Colombia – The New Frontier

Colombia - The New Frontier

Jomfrueligt og uopdyrket fiskeri

 

I de sidste 40 år har Colombia været lukket land for turister og lystfiskere men det er slut nu. Landet har været i en rivende udvikling og fredsaftaler har betydet at man nu satser stort på turisme.

Stillehavskysten har derfor også været fuldstændigt uberørt i årtier under Farcs besættelse hvilket betyder at der stadig findes et jomfrueligt og uopdyrket fiskeri.

Man kan sammenligne fiskeriet med det man har i Panama men her findes der kun meget få fiskebåde og man har det hele stort set for sig selv.

 

 

 

Tilmed krydrer man det hele med et fremragende Tarpon og Snook fiskeri direkte på kysten helt inde under land.

Desuden findes der en stor bestand af Cubera snapper som er en eftertragtet sportsfisk.

Vores primitive lodge ligger omkring 3 timers sejlads fra nærmeste civilisation.

 1.

Afrejse med fly fra København og ankomst i Medellin

Dag 1
2.

Fly til Bahia Solano og ankomst på lodgen

Dag 2

Vi flyver til den lille kystby Bahia Solano og her stiger vi direkte over i en speedbåd som sejler os ud til vores lodge, en sejltur på ca. 2,5-3 timer. Det er vildt kystlandskab og der er meget få huse på land og næsten ingen mennesker. Vi ankommer til vores primitive, men hyggelige lodge i løbet af eftermiddagen og begynder klargøring af grej til ugens fiskeri. Lodgen ligger helt ude på kanten af Stillehavet og vi nyder stilheden og solnedgang over havet. 

3.

Heldags fiskeri fra båd

Dag 3

Første dag på havet. Vi får fordelt os i bådene og den første dag lader vi nok guiden bestemme fiskeriet da han har fingeren på pulsen. Normalt starter vi altid dagen med at jigge lidt på et rev for at se om fiskene er der, revet ligger på vejen over til de fleste fiskepladser. Her er det jacks, diverse snappers, amberjacks og seabass med flere der fanges. Resten af dagen afgøres af vejret og der prøves lidt af hvert.

4.

Heldags fiskeri fra båd

Dag 4

Samme koncept som første dag men nu er vi lidt klogere på hvad der rør sig i vandet. Det kan være et vi møder nogle stimer med yellow fin tun som er super sjove på kastegrej eller måske er det popperne der skal luftes efter cubera snapper, jacks og roosterfish.

5.

Heldags fiskeri fra båd

Dag 5

Efterhånden som vi får en fornemmelse af fiskeriet kan vi frit vælge hvad vi vil fiske efter. Vi kan dele os op så vi laver en ren trollingbåd der jagter store wahoos og sejlfisk mens den anden båd er en popperbåd som jagter den frygtede og eftertragtede cubera.

6.

Heldags fiskeri fra båd

Dag 6

Noget af det som gør området helt unikt er at der er så mange forskellige arter meget tæt på hinanden. Der er sjældent mere end 10 minutters sejltid til en ny plads. Selv sejlfiskene fanger vi helt inde under land på kastegrej og tunfiskene er ikke langt derfra. Det som især er specielt ved dette sted er at man kan fiske tarpon og snook præcis samme steder som vi fisker efter alle de andre fisk og der er tarpon i rekordstørrelse i vandet.

7.

Heldags fiskeri fra båd

Dag 7

Vores lodge ligger kun få kilometer fra grænsen til Panama og vi kan den sidste dag vælge at gå nordover ind i Panama og prøve pladser som meget sjældent bliver fisket. Eller vi kan prøve nogle pladser tættere på Bahia Solano by da det er her vi overnatter den sidste nat.

8.

Til Medellin

Dag 8

Nu skal vi tilbage til Medellin hvor vi også har tid til at opleve lidt af byen. Det var her Pablo Escobar holdt til og havde sit dynasti. I 80´erne var byen blandt verdens farligste men i dag er den en af Colombias mest populære destination for turister. 

9.

Afrejse fra Medellin

Dag 9
10.

Hjemme i København

Dag 10
Priser
Sorter efter:
Vælg sortering
Pris per person
14. februar 2018
Ledig
29.998,-


INKLUDERET

 

IKKE INKLUDERET

  • Ekspeditionsgebyr (145,- pr. faktura)
  • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
  • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
  • Personligt udstyr og fiskegrej 
  • Mad i Medellin
  • Overvægt på indenrigsfly, 12 kilo inkluderet og beregn ca. 1 USD pr. kilo overvægt
  • Drikkepenge, beregn ca. 150 USD
  • Alkoholiske drikkevare inkl. øl

 


TILKØB

  • Singleværelse på forespørgsel
Praktisk information

Fiskeriet: 

Alle dage foregår fra moderne glasfiberbåde med kraftige motorer. Der er frokost og drikkevare med på båden gratis. Vi er 4 mand i hver båd og vi SKAL være parate til hurtigt at skifte om i grejet da en del af fiskeriet er sightfishing. Ikke så sjældent dukker der en springende sejlfisk og som man kan kaster til eller en stime tunfisk der jagter sardiner.

 

Trolling: 

Her fisker vi efter sejlfisk, wahoo, roosterfish, dorado, tun og måske endda en marlin.

 

Jigging & Popping:

Cubera snapperen er tilstede med en god bestand som ikke er overfisket og den er ikke så sky her. De bor helt inde lang klipperne og kan være meget svære at holde væk fra deres huler når de har bidt på. Man mister en del fisk inden man lærer at holde virkeligt hårdt imod med helt stram bremse. Vi anbefaler en 80 punds line og hjul og stang af kraftigt kvalitet til dette fiskeri.

Popperfiskeriet byder også på roosterfish, jacks, tunfisk og diverse snapperarter. Selv sejlfisk har vi fået på kasterfiskeri.

Jigging på bunden giver jacks, rooster, seabass, amberjack mf.

 

Fiskeri med agn:

Dette fiskeri er stadig uopdyrket men som i resten er verden er det uhyre effektivt. Udfordringen er tit at skaffe de rigtige agnfisk. Men med den rette agnfisk er der næsten garanti for bid af stor rooster eller cubera. Andre fisk på agn er amberjacks, snappere, wahoo, muræner og mange andre.

 

Tarpon og snook:

Dette fiskeri er rigtigt spændende. Det foregår ved at sejle helt tæt ind under land og kaste woblere helt ind i brændingen. Det er faktisk fiskeri med forholdsvis let grej og små agn. Tarpon går sjældent i klipperne. Disse fisk er svære at kroge og man mister som regel 3 ud af fire hug. Bifangster er snook og roosterfish.

 

Opholdet:

Vi bor på en primitiv lodge langt fra alfarvej og den ligger i en lille bitte by direkte ved Stillehavet. Denne strand er den eneste strand på en kyststrækning på mere end 50 kilometer og resten af kysten er klipper og jungle helt ud i vandet. Der er ikke varmt vand i hanerne men servicen er i top og vi får tre måltider om dagen bestående af fisk, kylling og lokale grøntsager. Der er el indlagt og fryser og køl. I Medellin bor vi på godt turistklasse hotel.