Perus hovedstad: Lima

Hovedstaden i Peru, er byen Lima. Byen er samtidig også landets største by, med omkring 7,2 millioner indbyggere. Byens indbyggere udgør mere end ¼ af landets befolkning, ud af en befolkning på 30 millioner mennesker. Lima er Perus absolutte økonomiske centrum, hvilket har resulteret i en fortsat stigende befolkning.

Selve byen blev grundlagt den 18. januar 1535 af en mand, ved navn Francisco Pizarro. Hovedstaden, har ikke altid heddet Lima, i starten blev den nemlig navngivet noget andet. Hovedstaden blev i starten navngivet “Ciudad de los Reyes” på spansk, som oversat betyder “Kongernes by”. Byen fik dette navn på grund af selve dagen den skulle navngives, som var helligtrekongers dag.

Se vores rejser til Peru


Besøg Perus hovedstad med Kipling Travel

Kipling Travel har rejst i Sydamerika siden 1991, hvilket gør at vi har opbygget en bred vifte af viden indenfor landet og selvfølgelig også af hovedstaden, Lima. Lima byder på unikke kulinariske oplevelser, historiske museer, hyggelige restauranter og shopping. Lima er ved første øjekast en helt “normal” storby, som befinder sig yderst pulserende og livlig. Dog ved andet øjekast opdager man Limas unikke placering, som er ved Perus vestkyst og byens hyggelige atmosfære.

Det er ikke kun i selve Lima, hvor oplevelsen er stor. Der vil nemlig være rig mulighed på en rejse med Kipling Travel, til at besøge de hyggelige byer nær Lima, som er Trujillo i nord og Cuzco i sydøst. Ved disse byer, får man også fornemmelsen af en storby og de er derfor også meget besøgte. Byerne byder såvel som Lima, på et stort udvalg af restauranter, museer og historie.


Byen er bevaret, trods utallige jordskælv

Hovedstaden Lima har mange oprindelige huse fra 1500-tallet beliggende i byens gamle centrum, hvor alle er anlagt i maurisk-spansk stil. Den maurisk-spanske stil kan især ses på de lange, lige gader samt de mange åbne pladser.

Lima er en by, som er præget af jordskælv, hvilket gør at bygninger nogle gange beskadiges. Heldigvis sætter Limas befolkning renovering af historiske bygninger højt . I Limas centrum ligger der mange kirker og klostre, hvor en af den ældste kirke fra 1535, La Merced, i 1746 blev beskadiget. Her sørgede befolkningen for at kirken blev genopført på bedste vis.