På eventyr i det ukendte Peru

Fra præinkakultur i nord med Kuelap, også kaldet det nye Machu Picchu, til hjertet af inkariget med Cusco, Den Hellige Dal og det rigtige Machu Picchu.

Oplev Kiplings fantastiske Perunyhed, hvor vi undervejs besøger landsbyer og fjerntbeliggende præinkaruiner, der endnu er uberørt af turisme, samt betagende bjerglandskaber undervejs til den pragtfulde koloniby Cajamarca med den spændende inka- og kolonihistorie.

 

Vi taler Peru langt fra turismens normale ruter - alt sammen ikombination med klassikere i verdensklasse som Den Hellige dal og Macchu Picchu.

Fik vi nævnt udsigten til Goctavandfaldende, der er verdens 3. længste, direkte fra værelset? • Tag med os på den mest komplette rundrejse til Inkarigets absolut største oplevelser
 • Indtag et af verdens syv nye vidundere, Machu Picchu
 • Udforsk inka-arkitektur ved Pisac og Ollantaytambo og spansk kolonistil i hyggelige Cuzco
 • Overnat hos indianerne i Den Hellige Dal og på Titicacasøen
 • Tag til søs på safirblå Titicaca med pitstop på flydende sivøer og Taquile
 • Promenér rundt blandt bowlerhatte i Bolivias ”høje” hovedstad La Paz
1.

Afrejse fra Danmark og ankomst Lima

Dag 1

Der flyves med KLM eller Air France via Amsterdam eller Paris direkte til Lima, hvor der er ankomst om aftenen lokal tid. Her møder I vores lokale repræsentant, der svarer på spørgsmål og udleverer diverse lokale originale rejsepapirer. Han hjælper jer lige over gaden til det udmærkede hotel Wyndham Costa del Sol, der byder på dejlig mad og en god nats søvn.

Overnatning i Lima.

Mad på flyet er inkluderet

2.

Lima - Jean - Gocta

Dag 2

Tidlig morgenmad og over gaden til lufthavnen for flyvning til Jaen. Her bliver I modtaget af jeres dygtige chauffør, som er behageligt selskab den næste uges tid. Forvent en spansktalende chauffør, der kan en lille smule engelsk. Hans fornemste opgave er at bringe jer sikkert videre til næste punkt på rejseplanen, som i dette tilfælde er Gocta Lodge efter godt 3 timers kørsel på generel fornuftig vej. Hotellet er helt fantastisk beliggende i  1700 meters højde lige overfor vandfaldet. Gocta blev faktisk først fundet i turistmæssig forstand for ganske få år siden. De lokale bønder havde ingen ide om, at faldet i deres baghave er et af verdens længste, det var der bare.

Eftermiddagen tilbringes i den skønne have i godt selskab med alpacaer og en ganske unik mængde af forskelligartede kolibrier. Hotellet har 8 værelser, der alle har udsigt til vandfaldet.

Overnatning i Cocachimba.

Morgenmad inkluderet

3.

Gocta vandfaldet, Karajia præinkaruinerne og videre til Tingo

Dag 3

Kaffe og morgenmad på udsigtsterrassen og vandresko på. For de der har lyst og evner , vandres der til bunden af vandfaldet og tilbage til hotellet, hvor frokosten venter.  Det er en tur på 3-4 timer, hvor især opstigningen på tilbagevejen kræver en rimelig grundform. Principielt er det vandring, der egner sig til alle i nogenlunde grundform.  Der er engelsktalende lokalguide fra nu af og på resten af turen. Det er normalt den samme guide, der følger jer på resten af turen i nord, til og med Cajamarca.

Efter frokost går turen gennem spændende landsbyer og bjerglandskaber på temmelig udfordrene veje til det arkæologiske område Karajia i små 3000 meters højde. Der vandres en halv times tid ad kartoffelbøndernes stier , langs markerne fra landsbyen ned til det arkæologiske område bestående af sakofager og begravelsesplader fra Chachapoyaskulturen, højt oppe på klippevæggen over floden. Efterfølgende opstigning, der er noget hårdere grundet højde, tilbage til landsbyen. Der køres nu mod landsbyen Tingo og den meget originale godt 100 år gamle hacienda Chillo Lodge. Her tager ejeren Don Oscar vel i mod jer og serverer en gedigen landlig middag.

Overnatning i Tingo på Chillo Lodge

Morgenmad og aftensmad er inkluderet

4.

Præinka citadellet Kualep og landsbyen Nuevo Tingo

Dag 4

Afhentning af chauffør og lokalguide om morgenen og ad snørklede bjergveje gennem et væld af originale landsbyer til det imponerende præinka citadel Kuelap, unikt beliggende på en bjergtop i 3.000 meters højde. Man må knibe sig i armen, alene over den imponerende 360 graders udsigt over de smukke omkringliggende bjerglandskaber og klassiske terrassemarker. Selve byen eller fæstningsværket er intet mindre end imponerende, det såvel de restaurerede- som de ikke- restaurerede og mere overgroede ruiner.  Vi finder både de ovale strukturer fra Chachapoyas præinkakulturen og de retangulære fundamenter fra de invaderende inkaer, der efter en længere belejring indtog Kuelap.

Efter aftale med lokalguide er der mulighed for at vandre tilbage til landsbyen Nuevo Tingo, hvor bilen i så fald venter. En nedstigning på 3-4 timer. Alternativt køres blot tilbage igen.

Overnatning i Tingo.

Morgenmad og aftensmad inkluderet

5.

Tingo - Revash - Leymebamba og mumier fra Chachapoyaskulturen

Dag 5

Afsked med Don Oscar og videre på nye eventyr ved de højt beliggende begravelsepladser ved Revash. Ad snoede og stejle bjergstier vandres en halvanden times tid op til det nærmeste udsigtspunkt, til de imponerende velbevarede mausolæer fra Chachapoyaskulturen. Dette er igen en vandretur for alle, hvor der dog som minimum skal en fornuftig grundform til, ligesom man skal være sikker på benene på især nedstigningen. Der kan ofte lejes heste med førere i den nærliggende landsby, hvis de ikke alle er sendt i marken. Det er dog heller ikke helt nemt/behageligt terræn på hesteryg.

Vi genforenes med chaufføren der venter ved floden med bilen, og hviler benene undervejs på køreturen op til den større bjerglandsby Leymebamba, der kom på landkortet internationalt for ganske få år siden, da arkæologer fandt begravelsespladser med flere hundrede, utroligt velbevarede, mumier fra Chachapoyaskulturen på en fjern bjergside oppe ved Condorlagunen. Der er nu, med østrigsk bistand, etableret et fantastisk lille museum uden for byen, der huser samlingen af mumier og mange andre genstande, der stammer fra Chachapoyaerne. Vi besøger museet ved ankomst om eftermiddagen.

Overnatning i Leymebamba.

Der er mulighed for at udvide rejsen med 4 dage/3nætter med trekket op til condorlagunen med lokal bjergguide. Der er tale om nogenlunde samme sværhedsgrad som på inkastiens hårdeste dag 2.  Se mere i klummen "ikke inkluderet".

Morgenmad er inkluderet

6.

Leymebamba - til kolonibyen Cajamarca

Dag 6

Dagen i dag står i transportens skær, da der skal tilbagelægges 7-8 timers kørsel over to bjergkæder til kolonibyen Cajamarca. Ad snørklede bjergveje med og uden asfaltbelægning går det i første omgang ned i den varme dal ved Balsa, hvor en af hovedbifloderne til den store amazonflod krydses. Undervejs stoppes for picnic frokost med betagende udsigt. Bjerglandskaberne er intet mindre end imponerende, og undervejs passeres utallige landsbyer, der går fra meget fattige på den første halvdel af turen til noget mere velstående jo tættere vi kommer Celendin og Cajamarca. Man fornemmer tydeligt, at dette område er et af landets vigtigste spisekamre.

Ankomst til det hyggelige og centralt beliggende hotel El Portal del Marques,  der kun ligger et par blokke fra Plaza del Armas. Der er tid til en kop kaffe i hotellets hyggelige patio eller spadseretur på egen hånd i denne pragtfulde historiske by, hvor indianere i deres egnsdragter og særegne hatte præger bybilledet, inden aftensmaden.

Overnatning i Cajamarca.

Morgenmad inkluderet.

7.

Cajamarca og Cumbemayo

Dag 7

Efter morgenmaden skal vi på walking tour i byens primære historiske kerne. Vi besøger stedet, hvor den store inkahøvding Atahualpa blev brændt af spanierne, de vigtigste kirker og klostre. Vi ender oppe ved byens udsigtspunkt på den ene bjergside og får fugleperspektiv på spaniernes byplanlægning.  Efterfølgende køres ud til de spændende og smukke arkælogiske område ved Cumbemayo, der er mest kendt for den velbevarede præinka akvadukt. Om eftermiddagen kan arrangeres en tur ud til "inkaens bad" ved de varme kilder 5 km fra centrum. Der er dog også mulighed for en fantastisk mellemfolkelig oplevelse ved på egen hånd gå 7-8 blokke ned i det store markedsområde, hvor der et leben uden lige. Indianerkvinder i vævede dragter med deres børn og børnebørn på ryggen, faldbyder alt fra simple hjemmedyrkede afgrøder, til grillede marsvin på spyd og naturmedicin til hele stuemøblementer.

Overnatning i Cajamarca.

Morgenmad inkluderet

8.

Cajamarca og fly til Inkariget i Cusco via Lima

Dag 8

Om morgenen er der afgang til byens lille behagelige lufthavn for flyvning til Lima og derfra videre til Cusco. Ved ankomsten bliver vi modtaget af vores lokale samarbejdspartner i Cuzco, og vi bliver herefter transporteret til vores centralt beliggende hotel og har resten af dagen på egen hånd.

Cuzco er Sydamerikas arkæologiske hovedstad og kontinentets ældste kontinuerligt beboede by. Den brostensbelagte koloniby må siges at være en af de mest interessante byer i Sydamerika. Cuzco bærer præg af at have været inkaernes hovedstad, men spaniernes invasion i 1533 har sat endnu større aftryk på byen, da inkaernes templer og paladser blev ødelagt og erstattet af kolonimagtens arkitektur. Spaniernes katolske arv findes eksempelvis i byens mange smukke kirker, som er overdådigt udsmykkede og bestemt et besøg værd.

Måske er der kræfter til en slentretur til den centrale plads Plaza de Armas, hvor vi bliver mødt af den UNESCO-fredede, smukt oplyste katedral, som gemmer på en stor koncentration af kunstskatte fra kolonitiden. Der er et væld af små butikker og hyggelige restauranter i de stejle, snævre sidegader i kunstnerkvarteret San Blas, som ligger tæt på pladsen. Husk på, at vi i Cuzco befinder os i 3.326 meters højde. En sådan højde kræver lidt tilvænning, så tag det roligt i starten og hold et adstadigt tempo. 

Overnatning i Cuzco.

Morgenmad inkluderet

9.

Cusco, i hjertet af Inkariget

Dag 9

Formiddagen er sat af til en privat rundtur i området. Med vores egen engelsktalende guide begynder vi dagen med et besøg inden for Cuzcos bygrænse ved Koricancha og soltemplet, hvor vi i kamrene kan inspicere inkaernes imponerende stenarbejde, der danner fundament for mange af de spanske kolonibygninger. De spanske erobrere rev det meste af det guldbeklædte Koricancha, ”den gyldne gård”, ned og ødelagde dermed det mest overdådige af templerne i hele inkariget. De gamle mure blev brugt til at opføre den nye kirke. Santo Domingo-kirken er dermed, så at sige, opført oven på Koricancha-tempelkomplekset.

Herefter tager vi lige uden for Cuzco for at besøge fire forskellige arkæologiske centre. Oven over byen ligger den gamle inkafæstning Sacsayhuaman, som er et glimrende eksempel på den unikke evne til at tilhugge enorme stenblokke, som vejer op til 300 tons, så de passer ind i hinanden på millimeter. I dag er der ikke meget tilbage af de originale mure, et bud ligger på blot 20%, idet spanierne også her var hårde ved inkaernes arv, men enkelte mure står som endegyldigt bevis på inkaernes håndværksmæssige og arkitektoniske kvaliteter. Undervejs besøges også områderne ved Qenko, Puca Pucara og Tambomachay.

Tilbage i Cuzco har vi eftermiddagen til fri disposition, fx kan vejen lægges forbi ”Admiralens Palads”, som huser et lille kulturhistorisk museum. Den lokale guide vil informere om, hvilke steder i Cuzco man ikke bør misse.

Overnatning i Cuzco.

Morgenmad er inkluderet.

10.

Cusco - Den Hellige Dal - Ollantaytambo

Dag 10

I dag skal vi på en privat heldagstur til Den Hellige Dal og Ollantaytambo, som af mange regnes for at være en lige så imponerende oplevelse som Machu Picchu. Vi gør holdt i den pittoreske lille landsby Pisac, som er kendt for sit farvestrålende marked, der lørdag er særligt bugnende. Vi besøger Pisac-ruinerne med de flotte terrasser til landbrugsaktivitet og nyder en spektakulær udsigt ud over Den Hellige Dal. Turen går videre til Ollantaytambo, hvor vi finder det bedst bevarede eksempel på inkaernes fascinerende evner inden for byplanlægning.

Ollantaytambo-fæstningen hæver sig op som en beskyttende skytsengel for foden af byen. Vi begiver os op ad bjergsiderne til de klassiske inkaterrasser til soltemplet højt over byen. Herefter går turen til den strategisk vigtige inkafæstning ved Ollantaytambo, der skulle kontrollere den lavere beliggende Urubamba-dal samt adgangen til Amazonas via Pantiacalla-passet. Denne fæstning var den eneste, der kunne modstå adskillige spanske erobringsforsøg, og stedet er således vidnesbyrd om inkaernes militærstrategiske snilde.

Overnatning i Ollantaytambo.

Morgenmad er inkluderet.

11.

Ollantaytambo - Aguas Calientes

Dag 11

Besøget ved Machu Picchu er nu ikke langt væk. Vi kører med toget, der ankommer til Aguas Calientes ved frokosttid. Vi venter dog med at opleve det berømte tempelkompleks til morgendagen, så vi får mest muligt ud af vidunderet, inden et stort antal turister også finder vej dertil.

Et herligt bad i byens varme kilder er en behagelig adspredelse om eftermiddagen for de, der lyster dette.

Overnatning i Aguas Calientes.

Morgenmad er inkluderet.

12.

Machu Picchu - Cusco

Dag 12

Fantastiske Machu Picchu

Selv om både byen Cuzco og det omkringliggende område har en utrolig masse at byde på, så er det helt store trækplaster uden tvivl Machu Picchu, der har opnået ikonisk status, og naturligvis indgår stedet, hvor inka-mystikken måske fornemmes allerstærkest, også i vores program. Tidligt om morgenen tager vi med offentlig bus ad den snoede vej til det sagnomspundne sted, der officielt først blev opdaget af amerikaneren Hiram Bingham i 1911. Heldigvis opdagede den spanske kolonimagt tilsyneladende aldrig Machu Picchu, og det er vel kun heldigt med tanke på dens uheldige hang til at destruere inkaernes helligdomme.

Fra Solporten får vi det kendte postkort-vue af Machu Picchu, som ligger omkranset af skovklædte grønne bjergtoppe, der rejser sig fra Urubamba-dalen, snedækkede tinder længere ude og ”sukkertoppen” Huayna Picchu lige bag ruinerne. Udsigten heroppefra er nærmest uden for kategori, hvilket blot understreges i kåringen af Machu Picchu som et af verdens syv nye vidundere.

Vi har vores egen engelsktalende guide, der vil bringe os gennem dette kolossale ruinområde og fortælle om de mange forskellige syn og teorier, der hersker blandt såvel sagkundskab samt menigmand om dette unikke sted. Vi har enten morgenen eller tidlig eftermiddagen til at se dette smukke vidunder, inden vi sidst på dagen, stiger om bord på toget, der tager os tilbage til Ollantaytambo, hvorfra vi kører tilbage til Cuzco og ankommer sent om aftenen.

Overnatning i Cuzco.

Morgenmad er inkluderet.

13.

Cusco - Lima - hjemrejse

Dag 13

Formiddagen til endnu en slentretur i byens historiske hjerte, og efterfølgende er der  transfer til lufthavnen og eftermiddagsflyvning til Lima, så det passer med skift direkte til aftenafgang med KLM eller Air France hjem til Danmark.

Morgenmad og mad på flyet inkluderet.

14.

Velkommen hjem

Velkommen hjem

Priser
Sorter efter:
Vælg sortering
1. maj - 23. juni 2018
29.998,-
26.998,-

24. juni - 21. august 2018
31.998,-
28.998,-

22. august - 31. oktober 2018
29.998,-
26.998,-


INKLUDERET

 • Flyrejse København via Amsterdam til Lima med KLM eller Air France t/r på økonomiklasse
 • Flyrejse med LAN Lima-Jaen//Cajamarca-Lima-Cusco-Lima på økonomiklasse
 • Lufthavnsskatter og -afgifter fra Danmark 
 • Togrejse Ollantaytambo-Aguas Calientes retur på 2. klasse 
 • Privat transport med spansktalende chauffør mellem Tarapoto og Cajamarca. Engelsktalende lokalguide fra Gocta til og med Cajamarca. I Cuscoområdet er chaufførerne bedre engelsktalende, men også her er der engelsktalende lokalguides.
 • Transfers og transporter med bus og privat bil
 •    1 nat på Wyndham Costa del Sol Airport hotel i Lima inkl. morgenmad
 •    1 nat på Gocta Lodge i Cocachimba inkl. morgenmad
 •    2 nætter på El Chillo Lodge i Tingo inkl. morgenmad og aftensmad
 •    1 nat på Casona de Leymebamba i Leymebamba inkl. morgenmad
 •    2 nætter på El Portal del Marques i Cajamarca inkl. morgenmad
 •    3 nætter på Ninos Hotel i Cuzco inkl. morgenmad
 •    1 nat på Tenupa Lodge i Ollantaytambo inkl. morgenmad
 •    1 nat på El Presidente i Aguas Calientes inkl. morgenmad
 • Hotelovernatninger i delt dobbeltværelse på turistklasse (Gocta Lodge og Wyndham er 1. kl.)
 • Entreer ved seværdigheder jf program (inkaens bad er ikke inkluderet)
 • Entre til Macchu Picchu med privat guide
 • Produktansvarsforsikring
 • Gebyr til rejsegarantifonden
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

IKKE INKLUDERET

 • Indenrigs- og lokale lufthavnsskatter
 • Ekspeditionsgebyr (145,- pr. faktura)
 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Forplejning udover den nævnte og personlige udgifter
 • Drikkepenge (beregn ca. 100 USD til hele rejsen per person)
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”  

TILKØB

 • Tillæg for enkeltværelse: 3.298,-
 • Amazon forlængelse - Oplev det bedste af Amazonas - 4 dage/3 nætters programinkluderet indenrigsfly, min. 2 personer, der rejser sammen

 • Trekket til Mumielagunen i bjergene over Leymebamba. 4 dage/3nætter inkl. en ekstra nat i Leymebamba efter trekket.
  Pris pr. person fra kr. 3.298,- v/4 rejsende
  Pris pr. person fra kr. 4.498,- v/2 rejsende
Praktisk information

Bedste rejsetid: April til oktober

Type: Individuel kulturrejse med privatchauffør samt rundture i alle byer med guide og entreer ved seværdigheder

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske (eksempelvis forlængelse til Amazonas)

Vejret: Cuzco

 

Foredrag

Peru og Inkariget

5. december 2017 · Klokken 17:30 - 19:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Peru og Inkariget

21. marts 2018 · Klokken 17:30 - 19:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Vil du høre mere om rejsen?

Vælg