Klassisk Peru og Machu Picchu

Enestående Peru kulturrejse til nogle af Andesbjergenes absolutte højdepunkter

 

Mødet med Perus altoverskyggende attraktion, Machu Picchu er mildt sagt storslået og spektakulært - men Peru har langt flere tangenter at spille på end alene Machu Picchu, og på vores klassiske Peru rundrejse kombinerer vi de særdeles seværdige Inka-ruiner med fascinerende Cuzco, Ollantaytambo fæstningen, lokale øjeblikke og næsten guddommelige naturscenerier ved Titicacasøens smukke vande.

 

 

 

Vi får et ekstra krydderi på rejsen med afslutningen i Bolivias hovedstad, La Paz beliggende ved foden af Andesbjergene.

Der er daglig afrejse til Peru, og selvfølgelig inkluderer vi alle udflugter og entreer, transporter i rejsens pris således du får maksimalt udbytte af denne rejse til Peru

Velkommen til Klassisk Peru og Machu Picchu



 • Tag med os på den mest komplette rundrejse til Inkarigets absolut største oplevelser
 • Indtag et af verdens syv nye vidundere, Machu Picchu
 • Udforsk inka-arkitektur ved Pisac og Ollantaytambo og spansk kolonistil i hyggelige Cuzco
 • Overnat hos indianerne i Den Hellige Dal og på Titicacasøen
 • Tag til søs på safirblå Titicaca med pitstop på flydende sivøer og Taquile
 • Promenér rundt blandt bowlerhatte i Bolivias ”høje” hovedstad La Paz
1.

Afrejse fra København og ankomst til Lima, Peru

Fly til Lima

Vi drager af sted på vores rejse til Peru. Ankomst først på aftenen til Lima lufthavn, hvorfra vi spadserer hen til lufthavns-hotellet, hvor vi overnatter for at undgå den voldsomme trafik til/fra centrum af Lima. Her kan vi efter en lang flyrejse slappe lidt af og få en god nat søvn inden vi drager mod Cusco dagen derpå.

Mad på flyrejsen er inkluderet.

2.

Den Hellige Dal – Chinchero, Urubamba og homestay i Chichubamba

Den Hellige Dal – Chinchero, Urubamba og homestay i Chichubamba

Et par af dagens poplevelse

 • Den Hellige Dal – Inkaernes Spejlbillede af Mælkevejen
 • Tidsrejse gennem 5000 år og Pisac Ruinerne
 • Chichubamba - hjemmelig hygge hos Fru Eufracia og resten af familien i den lille landsby

Fly til Cusco, Inkaernes gamle hovedstad. Her bliver vi budt velkommen i lufthavnen og starter vores eventyr i Den Hellige Dal, grundet akklimatisering, da Den Hellige Dal er lavere beliggende end, Cusco der ligger i 3.300 meters højde. 

De næste par dage, vil Kipling gerne vise jer det ypperste og det fineste, det bedste og mest imponerende fra én af verdens mest sofistikerede civilisationer: Inkaerne, som om nogen har haft stor indflydelse på, hvordan man lever i Andesbjergene i vores dage. Allerede efter få minutters kørsel, står vi netop i Inkaernes Hellige Dal, med sneklædte bjergtinder og terrasser, der kryber op ad bjergsiderne, inka-ruiner og inkamarkeder.

Vi stopper først i Awanacancha . Her møder vi nogle af de vigtigste dyr i Andesbjergene: Lama, alpaca, vicuña, camelids og guanaco i alle arter og afskygninger. Dyrene har altid været en vigtig "del af inka-familien" - og således også i dag. Marsvinet er også ét af Andesbjergenes vigtigste dyr – og har til alle tider været en yndet spise. I inka-tiden var det en hof-ret i ordets bogstavligste forstand, forbeholdt for inkaen og adelen, men i dag er det en mere almindelig spise. Der er mulighed for at smage på stegt marsvin, en måske lidt besynderlig spise, i hvert fald når smagsløgene er danske.

Vores første rigtige møde med inkaerne venter os ved Inca Pisac (Pisac-ruinerne). I inka-tiden ét af de vigtigste knudepunkter, der forbandt hovedstaden Cusco med junglen. Men Pisac har højst sandsynligt været mere end bare et knudepunkt, og teorierne er mange: En kontrolpost, et militært fort, et måne-tempel, et kongeligt palads. Kom evt. selv med et bud! Kort efter Inca Pisac og det berømte Pisac-marked, hvor lokale i traditionelt tøj fra bjergene mødes til en god handel.

Vi skal opleve et helt specielt inka-tempel i Urco, dedikeret til især Moder Jord . Her får vi overraskende ny viden om én af verdenshistoriens mest sofistikerede civilisationer. Det er også lige ved Urco-templet, at vi efterfølgende besøger museet der tager på en fascinerende tidsrejse, mens vi selv er tilskuere til diverse fester, ceremonier, begravelser og hverdagsbegivenheder gennem 5000 år.

Det ene øjeblik er vi til begravelse hos Paracas-kulturen og det næste til kroning af en høvding hos Moche-kulturen, og oplever Perus historie fra civilisationens vugge og frem til inkaernes storhedstid. Det meget livagtige lille Inkariy-museum giver os de bedste forudsætninger for nu at indtage resten af inka-riget.
Efter "festlighederne" kører vi i stille tempo til den lille landsby Chichubamba, mens eftermiddagssolen kaster lange skygger på de gamle inka-ruiner og -paladser der ligger spredt ud med rund hånd overalt. Vi besøger Eufracia, og hendes lille familie, der består af Ruth & Roger og så den lille charmerende Jean Pierro. Den søde ældre dame, åbner dørene til sit hjem og byder os velkommen indenfor mens middagen tilberedes af Roger. Hans mange års erfaring fra nogle af de bedste restauranter i området fornægter sig ikke.

Overnatning i Chichubamba

Morgenmad og aftensmad er inkluderet.

3.

Chichubamba – Ollantaytambo – Aguas Calientes

Kipling Peru rejse

Et par af dagens oplevelser:

 • Chokolade-Workshop & Chicha-prøvesmagning
 • Ollantaytambo – en ægte Inka-landsby
 • Togtur gennem Den Hellige Dal 

Eufracia serverer morgenmaden inden vi tager en tur gennem Chichubamba-landsbyen. Vi oplever hvordan lokalbefolkningen lever i det lille traditionelle Andes-samfund. Vi kigger indenfor hos Eufracias veninde, der netop er i gang med dagens hjemmeproduktion af chokolade. Der findes ikke noget bedre end at smage dejlig varm og helt frisk forarbejdet chokolade, tilberedt af ristede chokoladebønner. Under inka-tiden var kakao-bønnen nærmest mere værd end guld og blev anvendt som betalingsmiddel.

Vi kigger efterfølgende ind i et keramikværksted, hvor mange århundreders historier og hemmeligheder brændes ned i krukker og figurer. 

Efter afsked med Chichubamba fortsætter vi gennem dalen til Ollantaytambo. Vi stopper ved "El Descanso" ("Hvilet") hvor en lille lokal familie har en lille atypisk krostue, mens de forsøger at holde liv i én af Andesbjergenes gamle men vigtige traditioner. Der er tid til Chicha-smagning som er det tætteste vi kommer den lokale øl. I dag som under inka-tiden bliver Dalens øl fremstillet af fermenterede røde majskorn (Chicha). Drikken er vigtig i alle henseende både til hverdag og fest, ligesom Chicha bliver ofret til Pachamama (Moder Jord) . Der findes også Chicha uden alkohol til de mindste gæster.

Ollantaytambo er det tætteste man kommer en klassisk inka-landsby. Rent historisk er dette også stedet, hvor inkaerne vandt ét af de eneste slag over spanierne. Måske er det grunden til at Machu Picchu aldrig blev opdaget – og derfor kaldes Den Glemte By? Vi besøger det store gigantiske inkafort, der tårner sig majestætisk over byen, og vi skal bl.a. besøge "Prinsessens Badeværelse" og andre spektakulære og overraskende mesterværker fra inka-tiden, som nogle mener, overstiger selveste Machu Picchu.

Vi tager et lille hvil ved en fortovscafé, inden vi går til stationen, for at køre med toget mod ét af turenes højdepunkter: Machu Picchu. Togturen er smuk og fascinerende. Landskabet ændrer sig undervejs. Vi forlader de høje bjergtinder med snetoppe der nu erstattes af jungle og vildnis. Turen tager ca. 3 timer og ender i Aguas Calientes, for foden af det legendariske og mystiske Machu Picchu.

Vi følges til vores hotel - overnatning i Aguas Calientes

Morgenmad og frokost er inkluderet.

4.

Machu Picchu, Inkarigets højdepunkt og Cusco

Machu Picchu, Inkarigets højdepunkt og Cuzco

Dagens store oplevelser

 • Machu Picchu – Inkaernes glemte by, en oplevelse i verdensklasse
 • Måske en tur på sukkertoppen Huaynayna Picchu (skal bestilles hjemmefra)

Selv om både byen Cuzco og det omkringliggende område har en utrolig masse at byde på, så er det helt store trækplaster uden tvivl Machu Picchu, der har opnået ikonisk status, og naturligvis indgår stedet, hvor inka-mystikken måske fornemmes allerstærkest, også i vores program. Tidlig formiddag eller eftermiddag tager vi sammen med vores egen private guide med den offentlige bus ad den snoede vej til det sagnomspundne sted, der officielt først blev opdaget af amerikaneren Hiram Bingham i 1911. Heldigvis opdagede den spanske kolonimagt tilsyneladende aldrig Machu Picchu, og det er vel kun heldigt med tanke på dens hang til at destruere inkaernes helligdomme.

Fra Solporten får vi det kendte vue af Machu Picchu, som ligger omkranset af skovklædte grønne bjergtoppe, der rejser sig fra Urubamba-dalen, snedækkede tinder længere ude og ”sukkertoppen” Huayna Picchu lige bag ruinerne. Udsigten heroppefra er nærmest uden for kategori, hvilket blot understreges i kåringen af Machu Picchu som et af verdens syv nye vidundere. Funktionen af stedet er ikke fastlagt, og placeringen i sig selv er naturlig for såvel fæstningsværk som ceremoniel plads. Vores guide vil fortælle om de mange forskellige teorier, der hersker i såvel sagkundskab samt blandt menigmand om dette unikke sted.

Huayna Picchu, eller Wayna Picchu, er et lille bjerg, som ligger ved selve Machu Picchu. Det er en anelse strabadserende at begive sig op til toppen af bjerget, og højdeskræk må man ikke lide af, men belønningen venter i form af en fænomenal udsigt ud over Machu Picchu. Fra et arkæologisk synspunkt kan man ikke andet end lade sig imponere af inkaernes evner. Det må siges at være noget af en bedrift at bygge terrasser på et så stejlt bjerg uden brug af den viden, som europæerne på det tidspunkt havde tilegnet sig, fx brug af hjulet. Turen til toppen, som er 360 m højere end Machu Picchu går af stejle stier og tager cirka 1½-2 timer op og 1 time ned. Der er et begrænset antal billetter per dag til Huayna Picchu (sukkertoppen af Peru), og entreen skal bestilles inden afrejse. Sidst på dagen tager vi retur til Aguas Calientes og derefter med toget tilbage til Ollantaytambo og herfra transfer til Cuzco til vores centralt beliggende hotel, kun få blokke fra den meget smukke Plaza de Armas.

Overnatning i Cusco. 

Morgenmad er inkluderet.

5.

Cusco - fridag i højlandets hovedstad

Cuzco Inka

Nogle gode forslag til seværdigheder:

 • Plaza de Armas og Cuscos katedral
 • Cusco Gastro Tour (se nederst)
 • Vandretur ved ruinerne Inquiltambo ”The Inca Jail” og Machuchoqequirao

Cusco, der er Sydamerikas arkæologiske hovedstad og kontinentets ældste kontinuerligt beboede by - er bestemt et fantastisk sted. Den brostensbelagte koloniby må siges at være en af de mest interessante byer i Sydamerika. Cusco bærer præg af at have været inkaernes hovedstad, men spaniernes invasion i 1533 har sat endnu større aftryk på byen, da inkaernes templer og paladser blev ødelagt og erstattet af kolonimagtens arkitektur. Spaniernes katolske arv findes eksempelvis i byens mange smukke kirker, som er overdådigt udsmykkede og bestemt et besøg værd.

Dagen er til egne oplevelser – og vi kan varmt anbefale en slentretur til den centrale plads Plaza de Armas, hvor vi bliver mødt af den UNESCO-fredede, smukt oplyste katedral, som gemmer på en stor koncentration af kunstskatte fra kolonitiden. Der er et væld af små butikker og hyggelige restauranter i de stejle, snævre sidegader i kunstnerkvarteret San Blas, som ligger tæt på pladsen. Husk på, at vi i Cusco befinder os i 3.326 meters højde. En sådan højde kræver lidt tilvænning, så tag det roligt i starten og hold et adstadigt tempo. 

Overnatning i Cusco. 

Morgenmad er inkluderet

6.

Cusco - fra Inkatiden over spansk kolonitid til nutidens Peruvianske højland

Cuzco - fra Inkatiden over spansk kolonitid til nutidens Peruvianske højland

Et par af dagens oplevelser:

 • Sacsaywaman – Inkarigets Hjerne
 • Quenko – Offerplads
 • Koricancha – Soltemplets Hemmelighed

Formiddagen er sat af til en privat rundtur i området. Vi starter lige uden for Cusco for at besøge et af de arkæologiske centre, den gamle inkafæstning Sacsayhuaman, som er et glimrende eksempel på den unikke evne til at tilhugge enorme stenblokke, som vejer op til 300 tons, så de passer ind i hinanden på millimeter. I dag er der ikke meget tilbage af de originale mure, et bud ligger på blot 20%, idet spanierne også her var hårde ved inkaernes arv, men enkelte mure står som endegyldigt bevis på inkaernes håndværksmæssige og arkitektoniske kvaliteter. Området er stort og har med sikkerhed haft mere end bare militær betydning i inka-riget. Her finder man f.eks. inkaens trone, som vidner om at stedet var vigtigt – og måske der hvor store beslutninger blev truffet. Man mener at Cusco blev grundlagt med form som en puma, og Sacsaywaman ligger nøjagtig ved pumaens hjerne.

Vi tager fra Pumaens Hjerne til Pumaens Hjerte selveste Soltemplet (Koricancha)– der betegnes som det aller helligste. På vejen stopper vi ved Quenko der betyder zigzag, måske p.g.a de snørklede gange og indgange. Stedet har både et amfiteater og underjordiske kamre. Der er nok ingen tvivl om at Quenko og har været anvendt som offerplads af dyr og muligvis mennesker. Teorierne om dette sted er mange – og hele stedet emmer af mystik og myter.

I selve Soltemplet kan vi i kamrene inspicere inkaernes imponerende stenarbejder, der danner fundament for mange af de spanske kolonibygninger. De spanske erobrere rev det meste af det guldbeklædte Koricancha, ”den gyldne gård”, ned og ødelagde dermed det mest overdådige af templerne i hele inkariget. Spanske øjenvidneberetninger fortæller at forbløffelsen stod malet i spaniernes ansigter da de brød ind i soltemplet en forårsdag i 1534 da tilsyneladende alle dyr og planter i inka-riget fandtes i en kopi af de pureste guld inde i soltemplet. De gamle mure blev brugt til at opføre den nye kirke. Santo Domingo-kirken er dermed så at sige opført oven på Koricancha-tempelkomplekset.

Eftermiddagen er til fri disposition, fx kan vejen lægges forbi ”Admiralens Palads”, som huser et lille kulturhistorisk museum eller et besøg på Inka-museet kan også varmt anbefales. Den lokale guide vil informere om, hvilke steder i Cusco man ikke bør misse.

Overnatning i Cusco. 

Morgenmad er inkluderet.

7.

Cusco i hjertet af Inkariget - Fridag

Cusco Hellige dal

Det er skønt at have tid på egne hånd i en by som Cusco, der tilbyder et væld af spændende aktiviteter, udover alle de mange caféer og restauranter som Cusco tilbyder.

 • Inkamuseet – Sådan så dagligdagen ud i inkatiden
 • Cykeltur til Inkaernes saltterrasser ved Salinas og Moray i Den Hellige Da
 • Cuscos markeder

Lidt om Kipling Travel i Cusco: 
Salvador og Judith står for vores rejser i Peru og Cusco, og trækker i alle trådene i forbindelse med jeres private rejse. De to er meget vellidte blandt vores gæster og de får altid en masse ros med på vejen. Begge er de uddannede guider, med en enorm viden om netop området omkring Cusco og Machu Picchu, men også Peru generelt. De er begge født og opvokset i Inkaernes Hellige Dal, og er faktisk direkte efterkommere af inkaerne. Det er de stolte af, og vil gerne gøre en forskel og derfor er vores ture i Cusco, Den Hellige Dal og Machu Picchu, blandet spundet rundt om Judiths og Salvdors enorme viden. 

Overnatning i Cusco. 

Morgenmad er inkluderet.

8.

Over Altiplanoet til Puno og Titicacasøen

Altiplano til Puno og Titicacasøen

Et par af dagens oplevelser:

 • Med bus gennem det traditionelle Peru tværs over Altiplanoet i Andesbjergene
 • Andahuayllillas – Sydamerikas sixtinske kapel
 • Gude-templet Raqchi

Dagen i dag er en transportdag, men hvilken en af slagsen! Vi er nu godt akklamatiseret og efter morgenmaden bliver vi kørt til busstationen og tager med turistbus over altiplanoet, højsletten, til Puno, hvis beliggenhed er uovertruffen ved Titicacasøens bred. Det er en busrejse på 9-10 timer. Vi må knibe os selv i armen og fundere over, om vi virkelig befinder os i det 21. århundrede. 

Undervejs stopper vi på hovedtorvet (Plaza de Armas) i den lille by Andahuayllillas, som synes at have slumret i hundredvis af år. Vi kigger indenfor i byens lille uanselige kirke bygget af Jesuitter i det 17. århundrede. Men indenfor er kirken virkelig storslået, og de mange fresko- og loftsmalerier har sat kirken på verdenskortet, så det nu kaldes ”Sydamerikas Sixtinske Kapel” . Der er efter sigende gemt adskillige guld- og sølvskatte inde i kirken, og efter sigende vogter alle landsbyboerne kirken, så den er bemandet døgnet rundt. Vi kan ikke sige om det blot er en myte, men i hvert fald tager vagterne deres job meget seriøst.

Vi stopper også ved inka-templet Raqchi – som fra vejen nærmest synes bygget af rumvæsner grundet den specielle struktur. Meget blev ødelagt af spanierne men udover at restaureringsarbejdet er i fuld gang, ses klart adskillige huse og bygninger som har været tilknyttet de enorme og majestætiske tempel.

Puno er den største by og hovedstad i regionen og ligger smukt placeret ved Titicacasøens bred. Byen havde stor betydning for inkaerne, idet sagnet fortæller, at Manco Capac – den første inka – rejste sig af Titicacas vande efter ordre fra Solguden for at påbegynde inkaernes imperium med udgangspunkt i Cusco. I dag er Puno en vigtig landbrugsby, og især opdræt af lamaer og alpacaer, der græsser på sletterne langs søens bredder, er en vigtig indtægtskilde. Puno er stedet, hvor alskens vævet kunsthåndværk og beklædning i alpacauld kan købes til fordelagtig pris. Byen er kendt som landets folkloristiske hovedstad, idet megen dans og musik udspringer fra denne region.

Overnatning i Puno i centrum.

Morgenmad og frokost er inkluderet.

9.

Puno og de flydende Uros-øer samt Amantani-øen

Titicatasøen

Et par af dagens oplevelser

 • Sejltur på Titicaca-søen
 • Uros Øerne – en art frilandsmuseum en verden af siv
 • Overnatning på Amantani på Titicaca-søen

Titicaca kan tage pusten fra enhver, og ikke blot fordi vi er oppe i knap 4.000 meter. Titicaca har nogle åbenlyse billedskønne kvaliteter. Det er et fredfyldt, magisk sted med en fabelagtig kulisse. Ude på øerne kan roen virkelig falde over os i de både grønne og golde landskaber, og herude er vi omgivet af et smukt safirblåt tæppe pyntet med hvide bjergtoppe ude i horisonten. Farverne står helt skarpe, og luften er krystalklar – og tynd naturligvis.

Vi spiser morgenmad og tager af sted til havnen for at sejle til Amantani via de flydende sivøer Uros, hvor Thor Heyerdahl hentede inspiration til sine sivbåde. Uros guidede udflugt skal ses som en slags frilandsmuseum, med et godt og vel internationalt islæt og trods for vi kan gå i land på de flydende sivkonstruktioner og får indblik i beboernes hverdag, er det en hedengang tradition at øerne reelt set var beboet - i dag er det en attraktion. Fiskeriet og i særdeleshed turismen, er det som holder Uros-folket med midler. Øerne er dog et godt sted at tage ”close-up” billeder af indianerne – men spørg høfligt om lov, inden der knipses løs.

Herfra sejles videre ud på søen, næsten helt til søgrænsen til Bolivia. Vi anløber øen Amantani, hvor vi går i land. Her møder vi de stolte beboere – Quechua-indianerne. Der bor omkring 3.600 mennesker, fordelt på godt 800 familier på den cirka 10 km2 store ø. Vi bliver fordelt blandt de lokale familier, der forestår vores indkvartering i deres private hjem – et af Sydamerika rejsens absolutte højdepunkter. Her er tale om en meget primitiv overnatning i familiens lerklinede hytte, men der bliver taget godt hånd om os, og vi bliver efter bedste evne beværtet med kartofler i alle afskygninger, som udgør øens vigtigste afgrøde. Vi vandrer op til et af øens to højdedrag ”Pachatata – fader jord” og ”Pachamama – moder jord”, hvor vi ud over at nyde den helt enestående udsigt også besøger den gamle inkatempelruin. Vi får indblik i øboernes dagligdag, hvor der modsat mange andre steder i højlandet er lagt vægt på skolegang og uddannelse. Børnenes arbejdsdag i marken som hyrder og ved væven tilrettelægges, så der også er plads til timer på skolebænken.

Vi overnatter hos en lokal indiansk familie, der som nævnt vil være under ydmyge forhold. (tag kontakt til os, hvis hotel-overnatning ønskes)

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

10.

Amantani Island – Taquile Island – Puno

Titicaca

Et par af dagens oplevelser:

 • Taquile-øen – måske Titicacas smukkesste ø - strikkende mænd og hårdtarbejdende kvinder
 • Tekstilmarked på toppen af Taquile-øen
 • Sejltur retur til Puno

 Efter morgenmaden stævner vores gruppe igen ud, og vi anløber øen Taquile, hvor vi går i land. Vi møder de stolte ”taquileños”, som er Quechua-indianere i deres traditionelle klædedragter, der indeholder symboler, blandt andet på ægteskabelig status og eventuelt ønske om at ændre denne.
Vi får indblik i indbyggernes dagligdag, der er meget lig beskrivelsen fra Amantani. Det specielle netop ved Taquile er at rollerne synes byttet rundt. Her er det ganske almindeligt at se mænd sidde på en sten og strikke, mens kvinderne i let luntende trav står for alle husstandens daglige gøremål både inde og ude.
De godt 1700 sjæle, der tælles på øen, lever i samme slags kollektivistiske samfundsstruktur som på Amantani. De er utroligt hårdtarbejdende, og lever efter den gamle inka-parole ”ama sua, ama llulla, ama qhella” – du må ikke stjæle, du må ikke lyve, og du må ikke være doven.

Vi er tilbage i Puno ud på eftermiddagen. 

Overalt i Perus højland, drikkes der cocate og på mange hoteller er der gratis adgang til Coca-te dagen lang. Og i forhold til højdetilvænning, giver det ekstra god mening at drikke coca-te, der mest af alt smager henad urte-te. Dels skal man gerne drikke rigeligt med væske i højden og dels har cocaen en gavnlig effekt på akklimatiseringen - så inkaernes gamle vidunderurt, har bestemt stadig sin berettigelse.

Overnatning i Puno samme hotel

Morgenmad og frokost er inkluderet.

11.

Fra Puno til Bolivias hovedstad, La Paz

Fra Puno til Bolivias hovedstad, La Paz

Et par af dagens oplevelser:

 • Fra inka-kultur i Peru til Aymara kultur i Bolivia
 • Verdens højestbeliggende hovedstad La Paz
 • Afslapning i centrum af La Paz

Vi kører i offentlig bus til grænsen, hvor indrejseformaliteterne til Bolivia ordnes, og hvor alvorligt udseende grænsevagter med store kasketter stempler passet efter alle kunstens regler. Forbered jer på en yderst langsommelig, latinamerikansk affære. Herefter køres mod La Paz, verdens højest beliggende hovedstad i små 4.000 meter, hvor vi tjekker ind på vores hotel beliggende i kort gåafstand fra det historiske centrum. Selv om vi måske efterhånden har vænnet os til højderne, er der stadig risiko for at blive små-forpustet, når vi går rundt i de stejle gader. Byen er umådelig kontrastfyldt – her passerer vi forbi indianerkvinden med fletninger og bowlerhat og barnet båret på praktisk vis i bylter på ryggen. Den ulasteligt klædte forretningsmand med nypudsede sko ses i selvsamme sekund. Der er et utal af markeder med diverse bolivianske specialiteter såvel som hippe caféer og lækre restauranter. Livet i La Paz inkluderer dermed flere forskellige spændende nuancer. La Paz er også byen, hvor man kan vandre rundt på brostenene og kigge på kolonitidens fingeraftryk i form af farverige huse og lanterner, der hænger fra balkonerne. På El Alto-markedet er der knald på den lokale kolorit, og her er det et møde med den bolivianske aymara-kultur. 

Overnatning i La Paz.

Morgenmad er inkluderet.

12.

La Paz, Månedalen og byrundtur

La Paz, Månedalen og byrundtur

Et par af dagens oplevelser:

 • På rundtur i hjertet af La Paz
 • Verdens største Heksemarked
 • Valle de la Luna – Månelandskab i jordhøjde

Efter morgenmaden tager vi på privat halvdagstur rundt i selve La Paz og tager en afstikker ud til Månedalen. I La Paz tager vi på udflugt i den historiske bydel, hvor flere af gaderne danner ramme for interimistiske markeder, hvor indianske kvinder sælger lidt frugt og grøntsager eller cocablade på deres tæpper på fortovet. På det såkaldte ”heksemarked” sælges alt inden for den indianske overtro. Vi kommer også omkring byens vigtigste og mest interessante kirke, San Francisco-kirken og pladsen Plaza Murillo, som ligger i hjertet af det historiske centrum.

Herefter kører vi ud til Månedalen, der ligger lidt uden for byen. Dalen har fået sit navn efter de eroderede klippeformationer, som har givet området et særegent udseende. Resten af dagen er til egne eventyr, hvor I på spadsereture i de snævre gyder kan få mulighed for at få den bolivianske storbystemning helt ind under huden. 

Overnatning i La Paz.

Morgenmad er inkluderet.

13.

La Paz i Bolivia og afrejse

Lapaz Bolivia

En Peru rejse – tilsat et stænk Bolivia – har nået sin afslutning. Det er blevet tid til at tage afsked med La Paz og vende næsen hjemad. Tidlig morgen eller eftermiddag er der transfer til lufthavnen, hvorfra vi flyver mod Lima og herfra videre hjemrejse. Ankommer man tidligt til Lima, vil det være muligt at tilkøbe en 3-timers sightseeing tur. Har I fået mod på mere af Sydamerikas gastronomi, findes der flere muligheder i Lima. Ring til os og hør mere.

Morgenmad og mad på flyrejsen er inkluderet.

14.

Ankomst til København

Peru reise

Vi ankommer til København i løbet af dagen. 

Velkommen hjem

Priser
Sorter efter:
Vælg sortering
11. december 2017 - 9. januar 2018
Kontakt os
Kontakt os

10. januar - 23. juni 2018
25.998,-
22.998,-

24. juni - 21. august 2018
27.998,-
25.498,-

22. august - 10. december 2018
26.498,-
23.498,-

(Tillæg kan forekomme på jule- og nytårsrejser samt vinter- påske og efterårsferie)


INKLUDERET

 • Flyrejse København via Amsterdam til Lima retur med KLM på økonomiklasse
 • Lufthavnsskatter og afgifter på den internationale flystrækning
 • Flyrejse Lima-Cuzco / La Paz-Lima med LAN (flyskatter betales lokalt)
 • Private transfers og transporter med privat bil og chauffør
 • Turistbus Cuzco-Puno og Puno-La Paz
 • Togrejse Ollantaytambo-Aguas Calientes på 2. klasse tur/retur
 • Overnatninger i delt dobbeltværelse inkluderet morgenmad
 •    1 nat på Wyndham Costa del Sol airport hotel i Lima
 •    1 nat hos lokal familie i Chichubamba (under primitive forhold) 
 •    1 nat på El Presidente i Aguas Calientes
 •    4 nætter på Ninos Hotel i Cuszo     
 •    2 nætter på La Hacienda Puno Plaza de Armas i Puno
 •    1 nat hos indiansk familie på Amanti-øen (under primitive forhold)
 •    2 nætter på Rosario La Paz Hotel i La Paz
 • Måltider som beskrevet i programmet
 • Nævnte rundture, udflugter og sightseeing med privat lokal engelsktalende guide
 • Kun udflugten "Uros og Amantani" foregår i en mindre international gruppe
 • Entre til Machu Picchu med guide
 • Entre til Huayna Picchu hvis ønsket (skal bookes hjemmefra og er baseret på tilgængelighed)
 • Entreer ved nævnte seværdigheder
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Produktansvarsforsikring og gebyr til rejsegarantifonden
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

IKKE INKLUDERET

 • Indenrigslufthavnsskatter
 • Ekspeditionsgebyr (145,- pr. faktura)
 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
  Obs. Vær opmærksom på, at forsikringen skal dække kulturrejser, der går over 4.000 meter
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Forplejning udover den nævnte, personlige udgifter og drikkepenge
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”  

TILKØB

 • Tillæg for enkeltværelse: 3.698,-
 • Amazon forlængelse - Oplev det bedste af Amazonas - 4 dage/3 nætters program,
 • Moche Forlængelse - Oplev Moche kulturen helt tæt på - 5 dage/4nætters program, 
Praktisk information

Bedste rejsetid: April til oktober

Type: Individuel kulturrejse med privatchauffør samt rundture i alle byer med guide og entreer ved seværdigheder

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske (eksempelvis forlængelse til Amazonas - se ovenover)

Vejret: Cuzco

 

1.

Amazonas forlængelse - Lima/Cuzco – Puerto Maldonado – Islas de los Monos

Dag 1

Om morgenen er der transfer til lufthavnen og fly til Puerto Maldonado ved Madre de Dios floden. Fra lufthavnen køres til floden, hvor der venter en motoriseret kano. Kanoen sejler på Madre de Dios til lodgen - EcoAmazonia, og undervejs spottes caimaner, som er små alligatorer, skildpadder og en hel del fugle, heriblandt hejrer.

Efter frokost på lodgen sejles med kanoerne igen til Islas de los Monos (abeøen), der ligger få minutters sejlads fra lodgen. Her er der flere forskellige abearter, såsom edderkoppeaber, egernaber, Nusua Nasuaen samt den lillebitte løveabe. Efterfølgende kan vi nyde en pragtfuld solnedgang over junglen. Overnatning på vores hyggelige Eco-lodge i pæne, rene, men spartanske hytter med eget bad/toilet. På lodgen er der hyggelig restaurant bar, opholdsrum samt bibliotek.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

2.

Amazonas – Cocha Perdida (Den Glemte Sø)

Dag 2

Efter morgenmaden er der vandring i regnskoven med den indianske guide. Målet er Cocha Perdida og undervejs giver guiden en indføring i det unikke, beskyttede økosystem, der huser dyr som oddere, caimaner, skildpadder, tapirer, jaguarer og onca-pantere. Her er også et rigt og farvestrålende fugleliv. Fra en udsigtsplatform oppe i områdets højeste trækrone er der et betagende vue ud over det grønne trætæppe, så langt øjet rækker, kun brudt af den brune Madre de Dios flod. På vejen tilbage til lodgen sejles en tur rundt i søen, hvor man med lidt held kan spotte oddere og caimaner. Om eftermiddagen er der mulighed for at besøge en lokal indiansk familie og tage en dukkert i lodgens nyligt etablerede swimmingpool.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

3.

Amazonas – floderne Briolo og Gamitana

Dag 3

Sejlturen går videre ned af Madre de Dios hen til et stisystem, hvor det går videre til fods gennem den jomfruelige regnskov mod floderne Briolo og Gamitana. Den indianske guide vil fortælle om områdets flora og fauna og give en indføring i indianernes brug af blandt andet helbredende planter. Ved floden venter kanoen på sikkert at navigere tilbage til lodgen.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

4.

Puerto Maldonado (Amazonas) – Cuzco/Lima

Dag 4

Afsked med lodgen og indianerne og transfer med kano tilbage til Puerto Maldonado, hvorfra flyet går tilbage til Cuzco eller Lima. 

Morgenmad er inkluderet. 

Foredrag

Peru og Inkariget

21. marts 2018 · Klokken 17:30 - 19:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Vil du høre mere om rejsen?

Vælg