Sydafrika safari og Cape Town

Safari i Krüger Nationalpark og vidunderlige Cape TownEventyret begynder

Vi flyver fra København mod Johannesburg i Sydafrika.

Måltider på flyrejsen er inkluderet.

Dag 1

Et par af dagens oplevelser:

 • Fly tværs over det nordlige Sydafrika til Greater Krüger
 • Eftermiddags safari blandt Afrikas storvildt
 • Safaristemning på en af vores dejlige lodges

Fra Johannesburg flyver vi den korte, flotte strækning til Krüger-området ved Kruger Hoedspruit el. Mpumalanga lufthavn. Her bliver vi modtaget af vores repræsentant, der kører os til lodgen, der vil være vores hjem de følgende dage.

Vi befinder os i en af de store Game Reserves, der er nogle af de bedste private safariområder i Sydafrika, der grænser op til den 2 millioner hektar store Krüger National Park. En safari i vildtreservatet giver ofte bedre og større variation i dyrelivet end i selve Krüger-parken, idet safaribilerne har tilladelse til at køre 'off road'. Det giver optimale muligheder for at komme tæt på dyrene, men selvfølgelig er hensigten altid at forstyrre dyrene mindst muligt.

Denne første dag i bushen ankommer vi omkring middagstid til vores lodge. Efter frokost og lidt tid til hvile gælder det første tur ud i naturen, og første dag er altid ganske særlig. Her er hvert nyt dyr, der spottes, høres eller lugtes en stor oplevelse. Sanserne er knivskarpe, fordi alle indtryk er så fremmedartede. Selv om synet af en flok elefanter eller en velvoksen hunløve kan give et sug i maven, så hører safariens lydbillede og de skarpe dyrelugte også med til oplevelsen.

Vi skal på safari i åben jeep ud i bushen med vores erfarne ranger bag rattet, og en såkaldt tracker der sidder foran på bilen og spotter dyrene. På safari er det altid dejligt uforudsigeligt, hvilke dyr vi møder. Almindeligt held og dyrenes dagsform udgør en stor faktor. Selv om vi ikke skal fortabe os i de berømte Big Five, er det nu svært ikke at gå efter dem, så at sige. Big Five er den gamle engelske betegnelse for de mest eftertragtede jagttrofæer – dem som var sværest og farligst at fange, nemlig leopard, løve, næsehorn, elefant og bøffel. Men vi er i et af de bedste Big Five-områder, så chancen for at spotte alle fem eksemplarer er optimal. Vi ser sikkert hurtigt elefanter, zebraer og giraffer samt nogle af de smukke adrætte antiloper. Et er sikkert; intensiteten i dyrelivet er imponerende, og det er svært ikke at blive begejstret. Tilbage på lodgen venter en aperitif og middagsmåltidet.

Overnatning på lodge i Game Reserve Timbavati, Thorny Bush eller Sabi Sands

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Sabi Sands Game Reserve, safari

Dagens oplevelser:

 • Safari, safari og safari - to game drives blandt Afrikas storvildt

Dagen starter tidligt, for vi skal på game drive ved 7-tiden. Der er tid til en hurtig kop kaffe, inden vi kører med vores erfarne ranger i jeep ud i morgendisen. Rovdyrene slapper af oven på nattens jagt, men der er anderledes aktivitet at spore hos de store elefanter, giraffer og gazeller, der græsser i bushen. Sporsøgeren er konstant på udkig og dirigerer jeepen dybt ind i vegetationen på jagt efter løver, næsehorn og leopard. Dyrene kan være svære at spotte - i hvert fald for det utrænede øje. Derfor er sporsøgeren nærmest uundværlig. Efter en tur på cirka tre timer er vi tilbage igen, hvor et godt morgenmåltid venter.

Herefter er der mulighed for at slappe af med læsning eller måske hoppe en tur i poolen. Mens guiden klargør jeepen, nyder vi vores frokost. Eftermiddagens game drive foregår måske i en anden del af området end i morges afhængig af, hvordan dyrene bevæger sig rundt. Bedst som det ser ud til, at alle dyrene er forsvundet, dukker der en zebra op bag et træ og kamerafingeren knipser løs. Om vinteren, hvor der ikke er blade på træerne er det lettere at spotte dyrene, men selv i det tætteste løv kan vores trackere få fært af dyrene. En herlig eftermiddag afsluttes på bedste sydafrikansk vis med en drink i solnedgangens skær og efterfølgende middag rundt om den åbne ild i bomaen.

Overnatning på lodge i Game Reserve Timbavati, Thorny Bush eller Sabi Sands

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Kryger safarirejse

Dagens naturoplevelser:

 • Safari, safari og safari - to game drives blandt Afrikas storvildt

Vi står igen tidligt op for at udnytte morgenens aktivitetsniveau og en bushwalk i området omrking lodgen. Vi vil hurtigt opleve, at ikke to dage på en safari er ens. I dag vil vi møde et andet dyreliv, og efterhånden som man har vænnet sig lidt til omgivelserne, kan der gå sport i at spotte de forskellige dyr. Hvis man ellers kun kender de afrikanske dyr fra zoo eller fra diverse tv-dokumentarer, så er det selvsagt en helt anden oplevelse at se dyrene i deres naturlige omgivelser. Det er herude, de hører til, og vi er her på deres præmisser. Synes elefanterne, at safaribilen kommer lidt for tæt, bliver der løftet lidt med ørerne - et høfligt vink med en vognstang om, at man bedes holde afstand.

Dagen indeholder endnu en safari sidst på eftermiddagen, så der skulle være optimale betingelser for at komme vidt omkring i den sydafrikanske bush. Nattens lyde hører også til et af højdepunkterne på en safari. "Baggrundsstøjen" bidrager til, at man virkelig får indtryk af at være ude i den vilde natur, samtidig med at man befinder sig i særdeles komfortable omgivelser. Hylene og brølene er i den grad eksotiske!

Overnatning på lodge i Game Reserve Timbavati, Thorny Bush eller Sabi Sands

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Safarirejse Sydafrika

Et par af dagens oplevelser:

 • Morgen game drive i Timbavati
 • Cape Town, en af verdens smukkestbeliggende byer

Vi skal på den sidste safaritur, og efter morgenmaden er det tid til at tage hul på de helt andre oplevelser, som venter i Cape Town.

Vi bliver kørt til den lille lokale lufthavn og flyver videre til kystbyen Cape Town. Vi modtages af Kiplings repræsentant, som kører os til det hyggelige The Walden House, der har en lille pool i en skøn have. Hotellet har en fantastisk beliggenhed med udsigt til Taffelbjerget, en kort gåtur til Long street og det historiske centrum. Så her er vi tæt på Cape Towns herligheder.

Overnatning i Cape Town

Morgenmad er inkluderet.

safari og cape town

Dagens oplevelser i Cape Town:

 • Cape Town gennem den kulinariske linse
 • Besøg evt. der farvede huse i "Bo Kaap" 

Formiddagen er afsat til egne eventyr i Cape Town. Vi kan anbefale et besøg på ”Green Market”, hvor man kan købe alverdens finurligheder. Eller et besøg i det maleriske, multikulturelle kvarter ”Bo-Kaap” er også interessant. Her er det spraglede element allestedsnærværende, idet husene har haft besøg af et imponerende udvalg af malerpensler. Byen rummer også flere spændende museer, blandt andet historiske museer med apartheid som tema.

Om eftermiddagen er der planlagt en halvdagstur, hvor vi udforsker Cape Town gennem det lokale køkkens linse. Turen går byen rundt, fra den historiske del til de berømte townships, og undervejs smager vi på både simrende street food og lækkerier fra det private hjemmekøkken. Med så varieret en lokalbefolkning, vil du hurtigt opdage, hvor mange forskellige køkkener Cape Town-køkkenet egentlig består af, og du vil med sikkerhed få smagt på flere retter, du aldrig har hørt om før.

Dagen kan evt afsluttes ved den berømte Victoria & Albert (V&A) Waterfront. Her kan I netop sidde med fantastisk udsigt til Taffelbjerget til den ene side og et blåt skinnende tæppe til den anden – eventuelt akkompagneret af et glas lokal vin. Sådan kan en begivenhedsrig dag i Cape Town afsluttes.

Overnatning i Cape Town

Morgenmad er inkluderet.

Capetown

Et par af dagens oplevelser:

 • Fantastisk natur over Chapmans Peak på vej til kaphalvøen
 • Kap det gode Håb og Cape Point
 • Pingviner i Boulders Beach er en mulighed

Vi har inkluderet en heldagsudflugt til Kaphalvøen, der strækker sig 50 kilometer sydpå fra Cape Town til Kap det Gode Håb. Den berømte engelske opdagelsesrejsende Sir Francis Drake udbrød, da han kom hertil: ”Dette er det smukkeste kap, jeg har set på hele min jordomrejse”. UNESCO har også sat hele nationalparken på sin liste over verdensnaturarv.
Vi kører sydpå og turen går langs vestkysten, hvor smukke strande og bjergspidser ”de 12 apostle” er et imponerende skue. Videre går det til fiskerlandsbyen Hout Bay, hvor det er muligt at tilkøbe en lille sejltur til en sælkoloni til ca. 40 kr. (afhængig af sæson og vejrforhold). Vores smukke køretur fortsætter over Chapman’s Peak og videre ned til Kap Det Gode Håb naturreservat. Her er det muligt at se nærmere på de karakteristiske sydafrikanske fynbos vegetation, bjerg zebraer, bavianer og et rigt fugleliv.

Vi besøger stranden Boulders, hvor en af Afrikas sidste pingvinkolonier kan opleves på tæt hold. Dette besøg er ikke inkluderet i turen, men kan tilkøbes for ca. 40 kr. Herefter besøger vi en af verdens bedste botaniske haver Kistenbosch, inden vi sidst på dagen er tilbage i Cape Town.

Overnatning i Cape Town

Morgenmad er inkluderet.

Kap det gode Håb og Cape Point

Dagens mulige oplevelser:

 • Cape Town på egen hånd, kystby med kosmopolitisk stemning
 • Oplev evt. Robben Island
 • Taffelbjerget og Waterkant

Dagen er til, at I på egen hånd, kan nyde denne fantastiske storby. Kun få storbyer kan hamle op med en skønhed som Cape Towns. De eneste reelle konkurrenter må være San Sebastian og Rio de Janeiro. Og hvad er det så, der får Cape Town til at indgå i en klasse for sig? Byen er rammet ind af vandet på den ene side og Taffelbjerget på den anden, og den kulisse er helt uovertruffen. Selv om man kan bruge timer på bare at sidde ved havnefronten og nyde udsigten, er der en stor mængde oplevelsesmuligheder at kaste sig over. Turen op på Taffelbjerget er et must. At stå højt oppe på det kæmpestore flade plateau og skue ud over byen og vandet er helt fantastisk. Er energiniveauet højt, er der flere dejlige vandreruter op på bjerget.

Vi kan anbefale en sejltur ud til Robben Island, der er en oplevelse med en historisk dimension. Robben Island ligger en halv times sejlads fra Cape Town og er i 400 år blevet brugt som spedalskhedskoloni, fattiggård og senest som fængsel under apartheid. Her sad Nelson Mandela fængslet i 18 ud af de samlede 27 år i fængsel. Øen er nu omdannet til museum, hvor tidligere fængslede viser rundt og fortæller om landets barske fortid.

Overnatning i Cape Town

Morgenmad er inkluderet.

Victoria & Albert (V&A) Waterfront

Mod vinlandet og Franschhoek

I bliver hentet på hotellet efter morgenmaden og sætter kurs mod Vinlandet og den charmerende by Franschhoek. Franschhoek blev grundlagt i 1688, da området blev overdraget til Huguenot-flygtningene fra Frankrig. Flere gader og huse bærer stadig de franske navne. Ved byens hovedgade er også det store mindesmærke Huguenot Memorial. I gåafstand ligger gourmetrestauranter, butikker og gallerier - og ikke mindst adskillige vingårde.

Overnatning i Franschhoek

Morgenmad er inkluderet.

Dag 9

Vinlandet og Franschhoek - rundt med tog gennem vinmarkerne

Dagen er afsat til at udforske byen til fods og til at besøge de dejlige vingårde, som meget belejligt ligger i gåafstand. Det kan aboslut også anbefales at tage med det fantastiske vintog, som kører ad de gamle jernbanespor ind gennem Franschoekdalen og meget belejligt kan kan hoppe af og på på de forskellige vingårde man passerer (se evt. mere på winetram.co.za). Skål!

Overnatning i Franschhoek

Morgenmad er inkluderet.

Dag 10

Franschhoek, samt hjemrejse mod Danmark

Vi har hele dagen til rådighed, inden vi sidst på dagen bliver kørt til lufthavnen for at tage turen tilbage nordpå.

Morgenmad og måltider på flyrejsen er inkluderet.

Dag 11

Eventyret slutter

Vi ankommer til København efter at have oplevet en skøn kombination af safari, vinland og storby.

Velkommen hjem

sydafrika safarirejse
Hvor mange skal i rejse
Periode
Pris
 
10. jan. - 31. aug. 2020
31.498,-

1. sep. - 20. sep. 2020
30.798,-

21. sep. - 10. dec. 2020
31.998,-

11. dec. 2020 - 6. jan. 2021
Kontakt os

7. jan. - 31. mar. 2021
31.998,-


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Hoedspruit//Cape Town-København på økonomiklasse
 • Flyrejse Hoedspruit-Cape Town på økonomiklasse
 • CO2-kompensation på flyrejser via skovrejsning i Danmark - læs mere her.
 • Bagage på flyrejsen – 1 stk. håndbagage og 1 stk. bagage til check-in
 • Lufthavnsskatter og -afgifter
 • Alle transfers og transporter i bil med chauffør
 • Overnatning i delt dobbeltværelse/telt med morgenmad
 •   3 nætter på Simbawati River Lodge i safari luksus telt
 • Morgenmad, frokost og aftensmad på safaridelen
 • Afgifter og tilladelser i nationalparkerne
 • Safariture i åben jeep med chauffør og safariguide
 •   4 nætter på The Walden House i Cape Town
 •   2 nætter på Ashbourne House i Franschhoek
 • Heldagsudflugt til Kaphalvøen i mindre international gruppe
 • Halvdags streetfood tur i mindre international gruppe
 • 10-20% rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 10% rabat på vaccinationer hos Rejseklinikken
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
 • Aftensmad og frokost i Cape Town som beskrevet i programmet
 • Conservation fee betales lokalt på Umkumbe lodge Rand 50,- pr. person
 • Forplejning udover den nævnte i programmet og personlige udgifter
 • Drikkepenge (beregn ca. dkk 500,- pr. person for hele safarien)
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamburg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”
Tilkøb
Herunder kan du se de udvidelsesmuligheder, vi kan tilbyde på denne rejse. Det er ganske uforpligtende at tilvælge udvidelser, som du ønsker at høre mere om, når du bliver kontaktet af en af vores eksperter. Efter du har valgt de ønskede tilkøb, skal du scrolle lidt op til priser (eller klikke her) og fortsætte bestillingen af et uforpligtende tilbud.
Opgradering af hotel i Cape Town - 4 nætter
Pris fra 1.298 kr./person
Praktisk information

Bedste rejseperiode: August til oktober

Mellem rejseperiode: November til marts

God rejseperiode: April til juli

Type: Individuel kultur- og safarirejse med lokale safariguider samt rundture i alle byer og nationalparker med guide og entreer ved seværdigheder

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

Vores lodges & hoteller: Se vores lodges & hoteller her

Vejret: Johannesburg

 

Foredrag
Periode
Kilimanjaro, safari og Zanzibar
Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K
26. feb. 2020 kl. 17:30
Vil du høre mere om rejsen?

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik