Kenyas største safarieventyr

Velkommen til en perlerække af Kenyas allerbedste nationalparker

 

Er du til Afrikas storvildt på den store klinge, er vores campingeventyr med hele 10 dages safari i Kenyas bedste nationalparker som Amboseli, Mount Kenya, Samburu, Lake Nakuru og legendariske Masai Mara, mere end sagen.

Her opleves selvfølgelig alle de store berømte målarter og klassiske storvildt, men i Samburu også de smukke grevyzebraer og "køkkenternede" netgiraffer og biotoper fra sø- og vådland, halvørken, højland og klassisk savanne.

 

Alle parkerne er mildt sagt musts for safarielskere. På denne storsafari har vi valgt camp-modellen - dvs. basic camping, der giver mulighed for ægte og ikke mindst storslåede naturoplevelser i savannehøjde til en fantastisk pris.

Velkommen til Kenyas største safarieventyr. • Her er fokus på store safarioplevelser, ikke luksuriøs indkvartering
 • Velkendte nationalparker og mere ukendte områder udgør et perfekt mix
 • Nyd et alsidigt dyreliv og landskab - og kig til lidt sjældnere dyrearter
 • Forlængelse med Mt. Kenya-trek eller badeferie ved Det Indiske Ocean
1.

Afrejse fra København mod Kenya

Dag 1

Eventyret begynder

Afrejse mod Nairobi via Doha med Qatar Airways.

Mad på flyrejsen er inkluderet.

2.

Ankomst Nairobi

Dag 2

Ankomst Nairobi og besøg på Karen Blixens Farm

Ved ankomsten til Nairobi er der transfer til Karen-området, opkaldt efter den danske forfatter. Her skal vi overnatte på vores skønne guest house med charmerende værter. Hvis tiden tillader det besøger vi Karen Blixens Hus undervejs fra lufthavnen til Spurwing guest house. Der er ganske vist blot tale om et nydeligt murstenshus, der i dag huser Karen Blixen Museet. Men har I læst Blixens 'Den afrikanske farm' eller på anden vis er interesseret i den verdensberømte forfatter, er det bestemt et interessant besøg.

Overnatning i Nairobi

3.

Fra Nairobi til Amboseli

Amboseli

Fra Nairobi til Amboseli 

Dette er den store koncentrerede safaritur, hvor alle aspekter dækkes. Der er 260 km. kørsel sydover til den flotte nationalpark Amboseli, som ligger ved foden af Kilimanjaro. Den har vel nok den mest spektakulære beliggenhed af alle Kenyas nationalparker. Amboseli er, trods et lidt blakket ry, en stor naturoplevelse – også selvom parkens store stolthed, elefanterne, går lidt hårdt til retterne.

Fuglelivet er som overalt i Kenya imponerende, og her er blandt andet struds, sorthalset hejre, blå glente, sekretærfugl og trapper. Elefanterne er en af Amboselis store oplevelser, og der er stor sandsynlighed for at se større flokke af dette mægtige dyr. I det tørre landskab findes underjordiske kilder, der løber ned fra Kilimanjaros flanker og evige sne (så længe det varer). 

Overnatning i Amboseli på campsite.

Frokost og aftensmad er inkluderet.

4.

Amboseli Nationalpark

Amboseli Nationalpark

Amboseli Nationalpark

Safari for foden af Kilimanjaro og grænsen til Tanzania. Savannevildtet domineres af giraffer, zebraer og impalaer. Forbavsende ofte er man heldig at se dyrene her, og der er gode chancer for at se turens første løve. For selvom løven for mange er indbegrebet af Afrika, er den ikke helt let at få at se: at tro løverne render frit rundt i Nairobis gader, er lige så forkert som at tro, at isbjørnene udgør en fare i Helsinkis gader. Her har vi flere gange været heldige også at se en gepard.

Overnatning i Amboseli på Campsite.

Frokost og aftensmad er inkluderet.

5.

Amboseli, Nairobi, Mount Kenya

Amboseli, Nairobi, Mount Kenya

Turen går mod det nordlige Kenya, der byder på afstressende oplevelser i de store vidders land. Områderne nord ved søerne Nakuru og Naivasha samt Mount Kenya er mindre berørte af turismen end Nairobi og de klassiske safariområder i Sydkenya. De vidunderlige søer ligger uforstyrret i bunden af Rift Valley, der danner baggrund med sine forrevne småbjerge. I de mere tørre områder mod nord trives en fauna, der er udpræget østafrikansk, men byder på andre dyr og fugle end de, der ses længere mod syd. En safari, der inkluderer områderne nord for Nairobi, giver et næsten heldækkende indtryk af det pragtfulde Kenyas ufatteligt varierede natur.

Fra Amboseli køres tilbage mod Nairobi og op i lidt større højder til Mount Kenya Nationalpark. Køreturen går gennem landskaber med kaffeplantager og den smukke Abardare højderyg mod vest og stopper, hvis der er dyr og fugle, som skal observeres. Turen ender ved den skønt beliggende Bantu Campsite. 

Overnatning i Bantu Campsite.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

6.

Til Samburu Game Reserve

Samburu

Til Samburu Game Reserve

Fra Mount Kenya går det videre nordpå til Samburu Nationalpark. Det store, flade landskab ved Samburu-området er et 300 km2 reservat, der omfatter områderne Samburu-Isiolo, Buffalo Springs og Shaba. Med sin mosaik af tornekrat, halvørken, savanner med bredvommede baobab-træer og dom-palmer og dovent strømmende floder - udgør de obligatoriske indslag på en storsafari til Kenya!

Det ville være synd at forlade dette sted hurtigt, så den følgende dag tilbringes her og skal nok give varige minder. Ikke to køreture er ens, og det er noget af det mest charmerende ved denne form for turisme; man ved aldrig, hvad der gemmer sig omkring næste hjørne, eller hvornår en leopard helt uventet dukker frem!

Overnatning på campsite.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

7.

Samburu Game Reserve

Samburu Kenya nationalparl

Samburu Game Reserve

Samburu er måske det bedste sted nord for Nairobi at se elefanter og løver. Flokken af Grants gazeller og impalaer lader sig studere på klos hold.
I Samburu kan ses flere dyrearter, som man ellers skal til svært tilgængelige områder mod nord for at se. Det gælder de smukke, fintstribede og storørede Grevys zebraer og de ”køkken-ternede” netgiraffer. I disse tørre egne svinger adgangen til vand: Flere af halv-ørkenens dyrearter har tilpasset sig, så de kan klare sig på den væde, de får med føden – som f.eks. de smukke, sandfarvede beisa oryx - med de lange, lige horn og den spøjse, lang-halsede gerenuk, der stående på bagbenene napper skud fra buskene. Strudsene her tilhører en særlig art, nemlig somalistrudsen, der har lyseblå ben.

Fuglelivet er i øvrigt usædvanligt rigt. Over savannerne kredser gøglerørn som et stort blad, flere gribbe- og ørnearter afsøger de vidstrakte sletter for føde og den lille pygmæfalk er almindelig. Der er også flokke af sorte og koboltblå gribbe. Perlehøns forsvinder i løb, når en fare nærmer sig – det kunne være en ørkenlos eller en leopard.

Overnatning på campsite.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

8.

Lake Nakuru og hvide og sorte næsehorn

Lake Nakuru og hvide og sorte næsehorn

Vi fortsætter rundturen og kører sydvestover til Lake Nakuru, der af mange stadig regnes som Østafrikas bedste fuglesø – flamingoerne har dog skiftet adresse. De er rykket mod Lake Baringo, fordi vandstanden i Nakuru er steget. Andre fuglearter er dog på spil i området. Masser af hejrer udnytter søens fiske-fauna, og langs søbredden ser vi andre dyr såsom rørbukke, vandbukke og måske flodhest. En sådan overflod af dyr og fugle tiltrækker mange rovfugle som rov- og steppeørne, sort ørn, grib og augurvåge. Derudover er det nærmere reglen end undtagelsen, at vi ser næsehorn i området. Både det hvide og det sorte næsehorn holder til her, mens det andre steder i Kenya er nærmest umuligt at spotte det tonstunge dyr. Bilen stopper ved et udsigtspunkt, hvor der er en flot udsigt over søen. Her lever klippe-grævlinger, der ser ud som store gnavere, men faktisk er elefantens nærmeste slægtning! De findes i smågrupper og tiltrækker sorteørne, der er specialister i at tage disse dyr. Nakurusøen er en rejse værd i sig selv. Efter en dag fyldt med stærke indtryk og farvestrålende natursyn smager middagsmaden særligt godt.

Overnating på campsite.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

9.

Mod Masai Mara og sletterne med de store dyreflokke

Masaimara

Mod Masai Mara og sletterne med de store dyreflokke

Det går videre mod syd til savannerne og de rigtig store flokke af savannevildt. Masai Mara, som ligger i den nordlige del af Tanzanias legendariske Serengeti-slette, er nemlig Kenyas mest dyrerige område. Dette er Østafrika, som vi kender det fra safarifilmene: på den åbne savanne græsser store flokke af zebraer, gnuer og antilopearterne kongoni og topi, mens mange mindre antilopearter gør dem selskab.

Småflokke af vortesvin ses ganske ofte. Det er her, chancerne for løver er størst, for de tiltrækkes, ligesom hyæner og sjakaler, af de mange græsædende dyr. Det kan være en god ide at se efter kredsende gribbeflokke, for de er nemlig et signal om, at et ådsel ligger til fri disposition - hvis da ikke løverne er i gang med et festmåltid. Ved et ådsel samles gribbene med den enorme ørnegrib som "forskærer" og Rüppels gribbe, hvidryggede- og hvidhovede gribbe, ventende.

Strudse spankulerer adstadigt omkring, og i kalkunstørrelse er flere arter af trapper. Farvestrålende ellekrager imponerer, mens en grå, gøgeagtig sag, der kaldes en Go Away Bird lever op til sit navn gennem sit enerverende, tretonede skrig! Mere end 50 rovfuglearter findes her, fra gribbe til småfalke. Konstant er der nye indtryk i dette paradis for naturinteresserede.

Overnatning på campsite, med mulighed for opgradering til Spurwing hytter i alle 3 nætter på Masai Mara mod tillæg (se priser).

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

10.

Masai Mara - savanne i verdenklasse

Masai Mara Kenya

Masai Mara og sletterne med de store dyreflokke

De følgende dage er der tidlig vækning for at kunne komme ud og iagttage vildtet og fuglene og derefter få en solid morgenmad. Derefter tager I ud på nogle timers game drive. Derefter hjem igen til en nærende frokost og en vederkvægende siesta før det atter går ud i "felten" igen, når lyset bliver vigende og skyggerne lange. Det er besættende at opleve, hvordan naturen igen vågner til liv i de sidste, intense timer med dagslys – steder, der for et par timer siden var helt rensede for liv, er nu en scene for Østafrikas enestående dyreliv. Ikke to køreture er ens, og det er noget af det mest charmerende ved denne form for rejse – man ved aldrig, hvad der gemmer sig omkring næste hjørne, eller hvornår en leopard helt uventet dukker op!

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

11.

Masai Mara og sletterne med de store dyreflokke

Savanne

Masai Mara og sletterne med de store dyreflokke

Vi er midt på en af afrikas allerbedste savanner og skal selvfølgelig på fantatsiske game drives på udkig efter dyreflokke og enkelte af de specielle målarter om vi er heldige. En stor dag på savannen.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

12.

Masai Mara og Nairobi, samt afrejse Nairobi mod København

Masai Mara og Nairobi, samt afrejse Nairobi mod København

Der er et sidste game drive, inden snuden vendes mod øst mod Nairobi og lufthavnen for hjemrejse med Qatar Airways.

Morgenmad er inkluderet.

13.

Hjemkomst til København

Eventyret slutter

Ankomst til København i løbet af dagen.

Mad på flyrejsen er inkluderet.

*** EVT. FORLÆNGELSE MED BADEFERIE VED DET INDISKE OCEAN

12. dag - Fra Masai Mara til Nairobi og fly til Malindi

Efter flere oplevelsesrige safaridage tager vi afsked med Masai Mara og kører til Nairobi, hvorfra vi flyver den korte tur til Malindi, med de fine hvide sandstrande og det turkisblå vand ved Det Indiske Ocean. Vi har valgt Malindi området, der er mindre kendt end Mombasa, til gengæld er her roligt, uden den hektiske stemning der kan opleves i andre strandområder og mindre besøgt, hvilket vi synes giver de optimale rammer for de følgende dages afslapning.

Lige syd for Malindi finder vi Watamu, der foruden de lange hvide sandstrande og kokospalmer ligger beskyttet af et smukt koralrev. Watamu Marine Park er et eldorado med flere hundrede forskellige farvestrålende fisk, smukke koraller og en større koloni af havskildpadder.

Vi har udvalgt tre forskellige hoteller på strandene i Watamu Marine Park. Temple Point Resort er vores Kipling Classic hotel, der er smukt beliggende direkte ud til Det Indiske Ocean. Alle bungalows er smukt indrettet i klassisk Swahili stil, med egen balkon eller veranda og beliggende i en smukt grønt område.

Temple Point i Malindi med Kipling Travel

Vi har endnu et Kipling Classic hotel, nemlig Turtle Bay Beach Club, der er et all inclusive hotel, beliggende direkte ud til stranden og Det Indiske Ocean. Alle værelser har egen balkon og desuden tilbyder hotellet 2 swimmingpools, 3 restauranter, flere barområder og underholding både i løbet af dagen samt om aftenen. Hotellet er børnevenligt.

Ønsker du et Kipling Plus strandresort, der har både stil og personlig service kan vi varmt anbefale Hemingways Resort.

Morgenmad er inkluderet.

 

13. dag - Badeferie og afslapning i Malindi

Dagene kan nydes på stranden eller ved poolen med en god bog. Desuden er her fantastiske muligheder for dykning og snorkling eller en gåtur langs stranden, hvor tidevandet gør, at koralrevet flere steder er synligt fra strandkanten.

Inkluderede måltider afhænger af den valgte hotelkategori.

 

14. dag - Badeferie og afslapning i Malindi

 

Dagene kan nydes på stranden eller ved poolen med en god bog. Desuden er her fantastiske muligheder for dykning og snorkling eller en gåtur langs stranden, hvor tidevandet gør, at koralrevet flere steder er synligt fra strandkanten.

Inkluderede måltider afhænger af den valgte hotelkategori.

 

15. dag - Badeferie og afslapning i Malindi

Dagene kan nydes på stranden eller ved poolen med en god bog. Desuden er her fantastiske muligheder for dykning og snorkling eller en gåtur langs stranden, hvor tidevandet gør, at koralrevet flere steder er synligt fra strandkanten.

Inkluderede måltider afhænger af den valgte hotelkategori.

 

16. dag - Badeferie og afslapning i Malindi

Dagene kan nydes på stranden eller ved poolen med en god bog. Desuden er her fantastiske muligheder for dykning og snorkling eller en gåtur langs stranden, hvor tidevandet gør, at koralrevet flere steder er synligt fra strandkanten.

Inkluderede måltider afhænger af den valgte hotelkategori.

 

17. dag - Malindi, samt Malindi til Nairobi og afrejsen mod København begynder

I dag flyver vi fra Malindi til Nairobi, hvorfra hjemrejsen mod København påbegyndes.

Morgenmad samt mad på flyrejsen er inkluderet.

 

18. dag - Hjemkomst til København

Eventyret slutter

Vi er tilbage i København i løbet af dagen.

 

Priser
Sorter efter:
Vælg sortering
1. marts - 20. juni 2018
21.498,-
20.998,-

21. juni - 10. december 2018
21.998,-
21.498,-

11. december 2018 - 9. januar 2019
Kontakt os
Kontakt os

10. januar - 20. juni 2019
21.498,-
20.998,-

(Tillæg kan forekomme på jule- og nytårsrejser samt vinter- påske og efterårsferie)


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Nairobi retur med Qatar Airways på økonomiklasse
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Al lokal transport som beskrevet i programmet
 •   1 nat på Spurwing Guest House i dobbeltværelse med morgenmad
 •   9 nætter i basic camping inkl. al fælles campingudstyr
 • Fuld pension på safarituren, som beskrevet i programmet
 • Besøg på Karen Blixen Museet (hvis tiden tillader det)
 • Safarirejse i safari-minibus med 2-7 personer
 • Chauffør og lokal, engelsktalende safariguide på safarirejse
 • Afgifter og tilladelser til nationalparken
 • 10 % rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

TILKØB

 • Ballon over Masai Mara : 3.798,- pr. person
 • Spurwing hytter i alle 3 nætter på Masai Mara: 1.898,- pr. person

Badeferie ved Malindi ved Det Indiske Ocean 6 dage/5nætter inkl. fly:

 • Temple Point Resort - (halvpension) 4.498 - 4.998,- pr. person afhængig af periode
 • Turtle Bay (all inclusive) 4.998 - 5.498,- pr. person afhængig af periode
Praktisk information

Bedste rejsetid: Muligt hele året, undtaget i regntiden april til medio juni

Type: Safari med lokale safariguider 

Vores lodges: Se dem her

Kenyas nationalparker: Læs mere her

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

Vil du høre mere om rejsen?

Vælg