Antal dage: 7
Priser fra: 15.800,-
Rejseform: Grupperejse
Næste rejse: 29/04/2020

Se priser & book

Marrakech med Ditte Ingemann og Anne Hjernøe

Workshop med Ditte Ingemann og Anne Hjernøe samt antropolog og rejseleder Lise Kloch


Vi rejser fra København og flyver direkte til Marrakesh i Marokko.

Her bliver vi indkvarteret på et historisk riad indrettet i klassisk marokkansk stil. Vi bor lige i hjertet af medinaen (den gamle bydel) i gåafstand til den berømte plads, Djema el Fna, og tæt på souk’en (basarområdet), hvor der kan købes alt fra skønne lanterner og tæpper til krydderier og farvestrålende keramik.

Velkommen til Marokko

Afrejse, ankomst til Marrakech. Velkomst. Medinaen, markeder og madgader. Djema el Fna-pladsen

Vi skal på opdagelse i magiske Marrakesh, der med sine snirklede basargader, fine gårdhaver og smukke haveanlæg er indbegrebet af 1001 Nats Eventyr. Medinaen er et mekka for madelskere, og vi oplever byens travle madgader, hvor farverige krydderier sælges, og hvor duften af brændte mandler og grillet lammekebab frister vores næsebor. I de mange små butikker og streetfood-boder kan du købe alt fra syltede citroner og gedehoveder til fladbrød og grillede auberginer. Vi besøger et af de små, traditionelle bagerier. Her bages brødet i ovne fyret med brænde – og har man ikke en ovn derhjemme, kan man bringe sin egen dej og få den bagt i ovnen. Vi skal naturligvis også forbi den berømte Meschoui-gade, hvor hele lam tilberedes i rustikke lerovne, som er gravet ned i jorden.

Frokosten er på Restaurant La Famille, en grøn og smuk oase midt i menneskemyldret. Eftermiddagen står på indkøb på markedet og i de små butikker. Her vil der være rig mulighed for at lære mere om de skønne råvarer og fotografere dagligdagslivet i Marrakesh.

Anne og Ditte guider os til de rigtige indkøb blandt de mange boder, der bugner af frugt og grøntsager, farverige tårne af krydderier, oliven i alskens afskygninger, tørrede chilier og kæmpe duske af frisk mynte. 

Med poserne fulde af indkøb vender vi tilbage til riad’en. Resten af eftermiddagen bruger vi på at lave vores egen aftensmad i tagterrassens udekøkken. Vi deler gruppen op i 2, og mens den ene halvdel laver mad med Anne, går den anden halvdel i dybden med foto og styling sammen med Ditte. Efter et par retter bytter vi, så begge gruppe får indblik i både mad, foto og styling.

Du kan deltage i madlavningen, foto og styling i det omfang, du har lyst. Du kan også bare kigge på og slappe af på den hyggelige tagterrasse. Når maden er klar, dækker vi op på langborde og spiser de skønne retter sammen.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Madkursus Anne Hjernøe og Ditte Ingemann

Efter morgenmaden, underviser Ditte i fermentering og principperne bag, og vi laver marrokansk kraut og saltede citrusfrugter. 

Anne fortæller om krydderier generelt og hvordan de bruges i det marokkanske køkken. Vi blander vores egen variant af den berømte Ras el Hanout med lækre krydrede nuancer og behagelig styrke.

Derefter er der tid til at udforske Marrakesh på egen hånd, spise frokost eller slappe af på vores hyggelige riad. Man kan tage på marked eller fx besøge den ældgamle, smukke koranskole, Ali Ben Youssef Medersa eller drikke kaffe på en af byens mange skønne tagterrasser.

Vi mødes lidt ud på eftermiddagen og går i køkkenet igen. Gruppen deles op i 2 og den ene halvdel laver mad med Anne mens den anden halvdel går i dybden med foto og styling med Ditte, derefter bytter vi. Du kan deltage i madlavningen, foto og styling i det omfang, du har lyst. Du kan også bare kigge på og slappe af på den hyggelige tagterrasse. Når maden er klar, dækker vi op på langborde og spiser de skønne retter sammen.

Morgenmad og aftensmad er inkluderet

AnneMad - madrejser

Fra Marrakesh bevæger vi os et par time sydpå til de forrygende flotte Atlasbjerge og "hovedstaden" Imlil beliggende i 1.740 meters højde. Udsigten til Atlasbjergenes tinder er helt formidabel og vi går en tur sammen i Imlil. Den lille by er base for de mange besøgende, der hvert år kommer til Atlasbjergene for at vandre, nyde de skønne omgivelser og for at bestige Nordafrikas højeste bjerg, Jebel Toubkal (4.167 meter).

Landskabet omkring Imlil er spektakulært, og det er ikke tilfældigt, at scener fra storfilmen Syv år i Tibet er optaget i området. Ved frokosttid gør vi holdt i en traditionel berberlandsby, der er smukt beliggende med udsigt ned gennem Mizane-dalen. Her er der dækket op til picnic i solen, og vi får mulighed for at prøve en række lækre, lokale specialiteter. Vi hører også, hvad der dyrkes i de små landbrug her i bjergene. 

Om eftermiddagen returnerer vi til Riad Africa og Marrakesh

Morgenmad og frokost er inkluderet

Berber mad, tagine

I dag er der masser tid til at slappe af, shoppe og købe ind, gå i hammam eller få massage. Vi har haft nogle intense og spændende dage og har derfor en tiltrængt hviledag.

Aftenen bruger vi på den centrale plads, Djema el Fna, der hver aften forvandler sig til et kæmpe udendørs marked med gøgl, slangetæmmere og hundredvis af madboder. 

Her slår vi os ned ved en af madboderne og ser hvad de har at byde på af spændende retter. Der bliver rig mulighed for stemningsbilleder af både boder, bordet og markedet.

Morgenmad og aftensmad er inkluderet

Djema el Fna pladsen

Efter morgenmaden går turen til Marrakesh’ nye, franske bydel (Ville Nouvelle), der med sine brede boulevarder og moderne arkitektur står i skærende kontrast til medinaens snævre gader og spraglede gadeliv. Vi besøger den smukke Majorelle-have, der blev grundlagt i 1922, og som fra 1980 blev drevet af den franske modedesigner Yves Saint Laurent. En ikonisk blåmalet villa udgør et fantastisk bagtæppe til havens mange kaktusser, palmer og ceriserøde bougainvilleaer. Vi går en tur i haven og kigger også inden for i det lille museum, der rummer en fin samling af berbisk kunsthåndværk.

Efter det spændende besøg, kører vi tilbage til den gamle bydel, hvor vi kigger forbi Bahia-paladset, som imponerer med smukke mosaikker og elegante gårdanlæg.

Til frokost går vi gennem sukhen til den skønne Le Jardin i Jeld Sidi Abdelazizs Soukhen.

Senere på dagen afholder vi en te-ceremoni og styling af marokkanske kager og myntete. 

Om aftenen er der afgang mod lufthavnen, efter en utrolig intens og spændende uge omgivet af det marokkanske køkken.

Morgenmad, frokost og te-ceremoni inkluderet.

Ditte Ingemann rejse

Vi lander i København tidlig morgen efter en fantastisk rejse med Smag på Marokko.

Velkommen hjem!

Ditsen instagram
Afrejse
Pris
 
29. apr. 2020
15.800,-


INKLUDERET

  • Flyrejse nonstop København-Marrakech retur på økonomiklasse
  • Bagage på flyrejsen – 1 stk. håndbagage og 1 stk. bagage til check-in
  • Alle lufthavnsskatter og afgifter
  • Co2 kompensation på flyrejsernelæs mere her.
  • Anne Hjernøe
  • Ditte Ingemann
  • Rejseleder, Antropolog Lise Kloch
  • Kurser og Workshops
  • Alle nætter på hyggeligt Riad hotel i Marrakech i delt dobbeltværelse
  • Morgenmad alle dage
  • 3 frokoster inkl. Berberpicnic i Atlasbjergene
  • 4 middage
  • Mad og krydderi-indkøb på markeder, te-ceremoni osv
  • Rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker (10% og 20% rabat)
  • Gebyr til Rejsegarantifonden
  • Produktansvarsforsikring
  • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oven i rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 

Tilkøb
Herunder kan du se de udvidelsesmuligheder, vi kan tilbyde på denne rejse. Det er ganske uforpligtende at tilvælge udvidelser, som du ønsker at høre mere om, når du bliver kontaktet af en af vores eksperter. Efter du har valgt de ønskede tilkøb, skal du scrolle lidt op til priser (eller klikke her) og fortsætte bestillingen af et uforpligtende tilbud.
Hotel Marrakesh
Tillæg for enkeltværelse
Pris fra 1.398 kr./person
Praktisk information

 

Type: Kultur grupperejse med dansk rejseleder

Små grupper: 14-25 deltagere

 

Ditte Ingemann - kogebogsforfatter, madfotograf og foodstylist

Min baggrund er en bachelor i ernæring og sundhed, som har styrket min interesse og viden indenfor bl.a. fødevarer, formidling og madlavning. De seneste 8 år har jeg drevet min personlige blog, The Food Club, som udover min faglige baggrund, afspejler min passion og kærlighed for gode råvarer og smag, men også det visuelle og æstetiske i forhold til mad og fotografering. 

Jeg bor i København, og arbejder som selvstændig madskribent, madstylist, fotograf og kogebogsforfatter.

Se også The Food Club og ditteingemann.dk

 

Anne Hjernøe

Anne Hjernøe har igennem en årrække beskæftiget sig med mad på alle fronter og niveauer. Hun er uddannet indenfor pædagogik, journalistik, retorik og kommunikation, men er faldet i gryden som barn og aldrig helt kommet op. Anne har skrevet et hav af kogebøger og været vært på mere end 100 tv-programmer fra Danmark såvel som udlandet og er ikke mindst senest kendt fra programmer med Anders Agger, hvor de to rejser rundt i verden sammen. 

Anne beskæftiger sig desuden med udvikling af fødevarer og opskrifter, arbejder som konsulent, afholder workshops, gastronomiske rejser, samt foredrag og peptalks om alt fra mad, styrke, sundhed, vægttab og klima.

Se mere AnneMad bloggen her

Foredrag
Periode
Yoga-rejse til farverige Marrakech
Ulrikkenborg Allé 46, Kongens Lyngby
12. dec. 2019 kl. 19:30

Kilimanjaro, safari og Zanzibar
Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K
26. feb. 2020 kl. 17:30
Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik