Antal dage: 12
Priser fra: 15.498,-
Rejseform: Individuel rejse

Se priser & book

Costa Ricas højdepunkter

Costa Rica er indbegrebet af jungle, dyreliv, vulkaner og strande


Vi flyver om formiddagen via en europæisk hovedstad til Costa Rica, hvor vi lander sidst på dagen.

Afhentning og kørsel til hotellet. Resten af aftenen er til fri disposition. 

Med omtrent 350.000 indbyggere er hovedstaden San Jose Costa Ricas største by. Med en beliggenhed 1170 meter over havet har den desuden et behageligt klima året rundt. San José er en by uden de store turistattraktioner, men den er et besøg værd, inden rejsen går videre til tropiske regnskove og smukke sandstrande. 

Overnatning i San Jose.

Mad på flyrejsen er inkluderet.

Dagen til fri disposition – og der er masser at tage sig til. En gåtur gennem det historiske boheme-kvarter, Barrio Amón er en interessant oplevelse. Kvarterets smukke, farverige huse var tidligere ejet af velhavende kaffeproducenter og er i dag blevet omdannet til hoteller, gallerier og spisesteder. 

Bydelen Barrio Escalante byder sig til med et væld af restauranter, og på den livlige hovedgade, Avenida Central, kan man for alvor mærke byens puls. Her er butikker, gadeliv og cafeer, der lokker med duften af friskkværnet kaffe. På Avenida Central finder man også det gamle smukke National Teater, der blev bygget i 1897 og stadig sætter forestillinger op. 

På det livlige marked, Mercado Central får man en god portion hverdagskultur. Gør som de lokale og snup en ceviche (råmarineret fisk) eller casado (frokosttallerken med blandt andet ris, bønner og stegte madbananer) på en af markedets mange street food-boder. Markedet har også masser af boder med kunsthåndværk, tøj, frugt og grøntsager og skønne, hjemmelavede specialiteter.

Besøg evt. det lille guldmuseum (Museo del Oro Precolombino), som er et besøg værd med sin fine udstilling af antikke kunstgenstande og mønter af guld fra perioden, før Columbus ’opdagede’ Amerika. Plaza de la Democracia er også en af San Joses populære seværdigheder. Pladsen blev indviet i 1989 for at mindes 100-året for Costa Ricas demokrati og er smukt beliggende med udsigt til bjergene, der omkranser byen.

Et andet interessant besøg er i operaen. Er det ikke for at høre musik, så kan man med fordel drikke en kop kaffe i den smukke café, som fører dig tilbage i tiden til fordums storhed.

Alternativt, kan man besøge de nærliggende vulkaner der omkranser hovedstaden. F.eks. Irazú vulkanen, beliggende i et smukt månelandskab, og hvis kendetegn er den smaragdgrønne sø. Fra toppen kan man på skyfrie dage se både ud til Det Caribiske Hav og Stillehavet.

Overnatning i San Jose.

Morgenmad inkluderet.

I dag begynder vores eventyr. Vi kører mod nordvest til Arenal-vulkanen, som er Costa Ricas mest berømte vulkan og en unik naturoplevelse. Den ikoniske vulkan, der har form som en perfekt symmetrisk kegle, rejser sig 1633 meter op over det frodige junglelandskab. I 1968 gik vulkanen pludselig i udbrud, efter at have været inaktiv i mere end 400 år. Udbruddet udslettede flere landsbyer og fik næsten 100 menneskeliv på samvittigheden.

Arenal var indtil 2010 en af Costa Ricas mest aktive vulkaner og sendte med jævne mellemrum rødglødende lavastrømme op fra undergrunden.

 Vi skal bo tæt på vulkanen nær byen La Fortuna, der har fået sit navn, da byen lå på den side af vulkanen, som undgik lavastrømmen i 1968. Hotellet har udsigt til vulkanen, så vi får en lille forsmag på hvad der venter os. Om eftermiddagen er der mulighed for at slappe af i de termiske bade som området er kendt for. Hotellet har også nogle vandreruter, som man kan udforske på egen hånd.

Overnatning ved La Fortuna.

Morgenmad er inkluderet.

I dag skal vi på en spændende halvdags tur til vulkanen, der igen er gået i dvale, og de størknede lavastrømme ligger tilbage som smukke, sorte formationer. Det er en fantastisk oplevelse at vandre ved vulkanen og gennem de spektakulære landskaber ved vulkanens fod, og vores guide fortæller levende om det store udbrud i 1968.

Arenal-vulkanen ligger i nationalparken Parque Nacional Volcán Arenal, som er et af de smukkeste områder i Costa Rica. Her er fine vandreruter og en utrolig rig flora og fauna. Du kan blandt andet være heldig at se den hvidhalsede capuciner-abe, det tretåede dovendyr og den hvidnæsede næsebjørn. Hertil kommer hundredvis af fuglearter som quetzal, latterfalk, rørvagtler og regnbuenæbbet tukan.

Efter turen vender vi tilbage til vores hotel, og nyder eftermiddagen. Det er også muligt at tilkøbe en forlængelse af vandreturen, så vi virkelig kan gå i dybden.

Overnatning ved La Fortuna.

Morgenmad inkluderet.

I har dagen til fri disposition in Arenal og kan udforske byen La Fortuna eller tage på dagstur i området. Området byder på masser af aktiviteter som rafting, kano, rapelling gennem vandfald og gåtur på de spektakulære hængebroer, hvorfra man kan opleve junglen i fugleperspektiv. Aktiviteterne kan tilkøbes lokalt.

Takket være den vulkanske aktivitet i undergrunden er nationalparken beriget med en række varme kilder, hvor du kan slappe af efter en aktiv dag i den smukke natur.

Overnatning ved La Fortuna.

Morgenmad inkluderet.

Vi tager afsked med området, og tager videre gennem Costa Ricas smukke landskaber. Efter en ganske kort køretur, når vi til Arenal-søen, og går om bord på den lille båd, og sejler over til den modsatte bred, mens vulkanen danner en flot baggrundskulisse.

På modsatte bred venter bussen, som kører til det 10.000 hektar store naturreservat Monteverde. Monteverde er en af Costa Ricas største seværdigheder og kaldes populært også for Tågeskoven. Her ligger tågen som en dyne over den tætte jungle, som om skyerne har taget bolig i de frodige, grønne landskaber. Kun på enkelte dage letter tågen og lader solens stråler trænge ind i skovens dyb. Den konstant høje luftfugtighed har skabt nogle helt unikke betingelser for dyre- og plantelivet i området. I Monteverdes tågeindhyllede jungle kan du opleve en eventyrlig verden af farvestrålende fugle, kæmpe bregner, mosbeklædte træer og eksotiske dyr som brøleaber og næsebjørne.

Vi indlogeres på hoteller, som ligger inde i selve Tågeskoven, med mulighed for wildlife oplevelser lige uden for døren. 

Overnatning ved Monteverde

Morgenmad inkluderet

Monteverde lever fuldt ud op til sit navn – de grønne bjerge. Mange planter (epifytter) lever her på træerne, og får deres næringsstoffer netop fra denne tåge – bla. alle de smukke orkidéer.

I dag har vi en halvdags vandretur i naturreservatet, der har en af verdens største koncentrationer af orkideer og er hjem for hele 2500 forskellige planter. Med over 400 fuglearter, er Monteverde et eldorado for fugleelskere. Her er summende kolibrier og farverige tukaner, og der er også gode chancer for at spotte den smukke quetzal med den prægtige røde og smaragdgrønne fjerdragt.

En fantastisk måde at opleve Tågeskoven på er ved at krydse nationalparkens spektakulære hængebroer, der er spændt op højt over junglen. Er du til fart over feltet, kan du kaste dig ud i en zipline-tur (også kaldet canopy), hvor du suser hen over trækronerne fastspændt til en sele på en stålwire. 

Monteverde er et helt specielt sted! Det er en tågeregnskov, som grundet de varme, fugtige vinde fra Caribien, som her bliver løftet op ad bjergkammen, danner denne kølige tåge, og giver dermed Monteverde en enorm biodiversitet.

Overnatning ved Monteverde.

Morgenmad inkluderet.

I dag venter ét af turens højdepunkter. Vi kører mod vest til Stillehavskysten, og Playa Samaras dejlige strande.

Playa Samara ser færre turister end det populære men noget overbesøgte Tamarinda og er derfor mindre "poleret". Vi nyder de fine, gyldne sandstrande og de klare, azurblå bølger. Langs strandene svejer kokuspalmerne i vinden og danner det perfekte billede af et caribisk tropeparadis.

Overnatning ved Playa Samara.

Morgenmad inkluderet.

Strandferien fortsætter og modsat dagene rundt i landet, drejer tiden ved Playa Samara sig alene om at geare ned og nyde omgivelserne uden at have et program, der skal følges.

Der er mulighed for at bade dagen lang og nyde kølige drinks om aftenen, mens solen sænker sig og dækker havet i et gyldent skær. 

Overnatning ved Playa Samara.

Morgenmad inkluderet.

Det er sidste hele dag ved stranden, inden turen går mod San Jose og hjemad. 

Afslapning i tropeparadiset i palmernes skygge og en dukkert i de varme, blå bølger efterfølges af en rolig aften, hvor Costa Ricas rige køkken nydes i fulde drag. Nord for Playa Samara ligger en lille strand, hvor man kan være heldig at se skildpadder. Den er bestemt et besøg værd, inden rejsen igen går mod Danmark.

Overnatning ved Playa Samara.

Morgenmad inkluderet.

Efter nogle skønne dage ved strandene er det blevet tid til at vende næsen mod Danmark. Vi kører fra Playa Samara til lufthavnen, hvor der er check in og hjemrejsen begynder

Morgenmad og mad på flyrejsen er inkluderet

Velkommen hjem. 

Hvor mange skal i rejse
Periode
Pris
 
10. jan. - 31. mar. 2020
16.498,-

1. apr. - 18. jun. 2020
15.998,-

19. jun. - 16. aug. 2020
20.298,-

17. aug. - 31. okt. 2020
16.498,-

11. dec. 2020 - 9. jan. 2021
Kontakt os

10. jan. - 31. mar. 2021
16.998,-


INKLUDERET

 • Flyrejse København-San Jose retur på økonomiklasse
 • CO2-kompensation på flyrejser via skovrejsning i Danmark - læs mere her.
 • Bagage på flyrejsen – 1 stk. håndbagage og 1 stk. bagage til check-in
 • Lufthavnsskatter og afgifter 
 • Privat transfer fra San Juan International lufthavn til hotel
 • Transfers og transporter i mindre international gruppe jf. program
 • Overnatning i delt dobbeltværelse med morgenmad
 • 2 nætter på Don Carlos i San Jose
 • 3 nætter på Montaña de Fuego i La Fortuna
 • 2 nætter på Cloud Forest Lodge i Monteverde
 • 3 nætter på Giada Hotel ved Playa Samara
 • Måltider som beskrevet i programmet
 • Nævnte udflugter og sightseeing i internationale grupper
 • 10-20% rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 10% rabat på vaccinationer hos Rejseklinikken
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

Foredrag
Periode
Costa Rica
Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K
4. feb. 2020 kl. 17:30
Vil du høre mere om rejsen?

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik