Costa Rica – natur og vulkaner
Antal dage: 16
Priser fra: 18.998,-
Rejseform: Individuel rejse

Se priser & book

Costa Rica – natur og vulkaner

Mellemamerikas mest naturskønne land - økoturismens hjemland

 

Velkommen til en alsidig Costa Rica rejse, Costa Ricas signifikante junglereservater med et unikt dyreliv og så selvfølgelig strand.

På denne 15 dages rejse starter oplevelserne i San José og ved Irazu vulkanen, inden det går til Tortugueros sumpskove og frodige kanaler og selvfølgelig de berømte havskildpadder.

 

Fra Tortuguero til Sarapique og Arenal vulkanen inden tågeskoven i Monteverde.

Fra nationalparkerne går det til kysten og Playa Hermosa på Stillehavskysten for et par dage ved strand og sand, inden hjemrejsen.


1.

Afrejse fra Danmark og velkomst i San José

Afrejse fra Danmark og ankomst til Costa Ricas hovedstad, San José. Afhentning og kørsel til hotellet. Med omtrent 350.000 indbyggere er hovedstaden San Jose Costa Ricas største by. Byen er ikke voldsomt charmerende ved første øjekast, men giv den en chance, for der er mange spændende ting at opleve. Med en beliggenhed 1170 meter over havet har den desuden et behageligt klima året rundt. San José er et skud eksotisk storbyliv, inden rejsen går videre til tropiske regnskove og smukke sandstrande. Mange besøgende ser kun byens lufthavn, og det er en skam, for hovedstaden er bestemt et besøg værd.

Overnatning i San José

Mad på flyrejsen er inkluderet.

2.

Irazu vulkanen og San Jose

I dag er der en dagstur til San José’s vulkaner og Irazu 3.450 meter. Skråningerne på vulkanen er utroligt frodige grundet askeskyerne fra de store udbrud gennem tiderne. Området blev naturbeskyttet område helt tilbage i 1955 og tågeskovene i området er ret fantastiske.

Fra parkeringspladsen vandres kort op til kraterkanten. Herfra er over 300 meter ned til bunden af krateret og den smukke smaragdgrønne sø. Efter en fantastisk udflugt, returneres der til San José, hvor den sidste del af eftermiddagen er afsat til egne oplevelser.

Overnatning i San José

Morgenmad er inkluderet.

3.

San José - Costa Ricas livlige hovedstad

Dagen til egen disposition – og der er masser at tage sig til. En gåtur gennem det historiske boheme-kvarter, Barrio Amón er en fantastiske oplevelse. Kvarterets smukke, farverige huse var tidligere ejet af velhavende kaffeproducenter og er i dag blevet omdannet til hoteller, gallerier og spisesteder.

Bydelen Barrio Escalante byder sig til med et væld af restauranter, og på den livlige hovedgade, Avenida Central, kan man for alvor mærke byens puls. Her er butikker, gadeliv og cafeer, der lokker med duften friskkværnet kaffe. På Avenida Central finder man også det gamle smukke National Teater, der blev bygget i 1897 og stadig sætter forestillinger op.

På det livlige marked, Mercado Central får man en god portion hverdagskultur. Gør som de lokale og snup en ceviche (råmarineret fisk) eller casado (frokosttallerken med blandt andet ris, bønner og stegte madbananer) på en af markedets mange street food-boder. Markedet har også masser af boder med kunsthåndværk, tøj, frugt og grøntsager og skønne, hjemmelavede specialiteter.

Besøg evt. det lille guldmuseum (Museo del Oro Precolombino) er et besøg værd med sin fine udstilling af antikke kunstgenstande og mønter af guld fra perioden, før Columbus ’opdagede’ Amerika. Plaza de la Democracia er også en af San Joses populære seværdigheder. Pladsen blev indviet i 1989 for at mindes 100-året for Costa Ricas demokrati og er smukt beliggende med udsigt til bjergene, der omkranser byen.

Overnatning i San José

Morgenmad er inkluderet.

4.

Tortuguero – Frodige kanaler, sumpskov og skildpadder

Nationalparken Tortuguero ligger på den caribiske kyst i det nordøstlige hjørne af Costa Rica. Med en gennemsnitlig årlig nedbør på omkring seks meter er Tortuguero et af de vådeste steder i Costa Rica – og også en af de frodigste. Landskabet inde bag kysten er dækket af tæt vegetation og et labyrintisk netværk af kanaler og laguner, der går hele vejen ud til kysten og løber sammen med havet.

Tortuguero er særlig kendt for sine skildpadder – ’Tortuga’ betyder skildpadde. Mellem juli og oktober kan man opleve de grønne havskildpadder, suppeskildpadderne, komme op fra havet for at lægge deres æg i det varme sand. Hele 20.000 skildpadder kommer årligt til strandene ved Tortuguero for at lægge æg, hvilket gør det til verdens største koloni af havskildpadder.

Tortuguero opleves allerbedst fra vandsiden. En bådtur gennem parkens kanalsystem, der snor sig gennem frodig jungle og sumpskov, er en fantastisk måde at komme helt tæt på parkens helt usædvanligt rige plante- og dyreliv. Papegøjer og regnbuenæbbede tukaner er blandt de over 300 fuglearter, der holder til i nationalparken. Der er også gode muligheder for at opleve fiskeflagermus, aber og krokodiller og den vestindiske søko.

Overnatning i Tortuguero

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

5.

Tortuguero National Park

Morgensejlads i junglen og ved kysten på det udstrakte net af kanaler i parken. Scenerierne er fantastiske og meget varierende fra kysten med sine smukke laguner til vulkantoppe mod vest. På faunasiden finder vi 309 fuglearter, der spænder fra en del nordamerikanske trækfugle til den grønne Macaw papegøje. Der er ”White faced” og howler monkeys, 3 tået dovendyr, 7 forskellige slags ferskvandskilpadder, krokodiller.

På kystsiden har vi havskilpadder, der lægger deres æg på stranden, manatees og masser af fiskearter (deriblandt tyrehajer). Om eftermiddagen vil der være mulighed for færdes på egen hånd i skoven og langs kanalen på afmærkede stier i området omkring lodgen.

Overnatning i Tortuguero

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

6.

Tortuguero – Guapiles – Sarapique

Efter morgenmaden sejles igen på kanalsystem til mødestedet, hvor bussen holder. Vi holder frokostpause i Guapiles, inden der fortsættes med regnskovscenteret La Timberina, der holder styr på 346 ha skov. Ved centeret krydser vi Costa Ricas længste hængebro, hvorfra der er rigtig gode muligheder for at nærstudere meget af områdets unikke fugleliv, der består af 420 arter (deriblandt papegøjer, hejre og tukaner).

Vi besøger også en kakaoplantage, og bliver sat ind i hele histiorien omkring fremstilling af chokolade. Der er naturligvis rig mulighed for at smage en mængde forskellige former for chokolade, fremtillet i Amazillakvindernes kooperativ. Sidst på eftermiddagen opleves centerets imponerende flagermusprogram, der bl.a. på pædagogisk vis afliver en del myter omkring dette dyr, der rent faktisk, med sine 110 arter, udgør halvdelen af Costa Ricas pattedyrsarter. Under kyndig vejledning for vi mulighed for at røre, fodre og sætte flagermus fri, der er blevet hjulpet i centeret.

Overnatning ved Sarapique

Morgenmad og frokost er inkluderet.

7.

Sarapique – La Fortuna, Arenal

Meget tidlig morgen besøges den berømte forskningscenter La Selva, der er et mekka for naturelskere og især ornitologisk interesserede. Efterfølgende køres mod La Fortuna. Frokoststop undervejs for egen regning. Vi checker ind ved ankomst på vores Lodge, og fortsætter herefter til EcoCentro Danaus, der er et spændende regnskovsprojekt med fuld fokus på naturbeskyttelse og uddanelse i bæredygtigtlandbrug etc.

Overnatning ved La Fortuna

Morgenmad er inkluderet.

8.

Arenal Volcano National Park

Vi står tidligt op og går på en herlig vandretur til Arenal nationalparken. Arenals top ligner billedet af den perfekte koniske top, og er en af Costa Ricas mest spetakulære seværdigheder. Arenal regnes for en af klodens mest aktive vulkaner, og med lidt held oplever vi mindre udbrud fra forsvarlig afstand. Sidste store udbrud var i 1968. Der returneres til Casa Luna Lodge ved frokosttid. Om eftermiddagen går turen til Arenals imponerende hængebrosystem.

Overnatning ved La Fortuna

Morgenmad er inkluderet.

9.

Monteverde Cloud Forest

Monteverde er et helt specielt sted! Det er en tågeregnskov, som grundet de varme, fugtige vinde fra Caribien, som her bliver løftet op ad bjergkammen, danner denne kølige tåge, og giver dermed Monteverde en enorm biodiversitet. Monteverde lever derfor fuldt ud op til sit navn – de grønne bjerge. Mange planter (epifytter) lever her på træerne, og får deres næringsstoffer netop fra denne tåge – bla. alle de smukke orkidéer. Her findes faktisk ekstremt mange arter orkidéer. Monteverde er i det hele taget enorm næringsrig, og dette tiltrækker fuglene, og dérfor er Monteverde et sandt paradis for fugleelskere.

Op til 400 forskellige fuglearter findes her. Bla den sjældne og gudesmukke Quetzal. Herudover findes der brøleaber, capuchiner-aber, dovendyr og et overflødighedshorn af andre dyr. Nationalparken er forsynet med hængebroer mellem trækronerne, som gør det forholdsvist let at se alle de mange smukke fugle i øjenhøjde. Man kan sågar opleve parken fra hesteryg.

Overnatning ved Monteverde

Morgenmad er inkluderet.

10.

Monde Verde – halvdags vandretur

Monteverde lever fuldt ud op til sit navn – de grønne bjerge. Mange planter (epifytter) lever her på træerne, og får deres næringsstoffer netop fra denne tåge – bla. alle de smukke orkidéer.

Vi har en halvdags vandretur i naturreservatet, der har en af verdens største koncentrationer af orkideer og er hjem for hele 2500 forskellige planter. Med over 400 fuglearter, er Monde Verde et eldorado for fugleelskere. Her er summende kolibrier og farverige tukaner, og der er også gode chancer for at spotte den smukke quetzal med den prægtige røde og smaragdgrønne fjerdragt.

En fantastisk måde at opleve Tågeskoven på er ved at krydse nationalparkens spektakulære hængebroer, der er spændt op højt over junglen. Er du til fart over feltet, kan du kaste dig ud i en zipline-tur (også kaldet canopy), hvor du suser hen over trækronerne fastspændt til en sele på en stålwire.

Overnatning ved Monteverde

Morgenmad er inkluderet.

11.

Transfer til Playa Hermosa strandene

Fra tågeskov fortsætter vi mod de skønne strande ved Playa Hermosa. Her har vi de næste 4 dage til at fordøje de mange indtryk og ren afslapning med udsigten til det azur blå Stillehav.

Overnatning ved Playa Hermosa

Morgenmad er inkluderet.

12.

Playa Hermosa strandene

Overnatning ved Playa Hermosa

Morgenmad er inkluderet.

13.

Playa Hermosa strandene

Overnatning ved Playa Hermosa

Morgenmad er inkluderet.

14.

Playa Hermosa strandene

Dag 14

Overnatning ved Playa Hermosa

Morgenmad er inkluderet.

15.

Playa Hermosa strande til San José, hjemrejse

Efter nogle skønne dage ved strandene er det blevet tid til at vende næsen mod Danmark. Vi kører fra Playa Hermosa til lufthavnen, hvor der er check in og hjemrejsen begynder

Morgenmad og mad på flyrejsen er inkluderet.

16.

Hjemkomst

Velkommen hjem. Vi håber at se jer igen.

Priser
Sorter efter:
Vælg sortering
10. januar - 30. april 2019
19.998,-
19.498,-

1. maj - 20. juni 2019
19.498,-
18.998,-

21. juni - 31. august 2019
22.498,-
21.998,-

1. september - 10. december 2019
19.998,-
19.498,-

11. december 2019 - 9. januar 2020
Kontakt os
Kontakt os

10. januar - 30. april 2020
20.998,-
20.498,-

(Tillæg kan forekomme på jule- og nytårsrejser samt vinter- påske og efterårsferie)


INKLUDERET

 • Flyrejse København-San Jose retur på økonomiklasse
 • Lufthavnsskatter og afgifter 
 • Privat transfer fra San Juan International lufthavn til hotel
 • Transfers og transporter i international gruppe jf. program
 • Overnatning i delt dobbeltværelse med morgenmad
 •    3 nætter på Presidente Hotel i San Jose
 •    2 nætter på Aninga Lodge i Tortuguero
 •    1 nat på La Tirimbina i Sarapiqui
 •    2 nætter på Lomas del Volcan i La Fortuna
 •    2 nætter på Cloud Forest Lodge i Monte Verde
 •    4 nætter på El Velero Hotel ved Playa Hermosa
 • Måltider som beskrevet i programmet
 • Nævnte udflugter og sightseeing i internationale grupper
 • 10 % rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

Vil du høre mere om rejsen?

Vælg
Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik
Information
Funktionalitet
Statistik
Marketing

Hvad er cookies?

En cookie er en fil, som browseren lægger på din computer. Den gør det muligt at genkende din computer, og huske valg du tidligere har truffet på hjemmesiden. En cookie kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Cookies sletter sig selv efter et vist antal måneder (kan variere), men de fornyes efter hvert besøg. Cookien kan ikke se, hvem du er, hvad du hedder, hvor du bor eller om computeren bruges af en eller flere personer. Hvis du giver personlige oplysninger til en hjemmeside, så kan en cookie dog anvendes til at huske dig til næste gang du besøger hjemmesiden.

Hjemmeside

CAKEPHP - 1 uge

Hjemmesiden bruger denne cookie til at huske den besøgende. På webshops bruges den fx. til at huske brugerens kurv.

CakeCookie[vmcmsPersonalizedNodes] - 5 år

Hjemmesiden sætter denne cookie, for at huske hvilke sider der er blevet vist, for senere at kunne fremhæve disse sider.

catalog-travel-ids - 180 dage

Denne cookie bruges til at huske hvilke rejser der er blevet tilføjet kataloget.

Cookie-indstillinger

CakeCookie[vm-gdpr] - 1 måned

Bruges til at huske de valg der tages under Cookie-Indstillinger.

CakeCookie[vm-gdpr-accept] - 1 måned

Angiver om cookie-indstillinger er blevet gennemgået / accepteret.

Google Analytics

_ga - 2 år

Registrerer et unikt ID, der anvendes til at føre statistik over hvordan den besøgende bruger hjemmesiden.

_gid - Slettes når browseren lukkes

Denne cookie bruges til at spore, hvor lang tid den besøgende bruger på hjemmesiden.

_gat - 1 dag

Bruges til at reducere mængden af forespørgsler til Google

gwcc - 90 dage

Google Website Konvertering af opkald.Google Analytics samler oplysninger, der gør det muligt for at forstå interaktioner med Googles websteder og i sidste ende forbedre brugeroplevelsen for bedre at kunne betjene dig som bruger.

Google Tag Manager

_dc_gtm_UA-# - Slettes når browseren lukkes

Bruges af Google Tag Manager til at kontrollere opstarten af Google Analytics-koden. # = ID fra Google Analytics.

Facebook Pixel

fr - 118 dage

datr, lu, c_user, fr, xs, p, presence, act, sub, sb - Facebook-cookies oprettes, når du har været på Facebook og besøger vores hjemmeside. Dette gør det muligt for Facebook at tilpasse mulige annoncer eller indlæg baseret på din browseradfærd. Alle cookies foruden datr (2 år), lu (2 år) udløber efter sessionafslutning. Denne cookie bliver brugt til at målrette annoncer på Facebook.

Google Adwords

test_cookie - Slettes når browseren lukkes

Bruges til at tjekke, om browseren understøtter cookies.

IDE - 1 år

Bliver brugt af Google til at registrerer og sende information omkring hjemmesidens brugere og deres handlinger efter de har fået vist reklamer, for bedre at kunne vise reklamer til den enkelte bruger

OptinMonster

_omappvp - 11 år

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før.

_omappvs - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før i sessionen.

om-session-pageviews - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at tælle antallet af sidevisninger.

om-session-start - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se hvor langt tid brugeren bruger på en side.