Verdens bedste Kilimanjaro trek - Dansk rejseleder

Kiplings 8 dages Kilimanjaro bestigning

Du vil gerne på toppen - og derfor skal du vælge 8 dages ruten på Kilimanjaro

 

Ønsker du så at komme så tæt på topgaranti, som man nu kan, er der ingen tvivl om at vores 8 dages Kilimanjaro trek, er markedets bedste i forhold til topchancer og akklimatisering - udover at det giver større ro på trekkingturen.

Har du før oplevet problemer i højden, er Kilimanjaro 8 dages ruterne de allerbedste, her vil vi foreslå den sikreste vej til Afrikas top som følger - det fås ikke bedre. Den er desuden - som den eneste rute på Kilimanjaro - velegnet til unge på Kilimanjaro trekking (fra 15 år).   

Ring eller skriv endelig til os - en af vores absolutte spidskompetetancer er netop bjergene og akklimatisering og optimering af topsuccessen på et Kilimanjaro trek.

 

Vi har altid kun haft 7 dages og 8 dages ture på Kilimanjaro, aldrig 6-dages turene - og slet ikke 5-dages turene.

Vi kan og vil aldrig garantere at man kan toppe Kilimanjaro, men ikke desto mindre så er alle til dato i skrevne stund (juni 2016) kommet på toppen af Kilimanjaro på vores specielle 8-dages rute. Den koster lidt ekstra, bla. en feriedag mere - men din totaloplevelse er større og bedre, risikoen for højdesyge mindre - og sandsynligheden for at nå toppen mange gange højere.

Velkommen til Kiplings Kilimanjaro - verdens bedste Kilimanjaro trek i roligt tempo!


 • Giv dig selv den bedste mulighed for at bestige Kilimanjaro
 • Stor topchance på Kilimanjaro med 7 dages trekking på bjerget 
 • Machame (Whisky ruten) – store oplevelser, stor topchance, stor sikkerhed
 • Professionelle engelsktalende lokale bjergguider
 • Vi anbefaler aldrig 6 dage på bjerget. Gør det ordentligt og kom på toppen!
 • Rutevalget er afgørende, du kan læse mere om Kilimanjaros ruter her

1.

Afrejse mod Afrika, Kilimanjaro Airport, Tanzania

Højdekurve Kilimanjaro

Afrejse fra København mod Kilimanjaro Airport, hvor vi ankommer om aftenen. 

Ved ankomsten til Tanzania står vores mand klar med et Kipling Travel skilt i lufthavnen. Transfer til Hotel Springland i Moshi.

Velkommen til Tanzania.

Mad på flyrejsen er inkluderet.

2.

Fridag og forberedelse til Kilimanjaro, Moshi

Hotel Springlands Kilimanjaro

Moshi ligger i skyggen af Kilimanjaro, som nærmeste nabo til Afrikas mægtigste bjerg. Vi har heldigvis dagen fri til at komme os oven på flyrejsen og opleve Moshi.

Der er et lille forberedelsesmøde til selve Kilimanjaro-trekket og ellers mulighed for at kigge på byen eller slappe af ved hotellets pool. Moshi er en herlig by med masser af butikker og ikke mindst små markeder, hvor kvinderne sidder og sælger deres flotte stabler af agurker, gulerødder og æbler med mere. Der er desuden basarområder.

Overnatning på Hotel Springlands.

Morgenmad er inkluderet.

3.

Mod Kilimanjaro National Park og første lejr, Mti Mkubwa 2.685 meter

Dag 3

Fra Springlands, kører vi med vore folk nordover til Kilimanjaros vestre flanker. Vi fortsætter til Kilimanjaro Nationalpark i 2.250 meters højde. Her er vi ved Londorossi Gate og bliver indskrevet på bjerget. Vi får en kort information om de gode regler, som Kilimanjaro er underlagt. Fra Londorossi fortsætter vi mod Lemosho lysningen, hvor vandreturen begynder.

Opstaren er rimelig, vi går i skiftevis tæt og mere åben skov, hvor der til tider kommer dyr igennem. Dog er det som oftest den smukke sorthvide Colobusabe og fugle vi ser. Det er et af Kilimanjaros smukkeste skovområder. Efter 3-4 timers vandring på Kilimanjaros nederste flanker, kommer vi til lejren Mti Mkubwa, også kaldet Big Tree Camp i 2.685 meters højde.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

4.

Over calderaet til Shira plateauet. Shira I, 3.400 meter

Shira Plateau

Vi vandrer videre op gennem Lemosho-skovene og stiger op hvor udsigterne langsomt åbner sig op. Når vi krydser 3.000 meters højde, ankommer vi til den oprindelige tinde på Kilimanjaro, nemlig den nu nedsunkne Shira vulkan - og dermed det forrygende Shira Plateau. 
Landskabet er med et ændret til en stor flad næsten savanneagtig højdal i 3.400 meters højde og lejren Shira 1 ligger med fantastisk udsigt til calderaet (kraterkanten) og selvfølgelig Uhuru Peak - eller Kibo, dvs. Kilimanjaros tinde som troner omtrent 2.500 meter over hovedet på os. En flot dag, hvor vi bliver "etableret på bjerget" og en fantastisk dag til højdetilvænningen.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

5.

Det store Plateau til "Katedralen" og Shira II camp, 3.840 meter

Shira Cathedral, Shira2

Vi er slet ikke færdige med Shira endnu, og tager turen tværs over højlandet, hvor der er markant færre trekkere, end på resten af bjerget. Der kan være små gnavere, en sjælden antilope og selvfølgelig den markante Kilimanjaro kæmpe-lobelia. 

Vi øger vores akklimatisering og ser om vi er friske til at gå nordover til kraterkanten, hvor vi har vores eget lille Kipling-bjerg, kaldet "Katedralen", eller Shira Cathedral. 

Efter et par timers jævn og let vandring kommer vi til foden af "Katedralen", som vi "bestiger" for at øge akklimatiseringen og fordi der mildt sagt er en vrdensklasseudsigt fra toppen. Vi kan se ned mod Shira og ned mod den uhyre populære Machame rute, også kaldet Whiskyrute, der er ganske populær.
i kan selvfølgelig også se selve Kilimanjaros top, Uhuru Peak. Vi går nedad for at stige de sidste meter op til Shira II lejren og ankommer efter 6-7 timers skøn vandring til lejren. Overnatning i Shura II (Shira Hut), i 3.840 meters højde.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

6.

Via Lava Tower til Barranco Hut 3.950 meter

Barranco Hut Camp

Velkommen til en af Kilimanjaros trekkets flotteste dage. Allersidste del af Shira-plateauet rejser sig dovent over lejren. En fin lille sti med herlig udsigt til Shira Cathedral og Mount Meru fører til et mere råt og bart landskab.

Vandringen fortsætter 3 timer til den store, smukke monolit klippe Lava Tower i 4.500 meters højde. Toppen af klippen i 4.600 meters højde er opnåelig for let øvede klatrere – og udsigten er formidabel. Men også det lille pas, hvor stien ligger, er fantastisk smukt.

Efter en lille pause fortsættes ned ad en god sti, hvor der ofte ses lammegrib og småfugle på vejen ned gennem en smuk dalsænkning. Her er også to af Kilimanjaros mest berømte blomster, den store træagtige Giant Groundsel samt den kuglerunde sukolent, Giant Lobelia, som er åben om dagen og lukket om aftenen. Det sidste stykke er smukt, og ankomsten til Barranco Hut lejr i 3.950 meter er storslået med udsigt til toppen af Kilimanjaro, et smukt drop ned til dalbunden samt, ikke mindst – mod øst den 300 meter høje Barranco væg. 

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

7.

Over Barranco Wall til Karanga 4.000 meter

Barranco Wall

Efter en smuk morgen med udsigter i verdensklasse er der ca. 1 times vandring over den stejle og smukke Barranco væg. Det ser ved starten skræmmende ud, men stien er faktisk ret god. Et par steder skal der holdes fast, men ellers er ”faren” et optisk bedrag. Efter ca. 2 timers vandring nås toppen af væggen. Landskabet har igen skiftet karakter. Den afro-alpine bjergørken har store plateauer, vulkansk klippe og Kilimanjaros top i højsædet.

Der er to lejrpladser ved Karanga, én i bunden af dalen og én efter 30 minutters stejl stigning. Vi satser på den øverste lejr, hvor der er en halv hviledag til yderligere akklimatisering i ca. 4.000 meters højde, der vil gøre godt inden topforsøget. Har vi mod og kræfter, er der en smuk aftentur opad bjerget mod Kilimanjaro. Vi kan se vejen ind mod toppen og Barafu hytten, som er morgendagens mål. I lejren er der små stribede mus og utallige hvidnakkede, frække ravne.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

8.

Barafu lejren i 4.600 meters højde

Dag 8

Det er en vandremæssig let dag, præcis som gårsdagen, som går over små højderygge, over småklipper, gennem smådale, kløfter og store plateauer inden den sidste hårde stigning op til Barafu i 4.600 meters højde. I alt tager turen 3-5 timer. Lejren ligger øde og barskt på et fremspring. Barafu betyder sne, men det er adskillige årtier siden, der sidst var permanent sne i Barafu, om overhovedet nogensinde. Går vi et lille stykke, kommer det smukke bjerg Mawenzi, som er 5.149 meter højt, til syne med sine vilde klippespidser. Desuden ses Marangu-ruten og vejen mod toppen af Kilimanjaro med Stella Point som højeste udsynstop. Eftermiddagen er fri. Der er aftensmad omkring 16:30 for at sikre et godt hvil.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

9.

Stella Point 5.700 meter - Uhuru Peak 5.895 meter

Toppen af Kilimanjaro

Ved 23-tiden er der te og lidt morgenmad samt frisk drikkevand og en lille madpakke. Det er ubetinget turens klimaks og hårdeste tørn. Det er en drøj omgang at nå toppen af Afrikas højeste bjerg, og der skal beregnes en dag på 10-15 timer.

