Vejr og klima i Tyskland

Tyskland er vores nabo i syd. Når du krydser den dansk-tyske grænse, minder Tysklands vejr og klima meget om vores eget. Men i et land der er 8 gange større end Danmark, vil klimaet uundgåeligt ændrer sig, desto længere mod syd du kommer.

I Nordtyskland finder du fladt moræneland, mens alperne skyder højt til vejrs i syd. Vejene ned gennem Tyskland byder på omskiftelig natur, i takt med at vejr og klima påvirkes af terrænets forskellighed. De tyske vejr- og klimaforhold giver de perfekte betingelser for vandring i hedeområder, plateauland og frodige bakkelandskaber. Det er også optimale forhold til at betage floderne Donau, Elben eller Main, samt til at opleve de vulkanske bjerge Vogelsberg og Rhön.

Generelt om vejret i Tyskland

Vejr og klima i Hamborg i Tyskland

Det nordlige Tyskland

Nordpå finder du vejr og klima, der minder meget om det danske. Kyststrækningen er særligt med til at præge vejrforholdene i Nord- og Nordvesttyskland. Med havets påvirkning er både vintre og somre, derfor milde i dette område af landet.

Tager du til en storby, som Hamborg, vil du dog opleve at temperaturerne føles varmere. Grunden til den øget temperatur skyldes byernes mange høje bygninger, som holder varmen ‘inde’. Vær derfor forberedt på at følelsen af varmen kan variere en del i det nordtyske.

Vejr og klima i Koln i Tyskland

Det centrale Tyskland

Klimaet i det centrale Tyskland påvirkes at terrænet, som her er mere bakket og bjergrigt. Det har betydning for klimaet, som varierer afhængigt af hvilken højde, du befinder dig i. Ligeledes er vejrforholdene mere ekstreme, des længere væk fra kysten du kommer.

Vejrforholdene i det centrale Tyskland er dog ikke vildere, end at du fint kan rejse her året rundt. Områdets klima differentierer sig dog en smule fra det øvrige Tyskland. Her er somrene nemlig lidt varmere, mens vintermånederne er koldere. Tag højde for det, hvis du rejser mellem forskellige dele af landet.

Vejr og klima i München i Tyskland

Det sydlige Tyskland

Højdeforskelle fra det betagende alpelandskab, er med til at vejr og klima svinger meget i det sydlige Tyskland. I denne del af landet finder du derfor en natur, der er svær at sammenligne med resten af landet.

Vejret i Sydtyskland gør vandring til en oplagt rejseaktivitet. Klimaet i alperne gør, at bjergsiderne er grønne og frodige. Alpelandskabet gemmer desuden på flere funklende bjergsøer. I de grønne landskaber kan du finde romantiske slotte og vinmarker i verdensklasse.

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål.