Costa Rica og Caribien

Mellemamerikas mest naturskønne land - økoturismens hjemland


Ankomst til Costa Ricas hovedstad, San José. Afhentning og kørsel til hotellet. Med omtrent 350.000 indbyggere er hovedstaden San Jose Costa Ricas største by. Byen er ikke voldsomt charmerende ved første øjekast, men giv den en chance, for der er mange spændende ting at opleve. Med en beliggenhed 1170 meter over havet har den desuden et behageligt klima året rundt. San José er et skud eksotisk storbyliv, inden rejsen går videre til tropiske regnskove og smukke sandstrande. Mange besøgende ser kun byens lufthavn, og det er en skam, for hovedstaden er bestemt et besøg værd.

Overnatning i San José

Mad på flyrejsen er inkluderet.

Fra San José køres mod La Fortuna. Frokoststop undervejs købes lokalt. Vi checker ind ved ankomst på Lodge, og har resten af dagen til at nyde de smukke omgivelser. Området er yderst grønt og frodigt, og Arenal vulkanen kan let ses, ligemeget hvor man befinder sig i byen. 

Overnatning ved La Fortuna.

Morgenmad inkluderet.

Vi står tidligt op og går på en herlig vandretur til den smukke, frodige Arenal National Park.

Arenals top ligner billedet af den perfekte koniske vulkantop, og den er en af Costa Ricas mest spetakulære seværdigheder. Vandringen går gennem den grønne jungle and skovstier, der snor sig op ad vulkanen. 

Arenal blev egentlig regnet for en af klodens mest aktive vulkaner. Den titel er dog falmet noget, da vulkanen ikke har været i udbrud siden 2010.

Vi tager tilbage til Casa Luna Lodge ved frokosttid. Om eftermiddagen går turen til Arenals imponerende hængebrosystem, hvorfra vi kan beundre udsigten over junglen langt over jorden.

Overnatning ved La Fortuna.

Morgenmad er inkluderet.

Nationalparken Tortuguero ligger på den caribiske kyst i det nordøstlige hjørne af Costa Rica. Med en gennemsnitlig årlig nedbør på omkring seks meter er Tortuguero et af de vådeste steder i Costa Rica – og også et af de frodigste. Landskabet inde bag kysten er dækket af tæt vegetation og et labyrintisk netværk af kanaler og laguner, der går hele vejen ud til kysten og løber sammen med havet.

Tortuguero er særlig kendt for sine skildpadder – ’Tortuga’ betyder skildpadde. Mellem juli og oktober kan man opleve de grønne havskildpadder, suppeskildpadderne, komme op fra havet for at lægge deres æg i det varme sand. Hele 20.000 skildpadder kommer årligt til strandene ved Tortuguero for at lægge æg, hvilket gør det til verdens største koloni af havskildpadder.

Tortuguero opleves allerbedst fra vandsiden. En bådtur gennem parkens kanalsystem, der snor sig gennem frodig jungle og sumpskov, er en fantastisk måde at komme helt tæt på parkens helt usædvanligt rige plante- og dyreliv. Papegøjer og regnbuenæbbede tukaner er blandt de over 300 fuglearter, der holder til i nationalparken. Der er også gode muligheder for at opleve fiskeflagermus, aber og krokodiller og den vestindiske søko.

Overnatning i Tortuguero.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Morgensejlads i junglen og ved kysten på det udstrakte net af kanaler i parken. Scenerierne er fantastiske og meget varierende fra kysten med sine smukke laguner til vulkantoppe mod vest. På faunasiden finder vi 309 fuglearter, der spænder fra en del nordamerikanske trækfugle til den grønne Macaw papegøje. Der er ”White faced” og brøleaber, 3 tået dovendyr, 7 forskellige slags ferskvandskilpadder, aligatorer. På kystsiden har vi havskilpadder, der lægger deres æg på stranden, manatees og masser af fiskearter (deriblandt tyrehajer).

Om eftermiddagen vil der være mulighed for færdes på egen hånd i skoven og langs kanalen på afmærkede stier i området omkring lodgen.

Overnatning i Tortuguero.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Efter morgenmaden sejles igen på kanalsystem til mødestedet, hvor bussen holder. Der køres sydover til Puerto Viejo de Talamanca – mod tilbagelænet strandliv på den caribiske kyst.

Nogle af Costa Ricas bedste strande ligger på østkysten ud til Det Caribiske Hav. Den lille strandby Puerto Viejo Talamanca helt mod syd byder på rigtig afslappet feriestemning tilsat et stænk hippie- og øko-livsstil. Byen er hjem for nogle af de sidste af Costa Ricas oprindelige folk.

Strandbyen med de vulkanske lavastrande har i mange år tiltrukket surfere fra hele verden, men har i dag et bredt publikum af strandelskende gæster.

Overnatning i Puerto Viejo

Morgenmad og frokost er inkluderet.

I dag slapper vi af og nyder strandene ved Puerto Viejo. Caribien er kendt for at være et sandt tropeparadis, og de azurblå bølger og de svejende palmetræer er som teget ud af et gammeldags rejsekatalog. Der er mulighed for at bade dagen lang og nyde kølige drinks om aftenen, mens solen sænker sig og dækker havet i et gyldent skær.

Overnatning i Puerto Viejo.

Morgenmad er inkluderet.

Dagtur til Cahuita. På en lille, grøn halvø på den caribiske kyst i den sydligste del af Costa Rica, finder man Cauhita National Park. Et paradisisk sted omgivet af smukke strande og Costa Ricas største og eneste ’levende’ koralrev.

Cahuita National Park blev etableret i 1970 for at beskytte koralrevet. I 1991 blev en del af koralerne ødelagt ved et voldsomt jordskælv, og der kæmpes en stadig kamp for at bevare det tilbageværende koralrev. Revet er dels truet af forurening fra bananplantagernes kunstgødning, dels af ulovlig skovhugst, der får halvøen til at erodere og tilsande koralrevet, så det blokerer for sollyset. 

Det er dog stadig en helt fantastisk oplevelse at snorkle i det turkisblå vand. Snorklingen er bedst i tørtiden, hvor vandet er roligt og krystalklart. Her kan du nærstudere de mange formationer i det smukke koralrev og møde nogle af de over 500 forskellige fiskearter, der lever i de kystnære områder. Heriblandt smukke sommerfuglefisk og den buttede, blå papegøjefisk. Vil du hellere blive på landjorden, er der også masser af aktiviteter. Fx en vandretur gennem den tropiske regnskov, hvor farvestrålende papegøjer skræpper fra trækronerne, og hvor man kan opleve et eksotisk dyreliv med brøleaber, bæltedyr, leguaner, myreslugere og hvidhovede aber.

Overnatning i Puerto Viejo.

Morgenmad er inkluderet.

På byens hovedgade reklamerer håndmalede skilte med alt fra Stand-up Paddle Boarding og dykkerundervisning til yoga og vegansk mad, og i de farvestrålende træhuse, der er indrettet som hyggelige spisesteder, kan du få serveret alt fra internationale retter til lokale specialiteter. Fra interimistiske dansebarer strømmer tonerne af reggae-musik, og er du til shopping, er gadesælgere og småbutikker klar til at faldbyde t-shirts, hængekøjer og saronger.

Stranden i selve byen er fin, men du kan også besøge de gudesmukke og mindre besøgte strande, der ligger i kort køreafstand fra Puerto Viejo de Talamanca. Fx Punta Uva, Playa Cocles, Playa Chiquita eller Manzanillo. Det er muligt at praje taxier til strandene eller få hotellet til at arrangere transport.

Overnatning i Puerto Viejo

Morgenmad er inkluderet.

Laguner, hvide strande, tropisk regnskov og sjældne dyre- og plantearter. I det allersydligste Costa Rica, kun nogle få kilometer nord for Panama og med Det Caribiske Hav som nærmeste nabo, ligger det spektakulære naturreservat Gandoca-Manzanillo.

Her i dette afsides hjørne af Costa Rica kan man opleve vilde junglelandskaber, hvide, uberørte sandstrande og landets eneste røde mangroveskov. Samlet set dækker reservatet et område på knap 10.000 hektar bestående af hav, koralrev og regnskov samt 15 kilometer kyststrækning.

Reservatets regnskov er en af de mest uberørte i hele Centralamerika og rummer en ufattelig variation af dyr og fugle. Den bedste måde at opleve den eventyrlige regnskov på er til fods, og det er en helt uforglemmelig oplevelse at bevæge sig gennem den tætte vegetation og spotte eksotiske dyr og farvestrålende fugle. Du kan blandt andet opleve den rødøjede løvfrø, kaiman-alligatorer, tapirer, aber og bæltedyr, og blandt de over 360 fuglearter finder man parakitter, ørne, pelikaner og tukaner.

Overnatning i Puerto Viejo

Morgenmad er inkluderet.

Vi tilbringer endnu et par dage på strandene i Puerto Viejo. Strømmene er milde, og strandene ligger ikke langt fra byen, hvor de caribiske reggea-rytmer pulserer i form af live musik i gader og stræder.

De lokale holder meget til på strandene, som også er et hotspot for surfere og et godt sted at afprøve sporten, da bølgerne er mindre og mere overkommelige.

Overnatning i Puerto Viejo.

Morgenmad er inkluderet.

Fra strandene er der en køredag tilbage til San José, hvor vi tilbringer den sidste aften, og der er mulighed for at tage et kig på byen.

En gåtur gennem det historiske boheme-kvarter, Barrio Amón er en interessant oplevelse. Kvarterets smukke, farverige huse var tidligere ejet af velhavende kaffeproducenter og er i dag blevet omdannet til hoteller, gallerier og spisesteder. 

Bydelen Barrio Escalante byder sig til med et væld af restauranter, og på den livlige hovedgade, Avenida Central, kan man for alvor mærke byens puls. Her er butikker, gadeliv og cafeer, der lokker med duften af friskkværnet kaffe. På Avenida Central finder man også det gamle smukke National Teater, der blev bygget i 1897 og stadig sætter forestillinger op. 

På det livlige marked, Mercado Central får man en god portion hverdagskultur. Gør som de lokale og snup en ceviche (råmarineret fisk) eller casado (frokosttallerken med blandt andet ris, bønner og stegte madbananer) på en af markedets mange street food-boder. Markedet har også masser af boder med kunsthåndværk, tøj, frugt og grøntsager og skønne, hjemmelavede specialiteter.

Overnatning i San José.

Morgenmad er inkluderet.

I dag siger vi farvel til Costa Rica. I løbet af dagen er der afgang mod lufthavnen, hvor der er check in, og hjemrejsen begynder.

Morgenmad er inkluderet.

Velkommen hjem. Vi håber at se jer igen.

Hvor mange skal i rejse
Periode
Pris
 
21. aug. - 10. dec. 2019
21.498,-

11. dec. 2019 - 9. jan. 2020
Kontakt os

10. jan. - 31. mar. 2020
22.998,-

1. apr. - 19. jun. 2020
22.498,-

20. jun. - 16. aug. 2020
26.998,-

17. aug. - 31. okt. 2020
22.998,-


INKLUDERET

 • Flyrejse København-San Jose retur på økonomiklasse
 • CO2-kompensation på flyrejser - læs mere her.
 • Lufthavnsskatter og afgifter 
 • Privat transfer fra San Juan International lufthavn til hotel
 • Transfers og transporter i mindre international gruppe jf. program
 • Overnatning i delt dobbeltværelse med morgenmad
 • 2 nætter på Presidente Hotel i San Jose
 • 2 nætter på Lomas del Volcan i La Fortuna
 • 2 nætter på Aninga Lodge i Tortuguero
 • 6 nætter på Banana Azul ved Puerto Viejo
 • Måltider som beskrevet i programmet
 • Nævnte udflugter og sightseeing i internationale grupper
 • 10-20% rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 10% rabat på vaccinationer hos Rejseklinikken
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

Foredrag
Periode
Costa Rica
Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K
4. feb. 2020 kl. 17:30
Vil du høre mere om rejsen?

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik