og det fineste, det bedste og mest imponerende fra én af verdens mest sofistikerede civilisationer: Inkaerne, som om nogen har haft stor indflydelse på, hvordan man lever i Andesbjergene i vores dage. Allerede efter få minutters kørsel, står vi netop i Inkaernes Hellige Dal, med sneklædte bjergtinder og terrasser, der kryber op ad bjergsiderne, inka-ruiner og inkamarkeder.

Vores første rigtige møde med inkaerne venter os ved Inca Pisac (Pisac-ruinerne). I inka-tiden ét af de vigtigste knudepunkter, der forbandt hovedstaden Cusco med junglen. Men Pisac har højst sandsynligt været mere end bare et knudepunkt, og teorierne er mange: En kontrolpost, et militært fort, et måne-tempel, et kongeligt palads. Kom evt. selv med et bud! Kort efter Inca Pisac og det berømte Pisac-marked, hvor lokale i traditionelt tøj fra bjergene mødes til en god handel.

Vi skal opleve et helt specielt inka-tempel i Urco, dedikeret til især Moder Jord . Her får vi overraskende ny viden om én af verdenshistoriens mest sofistikerede civilisationer. Det er også lige ved Urco-templet, at vi efterfølgende besøger museet der tager på en fascinerende tidsrejse, mens vi selv er tilskuere til diverse fester, ceremonier, begravelser og hverdagsbegivenheder gennem 5000 år.

Det ene øjeblik er vi til begravelse hos Paracas-kulturen og det næste til kroning af en høvding hos Moche-kulturen, og oplever Perus historie fra civilisationens vugge og frem til inkaernes storhedstid. Det meget livagtige lille Inkariy-museum giver os de bedste forudsætninger for nu at indtage resten af inka-riget.
Efter "festlighederne" kører vi i stille tempo til den lille landsby Chichubamba, mens eftermiddagssolen kaster lange skygger på de gamle inka-ruiner og -paladser der ligger spredt ud med rund hånd overalt. Vi besøger Eufracia, og hendes lille familie, der består af Ruth & Roger og så den lille charmerende Jean Pierro. Den søde ældre dame, åbner dørene til sit hjem og byder os velkommen indenfor mens middagen tilberedes af Roger. Hans mange års erfaring fra nogle af de bedste restauranter i området fornægter sig ikke.

Overnatning i Chichubamba

Morgenmad og aftensmad er inkluderet.

Dag 10

Et par af dagens oplevelser:

 • Chokolade-Workshop & Chicha-prøvesmagning
 • Ollantaytambo – en ægte Inka-landsby
 • Togtur gennem Den Hellige Dal 

Eufracia serverer morgenmaden inden vi tager en tur gennem Chichubamba-landsbyen. Vi oplever hvordan lokalbefolkningen lever i det lille traditionelle Andes-samfund. Vi kigger indenfor hos Eufracias veninde, der netop er i gang med dagens hjemmeproduktion af chokolade. Der findes ikke noget bedre end at smage dejlig varm og helt frisk forarbejdet chokolade, tilberedt af ristede chokoladebønner. Under inka-tiden var kakao-bønnen nærmest mere værd end guld og blev anvendt som betalingsmiddel.

Vi kigger efterfølgende ind i et keramikværksted, hvor mange århundreders historier og hemmeligheder brændes ned i krukker og figurer. 

Efter afsked med Chichubamba fortsætter vi gennem dalen til Ollantaytambo. Vi stopper ved "El Descanso" ("Hvilet") hvor en lille lokal familie har en lille atypisk krostue, mens de forsøger at holde liv i én af Andesbjergenes gamle men vigtige traditioner. Der er tid til Chicha-smagning som er det tætteste vi kommer den lokale øl. I dag som under inka-tiden bliver Dalens øl fremstillet af fermenterede røde majskorn (Chicha). Drikken er vigtig i alle henseende både til hverdag og fest, ligesom Chicha bliver ofret til Pachamama (Moder Jord) . Der findes også Chicha uden alkohol til de mindste gæster.

Ollantaytambo er det tætteste man kommer en klassisk inka-landsby. Rent historisk er dette også stedet, hvor inkaerne vandt ét af de eneste slag over spanierne. Måske er det grunden til at Machu Picchu aldrig blev opdaget – og derfor kaldes Den Glemte By? Vi besøger det store gigantiske inkafort, der tårner sig majestætisk over byen, og vi skal bl.a. besøge "Prinsessens Badeværelse" og andre spektakulære og overraskende mesterværker fra inka-tiden, som nogle mener, overstiger selveste Machu Picchu.

Vi tager et lille hvil ved en fortovscafé, inden vi går til stationen, for at køre med toget mod ét af turenes højdepunkter: Machu Picchu. Togturen er smuk og fascinerende. Landskabet ændrer sig undervejs. Vi forlader de høje bjergtinder med snetoppe der nu erstattes af jungle og vildnis. Turen tager ca. 3 timer og ender i Aguas Calientes, for foden af det legendariske og mystiske Machu Picchu.

Vi følges til vores hotel - overnatning i Aguas Calientes

Morgenmad og frokost er inkluderet.

Dag 11

Dagens store oplevelser

 • Machu Picchu – Inkaernes glemte by, en oplevelse i verdensklasse
 • Måske en tur på sukkertoppen Huaynayna Picchu (skal bestilles hjemmefra)

Selv om både byen Cuzco og det omkringliggende område har en utrolig masse at byde på, så er det helt store trækplaster uden tvivl Machu Picchu, der har opnået ikonisk status, og naturligvis indgår stedet, hvor inka-mystikken måske fornemmes allerstærkest, også i vores program. Tidlig formiddag eller eftermiddag tager vi sammen med vores egen private guide med den offentlige bus ad den snoede vej til det sagnomspundne sted, der officielt først blev opdaget af amerikaneren Hiram Bingham i 1911. Heldigvis opdagede den spanske kolonimagt tilsyneladende aldrig Machu Picchu, og det er vel kun heldigt med tanke på dens hang til at destruere inkaernes helligdomme.

Fra Solporten får vi det kendte vue af Machu Picchu, som ligger omkranset af skovklædte grønne bjergtoppe, der rejser sig fra Urubamba-dalen, snedækkede tinder længere ude og ”sukkertoppen” Huayna Picchu lige bag ruinerne. Udsigten heroppefra er nærmest uden for kategori, hvilket blot understreges i kåringen af Machu Picchu som et af verdens syv nye vidundere. Funktionen af stedet er ikke fastlagt, og placeringen i sig selv er naturlig for såvel fæstningsværk som ceremoniel plads. Vores guide vil fortælle om de mange forskellige teorier, der hersker i såvel sagkundskab samt blandt menigmand om dette unikke sted.

Huayna Picchu, eller Wayna Picchu, er et lille bjerg, som ligger ved selve Machu Picchu. Det er en anelse strabadserende at begive sig op til toppen af bjerget, og højdeskræk må man ikke lide af, men belønningen venter i form af en fænomenal udsigt ud over Machu Picchu. Fra et arkæologisk synspunkt kan man ikke andet end lade sig imponere af inkaernes evner. Det må siges at være noget af en bedrift at bygge terrasser på et så stejlt bjerg uden brug af den viden, som europæerne på det tidspunkt havde tilegnet sig, fx brug af hjulet. Turen til toppen, som er 360 m højere end Machu Picchu går af stejle stier og tager cirka 1½-2 timer op og 1 time ned. Der er et begrænset antal billetter per dag til Huayna Picchu (sukkertoppen af Peru), og entreen skal bestilles inden afrejse. Sidst på dagen tager vi retur til Aguas Calientes og derefter med toget tilbage til Ollantaytambo og herfra transfer til Cuzco til vores centralt beliggende hotel, kun få blokke fra den meget smukke Plaza de Armas.

Overnatning i Cusco. 

Morgenmad er inkluderet.

Dag 12

Formiddagen til endnu en slentretur i byens historiske hjerte, og efterfølgende er der  transfer til lufthavnen og eftermiddagsflyvning til Lima, så det passer med skift direkte til aftenafgang med KLM eller Air France hjem til Danmark.

Morgenmad og mad på flyet inkluderet.

Dag 13

Velkommen hjem

Hvor mange skal i rejse
Periode
Pris
 
1. maj. - 19. jun. 2020
32.498,-

20. jun. - 23. aug. 2020
35.998,-

24. aug. - 10. dec. 2020
32.498,-

1. maj. - 17. jun. 2021
32.998,-


INKLUDERET

 • Flyrejse København via Amsterdam til Lima med KLM eller Air France t/r på økonomiklasse
 • Flyrejse med LAN Lima-Jaen//Cajamarca-Lima-Cusco-Lima på økonomiklasse
 • CO2-kompensation på flyrejser via skovrejsning i Danmark - læs mere her.
 • Bagage på flyrejsen – 1 stk. håndbagage og 1 stk. bagage til check-in
 • Lufthavnsskatter og -afgifter fra Danmark 
 • Togrejse Ollantaytambo-Aguas Calientes retur på 2. klasse 
 • Privat transport med spansktalende chauffør mellem Tarapoto og Cajamarca. Engelsktalende lokalguide fra Gocta til og med Cajamarca. I Cuscoområdet er chaufførerne bedre engelsktalende, men også her er der engelsktalende lokalguides.
 • Transfers og transporter med bus og privat bil
 • Hotelovernatninger i delt dobbeltværelse på turistklasse (Gocta Lodge og Wyndham er 1. kl.) inkluderet morgenmad
 •   1 nat på Wyndham Costa del Sol Airport hotel i Lima 
 •   2 nætter på Gocta Lodge i Cocachimba 
 •   1 nat på Estancia El Chillo Lodge i Tingo 
 •   1 nat på Casona de Leymebamba i Leymebamba 
 •   2 nætter på El Portal del Marques i Cajamarca 
 •   3 nætter på Ninos Hotel i Cuzco 
 •   1 nat på Homestay i Chichubamba 
 •   1 nat på El Presidente i Aguas Calientes
 • Måltider som beskrevet i programmet
 • Entreer ved seværdigheder jf program (inkaens bad er ikke inkluderet)
 • Entre til Macchu Picchu med privat guide
 • 10-20% rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 10% rabat på vaccinationer hos Rejseklinikken
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Indenrigs- og lokale lufthavnsskatter
 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Forplejning udover den nævnte og personlige udgifter
 • Drikkepenge (beregn ca. 100 USD til hele rejsen per person)
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”  
Tilkøb
Herunder kan du se de udvidelsesmuligheder, vi kan tilbyde på denne rejse. Det er ganske uforpligtende at tilvælge udvidelser, som du ønsker at høre mere om, når du bliver kontaktet af en af vores eksperter. Efter du har valgt de ønskede tilkøb, skal du scrolle lidt op til priser (eller klikke her) og fortsætte bestillingen af et uforpligtende tilbud.
Amazonas forlængelse
Amazonas forlængelse 4 dage/3 nætter
Pris fra 5.498 kr./person
Moche forlængelse
Moche forlængelse 5 dage/4 nætter
Pris fra 7.398 kr./person
Manu forlængelse
Manu forlængelse 8 dage/7 nætter
Pris fra 7.998 kr./person
Ninos hotel i Cusco
Tillæg for enkeltværelse
 
Praktisk information

Bedste rejsetid: April til oktober

Type: Individuel kulturrejse med privatchauffør samt rundture i alle byer med guide og entreer ved seværdigheder

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske (eksempelvis forlængelse til Amazonas)

Vejret: Cuzco

 

Foredrag
Periode
Peru og Inkariget
Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K
4. feb. 2020 kl. 19:30
Vil du høre mere om rejsen?

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik