Rejser til Portugal

En vandreferie med Kipling Travel til skønne Madeira vil give minder for livet


Rejser til Portugal

Sorter efter:
Vælg sortering

Brug for ekspert-rådgivning?

Kipling Travel er langt fra et internetbureau. Vi har højt kvalificerede rejseeksperter siddende, hvis eneste formål er at hjælpe vores kunder med at vælge (og skabe) den ferie, der skaber de stærkeste minder!

Vores dybe (nærmest nørdede) viden om destinationerne bruger vi til at oplyse om - og inspirerer til - områder, som langt de fleste rejsebureauer slet ikke ved eksisterer. Hvis du har behov for inspiration til hvilken rejse - eller destination - så ring til os.

Kipling Travel
Praktisk information

Portugal danner den anden halvdel af Den Iberiske Halvø. Portugal grænser i nord og øst op til Spanien, og er ellers omgivet af Atlanterhavet i vest og syd. Desuden ligger der i Atlanterhavet også de to portugisiske øgrupper Madeira og Açorerne. Portugal dækker et areal på 92.212 km2 og har et befolkningstal på omkring 10,5 millioner.

 

Oplev den iberiske halvø med en ferie i Portugal. Rejser man til Portugal med Kipling Travel, er der især én ting, som går igen, uanset hvilken af rejserne man vælger – og det er vinen. En Portugal rejse vil give mulighed for at smage på mange forskellige vine. Byen Porto er en by, som mange nok vil forbinde med portvin, og rejser man hertil, vil man også have rig mulighed for at smage mange forskellige portvine. Mere end 50 forskellige portvinshuse er repræsenteret, inklusive nogle kendte navne som Sandeman, Taylor’s og Croft. Der er dog også rigtig mange ukendte mærker, og der gemmer sig rigtig mange gode portvine, fra vinhuse man ikke kender. Det handler dog ikke kun om portvin i Porto, som også byder på en masse seværdigheder, der er værd at besøge. En Portugal rejse kan altså byde på lidt af hvert. Af seværdigheder kan nævnes:

  • Praca da Liberdade
  • Rua de Santa Catarina
  • Byens farverige marked Mercado do Balhão
  • Byens katedral Sé
  • Kirken Torre dos Clerigos, hvor man kan opleve den bedste udsigt i byen. Kirketårnet tårner sig 75,6 meter op, og i toppen belønnes man med en 360˚ udsigt over hele byen
  • Museo do Vinho, hvor man kan få historien om Porto og dens udvikling omkring portvinen

En rejse til Portugal kan også byde på en tur til Pinhão, der er centrum for produktion af vin. Området er derfor domineret af vingårde og vinproducenter. Man kan i Pinhão også komme på sejltur, med de historiske Rabelo både, på en spektakulær strækning af Douro floden. Pinhão byder også på en hyggelig bymidte, som er dejlig afslappende at slentre rundt i.

Rejser til Portugal kan også byde på en tur til byen, der er opkaldt efter den gamle romanske stenbro, der forbinder den nordlige og sydlige banke af Lima floden - Ponte de Lima. Stenbroen er et overdådigt syn, med 24 smukke hvælvinger, hvoraf fire på den sydlige banke stadig er af den oprindelige romanske konstruktion fra omkring det 1. århundrede. Ponte de Lima indeholder desuden en masse gamle herskabsvillaer og hyggelige pladser.

Guimarães er Portugals “fødeby”, og blev i 2012 udnævnt til Europas kulturhovedstad. Largo da Oliveira udgør centrum for historikken i byen og er en plads, der er omgivet af gamle “skæve” byhuse i smukke pastelfarver med blomsterudsmykkede smedejernsbalkoner. Guimarães er byen, hvor Portugals første konge D. Afonso Henriques blev født og planlagde selvstændighedskampen mod Spanien, hvilket medførte at Portugal blev en selvstændig nation i 1100-tallet.

På turen mellem Ponte de Lima og Guimarães ligger Braga, som er Portugals religiøse hovedstad. Her ligger kirken “Bom Jesus”. På vandreturen op til denne kirke, passerer man små, ydmyge kapeller med livagtige figurer, der gengiver Kristi Lidelsesfærd og genopstandelse. Flere tusinder af pilgrimme bestiger hvert år trappen op til Bom Jesus.

Da der er højdeforskelle i Portugal, varierer Portugals klima meget i forhold til landet størrelse. I nord ligger Portugal i det tempererede klimabælte, mens der er i syd er et subtropisk klima. Ved bjergene i det nordøstlige Portugal ligger middeltemperaturen på 7 grader om vinteren, men man oplever ofte streng frost, og bjergtinderne er snedækkede i flere måneder. Om sommeren kan man i de lavere dele af bjergene få temperaturer på op til 20 grader. Lavlandet i Portugal har milde og fugtige vintre, samt varme og tørre somre. Der er altså store chancer for at få en solrig ferie med en Portugal rejse. Det regner generelt mest i den nordlige del af landet, og mindre jo længere sydpå man kommer.

Rejser til Portugal lægger op til historiske seværdigheder, lækker vin og dejlige solskinstimer. Nyd din ferie i Spanien og i Portugal - lad Kipling Travel arrangere rejsen!

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik