Antal dage: 7
Priser fra: Kontakt os
Rejseform: Individuel rejse

Se priser & book

Bjergkursus og Gran Paradiso 4.061 meter

Bjergbestigningskursus i de Italienske alper


Hvor mange skal i rejse
Rejseperiode
Afrejsedato
Pris fra
pr. person
 

Inkluderet

Fly og transport

 • Lokal transport

Overnatninger

 • 3 hotelovernatninger i 2-4 personers værelse
 • 3 overnatninger på refugium i sovesal

Mad

 • Morgenmad og aftensmad er inkluderet

Oplevelser

 • Guiding/instruktion i bjergene efter program
 • På Gran Paradiso engelsktalende bjergguider, 1 guide til 2 deltagere
 • På træningsdagene, engelsktalende lokale bjergguider, 1 guide til max. 4 deltagere

Praktisk

 OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

Ikke inkluderet

 • Transport til/fra Courmayeur
 • Enkeltrejseforsikring/Årsrejseforsikring hvor afbestillingsforsikring op til 30.000 kan tilkøbes
 • Vær opmærksom på, at forsikringen skal dække trekking og bjergbestigning. Gouda rejseforsikring dækker trekking og bjergbestigning i alle højder
 • Afbestillingsforsikring 
 • Forplejning udover det beskrevne
 • Klatreudstyr (kan lejes i Courmayeur)
 • Lifter (beregn op til 80-90 EUR i liftudgifter)
 • Personligt klatreudstyr
 • Personlige udgifter
 • Drikkepenge
 • Moms, særordning for rejsebureauer
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”

 

Praktisk information

Sæson for rejser til Italien

Jan
feb
mar
apr
maj
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

Vejret i Italien

Type: Individuel

Dette er en individuelt, skræddersyet rejse med daglig afrejse. I Kipling Travel arbejder vi med personlig rådgivning og service ud fra vores ønske om at skabe så komplette og gode rejser, som overhovedet muligt. Det handler om forventningsafstemning og tryghed på rejsen.

Ring på 47 16 12 20 for at høre mere.

Sværhedsgrad

Sværhedsgrad

 • Fysik, kondition og højder:

  C (Lettere middel)

 • Teknisk grad:

  2 (Let øvet)

Fysik, kondition og højder: C
Sværhedsgrad C

Teknisk sværhedsgrad: 2
Teknisk sværhedsgrad 2


Sværhedsgrad: 2C til 2C+

Højde: 1.950 - 4.061 meter

Individuelt alpinkursus: min. 2 personer (2 eller 4 deltagere)

Type: Bjergbestigning med UIAA bjergguider

OBS: Der findes mange alpe-bestigninger af ikke-certificerede guider og semiprivate arrangementer. Vær varsom med dem, bjergene er ikke til at spøge med - og det er reelt set forbudt at guide uden UIAGM uddannelsen - udover at der kan opstå rigtig dumme forsikringsproblemer ved evt. problemer.
Alle klatre- og bjergguider hos os- heriblandt Asmus Nørreslet - har selvfølgelig den højeste bjergguide certificering - UIAGM / IFMGA - som er påkrævet for at arbejde i Alperne og er din garanti for sikker og kyndig vejledning.

Program og ænddringer: Ovenfor beskrevet program er en typisk skitse for hvordan turen ser ud, men pga af vejr og vind skal man forberede sig på at der kan komme ændringer helt op til ankomst og undervejs mod toppen af Gran Paradiso, da sikkerheden altid vægtes højst.

Læg mærke til at denne tur udelukkende er et eksempel på en mulig tur, men ikke et decideret og fast program. Et endeligt program kan kun gives omkring syv dage før turens start og kan altså betyde at andre ture kommer på programmet.

Alternativer vil typisk være "Travers af Berner Oberland", 4000 meter bestigninger på den Italienske side af Monte Rosa massivet eller en En kombination af vandring, bjergbestigning, klatring og via ferrata.

Pakkeliste: Bjergbestigning

Kiplings anbefalinger om bjergbestigning: Trekking og bjergbestigning 

 

I løbet af sommeren har vi som oftest gode betingelser for en bestigning af Gran Paradiso - og noget bedre end Mt. Blanc. Skønner guiderne imidlertid at risikoen for et forsøg på bjerget bliver for højt, vil guiderne ændre målet for de sidste 3 dage til andre passende ture. Forhold der kan foranledige en sådan beslutning kan være dårligt vejr, for høj vind, lavinefare, stenfalds fare, men er ikke begrænset udelukkende til disse forhold. Skønner guiden at en deltagere ikke er i tilstrækkeligt i form eller koordineret nok til sikkert at gå mod Gran Paradiso vil denne person af sikkerhedsmæssige grunde kunne blive udelukket for bestigningen. 

Alternative bjerge og ture

Ovenfor beskrevet program er en typisk skitse for hvordan turen ser ud, men pga af vejr og vind skal man forberede sig på at der kan komme ændringer helt op til ankomst og undervejs mod toppen af Gran Paradiso, da sikkerheden altid vægtes højst.

Læg mærke til at denne tur udelukkende er et eksempel på en mulig tur, men ikke et decideret og fast program. Et endeligt program kan kun gives omkring syv dage før turens start og kan altså betyde at andre ture kommer på programmet. 

Alternativer vil typisk være "Berner Oberland", eller bestigninger i en kombination af gletsjervandring, bjergbestigning, klatring og Via Ferrata.

Det er meget vigtigt, at du er indforstået med at turen kan blive lavet om - også undervejs. Således vil det ikke blive et Gran Paradiso kursus og bestigning/forsøg - men tilsvarende alpinkursus og en alternativ bestigning/forsøg.

Vi har normalt tre overnatninger i bjerghytter. Her sover man i sovesale og hver plads har madras, hovedpude og dyne. Der er krav om brug af lagenpose, men det er ikke nødvendigt at tage soveposer og underlag med.

I bjerghytterne bor vi på halvpension. Heri er inkluderet morgenmad og aftensmad.

Morgenmaden er som oftest med brød, mysli og et valg imellem kaffe, te og chokolade. Aftensmaden er en tre-retters menu bestående af suppe, hovedret og dessert. Alle drikkevarer, frokoster og snacks er ikke inkluderet turens halvpension. 

Vi har ikke inkluderet udgiften til lifter i tur-prisen. Det skyldes at vi iblandt anvender flere eller færre lifter. Vores valg af brugen af lifter kan svinge ift. vejr og vind, deltagernes ønsker osv. Bruger vi færre lifter vil deltagerne altså høste fordelen heraf istedet for at have betalt for noget de ikke får. Regn med en udgift på maks 75 euro for ugen. 

At færdes i bjergene indebærer en risiko. Bjergene er et område hvor der altid vil være en objektiv risiko der ikke kan elimineres. Det kan være udefra kommende stenfald, is der pludselig falder, laviner....
Som bjergguide er vi meget erfarne i bjergene og desuden uddannet til at tage de rigtige beslutninger i de situationer vi måtte møde. Vores mål og opgave er at give deltagerne fantastiske oplevelse, der står til mål med deres ambitioner og erfaring. Dette mål hænger sammen med vores prioritet nummer 1: Ikke at gå på kompromis med sikkerheden. På trods af dette kan det gå galt.

Det er vigtigt at deltagere på kurset forstår at deres deltagelse er på eget ansvar og at Asmus Nørreslet og andre guider der arbejder for/med ham ikke kan drages til ansvar for eventuelle hændelige ulykker.

Vil du høre mere om rejsen?