Første del af opstigningen går relativt let opad. Efter en lille times vandring bliver det stejler,e og flere højdemeter vindes. Det er mørkt og kan være koldt. Vandringen foregår i pandelampens skær med tankerne på, hvor smuk solopgangen fra Stella Point mon er. Efter 6-7 timers vandring nås kraterkanten og Stella Point i 5.700 meters højde. Først føles du træt, men ved ankomsten til kraterkanten kommer der fornyede kræfter og den sidste times vandring til Afrikas højeste top er i den forbindelse småting. Det går ad en smuk bred grat med udsigter i verdensklasse til selve krateret, Afrikas store savannelandskab og ikke mindst de store isklipper, der ligger ved Northern- og Southern Icefield, samt Rebman-gletsjeren. Selve toppen er markeret med et stort skilt. Alt afhængigt af tiden, og vejret tilbringes 15-20 minutter på toppen inden nedstigningen til Stella Point, hvor der er 2-3 timer ned til Barafuhytten. Her er der et velfortjent hvil, inden det går ned af den nyrenoverede Mweka-sti. For de trætte ben er første del hård, men vandringen er let.

Vi kommer hurtigt ned under 4.000 meters højde. Efter et lille hvil går det gennem skov igen og efter 1½ time nås Upper Mweka Camp, som ligger i en busket cypres-skov. Herefter er der endnu en god times gang ned til den herlige lejrplads ved Mweka i 3.100 meters højde. Her ligger teltpladserne spredt i skoven, hvor der er masser af fugle. Efter indskrivning i nationalparkbogen er der mulighed for at købe øl og vand. Alt i alt har det været en af de hårdeste vandredage, vi kan opleve – men også en af de mest oplevelsesrige.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

10.

Til Nationalpark-gaten og Moshi

Dag 10

Turen går ned i en bemærkelsesværdig smuk og tæt bevokset skov med store tropetræer behængt med guirlandemosser. Her kan vi være heldig at se små aber og den store, smukke colobusabe højt i træerne. Det tager normalt 2½-3 timer at gå de 1.000 meter ned til nationalparkens hovedkvarter. Ben og knæ er trætte af gårsdagens strabadser, men den bemærkelsesværdige skov gør, at vi nemt glemmer besværlighederne. Der uddeles bevis på bestigningen, inden køreturen ad god vej gennem kaffeplantager tilbage til Moshi. Vel tilbage på hotellet kan eftermiddagen nydes og kan med ro sidde og se på Kilimanjaro og Afrikas sne.

Morgenmad er inkluderet.

11.

Fridag i Moshi (mulighed for dagsafari tur)

Moshi og dag-safari

Vi holder ehn velfortjent hviledag i Moshi, hvor vi enten går en tur i området, går op i byen - eller slapper af i hotellets have og ved poolen. For de aktive kan der nås en dagsafari i Arusha som kan bestilles på hotellet).

Om aftenen er der transport til lufthavn for hjemrejse.

Morgenmad er inkluderet.

12.

Hjemrejse samt ankomst til København

Moshi Tanzania

Ankomst København efter en fantatsisk trekkingtur på Afrikas højeste bjerg, Kilimanjaro.

Mad på flyrejsen er inkluderet.

Velkommen hjem.

Priser
Sorter efter:
Vælg sortering
Pris per person
Se 7 dages rejserne her
22. januar 2018
Ledig
25.998,-


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Kilimanjaro retur med KLM på økonomiklasse
 • Lufthavnsskatter og –afgifter
 • Lokal engelsktalende guide og hjælpeguider
 • Bærere til egen bagage (du skal ikke bære bagagen selv)
 • Bærere til al fælles udstyr
 • Transfers og transporter
 •   3 nætter på Hotel Springlands i Moshi (inkl. tidlig check-in ved ankomsten/sen check-ud på hjemrejsedagen)
 • Morgenmad i Moshi
 •   8 dages Kilimanjaro trek med 7 nætter på bjerget efter program
 • Eget køkkenhold (kok og køkkendrenge), der tilbereder alle måltider
 • Overnatning i 2-personers telt på Kilimanjaro
 • Morgenmad, frokost og aftensmad
 • Drikkevarer til maden samt te/kaffe på bjerget
 • Måltider som beskrevet i programmet
 • Kilimanjaro bestigningstilladelse (afgifter til Nationalparkerne på Lemosho ruten)
 • Kilimanjaro Rescue Fee
 • Forsikring af det lokale mandskab
 • Ny VAT/turistskat
 • Ekstensivt informationsmateriale med pakkelister og gode råd etc
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

IKKE INKLUDERET

 • Ekspeditionsgebyr (145,- pr. faktura)
 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales). Obs. Vær opmærksom på, at forsikringen skal dække højdeturer og bjergbestigning. Gouda rejseforsikring dækker bjergbestigning og trekking i alle højder.
 • Visum til Tanzania (fås ved ankomsten i lufthavnen)
 • Forplejning udover den nævnte og personlige udgifter
 • Personligt udstyr
 • Drikkepenge, beregn ca. 250-280 USD (de velfortjente drikkepenge afleveres på hotellet efter trekket for at sikre en korrekt fordeling)
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamburg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”

 

Praktisk information

Gradering: Middel = C (topdagen D/E) Dette er den langsomme og "blideste" Kilimanjaro rute, man kan opnå. Den giver bare bedre tid undervejs!

Højde: 1.900 - 5.895 meter

Gruppestørrelse: 10-18 deltagere

Type: Trekkingtur med dansk rejseleder

Udstyrsliste: Kilimanjaro pakkeliste

Mountains.dk: Kilimanjaro

Vælg den rigtige rute: Kilimanjaros ruter

 

 

Du vil gerne på toppen - derfor 8 dages ruten på Kilimanjaro

Kilimanjaro-summit

 Lemoshi - Shira kombinationsruten, Kilimanjaro i roligt tempo og kangsom opstigning

Lemosho-Shira-ruten på 8 dages ruten er nøje udvalgt, da den udover bevisligt at være den mest succesrige rute, bestemt også er Kilimanjaros mest fascinerende trekkingrute – og så helt klart med den allerbedste akklimatisering - der gør det muligt at præsentere muligheder, der kun er de få forundt da mange vælger de kortere ruter. 

Lemosho begynder ved Londorossi Gate 2.250 meter, hvor vi fortsætter i jeep til startpunktet omkring 2.400 meters højde, hvor noget af Kilimanjaros flotteste landskab opleves. Vi går i en fantastiske skov, hvor der blandt andet lever elefanter, aber og leoparder, dog ser vi dem sjældent. Skoven stopper i knap 3.000 meter, hvor vi kommer op på det store Shira plateau. Her lever bøfler, den smukke antilope eland-antilopen samt ræv og et væld af fugle. Turen følger derefter en del af Shira plateauet og går tværs igennem bjerget via Machame, Umbwe og Mweka-ruterne, indtil det går mod toppen fra Barafu-hytten i 4.600 meters højde.

Dette rutevalg giver altså klart de bedste forudsætninger for at komme på toppen, udover at det nok er den mest varierede og smukkeste af alle ruterne på Kilimanjaro. Nedstigningen foregår på den nyrenoverede Mweka-rute, som går gennem den mest storslåede skov med smukke sort-hvide Colobus aber og mange andre dyrearter.

Så har du mod på en ekstraordinær ferie med god, krævende, smuk vandring, er der meget god mulighed for at komme på toppen af Kilimanjaro og at opleve et ganske og spændende Afrika, hvor naturen er i højsædet. 
Kilimanjaro kan gøres på 5 og 6 dage, ofte med højdeproblemer som følgesvend. Derfor anbefaler vi altid 7 dage på bjerget på den flotteste rute - oplev Lemosho og Shiraruten med færre mennesker og vidunderlig smuk vandring. Ja, det koster lidt ekstra, men giver bedre vandring, større variation og bedre sikkerhed og akklimatisering - og dermed den største chance for at nå toppen af Afrika.
Vi har over årene forædlet Kilimanjaro - men selvfølgelig aldrig gået 6-dages ruterne - og har siden 2003 indlagt Shira Cathedral og Lava Tower for at få større udbytte på Kilimanjaro, men ikke mindst for at have den bedst mulige højde akklimatisering. Og det virker. Til dato har vi aldrig mødt andre grupper på "Katedralen".

Velkommen til Kiplings Kilimanjaro trek.

 

Kilimanjaro med børn

Kilimanjaro-summit

Godt nok siger nationalparkens regler, at man kan bestige Kilimanjaro fra 12 år - nogle bureauer siger samtykkende OK, når det nu står på papiret.

Men det vil vi dog på det kraftigste fraråde - og man kan ikke umiddelbart tage børn under 15 år med på Kilimanjaro med Kipling Travel.

Det er af den ret simple årsag, at børn akklimatiserer væsentlig dårligere og langsommere, end voksne. Det er måske ikke videnskabeligt bevist, men erfaringsmæssigt er der ikke noget at komme efter.
Derfor bør man seriøst overveje om man vil udsætte børn for den store højde i en for tidlig alder - højderne er kort sagt ikke til at spøge med, det slår potentiel ihjel.

Det sætter rutevalget i absolut fokus, da unge er væsentlig mere eksponeret for højderne, end I forældre. Det betyder ingenlunde, at det ikke kan lade sig gøre, vi har masser af familier på toppen af Kilimanjaro hvert eneste år - blot skal det gøres rigtigt.

Helt generelt er der stor forskel på antallet af dage på bjerget, og her har vi altid brugt vores egen bjergerfaring, som udgangspunkt for Kilimanjaro. Og det handler kort om at have en god oplevelse på sikker grund med optimal  sikkerhed og ikke mindst de bedste muligheder for at nå toppen. Det er for os afgørende - ikke den kortsigtede pris eller hvor hurtigt man kan komme op.

Lang historie kort – skal I på Kilimanjaro med børn (over 15 år), skal I på 8 dages ruterne Lemosho eller Machame. Det giver lidt kortere dage, langt bedre akklimatisering – og formodentlig noget nær så stor sikkerhed for at komme på toppen af Kilimanjaro, som man kan give.

 Kontakt os endelig for yderligere oplysninger eller et tilbud, vi har erfaringen og viden om højder, som får jeres familie sikkert på Kilimanajro 

 

Højder - det er vigtigt at vælge den rigtige rute

Højdetilvænning er vigtig for optimale topchancer

Kilimanjaro handler om akklimatisering – højdetilvænning, og den tager tid at opnå - derfor har vi i Kipling Travel altid 7 dage på vores Kilimanjaro trekkingture. Desværre koster det lidt ekstra, men det er det hele værd - for rejsens kvalitet optimeres ganske voldsomt og det giver sikkerhed og langt større topchancer. Se blot højdeprofilen på vores Kilimanjaro ture, hvor vi har en god og langsom tilvænning og samtidig en del ekstra højdeture som yderligere hjælper til akklimatiseringen.

Du kan læse mere om Kilimanjaros forskellige ruter her 

Se inspirerende video fra Kilimanjaro her

Lemosho-Shira-ruten - Kilimanjaros bedste og flotteste

Lemosho

Kilimanjaro bestigning - vi anbefaler den mindre besøgte Lemosho-Shira rute

Lemosho-Shira-ruten er nøje udvalgt, da den nok er Kilimanjaros mest fascinerende trekkingrute - med den bedste akklimatisering - der gør det muligt at præsentere muligheder, der kun er de få forundt. Her krydser man det store Shira-plateau og går op på den lille top på graten (Shira plateauets caldera), Shira Cathedral, hvilket er en meget flot tur. Desuden er der, for de stærke, mulighed for at gå videre op over Lava Tower og hele vejen op til Arrow Glacier camp i bunden af Western Breach Wall, hvilket øger akklimatiseringen yderligere.

Lemosho begynder ved Londorossi Gate 2.250 meter, hvor vi fortsætter i jeep til startpunktet omkring 2.400 meters højde, hvor noget af Kilimanjaros flotteste landskab opleves. Vi går i en fantastiske skov, hvor der blandt andet lever elefanter, aber og leoparder, dog ser vi dem sjældent. Skoven stopper i knap 3.000 meter, hvor vi kommer op på det store Shira plateau. Her lever bøfler, den smukke antilope eland-antilopen samt ræv og et væld af fugle. Turen følger derefter en del af Shira plateauet og går tværs igennem bjerget via Machame, Umbwe og Mweka-ruterne, indtil det går mod toppen fra Barafu-hytten i 4.600 meters højde.

Dette rutevalg giver altså klart de bedste forudsætninger for at komme på toppen, udover at det nok er den mest varierede og smukkeste af alle ruterne på Kilimanjaro. Nedstigningen foregår på den nyrenoverede Mweka-rute, som går gennem den mest storslåede skov med smukke sort-hvide Colobus aber og mange andre dyrearter.

Så har du mod på en ekstraordinær ferie med god, krævende, smuk vandring, er der meget god mulighed for at komme på toppen af Kilimanjaro og at opleve et ganske og spændende Afrika, hvor naturen er i højsædet. 
Kilimanjaro kan gøres på 5 og 6 dage, ofte med højdeproblemer som følgesvend. Derfor anbefaler vi altid 7 dage på bjerget på den flotteste rute - oplev Lemosho og Shiraruten med færre mennesker og vidunderlig smuk vandring. Ja, det koster lidt ekstra, men giver bedre vandring, større variation og bedre sikkerhed og akklimatisering - og dermed den største chance for at nå toppen af Afrika.
Vi har over årene forædlet Kilimanjaro - men selvfølgelig aldrig gået 6-dages ruterne - og har siden 2004 indlagt Shira Cathedral og Lava Tower for at få større udbytte på Kilimanjaro, men ikke mindst for at have den bedst mulige højde akklimatisering. Og det virker. Til dato har vi aldrig mødt andre grupper på "Katedralen".

Velkommen til Kiplings Kilimanjaro trek.

Trekking på Kilimanjaro - Træning, fysisk form med mere

Det skal du vide om Trekking på Kilimanjaro

Vi har været på Kilimanjaro mange gange før og er måske Danmarks mest bjergvante rejsebureau. Derfor er vores rute på Kilimanjaro også længere end de flestes. Dette giver en større oplevelse og ikke mindst en større topchance og under alle omstændigheder en bedre topdag. Vores ekstrature til Shira Cathedral, Lava Tower og (evt. Arrow Glacier Camp) giver den akklimatisering, der gør Kilimanjaro til en god tur.

Kiplings Kilimanjaro-ture er omhyggeligt planlagt for at give deltagerne den bredeste indsigt i Afrikas højeste bjerg. Vi kommer gennem flere klimabælter og landskaber, da Lemosho-Shira ruten traverserer halvvejs rundt om bjerget. Vi kommer til at gå i varme som kulde, i skov som tundra og moorland og ikke mindst i den afro-alpine ørken.
Kilimanjaro kræver ingen forkundskaber - du behøver altså ikke at være klatrer eller bjergbestiger for at deltage, turene er planlagt så alle med god fysik kan være med. Vi er dog på Afrikas højeste bjerg og det går op, op og op, men terrænet er varieret - og selvfølgelig kan det til tider blive hårdt. I sær topdagen er en lang nyser med op til 12-14 timers vandring.

På rejserne er et større lokalt hold med til at få tingene til at køre. Det består af bjerg-guider, kok, bærere, og den danske rejseleder, der binder det hele sammen. Dette hold vil sørge for alt det praktiske, som at finde en lejrplads, slå teltene op, lave mad, bære al bagage, ex kogegrej, mad, borde, stole, telte, brændstof mm. Du bærer selv et minimum af bagage. Kun det, der skal bruges i løbet af dagen, det være sig et kamera, trøje, penge og pas, 2 liter vand og lignende. Der er bærere til at tage sig af mad, fælles udstyr og din bagage.

Vi er selvforsynende på hele trekket, så Kilimanjaros sårbare egne ikke belastes af skovhugst til brænde, affaldsproblemer mm. Det er derfor vigtigt, at vi holder bjerget rent, hvilket vi selvfølgelig håber I alle hjælper med.

En dag på Kilimanjaro
På en normal vandredag bliver vi vækket ved solopgang med en kop varm te og efter 5 minutter kommer der en balje varmt vaskevand. Vi pakker sammen, morgenmaden bliver serveret, og vandringen starter så omkring kl. 7:30-8.00.
Formiddagsvandringen varer omkring 2-4 timer, hvorefter vi holder frokost et sted undervejs. Vi har madpakker med og kan derfor selv bestemme stedet. Herefter vandres indtil ca. 15:00 - 16:00, hvor lejren - med en kop te - nås. Resten af eftermiddagen går med at studere naturen rundt om de herlige lejre eller slappe af. Du kan koncentrere dig om at opleve, nyde det og suge til dig.

Lidt om fysisk form
Kort sagt kan du ikke være i for god form - ej heller være for godt forberedt. Topdagen på Kilimanjaro er, efter mange deltageres opfattelse ”deres livs hårdeste” – det er en strid dag, og du skal være godt forberedt. Lange gåture inden afgang, løb, cykling, sport, og en aktiv livsstil hjælper. En intensiveret og god portion træning op til afrejse er absolut anbefalelsesværdig. Vi kan kort opsummere, at udover gedigen træning i god tid, er topdagen på ca. 12 timer, hvorfor vi anbefaler, at du inden afgang har været på en god 12 timers tur med rygsæk i Danmark. Den korte version er, at jo bedre fysisk forberedt du kommer, desto bedre og lettere en tur får du.

Bærere på Kilimanjaro
Bærervelfærd er vigtigt for os, da vi gennem snart 30 år i bjergene har set adskillige eksempler på for dårlige kår for bærere/portere i bjergene rundt om i verdens bjergegne.
På Kilimanjaro er vi en af de eneste, hvor bærerne får løn - og faktisk elektronisk overført således, at der ikke kommer "spild" undervejs. Desuden følger vi IPPG's anbefalinger og støtter organisationen The Mount Kilimanjaro Porter Society (MKPS). Drikkepengene efter turen er således ikke reel løn, men et uvurderligt bidrag til ellers ganske økonomisk dårligt stillede familier. Så betal drikkepengene med glæde - det er fantastisk hvad guider, køkkenhold og bærere gør for at vi får gode oplevelser på Kilimanjaro.

Vi kan kun tilråde at du træner lidt, inden trekkingturen på Kilimanjaro. Umiddelbart vil vi tilråde fysiske aktiviteter ca. tre gange om ugen – meget gerne 3-4-5 måneder op til afrejse. 
Kilimanjaro træningen, som minder meget om træning til Everest base camp og Himalaya trekkingure – dvs. til middel-anstrengende vandring, bør baseres på nogle forholdsvis lange vandre- og gåture for at vænne kroppen til at være i gang i mange timer. Her er tempoet ikke afgørende, men en tur rundt om Esrum sø eller tilsvarende, gør underværker. Pak let i en dagturssæk med frokost og lidt vand, så du vænner dig til at gå med en let dagtursrygsæg. 

Dog er det også en god idé med lidt mere konditionskrævende aktivitet, gerne løb, cykling eller sport som fodbold, badminton, svømning, fitnesscentre osv. 3-5-10 km løb er utroligt effektift – specielt i kombination med nogle lange gåture op til afrejse på Kilimanjaro.

Du kan til gengæld ikke træne højde og akklimatisering hjemmefra. Derfor bør du vægte udholdenheden som værende det vigtigste, jf. ovenstående. Højdetilvænning på Kilimanjaro handler derfor alene om antallet af dage på bjerget – dvs. rutens akklimatisering og højdekurven på lejrene. Her er det vores absolutte og meget klare anbefaling, at syv dages Kilimanjaro trekking giver størst sikkerhed – og topchance.

Vores grupperejser på Kilimanjaro
Når du læser du programmet igennem, vil du se at der er indbygget væsentlig bedre tid på vores Kilimanjarorejse, end på den klassiske Machame rute (Whisky ruten) på 6 dage. Der er kort og godt bedre tid undervejs.
Kilimanjaro trekket er udviklet og videreudviklet af Kipling Travel og vores rejseledere, der ganske indgående kender til at færdes i store højder. Altså af feinschmeckere, der elsker naturen og som ikke mindst brænder efter at dele de rige oplevelser med deres rejsekammerater.
Grupperejser er et ord, der hos nogen kan lide under en lidt odiøs klang. Men grupperejserne er i høj grad også for individualister. På mange måder er grupperejserne det bedste tilbud – og der hvor der beviseligt er størst topchance. Vi er over 90 % i topstatistikken på Kilimanjaro. Dels på grund af den planlagte rute med afstikkere og dels på grund af det gode setup med vore dygtige rejseledere, såvel som lokale staff. Kort sagt, har vi pudset og poleret for Kilimanjaro-rejsen og kælet for detaljen, så meget som det nu er muligt i Afrika.

Forbehold og ændringer
Kilimanjaro trekking vil altid gå under at være en adventure-rejse, hvorfor vi tager forbehold for ændringer undervejs. Kipling Travel og vore partnerne tilstræber selvfølgelig altid at afvikle rejserne i henhold til programmet. Men vi er underlagt lokale forhold herunder force majeure-situationer som politiske problemer og ikke mindst naturkræfter og vejrforhold, der kan hindre vores program. Desuden kan deltagernes fysiske formåen og forsinkede fly- og transportafgange medføre ændringer i rejsen og programpunkter kan derfor risikere at udgå.
Alle vore rejser revideres løbende af os selv, vore rejseledere og samarbejdspartnere samt ikke mindst af vore medlevende deltagere, der alle kommer med gode tilbagemeldinger. Disse revideringer kan medføre småændringer fra rejsen er købt til den finder sted.
Men kommer der ændringer undervejs, beder vi om forståelse da vi ikke kan styre alle situationer.

Temparatur på Kilimanjaro - Kilimanjaro klima og vejr

Temparatur på Kilimanjaro

Vejret på Kilimanjaro

På Kilimanjaro, der er beliggende på ækvator, oplever vi undervejs store udsving i temperaturen. Vi starter ud på det varme og tørre plateau, hvor temperaturen er omkring 25-30°C, og den falder gradvist, inden vi når toppen af Kilimanjaro. Regnen falder primært i marts til maj og i november, men der kan komme regn på andre tider af året (derfor anbefaler vi, at du medbringer regntøj uanset rejsetidspunkt).

Temperaturen er nogenlunde som følger og er absolut vejledende:

2.000 meter: 25°C / 20°C
3.000 meter: 15°C /  8°C
4.000 meter: 10°C /  0°C
5.000 meter:  4°C / -5°C

 

Højde                            

Jan   

Feb   

Mar   

Apr   

Maj   

Jun   

Jul    

Aug   

Sep   

Okt    

Nov   

Dec   

Moshi (ca. 800 m)

25,5 

25,5 

25,5 

24,0 

22,0 

20,5 

20,0 

20,0 

21,5 

23,5 

24,5 

25,0 

Big Tree (ca. 2.500 m)

14,0

14,5

14,0

13,0

11,0

8,0

9,0

9,0

10,0

11,0

12,0

13,0

Shira 2 (ca. 3.800 m)

9,0

10,0

9,0

7,0

6,0

5,5

5,5

5,5

7,0

7,0

7,5

8,0

Barafu (ca. 4.600 m)

-1,0

-0,5

0,0

0,0

-1,0

-1,0

-2,0

-2,0

-1,5

-2,0

-1,5

-1,0

Toppen (ca. 5.900 m)

-7,0

-6,0

-6,0

-5,0

-6,0

-6,0

-9,0

-9,0

-5,0

-6,0

-5,0

-6,0

Udstyrsliste på Kilimanjaro - Kilimanjaro pakkeliste

Udstyrsliste på Kilimanjaro - Kilimanjaro pakkeliste

Vi fremsender et større kompendie om Kilimanjaro til alle deltagere, men du kan se vores egen Kilimanjaro udstyrliste her 

Generelle overvejelser om udstyr og personlig beklædning
Benyt vedlagte pakkeliste til at gå frem efter, når du skal pakke til turen. Pakkelisten er vejledende og kan beskrives som den optimale liste til en kold og halvbarsk tur i højderne.
Din ind-checkede bagage må maksimalt veje 20 kg, og den bagage, du sidenhen overlader til bærerne, må ikke veje over 15 kg.

Udstyr der bliver leveret på trekket og generel note til udstyr
På en Kilimanjaro bestigning medbringer vi følgende udstyr: 2-personerstelte, fælles opholds- og spisetelt (messetelt), alt køkkengrej (bestik tallerkener, krus etc.), små klapstole og borde, proviant til tre daglige måltider, hvilket, når det er muligt, suppleres med friske indkøb undervejs. Latriner – husk selv at medbringe toiletpapir. Vær venligst opmærksom på, at udstyret på Kilimanjaro-turen kan være godt slidt. Fx er teltenes lynlåse og bund bestemt ikke altid, som vi kunne ønske os, men det er desværre en af slangerne i paradis.

Andre gode råd omkring udstyr og beklædning
Mange har en sovepose, der akkurat ikke er varm nok, og du får brug for at holde varmen om natten, så du får en god nattesøvn. Du har brug for en sovepose med en komforttemperatur på minimum -10 grader. En ny sovepose er (især hvis man ønsker det letteste, mindst voluminøse og bedste - nemlig dun) ofte en investering til flere tusinde kroner. En billig løsning er at anskaffe sig en fleece-inderpose, som forbedrer soveposen med 5-6 grader. Med fleeceposen kan du også nøjes med at sove i den ene del, når vi er i lavere områder i stedet for at eksplodere af varme i en polarsovepose. På den måde får du faktisk en sovepose i tre trin. Vær opmærksom på, at mange fabrikanters temperaturopgivelser til soveposer er overlevelsestemperaturer og ikke komforttemperaturer!

Den optimale påklædning er lag på lag, idet vi oplever store temperaturforskelle og har en rigtig kold topnat.  Her har du typisk tre lag på, hvoraf de to skal være varme og den sidste vind- og vandtæt. Vi anbefaler svedtransporterende trøjer/undertrøjer i uld eller syntetisk materiale, da du hermed slipper for at blive kold på kroppen undervejs.

Se vores egen Kilimanjaro udstyrliste her

Friluftsland har sammensamt den optimale udstyrliste, der er lige til at gå til - se mere her

Overnatning og mad

Information om mad og forplejning på turen

I byerne er det generelt gode hoteller i delt dobbeltværelse med bad og morgenmad. På bjerget bor vi i topersoners telte, derud over har vi et køkkentelt med. Toiletforholdene på Kilimanjaro er ret gode, og i hver lejr er der godt byggede trætoiletter.

I byerne spiser vi morgenmad på hotellet. Aftensmaden og frokosten står du selv for, men oftest går gruppen samlet ud og spiser. På trekkingturene er det køkkenholdet, der sørger for al mad, og det hele er inkluderet i rejsens pris. Vores afrikanske trekking-kokke tilbereder god mad, til tider under besværlige forhold. Vi medbringer en blanding af europæisk og lokale fødevarer og kommer ikke til at mangle mad og lækkerier. Det vil dog være en god idé, at medbringe lidt lækkerier samt evt. en chokolade- eller energibar til topdagen.

Som i andre afrikanske lande kan man i Tanzania få problemer med maven. Tag det stille og roligt de første par dage. Spis kun tilberedte ting og drik kun kogt eller filtreret vand eller vand fra flasker. Brug også renset vand ved tandbørstning. Hvis man ellers har et afslappet og sundt forhold til maden, kan man godt undgå den ubehagelige rejsediarré. På trekkingturene har vi eget veluddannet køkkenpersonale, så her bliver ingen problemer.

Guidebøger

Guidebøger om Kilimanjaro

Vi anbefaler vores bjergguide, Bo Belvedere Christensens fantastiske og komprehensive Kilimanjaro-guidebog, se yderligere beskrivelse her og find billigste pris på Kilimanjaroguiden her

Ekstra information - miljø, visum, valuta og meget andet

Ekstra information - Miljø, visum, valuta og meget andet

Gruppestørrelse - kommer rejsen af sted
Vi opererer med små grupper og de er alle garanteret ved kun 10 personer uden nogen former for tillæg. Generelt skal man regne med 10-18 deltagere i grupperne. På grund af det lave minimumantal kan vi med stor sikkerhed få alle rejser af sted. Derfor tilrådes tidlig tilmelding.

Miljø
Mange plante- og dyrearter er truede og produkter deraf er omfattet af CITES-konventionen, som forbyder køb og salg af truede plante- og dyrearter. Vi opfordrer alle vore rejsende til at overholde CITES. Desuden beder vi vores deltagere respekterer Kilimanjaros sarte miljø og sårbare økologiske balance og samle alt affald op på turen og give det til vores guider – eller smide det i køkkenets affaldsbunke. Vi er selvforsynende på hele trekket, så de sårbare egne ikke belastes af træhugst og affaldsproblemer af vore grupper. Det er vigtigt at bevare dette forholdsvis uspolerede miljø samt de kulturelle værdier for de næste generationer. Derfor opfordrer vi turdeltagerne til at respektere landets sarte miljø og særpræg i samme høje grad, som turene er planlagt i.

Visum
Visum fås i lufthavnen ved ankomst til Tanzania.

Tidsforskel
Der er 2 timers tidsforskel på København og Østafrika, derfor er der ikke de store problemer med jetlag.

Temperatur
Dagstemperaturen i byerne (Nairobi, Arusha og Moshi) er op mod 30° C og meget behagelig.
På Kilimanjaro varierer det fra 15-18° C til minus 10° C under topbestigningen. Der kan komme nedbør, hvorfor der skal medbringes ordentligt regntøj.

Valuta
Alle rejsepengene bør medbringes som rejsechecks og/eller kontanter. Euro eller US-dollars er at foretrække. Desuden kan man bruge kendte og ”større” internationale kreditkort, på hoteller og i enkelte banker, samt vekslekontorer.
Beregn 1.000 - 3.000 kr. lommepenge per person. Det er meget lidt, man bruger undervejs, men souvenirs kan godt løbe en anelse op.

 

Foredrag

Afrika: Kilimanjaro, safari i Tanzania og Zanzibar

20. september 2017 · Klokken 19:30 - 21:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Ekspeditioner og Bjergbestigning

3. oktober 2017 · Klokken 19:30 - 21:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Afrika: Kilimanjaro, safari i Tanzania og Zanzibar

15. november 2017 · Klokken 19:30 - 21:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Ekspeditioner og Bjergbestigning

22. november 2017 · Klokken 19:30 - 21:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Afrika: Kilimanjaro, safari i Tanzania og Zanzibar

10. januar 2018 · Klokken 19:30 - 21:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Ekspeditioner og Bjergbestigning

24. januar 2018 · Klokken 19:30 - 21:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Afrika: Kilimanjaro, safari i Tanzania og Zanzibar

7. marts 2018 · Klokken 19:30 - 21:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Afrika: Kilimanjaro, safari i Tanzania og Zanzibar

21. marts 2018 · Klokken 19:30 - 21:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Ekspeditioner og Bjergbestigning

18. april 2018 · Klokken 19:30 - 21:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Ekspeditioner og Bjergbestigning

30. maj 2018 · Klokken 19:30 - 21:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K