Antal dage: 8
Priser fra: 8.798,-
Rejseform: Individuel rejse

Se priser & book

Kiplings Georgien rejse

En helt usædvanlig kulturrejse hvor øst og vest mødes


Med morgenfly fra København mod Kutaisi, hvortil der ankommes om eftermiddagen lokal tid.

I vil blive mødt i lufthavnen af jeres chauffør, herfra går turen gennem det smukke landskab til Tbilisi. Ved ankomst er der check-in på hotellet, som ligger i gå afstand til den charmerende, historiske bykerne. Efter indkvartering er det tid at komme ud og udforske byen, der ligger smukt skrånende ned mod floden Mtkvari, som flyder igennem byen.

Du behøver ikke at bevæge dig langt, før du finder den første hyggelige café, hvor byens stemning kan indsnuses sammen med et glas dejlig georgisk vin, der - ud over at være af rigtig god kvalitet – endda fås til en billig penge. Der er i det hele taget en rigtig dejlig atmosfære i byen, og det er ikke uden grund, at Tbilisi også kendes som ”lille Paris”. 

Overnatning i Tbilisi

Georgien kulturrejse

Efter morgenmaden afhentes I på hotellet af den lokale guide, der i dag vil tage jer med rundt til nogle af Tbilisis mange historiske seværdigheder. Tag traveskoene på, pak kameraet og glæd jer til en meget interessant dag i Georgiens hovedstad, der rummer alt fra kirker, små snørklede gader, faldefærdige huse med maleriske træbalkoner til top moderne stål- og glasbyggerier og grimme beton-kolosser fra Sovjet-tiden.

Højt hævet over byen troner Nariqala fortet, der fra gammel tid ligger godt placeret til at kunne forsvare byen mod de mange forskellige bosættere, der igennem tiderne har været i området. Fuldstændigt omringet af stærke og invaderende stormagter har Georgien gennemlevet en omtumlet tilværelse, igennem århundreder besat af tyrkere, arabere, armeniere, mongoler og senest russerne, der så sent som i 2008 annekterede Syd Ossetien.

Denne mangfoldighed af kulturer er stærkt repræsenteret i arkitekturen rundt i Tbilisi.

Jeres byrundtur i dag vil primært foregå i den historiske bydel på den vestlige side af floden, hvor I besøger byens gamle kirker, moskéer og fortet. Herudover vil I komme igennem små hyggelige gågader med masser af restauranter og caféer, og det lille spøjse skæve klokketårn, der sender tankerne mod Pisa…

Turen går også forbi den berømte "Dry Bridge Market", som er et udendørs markedsområde, hvor man kan få snart sagt alt, hvad hjertet begærer. I de hårde år under perestrojka og de første år af Georgiens uafhængighed, blev dette stedet, hvor hårdt trængte indbyggere solgte ud af deres ejendele for at få til dagen og vejen. Dette er stadig tilfældet for nogle af sælgerne, men langt de fleste stadeholdere har nu gjort markedspladsen til deres levebrød og forretning. Du kan således blive tilbudt alt lige fra ægte antikviteter og gamle smykker til en brugt tandbørste eller udslidte batterier.

Efter endt byvandring vil resten af dagen være på egen hånd.

Trænger I til lidt forkælelse og afslapning oven på traveturen rundt i Tbilisi, kan vi anbefale et besøg i de naturlige svovlbade lige syd for Metekhi broen. Der er flere forskellige badehuse, nogle med fællesbade (opdelt på køn) andre med mulighed for at få et privat bassin - ligesom der flere steder kan tilkøbes massage.

Om aftenen er der inkluderet middag på en typisk lokal restaurant. 

Overnatning i Tbilisi

Morgenmad og aftensmad er inkluderet.

Tbilisi - rundtur og byvandring

Dagen i dag byder på en alsidig cocktail af oplevelser - fra historiske grottebyer, via naturligt kildevand til Stalin!

Efter morgenmaden afhentes I ved hotellet og kører mod Gori, som primært er kendt for at være Stalins fødeby og stedet, hvor han voksede op og gik i skole.

Som et bombastisk eftermæle over en svunden tid og et i vore dage knapt så glorificeret bysbarn ligger Stalin muséet midt i Gori by. Muséet følger Stalins udvikling fra skoledreng i Gori til statsleder i Sovjetunionen og frem til hans død i 1953. Det meste står på russisk/georgisk, men der er en masse billedmateriale samt effekter fra tiden, som kan være spændende for den historisk interesserede. I haven ved siden af muséet står Stalins personlige togvogn, som han benyttede til sine rejser, da han efter sigende var bange for at flyve. Efter krigen om Sydossetien i 2008 mellem Georgien og Rusland, var der planer om at nedlægge muséet. Det blev dog ikke til noget og i 2012 vedtog Goris bystyre at bevare muséet.

Herefter kører vi videre mod Uplistsikhe, en antik grotteby udhugget i klipperne. Fra det 6. århundrede f.kr. og til 1. århundrede e.kr. udviklede byen sig til at være et politisk og religiøst centrum, ligesom det var et vigtigt handelscentrum for karavanevejen fra Asien til Europa, der passerede lige igennem byen. Da Uplistsikhe var på sit højeste, var der helt op mod 20,000 beboere.

Det er et fascinerende sted at gå rundt og fornemme historiens vingesus – og samtidig blive beriget med den smukke udsigt over Mtkvari dalen.

Dagen slutter i Borjomi nationalparken, der er en af de største nationalparker i Europa. Her skal vi smage på områdets særlige kildevand direkte fra kilden; vand der efter sigende skulle have helende kræfter.

Sidst på dagen returneres til Tbilisi. 

Overnatning i Tbilisi

Morgenmad er inkluderet.

Gori, Uplistsikhe og Borjomi

I dag bliver endnu et bevis på de mange forskelligartede oplevelser, som Georgien rummer - det er slående, at så lille et land kan rumme så mange forskelligheder.

Efter morgenmaden går turen først til Bodbe og det flotte georgisk-ortodokse klosterkompleks. Desuden St. Ninos basilika og der er mulighed for at gå en lille halv time til St. Nino fra Bodbe. Fra Bodbe går det vestover mod Kakheti regionen regionen, der er det primære vinområde i Georgien. Vi besøger en lokal vinkælder, hvor vi smager forskellige typer vin og georgisk vodka, hvorefter vi indtager en sen frokost med smagfulde Kakheti specialiteter.  

Vi returnerer til Tbilisi og undervejs gør vi stop ved Tsinandali muséet, der er indrettet i Chavchavadze familiens smukke ejendom, hvor der både huses galleri og museum. Stedet er nok mest kendt for sin 18 hektar store park, der er opbygget i stil med engelske parker som f.eks. Kew Gardens. 

Overnatning i Tbilisi

Morgenmad og frokost med vinsmagning er inkluderet.

Bodbe og Kakheti - klostre, vin og lokal kogekunst

Idag går turen til den imponerende Alaverdi katedral, der med sine 55 meter er den næsthøjeste religiøse bygning i Georgien. Det er et fantastisk skue at se den smukke katedral, der ligger stor og mægtig med de høje bjerge som kulisse i baggrunden.

Herefter fortsætter vi turen mod det bjergrige nord, helt op nær den russiske grænse, hvor vi får et fantastisk vue mod de sneklædte tinder af Mt. Kazbek, der med sine 5047m er Georgiens højeste bjerg. Vi kører i et imponerende landskab ad den gamle georgiske militær hovedvej langs Aragvi floden og krydser undervejs Jvari passet i 2380 meters højde. Næste stop er Kazbegi, eller Stepantsminda, som byen nu officielt kaldes. Med en beliggenhed i 1750 meters højde er der en behagelig kølighed i luften, og den smukkeste udsigt mod Mt. Kazbek. 

Byens vartegn er den lille kirke Tsminda Sameba, der troner smukt over byen i 2200 m. højde. I dag skal vi netop op til denne lille kirke for at nyde den storslåede udsigt over Kaukasus bjergene og Mt. Kazbek.

Der er tre måder at komme til Tsminda kirken på - den kortest mulige vej, meget stejl og forholdsvis strabadserende - tager ca. 1 time at gå.
En lidt længere vej, knapt så stejl, knapt så strabadserende - tager ca. en halv time ekstra - og så den sidste mulighed, at tage en bil til toppen (bilen betales på stedet).

Uanset hvordan I kommer frem, så er det hele turen værd, alene for den uforstyrrede udsigt mod Mt. Kazbeks top.

Overnatning på Hotel Stepantsminda.

Morgen- og aftensmad er inkluderet.

Kazbegi, Mt. Kazbek storslået udsyn over Kaukasus bjergene

Inden vi vender næsen mod Tbilisi, går turen nu med jeep ud i det omgivende dalområde. Vi kører omkring en god timer tid til den lille landsby Juta, der ligger i 2200 meters højde. Landskabet er meget grønt og frodigt, skiftende imellem bjerge, bakker og dalsænkninger med græssende heste og køer.

I Juta vandrer vi igennem landsbyen og ser, hvordan livet stadig leves på landet i Georgien, inden vi bag byen bliver mødt af det frie udsyn mod Chaukhi bjergmassivet, der består af hele 14 tinder, med en højde på op til 3800m.

Herefter kører vi igen tilbage mod Tbilisi, hvortil vi ankommer først på aftenen.

Overnatning i Tbilisi.

Morgenmad er inkluderet.

Tbilisi og besøg i landsbyen Juta

Efter morgenmaden siger vi farvel til Tbilisi og kører en lille time nordpå mod Mtskheta, Georgiens antikke hovedstad og byen, hvor Georgien i det 4. århundrede konverterede til den kristne ortodokse kirke. Den største attraktion i Mtskheta er den imponerende Svetitskhoveli Katedral, der stadig den dag i dag fungerer som skueplads for vigtige religiøse ceremonier i den georgisk ortodokse kirke. Som et lille kuriosum, så er det efter sigende også her, at Kristi klædedragt ligger begravet under kirkens fundament - hjembragt af jøden Elioz, der var i Jerusalem under korsfæstelsen og derefter vendte hjem til Mtskheta medbringende klædedragten.

Herfra går turen nu gennem det smukke landskab til Kutaisi, hvor vi tilbringer den sidste nat inden kursen sættes mod Danmark.

Overnatning i Kutaisi

Morgenmad er inkluderet.

Mtskheta, Georgiens antikke hovedstad

I bliver afhentet på hotellet og kørt til lufthavnen, for at påbegynde hjemrejsen.

Ankomst til København i løbet af dagen.

Velkommen hjem.

Georgienrejse
Hvor mange skal i rejse
Periode
Pris
 
27. mar. - 18. jun. 2020
10.298,-

19. jun. - 31. aug. 2020
12.198,-

1. sep. - 15. nov. 2020
11.498,-

16. nov. - 10. dec. 2020
10.298,-


INKLUDERET

 

IKKE INKLUDERET

  • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
  • Flyafrejse fra ex. Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
  • Måltider ud over de nævnte i programmet
  • Personlige udgifter og drikkevarer
  • Jeep fra Stepantsminda til Tsminda Sameba kirken (ca. USD 60/jeep op til 6 personer)
  • Entré til de termalske bade i Tbilisi
  • Drikkepenge
  • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”
Praktisk information

Bedste rejseårstid: Medio maj til ultimo juni  og primo september til medio oktober 

God rejsetid: Juli og august er generelt varme og solrige. Temperaturen kan krydse 40 grader. Bjergene er dejlige svale og har den absolutte højsæson
Oktober: Der bliver køligt, i snit 12-16 grader. Marts: Der bliver køligt 12-15 grader

Koldt: Vinter fra november til marts. Smukt, men temperaturer ned til 2-6 grader

Type: Kulturrejse med guide og privatchauffør

Visum: Medbring pas, der er ikke visum til Georgien 

Vil du høre mere om rejsen?

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik