Gennem Inka-riget til Iguazu
Antal dage: 16
Priser fra: 26.998,-
Rejseform: Individuel rejse

Se priser & book

Gennem Inka-riget til Iguazu

Fra Peru’s kulturperler til de storslåede Iguazu vandfald

Velkommen til en stor rundrejse i Inkarigets højborg med Arequipa og Colca kløften, Titicaca søens azurblå vande og Cuzco, den gamle inkahovedstad, hvor alle alle de store seværdigheder som Ollantaytambo, Morayu og Maras - og Machu Picchu selvfølgelig er med. Det er et brag af en rundrejse til Perus store seværdigheder.

Fra Peru fortsætter rejsen til de store Iguazu vandfald, beliggende lige på grænsen af Argentina, Brasilien og Paraguay - her skal de mægtige vandfald opleves både fra Argentina-siden og fra Brasilien-siden. Dermed er Gennem Inka-riget til Iguazu en af de helt store kulturrejser på det Sydamerikanske kontinent.


1.

Afrejse fra København og ankomst til Lima, Peru

Dag 1

Vi drager af sted mod vores rejse til Peru. Ankomst først på aftenen til Perus hovedstad Lima, hvorfra vi spadserer det korte stykke hen til lufthavns-hotellet. Her kan vi efter en lang flyrejse slappe lidt af og få en god nat søvn inden vi drager mod Arequipa dagen efter.

Overnatning i Lima.

Mad på flyrejsen er inkluderet.

2.

Lima – Arequipa og det smukke Santa Catalina-kloster

Efter morgenmaden går turen tilbage til lufthavnen, check-in og fly til Arequipa.

Arequipa er springbrættet til Andesbjergene, og med en beliggenhed i godt 2.300 meters højde påbegyndes vores akklimatisering til de større højder senere på rejsen rigtig fint allerede her. Klimaet i byen er yderst behageligt, og af samme grund kaldes den ”Byen Med Det Evige Forår”. Det er yderst sjældent hverken for varmt eller for koldt, og temperaturen ligger i dagtimerne på omkring 25 graders varme året rundt.

Ved ankomst til Arequipa lufthavn bliver vi mødt af vores repræsentant, som kører os til hotellet. Om eftermiddagen begynder vi vores private byrundtur, primært koncentreret om det gamle kolonicentrum med San Francisco-kirken, La Compania-kirken og klostrene, Santa Catalina og La Recoleta. De huser en imponerende bogsamling på 20.000 bind, hvor ældste eksemplar dateres tilbage til 1494.

Byens største seværdighed er det smukke Santa Catalina-kloster, der i sine velmagtsdage blandt andet husede det bedre borgerskabs uregerlige børn, der i klostrets varetægt blev endnu mere uregerlige. Klostret er en sand perle og en af Perus absolut bedst bevarede kolonibygninger. På flere steder i byen er der en storslået udsigt til byens omgivelser med de høje gletsjerklædte vulkaner med El Misti på 5.822 meters højde som den mest iøjnefaldende.

Om eftermiddagen besøger vi Juanita også kaldet ”Miss Peru”. Juanita var én af inka-rigets smukkeste piger, som efter et jordskælv blevet taget med på toppen af én af de omkringliggende vulkaner, og blev ofret til Moder Jord. Hun lå således under isen indtil 1996, hvor hun blev fundet så godt som intakt. Fundet er blevet kaldt ét af verdens TOP10 arkæologiske fund.

Det lille ”Juanita-Museum” ligger godt gemt  ikke langt fra Plaza de Armas, og vi vil få et spændende og til tider overraskende indblik ind i inkaernes mystiske verden.

Overnatning i Arequipa.

Morgenmad er inkluderet.

3.

Arequipa - fridag

Dagen er på egen hånd.

Besøg evt. én af byens vældig gode Alpaca-restauranter eller gå på opdagelse i Arequipas små gader med antikvitets-handlere, gallerier og små butikker. Arequipa er er  kendt for alskens vævet kunsthåndværk og beklædning i alpacauld (bl.a. baby-alpaca) med fordel kan købes

Overnatning i Arequipa.

Morgenmad er inkluderet.

4.

Arequipa – Chivay (Colca-kløften)

I dag er det en forholdsvis strabadserende transportdag på vores færd til verdens dybeste kløft – Colca-kløften. På udflugten, som strækker sig over et par dage, er vi i selskab med andre rejsende, og vi ser med 99% sikkerhed verdens største rovfugl, kondoren, svæve på de opadgående vinde. Ud over at være dybere end selveste Grand Canyon er landskabet omkring Colca betagende smukt, og omkring slugten er der enestående eksempler på inkaernes unikke landbrugsform – terrassedyrkningen.

Vejen til byen Chivay ved kløften går med turistbus gennem nogle meget høje 5.000 meters pas med fantastiske naturscenerier. Ud på eftermiddagen nås Chivay, hvor der kan tages et velfortjent bad i de varme kilder uden for byen.

Overnatning i Chivay.

Morgenmad er inkluderet.     

5.

Colcakløften – Puno (Titicacasøen)

Tidlig morgen går turen ud til kanten af kløften. Fra strategiske udsigtspunkter ses kondorerne komme svævende forbi, langs af kløften i deres søgen efter føde. Der er stor sandsynlighed for at se disse fugle tidlig morgen og sen eftermiddag, i løbet af dagen ser man dem praktisk talt ikke. Derefter er der nogle timers let vandretur i det smukke terræn omkring Colca-kløften. Her er nogle af Perus smukkeste eksempler på inkaernes terrassemarker, der bugter sig langs kløftens sider.

Vi kører i turistbus mod Puno, smukt beliggende ved Titicacasøens bred. Puno ligger ved bredden af den mægtige Titicacasø, der er verdens højst beliggende navigerbare sø, 3.860 meter over havets overflade og godt og vel på størrelse med Sjælland. Puno er den største by og hovedstad i regionen. Puno havde stor betydning for inkaerne, da sagnet fortæller, at Manco Capac (den første inka) rejste sig af Titicacas vande efter ordre fra Solguden for at påbegynde inkaernes imperium med udgangspunkt i Cuzco. I dag er Puno en vigtig landbrugsby. Især opdræt af lamaer og alpacaer, der græsser på sletterne langs søens breder, er en vigtig indtægtskilde. Byen er også landets folkloristiske hovedstad, idet megen peruviansk dans og musik stammer fra denne region.

Overnatning i Puno.

Morgenmad er inkluderet.

6.

Heldagstur på Titicaca – de flydende Uros-øerne og Taquile

uros øer

Morgenmad og afgang til havnen for at påbegynde sejladsen via de flydende sivøer Uros, hvor Thor Heyerdahl hentede inspiration til sin Kontiki-flåde. Titicaca-eventyret får et internationalt islæt, idet vi har selskab af andre rejsende. Første stop ude på søen, er de flydende sivøer, hvor der er landgang via de flydende sivkonstruktioner. Her fås et indblik i beboernes hverdag, der drejer sig om overlevelse under meget barske vilkår. I vinterperioden kan temperaturen godt bevæge sig ned på -20 grader. Turismen og fiskeriet holder Uros-folket med midler, så hverdagen er til at komme igennem. Øerne er et af de få steder, hvor man som regel kan få lov til at tage nogle fremragende ”closeup” billeder af indianerne – men spørg altid høfligt om lov.

Herfra sejler båden videre mod øen Taquile. Her bor quechua-indianerne, de stolte taquileños, der går i traditionelle klædedragter, og som indeholder symboler blandt andet på ægteskabelig status. Besøget giver et indblik i indbyggernes dagligdag, der minder om livet på Amantani-øen. De godt 1.700 sjæle på øen lever i samme slags kollektivistiske samfundsstruktur som på Amantani. Også her er øen beboet af et flittigt folk, som lever efter de samme gamle retningslinjer fra inka-tiden. Turen slutter tilbage i Puno ud på eftermiddagen. 

Overnatning i Puno.

Morgenmad og frokost er inkluderet.

7.

Puno – Cuzco

Dag 7

Vi kører i turistbus til Cuzco, der er beliggende i 3.326 meters højde. Cuzco er Sydamerikas inka-hovedstad og kontinentets ældste kontinuerligt beboede by. Den brostensbelagte koloniby er en af de mest interessante byer i Sydamerika. Cuzco bærer præg af at have været inkaernes hovedstad, men spaniernes invasion i 1533 har sat endnu større aftryk på byen, da inkaernes templer og paladser blev ødelagt og erstattet af kolonimagtens arkitektur. Spaniernes katolske arv findes eksempelvis i byens mange smukke kirker.

Måske er der kræfter til en slentretur til den centrale plads Plaza de Armas, hvor vi bliver mødt af den smukt oplyste katedral, som gemmer på en kæmpe koncentration af kunstskatte fra kolonitiden. Der er et utal af fine butikker og hyggelige restauranter i de stejle, snævre sidegader i kunstnerkvarteret San Blas, som findes tæt på pladsen.

Overnatning i Cuzco.

Morgenmad er inkluderet.

8.

Cuzco, den tidligere inka-hovedstad

Dag 8

Formiddagen er sat af til en privat rundtur i området. Med vores egen engelsktalende guide begynder vi dagen med et besøg inden for Cuzcos bygrænse ved Koricancha og soltemplet, hvor vi i kamrene kan inspicere inkaernes imponerende stenarbejder, der danner fundament for mange af de spanske kolonibygninger. De spanske erobrere rev det meste af det guldbeklædte Koricancha, ”den gyldne gård”, ned og ødelagde dermed det mest overdådige tempel i hele inka-riget. De gamle mure blev brugt til at opføre den nye kirke. Santo Domingo-kirken er dermed bygget oven på Koricancha-tempelkomplekset.

Herefter tager vi lige uden for Cuzco for at besøge fire forskellige arkæologiske centre. Oven over byen ligger den gamle inka-fæstning Sacsayhuaman, som er et glimrende eksempel på den imponerende evne til at tilhugge stenblokkene, som kan veje op til 300 tons, så de passer ind i hinanden på millimeter. I dag er der ikke meget tilbage af de originale mure, idet spanierne også her havde en hårdfør indstilling til inkaernes arv, men enkelte mure står som endegyldigt bevis på inkaernes kvaliteter inden for håndværk og arkitektur. Undervejs besøges også områderne ved Qenko, Puca Pucara og Tambomachay. Tilbage i Cuzco har vi eftermiddagen til fri disposition, fx kan I beundre ”Admiralens Palads” med det lille kulturhistoriske museum. Den lokale guide vil fortælle om, hvilke steder i Cuzco man ikke bør misse. Middagen kan med fordel nydes i Restaurant Tunupa lige midt på Plaza de Armas

Overnatning i Cuzco.

Morgenmad er inkluderet.

9.

Cuzco – Ollantaytambo, Den Hellige Dal

Dag 9

Efter morgenmaden mødes vi med vores guide, som henter os i hotellets reception. Han vil i dag tage os ud gennem Den Hellige Dal, som inkaerne kaldte ”Jordens Spejlbillede af Mælkevejen”. Allerede ved indgangen til Den Hellige Dal, ser vi hvorfor netop dette sted var noget helt specielt for inkaerne. De mange terrasser kryber op ad bjergsiderne, mens de sneklædte bjergtinder knejser majestætisk i baggrunden.

Vi starter turen, med at køre ad lidt mindre og turistbesøgt veje til Chincheros. Den lille hyggelig by med flere smukke kolonitids-bygninger var under inka-tiden er stort agri-kulturelt center. Netop de mange afgrøder fra Moder Jord, var noget af det mest dyrebare og blev opbevaret under stærk bevogtning, da mangel på samme kunne betyde hungersnød og en hel civilisations endeligt. Man ser de gamle sten-mure med små nicher, som stadig bruges til vore dages traditionelle markeder. De lokale Chincheros-kvinder kendes på lang afstand, i deres traditionelle og farvestrålende tøj og klassiske flettede frisurer.

Vi fortsætter til Moray – for at se inkaernes svar på et gigantisk ”drivhus” eller landbrugs-laboratorium bygget i samme form som et amfiteater – med en dybde på hele 150 meter. Stedet blev brugt til eksperimentale forsøg af dyrkning af diverse afgrøder – og hele komplekset er yderst imponerende.

Vi fortsætter til det berømte Maras – tusindvis af små salt-terrasser, ligeledes fra inka-tiden, hvor inkaernes efterkommere i dag stadig udvinder salt, fra hvert deres lille salt-lod. Herfra videre ind gennem Den Hellige Dal, forbi inka-terrasser og -ruiner indtil vi kommer helt ind i bunden af dalen til det mægtige Inka-fort: Ollantaytambo. Ollantaytambo landsbyen er ét af de mest autentiske inka-landsbyer, med bygninger, gader, pladser og vandingskanaler fra inka-tiden. Over byen hæver det gigantiske Ollantaytambo fort sig – som var ét af de eneste steder, hvor inkaerne vandt et vigtigt slag over de spanske conquistadores. Vi besøger dette fantastiske sted, hvor vi får overraskende historier fra ”Prinsessens Badeværelse” ”De seks Monoliter” o.s.v.

Overnatning i Ollantaytambo.

Morgenmad er inkluderet

10.

Aguas Calientes – Machu Picchu – Cuzco

Dag 10

Vi stiger tidlig morgen om bord på toget og kører ind til Aguas Calientes. Herfra af sted med en af de utallige shuttlebusser op ad zig-zag-vejen til det sagnomspundne Machu Picchu, der officielt først blev opdaget af amerikaneren Hiram Bingham i 1911.

Fra Solporten får vi det kendte vue af Machu Picchu, som ligger omkranset af skovklædte grønne bjergtoppe, der rejser sig fra Urubamba-dalen, snedækkede tinder længere ude og ”sukkertoppen” Huayna Picchu lige bag ruinerne. Udsigten heroppefra er nærmest uden for kategori, hvilket blot understreges i kåringen af Machu Picchu som et af verdens syv nye vidundere. Funktionen af stedet er ikke fastlagt, og placeringen i sig selv er naturlig for såvel fæstningsværk som ceremoniel plads. Vores guide vil fortælle om de mange forskellige teorier, der hersker i såvel sagkundskab samt blandt menigmand om dette unikke sted.

Huayna Picchu (eller Wayna Picchu) er et lille bjerg, som ligger ved selve Machu Picchu. Det er en anelse strabadserende at begive sig op til toppen af bjerget, og højdeskræk må man ikke lide af, men belønningen venter i form af en fænomenal udsigt ud over Machu Picchu. Fra et arkæologisk synspunkt kan man ikke andet end lade sig imponere af inkaernes evner. Det må siges at være noget af en bedrift at bygge terrasser på et så stejlt bjerg uden brug af den viden, som europæerne på det tidspunkt havde tilegnet sig, fx brug af hjulet. Turen til toppen, som er 360 m højere end Machu Picchu går af stejle stier og tager cirka 1½-2 timer op og 1 time ned. Der er et begrænset antal billetter per dag til Huayna Picchu, og entreen skal bestilles inden afrejse. Om eftermiddagen stiger vi om bord på toget og kører tilbage til Ollantaytambo og herfra videre transfer til Cuzco.

Overnatning i Cuzco.

Morgenmad er inkluderet. 

11.

Cuzco

Dag 11

Cuzco er Sydamerikas arkæologiske hovedstad og kontinentets ældste kontinuerligt beboede by. Den brostensbelagte koloniby må siges at være en af de mest interessante byer i Sydamerika. Cuzco bærer præg af at have været inkaernes hovedstad, men spaniernes invasion i 1533 har sat endnu større aftryk på byen, da inkaernes templer og paladser blev ødelagt og erstattet af kolonimagtens arkitektur. Spaniernes katolske arv findes eksempelvis i byens mange smukke kirker, som er overdådigt udsmykkede og bestemt et besøg værd.

Dagen er til fri disposition og det kan varmt anbefales at slentre en tur til den centrale plads Plaza de Armas, hvor vi bliver mødt af den UNESCO-fredede, smukt oplyste katedral, som gemmer på en stor koncentration af kunstskatte fra kolonitiden. Der er et væld af små butikker og hyggelige restauranter i de stejle, snævre sidegader i kunstnerkvarteret San Blas, som ligger tæt på pladsen. Husk på, at vi i Cuzco befinder os i 3.326 meters højde. En sådan højde kræver lidt tilvænning, så tag det roligt i starten og hold et adstadigt tempo.

Overnatning i Cuzco.

Morgenmad er inkluderet.

12.

Cusco til de utrolige Iguazu vandfald

Dag 12

Vi forlader Peru, for en ny og interessant oplevelse, når vi skal opleve de store Iguazu vandfald, beliggende lige på grænsen af Argentina, Brasilien og Paraguay. Vi flyver fra Cusco via Lima til Iguazu. Ved ankomsten til lufthavnen på den argentinske side bliver vi mødt og kørt til vores hotel.

Flere tusind år, før europæerne ankom blev stedet brugt som hellig begravelsesplads hos lokale stammer. Spanierne stødte på Iguazu-vandfaldene i 1541, men herefter gik de rimeligt hurtigt i glemmebogen igen. Først i slutningen af det 19. århundrede blev området, som følge af gamle spanske optegnelser ”fundet” igen. Fordelt på en strækning på 3 km, ligger de 275 vandfald. På ét bestemt sted på ruten har man vandfald på alle sider, uanset hvor man vender sig 360¤ rundt. Som sammenligning kan nævnes at Iguazu-vandfaldene er 5 gange bredere end Niagara Falls og 16 meter højere end Victoria Falls – og nogle vil sige smukkere end dem begge to til sammen. Efter ankomst til hotellet er resten af dagen på egen hånd.

Overnatning i Iguazu.

Morgenmad er inkluderet

13.

Iguazu på den argentinske side

Dag 13

Vi starter med at indtage vandfaldene fra den argentinske side, og starter med ”Den Øvre Rute” der går knap 1 km. ad gangbroer, så vi kan betragte vandfaldene i fugleperspektiv.  Vandfaldene er beliggende midt i et tropisk jungleområde, som blot gør hele stedet endnu mere fantastisk. Efter hvert ”hårnålesving” og stop er udsigten mere enestående end ved det foregående stop. Turen på ”Den Øvre Rute” tager ca. 1 time. Herefter vandrer vi ad den ”Nedre Rute” meget tættere på de brusende vandmasser tæt på selve vandfaldene.

Dagens store klimaks er ”Djævlens Svælg”.  Først kører vi med det lille tog fra Cataratas Station i ca. 20 minutter til Garganta Station. Herefter vandrer vi gennem en hel fantastisk kulisse for at når til ”Djævlens Svælg”, hvor man tæt på de brølende vandmasser se Parana flodens vand forsvinde ned i dybet. Besøget til den argentinske del varer det meste af dagen.

Overnatning i Iguazu.

Morgenmad er inkluderet

14.

Iguazu på den brasilianske side

Dag 14

Vi starter dagen med at krydse grænse til Brasilien og fortsætte ind i nationalparken som omgiver vandfaldene på Brasilien siden. Her hedder de i øvrigt Iguacu. Her er også bygget et gangbro system hvor der er en helt fantastisk udsigt til de mange flotte vandfald på den argentinske side. Der er også en gangbro, hvor man kommer ud midt i faldene men udsigt lige ned i ”Djævelens Gab”, hvilket kan være en våd fornøjelse på grund at den heftige forstøvning af vand. Men rigtig sjovt hvis man har regntøj på.  Undervejs i området kan man støde på små næsebjørne, og vi passerer vi også det berømte hotel ”Das Cataratas”, hvor det er muligt at få en forfriskning.

Efter dagens udflugt er vi tilbage på hotellet, hvor resten af dagen er på egen hånd

Overnatning i Iguazu.

Morgenmad er inkluderet

15.

Fly hjem

Dag 15

Det er blevet tid til at vende næsen hjemad. Vi bliver kørt i lufthavnen efter 14 dages oplevelsesrig rejse

Morgenmad og mad på flyet er inkluderet

16.

Velkommen hjem

Dag 16
Priser
Sorter efter:
Vælg sortering
21. august - 10. december 2017
28.998,-
26.998,-

11. december 2017 - 9. januar 2018
Kontakt os
Kontakt os

10. januar - 23. juni 2018
30.798,-
27.998,-

24. juni - 20. august 2018
33.798,-
30.998,-

21. august - 10. december 2018
30.798,-
27.998,-


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Lima//Iguazu-København på økonomiklasse
 • Lufthavnsskatter og afgifter på den internationale flystrækning
 • Flyrejse Lima-Arequipa/Cuzco-Lima/Lima-Iguazu på økonomiklasse
 • Transfers og transporter både i privat bil og international gruppe jf. program 
 • Offentlig 1. klassesbus Arequipa-Chivay/Chivay-Puno/Puno-Cusco
 • Togrejse Ollantaytambo-Aguas Calientes retur på 2. klasse
 • Overnatninger i delt dobbeltværelse inkluderet morgenmad
 •  1 nat på Wyndham Costa del Sol lufthavns hotel i Lima
 •  2 nætter på  La Casa de mi Abuela i Arequipa
 •  1 nat på El Pozo del Cielo i Chivay
 •  2 nætter på La Hacienda Puno Plaza de Armas i Puno
 •  4 nætter på Ninos Hotel i Cuzco
 •  1 nat på Tunupa Lodge i Ollantaytambo
 •  3 nætter på Yvy Hotel de Selva ved Iguazu
 • Frokost dag 6
 • Entre til Macchu Picchu med privat guide
 • Entreer ved seværdigheder jf dag til dag program
 • Nævnte ture, udflugter og sightseeing er med privat lokal engelsktalende guide i Peru
 • Udflugterne til Collcakløften samt Taquile og Uros i foregår i mindre international gruppe
 • Udflugt til Iguazu vandfaldene på den argentinske side i international gruppe inkl. entre
 • Udflugt til Iguazu vandfaldene på den brasilianske side i international gruppe inkl. entre
 • Gebyr til rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

 

IKKE INKLUDERET

 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales). Obs. Vær opmærksom på, at forsikringen skal dække trekkingrejser i alle højder. Gouda rejseforsikring dækker trekking i alle højder
 • Ekspeditionsgebyr (145,- pr. faktura)
 • Indenrigslufthavnsskatter
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Forplejning udover den nævnte, personlige udgifter og drikkepenge
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”

 

Praktisk information

Bedste rejsetid: Januar-marts, juli, september-november

Type: Individuel kulturrejse samt rundture i alle byer med entreer ved seværdigheder, samt både privat guide og i internationale grupper.

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske.

 

Foredrag

Peru og Inkariget

5. december 2017 · Klokken 17:30 - 19:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Peru og Inkariget

21. marts 2018 · Klokken 17:30 - 19:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Vil du høre mere om rejsen?

Vælg
Kipling Travel A/S
Kongensgade 17A
3550 Slangerup
Telefon 47 16 12 20
Trustpilot