Mount Elbrus 5.641 meter, Kaukasus

Mt. Elbrus bestigning 5.641 meter, ekspedition til Europas højeste bjerg på Kiplings ruteAfgange på Elbrus ekspeditionen. 

Vi mødes i Kastrup lufthavn om aftenen for check-in og afrejse

højdekurve Mineral Vody

Vi ankommer til Mineralnye Vody, der er porten til Kaukasusbjergene. Her mødes vi med vore folk og kører ca. 3-4 timer ned til Baksan-dalen, Kaukasus’ svar på Chamonix. Der er indkvartering på vores faste hotel mellem Cheget og Terskol. 

Her møder vi vores faste partner gennem mange år Gia og Max og resten af vore folk. Eftermiddagen i Terskol området hvor der er masser af muligheder for at købe lidt ind og få Kaukasus under huden, ikke mindst at se op mod Cheget og de nærliggende bjerge. Dagen bruges også til forberedelse af turen Syltran trekket og formodentlig også til at snuse lidt i udstyrsbutikker osv.
Velkommen til Kaukasus.

Du kan se højdekurven, Elbrus topo nederst i afsnittet "højdekurver og akklimatisering".

Aftensmad er inkluderet.

Elbrus ekspedition

Vi opholder os den smukke dal ved Terskol og Baksan og tager på en vandretur gennem den skovklædte dal, indtil den åbner sig, bliver  goldere i et mere alpint landskab. Dalen er vidunderlig smuk og det er første smag på alt det, som Kaukasus kommer til at byde os de næste mange dage.
Vi regner med at gå over 3.000 meters højde for at få så gode udsigter, som overhovedet muligt - og opnå en flig af akklimatisering. 

Turen er fin og giver lidt luft i benene, men er selvfølgelig slet ikke er nok til at gå direkte på Elbrus - og vi kan roligt glæde os til de næste dage i bjergene, med nogle af Kaukasus' største oplevelser, nogle af hele Kaukasus fineste landskaber.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Tid
4-5 timer
Op
1.000 m. op
Ned
1.000 m. ned
Lodge
Lodge
Terskol-Cheget Elbrustrekking

Vi står tidligt op og kører fra Terskol straks efter morgenmaden. Det er en ganske kort tur til den lille hyggelige Vierhny Baksan, hvorfra vi vandrer gennem Syltransu-dalens skovklædte bund til det åbne landskab, for at komme til en af Kaukasus’ større bjergsøer - Lake Syltran i 3.200 meters højde.

Det er en lang og krævende dag - næsten en brat opvågning. Men sikke landskaber, vi er midt i et vildt og sjældent besøgt område, ”får bjergene i benene” og er i gang med verdens flotteste akklimatiseringsprogram. Denne del er "Kiplings Elbrus" og vi har i flere år været helt alene her og udsigterne er i ren verdensklasse.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet

Tid
8-9 timer
Op
1.000 m. op
Telt
Telt
Kaukasus-trekking

Fra den utrolige Syltran camp, skal vi en tur i højderne og bestige akklimatiseringstoppen, Mukal 3.902 meter. Vi skal over moræneland og ind i en mindre dal for at komme til foden af Mukal. Det er en ikke teknisk, men alligevel ganske krævende fem timers opstigning som til tider stejler lidt til.
Fra toppen har vi vidunderlig udsigt til dalene omkring Mt. Elbrus. Hvis der er sne og is, påfører vi os for første gang bjergudstyr og stiger til tops. 

Vi stiger forsigtigt ned ad ruten gennem de brutale landskabet til lejren ved Syltran i 3.200 meters højde.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Tid
4-6 timer
Op
702 m. op
Ned
702 m. ned
Telt
Telt
Syltran-Lake

Dagens mål er sadlen mod nordvest. Vi går hurtigt op i Syltran-passet i 3.400 meters højde, og bestiger måske en lille sidetop for at få den flottest tænkelige udsigt til Elbrus.
Selve passet er højalpint med en lille varde i toppen. Nedstigningen er stejlere næsten 30 grader og en stor oplevelse.

Vi kommer ned i Mukal-dalen og videre ned i Mkiara-dalen og skal krydse en lille elv. Vi smider rygsækkene og lister forsigtigt over og fortsætter til lejren i 3.100 meter. En helt igennem forrygende trekkingtur.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Tid
5-7 timer
Op
200 m. op
Ned
300 m. ned
Telt
Telt
Syltran-passet

Fra Mkiara-dalen skal vi over det 3.700 meter høje gletsjer-pas, Irik Passet. Det er en af de mest imponerende pasovergange, man kan forestille sig - men igen en krævende dag. Vi krydser Kaukasus’ største snefeldt, Djikauguenkez. Elbrus er så tæt på, at det ser ud som om, vi lige så godt kan bestige Europas højeste bjerg herfra – vi er nærmest på vej.

Vi stiger ned fra højderne og går på østsiden af Irik-floden med Elbrus bag os. Det har været nogle perfekte dage med meget store oplevelser – og for det ikke skal være løgn, ser vi Kaukasus’ smukkeste bjerg - den dobbelt-tindede Ushba på 4.710 meter i horisonten. Langsomt kommer vi ned til lejren i 2.400 meters højde, hvor der er den skønneste udsigt til Elbrus.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Tid
6-7 timer
Op
600 m. op
Ned
1.300 m. ned
Telt
Telt
Irik-Valley-Elbrus

Dagen er enten en fantastisk fridag oven på nogle utrolige og udfordrende vandredage - eller en dag med mulighed for at gå højt igen.
Vi skal ud på endnu en lille bestigning i Kiplings Kaukasus, nemlig den 4.011 meter høje Kezgenbashi top, hvor der undervejs er prøvebrug at vores bjergudstyr. Bestigningen tager imellem 8 - 10 timer, hvoraf halvdelen af ruten er let med godt fodfæste op til morænen.
Vi fortsætter i blokmark til et lille pas i ca. 3.600 meters højde, hvorfor vi går over dalen for at stige en kende stejlere til en moræne og en kam, hvor der oftest er sne. Undervejs skal vi have alt vores bjergudstyr på, inden vi omtrent har den sidste til toppen, hvor de sidste 70 meter er i en fin eksponeret situation. Fra toppen har vi forrygende bjergudsigter til legendariske Ushba, til østsiden af Elbrus og hele Mkiara-dalen og Mukal, som vi er kommet fra - som sidste års rejseleder udtrytkte det "Holdnu op en udsigt". Som oftest holder vi et stykke op ad bjergetm under selve toppen - om vi bestiger bjerget helt eller går mod toppen afhænger af gruppen såvel som vejr og vind. 

Overnatning i Irikdalen, 2.400 meter.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Tid
6-7 timer
Op
1.600 m. op
Ned
1.600 m. ned
Telt
Telt
Bjergbestigning-Kaukasus-Elbrus

Vi går det sidste stykke ud af den smukke Irik-dal i let vandring gennem englandskaber med forrygende bjergudsigter. Det er ca. tre timer nedda, nedad og nedad og fra vejen kører vi det sidste stykke tilbage til hotellet i Terskol.

Hvordan dagene over Syltran og Irik i sidste ende foregår, kommer an på vejrlig. Derfor kan lejrene ligge forskellige steder undervejs.
Et varmt bad og en øl i Terskol gør godt!

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Tid
3-4 timer
Ned
400 m. ned
Lodge
Lodge
Irik-dalen til Terskol

Efter super trekking, småbestigninger og paskrydsninger er vi klar til bestigningen af Elbrus - vi er simpelthen både styrket fysisk, såvel som team mæssigt og forrygende akklimatiseret.

Fra Azau tager vi stoleliften til første stop til Mir Station, hvorefter vi går ca. en time til Diesel hut, hvor vi overnatter. Dette er den højeste hytte på Elbrus beliggende i godt 4.000 meters højde.

Vi har to nætter omkring 4.100 meter og selv om vi allerede er langt bedre akklimatiseret, end dem som kommer direkte fra dalen gør dagene os optimal forberedte til selve bestigningen - og ikke mindst, så har vi allerede på nuværende tidspunkt allerede haft store oplevelser i bjergene.
Vi går ofte ud på bjerget og leger i sneen med redning, selvredning osv. En fantastisk stor dag på selve Elbrus.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Tid
1-2 timer
Op
2.150 m. op (340 m. vandring)
Lodge
Bjerghytte
Elbrus-bestigning, Diesel Hut

Vi går så højt vi orker i dag, gerne til 4.800 meter eller højere. Undervejs kommer vi til Pastuchova klipperne i 4.800 meters højde. Det er en flot dag, hvor vi smager på Elbrus storhed og får samtidig en gor fornemmelse af fysiognomien på bjerget.

Udsigten er heller ikke at foragte slet ikke Mount Ushba - Kaukasus’ svar på Matterhorn. Der er overnatning i Diesel Hut i 4.150 meters højde. Er vejrliget til det, er vores akklimatisering så god, at vi kan gå mod toppen allerede her.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Tid
3-5 timer
Op
650 m. op
Ned
650 m. ned
Lodge
Bjerghytte
Elbrus-Climbing-Group

Vi skal bestige Elbrus og dagen starter ca. kl. 02 for at gøre klar til bestigningen af Europas højeste bjerg. Det kan være blæsende og koldt, så den første del af trekket kræver alt det varme tøj samt isøkse, crampon og pandelampe. I løbet af et par timer - et pænt stykke over Pastuchova-klipperne, vil vi i godt vejr blive mødt af solens første stråler.

Vi kører selvfølgelig ikke op i de lettere irriterende bæltekøretøjer, men bestiger Elbrus selvhjulpent "By fair Means". Og det kan vi fordi vi har været på Irik trekket inden vi befinder os på selve Elbrus.

Det går langsomt op, op til traversen og langsomt ind mod sadlen mellem øst- og vest-toppen på Elbrus. Efter en kort men hård opstigning, når vi toppen af Elbrus kort før middag.
Fra den veldefinerede top er der udsigt i særklasse og hele Kaukasus ligger for ens fødder... mod syd Georgien og den fantastiske Ushba top, men hele den gigantiske bjergkæde lyser op under toppen af Elbrus.

Langsomt går det ned igen, og vi ankommer til Diesel Hut sidst på eftermiddagen.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Tid
12-13 timer
Op
1.492 m. op
Ned
1.492 m. ned
Lodge
Bjerghytte
Toppen-af-Elbrus

Godt trætte efter gårsdagens alpine eskapader tager vi liften ned og kommer til hotellet i Terskol, hvor vi forhåbentlig - som vi plejer - skal fejre en bestigning af Europas højeste bjerg.

Der er en ekstra dag i tilfælde af forsinkelser eller dårligt vejr. Formodentlig står den på afslapning, men der er mulighed for at opleve endnu en af Kaukasus’ utallige herligheder - Mount Cheget beliggende nær grænsen til Georgien. Vi tager liften fra Kafe Ai mod Cheget og størstedelen op ad bjerget. Herfra vandring og let bestigning. Fra toppen er der den måske flotteste udsigt til Elbrus. Formodentlig vandrer vi ned og tilbage til vores gode gamle hotel i Terskol.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Bjergbestigning-Elbrus

Efter morgenmaden går det fra Terskol nordover igen. Vi kører fra Baksan-dalen og nordpå til Mineralnye Vody, hvorfra vi flyver via Moskva mod København. Sidst på aftenen lander vi i København efter to ugers store oplevelser på Europas tag.

Morgenmad er inkluderet.

Elbrus-expesition
Afrejse
Pris
 
10. jul. 2020
18.998,-

22. jul. 2020
18.998,-


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Mineral Vody retur
 • CO2-kompensation på flyrejser via skovrejsning i Danmark - læs mere her.
 • Lufthavnsskatter og -afgifter
 • Dansk ekspeditionsleder
 • Transfers og transporter
 • Lokale trekking guider
 • 3 ekstra ekspeditionsguider på Elbrus
 • Trekkingarrangement med guider, bærere, køkkenhold og al spisegrej etc.
 • 4 nætter på vores lodge i Terskol
 • 3 nætter i Diesel Hut på Elbrus
 • 5 nætter i telt på Syltran trekket
 • Morgenmad, frokost og aftensmad i Kaukasus som nævnt i programmet
 • Rusland invitationer og visum-support inden afrejse
 • OVIR registrering
 • Elbrus Region Preserve Fee
 • Border Zone registration
 • Entreer, afgifter og tilladelser til nationalpark
 • Forsikring af det lokale mandskab
 • Ekstensivt informationsmateriale med pakkelister og udstyrsnoter samt gode råd
 • 10-20% rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 10% rabat på vaccinationer hos Rejseklinikken
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales).
  Obs. Vær opmærksom på, at forsikringen skal dække højdeturer og bjergbestigning. Gouda rejseforsikring dækker bjergbestigning og trekking i alle højder
 • Visum til Rusland. VIGTIGT: For at få visum til Rusland, kræves der personligt fremmøde på det russiske visumcenter i København
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Forplejning udover den nævnte og personlige udgifter
 • Personligt klatreudstyr
 • Drikkepenge (beregn 90-95 EUR)
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”
Praktisk information

Sværhedsgrad: 2+C Trekket: D

Højde: 2.950 - 5.641 meter

Gruppestørrelse: Max 15 deltagere på Elbrus bestigningerne

Type: Bjergbestigning med dansk ekspeditionsleder

Mountains.dk: Mt. Elbrus

Pakkeliste: Mt. Elbrus

 Kiplings anbefalinger om bjergbestigning: Trekking og bjergbestigning

 

Elbrus-topsuccesrate

Som på mange andre bjerge, var vi også pionerer her. Som de første i Danmark arrangerede Lars Gundersen og Jesper Ritzau, den første Elbrus ekspedition tilbage i 1998. Siden da er det blevet til rigtig mange Elbrus-ture.

Vi tager til Elbrus med bedst mulig chance for at komme på toppen. Det har vi, fordi vi prioriterer sikkerhed, tid og ordentlig akklimatisering - og ikke bare Cheget for at skynde os hjem på 10-12 dage.

Vi forbereder bestigningen for at få optimale oplevelser og akklimatisering:

 • Trekking i Kaukasus for optimal højdetilvænning, og store oplevelser
 • Vi krydser Syltran passet på 3.300 meter og Irik passet på 3.750 meter
 • Mulighed for to topbestigninger inden selve Elbrus.
 • Oplev "Kiplings Kaukasus", hvor vi næsten har været alene gennem alle årene
 • Med gedigne bjergguider, både dansk ekspeditionsleder og lokale klatreguider. Således er sikkerheden i top.

At vores rute er spændende og giver optimal akklimatisering, kan alle holdene fra de seneste år skrive under på. Oplevelserne er i top, man ser meget mere af Kaukasus end kun Elbrus, og akklimatiseringen er så god, at topchancen er optimal - og sikkerheden ligeså. Faktisk er over 95 % af vore mange hundrede deltagere i Kaukasus kommet på toppen med os.

  
2019: 11 på toppen fra nordruten d. 19. juni med Martin Ploug. Desuden 11 på toppen d. 17. juli med Line Antoft
2018:
Alle på toppen - rent bord!
2017: 
Alle på nær een deltager på toppen af Elbrus på gruppe 1 med Line Antoft, og 15 ud af 18 på toppen af Elbrus gruppe 2 med Martin Ploug. Endnu en helt forrygende sæson på Elbrus
2015-2016: 92% på toppen. Alle på toppen Line Antoft, alle på nær een deltager på toppen af Elbrus gruppe 2 med Martin Ploug og Leon Wulff leder alle på toppen af Mt. Elbrus på topdagen. Fantastiske sæsoner
2014: I hele sæsonen kun to deltagere, der ikke kom op
2008-13: Samlet over 83% på toppen med Jakob Rømer Barfod, Ole Andreasen, Jakob Klaris, Bo Belvedere, Juan Carlos mfl. På flere Elbrus ture og vi oplever nogle helt forrygende sæsoner, hvor alle kom op, på mange af grupperne. Samlet set over 88% topsucces nogle år.
2004-2007: Alle på toppen af Elbrus med Søren Smidt og i 2005 Alle undtagen to deltagere på toppen med Søren Smidt. Hvert år flere ekspeditioner afsted - mange, hvor hele holdet topper
1998-2003: Første danske Elbrus ekspedition arrangeret af Lars Gundersen. Og siden 2003, årlige afgange til Elbrus

Læs hvad Torben Nielsen skriver om Elbrus 

Højder og Elbrus - klik på billedet og se højdekurven over Kiplings Elbrus ekspedition. I al sin tydelighed bygger langsomt vi op til selve Elbrus via bjergpas og småbestigninger.
Det giver udover store oplevelser, optimeret sikkerhed via akklimatiseringprofilen og ikke mindst - klart øget topchance.

 

Højdekurve Elbrus

Elbrusekspedition

Elbrus blev første gang besteget i 1868 af ingen ringere end Douglas W. Freshfield, som senere blev formand for Royal Geographical Society og Mount Everest Foundation. Elbrus er siden blevet et populært mål for europæiske bjergbestigere som et mål inden Himalaya-bjergene – eller som en af de forjættede Seven Summits.

Ekspeditionen kombinerer god trekking i Kaukasus med småbestigninger og pasoverskridninger i herlige, afsides liggende dale, hvilket både giver store oplevelser og god akklimatisering inden bestigningen af Elbrus.

Vi garanterer faktisk den optimale akklimatisering inden selve bestigningen – men ikke mindst en stor oplevelse i herlige alpine omgivelser med de smukkeste naturscenerier, man kan forestille sig.

Selve bestigningen af Elbrus er ikke teknisk svær og er klart opnåelig for den stærke vandrer, der kommer forberedt og i god form. Vi betegner Elbrus som en ren gletsjer-tur. Den er velegnet, hvis du vil prøve kræfter med et stort bjerg i et meget spændende område.

 

Trekking-Elbrus

Vi har været på Elbrus mange gange før og er måske nok Danmarks mest bjergvante rejsebureau. Derfor er vores specielle Elbrus-rute også længere end de flestes. Dette giver en større oplevelse og ikke mindst en større topchance og under alle omstændigheder en bedre topdag.
Vores trekkingtur over Adyl Su og ikke mindst de store pas Syltran og Irik giver den akklimatisering (og oplevelse), der gør Elbrus til en verdensklassetur. 

Kiplings Elbrus-ture er omhyggeligt planlagt for at give deltagerne den bredeste indsigt i Kaukasus og ekspeditionen til Europas højeste bjerg. Vi kommer gennem flere klimabælter og landskaber, da vi traverserer halvvejs rundt om bjerget. Vi kommer til at gå i varme som kulde, i skov som tundra og det storslåede alpine højland.

Ekspeditionen til Elbrus kræver ingen forkundskaber - du behøver altså ikke at være klatrer eller bjergbestiger for at deltage, turene er planlagt så alle med normal fysik kan være med. Vi er dog på Europas højeste bjerg og det går op, op og op, men terrænet er varieret - og selvfølgelig kan det til tider blive hårdt. Især dagen op til Syltran og iukke mindst selvfølgelig topdagen er en hård nyser med op til 12-14 timers bestigning.

På rejserne er et større lokalt hold med til at få tingene til at køre. Det består af bjerg-guide, kok, bærere (kun til fælles bagage), og den danske ekspeditionsleder, der binder det hele sammen. Dette hold vil sørge for alt det praktiske, som at finde en lejrplads, lave mad og bære al fælles bagage. Du skal selv bære din personlige bagage (beregn 12-15 kg) og hjælpe med at slå telte op. Du skal gerne hjælpe til for at få turen til at fungere optimalt.

En vandredag på Elbrus trekket

På en normal vandredag bliver vi som regel vækket ved solopgang og står op til en kop varm te og morgenmad. Vi pakker sammen og vandringen starter så omkring kl. 7:30-8:30. Formiddagsvandringen varer omkring 3-4 timer, hvorefter vi holder frokost et sted undervejs. Vi har relativt enkle madpakker med og kan derfor selv bestemme spisestedet. Herefter vandres indtil kl. eftermiddagen, hvor lejren nås. Resten af dagen går med at studere naturen rundt om de herlige lejre eller slappe af. Du kan koncentrere dig om at opleve, nyde det og suge til dig. Nogle dage er godt lange og fysisk krævende, andre lidt lettere vandreagtige - men samlet er evalueringerne gennem alle årene at trekkingturen over Syltran og Irik nærmst er en større oplevelse end selve topbestigningen af Elbrus.

Og huskl det nu - Elbrus er ingen normal turistrejse og du skal mindre programpåregne ændringer undervejs. 

Elbrus-klatring

Er Elbrus svær at bestige?

Elbrus er teknisk set stort set lige som Mera, Stok Kangri, Cotopaxi og Oriizaba etc, men det betyder så også at der bør trænes lidt udholdenhed inden afrejse - specielt fordi man skal bære sin egen rygsæk (kun personlige tøj) på trekkingturen over Irik- og Syltran passene, som har nogle flotte men også lange vandredage.

Teknisk er bjergbestigningsdelen ikke svær, men alligevel tilpas krævende til at vi skal være velforberedte. Og vigtigst af alt, så er vandringen i verdensklasse smuk og ganske udfordrende. Så kom forberedt og vær med på en succesfuld Kaukasus trekking inden Elbrus - næsten den del, som deltagerne omtaler som allerflottest - men som absolut også er mest anstrengende.

 Se også vores bjergbestigning graduering 

 

Hvor ligger Elbrus

Mount Elbrus (Halburtz på ossetisk), der er en udslugt vulkan ligger i Rusland i hoved Kaukasus bjergkæden nær grænsen til Georgien. Se Mt. Elbrus beliggenhed på dette link

 

Elbrus klatresæson

Sæsonen på Elbrus er ret kort. I princippet fra maj til september, men i ydermånederne er der en meget lille topchance. Den bedste periode er juli til medio august. Vejret er klart mest stabilt i den periode, hvilket øger chancerne for at nå toppen væsentligt.

 

Elbrus sydside:

Sydsiden på Elbrus er uden tvivl den med størst succesrate. Det er en flot og ikke-teknisk rute som ikke uden grund er populær.

 

Elbrus nordside

Nordsiden er noget mere afsidesliggende og man skal påregne at det både er lidt dyrere og ikke mindst, at topchancerne er mindre. Kipling Travel går via sydsiden, ikke mindst fordi vi kommer så akklimatiseret til bjerget efter trekkingturen over Syltran og Irik passene

 

Er Elbrus farligt

Ja og potentielt er al bjergbestigning farligt. Det gælder bestemt også Elbrus, som faktisk har en af de højeste ulykkesprocenter i bjergene. Det siges at op mod 25 mister livet hvert år. Mange ulykker er vejr og højderelateret, og det er blandt derfor at vi akklimatiserer så meget på den flotte trekkingtur over Syltran og Irik passene. Det styrker os og gør os højdeakklimatiseret - og der er derfor du skal rejse med et kompetent hold af bjergguider og ikke mindst bjerg-rejseleder. 

Når det er sagt, skal det samtidig siges at Elbrus bestiges af endda rigtig mange mennesker hvert år – og samtidig skal det understreges at vi aldrig har haft en ulykke til dato. Men det viser at akklimatisering er ekstrem vigtigt og god forberedelse er lige så vigtig – udover professionelle folk omkring os, de bedste i Elbrus-området.

 

Skal man have tilladelse til at bestige Elbrus

Ja det skal man, både OVIR registrering, Elbrus Region Preserve Fee, Border Zone registration og ikke mindst invitation til at rejse ind i Rusland. Vi udsteder selvfølge alle dele, men selve visum skal du selv sørge for (med vores papirer i baghånden). 

Bjergpas-Elbrus

Al mad er inkluderet i Kaukasus (morgenmad, frokost og aftensmad). På ture, hvor der er ophold i Moskva, er kun morgenmaden inkluderet. På trekkingturene er det køkkenholdet, der sørger for al mad, og det hele er inkluderet i rejsens pris. Vores trekking-kokke tilbereder rimelig god mad, til tider under besværlige forhold. Det kan dog virke lidt ensformigt, og det kan være en god idé selv at medbringe lidt lækkerier samt chokolade- eller energibarer til topdagen.

Som i andre østeuropæiske lande kan man i Kaukasus få problemer med maven. Tag det stille og roligt de første par dage. Spis kun tilberedte ting og drik kun kogt eller filtreret vand, eller vand fra flasker. Brug også renset vand ved tandbørstning. Hvis man ellers har et afslappet og sundt forhold til maden, kan man godt undgå den ubehagelige rejsediarré. På trekkingturene har vi eget veluddannet køkkenpersonale, så her bliver ingen problemer.

 

Udstyr til Elbrus

Når du tilmelder dig til Elbrus, fremsender vi praktiske oplysninger om Kaukasus og Elbrusekspeditonen og udstyrsforslag til Elbrus. Dvs. gode råd og erfaringer samt pakkelister. Det er omtrent 10-12 sider med tidligere erfaringer og gode råd samt selvfølgelig råd til udstyrsliste. 
Du kan allerede nu kan du se Elbrus-pakkelister her:

Elbrus er en decideret adventure-rejse, hvorfor vi tager forbehold for ændringer undervejs. Kipling Travel og vore partnerne tilstræber selvfølgelig altid at afvikle rejserne i henhold til programmet. Vi er selvfølgelig underlagt lokale forhold, herunder force majeure-situationer som politiske problemer og ikke mindst naturkræfter og vejrforhold, der kan hindre vores program. Desuden kan deltagernes fysiske formåen, forsinkede fly- og transportafgange medføre ændringer i rejsen, og programpunkter kan derfor risikere at udgå.

Alle vore rejser revideres løbende af os selv, vore rejseledere og samarbejdspartnere samt ikke mindst af vore medlevende deltagere, der alle kommer med gode tilbagemeldinger. Disse revideringer kan medføre småændringer fra rejsen er købt til den finder sted – men du vil altid modtage et endeligt program sammen med afrejsepapirerne.

 

Foredrag
Periode
Ekspeditioner og bjergbestigning
Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K
3. mar. 2020 kl. 19:30
Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik