Hoteller i Italien

Med en håndfuld af charmerende overnatningsmuligheder i Italien er vores hoteller nøje udvalgt med mål om at komme væk fra masseturismen

Og for at kunne byde på ekstraordinære oplevelser, hvad angår originalitet, charme, mad og ægte italiensk kultur. Vi vil nærmest kalde dem for forkælelse. Alle har gedigne faciliteter samt bad og toilet.

 

Ischia - Napolibugten - Hotel Europa

Hotel Europa har en super beliggenhed ved den gamle bydel Ischia Ponte og den historiske fæstning Castello Aragonese, hvortil der er en vidunderlig udsigt fra hotellets tagterrasse. Havnen ligger kun små to kilometer fra hotellet og kan snildt nås til fods, ligesom den nærmeste sandstrand kun er 200 m. væk. Ischia er kendt for sine mange varme kilder, således har Hotel Europa også sin egen lille kilde i haven, der dagligt fylder den thermalske pool med 34˚ varmt vand.

Hotel Europa, Ischia, Italien

Napoli - Hotel Real Orto Botanico

Med en strategisk beliggenhed i Napolis historiske centrum, nåes de fleste af byens spændende og historiske seværdigheder til fods. Samtidig ligger hotel Orto Botanico lige ved siden af Napolis botaniske have af samme navn - en smuk grøn oase i byens til tider hektiske liv. Flere af værelserne har udsigt over den botaniske have, ligesom hotellet har en skøn tagterrasse med udsigt over parken og Napolis tage.

Hotel Real Orto Botanico, Napoli, Italien

Amalfikysten - Villa Maria

Villa Maria er en lille familiær agriturismo ved Amalfikysten nær Salerno og Ravello. Alle værelser har egen terrasse med vid udsigt over Salerno bugten og Amalfikystens maleriske kystlinie. Al mad på Villa Maria bliver tilberedt af egne produkter, ligesom stedet har egen produktion af vin og Italiens berømte citruslikør ”Limoncello”. Villa Maria ligger perfekt for udflugter til Pompeji og Vesuv, ligesom Amalfikystens pittoreske byer alle er inden for rækkevidde.

Villa Maria, Amalfikysten, Italien

Amalfikysten - Villa Giusso

Midt inde på Amalfikysten, højt beliggende med udsigt over både Napoli- og Salernobugten ligger Villa Giusso. Villa Giusso har en fortid som munkekloster. Den nuværende ejer, Giovanna, viser gerne rundt og fortæller om ejendommens spændende historie.

 

Alle værelser er møbleret med familiens arvestykker. Måltider indtages fælles ved langbordet i det charmerende gamle køkken. Villa Giusso ligger centralt for udflugter til Vesuv, Pompeji og den smukke Amalfikyst.

 

Morgenmad er inkluderet.

Villa Giusso, Vico Equense, Italien

Procida - Napolibugten - La Casa sul Mare

Det hyggelige hotel La Casa sul Mare med kun 10 værelser er beliggende i en gammel palæ-bygning fra det 18. århundrede. Alle værelser har balkon og en enestående udsigt over havet og kysten. Øens (og mange mener Italiens) ubetinget smukkeste by Marina Corricella ligger i gåafstand fra hotellet - det er bl.a. her, at filmen Il Postino (Postbudet) blev optaget.

Hotel la Casa sul Mare, Procida, Italien

Procida - Napolibugten - Hotel 'a Sciulia

Få minutters gang fra havnen i de små brostensbelagte stræder, ligger den gamle historiske palæ-bygning, som nu huser Hotel 'a Sciulia. Med bare 11 værelser, er der en hyggelig stemning på hotellet. Der er en stor have med appelsin- og citrontræer, og en fælles terrasse med behagelige møbler. Den smukke lille fiskerhavn Marina Corricella ligger i gåafstand fra hotellet - det er bl.a. her, at filmen Il Postino (Postbudet) blev optaget.

Hotel 'a Sciulia, Procida, Italien

Rocchetta - La Corte Chiusa

 

La Corte Chiusa - eller "Winery Marchesi Incisa della Rocchetta" er en sand perle beliggende i den ærkeitalienske landsby Rocchetta nær Tanaroflodens bred i Monferrato og nær Asti.

Vingården og gæstgiveriet drives af greve, Filiberto Incisa. Gården og den tilhørende borg i Rochetta har været i Incisa-familiens eje siden middelalderen. Der er fire dejlige værelser, indrettet i piemontesisk stil. Et fantastisk sted.

Man finder ikke Piemonte meget mere ægte, end på Francesca og Filiberto's La Corte Chiusa.

Rocchetta, La Corte Chiusa, Italien

Matera - Locanda di San Martino

Locanda di San Martino er beliggende i hjertet af Materas historiske bydel i de berømte "Sassi di Matera" grotter udhugget i områdets tufsten. Der hviler en helt speciel stemning over dette charmerende hotel, beliggende få hundrede meter fra byens centrale torv. Værelserne er alle indrettet i den gamle grotte stil, der har været brugt i området igennem flere tusinde år – dog nu med alle moderne bekvemmeligheder. Morgenmad inkluderet.

Locanda di San Martino, Matera, Italien

Barolo - Hotel Barolo

Hotel Barolo er et hyggeligt, familiedrevet, pænt hotel fra 1910 med 31 værelser midt i Barolo by. Der er udsigt til borgen og vinmarkerne fra den dejlige terrasse og fra flere af værelserne.

 

Brezza-familien har drevet hotellet og den tilhørende fremragende restaurant Brezza i tre generationer. Familien driver ligeledes egen vingård, hvor de prdouucerer glimrende Barolo. Der kan arrangeres smagninger i restaurantens ypperlige vinkælder.

 

Alle værelser har eget bad og toilet og der er morgenmad inkluderet. Hotellet har dejlig swimmingpool, der er åben i de varme sommermåneder.

Hotel Barolo, Barolo, Italien

Rom - Casa de Fiori

Bedre beliggenhed fåes næppe. Casa de Fiori er et dejligt, lille hotel med kun 6 værelser beliggende midt på Piazza Campo de Fiori, som om dagen benyttes som markedsplads og om aftenen omdannes til en typisk italiensk plads med trattoriaer og restauranter med udendørs servering. Med base midt i det historiske centrum ligger Roms kendte seværdigheder alle inden for gåafstand Casa de Fiori vil være et perfekt udgangspunkt for at opleve den evige stad.

Casa dè Fiori, Rom, Italien

San Gimignano, Casale del Cotone

Rocca degli Olivi og Casale del Cotone er en fantastisk agriturismo beliggende med smuk udsigt til San Gimignano, få kilometer fra byen. Vi er i Siena-distriktet i Toscanas absolutte hjerte og den 300 år gamle stengård er omgivet af 70 hektar vinmarker og olivenlunde. Familien har nænsomt restaureret den gamle, smukke gård. Alle værelserne er velindrettet og faciliteterne gode. Der er swimmingpool og herlige udendørs arealer. En sand perle i Toscanas hjerte. Indkvartering i annekset beliggende et par hundrede meter fra hovedhuset og poolen, eller indkvartering hovedhuset mod mindre tillæg. Der er ikke aircondition på værelserne i hovedhuset.

 

Inklusiv morgenmad.

San Gimignano, Siena Tuscany, Italien

Montaione - Borgo la Casaccia

Denne skønne agriturismo er indrettet i en historisk landejendom fra det 18-århundrede, omgivet af vinmarker og olivenlunde. Beliggende i kort afstand til kulturbyerne Siena, Firenze, Pisa, Lucca og San Gimignano. Lejlighederne er nyindrettede i ægte toscansk stil med blotlagte bjælker, fliser og rustik indretning. Ejendommen er omgivet af et pragtfuldt, stort havekompleks med swimmingpool, og ligger kun tyve minutters gang fra Montaiones historiske centrum.

Borgo la Casaccia, Montaione, Italien

Stella Cilento - I Fornari

Midt i nationalparken Cilento finder vi I Fornari, en gammel olivenfarm, som stadig har produktion af egen olivenolie. I Fornari er nyligt istandsat med respekt for husets historie og det omkringliggende landskab.

 

Alle værelser har egen terrasse med smuk udsigt over nationalparken. I Fornari serverer en udsøgt morgenbuffet med diverse hjemmelavede marmelader og søde sager. Der er utallige vandre- og cykelmuligheder i området, og besøg endelig også det 2500 år gamle tempelområde ”Paestum”.

 

Morgenmad og aftensmad er inkluderet.

I Fornari, Stella Cilento, Italien

Arezzo - Fattoria Santa Vittoria

Så langt øjet rækker er der vinmarker og olivenlunde i Arezzo-området omkring Fattoria Santa Vittoria. Marta Niccolai overtog gården efter faderen i 1995 og har derefter skabt denne pragtfulde agriturismo, som hun forståeligt er stolt af.

Intet på Fattoria Santa Vittoria er overladt til tilfældighederne og værelserne er store, pæne og velindrettede i smagfulde farver. Møblerne er gamle og rustikke. Badeværelserne er pæne og meget rene, desuden er der nye, veludstyrede køkkener samt en stor stue til fri afbenyttelse. Der er masser af udendørs plads og de har en dejlig swimmingpool.

Kort sagt er Marta’s Fattoria Santa Vittoria en lille dejlig oase midt i vinlandet.

Agriturismo Fattoria Santa Vittoria, Italien

Radda in Chianti - Fattoria Poggerino

Super beliggenhed midt i det berømte Chianti Classico vindistrikt og kun få kilometer fra middelalderbyen Radda in Chianti.

Fattoria Poggerino er en mindre, økologisk vingård, som tillige har produktion af olivenolie samt frugt og grønt til eget forbrug. Landejendommen ligger omgivet af grønne vinmarker og består af smukt istandsatte stenhuse med alle moderne faciliteter. Der er mulighed for indkvartering i lejlighed (kun lørdag/lørdag) eller i dobbeltværelse (fri ankomst/afrejse). De store kulturbyer Firenze og Siena er begge i nem kørselsafstand fra Fattoria Poggerino, der således ligger lige i hjertet af Toscana.

Fattoria Poggerino, Radda in Chianti, Italien

Barbarano - Agriturismo Il Castello

Herregården Il Castello fra det 15. århundrede ligger i hjertet af Veneto regionen og er i nær afstand til både Venedig og Verona, som vil være oplagte udflugtsmål. Ejendommen er omgivet af smukke haver til fri afbenyttelse for gæsterne og har en skøn udsigt over dalen mod Barbarano. Gæstelejlighederne ligger i en historisk bygning fra det 17. århundrede som anneks til hovedhuset. Lejlighederne er fuldt udstyret med eget køkken, samt bad og toilet og er møbleret med familien Marinonis egne møbler - de fleste af lejlighederme med udsigt over det omgivende landskab.

Castello, Barbarano, Italien

Calabrien - Le Farnie

Le Farnie er en dejlig og lille agriturismo med blot fem værelser i et nyrenoveret hus fra slutningen af 1800-tallet.

 

Det ligger som en del af et arbejdende økologisk landbrug, hvor hovedvægten er lagt på produktion af førsteklasses jomfruolivenolie fra 400 oliventræer, som er ca. 25 år gamle. Ud over olien produceres økologiske grøntsager, frugt, druer og æg.

 

Værstparret hedder Carla Cordischi og Carlo Piragine og de fortæller med glæde om arbejdet på gården og viser rundt. De kender området som deres egen bukselomme og de giver gerne gode råd om, hvor og hvordan aktive gæster kan få det bedste ud af besøget.

 

Priserne inkluderer morgen- og aftensmad

Le Farnie, Altomonte, Italien

La Morra - Barolo Ferrero

Fratelli Ferrero er en herlig, lille vingård beliggende i regionens absolutte vinmekka, La Morra, nær Barolo og Alba. I La Morra produceres nogle af områdets ypperste Baroloer - og udsigten fortæller da mildt sagt også, am man er i midten af vinlandet - og i kulturhøjborges nærhed. Vingården ejes og drives af Renato og danske Nina Ferrero.

På selve vingården er der to mindre og en større lejlighed, alle med køkkenfaciliteter. Lejlighederne er relativt små, men absolut dejlige. Lad det også være sagt, at gårdens vine er stærkt vanedannende.

Barolo Ferrero, La Morra, Italien

Paestum - Borgo la Pietraia

På kanten af Nationalparken Cilento, 7 km. fra byen Pasteum og 47 km. fra Amalfikysten, finder vi underskønne Borgo La Pietraia. Beliggende ved foden af Sottano-bjergene giver Borgo La Pietraia uspolerede udsigter udover dalen og det Tyrrhenske Hav.

Villaen har 12 værelser med en lækker, moderne indretning samt aircondition, TV, minibar og wifi. Alle værelserne har privat terasse, der åbner ud mod havet. Herfra kan solnedgangen over Middelhavet nydes i bedste omgivelser. 

Hotellet fremstår i harmoni med de naturlige omgivelser. Her har man bygget med sten fra de omkringliggende bjergsider og malet døre og karme i stærke farve, der giver en varm, glødende atmosfære. Hotellet har både en dejlig have og en swimming pool, hvorfra man kan nyde de forrygende udsigter. 

Fra hotellet er der ikke langt til byen Pasteum, hvor man kan besøge de arkæologiske ruiner af den gamle romerske by og de doriske templer.

Borgo la Piestraia ved den lune Middelhavskyst kan kun anbefales varmt!

Strada Provinciale 13, 84047 Capaccio SA, Italien

Cascina Vrona

Cascina Vrona er en vidunderlig lille Agriturismo beliggende med den skønneste udsigt i bakkerne ved landsbyen Monteu, tæt på Canale. Vi er nu i Roero distriktet, der ligger lige op ad Barolo distriktet.

Værtsparret Piera og Rino tager i mod, og Piera tryller herlige egnsretter frem til middag, mens Rino diverterer gæsterne og sørger for, at ingen tørster i restauranten. Dette lille sted byder simpelthen på det mest fænomenale vinkort (og så til yderst rimelige priser).

Værelserne er rigtig gode og der er en dejlig swimmingpool med udsigt til bakkelandet omkring agriturismoen og vi kannæsten ikke anbefale Cascina Vrona nok.

Canale - Cascina Vrona

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål.