Andalusien

Er du til kulturrejser med mulighed for at suge stedets historie til dig? Eller nyder du vandring i vild og frodig natur i bjerglandskab? Hvorfor vælge det ene frem for det andet, når du kan kombinere begge dele! Med Kipling Travel tager vi dig med på en enestående rejse i Andalusien, hvor du får alt det bedste, som området har at byde på.

Andalusien er en af de smukkeste spanske regioner. Her er kulturen stærkt påvirket af stedets historiske begivenheder. En kulturrejse til Andalusien er spækket med spændende arkitektur og traditioner. Det er blandt andet her, flamenco-dansen kommer fra. Naturen i dette område er helt enestående, og giver mulighed for betagende vandreture.


Det skal du opleve på din rejse til Andalusien

Historiske byer

Vores pakkerejse til Andalusien fører dig gennem regionens imponerende fortælling om en unik tid i den spanske historie. Hver by har deres egen særtegn og levn fra fortiden. Derudover er regionen spækket med enestående natur og bjergkæder. I Andalusien får du derfor både mulighed for kulturrejse og aktiv ferie.

Pulserende Sevilla

Det er svært at komme udenom et besøg i Sevilla, Andalusiens hovedstad. Sevilla regnes for at være en af de smukkeste og mest interessante større byer i Spanien. I denne lille storby er den andalusiske kultur særdeles fremtrædende. Byens arkitektur vidner om, hvor vigtig denne andalusiske-hovedstad historisk set har været. Her finder du en sammenblanding af arkitektoniske særtegn fra romerne, maurerne og kristendommen.

Et af de tydeligste forbindelser mellem kristendommen og maurernes tid, finder du ved Sevillas katedral. Tårnet Giralda Minaret blev bevaret, efter de kristne overtog magten i byen, og er i dag en del af katedralen. Byen har en god størrelse til hyggelige spadsereture, hvor du kan besøge kongeslottet Alcazar, se den mosaik belagte Plaza España eller nyde spændende restauranter og barer langs floden, Guadalquivir.

Det livlige Granada og det arabiske slot Alhambra

Granada ligger for enden af bjergkæden Sierra Nevada, og er omringet af smukke hvide landsbyer. Byen er i dag en universitetsby med et livligt miljø. I maurernes tid var Granada kulturelt centrum mellem Europa og den arabiske verden. Denne skønne by i Andalusien byder på den gamle arabiske bydel, Albayzin, og verdens-attraktionen Alhambra-slottet.

En tur til Alhambra er essentiel når rejsen går til Andalusien. Vi anbefaler en guidet tur hertil, da du dermed springer køen over og hører spændende informationer om selve slottet. Du kan ofte kombinere den guidede tur med besøg ved flere vigtige steder i Andalusien; som Alcazaba, Nasrid Palaces, Carlos V, Generalife og Medina. Dette er en unik oplevelse, hvor du kommer helt tæt på alle de spændende historier, der gemmer sig i denne enestående spanske region.

Ronda, en af Spaniens ældste byer

Ferie i Andalusien nydes særligt i byen Ronda. Her er ro og charme i de små historiske gader og en fantastisk bjergudsigt til alle sider. Byen regnes for at være en af Spaniens ældste byer grundet fund af velbevarede hulemalerier i grotter nær byen. Vil du undgå for mange turister, bør du besøge byen i løbet af morgenen eller i de sene eftermiddagstimer.

Området nær Ronda byder på gode muligheder for vandre-, cykle- og rideture, hvor naturen i Grazalem-bejergene sætter scenen. Tager du på ferie i Andalusien kan vi varmt anbefale overnatning på det charmerende landsted, Cortijo las Piletas, lidt uden for byen. Her serveres lækre egnsretter og personalet er behjælpelige med gode tips til det autentiske Andalusien.

Andalusiens vestkyst

På Andalusiens vestkyst finder du byerne Jerez og Cadiz, som begge kan besøges på en dagsudflugt. I Jerez holdes der stærkt fast i de andalusiske traditioner. Her finder du prægtige heste fra egnen, flamenco-shows og lokalt produceret sherry-vin. Er du interesseret i at lære mere om sherry eller tage lektioner i ridning, bør du derfor besøge denne by. Byens vartegn er Catedral del Salvador og den imponerende maurer-fæstning, Alcazaba, fra 1100-tallet.

Cadiz er en middelhavsby, som ligger ud til kysten. Byens placering ved havet har været afgørende for tidens spanske ekspeditioner. Guld fra inkaerne og aztekerne blev brugt til at bygge byens rigdom, og opdagelsesrejsende som Columbus og Magellan har haft deres gang i denne by. I dag kan du slappe af ved havnen og nyde et udsøgt måltid bestående af friskfanget fisk og skaldyr.

Vandring i det beskyttede naturområde Sierra de Grazalema

Den autentiske hvide by, Grazalema

Når du rejser rundt i Andalusien, vil du opleve flere enestående hvide byer. En af de mest autentiske og smukkeste er bjergbyen Grazalema. Byens samlingspunkt er Plaza España. Her kan du nyde en af de hyggelige cafeer, imens du betragter de historiske hvidkalkede byhuse.

Byen er base for et af Spaniens mest betagende naturområder, Sierra de Grazalema. Her finder du Andalusiens største grottesystem og kalkstens-landskaber. Der er skønne vandreruter i dette smukke naturområde, så husk at pakke vandreskoene. Ruterne er i forskellige sværhedsgrader. Er du heldig, kan du også se en af Europas største kolonier af gribbe på denne tur.

Andalusiens historie

De første byer i Andalusien blev grundlagt et godt stykke før vores tidsregning. Efter den 2. Puniske Krig (218-201) var Spanien, og herunder også Andalusien, underlagt Romerriget. Fra 711 overtog maurerne herredømmet over området, hvilket stadig er tydeligt i dag. De tydeligste spor fra denne periode ses i arkitekturen og bynavne, men også i sproget. Det officielle sprog er i dag spansk, men regionen har sin egen dialekt.

Andalusien fungerede som kulturcentrum mellem Europa og den arabiske verden, indtil maurernes fald i 1492, hvor de kristne overtog magten. I den forbindelse blev Andalusien en del af kongeriget Castilien, og byerne Sevilla og Cadiz blev vigtige handelsbyer.

Siden 1978 har Andalusien fungeret som en selvstyrende region. Regionen er underlagt spansk lovgivning, men har egen præsident, regering og parlament. En rejse til Andalusien er et spændende indblik i den spanske historie, og området differentierer sig meget fra resten af landet.

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål.