Fra nord til syd eller syd til nord
Korsika nord til syd hedder GR20 sjovt nok altid. Men den bedste udgave er klar, som beskrevet fra syd til nord i stedet. En af grundene er at deN nordlige del forekommer hårdere, hvorved man har den høje del, når man er godt "akklimatiseret" på ruten og kommet i form. Derudover og vigtigere, så har man solen i ryggen, når man går fra syd til nord i stedet for at blive brændt af med solen i hovedet hele vejen. Derfor er Korsikas GR20 allerbedst fra syd til nord.
Ruten - at finde vej og graduering
Du får et rejsedossier med IGN-kort og Topoguide ved ankomsten på Korsika. Desuden er der 24-timers telefon sevice (engelsk) i tilfælde af spørgsmål eller problemer.
Du skal regne med relativt krævende vandring mellem 6-9 timer dagligt, måske mere nogle dage. Der er stigninger op mod 1.200 meter og temperaturerne kan variere fra varmt til koldt i dagens løb udover at vejrforholdene kan ændre sig hurtigt. Derfor skal du både være i god form og tidligere have været på trekkingture, altså have et godt fodfæste.
Den overordnet gradering er Grad D til D+.
Indkvartering:
Indkvarteringen er i simple Gitess og Park Refuges, i sovesale eller camping refugier (der er gode men begrænsede toiletfaciliteter).
I Ajaccio og Calvi bor man på små hyggelige hoteller med morgenmad.
Mad:
Morgenmad: Relativt enkel kontinental morgenmad (te, kaffe, mælk, brød, smør, marmelade).
Frokost: Typisk ris, pasta, linser, couscous salat. Husk at medbringe spisegrej selv.
Aften: Aftensmaden er typisk baseret på lokale retter/specialiteter og består af forret som suppe eller røget kød, en hovedret bestående af pasta eller ris med tilbehør, ost, frugt eller desert).
*Hvis du har fødevareallergi, så lad os vide det i god tid, så vi kan se om vi kan bekræfte det, da der er begrænset med forskellig mad oppe i bjergene.