Costa Rica fra nord til Syd

Natur, kultur og eventyr i Mellemamerikas sande perle


Afrejse fra Danmark og ankomst til Costa Ricas hovedstad, San José. Afhentning og kørsel til hotellet.

Med omtrent 350.000 indbyggere er hovedstaden San Jose Costa Ricas største by. Byen er ikke voldsomt charmerende ved første øjekast, men giv den en chance, for der er mange spændende ting at opleve. Med en beliggenhed på 1170 meter over havet har den desuden et behageligt klima året rundt.

Overnatning i San José.

Mad på flyrejsen er inkluderet.

I dag begynder vores eventyr.  Vi starter med at få udleveret bilen, og derefter kører vi mod nordvest til Arenal-vulkanen, som er Costa Ricas mest berømte vulkan og en unik naturoplevelse.

Vi skal bo tæt på vulkanen nær byen La Fortuna, der har fået sit navn, da byen lå på den side af vulkanen, som undgik lavastrømmen i 1968. Hotellet har udsigt til vulkanen, så vi får en lille forsmag på hvad der venter os. Om eftermiddagen er der mulighed for at slappe af i de termiske bade som området er kendt for. Hotellet har også nogle vandreruter, som man kan udforske på egen hånd.

Overnatning i La Fortuna.

Morgenmad er inkluderet.

I dag skal vi på en spændende halvdags tur til vulkanen, der igen er gået i dvale, og de størknede lavastrømme ligger tilbage som smukke, sorte formationer. Det er en fantastisk oplevelse at vandre ved vulkanen, gennem de spektakulære landskaber ved vulkanens fod, hvor vores guide fortæller levende om det store udbrud i 1968.

Arenal-vulkanen ligger i nationalparken Parque Nacional Volcán Arenal, som er et af de smukkeste områder i Costa Rica. Her er fine vandreruter og en utrolig rig flora og fauna. Du kan blandt andet være heldig at se den hvidhalsede capuciner-abe, det tretåede dovendyr og den hvidnæsede næsebjørn. Hertil kommer hundredvis af fuglearter som quetzal, latterfalk, rørvagtler og regnbuenæbbet tukan. Efter turen vender vi tilbage til vores hotel, og nyder eftermiddagen. Det er også muligt at tilkøbe en forlængelse af vandreturen, så vi virkelig kan gå i dybden.

Overnatning i La Fortuna.

Morgenmad er inkluderet.

I har dagen til fri disposition i Arenal. Området byder på masser af aktiviteter som rafting, kano, rapelling gennem vandfald og gåtur på de spektakulære hængebroer, hvorfra man kan opleve junglen i fugleperspektiv. Aktiviteterne kan tilkøbes lokalt.

Takket være den vulkanske aktivitet i undergrunden er nationalparken beriget med en række varme kilder, hvor du kan slappe af efter en aktiv dag i den smukke natur.

Efter turen vender vi tilbage til vores hotel, og nyder eftermiddagen. Det er også muligt at tilkøbe en forlængelse af vandreturen, så vi virkelig kan gå i dybden.

Overnatning i La Fortuna.

Morgenmad er inkluderet.

Vi tager afsked med Arenal, og tager videre gennem Costa Ricas smukke landskaber. Vi kører rundt om Arenal-søen, hvor vulkanen danner en flot baggrundskulisse på vejen til Montoverde

Monteverde er en af Costa Ricas største seværdigheder og kaldes populært også for Tågeskoven. Her ligger tågen som en dyne over den tætte jungle, og kun på enkelte dage letter tågen og lader solens stråler trænge ind i skovens dyb. Den konstant høje luftfugtighed har skabt nogle helt unikke betingelser for dyre- og plantelivet i området. I Monteverdes tågeindhyllede jungle kan du opleve en eventyrlig verden af farvestrålende fugle, kæmpe bregner, mosbeklædte træer og eksotiske dyr som brøleaber og næsebjørne.

Vi indlogeres på hoteller, som ligger inde i selve Tågeskoven, med mulighed for wildlife oplevelser lige uden for døren. 

Overnatning ved Monteverde.

Morgenmad inkluderet

Monteverde lever fuldt ud op til sit navn – de grønne bjerge. Mange planter (epifytter) lever her på træerne, og får deres næringsstoffer netop fra denne tåge – bla. alle de smukke orkidéer.

I dag har vi en halvdags vandretur i naturreservatet, der har en af verdens største koncentrationer af orkideer og er hjem for hele 2500 forskellige planter. Med over 400 fuglearter, er Monteverde et eldorado for fugleelskere. Her er summende kolibrier og farverige tukaner, og der er også gode chancer for at spotte den smukke quetzal med den prægtige røde og smaragdgrønne fjerdragt.

En fantastisk måde at opleve Tågeskoven på er ved at krydse nationalparkens spektakulære hængebroer, der er spændt op højt over junglen. Er du til fart over feltet, kan du kaste dig ud i en zipline-tur (også kaldet canopy), hvor du suser hen over trækronerne fastspændt til en sele på en stålwire. 

Monteverde er et helt specielt sted! Det er en tågeregnskov, som grundet de varme, fugtige vinde fra Caribien, som her bliver løftet op ad bjergkammen, danner denne kølige tåge, og giver dermed Monteverde en enorm biodiversitet.

Overnatning ved Monteverde.

Morgenmad inkluderet.

Fra Monteverde går turen over bjergkæden Guanacaste til Cañas og derfra til byen Liberia, inden vi ankommer til vores overnatningssted lidt udenfor Rincon de la Vieja National Park.

Vi har eftermiddagen til afslapning på Haciendaen og kan nyde den dejlige swimming pool samt faciliteter som spa og massage.

Overnatning ved Rincón de la Vieja.

Morgenmad er inkluderet.

I dag går turen ind i Rincon de la Vieja National Park. Parken strækker sig over hele 14.000 hektarer og er kendt for den enorme 600.000 år gamle vulkankæde Rincon de la Vieja, der har mindst ni vulkanske kratere og 32 floder, der flyder ned ad vulkansiderne. Vulkanens højeste punkt løfter sig 1.910 meter mod himlen, og kæden er hele 15 km lang.

I parken findes også en anden vulkan, Santa Maria vulkanen, som er en sovende vulkan. Det er altså mere end 10.000 år siden vulkanen sidst gik i udbrud. Til sammen danner Rincon de la Vieja og Santa Maria national parkens centrum.

Vandringen på ca. 3,5 kilometer gennem parken går via Las Pailas stien, der bugter sig gennem jungle- og gejserlandskab langs foden af Rincon de la Vieja. Her kan vi opleve stor vulkansk aktivitet med kogende mudderhuller, svovlgasser, der siver op gennem jorden og dampende vulkantoppe. Oveni den intense vulkanske aktivitet lægger de mange floder og den frodige, grønne vegetation op til en særdeles smuk vandretur. 

Overnatning ved Rincón de la Vieja.

Morgenmad er inkluderet.

Vi kører fra Rincon de la Vieja til den lille by, Dominical, som ligger på landets vestkyst.

På vejen gør vi stop og besøger Carara Transition Forest National Park. Terrænet er kuperet og ligger lige på grænsen mellem to klimazoner; det tørre nord og den luftfugtige sydkyst. Parken giver gode muligheder for at spotte dyreliv. Her lever bl.a. papegøjer, tukaner, brøleaber, kolibrier, dovendyr og bæltedyr.

Overnatning ved Dominical.

Morgenmad er inkluderet.

Tidlig morgen sætter vi retning mod byen Sierpe. Turen går langs kysten og ved ankomsten til Sierpe lader vi bilen stå og går ombord på en båd, der sejler langs Sierpe-floden. Vi sejler gennem mangroveskove, indtil vi når åbningen til Stillehavet. Herfra sejler vi til Drake Bay, hvor vores lodge ligger.

Overnatning ved Drake Bay.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

I dag besøger vi Corcovado National Park, der er hjem for det mest varierede dyreliv i Mellemamerika. Her er gode muligheder for at spotte nogle af Costa Ricas mest sky dyr, såsom jaguaren og tapiren.

Området tæller hele 13 forskellige økosystemer lige fra lavlands regnskov, højlands tågeskov, palmeskov, magroveskov samt kyst- og strandstrækninger. Det er disse mange økosystemer, der gør parken til et helt unikt habitat for så mange dyrearter. Over 400 fuglearter synger fra træernes toppe, mens over 100 forskellige sommerfugle arter flyver forsigtigt mellem blade og buske. 40 frøarter kvækker fra buskas og vandhuller, og 28 arter af øgler og firben gemme sig under blade og kviste. Det er en helt unik samling af dyreliv, der venter i Corcovado National Park!

Overnatning ved Drake Bay.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

I har dagen til fri disposition i Drake Bay. I kan vælge at bruge dagen til afslapning og nyde området, eller der er mulighed for at tage på en tur til Caño Island.

Øen er dækket af skov, og de høje evergreen træer strækker sig hele 50 meter over jordoverfladen. Øen har ligeledes været hjem for Diquis stammefolket, som var øens oprindelige præ-colombianske beboere.

Caño Island er særdeles kendt for at være et sandt mekka for marinebiologer og -enthusiaster. Øen er omkranset af hele fem forskellige koralræv, hvor 15 forskellige koraller lever. Revet tiltrækker store flokke af marineliv, fra store flokke af fisk, ål og hummere til større dyr som djævlerokker, havskildpadder og hvidtippede revhajer. 

Overnatning ved Drake Bay.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Tidlig morgen går turen tilbage til Sierpe i båd gennem Drake Bay og ned ad Sierpe floden. Vi lægger til ved kajen i Sierpe og skifter båden ud med bil, hvorefter turen fortsætter til den lille by, Turrialba.

Turrialba er en lille, charmerende by i de mere øde egne af Costa Rica, og den ligger omgivet af frodige grønne bakker og skove.

Overnatning i Turrialba.

Morgenmad er inkluderet.

Den lille by, Turrialba, er særlig berømt for sin kaffeproduktion, og dagen byder derfor på en herlig udflugt til en af byens mange kaffefarme. På turen får vi indblik i hele fremstillingsprocessen for den berømte kaffe, lige fra dyrkningen af planterne og plukning af kaffebønnerne til rensning, maling og ristning af bønnerne. Efter turen er der selvfølgelig mulighed for at smage på forskellige kaffeprodukter og nyde resultatet af den omfattende proces. 

Overnatning i Turrialba.

Morgenmad er inkluderet.

Vi kører fra Turrialba mod Siquerres, hvor vi får udleveret udstyr og bliver instrueret i rafting. Herefter går turen ned ad floden på en raftingtur af halvanden times varighed. Undervejs sejler vi gennem det smukkeste, naturbeskyttede landskab af klippevægge og vandfald, omkranset af høje træer, der er habitet for en række tropiske fuglearter samt andre tropiske dyr. 

Efter halvanden time ankommer vi til det helt fantastiske luksus øko-hotel, Pacuare Lodge, der er medlem af National Geographics "Unique Lodges of the World". Lodgen er helt unik og uden sammenligning den bedste af sin slags i Costa Rica. 

Overnatning på Pacuare Lodge.

Morgenmad er inkluderet.

Vi tilbringer dagen på Pacuare lodge om omegn og nyder godt af lodgens fantastiske faciliteter og udflugtsmuligheder. Dagen inkluderer to valgfrie aktiviteter, som man melder sig til ved ankomsten.

Pacuare Lodge er en øko-lodge i bedste, grønne stil. Ikke et eneste af regnskovens træer blev fældet for at bygge lodgen, og tømmeret blev i stedet købt fra et bæredygtigt genplatningsprojekt, som køres af små, lokale landmænd.

Lodgen har kun 20 værelser og villaer samt swimming pool med udsigt direkte til junglen og Pacuare floden. Maden er helt superb og overalt på lodgen befinder man sig direkte i naturen med alle dens lyde.

Fra lodgen er der mulighed for flere spændende aktiviteter, bl.a. ziplining i trætoppene, kanosejlads og rafting på floden samt flere vandreture langs snoede junglestier til skjulte vandfald og lokale stammelandsbyer. Listen er lang, lang, lang!

Overnatning på Pacuare Lodge.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Sidste dag i Costa Rica starter med en lækker morgenmad på Pacuare Lodge, inden vi igen hopper i gummibådene og sejler ned ad floden. Turen går gennem tæt jungle med udsigt til kløfter, vandfald og mange fulgearter. 

Det er en længere sejltur, og frokosten bliver serveret på flodbredden, inden vi går i land for sidste gang og skifter til tørt tøj. Herefter kører vi mod lufthavnen i San Jose, hvor bilen afleveres, og hjemrejsen til Danmark begynder.

Morgenmad og mad på flyrejsen er inkluderet.

Ankomst til Danmark. Velkommen hjem!

Hvor mange skal i rejse
Periode
Pris
 
10. jan. - 31. mar. 2020
35.498,-

1. apr. - 18. jun. 2020
34.998,-

19. jun. - 16. aug. 2020
39.998,-

17. aug. - 31. okt. 2020
35.498,-

1. nov. - 10. dec. 2020
36.498,-

11. dec. 2020 - 9. jan. 2021
Kontakt os

10. jan. - 31. mar. 2021
35.598,-


INKLUDERET

 • Flyrejse København-San Jose retur på økonomiklasse
 • CO2-kompensation på flyrejser via skovrejsning i Danmark - læs mere her.
 • Bagage på flyrejsen – 1 stk. håndbagage og 1 stk. bagage til check-in
 • Lufthavnsskatter og afgifter 
 • Privat transfer fra San Juan International lufthavn til hotel
 • Billeje dag 2 til dag 17 (Toyota Rush 4x4 med aircondition el. tilsvarende kategori) med køreforsikringer og fri km
 • Overnatning i delt dobbeltværelse med morgenmad
 • 1 nat på  Don Carlos i San Jose
 • 3 nætter på Montaña de Fuego i La Fortuna
 • 2 nætter på Cloud Forest Lodge i Monteverde
 • 2 nætter på Hacienda Guachipelín Hotel ved Rincón de la Vieja
 • 1 nat på Villas Río Mar ved Dominical
 • 3 nætter på Poorman's Paradise ved Drake Bay
 • 2 nætter på Casa Turire Hotel ved Turrialba
 • 2 nætter Pacuare Lodge ved Siquirres
 • Måltider som beskrevet i programmet
 • Nævnte udflugter og sightseeing i mindre internationale grupper
 • 10-20% rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 10% rabat på vaccinationer hos Rejseklinikken
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

Foredrag
Periode
Costa Rica
Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K
4. feb. 2020 kl. 17:30
Vil du høre mere om rejsen?

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik