Sydafrika safari og Cape Town

Safari i Krüger Nationalpark og vidunderlige Cape Town

Kombiner to af Sydafrikas allerstørste skatte, og bliv præsenteret for både dynamisk byliv og sydafrikansk safari på ganske luksuriøs vis.

Fra Johannesborg flyver vi selvfølgelig til Krüger og sparer derved en meget lang og opslidende køretur, hvorpå vi installeres i lodgen ved Krüger og Sabi Sands, måske Krygerparkens bedste Game Reserve. Her har vi selvfølgelig Game Drives inkluderet alle dage. 

 

 

Efter at have stiftet bekendtskab med dyreriget i vores private vildtreservat, flyves der sydover til Cape Town, en af verdens smukkest beliggende storbyer. Her er sofistikeret bymiljø og historiske attraktioner, som venter på at blive besøgt.

Velkommen til Sydafrika når det er allerbedst - en rigtig Kipling klassiker! • Tag på safari i verdenskendte Krüger, hvor The Big Five strejfer omkring
 • Bo på Umkumbe lodge i luksuriøse omgivelser med alt inklusive
 • Smag på det gastronomiske udbud og sip lækker lokal vin
 • Nyd bylivets forskellige facetter i kosmopolitiske Cape Town
1.

Afrejse fra København mod Johannesburg, Sydafrika

Dag 1

Eventyret begynder

Vi flyver fra København mod Johannesburg i Sydafrika.

Måltider på flyrejsen er inkluderet.

2.

Johannesburg – Sabi Sands Game Reserve, safari

Sabi Sands Game Reserve, safari

Et par af dagens oplevelser:

 • Fly tværs over det nordlige Sydafrika til Greater Krüger
 • Eftermiddags safari blandt Afrikas storvildt
 • Safaristemning og vores dejlige lodge

Fra Johannesburg flyver vi den korte, flotte strækning til Krüger-området ved Kruger Mpumalanga lufthavn. Her bliver vi modtaget af vores repræsentant, der kører os til Umkumbe lodge, der vil være vores hjem de følgende dage.

Vi befinder os i Sabi Sands Game Reserve, der er et af de bedste private safariområder i Sydafrika, der grænser op til den 2 millioner hektar store Krüger National Park. En safari i vildtreservatet giver ofte bedre og større variation i dyrelivet end i selve Krüger-parken, idet safaribilerne har tilladelse til at køre 'off road'. Det giver optimale muligheder for at komme tæt på dyrene, men selvfølgelig er hensigten altid at forstyrre dyrene mindst muligt.

Denne første dag i bushen ankommer vi omkring middagstid til vores lodge. Efter frokost og lidt tid til hvile gælder det første tur ud i naturen, og første dag er altid ganske særlig. Her er hvert nyt dyr, der spottes, høres eller lugtes en stor oplevelse. Sanserne er knivskarpe, fordi alle indtryk er så fremmedartede. Selv om synet af en flok elefanter eller en velvoksen hunløve kan give et sug i maven, så hører safariens lydbillede og de skarpe dyrelugte også med til oplevelsen.

Vi skal på safari i åben jeep ud i bushen med vores erfarne ranger bag rattet, og en såkaldt tracker der sidder foran på bilen og spotter dyrene. På safari er det altid dejligt uforudsigeligt, hvilke dyr vi møder. Almindeligt held og dyrenes dagsform udgør en stor faktor. Selv om vi ikke skal fortabe os i de berømte Big Five, er det nu svært ikke at gå efter dem, så at sige. Big Five er den gamle engelske betegnelse for de mest eftertragtede jagttrofæer – dem som var sværest og farligst at fange, nemlig leopard, løve, næsehorn, elefant og bøffel. Men vi er i et af de bedste Big Five-områder, så chancen for at spotte alle fem eksemplarer er optimal. Vi ser sikkert hurtigt elefanter, zebraer og giraffer samt nogle af de smukke adrætte antiloper. Et er sikkert; intensiteten i dyrelivet er imponerende, og det er svært ikke at blive begejstret. Tilbage på lodgen venter en aperitif og middagsmåltidet.

Overnatning i Sabi Sands Game Reserve

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

3.

Sabi Sands Game Reserve, safari

Kryger safarirejse

Dagens oplevelser:

 • Safari, safari og safari - to game drives blandt Afrikas storvildt

Dagen starter tidligt, for vi skal på game drive ved 7-tiden. Der er tid til en hurtig kop kaffe, inden vi kører med vores erfarne ranger i jeep ud i morgendisen. Rovdyrene slapper af oven på nattens jagt, men der er anderledes aktivitet at spore hos de store elefanter, giraffer og gazeller, der græsser i bushen. Sporsøgeren er konstant på udkig og dirigerer jeepen dybt ind i vegetationen på jagt efter løver, næsehorn og leopard. Dyrene kan være svære at spotte - i hvert fald for det utrænede øje. Derfor er sporsøgeren nærmest uundværlig. Efter en tur på cirka tre timer er vi tilbage igen, hvor et godt morgenmåltid venter.

Herefter er der mulighed for at slappe af med læsning eller måske hoppe en tur i poolen. Mens guiden klargør jeepen, nyder vi vores frokost. Eftermiddagens game drive foregår måske i en anden del af området end i morges afhængig af, hvordan dyrene bevæger sig rundt. Bedst som det ser ud til, at alle dyrene er forsvundet, dukker der en zebra op bag et træ og kamerafingeren knipser løs. Om vinteren, hvor der ikke er blade på træerne er det lettere at spotte dyrene, men selv i det tætteste løv kan vores trackere få fært af dyrene. En herlig eftermiddag afsluttes på bedste sydafrikansk vis med en drink i solnedgangens skær og efterfølgende middag rundt om den åbne ild i bomaen.

Overnatning i Sabi Sands

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

4.

Sabi Sands Game Reserve, safari

Safarirejse Sydafrika

Dagens naturoplevelser:

 • Safari, safari og safari - to game drives blandt Afrikas storvildt

Vi står igen tidligt op for at udnytte morgenens aktivitetsniveau og en bushwalk i Sabi Sands Game Reserve. Vi vil hurtigt opleve, at ikke to dage på en safari er ens. I dag vil vi møde et andet dyreliv, og efterhånden som man har vænnet sig lidt til omgivelserne, kan der gå sport i at spotte de forskellige dyr. Hvis man ellers kun kender de afrikanske dyr fra zoo eller fra diverse tv-dokumentarer, så er det selvsagt en helt anden oplevelse at se dyrene i deres naturlige omgivelser. Det er herude, de hører til, og vi er her på deres præmisser. Synes elefanterne, at safaribilen kommer lidt for tæt, bliver der løftet lidt med ørerne - et høfligt vink med en vognstang om, at man bedes holde afstand.

Dagen indeholder endnu en safari sidst på eftermiddagen, så der skulle være optimale betingelser for at komme vidt omkring i den sydafrikanske bush. Nattens lyde hører også til et af højdepunkterne på en safari. "Baggrundsstøjen" bidrager til, at man virkelig får indtryk af at være ude i den vilde natur, samtidig med at man befinder sig i særdeles komfortable omgivelser. Hylene og brølene er i den grad eksotiske!

Overnatning i Sabi Sands

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

5.

Sabi Sands safari og fly til Cape Town

safari og cape town

Et par af dagens oplevelser:

 • Morgen game drive i Sabi Sands
 • Cape Town, en af verdens smukkestbeliggende byer

Vi skal på den sidste safaritur i Sabi Sands, og efter morgenmaden er det tid til at tage hul på de helt andre oplevelser, som venter i Cape Town.

Vi bliver kørt til den lille lokale lufthavn og flyver videre til kystbyen Cape Town. Vi modtages af Kiplings repræsentant, som kører os til det hyggelige The Walden House, der har en lille pool i en skøn have. Hotellet har en fantastisk beliggenhed med udsigt til Taffelbjerget, en kort gåtur til Long street og det historiske centrum. Så her er vi tæt på Cape Towns herligheder.

Overnatning i Cape Town

Morgenmad er inkluderet.

6.

Cape Town på egen hånd, kystby med kosmopolitisk stemning

Capetown

Dagens oplevelser:

 • Cape Town på egen hånd, kystby med kosmopolitisk stemning
 • Oplev evt. Robben Island
 • Taffelbjerget og Waterkant

Dagen er til, at I på egen hånd, kan nyde denne fantastiske storby. Kun få storbyer kan hamle op med en skønhed som Cape Towns. De eneste reelle konkurrenter må være San Sebastian og Rio de Janeiro. Og hvad er det så, der får Cape Town til at indgå i en klasse for sig? Byen er rammet ind af vandet på den ene side og Taffelbjerget på den anden, og den kulisse er helt uovertruffen. Selv om man kan bruge timer på bare at sidde ved havnefronten og nyde udsigten, er der en stor mængde oplevelsesmuligheder at kaste sig over. Turen op på Taffelbjerget er et must. At stå højt oppe på det kæmpestore flade plateau og skue ud over byen og vandet er helt fantastisk. Er energiniveauet højt, er der flere dejlige vandreruter op på bjerget.

Vi kan anbefale en sejltur ud til Robben Island, der er en oplevelse med en historisk dimension. Robben Island ligger en halv times sejlads fra Cape Town og er i 400 år blevet brugt som spedalskhedskoloni, fattiggård og senest som fængsel under apartheid. Her sad Nelson Mandela fængslet i 18 ud af de samlede 27 år i fængsel. Øen er nu omdannet til museum, hvor tidligere fængslede viser rundt og fortæller om landets barske fortid.

Overnatning i Cape Town

Morgenmad er inkluderet.

7.

Cape Town, udflugt til Vinlandet

Franschhoek vinlandet

Et par af dagens oplevelser:

 • Udflugt til Vinlandet og Anura Wine Estate i Paarl
 • Franschhoek finder vi nogle af sydafrikas bedste restauranter 
 • Eftermiddagen i CapeTown

Vi har indlagt en heldagsudflugt til det skønne vinland nord for Cape Town. Sydafrika hører til blandt verdens største vinlande, og kvaliteten er øget gennem de seneste år, baseret på 350 års vinproduktion kombineret med de nyeste teknologier samt optimale jordforhold.
Vi starter ud med et besøg på vingården Anura Wine Estate i Paarl, hvor vi er på rundvisning i vinkælderen efterfulgt af vin-og ostesmagning. Fortsætter gennem de smukke landskaber, hvor vingårdene ligger som perler på en snor, til Franschhoek. Her er der naturligvis også vinsmagning på en af de gode vingårde. I Franschhoek finder vi nogle af sydafrikas bedste restauranter og små hyggelige vinbarer/delikatesser, så der er de ideelle muligheder for at nyde en dejlig frokost.

Efter frokosten fortsætter vi over bjergpasset, Hells Hoogte Mountain Pass, til Stellenbosch der er vinlandets absolutte hovedby. Udover vinen er det en arkitektonisk smuk by, med flere fredede huse end nogen anden by i Sydafrika og næsten alle huse i Dorpstreet (bygaden) er beskyttede. Hvis tiden tillader, skal vi på en tredje vinsmagning i dette vidunderlige vinland. Sidst på dagen er vi tilbage i Cape Town.

Overnatning i Cape Town

Morgenmad er inkluderet.

8.

Cape Town - dagen på egen hånd

Victoria & Albert (V&A) Waterfront

Mulige oplevelser i Cape Town:

 • Besøg evt. der farvede huse i "Bo Kaap" 
 • Endnu en tur til Victoria & Albert (V&A) Waterfront
 • Green Market og centralbyen

Efter morgenmaden, har I endnu en dag til egne eventyr i Cape Town. Vi kan anbefale et besøg på ”Green Market”, hvor man kan købe alverdens finurligheder. Eller et besøg i det maleriske, multikulturelle kvarter ”Bo-Kaap” er også interessant. Her er det spraglede element allestedsnærværende, idet husene har haft besøg af et imponerende udvalg af malerpensler. Byen rummer også flere spændende museer, blandt andet historiske museer med apartheid som tema, og så er der selvfølgelig den berømte Victoria & Albert (V&A) Waterfront. Her kan I netop sidde med fantastisk udsigt til Taffelbjerget til den ene side og et blåt skinnende tæppe til den anden – eventuelt akkompagneret af et glas lokal vin. Sådan kan en begivenhedsrig dag i Cape Town afsluttes.

Overnatning i Cape Town

Morgenmad er inkluderet.

9.

Cape Town, udflugt til Kaphalvøen

Kap det gode Håb og Cape Point

Et par af dagens oplevelser:

 • Fantastisk natur over Chapmans Peak på vej til kaphalvøen
 • Kap det gode Håb og Cape Point
 • Pingviner i Boulders Beach er en mulighed

Vi har inkluderet en heldagsudflugt til Kaphalvøen, der strækker sig 50 kilometer sydpå fra Cape Town til Kap det Gode Håb. Den berømte engelske opdagelsesrejsende Sir Francis Drake udbrød, da han kom hertil: ”Dette er det smukkeste kap, jeg har set på hele min jordomrejse”. UNESCO har også sat hele nationalparken på sin liste over verdensnaturarv.
Vi kører sydpå og turen går langs vestkysten, hvor smukke strande og bjergspidser ”de 12 apostle” er et imponerende skue. Videre går det til fiskerlandsbyen Hout Bay, hvor det er muligt at tilkøbe en lille sejltur til en sælkoloni til ca. 40 kr. (afhængig af sæson og vejrforhold). Vores smukke køretur fortsætter over Chapman’s Peak og videre ned til Kap Det Gode Håb naturreservat. Her er det muligt at se nærmere på de karakteristiske sydafrikanske fynbos vegetation, bjerg zebraer, bavianer og et rigt fugleliv.

Vi besøger stranden Boulders, hvor en af Afrikas sidste pingvinkolonier kan opleves på tæt hold. Dette besøg er ikke inkluderet i turen, men kan tilkøbes for ca. 40 kr. Herefter besøger vi en af verdens bedste botaniske haver Kistenbosch, inden vi sidst på dagen er tilbage i Cape Town.

Overnatning i Cape Town

Morgenmad er inkluderet.

10.

Cape Town, samt afrejse Cape Town mod København

Dag 10

Cape Town, samt afrejse Cape Town mod København

Vi har hele dagen til rådighed, inden vi om aftenen bliver kørt til lufthavnen for at tage turen tilbage nordpå.

Morgenmad og måltider på flyrejsen er inkluderet.

11.

Hjemkomst til København

sydafrika safarirejse

Eventyret slutter

Vi ankommer til København efter at have oplevet en skøn kombination af safari og storby.

Velkommen hjem

Priser
Sorter efter:
Vælg sortering
16. januar - 30. april 2018
22.998,-

1. maj - 15. juni 2018
21.998,-

16. juni - 31. august 2018
24.498,-

1. september - 20. september 2018
21.998,-

21. september - 10. december 2018
22.998,-

11. december 2018 - 15. januar 2019
Kontakt os

16. januar - 30. april 2019
23.498,-
Kontakt os

(Tillæg kan forekomme på jule- og nytårsrejser samt vinter- påske og efterårsferie)


INKLUDERET

 • Flyrejse KBH-Johannesburg () Cape Town-KBH med British Airways på økonomiklasse
 • Flyrejse Johannesburg-Kruger Mpumalanga på økonomiklasse
 • Flyrejse Kruger Mpumalanga-Cape Town på økonomiklasse
 • Lufthavnsskatter og -afgifter
 • Alle transfers og transporter i bil med chauffør
 •   3 nætter på Umkumbe safari lodge i superior dobbeltværelse
 • Morgenmad, frokost og aftensmad på safaridelen
 • Afgifter og tilladelser i nationalparkerne
 • Safariture i åben jeep med chauffør og safariguide
 •   5 nætter på The Walden House i Cape Town i dobbeltværelse
 • Morgenmad i Cape Town
 • Heldagsudflugt til Vinlandet
 • Heldagsudflugt til Kaphalvøen
 • 10 % rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
 • Aftensmad og frokost i Cape Town som beskrevet i programmet
 • Conservation fee betales lokalt på Umkumbe lodge Rand 50,- pr. person
 • Forplejning udover den nævnte i programmet og personlige udgifter
 • Drikkepenge (beregn ca. dkk 500,- pr. person for hele safarien)
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamburg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”

TILKØB

 • Opgradering af hotellet i Cape Town til Victoria & Alfred i alle 5 nætter i piazza facing værelse fra 2.698 - 6.498,- pr. person afhængig af periode. 
Praktisk information

Bedste rejseperiode: August til oktober

Mellem rejseperiode: November til marts

God rejseperiode: April til juli

Type: Individuel kultur- og safarirejse med lokale safariguider samt rundture i alle byer og nationalparker med guide og entreer ved seværdigheder

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

Vores lodges & hoteller: Se vores lodges & hoteller her

Vejret: Johannesburg

 

Vil du høre mere om rejsen?

Vælg