Antal dage: 6
Priser fra: 10.998,-
Rejseform: Grupperejse
Næste rejse: 12/09/2020

Se priser & book

Yogaretreat i eventyrlige Marokko

Yoga - og kulturrejse – 6 dage. Med yogaunderviser Charlotte Farup Ohrt og antropolog Lise Kloch


 • Velkomst og myntete
 • Gåtur i souk’en (basargaderne)
 • Aftenyoga
 • Aftentur til Djema el Fna

 Vi rejser fra København tidligt om morgenen og flyver direkte til Marrakesh i Marokko. Vi bliver indkvarteret i den stemningsfulde Riad Alma Mouasinne lige i hjertet af den gamle bydel, medinaen. Efter ankomsten mødes vi på terrassen, hvor Charlotte og Lise byder velkommen og inviterer på marokkansk myntete. 

Vores værelser er klar midt på dagen. Herefter går vi på opdagelse i Marrakesh, der med sine snirklede basargader, fine gårdhaver og smukke haveanlæg er indbegrebet af 1001 Nats Eventyr. Vi har souk’en (basarområdet) lige uden for vores gadedør, og her kan der shoppes alt fra skønne lanterner og tæpper til krydderier og farvestrålende keramik. Frokosten spiser vi på en skøn tagterasse med udsigt over medinaens tage.

Vi mødes igen til aftenyoga. Efterfølgende går vi en tur ned på den centrale plads, Djema el Fna, der hver aften forvandler sig til et kæmpe udendørs marked med gøgl, slangetæmmere og hundredvis af interimistiske madboder, der serverer lækre juices og eksotiske specialiteter.

Herefter spiser vi middag sammen for de, som har lyst.

 

Marrakesh, velkomst og gåtur i soukhen samt aftenyoga
 • Yves Saint Laurents have 
 • Frokost i kvindeorganisation
 • Morgen- og aftenyoga

Efter morgenyoga og morgenmad går turen til Marrakesh’ nye, franske bydel (Ville Nouvelle). Bydelens brede boulevarder og moderne arkitektur står i skærende kontrast til medinaens snævre gader og spraglede gadeliv. Vi besøger den smukke Majorelle-have også kaldet Yves Saint Laurents have. Haven blev grundlagt i 1922, og som fra 1980 blev drevet af den franske modedesigner Yves Saint Laurent. En ikonisk blåmalet villa udgør et fantastisk bagtæppe til havens mange kaktusser, palmer og ceriserøde bougainvilleaer. Vi går en tur i haven og har du lyst, kan du kigge indenfor i det lille museum, der rummer en fin samling af berbisk kunsthåndværk.

Der venter os en ganske særlig oplevelse, når vi efterfølgende besøger organisationen Amal, der hjælper udsatte kvinder i Marokko. Kvinderne bliver trænet i at lave mad og drive restaurant, så de kan klare sig selv økonomisk. Og vi bliver inviteret med til bords! Vi skal nemlig spise vores frokost her i organisationen og nyde kvindernes dejlige, hjemmelavede mad. Samtidig bliver vi klogere på kvinders levevilkår i Marokko og hører om, hvilke udfordringer, kvinderne står over for i deres hverdag.

Marokkanske kvinder er i dag juridisk sikret på mange områder og har ret til forældremyndighed, arv, skilsmisse, ejendomsret. Der er forbud mod børneægteskaber, og lavalderen for ægteskaber er 18 år. Men der er stadig meget langt til ligestilling, og der er mange mangler lovgivningsmæssigt. Heldigvis har Marokko et stærkt civilsamfund, hvor organisationer som Amal hjælper de mange kvinder, som kæmper for den daglige overlevelse og retten til personlig frihed.

Vi kører tilbage til medinaen, hvor vi besøger det eventyrlige Bahia-palads, som imponerer med sine smukke mosaikker og elegante gårdanlæg. Vi går en tur rundt i paladset, der ligger i en oase af træer og blomster og er et dejligt åndehul i den livlige by.

Resten af dagen er på egen hånd, indtil vi mødes igen til aftenyoga. Efterfølgende snupper vi en sundowner på en af byens smukke udsigtsterrasser og spiser middag sammen (for dem, som har lyst).

 

Morgenmad og frokost er inkluderet.

Dag 2
 • Arganolie-kooperativ
 • Osetur i medinaen og solnedgang over Atlanterhavet
 • Morgen- og aftenyoga

Efter morgenyoga og morgenmad er det blevet tid til at forlade Marrakesh for at køre ud til kysten og den charmerende by Essaouira. Undervejs gør vi holdt og oplever, hvordan man laver Marokkos berømte arganolie, en vegetabilsk olie udvundet af nødderne fra argantræet. Berberne, som er Nordafrikas oprindelige befolkning, har i årtusinder brugt olien til madlavning. I dag er arganolie kendt i hele verden for sine kosmetiske egenskaber og anvendes blandt andet i hår- og hudpleje.

Vi ankommer til Essaouira over middag og spiser en sen frokost i riadens hyggelige gårdhave. Essaouira har i mange år været et populært tilholdsted for både bohemer, windsurfere, kunstnere og turister. Det er da også svært ikke at holde af den charmende kystby med den friske havluft, afslappede atmosfære og pitoreske, hvidkalkede huse med blåmalede døre og vinduer. Her er masser af små hyggelige spisesteder og caféer, og sidst på dagen er byens tagterrassebarer et populært sted at nyde den fantastiske solnegang over Atlanterhavet. 

Vi går en tur i den stemningsfulde medina, hvor kunstgallerier ligger side om side med keramikbutikker og farverige tæppehandlere. Essaouira har siden antikkens tid været en vigtig handelsby, og i de små basargader kan man stadig gøre et godt køb. Byens lille souk er nem at overskue - selv hvis du er ude på egen hånd. 

Sidst på eftermidddagen mødes vi til yoga på taget. Og for dem, som har lyst, mødes vi til igen til en solnegangs-sundowner og fællesmiddag.

Morgenmad og frokost er inkluderet.

Dag 3
 • Essaouiras maleriske "blå havn"
 • Madmarked
 • Morgen - og aftenyoga

Efter morgenyoga- og morgenmad går vi en tur ned til Essouiras livlige havn. Fiskeri er en vigtig indtægtskilde i Essaouira, og Port de Peche (fiskerihaven) er fyldt med smukke, blåmalede fiskerbåde. Fra havnen kan vi se Essaouiras imponerende fæstningsanlæg, som gennem tiden har beskyttet byen mod udefrakommende fjender. I nyere tid har fæstningsværket dannet en dramatisk kulisse i blandt andet HBO-serien Game of Thrones og i Bille Augusts film Jerusalem.

Vi går en tur på kajen, hvor bådebyggerne arbejder, og fiskerne ordner deres garn. Vi ser nærmere på dagens fangst og har sulten meldt sig, kan vi spise frokost i et af de rustikke madtelte ved vandet. Her kan man selv udvælge de fisk og skaldyr, man vil have smidt på grillen. Serveringen er helt enkelt: Friskgrillet fangst, brød og tomatsalat - og det smager himmelsk! Efter frokost går vi en tur gennem Essaouiras livlige madgade, hvor der sælges alt fra safran, oliven og saltede citroner til levende perlehøns og aromatisk orangeblomstvand. 

Resten af dagen er på egen hånd til fx at gå i souk’en, slappe af i solen eller en tur i hamam eller spa.

Der er aftenyoga og for dem som har lyst, mødes vi om aftenen og spiser middag sammen.

Morgenmad er inkluderet.

Dag 4
 • Shopping, eventyr og afslapning i Essaouira
 • Morgen- og eftermiddagsyoga

Vi mødes til morgenyoga og herefter er resten af dagen afsat til aktiviteter på egen hånd. Midt på eftermiddaggen mødes vi igen til yoga. Vi skal checke ud af vores værelser midt på dagen, men vi har et par værelser, hvor man kan skifte tøj, inden vi sidst på dagen kører til lufthavnen i Marrakesh. Kl. 23.55 flyver vi tilbage til København.

Morgenmad er inkluderet.

Dag 5

Vi flyver uden stop til København, hvor vi lander kl. 05.50 med kufferten fuld af dejlige Marokko-oplevelser.

Afrejse
Pris
 
12. sep. 2020
10.998,-


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Marrakesh retur med Norwegian på økonomiklasse + 20 kg bagage
 • CO2-kompensation på flyrejser via skovrejsning i Danmark - læs mere her.
 • Bagage på flyrejsen – 1 stk. håndbagage og 1 stk. bagage til check-in
 • Lufthavnsskatter og -afgifter
 • Transfers og transport i egen minibus med privatchauffør
 • Daglige yogalektioner ved certificeret yogaunderviser Charlotte Farup Ohrt
 • Dansk rejseleder - antropolog Lise Kloch
 • Overnatning i delt dobbeltværelse på Riad Les Jardin de Mouassine i Marrakech
 • Overnatning i delt dobbelt dobbeltværelse på Riad al Madina i Essaouira
 • Morgenmad
 • 2 x frokost
 • Udflugter og entreer som beskrevet i programmet
 • 10-20% rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 10% rabat på vaccinationer hos Rejseklinikken
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

 OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

Tilkøb
Herunder kan du se de udvidelsesmuligheder, vi kan tilbyde på denne rejse. Det er ganske uforpligtende at tilvælge udvidelser, som du ønsker at høre mere om, når du bliver kontaktet af en af vores eksperter. Efter du har valgt de ønskede tilkøb, skal du scrolle lidt op til priser (eller klikke her) og fortsætte bestillingen af et uforpligtende tilbud.
Hotel Riad Africa i Marrakesh
Tillæg for enkeltværelse
 
Praktisk information

Type: Yoga- og kulturrundrejse i gruppe med dansk underviser og dansk rejseleder

Max. antal deltagere: 14

Afrejse: København

Vejret: Marrakech 

Med på rejsen er yogaunderviser Charlotte Farup Ohrt og antropolog Lise Kloch. Sammen sørger de for, at du er i de bedste hænder under hele rejsen. Der er lagt vægt på fællesskab og hyggeligt samvær med fællesspisning alle dagene (for dem som har lyst) og solnedgangs-hygge på tagterrasserne med myntete og cocktails.

Yoga 
På rejsen laver vi yoga to gange dagligt. Hver morgen hilser vi solen velkommen, inden det bliver for varmt. Kroppen varmes op med solhilsner, stræk og styrkeøvelser med fokus på core, arme og ryg.

Aftenyogaen er mere blid flow-yoga, hvor vi slutter af med 20 minutters Yin-yoga, der blødgør helt ned i bindevævet og løsner op for spændinger og spændte led. 
Charlotte underviser jer i Vinyasa Power Yoga, der er styrkende og smidiggørende for muskler og led. Alle kan deltage – uanset niveau – også selvom man aldrig har prøvet yoga før. Charlotte tilrettelægger yogaøvelserne, så det passer til alle kroppe og tager hensyn til eventuelle skader og skavanker.

I Marrakesh foregår yogaen på tagterrassen på Riad Les Palmiers, som ligger nogle få hundrede meter fra, hvor vi bor. I Essaouira laver vi yoga på tagterrassen af Riad Al Madina, hvor vi bor. 

 

Charlotte Farup Ohrt

Charlotte er certificeret 200-RYTT Yogainstruktør fra Ayur Yoga Eco Ashram i Mysore, Indien. I dag underviser hun i Vinyasa Power Yoga hos Hot Yoga Denmark Studio i Lyngby.

Læs mere om Charlotte og hendes yogabaggrund her: www.charlotteblog.dk

 

Lise Kloch
Lise er uddannet antropolog og har et stort kendskab til marokkansk kultur og samfund. Lise har gennem mange år arrangeret specialrejser til Asien og Marokko, heriblandt yogarejser. Lise vil undervejs på rejsen fortælle jer om Marokko og tage jer med på eventyr i Marrakeshs eventyrlige verden af basargader, paladser, markeder, eksotiske restauranter og vidunderlige tagterrassecafeer. Læs mere om Lise her: https://www.kiplingtravel.dk/om-kipling-travel/ansatte/lise-kloch

 

Måltider
Rejsens pris inkluderer morgenmad alle dage. Herudover er frokost i kvindeorganisationen Amal dag 2 er inkluderet samt frokost dag 3 i Essaouira. De øvrige måltider er ikke inkluderet. Charlotte og Lise arrangerer hver dag fællesspisning til frokost og aftensmad for de, som har lyst. De har håndplukket en række restauranter, men der bliver også plads til at improvisere. Vil du hellere ud at spise på egen hånd, er du også meget velkommen til det.

 

Udflugter og aktiviteter
Vi har lagt en række skønne aktiviteter ind i programmet, men der er stadig plads til, at du kan gøre ting på egen hånd, og til at du kan slappe af og forkæle dig selv med massage eller spa-behandlinger. 

 

Foredrag
Periode
Kilimanjaro, safari og Zanzibar
Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K
26. feb. 2020 kl. 17:30
Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik