Costa Rica og Caribien
Antal dage: 16
Priser fra: 21.998,-
Rejseform: Individuel rejse

Se priser & book

Costa Rica og Caribien

Mellemamerikas mest naturskønne land - økoturismens hjemland

Med fokus på kultur, natur og strand, opleves Costa Ricas livlige hovedstad San José, Sarapiquí med bananplantager og en enormt frodig regnskov, Tirimbina naturreservatet og det navnkundige Tortuguero naturreservat inden rejsen går mod tilbagelænet strandliv på den caribiske kyst ved Puerto Viejo de Talamanca.


1.

Afrejse fra Danmark og velkomst i San José

Ankomst til Costa Ricas hovedstad, San José. Afhentning og kørsel til hotellet. Med omtrent 350.000 indbyggere er hovedstaden San Jose Costa Ricas største by. Byen er ikke voldsomt charmerende ved første øjekast, men giv den en chance, for der er mange spændende ting at opleve. Med en beliggenhed 1170 meter over havet har den desuden et behageligt klima året rundt. San José er et skud eksotisk storbyliv, inden rejsen går videre til tropiske regnskove og smukke sandstrande. Mange besøgende ser kun byens lufthavn, og det er en skam, for hovedstaden er bestemt et besøg værd.

Overnatning i San José

Mad på flyrejsen er inkluderet.

2.

San José - Costa Ricas livlige hovedstad

Dag 2

Dagen til egen disposition – og der er masser at tage sig til. En gåtur gennem det historiske boheme-kvarter, Barrio Amón er en fantastiske oplevelse. Kvarterets smukke, farverige huse var tidligere ejet af velhavende kaffeproducenter og er i dag blevet omdannet til hoteller, gallerier og spisesteder.

Bydelen Barrio Escalante byder sig til med et væld af restauranter, og på den livlige hovedgade, Avenida Central, kan man for alvor mærke byens puls. Her er butikker, gadeliv og cafeer, der lokker med duften friskkværnet kaffe. På Avenida Central finder man også det gamle smukke National Teater, der blev bygget i 1897 og stadig sætter forestillinger op.

På det livlige marked, Mercado Central får man en god portion hverdagskultur. Gør som de lokale og snup en ceviche (råmarineret fisk) eller casado (frokosttallerken med blandt andet ris, bønner og stegte madbananer) på en af markedets mange street food-boder. Markedet har også masser af boder med kunsthåndværk, tøj, frugt og grøntsager og skønne, hjemmelavede specialiteter.

Besøg evt. det lille guldmuseum (Museo del Oro Precolombino) er et besøg værd med sin fine udstilling af antikke kunstgenstande og mønter af guld fra perioden, før Columbus ’opdagede’ Amerika. Plaza de la Democracia er også en af San Joses populære seværdigheder. Pladsen blev indviet i 1989 for at mindes 100-året for Costa Ricas demokrati og er smukt beliggende med udsigt til bjergene, der omkranser byen.

Overnatning i San José

Morgenmad er inkluderet.

3.

San José til La Fortuna, Arenal

Fra San José køres mod La Fortuna. Frokoststop undervejs for egen regning. Vi checker ind ved ankomst på Lodge, og har resten af dagen til at nyde de smukke omgivelser.

Overnatning ved La Fortuna

Morgenmad inkluderet.

4.

Arenal Volcano National Park

Vi står tidligt op og går på en herlig vandretur til Arenal nationalparken. Arenals top ligner billedet af den perfekte koniske top, og er en af Costa Ricas mest spetakulære seværdigheder. Arenal regnes for en af kloden mest aktive vulkaner, og med lidt held oplever vi mindre udbrud fra forsvarlig afstand. Sidste store udbrud var i 1968. Der returneres til Casa Luna Lodge ved frokosttid. Om eftermiddagen går turen til Arenals imponerende hængebrosystem.

Overnatning ved La Fortuna

Morgenmad er inkluderet

5.

Sarapiquí – Bananplantager og frodig regnskov – og Tirimbina Naturreservat

Naturparadiset Sarapiquí ligger inde i landet kun to timers kørsel fra La Fortuna. Sarapiquí er en af de mest frugtbare områder i Costa Rica, og regionen er centrum for landets bananproduktion. Her dyrkes desuden kaffe og kakao, ligesom kardemomme, majs, ananas og lang række andre eksotiske frugter stortrives i det milde klima og den næringsrige jord. Sarapiquí rummer flere spektakulære nationalparker og naturreservater og er et populært turistområde. Her er gudesmuk natur og masser aktiviteter. Sarapiquí er bare et sandt eldorado for natur- og adventureelskere!

I området kan man blandt andet rafte på Sarapiquí-floden eller udforske det eksotiske dyreliv langs floden på en stille og rolig bådtur: Krokodiller, der ligger på lur i vandoverfladen, kæmpevaraner, der fredsommeligt vandrer på den mudrede flodbred og aber og papegøjer højt oppe i regnskovens trækroner. Det er ikke kun turister, som er fascineret af Sarapiquí. Områdets enorme biodiversitet tiltrækker hvert år mange forskere og studerende fra hele verden, der kommer hertil for at undersøge alt fra frøer, fugle og slanger til træer og orkideer.

Fra Sarapiquí køres til Tirimbina Naturreservat – Nattevandring i regnskoven

Naturreservatet Tirimbina består af 345 hektar regnskov og ligger i den frugtbare Sarapiqui-region midt i landet. Reservatet har en helt enorm biodiversitet, og hvert år kommer forskere og studerende fra universiteter i både Costa Rica og resten af verden til Tirimbina for at studere regnskovens flora og fauna. En helt særlig oplevelse er en gåtur om natten over en af Tirimbinas spektakulære hængebroer. Mange af regnskovens dyr er først aktive efter mørkes frembrud, og på en nattevandring kan man være heldig at se dyr som hulepindsvin, dovendyr og den lille snohalebjørn boltre sig i skoven. Hængebroerne, der er bygget inde i regnskoven, er et formidabelt sted at udforske livet i regnskoven på nært hold. Den længste af Tirimbinas hængebroer er hele 262 meter lang og 22 meter på det højeste sted.

Overnatning ved Sarapiqui

Morgenmad er inkluderet.

6.

Tortuguero – Frodige kanaler, sumpskov og skildpadder

Nationalparken Tortuguero ligger på den caribiske kyst i det nordøstlige hjørne af Costa Rica. Med en gennemsnitlig årlig nedbør på omkring seks meter er Tortuguero et af de vådeste steder i Costa Rica – og også en af de frodigste. Landskabet inde bag kysten er dækket af tæt vegetation og et labyrintisk netværk af kanaler og laguner, der går hele vejen ud til kysten og løber sammen med havet.

Tortuguero er særlig kendt for sine skildpadder – ’Tortuga’ betyder skildpadde. Mellem juli og oktober kan man opleve de grønne havskildpadder, suppeskildpadderne, komme op fra havet for at lægge deres æg i det varme sand. Hele 20.000 skildpadder kommer årligt til strandene ved Tortuguero for at lægge æg, hvilket gør det til verdens største koloni af havskildpadder.

Tortuguero opleves allerbedst fra vandsiden. En bådtur gennem parkens kanalsystem, der snor sig gennem frodig jungle og sumpskov, er en fantastisk måde at komme helt tæt på parkens helt usædvanligt rige plante- og dyreliv. Papegøjer og regnbuenæbbede tukaner er blandt de over 300 fuglearter, der holder til i nationalparken. Der er også gode muligheder for at opleve fiskeflagermus, aber og krokodiller og den vestindiske søko.

Overnatning i Tortuguero

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

7.

Tortuguero National Park

Morgensejlads i junglen og ved kysten på det udstrakte net af kanaler i parken. Scenerierne er fantastiske og meget varierende fra kysten med sine smukke laguner til vulkantoppe mod vest. På faunasiden finder vi 309 fuglearter, der spænder fra en del nordamerikanske trækfugle til den grønne Macaw papegøje. Der er ”White faced” og howler monkeys, 3 tået dovendyr, 7 forskellige slags ferskvandskilpadder, krokodiller. På kystsiden har vi havskilpadder, der lægger deres æg på stranden, manatees og masser af fiskearter (deriblandt tyrehajer). Om eftermiddagen vil der være mulighed for færdes på egen hånd i skoven og langs kanalen på afmærkede stier i området omkring lodgen.

Overnatning i Tortuguero

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

8.

Tortuguero til Puerto Viejo

Efter morgenmaden sejles igen på kanalsystem til mødestedet, hvor bussen holder. Der køres sydover til Puerto Viejo de Talamanca – mod tilbagelænet strandliv på den caribiske kyst.

Nogle af Costa Ricas bedste strande ligger på østkysten ud til Det Caribiske Hav. Den lille strandby Puerto Viejo Talamanca helt mod syd byder på rigtig afslappet feriestemning tilsat et stænk hippie- og øko-livsstil. Strandbyen har i mange år tiltrukket surfere fra hele verden, men har i dag et bredt publikum af strandelskende gæster.

Overnatning i Puerto Viejo

Morgenmad og frokost er inkluderet.

9.

Cauhita National Park – Koralrev og smukke strande

Dagtur til Cauhita. På en lille, grøn halvø på den caribiske kyst i den sydligste del af Costa Rica, finder man Cauhita National Park. Et paradisisk sted omgivet af smukke strande og Costa Ricas største og eneste ’levende’ koralrev.

Cauhita National Park blev etableret i 1970 for at beskytte koralrevet. I 1991 blev en del af koralerne ødelagt ved et voldsomt jordskælv, og der kæmpes en stadig kamp for at bevare det tilbageværende koralrev. Revet er dels truet af forurening fra bananplantagernes kunstgødning, dels af ulovlig skovhugst, der får halvøen til at erodere og tilsande koralrevet, så det blokerer for sollyset. 

Det er dog stadig en helt fantastisk oplevelse at snorkle i det turkisblå vand. Snorklingen er bedst i tørtiden, hvor vandet er roligt og krystalklart. Her kan du nærstudere de mange formationer i det smukke koralrev og møde nogle af de over 500 forskellige fiskearter, der lever i de kystnære områder. Heriblandt smukke sommerfuglefisk og den buttede, blå papegøjefisk. Vil du hellere blive på landjorden, er der også masser af aktiviteter. Fx en vandretur gennem den tropiske regnskov, hvor farvestrålende papegøjer skræpper fra trækronerne, og hvor man kan opleve et eksotisk dyreliv med brøleaber, bæltedyr, leguaner, myreslugere og hvidhovede aber

Overnatning i Puerto Viejo

Morgenmad er inkluderet.

10.

Naturreservatet Gandoca-Manzanillo med regnskovsvandring i verdensklasse

Laguner, hvide strande, tropisk regnskov og sjældne dyre- og plantearter. I det allersydligste Costa Rica, kun nogle få kilometer nord for Panama og med Det Caribiske Hav som nærmeste nabo, ligger det spektakulære naturreservat Gandoca-Manzanillo.

Her i dette afsides hjørne af Costa Rica kan man opleve vilde junglelandskaber, hvide, uberørte sandstrande og landets eneste røde mangroveskov. Samlet set dækker reservatet et område på knap 10.000 hektar bestående af hav, koralrev og regnskov samt 15 kilometer kyststrækning.

Reservatets regnskov er en af de mest uberørte i hele Centralamerika og rummer en ufattelig variation af dyr og fugle. Den bedste måde at opleve den eventyrlige regnskov på er til fods, og det er en helt uforglemmelig oplevelse at bevæge sig gennem den tætte vegetation og spotte eksotiske dyr og farvestrålende fugle. Du kan blandt andet opleve den rødøjede løvfrø, kaiman-alligatorer, tapirer, aber og bæltedyr, og blandt de over 360 fuglearter finder man parakitter, ørne, pelikaner og tukaner.

Overnatning i Puerto Viejo

Morgenmad er inkluderet.

11.

Puerto Viejo

På byens hovedgade reklamerer håndmalede skilte med alt fra Stand-up Paddle Boarding og dykkerundervisning til yoga og vegansk mad, og i de farvestrålende træhuse, der er indrettet som hyggelige spisesteder, kan du få serveret alt fra internationale retter til lokale specialiteter. Fra interimistiske dansebarer strømmer tonerne af reggae-musik, og er du til shopping, er gadesælgere og småbutikker klar til at faldbyde t-shirts, hængekøjer og saronger.

Stranden i selve byen er fin, men du kan også besøge de gudesmukke og mindre besøgte strande, der ligger i kort køreafstand fra Puerto Viejo de Talamanca. Fx Punta Uva, Playa Cocles, Playa Chiquita eller Manzanillo. Det er muligt at praje taxier til strandene eller få hotellet til at arrangere transport.

Overnatning i Puerto Viejo

Morgenmad er inkluderet.

12.

Puerto Viejo – afslapning

Afslapning ved stranden

Overnatning i Puerto Viejo

Morgenmad er inkluderet.

13.

Puerto Viejo - afslapning

Afslapning ved standen

Overnatning i Puerto Viejo

Morgenmad er inkluderet.

14.

Puerto Viejos strande til San José

Fra strandene er der en køredag tilbage til San José, hvor vi tilbringer den sidste aften.

Overnatning i San José

Morgenmad er inkluderet.

15.

San Jose og hjemrejse

I løbet af dagen er der afgang mod lufthavnen, hvor der er check in og hjemrejsen begynder.

Morgenmad er inkluderet.

16.

Hjemkomst

Velkommen hjem. Vi håber at se jer igen.

Priser
Sorter efter:
Vælg sortering
1. marts - 20. juni 2019
22.998,-
22.498,-

21. juni - 20. august 2019
24.498,-
23.998,-

21. august - 10. december 2019
22.498,-
21.998,-

11. december 2019 - 9. januar 2020
Kontakt os
Kontakt os

10. januar - 31. marts 2020
22.998,-
22.498,-

(Tillæg kan forekomme på jule- og nytårsrejser samt vinter- påske og efterårsferie)


INKLUDERET

 • Flyrejse København-San Jose retur på økonomiklasse
 • Lufthavnsskatter og afgifter 
 • Privat transfer fra San Juan International lufthavn til hotel
 • Transfers og transporter i international gruppe jf. program
 • Overnatning i delt dobbeltværelse med morgenmad
 •    3 nætter på Presidente Hotel i San Jose
 •    2 nætter på Lomas del Volcan i La Fortuna
 •    1 nat på La Tirimbina i Sarapiqui
 •    2 nætter på Aninga Lodge i Tortuguero
 •    6 nætter på Escape Caribeno Bungalow i Puerto Viejo
 • Måltider som beskrevet i programmet
 • Nævnte udflugter og sightseeing i internationale grupper
 • 10 % rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

Vil du høre mere om rejsen?

Vælg
Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik
Information
Funktionalitet
Statistik
Marketing

Hvad er cookies?

En cookie er en fil, som browseren lægger på din computer. Den gør det muligt at genkende din computer, og huske valg du tidligere har truffet på hjemmesiden. En cookie kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Cookies sletter sig selv efter et vist antal måneder (kan variere), men de fornyes efter hvert besøg. Cookien kan ikke se, hvem du er, hvad du hedder, hvor du bor eller om computeren bruges af en eller flere personer. Hvis du giver personlige oplysninger til en hjemmeside, så kan en cookie dog anvendes til at huske dig til næste gang du besøger hjemmesiden.

Hjemmeside

CAKEPHP - 1 uge

Hjemmesiden bruger denne cookie til at huske den besøgende. På webshops bruges den fx. til at huske brugerens kurv.

CakeCookie[vmcmsPersonalizedNodes] - 5 år

Hjemmesiden sætter denne cookie, for at huske hvilke sider der er blevet vist, for senere at kunne fremhæve disse sider.

catalog-travel-ids - 180 dage

Denne cookie bruges til at huske hvilke rejser der er blevet tilføjet kataloget.

Cookie-indstillinger

CakeCookie[vm-gdpr] - 1 måned

Bruges til at huske de valg der tages under Cookie-Indstillinger.

CakeCookie[vm-gdpr-accept] - 1 måned

Angiver om cookie-indstillinger er blevet gennemgået / accepteret.

Google Analytics

_ga - 2 år

Registrerer et unikt ID, der anvendes til at føre statistik over hvordan den besøgende bruger hjemmesiden.

_gid - Slettes når browseren lukkes

Denne cookie bruges til at spore, hvor lang tid den besøgende bruger på hjemmesiden.

_gat - 1 dag

Bruges til at reducere mængden af forespørgsler til Google

gwcc - 90 dage

Google Website Konvertering af opkald.Google Analytics samler oplysninger, der gør det muligt for at forstå interaktioner med Googles websteder og i sidste ende forbedre brugeroplevelsen for bedre at kunne betjene dig som bruger.

Google Tag Manager

_dc_gtm_UA-# - Slettes når browseren lukkes

Bruges af Google Tag Manager til at kontrollere opstarten af Google Analytics-koden. # = ID fra Google Analytics.

Facebook Pixel

fr - 118 dage

datr, lu, c_user, fr, xs, p, presence, act, sub, sb - Facebook-cookies oprettes, når du har været på Facebook og besøger vores hjemmeside. Dette gør det muligt for Facebook at tilpasse mulige annoncer eller indlæg baseret på din browseradfærd. Alle cookies foruden datr (2 år), lu (2 år) udløber efter sessionafslutning. Denne cookie bliver brugt til at målrette annoncer på Facebook.

Google Adwords

test_cookie - Slettes når browseren lukkes

Bruges til at tjekke, om browseren understøtter cookies.

IDE - 1 år

Bliver brugt af Google til at registrerer og sende information omkring hjemmesidens brugere og deres handlinger efter de har fået vist reklamer, for bedre at kunne vise reklamer til den enkelte bruger

OptinMonster

_omappvp - 11 år

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før.

_omappvs - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før i sessionen.

om-session-pageviews - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at tælle antallet af sidevisninger.

om-session-start - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se hvor langt tid brugeren bruger på en side.