Før afrejse til Tyskland

Læs om pas, visum, vaccinationer og de praktiske forhold

Hos Kipling Travel er vi yderst erfarne med rejser til Danmarks naboland, Tyskland. Vi ved derfor også hvad, der er godt at vide inden du tager på ferie i det tyske. Alt den information har vi samlet på denne sid. Derfor kan du læse med her og blive klogere på, hvordan du skal forholde dig til pas, visum, vaccinationer og meget mere, inden din rejse til Tyskland.

Pas & Visum til Tyskland

Læs om pas og visum, inden du rejser til Tyskland

Når du planlægger en rejse til Tyskland, er det vigtigt, at du tjekker, at dit pas er gyldigt i hele rejseperioden. Dog gælder der ingen regler for, at det skal være gyldigt i en given periode efter endt rejse, som du vil opleve det ved indrejse til andre lande.

Rejser du til Tyskland med et forlænget eller midlertidigt pas, så anerkendes dette som et godkendt pas. Det samme gør sig gældende for EU-nødpas. For danskere er der intet krav om, at du skal søge om visum, inden du rejser ind i Tyskland.

Tjek altid for opdateringer på um.dk, inden du tager afsted på ferie.

Her er hvad du skal vide om vaccinationer, inden du rejser til Tyskland

Vaccinationer ved rejse til Tyskland

Tyskland grænser om til Danmark ved Sønderjylland. Landenes klima og landskab minder meget om hinanden. Det er først i Sydtyskland, at landskabet begynder at differentiere sig en hel del fra, hvad vi ser herhjemme.Derfor er både hygiejne og bakteriesammensætning meget lig, hvad vi er vant til hjemmefra.

Selvom det ikke virker oplagt at skulle vaccineres, inden din rejse til Tyskland, vil vi altid anbefale dig at tjekke hos fagfolk, om din rejse kræver nogen former for vaccinationer. Dette kan du undersøge blivvaccineret.dk. Denne side opdateres altid med informationer om, hvilke vacciner du bør for foretaget, før du rejser til Tyskland.

I Tyskland bruges Euro som valuta

Valuta i Tyskland

Valutaen i Tyskland har været skiftet ud flere gange. I år 1948 blev det besluttet, at møntenheden i Tyskland skulle være Deutsche Mark. Denne var bedst kendt som D-Marken. I år 2002 skiftede landet over euroen.

Det tætte naboskab mellem Danmark og Tyskland gør, at der er flere steder på din rejse til Tyskland, hvor du faktisk kan betale med danske kroner. Dog vil du som regel få den bedste kurs ved at betale med Euro.

Euro er nemme at få fat i. Du kan hæve Euro i mange danske bankers hæveautomater. Ligeledes kan du naturligvis hæve Euro undervejs på din Tyskland ferie. Du kan også bruge dine betalingskort under hele rejsen.

Sproget i Tyskland er tysk

Sprog i Tyskland

Du skal pudse de tyske gloser, som du lærte i folkeskolen, inden du rejser på ferie til Tyskland. Det dominerende sprog i landet er nemlig tysk. Ud af landets 83 millioner indbyggere er der en minoritetsgruppe på 50.000 personer, som taler dansk.

I langt de fleste lande, vil du kunne komme langt ved at begå dig på engelsk. Dette kan dog blive en udfordring i Tyskland. Tyskerne har altid værnet meget om det nationale sprog og mange ældre generationer har ikke lært engelsk.

I dagens Tyskland undervises alle børn i engelsk, ligesom vi oplever det i vores hjemland. Dog kan du stadig opleve at tænde for et tysk TV og se dit amerikanske TV program køre på skærmen med tysk Voice Over.

Der er ingen forskel mellem Tyskland og Danmark

Tidsforskel fra Tyskland til Danmark

Danmark og Tyskland kører efter fuldstændig samme tidszone. Derfor kan du altid regne med, at klokken er det samme i de to lande. Begge laande kører med sommertid og vintertid, og vi skifter over samtidig.

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål.