Klassisk Peru og Machu Picchu

Klassisk Peru og Machu Picchu

Enestående Peru kulturrejse til nogle af Andesbjergenes absolutte højdepunkter

 

Mødet med Perus altoverskyggende attraktion, Machu Picchu er mildt sagt storslået og spektakulært - men Peru har langt flere tangenter at spille på end alene Machu Picchu, og på vores klassiske Peru rundrejse kombinerer vi de særdeles seværdige Inka-ruiner med fascinerende Cuzco, Ollantaytambo fæstningen, lokale øjeblikke og næsten guddommelige naturscenerier ved Titicacasøens smukke vande.

 

 

 

Vi får et ekstra krydderi på rejsen med afslutningen i Bolivias hovedstad, La Paz beliggende ved foden af Andesbjergene.

Der er daglig afrejse til Peru, og selvfølgelig inkluderer vi alle udflugter og entreer, transporter i rejsens pris således du får maksimalt udbytte af den store rejse til Peru.

Velkommen til Klassisk Peru og Machu Picchu


 • Tag med os på den mest komplette rundrejse til Inkarigets absolut største oplevelser
 • Indtag et af verdens syv nye vidundere, Machu Picchu
 • Udforsk inka-arkitektur ved Pisac og Ollantaytambo og spansk kolonistil i hyggelige Cuzco
 • Overnat hos indianerne i Den Hellige Dal og på Titicacasøen
 • Tag til søs på safirblå Titicaca med pitstop på flydende sivøer og Taquile
 • Promenér rundt blandt bowlerhatte i Bolivias ”høje” hovedstad La Paz

1.

Afrejse fra København og ankomst til Lima, Peru

Dag 1

Vi drager af sted på vores rejse til Peru. Ankomst først på aftenen til Lima lufthavn, hvorfra vi spadserer hen til lufthavns-hotellet, hvor vi overnatter for at undgå den voldsomme trafik til/fra centrum af Lima. Her kan vi efter en lang flyrejse slappe lidt af og få en god nat søvn inden vi drager mod Cuzco dagen derpå. 

Overnatning i Lima på Wyndham Costa del Sol airport hotel

Mad på flyrejsen er inkluderet.

2.

Den Hellige Dal – Chinchero, Urubamba og homestay i Chichubamba

Dag 2

Efter morgenmaden spadserer vi over i lufthavnen for at flyve den korte strækning til Cuzco, hvor vi vil være fremme før middagstid. Ved ankomsten bliver vi modtaget af vores lokale samarbejdspartner i Cuzco. Af hensyn til akklamatiseringen går turen direkte videre til Den Hellige Dal. Ruinerne i Pisac er på ubestemt tid lukket for vedligeholdelse, derfor omlægges ruten i Den Hellige Dal til besøg i landsbyen Chincheros i 3.800 meter højde. Byen har en smuk blanding af arkitektur fra Inkariget og kolonitiden. Især den smukke gamle kirke med sit væld af dekorationer tager pusten fra en.

Videre til det gamle smukt beliggende Moray, som er et anlæg af landbrugsterrasser fra inkatiden, hvor de eksperimenterede med at udvikle de bedste dyrkningsmetoder for de enkelte afgrøder (kun få Peru-ture kommer til Maras & Moray). Herfra kører vi til et andet gammelt inkaanlæg, som stadig er i brug nemlig saltbassinerne ved Maras. Begge steder er sindrige konstruktioner og byder samtidig på fantastisk udsigt over Den Hellige Dal

Vi fortsætter til Chichubamba, hvor vi skal overnatte hos en lokal indianerfamilie. Overnatningen vil være under mere enkle forhold, men det er utrolig hyggeligt og ikke mindst, så får vi her en ganske unik mulighed for at komme helt tæt på den lokale levevis.

Morgenmad og aftensmad er inkluderet.

3.

Chichubamba – Ollantaytambo – Aguas Calientes

Dag 3

Efter morgenmaden tager vi på privat tur til Chichubamba-landsbyen, som er et lidt mindre besøgt sted i Cuzco-området. Her får vi mulighed for at møde lokalbefolkningen, der er klædt i deres eget håndvævede traditionelle tøj – måske ser vi også kvinderne i gang med at væve forskellige klæder. Vi nyder udsigten i det smukke kuperede terræn og oplever på tæt hold, hvordan befolkningen lever i det traditionelle Andes-samfund. Der er mulighed for at hjælpe til med forskellige aktiviteter, blandt andet i fremstillingen af chokoladebarer, som de lokale sælger på markedet. Andre gøremål inkluderer produktion af gryder i keramik og udvinding af honning, hvor vi kan komme ganske tæt på de særdeles fredelige peruvianske bier.

Vi tager afsked med landsbyen og kører til Ollantaytambo, som af mange regnes for at være en lige så imponerende oplevelse som Machu Picchu. Her finder vi det bedst bevarede eksempel på inkaernes fascinerende evner inden for byplanlægning. Ollantaytambo-fæstningen hæver sig op som en skytsengel for foden af byen, der i sig selv er utrolig hyggelig. Vi begiver os op ad bjergsiderne til de klassiske inkaterrasser til soltemplet højt over byen. Herefter går turen til den strategisk vigtige inkafæstning ved Ollantaytambo, der skulle kontrollere den lavere beliggende Urubamba-dal samt adgangen til Amazonas via Pantiacalla-passet. Denne fæstning var den eneste af sin slags, der kunne modstå adskillige spanske erobringsforsøg, og stedet vidner således om militærstrategisk snilde. Mere autentisk Inka-landsby findes ikke.

Sidst på eftermiddagen fortsætter videre med toget til Aguas Calientes, der er indgangen til Machu Picchu - for at vi kan være nogle af de første på Machu Picchu næste morgen. Togturen er forrygende flot, det tager omtrent halvanden time fra Ollantaytambo med dramatiske udsigter til bjerge og klippevægge og Urubambaflodens fine vande. Skiftet fra de halvgolde græsbjerge til tågeskov er slående og meget flot. Aguas Calientes er måske ikke den kønneste by i verden, men der er dusinvis af restauranter - det er en skæg by med guldgraverstemning og hvor den lille jernbane kører direkte gennem hovedgaden. 

Overnatning i Aguas Calientes på El Presidente eller tilsvarende, efter en stor dag i den hellige dal og hjertet i Inkariget.

Morgenmad og frokost er inkluderet.

4.

Machu Picchu, Inkarigets højdepunkt og Cuzco

Dag 4

Selv om både byen Cuzco og det omkringliggende område har en utrolig masse at byde på, så er det helt store trækplaster uden tvivl Machu Picchu, der har opnået ikonisk status, og naturligvis indgår stedet, hvor inka-mystikken måske fornemmes allerstærkest, også i vores program. Tidlig formiddag eller eftermiddag tager vi sammen med vores egen private guide med den offentlige bus ad den snoede vej til det sagnomspundne sted, der officielt først blev opdaget af amerikaneren Hiram Bingham i 1911. Heldigvis opdagede den spanske kolonimagt tilsyneladende aldrig Machu Picchu, og det er vel kun heldigt med tanke på dens hang til at destruere inkaernes helligdomme.

Fra Solporten får vi det kendte vue af Machu Picchu, som ligger omkranset af skovklædte grønne bjergtoppe, der rejser sig fra Urubamba-dalen, snedækkede tinder længere ude og ”sukkertoppen” Huayna Picchu lige bag ruinerne. Udsigten heroppefra er nærmest uden for kategori, hvilket blot understreges i kåringen af Machu Picchu som et af verdens syv nye vidundere. Funktionen af stedet er ikke fastlagt, og placeringen i sig selv er naturlig for såvel fæstningsværk som ceremoniel plads. Vores guide vil fortælle om de mange forskellige teorier, der hersker i såvel sagkundskab samt blandt menigmand om dette unikke sted.

Huayna Picchu, eller Wayna Picchu, er et lille bjerg, som ligger ved selve Machu Picchu. Det er en anelse strabadserende at begive sig op til toppen af bjerget, og højdeskræk må man ikke lide af, men belønningen venter i form af en fænomenal udsigt ud over Machu Picchu. Fra et arkæologisk synspunkt kan man ikke andet end lade sig imponere af inkaernes evner. Det må siges at være noget af en bedrift at bygge terrasser på et så stejlt bjerg uden brug af den viden, som europæerne på det tidspunkt havde tilegnet sig, fx brug af hjulet. Turen til toppen, som er 360 m højere end Machu Picchu går af stejle stier og tager cirka 1½-2 timer op og 1 time ned. Der er et begrænset antal billetter per dag til Huayna Picchu (sukkertoppen af Peru), og entreen skal bestilles inden afrejse. Sidst på dagen tager vi retur til Aguas Calientes og derefter med toget tilbage til Ollantaytambo og herfra transfer til Cuzco til vores centralt beliggende hotel, kun få blokke fra den meget smukke Plaza de Armas.

Overnatning i Cuzco på Inkarri Hostal.

Morgenmad er inkluderet.

5.

Cuzco - fridag

Dag 5

Cuzco, der er Sydamerikas arkæologiske hovedstad og kontinentets ældste kontinuerligt beboede by - er bestemt et fantastisk sted. Den brostensbelagte koloniby må siges at være en af de mest interessante byer i Sydamerika. Cuzco bærer præg af at have været inkaernes hovedstad, men spaniernes invasion i 1533 har sat endnu større aftryk på byen, da inkaernes templer og paladser blev ødelagt og erstattet af kolonimagtens arkitektur. Spaniernes katolske arv findes eksempelvis i byens mange smukke kirker, som er overdådigt udsmykkede og bestemt et besøg værd.

Dagen er til egne oplevelser – og vi kan varmt anbefale en slentretur til den centrale plads Plaza de Armas, hvor vi bliver mødt af den UNESCO-fredede, smukt oplyste katedral, som gemmer på en stor koncentration af kunstskatte fra kolonitiden. Der er et væld af små butikker og hyggelige restauranter i de stejle, snævre sidegader i kunstnerkvarteret San Blas, som ligger tæt på pladsen. Husk på, at vi i Cuzco befinder os i 3.326 meters højde. En sådan højde kræver lidt tilvænning, så tag det roligt i starten og hold et adstadigt tempo. 

Overnatning i Cuzco på Inkarri Hostal

Morgenmad er inkluderet

6.

Cuzco - fra Inkatiden over spansk kolonitid til nutidens Peruvianske højland

Dag 6

Formiddagen er sat af til en privat rundtur i området. Med vores egen engelsktalende guide begynder vi dagen med et besøg på den lokale markedplads, San Pedro. Herfra tager vi lige uden for Cuzco for at besøge et af de arkæologiske centre, som ligger lige oven over byen,  den gamle inkafæstning Sacsayhuaman, som er et glimrende eksempel på den unikke evne til at tilhugge enorme stenblokke, som vejer op til 300 tons, så de passer ind i hinanden på millimeter. I dag er der ikke meget tilbage af de originale mure, et bud ligger på blot 20%, idet spanierne også her var hårde ved inkaernes arv, men enkelte mure står som endegyldigt bevis på inkaernes håndværksmæssige og arkitektoniske kvaliteter.

Tilbage i Cuzcos besøger vi Koricancha og soltemplet, hvor vi i kamrene kan inspicere inkaernes imponerende stenarbejder, der danner fundament for mange af de spanske kolonibygninger. De spanske erobrere rev det meste af det guldbeklædte Koricancha, ”den gyldne gård”, ned og ødelagde dermed det mest overdådige af templerne i hele inkariget. De gamle mure blev brugt til at opføre den nye kirke. Santo Domingo-kirken er dermed så at sige opført oven på Koricancha-tempelkomplekset.

Eftermiddagen er til fri disposition, fx kan vejen lægges forbi ”Admiralens Palads”, som huser et lille kulturhistorisk museum eller et besøg på Inka-museet kan også varmt anbefales. Den lokale guide vil informere om, hvilke steder i Cuzco man ikke bør misse.

Overnatning i Cuzco på Inkarri Hostal.

Morgenmad er inkluderet.

7.

Cuzco i hjertet af Inkariget - Fridag

Dag 7

Dagen er sat af til egne oplevelser i Cuzco, hvilket giver noget så dejligt som god tid. Hele området omkring San Francisco og selvfølgelig Plaza de Amars og ikke mindst San Blas området med masser af små cafeer og restauranter, for en Peru rejse indeholder forskellige gastronomiske lækkerier. Prøv eksempelvis en middag med Alpaca, og skyl efter med en syrlig ’Pisco Sour’. Når man rejser til Peru, er der også mulighed for at smage på stegt marsvin, en måske lidt mere besynderlig spise, i hvert fald når smagsløgene er danske. 

Overnatning i Cuzco på Inkarri Hostal.

Morgenmad er inkluderet.

8.

Over Altiplanoet til Puno og Titicacasøen

Dag 8

Dagen i dag er en transportdag, men hvilken en af slagsen! Vi er nu godt akklamatiseret og efter morgenmaden bliver vi kørt til busstationen og tager med turistbus over altiplanoet, højsletten, til Puno, hvis beliggenhed er uovertruffen ved Titicacasøens bred. Det er en busrejse på 9-10 timer. Undervejs gør vi stop ved nogle inka-templer, samt stop for frokost. Vi må knibe os selv i armen og fundere over, om vi virkelig befinder os i det 21. århundrede. 

Puno er den største by og hovedstad i regionen og ligger smukt placeret ved Titicacasøens bred. Byen havde stor betydning for inkaerne, idet sagnet fortæller, at Manco Capac – den første inka – rejste sig af Titicacas vande efter ordre fra Solguden for at påbegynde inkaernes imperium med udgangspunkt i Cuzco. I dag er Puno en vigtig landbrugsby, og især opdræt af lamaer og alpacaer, der græsser på sletterne langs søens bredder, er en vigtig indtægtskilde. Puno er stedet, hvor alskens vævet kunsthåndværk og beklædning i alpacauld kan købes til fordelagtig pris. Byen er kendt som landets folkloristiske hovedstad, idet megen dans og musik udspringer fra denne region.

Overnatning i Puno på La Hacienda Puno Plaza de Armas i centrum.

Morgenmad og frokost er inkluderet.

9.

Puno og de flydende Uros-øer samt Amantani-øen

Dag 9

Titicaca kan tage pusten fra enhver, og ikke blot fordi vi er oppe i knap 4.000 meter. Titicaca har nogle åbenlyse billedskønne kvaliteter. Det er et fredfyldt, magisk sted med en fabelagtig kulisse. Ude på øerne kan roen virkelig falde over os i de både grønne og golde landskaber, og herude er vi omgivet af et smukt safirblåt tæppe pyntet med hvide bjergtoppe ude i horisonten. Farverne står helt skarpe, og luften er krystalklar – og tynd naturligvis.

Vi spiser morgenmad og tager af sted til havnen for at sejle til Amantani via de flydende sivøer Uros, hvor Thor Heyerdahl hentede inspiration til sine sivbåde. Denne guidede udflugt har et internationalt islæt, idet vi har selskab af andre deltagere. Vi får lov til at gå i land på de flydende sivkonstruktioner og får indblik i beboernes hverdag, der drejer sig om overlevelse under meget barske vilkår. I vinterperioden kan temperaturen godt bevæge sig ned på -20 grader. Fiskeriet og i særdeleshed turismen holder Uros-folket med midler, så hverdagen er til at komme igennem. Øerne er et af de få steder, hvor man som regel kan få lov til at tage nogle fremragende ”close-up” billeder af indianerne – men spørg høfligt om lov, inden der knipses løs!

Herfra sejles videre ud på søen, næsten helt til søgrænsen til Bolivia. Vi anløber øen Amantani, hvor vi går i land. Her møder vi de stolte beboere – Quechua-indianerne. Der bor omkring 3.600 mennesker, fordelt på godt 800 familier på den cirka 10 km2 store ø. Vi bliver fordelt blandt de lokale familier, der forestår vores indkvartering i deres private hjem – et af Sydamerika rejsens absolutte højdepunkter. Her er tale om en meget primitiv overnatning i familiens lerklinede hytte, men der bliver taget godt hånd om os, og vi bliver efter bedste evne beværtet med kartofler i alle afskygninger, som udgør øens vigtigste afgrøde. Vi vandrer op til et af øens to højdedrag ”Pachatata – fader jord” og ”Pachamama – moder jord”, hvor vi ud over at nyde den helt enestående udsigt også besøger den gamle inkatempelruin. Vi får indblik i øboernes dagligdag, hvor der modsat mange andre steder i højlandet er lagt vægt på skolegang og uddannelse. Børnenes arbejdsdag i marken som hyrder og ved væven tilrettelægges, så der også er plads til timer på skolebænken.

Vi overnatter hos en lokal indiansk familie, der som nævnt vil være under ydmyge forhold.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

10.

Amantani Island – Taquile Island – Puno

Dag 10

Efter morgenmaden stævner vores gruppe igen ud, og vi anløber øen Taquile, hvor vi går i land. Vi møder de stolte ”taquileños”, som er Quechua-indianere i deres traditionelle klædedragter, der indeholder symboler, blandt andet på ægteskabelig status og eventuelt ønske om at ændre denne.
Vi får indblik i indbyggernes dagligdag, der er meget lig beskrivelsen fra Amantani. De godt 1700 sjæle, der tælles på øen, lever i samme slags kollektivistiske samfundsstruktur som på Amantani. De er utroligt hårdtarbejdende, og lever efter den gamle inka-parole ”ama sua, ama llulla, ama qhella” – du må ikke stjæle, du må ikke lyve, og du må ikke være doven. Vi er tilbage i Puno og dett hyggelige centrum ud på eftermiddagen. 

Overalt i Perus højland, drikkes der cocate og på mange hoteller er der gratis adgang til Coca-te dagen lang. Og i forhold til højdetilvænning, giver det ekstra god mening at drikke coca-te, der mest af alt smager henad urte-te. Dels skal man gerne drikke rigeligt med væske i højden og dels har cocaen en gavnlig effekt på akklimatiseringen - så inkaernes gamle vidunderurt, har bestemt stadig sin berettigelse.

Overnatning i Puno på La Hacienda Puno Plaza de Armas.

Morgenmad og frokost er inkluderet.

11.

Fra Puno til Bolivias hovedstad, La Paz

Dag 11

Vi kører i offentlig bus til grænsen, hvor indrejseformaliteterne til Bolivia ordnes, og hvor alvorligt udseende grænsevagter med store kasketter stempler passet efter alle kunstens regler. Forbered jer på en yderst langsommelig, latinamerikansk affære. Herefter køres mod La Paz, verdens højest beliggende hovedstad i små 4.000 meter, hvor vi tjekker ind på vores hotel beliggende i kort gåafstand fra det historiske centrum. Selv om vi måske efterhånden har vænnet os til højderne, er der stadig risiko for at blive små-forpustet, når vi går rundt i de stejle gader. Byen er umådelig kontrastfyldt – her passerer vi forbi indianerkvinden med fletninger og bowlerhat og barnet båret på praktisk vis i bylter på ryggen. Den ulasteligt klædte forretningsmand med nypudsede sko ses i selvsamme sekund. Der er et utal af markeder med diverse bolivianske specialiteter såvel som hippe caféer og lækre restauranter. Livet i La Paz inkluderer dermed flere forskellige spændende nuancer. La Paz er også byen, hvor man kan vandre rundt på brostenene og kigge på kolonitidens fingeraftryk i form af farverige huse og lanterner, der hænger fra balkonerne. På El Alto-markedet er der knald på den lokale kolorit, og her er det et møde med den bolivianske aymara-kultur. 

Overnatning i La Paz på Rosario La Paz Hotel.

Morgenmad er inkluderet.

12.

La Paz, Månedalen og byrundtur

Dag 12

Efter morgenmaden tager vi på privat halvdagstur rundt i selve La Paz og tager en afstikker ud til Månedalen. I La Paz tager vi på udflugt i den historiske bydel, hvor flere af gaderne danner ramme for interimistiske markeder, hvor indianske kvinder sælger lidt frugt og grøntsager eller cocablade på deres tæpper på fortovet. På det såkaldte ”heksemarked” sælges alt inden for den indianske overtro. Vi kommer også omkring byens vigtigste og mest interessante kirke, San Francisco-kirken og pladsen Plaza Murillo, som ligger i hjertet af det historiske centrum.

Herefter kører vi ud til Månedalen, der ligger lidt uden for byen. Dalen har fået sit navn efter de eroderede klippeformationer, som har givet området et særegent udseende. Resten af dagen er til egne eventyr, hvor I på spadsereture i de snævre gyder kan få mulighed for at få den bolivianske storbystemning helt ind under huden. 

Overnatning i La Paz på Rosario La Paz.

Morgenmad er inkluderet.

13.

La Paz i Bolivia og afrejse

Dag 13

En Peru rejse – tilsat et stænk Bolivia – har nået sin afslutning. Det er blevet tid til at tage afsked med La Paz og vende næsen hjemad. Tidlig morgen eller eftermiddag er der transfer til lufthavnen, hvorfra vi flyver mod Lima og herfra videre hjemrejse. Ankommer man tidligt til Lima, vil det være muligt at tilkøbe en 3-timers sightseeing tur (evt. med efterfølgende frokost kl. 13:00 på Michellin restauranten Astrid y Garcon. Der betales blot på stedet, men vi reserverer gerne bord). Påregn tillæg på ca. 80 kr. pr. pers. i ventepenge til chaufføren, der passer på bagagen men I spiser.

Morgenmad og mad på flyrejsen er inkluderet.

14.

Ankomst til København

Vi ankommer til København i løbet af dagen. 

Priser
Sorter efter:
Vælg sortering
Pris per person ved 2 rejsende
24. juni - 21. august 2017
29.798,-

Pris per person ved 4 rejsende
24. juni - 21. august 2017
27.498,-

Pris per person ved 2 rejsende
22. august - 10. december 2017
25.998,-

Pris per person ved 4 rejsende
22. august - 10. december 2017
22.998,-

Kontakt os for julepriser
11. december 2017 - 9. januar 2018
Kontakt os

Pris per person ved 2 rejsende
10. januar - 23. juni 2018
25.998,-

Pris per person ved 4 rejsende
10. januar - 23. juni 2018
23.798,-


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Lima retur med KLM på økonomiklasse
 • Lufthavnsskatter og afgifter på den internationale flystrækning
 • Flyrejse Lima-Cuzco / La Paz-Lima med LAN (flyskatter betales lokalt)
 • Private transfers og transporter med privat bil og chauffør
 • Turistbus Cuzco-Puno og Puno-La Paz
 • Togrejse Ollantaytambo-Aguas Calientes på 2. klasse
 • Overnatninger i delt dobbeltværelse inkluderet morgenmad
 •    1 nat på Wyndham Costa del Sol airport hotel i Lima
 •    1 nat hos lokal familie i Chichubamba (under primitive forhold) 
 •    1 nat på El Presidente i Aguas Calientes
 •    4 nætter på Inkarri Hostal i Cuszo     
 •    2 nætter på La Hacienda Puno Plaza de Armas i Puno
 •    1 nat hos indiansk familie på Amanti-øen (under primitive forhold)
 •    2 nætter på Rosario La Paz Hotel i La Paz
 • Måltider som beskrevet i programmet
 • Nævnte rundture, udflugter og sightseeing med privat lokal engelsktalende guide
 • Kun udflugten "Uros og Amantani" foregår i en mindre international gruppe
 • Entre til Machu Picchu med guide
 • Entre til Huayna Picchu hvis ønsket (skal bookes hjemmefra og er baseret på tilgængelighed)
 • Entreer ved nævnte seværdigheder
 • Produktansvarsforsikring og gebyr til rejsegarantifonden
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

IKKE INKLUDERET

 • Indenrigslufthavnsskatter
 • Ekspeditionsgebyr (145,- pr. faktura)
 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
  Obs. Vær opmærksom på, at forsikringen skal dække kulturrejser, der går over 4.000 meter
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Forplejning udover den nævnte, personlige udgifter og drikkepenge
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet” 

 

Kontakt os omkring jule- og nytårspriser.


FORLÆNGELSE

TILKØB

 • Tillæg for enkeltværelse: 3.398,-
 • Sightseeing i Lima, ca. 3 timers varighed: 898,- pr. person
Praktisk information

Bedste rejsetid: April til oktober

Type: Individuel kulturrejse med privatchauffør samt rundture i alle byer med guide og entreer ved seværdigheder

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske (eksempelvis forlængelse til Amazonas - se ovenover)

Vejret: Cuzco

 

1.

Amazonas forlængelse - Lima/Cuzco – Puerto Maldonado – Islas de los Monos

Dag 1

Om morgenen er der transfer til lufthavnen og fly til Puerto Maldonado ved Madre de Dios floden. Fra lufthavnen køres til floden, hvor der venter en motoriseret kano. Kanoen sejler på Madre de Dios til lodgen - EcoAmazonia, og undervejs spottes caimaner, som er små alligatorer, skildpadder og en hel del fugle, heriblandt hejrer.

Efter frokost på lodgen sejles med kanoerne igen til Islas de los Monos (abeøen), der ligger få minutters sejlads fra lodgen. Her er der flere forskellige abearter, såsom edderkoppeaber, egernaber, Nusua Nasuaen samt den lillebitte løveabe. Efterfølgende kan vi nyde en pragtfuld solnedgang over junglen. Overnatning på vores hyggelige Eco-lodge i pæne, rene, men spartanske hytter med eget bad/toilet. På lodgen er der hyggelig restaurant bar, opholdsrum samt bibliotek.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

2.

Amazonas – Cocha Perdida (Den Glemte Sø)

Dag 2

Efter morgenmaden er der vandring i regnskoven med den indianske guide. Målet er Cocha Perdida og undervejs giver guiden en indføring i det unikke, beskyttede økosystem, der huser dyr som oddere, caimaner, skildpadder, tapirer, jaguarer og onca-pantere. Her er også et rigt og farvestrålende fugleliv. Fra en udsigtsplatform oppe i områdets højeste trækrone er der et betagende vue ud over det grønne trætæppe, så langt øjet rækker, kun brudt af den brune Madre de Dios flod. På vejen tilbage til lodgen sejles en tur rundt i søen, hvor man med lidt held kan spotte oddere og caimaner. Om eftermiddagen er der mulighed for at besøge en lokal indiansk familie og tage en dukkert i lodgens nyligt etablerede swimmingpool.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

3.

Amazonas – floderne Briolo og Gamitana

Dag 3

Sejlturen går videre ned af Madre de Dios hen til et stisystem, hvor det går videre til fods gennem den jomfruelige regnskov mod floderne Briolo og Gamitana. Den indianske guide vil fortælle om områdets flora og fauna og give en indføring i indianernes brug af blandt andet helbredende planter. Ved floden venter kanoen på sikkert at navigere tilbage til lodgen.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

4.

Puerto Maldonado (Amazonas) – Cuzco/Lima

Dag 4

Afsked med lodgen og indianerne og transfer med kano tilbage til Puerto Maldonado, hvorfra flyet går tilbage til Cuzco eller Lima. 

Morgenmad er inkluderet. 

Foredrag

Peru – Inkariget og Machu Picchu

21. oktober 2017 · Klokken 15:00 - 15:30

Øksnehallen. Sal E

Peru og Inkariget

25. oktober 2017 · Klokken 19:30 - 21:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Peru og Inkariget

5. december 2017 · Klokken 17:30 - 19:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Peru og Inkariget

21. marts 2018 · Klokken 17:30 - 19:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Vil du høre mere om rejsen?

Vælg