Antal dage: 8
Priser fra: 13.298,-
Rejseform: Grupperejse
Næste rejse: 01/06/2020

Se priser & book

Malekursus i Seguret

Igen i 2020 har du en helt unik mulighed for et kursusophold i Segurét. Det bliver en intensiv og udfordrende uge, og det er en fordel hvis du har tegnet eller malet et par år.


Vi flyver fra København direkte til Nice og kører med privat bus mod Seguret. Indkvartering på Atelier de Seguret, hvor vi vil bo og arbejde i den kommende uge. Et helt unikt kunstnerrefugie, som i dag drives af grundlæggeren Arthur Langlets enke og søn. Vi bor på små, enkle værelser med fælles bad og toilet på gangen, og vi har ubegrænset adgang til værkstedet hele ugen.

Som ung fandt Arthur Langlet et gammelt vandtårn fra 1200 tallet i den lille by Segurét i sydfrankrig, og sammen med andre kunstnere satte han det i stand og skabte dette unikke refugie. Refugiet har til formål at facillitere internationale, arbejdende kunstnere, og mere end 500 kunstnere fra 48 lande har siden 1959 boet og arbejdet her - og nu er det vores tur!

Om eftermiddagen første dag vandrer vi langs markvejene til nabobyen Sablet, en lille gåtur igennem vinmarker på ca 3 km. Her kan vi nyde en kaffe eller aperitivo på en af torvets lokale cafeer, og foretage eventuelle indkøb. Vi vil senere i ugens løb vende tilbage til Sablet, hvor vi vil gøre stop undervejs for at lave skitser af byen set udefra, og for at studere farver og detaljer på byens huse.

Anita Viola besøgte dette vidunderlige sted første gang som helt ung kunstner, hun har været der flere gange siden, sidste gang i 2014 med et hold kursister. Vi glæder os meget til dette kursus, hvor vi vil arbejde i det smukke område og fordybe os i den særlige atmosfære der hviler over stedet efter årtiers kunstneriske udfoldelser. 

Du bestemmer selv om du vil arbejde med akryl, akvarel, kridt eller blandformer, der findes bord, stol og staffeli til alle på værkstedet.

Da en del af undervisningen foregår ude i området er det nødvendigt at du kan gå 3 km i friskt tempo. Det er ikke krævende vandreture vi begiver os ud på, og vi holder hvil undervejs, så husk gode vandresko eller sandaler - og solhat.

Vi sørger selv for te og kaffe i det lille køkken i forbindelse med værkstedet. Hver morgen leverer madam Langlet en enkel morgenmads+frokostkurv, og hjemmelavet middag serveres ca kl 19. Morgenmad og frokost supplerer vi selv op efter behov på vores vandreture til nabobyen Sablet, hvor vi kan købe kaffe, te, morgenmadsprodukter, og hvad vi ellers foretrækker hver især.

Séguret er en lille, provencalsk landsby fra romertiden, omgivet af vinmarker, cypresser, figentræer og olivenlunde - præcis det smukke landskab som altid har tiltalt kunstnere. Byen ligger i 850 m højde, med overvældende udsigter over Rhóne dalen, og med slotsruiner som dateres helt tilbage fra det 12 århundrede.

Det er ikke svært at forstå hvorfor Arthur Langlet valgte at grundlægge sit refugie på lige netop denne lille plet på jord.

Aftensmad er inkluderet.

Kurset arrangeres i samarbejde med Kunstskolen Kreativt Netværk, læs alt om kurset og rejsen på https://kreativt-netvaerk.dk/malekursus-seguret-frankrig/

Dag 1

Anita vil i sit malekursus give dig et bud på hvordan du kan skærpe din iagttagelsesevne, forholde dig aktivt til motivvalg, og bevidstgøre dine valg og fravalg i dine kunstneriske udfoldelser. For Anita handler det altid om at hjælpe dig til at holde den røde tråd i dit kreative arbejde, og undervisningen består for en stor del af individuel sparring.

Du bestemmer selv om du vil arbejde med akryl, akvarel, kridt – eller noget helt andet.

Overnatning i Seguret på Atelier de Seguret.

Frokostkurv samt aftensmad inkluderet.

Dag 2

Anitas malekursus er baseret på undervisning med individuelle samtaler og vejledning, teknisk vejledning og opgaver, samt fælles billedgennemgange. Alle er velkommen, begyndere, øvede og meget erfarne kan have stor glæde af dette kursus.

Overnatning i Seguret på Atelier de Seguret.

Frokostkurv samt aftensmad inkluderet.

Dag 3

I ugens løb får du Anitas bud på hvordan du kan skærpe din iagttagelsesevne, forholde dig aktivt til motivvalg, og bevidstgøre dine valg og fravalg i dine kunstneriske udfoldelser. Du bestemmer selv om du vil arbejde med akryl, akvarel, kridt eller bland-former.

Overnatning i Seguret på Atelier de Seguret.

Frokostkurv samt aftensmad inkluderet.

På fridagene kan du tage på markedsdag i Vaison la Romaine, en smuk lille by ca 10 km. fra Séguret. Eller du kan gå den smukke tur til nabobyen Sablét – eller du er velkommen til at blive hjemme og fortsætte arbejdet på egen hånd, idet du har fuld adgang til Atelieret under hele opholdet.

Overnatning i Seguret på Atelier de Seguret.

Frokostkurv samt aftensmad inkluderet.

Hver aften serverer Madam Langlet 5 dejlige, hjemmelavede, provencalske retter, med vin. De foregående år har deltagerne med god grund kåret Madam Langlet som en sand madkunstner. Vi smager tydeligt den omhu hun lægger i middagen, lige fra hun om morgenen tager på markedet og udvælger de bedste råvarer, til vi om aftenen får de dejligste retter serveret. Mad og vin krydres med friske kommentarer fra Nobert, som med humor og charme serverer for os om aftenen, og iøvrigt er tilstede overalt hvis vi mangler noget.

Overnatning i Seguret på Atelier de Seguret.

Frokostkurv samt aftensmad inkluderet.

Ugen igennem arbejder vi både i værkstedet og ude i de smukke omgivelser omkring os, hvor Anitas undervisning leder op til Jens´s grafikkursus i den kommende uge.

På kursets sidste dag arrangerer Anita fernisering inden vi nyder den sidste middag, sådan som traditionen på stedet foreskriver.

Overnatning i Seguret på Atelier de Seguret.

Frokostkurv samt aftensmad inkluderet.

Efter en indholdsrig og spændende malerejse kører vi mod lufthavnen i Nice for hjemrejse mod København.

Dag 8
Afrejse
Pris
 
1. jun. - 8. jun. 2020
13.298,-


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Nice retur på økonomiklasse
 • CO2-kompensation på flyrejser - læs mere her.
 • Lufthavnsskatter og -afgifter
 • Indtjekket bagage
 • Kursusprogram med dansk underviser
 • Transfer fra Nice lufthavn til/fra Seguret
 • 7 nt. Atelier de Seguret i enkle værelser med fælles bad/toilet på gangen
 • Ophold i enkeltværelse eller delt dobbeltværelse efter ønske
 • Ubegrænset adgang til værkstedet i hele perioden
 • Morgenmad, frokostkurv samt aftensmad med lokal vin
 • Moms, særordning for rejsebureauer
 • 10-20% rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 10% rabat på vaccinationer hos Rejseklinikken
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

 OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Rejseforsikring (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Afbestillingsforsikring (koster 6% af rejsens pris)
 • Eventuelle udflugter og entréer
 • Lokal turistskat (EUR 2-3 per person/per nat)
 • Forplejning udover den nævnte
 • Personlige udgifter
 • Kursusmateriale skal medbringes hjemmefra
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”
Praktisk information

Type: Malekursus i gruppe med dansk underviser

Max. antal deltagere: 12

Afrejse: København

Vejret: Marseille

Pakkeliste: Anita Viola Nielsens pakkeliste

 

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik