Vejr og klima i Peru

Hvornår skal man rejse til Peru?

De tre geografiske zoner i Peru har hvert sit klima, hvilket gør, at man får en unik mulighed for at opleve vejrforhold af vidt forskellig karakter på sin rejse. Generelt kan højsæsonen dog siges at være mellem juni og september, som er den tørre periode i Peru, hvor lavsæsonen kan siges at strække sig fra november til april, da dette er regntiden i Peru. Dog er der noget helt særligt over både den tørre og våde periode, så uanset hvornår man rejser, er der med garanti unikke oplevelser i vente.

Fra april til maj og i oktober er det forår og efterår i Peru, og her er vejret yderst sporadisk, og det er derfor ikke muligt at generalisere vejrforholdene i disse måneder. Rejser man på disse tidspunkter kan man altså vente alt fra ingen regn til daglige regnskyl og relativt lave temperaturer til hedebølge, hvor de andre to perioder er relativt stabile.

Generelt om klima og vejr i Peru

Her ses en dreng fra Lima i Peru

Lima

Kyststrækningen er generelt varm i Peru, og her regner sjældent. I nord er der mest solrigt og tørt, hvorfor du her finder de bedste badestrande. Det blæser lidt ved kysten, men få kilometer inde i landet, vil vejret føles langt varmere.

Lima ligger ved kyststrækningen. Derfor har vi taget udgangspunkt i temperaturen i hovedstaden. Det er ikke for varmt til at gå på opdagelse i byen og ej heller for koldt til at slikke sol på stranden.


Der er mange lamaer på Inkastien mod Machu Picchu

Cuzco

Langs hele Sydamerikas vestkyst strækker udfolder de enorme Andesbjerge sig. Både Cuzco, Den Hellige Dal og Machu Picchu er beliggende højt oppe i bjergkæden. Klimaet i Cuzco og ved Inkaruinerne er derfor anderledes end i det øvrige Peru.

I Cuzco opleves der dagligt store temperaturudsving. Temperaturen i byen er sjældent over 20 grader, men det føles som regelt varmere. Du skal derfor tage forbehold for både koldt og varmt påklædning, når du begiver dig ud i bjergene.

Der er mange dyr i Amazonas junglen i Peru

Iquitos

I verdens største regnskov Amazonas siver vandet ned i stride strømme. Dog varer det i ganske få timer, hvorefter himlen hurtigt klarer op. Fugtigheden i Amazonas er derfor ekstrem - til trods for en dagstemperatur på omkring 35 grader.

Nedbøren varierer alt efter hvor i Amazonas, du befinder dig. I området Iquitos er nedbøren temmelig konstant. her regner det i gennemsnittet 239 mm hver måned. Ved Puerto Maldonado regner det “kun” 180 mm om måneden.