Rundt om Mont Blanc

Vandreturen rundt om Mont Blanc - gennem Frankrig, Italien og Schweiz - en klassiker i verdensklasse.


Hvor mange skal i rejse
Periode
Pris
 

Inkluderet

 • Dansk rejseleder (UIMLA vandreguide)
 • Fly København-Genève retur på økonomiklasse
 • Lufthavnsskatter og -afgifter
 • Transfer fra Genève til Chamonix-dalen
 • Lift til Les Houches på 2. dag
 • Transport to gange under vandringen
 • 6 overnatninger i bjerghytter/auberger
 • Morgenmad
 • Aftensmad på trekkingturen (6 x aftensmad)
 • 2 hotelovernatninger på hotel i Les Houches/Chamonix, inkl. morgenmad
 • Moms, særordning for rejsebureauer
 • Gebyr til rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

 

Ikke inkluderet

 • Ekspeditionsgebyr (145,- pr. faktura)
 • Ikke planlagt ekstra transport
 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
  Obs. Vær opmærksom på, at forsikringen skal dække trekkingrejser. Gouda rejseforsikring dækker trekking i alle højder
 • Flyafrejse fra ex. Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Forplejning udover den nævnte
 • Personlige udgifter og drikkepenge
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet"

Inkluderet

FORLÆNGELSE

Ønsker du at forlænge opholdet i Chamonix på hjemrejsen, efter vandreturen rundt om Mont Blanc er det som oftest muligt. Skriv eller ring og hør flere detaljer.

Ikke inkluderet

Praktisk information

Gradering: C

Højde: 1.000 - 2.665 meter

Gruppestørrelse: 7-12 deltagere

Type: Trekkingtur med dansk rejseleder

Pakkeliste: Trekking

 

Ligesom Saussure gjorde i 1767, så starter vi i Les Houches i Chamonix-dalen og bevæger os imod uret omkring Mont Blanc, indtil vi, 7 dage senere, er tilbage i Chamonix-dalen. Vi vandrer omkring 12-20 km hver dag med stigninger på 800-1.200 meter – i alt ca. 6 og 8 timer dagligt. Vi giver os god tid, så der er også rig mulighed for at nyde udsigten og stoppe for en kop kaffe i nogle af de mange bjerghytter, vi passerer undervejs. Terrænnet er vekslende og spændende og byder på alt fra behagelige grusstier til små, stejle zig-zag-stier og enkelte passager med ujævn klippeunderlag, men overalt er sikkerheden i top. Vi vandrer i en højde mellem 1.000-2.700 meter under hele turen, og går i snit 7 timer dagligt inklusiv pauser.

Selvom ingen af dagene er ekstremt hårde, så er det syv forholdsvis lange dage og det stiller krav til de rejsendes form og udholdenhed. Den overordnet gradering er middel (C).

Når vi forlader Chamonix-dalen er vi i midt i bjergene mere eller mindre hele ugen. Vi overnatter i en blanding af bjerghytter og auberger, hvor vi sover i sovesale. Her bliver der serveret et godt måltid mad morgen og aften og der er mulighed for at købe madpakker til dagens vandring. For at skåne miljøet og for at få en mere autentisk oplevelse bruger vi ikke køretøjer til at fragte bagage fra sted til sted. Derfor skal vi være forberedt på selv at bære det personlige udstyr, vi har brug for undervejs.

Turen rundt om Mont Blanc har rødder helt tilbage til 1767, hvor en af tidernes pionerer, Horace Bénédict de Saussure, satte ud for at udforske Mont Blanc-bjergkæden sammen med en skare af lokale bjergførere. Langs ruten er der oceaner af bjerghistorie.

I bjergene kan vi ikke altid styre alle begivenheder. Derfor er der nødt til at være en hvis fleksibilitet og der må tages forbehold for diverse ændringer i programmet med henhold til rute og overnatningssteder.

Vores turledere er fuldt uddannet International Mountain Leader (UIMLA), hvilket er et lovkrav for at føre grupper i alperne og en garanti for, at de har den fornødne viden og erfaring til dette arbejde. De har ligeledes et stort kendskab til området.

Kort
Vores turleder/guide sørger selvfølgelig for at finde vej på turen, men hvis du har lyst til at følge med på dit eget kort undervejs, så dækkes hele turen af det franske IGN kort: A1 Pays du Mont-Blanc (1:50000). 

Indkvartering
Den første og sidste nat bor vi på hotel i Chamonix-dalen. Under vandringen bor vi i en blanding af bjerghytter og auberger, hvor vi sover i sovesal. Her er der madras, pude og uldtæpper. Mange foretrækker at medbringe en lagenpose. Toilet- og badeforhold kan være ret primitive og vi skal selv medbringe rejsehåndklæde. Det kan også være nyttigt at have en lille lommelygte eller pandelygte.

Forplejning
Morgenmad vil typisk bestå af brød med smør og syltetøj. Ofte er der også cornflakes eller mysli. Desuden er der kaffe eller te. Til aften er der normalt 3 retter mad bestående af forret (ofte suppe), en hovedret og en dessert eller ost.
Drikkevarer, inklusive øl og vin, kan købes separat. Madpakker til dagens vandring kan også købes.

Vejret i bjergene kan variere meget. Selvom vi normalt har flot vejr i sommermånederne, er det ikke unormalt, at det kan skifte fra bagende varmt til vådt og bidende koldt i løbet af ganske kort tid. Derfor er det vigtigt at have tøj til begge situationer og alt i mellem. Et lag-system er normalt mest fleksibelt.
Du skal have et par vandrestøvler med en robust sål og god ankelsupport. Det er bedst, hvis de er gået godt ind før turen. Husk, at du selv skal bære alt dit personlige udstyr så tag endelig ikke for meget med - det skal helst kunne passe i en 35-40 liters rygsæk inklusiv din madpakke og drikkevand. Tag i stedet lidt sæbe med, så du kan rense sokker og t-shirts fra dag til dag.
I Chamonix-dalen er der et utal af udstyrsforretninger, hvis du mangler noget i sidste øjeblik. Se i øvrigt pakkelisten.

Da du selv skal dække visse måltider samt drikkevarer og øvrige personlige udgifter på turen, er det vigtigt at bemærke, at du vil få brug for både euro, når vi er i Frankrig og Italien, og francs, når vi er i Schweiz.
Du skal ikke regne med at kunne bruge kreditkort på noget tidspunkt under vandringen, i stedet bør du medbringe kontanter. Du kan til gengæld godt bruge kreditkort de to dage, vi er i Chamonix-dalen og her er det også muligt at hæve kontanter. Husk, at Genève er i Schweiz, så hvis du hæver kontanter i en automat i lufthavnen er det francs og ikke euro, du får. Der er dog vekselbureauer i Genève lufthavn.

Du skal selv bære det personlige udstyr, du har brug for under vandringen. Din øvrige bagage kan godt blive opbevaret i Chamonix, mens vi er væk. Hvis du ønsker dette, bør du medbringe en taske til at opbevare det i. Bemærk, at vi ikke kan tage ansvar for din bagage.

Du skal have forsikring, som dækker bjergvandring/trekking op til 3.000 meters højde i alperne. Din forsikring skal inkludere redning med helikopter.

Vil du høre mere om rejsen?

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik