Costa Ricas højdepunkter
Antal dage: 12
Priser fra: 14.998,-
Rejseform: Individuel rejse

Se priser & book

Costa Ricas højdepunkter

Costa Rica, ”Den rige kyst” er indbegrebet af jungle, dyreliv, vulkaner og strande

 

 - og så er Costa Rica helt klart Mellemamerikas naturhøjborg nummer et med en unik biodiversitet, og hele 23% som er naturbeskyttede område.

Her lever ex. de rødøjede løvfrøer og brøleaber, den sjældne jaguar og havskildpadder – Costa Rica har det hele.

 

På Costa Ricas højdepunkter opleves San José og nogle af de helt store klassiske naturområder med den ikoniske Arenal vulkan og Monteverdes tågeskov inden rejsen går til Manuel Antonios dejlige strandområder på Stillehavskysten.


1.

Afrejse fra Danmark og velkomst i San José

Vi flyver om formiddagen via en europæisk hovedstad til Costa Rica, hvor vi lander sidst på dagen.

Afhentning og kørsel til hotellet. Resten af aftenen er til fri disposition. 

Med omtrent 350.000 indbyggere er hovedstaden San Jose Costa Ricas største by. Med en beliggenhed 1170 meter over havet har den desuden et behageligt klima året rundt. San José er et skud eksotisk storbyliv, inden rejsen går videre til tropiske regnskove og smukke sandstrande. Mange besøgende ser kun byens lufthavn, og det er en skam, for hovedstaden er bestemt et besøg værd.

Overnatning i San Jose

Mad på flyrejsen er inkluderet

2.

Rundtur i San José – Costa Ricas livlige hovedstad

En gåtur gennem det historiske boheme-kvarter, Barrio Amón er en fantastiske oplevelse. Kvarterets smukke, farverige huse var tidligere ejet af velhavende kaffeproducenter og er i dag blevet omdannet til hoteller, gallerier og spisesteder. 

Bydelen Barrio Escalante byder sig til med et væld af restauranter, og på den livlige hovedgade, Avenida Central, kan man for alvor mærke byens puls. Her er butikker, gadeliv og cafeer, der lokker med duften friskkværnet kaffe. På Avenida Central finder man også det gamle smukke National Teater, der blev bygget i 1897 og stadig sætter forestillinger op. 

På det livlige marked, Mercado Central får man en god portion hverdagskultur. Gør som de lokale og snup en ceviche (råmarineret fisk) eller casado (frokosttallerken med blandt andet ris, bønner og stegte madbananer) på en af markedets mange street food-boder. Markedet har også masser af boder med kunsthåndværk, tøj, frugt og grøntsager og skønne, hjemmelavede specialiteter.

 Overnatning i San Jose

Morgenmad inkluderet

3.

San José

Dagen til egen disposition – og der er masser at tage sig til. Besøg evt. det lille guldmuseum (Museo del Oro Precolombino) er et besøg værd med sin fine udstilling af antikke kunstgenstande og mønter af guld fra perioden, før Columbus ’opdagede’ Amerika. Plaza de la Democracia er også en af San Joses populære seværdigheder. Pladsen blev indviet i 1989 for at mindes 100-året for Costa Ricas demokrati og er smukt beliggende med udsigt til bjergene, der omkranser byen.

Et andet interessant besøg er i operaen. Er det ikke for at høre musik, så kan man med fordel drikke en kop kaffe i den smukke café, som fører dig tilbage i tiden til fordums storhed.

Alternativt, kan man besøge de nærliggende vulkaner der omkranser hovedstaden. F.eks. Irazú vulkanen, beliggende i et smukt månelandskab, og hvis ikendetegn er den smaragdgrønne sø . Fra toppen kan man på skyfrie dage se både ud til Det Caribiske Hav og Stillehavet.

Overnatning i San Jose

Morgenmad inkluderet

4.

Arenal – Vulkanen, der gik i dvale

I dag starter vores eventyr.  Vi kører mod nordvest til Arenal-vulkanen er Costa Ricas mest berømte vulkan og en unik naturoplevelse. Den ikoniske vulkan, der har form som en perfekt symmetrisk kegle, rejser sig 1633 meter op over det frodige junglelandskab. I 1968 gik vulkanen pludselig i udbrud, efter at have været inaktiv i mere end 400 år. Udbruddet udslettede flere landsbyer og fik næsten 100 menneskeliv på samvittigheden.

Arenal var indtil 2010 en af Costa Ricas mest aktive vulkaner og sendte med jævne mellemrum rødglødende lavastrømme op fra undergrunden.

 Vi skal bo tæt på vulkanen nær byen La Fortuna, der har fået sit navn, da byen lå på den side af vulkanen, som undgik lavastrømmen i 1968. Hotellet har udsigt til vulkanen, så vi får en lille forsmag på hvad der venter os. Om eftermiddagen er der mulighed for at slappe af i de termiske bade som området er kendt for. Hotellet har også nogle vandreruter, som man kan udforske området på egen hånd.

Overnatning ved La Fortuna

Morgenmad inkluderet

5.

Arenal rundtur

I dag skal vi på en spændende halvdags tur til vulkanen, der igen gået i dvale, og de størknede lavastrømme ligger tilbage som smukke, sorte formationer. Det er en fantastisk oplevelse at vandre ved vulkanen og gennem de spektakulære landskaber ved vulkanens fod, og vores guide virkeliggør det store udbrud i 1968, som om var til stede.

Arenal-vulkanen ligger i nationalparken Parque Nacional Volcán Arenal, som er et af de smukkeste områder i Costa Rica. Her er fine vandreruter og en utrolig rig flora og fauna. Du kan blandt andet være heldig at se den hvidhalsede capuciner-abe, det tretåede dovendyr og den hvidnæsede næsebjørn. Hertil kommer hundredvis af fuglearter som quetzal, latterfalk, rørvagtler og regnbuenæbbet tukan.

Området byder på masser af aktiviteter som rafting, kano, rapelling gennem vandfald og gåtur på de spektakulære hængebroer, hvorfra man opleve junglen i fugleperspektiv

Takket være den vulkanske aktivitet i undergrunden er nationalparken beriget med en række varme kilder, hvor du kan slappe af efter en aktiv dag i den smukke natur.

Efter turen vender vi tilbage til vores hotel, og nyder eftermiddagen. Det er også muligt at tilkøbe en forlængelse af vores vandretur så vi virkelig kan gå i dybden.

Overnatning ved La Fortuna

Morgenmad inkluderet

6.

Monde Verde – Den eventyrlige tågeskov

Vi tager afsked med området, og tager videre gennem Costa Ricas smukke landskaber. Efter en ganske kort køretur, når vi til Arenal-søen, og går om bord på den lille båd, og sejler over til den modsatte bred, mens vulkanen danner en flot baggrundskulisse.

På modsatte bred venter bussen og kører også til det 10.000 hektar store naturreservat Monteverde. Monteverde er en af Costa Ricas største seværdigheder og kaldes populært også for Tågeskoven. Her ligger tågen som en dyne over den tætte jungle, som om skyerne har taget bolig i de frodige, grønne landskaber. Kun på enkelte dage letter tågen og lader solens stråler trænge ind i skovens dyb. Den konstant høje luftfugtighed har skabt nogle helt unikke betingelser for dyre- og plantelivet i området. I Monde Verdes tågeindhyllede jungle kan du opleve en eventyrlig verden af farvestrålende fugle, kæmpe bregner, mosbeklædte træer og eksotiske dyr som brøleaber og næsebjørne.

Vi indlogeres på hoteller, som ligger inde i selve Tågeskoven, med mulighed for wildlife oplevelser lige uden for døren. 

Overnatning ved Monde Verde

Morgenmad inkluderet

7.

Monde Verde – halvdags vandretur

Monteverde lever fuldt ud op til sit navn – de grønne bjerge. Mange planter (epifytter) lever her på træerne, og får deres næringsstoffer netop fra denne tåge – bla. alle de smukke orkidéer.

I dag har vi en halvdags vandretur i naturreservatet, der har en af verdens største koncentrationer af orkideer og er hjem for hele 2500 forskellige planter. Med over 400 fuglearter, er Monteverde et Eldorado for fugleelskere. Her er summende kolibrier og farverige tukaner, og der er også gode chancer for at spotte den smukke quetzal med den prægtige røde og smaragdgrønne fjerdragt.

En fantastisk måde at opleve Tågeskoven på er ved at krydse nationalparkens spektakulære hængebroer, der er spændt op højt over junglen. Er du til fart over feltet, kan du kaste dig ud i en zipline-tur (også kaldet canopy), hvor du suser hen over trækronerne fastspændt til en sele på en stålwire. 

Monteverde er et helt specielt sted! Det er en tågeregnskov, som grundet de varme, fugtige vinde fra Caribien, som her bliver løftet op ad bjergkammen, danner denne kølige tåge, og giver dermed Monteverde en enorm biodiversitet.

Overnatning ved Monde Verde

Morgenmad inkluderet

8.

Manuel Antonios dejlige strandområder

I dag venter ét af turens højdepunkter. Vi kører mod syd til Stillehavskysten, og Manuel Antonio Parken – et tropisk paradis

Området er kendt for nogle af de smukkeste strande i verden inde i selve Nationalparken, som er én af de mindst i Costa Rica, men man finder mere end hundrede forskellige pattedyr og dobbelt så mange fuglearter. 

Vores hotel ligger lige med stranden lige uden for hoveddøren og indgangen til Nationalparken lige bag ved hotellet.

Overnatning i Manuel Antonio

Morgenmad inkluderet

9.

Afslapning ved Manuel Antonios

Dagene kan bruges til afslapning ved den lokale strand.

Men man kan med fordel tage ind til de smukke strande inde i selve Nationalparken (lukket mandag), evt. sammen med en professionel guide, der kan spotte de mange dyr. Bliv ikke overrasket over de mange dovendyr, leguaner, tukaner og Costa Ricas ”nationaldyr” – den grønne frø. Man kan dog også få lov at tage ind i parken på egen hånd, og på vejen til strandene (ca. 15 minutter fra indgangen), vil man selv kunne betragte de mange dyr.

Vi anbefaler at man tager herind så tidligt som muligt. Det er ren Bounty-strand , med hvidt sand, svajende palmer og turkisblåt hav. Synes man at der er for mange mennesker ved den første strand kan man gå lidt længere ind til Playa Espadilla Sur – det står én frit for. Brug blot en time eller hele dagen ved stranden – tiden er jeres egen!

 Overnatning i Manuel Antonio

Morgenmad inkluderet

10.

Afslapning ved Manuel Antonios

Nyd dagen ved stranden. Tag evt. en tur til byen Quepos, som byder på et væld af restauranter og caféer og til indkøb. Den lille by ved Manuel Antonio byder også på lidt kolorit, men det er primært Strand og Natur, som kendetegner området.

Overnatning i Manuel Antonio

Morgenmad inkluderet

11.

Fra Manuel Antonios strande til San José, hjemrejse

Fra strandene er der en køredag til lufthavnen i San José. Vi hentes i tide  hvor der er check in og vores rejse tilbage til Europa starter.

Morgenmad og mad på flyrejsen er inkluderet

12.

Hjemkomst

Velkommen hjem. 

Priser
Sorter efter:
Vælg sortering
1. november - 10. december 2018
15.498,-
14.998,-

11. december 2018 - 9. januar 2019
Kontakt os
Kontakt os

10. januar - 31. marts 2019
16.498,-
15.998,-

1. april - 30. april 2019
16.998,-
16.498,-

1. maj - 20. juni 2019
15.498,-
14.998,-

21. juni - 31. august 2019
17.998,-
17.498,-

1. september - 31. oktober 2019
15.798,-
15.298,-

(Tillæg kan forekomme på jule- og nytårsrejser samt vinter- påske og efterårsferie)


INKLUDERET

 • Flyrejse København-San Jose retur på økonomiklasse
 • Lufthavnsskatter og afgifter 
 • Privat transfer fra San Juan International lufthavn til hotel
 • Transfers og transporter i international gruppe jf. program
 • Overnatning i delt dobbeltværelse med morgenmad
 •    3 nætter på Presidente Hotel i San Jose
 •    2 nætter på Lomas del Volcan i La Fortuna
 •    2 nætter på Cloud Forest Lodge i Monte Verde
 •    3 nætter på Manuel Antonio Hotel i Manuel Antonio National Park
 • Måltider som beskrevet i programmet
 • Nævnte udflugter og sightseeing i internationale grupper
 • 10 % rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

Praktisk information

Opholdet:

Vi bor på en lodge der hedder Bahia Rica som ligger smukt ved stranden på halvøen Nicoya. Omkring ejendommen er der regnskov og masser af dyreliv og det føles næsten som at være i en zoologisk have, ikke så sjældent kommer der brøleraber og spidermonkeys helt ind til restauranten. Lodgen drives af et norsk par, Thomas og Vigdis, og de er yderst professionelle og servicemindede. Værelserne er ganske fine uden at være prangende. Der er fælles bad og toilet. Værelserne ligger i et hus på toppen af en skråning mens restauranten ligger helt nede ved havet kun få meter fra bådene.

Bahia Rica tilbyder en række andre aktivitet som kajakture, snorkling, hvalsafari, besøg på Tortuga Island og andre spændende ture.

 

Vil du høre mere om rejsen?

Vælg
Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik
Information
Funktionalitet
Statistik
Marketing

Hvad er cookies?

En cookie er en fil, som browseren lægger på din computer. Den gør det muligt at genkende din computer, og huske valg du tidligere har truffet på hjemmesiden. En cookie kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Cookies sletter sig selv efter et vist antal måneder (kan variere), men de fornyes efter hvert besøg. Cookien kan ikke se, hvem du er, hvad du hedder, hvor du bor eller om computeren bruges af en eller flere personer. Hvis du giver personlige oplysninger til en hjemmeside, så kan en cookie dog anvendes til at huske dig til næste gang du besøger hjemmesiden.

Hjemmeside

CAKEPHP - 1 uge

Hjemmesiden bruger denne cookie til at huske den besøgende. På webshops bruges den fx. til at huske brugerens kurv.

CakeCookie[vmcmsPersonalizedNodes] - 5 år

Hjemmesiden sætter denne cookie, for at huske hvilke sider der er blevet vist, for senere at kunne fremhæve disse sider.

catalog-travel-ids - 180 dage

Denne cookie bruges til at huske hvilke rejser der er blevet tilføjet kataloget.

Cookie-indstillinger

CakeCookie[vm-gdpr] - 1 måned

Bruges til at huske de valg der tages under Cookie-Indstillinger.

CakeCookie[vm-gdpr-accept] - 1 måned

Angiver om cookie-indstillinger er blevet gennemgået / accepteret.

Google Analytics

_ga - 2 år

Registrerer et unikt ID, der anvendes til at føre statistik over hvordan den besøgende bruger hjemmesiden.

_gid - Slettes når browseren lukkes

Denne cookie bruges til at spore, hvor lang tid den besøgende bruger på hjemmesiden.

_gat - 1 dag

Bruges til at reducere mængden af forespørgsler til Google

gwcc - 90 dage

Google Website Konvertering af opkald.Google Analytics samler oplysninger, der gør det muligt for at forstå interaktioner med Googles websteder og i sidste ende forbedre brugeroplevelsen for bedre at kunne betjene dig som bruger.

Google Tag Manager

_dc_gtm_UA-# - Slettes når browseren lukkes

Bruges af Google Tag Manager til at kontrollere opstarten af Google Analytics-koden. # = ID fra Google Analytics.

Facebook Pixel

fr - 118 dage

datr, lu, c_user, fr, xs, p, presence, act, sub, sb - Facebook-cookies oprettes, når du har været på Facebook og besøger vores hjemmeside. Dette gør det muligt for Facebook at tilpasse mulige annoncer eller indlæg baseret på din browseradfærd. Alle cookies foruden datr (2 år), lu (2 år) udløber efter sessionafslutning. Denne cookie bliver brugt til at målrette annoncer på Facebook.

Google Adwords

test_cookie - Slettes når browseren lukkes

Bruges til at tjekke, om browseren understøtter cookies.

IDE - 1 år

Bliver brugt af Google til at registrerer og sende information omkring hjemmesidens brugere og deres handlinger efter de har fået vist reklamer, for bedre at kunne vise reklamer til den enkelte bruger

OptinMonster

_omappvp - 11 år

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før.

_omappvs - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før i sessionen.

om-session-pageviews - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at tælle antallet af sidevisninger.

om-session-start - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se hvor langt tid brugeren bruger på en side.