Kenyas højdepunkter

Kenyas højdepunkter på privat safari - 13 dage til Amboseli, Samburu, Lake Nakuru, Lake Naivasha og Masai Mara

 

Vi har her udvalgt nogle af Kenya absolutte højdepunkter. Vi lægger ud i det sydlige Kenya med smukke Amboseli, beliggende ved Kilimanjaros fod. Fra Amboseli går turen videre nordpå til Samburu Nationalpark. I Samburu ser vi flere dyrearter, som man ellers skal til svært tilgængelige områder mod nord for at se. Det gælder de smukke, finstribede og storørede grevy’s zebraer og de ”køkken-ternede” netgiraffer.

 

På vej mod Masai Mara ser vi tusindvis af lyserøde flamingoer ved Lake Nakuru og Lake Naivasha, inden vi runder turen af i fantastiske Masai Mara, en af verdens bedste og mest berømte nationalparker.  • Privat safari, kun for dig og din rejsefælle, med jeres egen safariguide
  • Den komplette kenyanske safarirejse med besøg i 5 nationalparker
  • Serena "Tree Top" Lodge, hvor vi kan betragte dyrene på nært hold 
  • Vi bor også på Sopa Lodgene samt tented camps ved Lake Nakuru
  • Variation i både dyreliv og landskab med kig til lidt sjældnere dyrearter
1.

Afrejse fra København mod Kenya

Dag 1

Eventyret begynder

Afrejse mod Nairobi via Doha med Qatar Airways.

Mad på flyrejsen er inkluderet.

2.

Ankomst til Nairobi og besøg på Karen Blixen Farm

Dag 2

Ankomst til Nairobi og besøg på Karen Blixen Farm

Ved ankomsten er der transfer til Karen-området, opkaldt efter den danske forfatter. Her skal vi overnatte på vores dejlige guest house med hyggelige værter. Vi skal besøge Karen Blixens Hus, der er ganske vist blot tale om et nydeligt murstenshus, der i dag huser Karen Blixen Museet. Men har I læst Blixens "Den afrikansk farm" eller på anden vis er interesseret i den verdensberømte forfatter, er det bestemt et interessant besøg.

3.

Amboseli Nationalpark

Dag 3

Amboseli Nationalpark

Vi kører direkte på safari, ca. 260 km. sydover til den flotte nationalpark Amboseli, som ligger ved foden af Kilimanjaro og har vel nok den mest spektakulære beliggenhed af alle Kenyas nationalparker. Amboseli er, trods et lidt blakket ry en kæmpe naturoplevelse – også selvom parkens store stolthed, elefanterne går lidt hårdt til retterne. Savannevildtet dominerer giraffer, zebraer, Impalaer, og forbavsende ofte er man heldig med dyrene her, og der er gode chancer for at se turens første løve. For selvom løven for mange er indbegrebet af Afrika, er den ikke altid helt let at få at se. Fuglelivet er som overalt i Kenya imponerende, og vi ser bl.a. struds, sorthalset hejre, blå glente, sekretærfugl og trapper. Elefanterne er en af Amboselis store oplevelser, vi ser med stor sandsynlighed større flokke af dette mægtige dyr. I det tørre landskab findes underjordiske kilder, der løber ned fra Kilimanjaros flanker og (endnu) evige sne.

Morgenmad, frokost og aftensmad inkluderet.

4.

Amboseli Nationalpark

Dag 4

Amboseli Nationalpark

Morgenmad, frokost og aftensmad inkluderet.

5.

Amboseli via Nairobi til Mt. Kenya

Amboseli via Nairobi til Mt. Kenya

Fra Amboseli køres der tilbage mod Nairobi og op i lidt større højder, for vi skal besøge Mount Kenya Nationalpark. Vi kommer gennem landskaber med ananas- og kaffeplantager og den smukke Abadare højderyg mod vest. Efter en kort køretur, hvor vi vil gøre ophold alt efter, hvor der er dyr og fugle at se, ankommer vi ved frokosttid til Serena Mountain Lodge.

Hotellet har en formidabel beliggenhed på skråningerne af Mount Kenya, hvor der kan være køligt, da vi befinder os i 2.200 meters højde. Vi bor på et såkaldt Tree Top Hotel, hvor vi fra terrassen har udsigt til et vand- og salthul, hvormed vi kommer tæt på store flokke af primært elefanter og bøfler, der kommer døgnet rundt og slukker tørsten.

Morgenmad, frokost og aftensmad inkluderet.

6.

Til Samburu Game Reserve

Til Samburu Game Reserve

Fra Mount Kenya kører vi videre nordpå til Samburu Nationalpark. Det store, flade landskab ved Samburu-området - med sin mosaik af tornekrat, halvørken, savanner med bredvommede baobabtræer og dom-palmer og dovent strømmende floder - et obligatorisk indslag på en storsafari til Kenya! Over 300 km2 reservat, der omfatter områderne Samburu-Isiolo, Buffalo Springs og Shaba.
Samburu er måske det bedste for elefanter og løver nord for Nairobi. Flokken af Grants gazeller og impalaer lader sig studere på klodshold. En safari, der tager områderne nord for Nairobi med, giver et næsten heldækkende indtryk af pragtfulde Kenyas ufatteligt varierede natur.

Morgenmad, frokost og aftensmad inkluderet.

7.

Vidunderlige Samburu

Vidunderlige Samburu

I Samburu stifter man tillige bekendtskab med flere dyrearter, man ellers skal til svært tilgængelige områder mod nord for at se. Det gælder de smukke, fintstribede og storørede Grevys zebraer og de ”køkken-ternede” netgiraffer. I disse tørre egne svinger adgangen til vand: Flere af halv-ørkenens dyrearter er til-passede, så de kan klare sig på den væde, de får med føden – som de smukke, sandfarvede Beisa Oryx-med de lange, lige horn og den spøjse, lang-halsede Gerenuk, der stående på bagbenene napper skud fra buskene. Strudsene her tilhører en særlig art – Somali-strudsen, der har lyseblå ben. Fuglelivet er i øvrigt usædvanligt rigt. Over savannerne kredser Gøglerørn som et stort blad, flere gribbe- og ørnearter afsøger de vidtstrakte sletter for føde og den lille Pygmæfalk er almindelig. Den enorme Koritrappe er den største af områdets 4 trappearter, og forveksles af den førstegangs-besøgende ofte med Struds! Flokke af sorte og koboltblå Gribbeperlehøns forsvinder i løb når en fare nærmer sig – det kunne være en ørkenlos eller en Leopard.

Morgenmad, frokost og aftensmad inkluderet.

8.

Samburu og Lake Nakuru med sorte og hvide næsehorn

Samburu og Lake Nakuru med sorte og hvide næsehorn

Vi fortsætter rundturen og kører sydvestover til Lake Nakuru, der regnes som Østafrikas bedste fuglesø – men – hovedattraktionen, flamingo-flokkene, har skiftet adresse. De mange flamingoer er rykket mod Lake Baringo, fordi vandstanden i Nakuru er steget. Andre fuglearter er dog på spil i området. Masser af hejrer udnytter søens fiske-fauna, og langs bredderne ser vi andre dyr såsom rørbukke, vandbukke og måske flodhest. En sådan overflod af dyr og fugle tiltrækker mange rovfugle som rov- og steppeørne, sort ørn, grib og augurvåge. Derudover er det nærmere reglen end undtagelsen, at vi ser næsehorn i området. Både hvide og sorte næsehorn har hjemme her – andre steder i Kenya er det nærmest umuligt at spotte.

Vi kører langsomt gennem skoven, for det er her vi har bedst mulighed på hele rejsen for at se leopard. Synet af den plettede kat, der hviler på langs af en gren er hele turen værd, men det kræver held! Vi besøger også et udsigtspunkt med en flot udsigt over søen. Her lever Klippe-grævlinger, der ser ud som store gnavere, men faktisk er Elefantens nærmeste slægtning!. De findes i smågrupper, og tiltrækker til Sorte Ørne, der er specialister i at tage disse dyr. Nakurusøen er en rejse værd i sig selv. Efter en dag fyldt med stærke indtryk og farvestrålende natursyn smager middagsmaden særligt godt!

Morgenmad, frokost og aftensmad inkluderet.

9.

Lake Naivasha

Lake Naivasha

Denne vidunderlige ferskvandssø ligger i Rift Valley, med vide udsyn mod Rift Valleys klippefyldte skråninger. Dens flade er i øjeblikket på 170 kvadratkilometer, men vandstanden er lav, og forholdene ændres fra år til år. Dette vidner klynger af døde træer om, og de udgør en hvile- og yngleplads for mange vandfugle af et mylder af arter. Hvide hejrer, og langs de lavvande, søbredder med åkander og papyrus ses Jacanaer, Kamblishøns, Sultanhøns og vadefugle – samt rørbukke og undertiden flodheste. ”Afrikas stemme” – Flodørnens gjalden – danner sammen med Hadada-ibissens hånlatter en unik lydkulisse! Mange antiloper og Masaigiraffer findes på savannerne omkring søen. Den ubeboede Crescent Island, der let nås med båd, myldrer med fugle og græsædere. Det frodige agerland omkring søen vidner om, at vandet er ferskt – Kenyas sodasøer er uegnede som kilde til vanding.

Morgenmad, frokost og aftensmad inkluderet.

10.

Mod Masai Mara

Mod Masai Mara

Vi kører nu mod syd, til savannerne og de rigtig store flokke af savannevildt. Vi skal nemlig til Kenyas mest dyrerige område, Masai Mara, den nordlige del af Tanzanias legendariske Serengeti-slette. Dette er Østafrika, som vi kender det fra safarifilmene: på den åbne savanne græsser store flokke af zebraer, kongoni, topi og gnuer, mens mange mindre antilopearter - især Thomsons og Grants gazeller samt impalaer gør dem selskab. Småflokke af vortesvin ses. Det er her, chancerne for at se løver er størst, for de tiltrækkes, ligesom hyæner og sjakaler af de mange græsædende dyr. Det kan være en god ide at se efter kredsende gribbeflokke, for de er nemlig et signal om, at et ådsel ligger til fri disposition - hvis da ikke løverne er i gang med et festmåltid. Hundreder af nye fuglearter ser vi her. Ved et ådsel samles gribbene med den enorme Øregrib som "forskærer". og rüppels, hvidryggede og hvidhovede gribbe ventende.

Morgenmad, frokost og aftensmad inkluderet.

11.

Masai Mara med de store dyreflokke

Masai Mara med de store dyreflokke

Det ville være synd at forlade et sted hurtigt, så vi har begge de følgende dage her, der nok skal give varige minder. Vi står tidligt op, iagttager vildtet og fuglene, spiser en solid morgenmad og foretager derefter nogle timers køretur, et såkaldt ”game-drive”. Derefter kører vi tilbage til en nærende frokost og en vederkvægende siesta, før vi atter er ude i "felten", hvor lyset bliver vigende og skyggerne lange. Det er besættende at opleve, hvordan naturen igen vågner til liv i de sidste, intense timer med dagslys - steder der for et par timer siden var helt rensede for liv er nu en scene for Østafrikas enestående dyreliv. Ikke to køreture er ens, og det er noget af det mest charmerende ved denne form for turisme: man ved aldrig, hvad der gennem sig omkring næste hjørne, eller når en leopard helt uventet dukker frem!

Morgenmad, frokost og aftensmad inkluderet.

12.

Masai Mara og Nairobi, samt afrejse Nairobi mod København

Masai Mara og Nairobi, samt afrejse Nairobi mod København

Langsomt vender vi snuden mod øst og kører tilbage mod Nairobi og lufthavnen for hjemrejse med Qatar Airways.

Morgenmad er inkluderet.

13.

Hjemkomst til København

Eventyret slutter

Hjemkomst til København i løbet af dagen.

*** EVT. FORLÆNGELSE MED BADEFERIE VED DET INDISKE OCEAN

12. dag - Fra Masai Mara til Nairobi og fly til Malindi

Efter flere oplevelsesrige safaridage tager vi afsked med Masai Mara og kører til Nairobi, hvorfra vi flyver den korte tur til Malindi, med de fine hvide sandstrande og det turkisblå vand ved Det Indiske Ocean. Vi har valgt Malindi-området, der er mindre kendt end Mombasa, til gengæld er her roligt uden den hektiske stemning, der kan opleves i andre strandområder. Malindi er mindre besøgt, hvilket vi synes giver de optimale rammer for de følgende dages afslapning.

Lige syd for Malindi finder vi Watamu, der foruden de lange hvide sandstrande og kokospalmer ligger beskyttet af et smukt koralrev. Watamu Marine Park er et eldorado med flere hundrede forskellige farvestrålende fisk, smukke koraller og en større koloni af havskildpadder.

Vi har udvalgt to forskellige hoteller på strandene i Watamu Marine Park. Temple Point Resort er vores Kipling Classic hotel, der er smukt beliggende direkte ud til Det Indiske Ocean. Alle bungalows er smukt indrettet i klassisk swahili stil, med egen balkon eller veranda og beliggende i en smukt grønt område.

Vi har endnu et Kipling Classic hotel, nemlig Turtle Bay Beach Club, der er et all inclusive hotel, beliggende direkte ud til stranden og Det Indiske Ocean. Alle værelser har egen balkon, og desuden tilbyder hotellet 2 swimmingpools, 3 restauranter, flere barområder og underholding både i løbet af dagen samt om aftenen. Hotellet er børnevenligt.

Morgenmad er inkluderet.

 

13. dag - Badeferie og afslapning i Malindi

Dagene kan nydes på stranden eller ved poolen med en god bog. Desuden er her fantastiske muligheder for dykning og snorkling eller en gåtur langs stranden, hvor tidevandet gør, at koralrevet flere steder er synligt fra strandkanten.

Inkluderede måltider afhænger af den valgte hotelkategori.

 

14. dag - Badeferie og afslapning i Malindi

 

Dagene kan nydes på stranden eller ved poolen med en god bog. Desuden er her fantastiske muligheder for dykning og snorkling eller en gåtur langs stranden, hvor tidevandet gør, at koralrevet flere steder er synligt fra strandkanten.

Inkluderede måltider afhænger af den valgte hotelkategori.

 

15. dag - Badeferie og afslapning i Malindi

Dagene kan nydes på stranden eller ved poolen med en god bog. Desuden er her fantastiske muligheder for dykning og snorkling eller en gåtur langs stranden, hvor tidevandet gør, at koralrevet flere steder er synligt fra strandkanten.

Inkluderede måltider afhænger af den valgte hotelkategori.

 

16. dag - Badeferie og afslapning i Malindi

Dagene kan nydes på stranden eller ved poolen med en god bog. Desuden er her fantastiske muligheder for dykning og snorkling eller en gåtur langs stranden, hvor tidevandet gør, at koralrevet flere steder er synligt fra strandkanten.

Inkluderede måltider afhænger af den valgte hotelkategori.

 

17. dag - Malindi, samt Malindi til Nairobi og afrejsen mod København begynder

I dag flyver vi fra Malindi til Nairobi, hvorfra hjemrejsen mod København påbegyndes.

Morgenmad samt mad på flyrejsen er inkluderet.

 

18. dag - Hjemkomst til København

Eventyret slutter

Vi er tilbage i København i løbet af dagen.

 

Priser
Sorter efter:
Vælg sortering
1. februar - 28. februar 2018
33.498,-
29.998,-

1. marts - 20. juni 2018
32.498,-
28.998,-

21. juni - 10. december 2018
32.998,-
28.998,-

11. december 2018 - 9. januar 2019
Kontakt os
Kontakt os

(Tillæg kan forekomme på jule- og nytårsrejser samt vinter- påske og efterårsferie)


INKLUDERET

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

TILKØB

  • Enkeltværelse: 3.698 kr. 
  • Ballon over Masai Mara: 3.798,- pr. person

Badeferie ved Malindi ved Det Indiske Ocean 6 dage/5nætter inkl. fly:

  • Temple Point Resort - (halvpension) 4.498 - 4.998,- pr. person afhængig af periode
  • Turtle Bay (all inclusive) 4.998 - 5.498,- pr. person afhængig af periode

 

Opgradering af de sidste 2 nætter på Masai Mara til Ashnil Mara River Camp:

Praktisk information

Bedste rejsetid: Muligt hele året, undtaget i regntiden april til medio juni

Type: Privat safari med lokale safariguider

Vores lodges: Se dem her

Kenyas nationalparker: Læs mere her

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

 

Foredrag

Afrika: Kilimanjaro, safari i Tanzania og Zanzibar

14. marts 2018 · Klokken 19:30 - 22:06

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Afrika: Kilimanjaro, safari i Tanzania og Zanzibar

21. marts 2018 · Klokken 19:30 - 21:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Vil du høre mere om rejsen?

Vælg