Salkantay Inkastien til Machu Picchu

Følg i inkaernes fodspor - trekking på Salkantay og Machu Picchu

 

Der er et væld af "Inkastier" i Peru, Sydamerikas helt store klassikere i området ved Del Hellige Dal og ikke mindst, inkaernes højborg Machu Picchu. Salkantay er relativ ukendt i forhold til den lidt overbesøgte Incatrail, hvorfor vi klart anbefaler de forrygende bjergudsigter og den fine vandring på Salkantay ruten til Machu Picchu.


Inca Trail er sammen med Kilimanjaro og Everest base camp en triologi af verdensberømt trekkingområder.

 

Kom med Kipling Travel, når vi vandrer op ad selvsamme stisystem, som det sydamerikanske folk travede tyndt - og få en hel unik oplevelse.

Vi tør roligt kalde os for specialister for rejser til Peru. Med godt 25 års erfaring fra nord til syd, øst til vest, sammensætter vi ikke bare spændende men også gennemtænkte individuelle, skræddersyede rejser, hvor der er daglig afrejse. Velkommen til Peru med Kipling Travel. • Trekking på inkastien til verdens mest legendariske samling sten
 • Et trek i samme liga som Everest base camp og Kilimanjaro
 • Udvid det aktive element med mountainbike-tur til Moray og Maras
 • Få et kulturelt indslag af de helt store i inka-højborgen Cuzco
 • Vælg mellem to muligheder: klassisk inka-trek eller Salkantay-ruten
1.

Afrejse fra København og ankomst til Lima, Peru

Trekking på inkastien til Machu Picchu, højdekurver

Eventyret begynder

Vi rejser med kurs mod Lima Perus hovedstad. Ankomst først på aftenen til Lima lufthavn, hvorfra vi spadsere hen til lufthavns-hotellet. Her kan vi efter en lang flyrejse slappe lidt af og få en god nat søvn inden vi drager mod Cuzco dagen derpå.

Overnatning i Lima på lufthavnshotel

Mad er inkluderet på flyrejsen.

2.

Lima og fly videre til Cuzco

Dag 2

Mod Cuzco

Efter morgenmaden spadsere vi over i lufthavnen for at flyve den korte strækning til Cuzco. Vi ankommer til Cuzco i 3.326 meters højde og bliver transporteret fra lufthavnen til det centralt beliggende hotel. Cuzco er Sydamerikas arkæologiske hovedstad og kontinentets ældste kontinuerligt beboede by. Den brostensbelagte koloniby må siges at være en af de mest interessante byer i Sydamerika. Cuzco bærer præg af at have været inkaernes hovedstad, men spaniernes invasion i 1533 har bestemt også sat aftryk på byen, da inkaernes templer og paladser blev ødelagt og erstattet af kolonimagtens arkitektur. Spaniernes katolske arv ses i byens mange smukke kirker, som er pragtfuldt udsmykkede og bestemt et besøg værd.

Måske er der kræfter til en slentretur til den centrale plads, Plaza de Armas, hvor vi bliver mødt af den smukt oplyste katedral, som gemmer på en stor mængde af kolonitidens kunstskatte. Der er et væld af små butikker og hyggelige restauranter i de stejle, snævre sidegader i kunstnerkvarteret San Blas, som ligger tæt på pladsen. Husk på, at vi i Cuzco befinder os i 3.326 meters højde. En sådan højde kræver lidt tilvænning, så tag det roligt i starten og hold et adstadigt tempo.

Overnatning i Cuzco

Morgenmad er inkluderet

3.

Cuzco, byrundtur

Dag 3

Cuzco

Formiddagen er sat af til en privat rundtur i området. Med vores egen engelsktalende guide begynder vi dagen med et besøg inden for Cuzcos bygrænse ved Koricancha og soltemplet, hvor vi i kamrene kan se nærmere på inkaernes imponerende stenarbejder, der danner fundament for mange af de spanske kolonibygninger. De spanske erobrere rev det meste af det guldbeklædte Koricancha ned og ødelagde dermed det mest overdådige tempel i inkariget. De gamle mure blev brugt til at opføre den nye kirke. Santo Domingo-kirken er dermed så at sige opført oven på Koricancha-tempelkomplekset.

Herefter tager vi lige uden for Cuzco for at besøge fire forskellige arkæologiske centre. Oven over byen ligger den gamle inkafæstning Sacsayhuaman, som er et glimrende eksempel på den unikke evne til at tilhugge enorme stenblokke, som vejer op til 300 tons, så de passer ind i hinanden på millimeter. I dag er der ikke meget tilbage af de originale mure, et bud ligger på blot 20%, idet spanierne også her var hårde ved inkaernes arv, men enkelte mure står som endegyldigt bevis på inkaernes håndværksmæssige og arkitektoniske kvaliteter. Undervejs besøges også områderne ved Qenko, Puca Pucara og Tambomachay. Tilbage i Cuzco har vi eftermiddagen på egen hånd, fx kan vejen lægges forbi ”Admiralens Palads”, som huser et lille kulturhistorisk museum. Den lokale guide vil informere om, hvilke steder i Cuzco man ikke bør misse.

Overnatning i Cuzco

Morgenmad er inkluderet.

4.

Cuzco og mountainbike-tur til Moray og Maras

Dag 4

Cuzco og mountainbike-tur

Inden inkatrekket har vi mulighed for at varme lidt op med en mountainbike-tur på en af de mest anbefalelsesværdige ruter i Peru, som går gennem Den Hellige Dal. Vi har vores egen engelsktalende guide med, som henter os på hotellet, men transporten til og fra udgangspunktet er i selskab med andre rejsende. Vi starter højt oppe, i 3.700 meters højde i Chinchero. Herfra kører vi gennem terrænet med de betagende bjerglandskaber og nyder naturen i dette smukke område. En af byerne, vi passerer igennem, er Moray – et interessant sted med cirkulære terrasser fra inka-tiden, der formentlig har været brugt til forsøg inden for landbrug. Vi kommer igennem kolonibyen Maras og besøger saltminerne, der har eksisteret og haft en saltproduktion siden inka-tiden. Punktum for turen bliver sat i landsbyen Pichingoto, og vi har dermed bevæget os knap en kilometer ned ad bakke.

Overnatning i Cuzco

Morgenmad er inkluderet.

5.

Cusco - Mollepata - Soraypampa - Soroy Cocha camp

Dag 5

Salcantay Inkasti trek begynder

Eventyret tager sin begyndelse i den tidlige morgenstund, hvor der er afgang med minibus til Mollepata, hvor der er tid til lidt morgenmad og en kop kaffe. Herfra køres videre til Sayllapata i 3.200 meters højde. Det er startstedet for vandreturen og mødested med bærere og muldyr. Sidstnævnte tager sig af det tungeste udstyr, såsom messetelt og køkkenudstyr.

Vores første trek på omkring tre timers vandring går til frokost-stoppet ved Soraypampa i 3.750 meters højde. Undervejs kommer vi igennem lokalsamfundene Cruzpata og Challacancha. Cirka fire timers vandring venter, inden vi når turens første lejr, Soyrococha, der ligger i 4.200 meters højde.

Overnatning i telt.

Frokost og aftensmad er inkluderet.

6.

Soroy Cocha lake - Qelgemachay - Colcapampa

Dag 6

Soroy Cocha lake - Colcapampa

I dag når vi trekkets højeste punkt, Salkantay-passet på 4.600 meter, der viser en storslået udsigt til Salcantay-bjerget på 6.242 meter. Tre timers vandring med udsigt til flere fabelagtige bjergtoppe og små søer fører os til lejren i Huayraqmachay i 3.800 meters højde, hvor vi spiser frokost. Herfra går turen nedad yderligere godt tre timer til vores overnatningssted, Collpapampa. Undervejs passeres resterne af en gammel inkasti.

Overnatning i telt.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

7.

Colcapampa - Playa

Dag 7

Colcapampa - Playa 

Dagen byder på 5-6 timers vandring, og det går ned ad bakke. Frodige coca- og kaffeplantager passeres på ruten, og der er mulighed for at bade i vandfald, og er vi heldige, får vi Perus nationalfugl, "Gallito de las Rocas" at se. La Playa udgør stoppestedet for frokost. Herefter går vi mod Lucmabamba. Santa Teresas varme kilder kan eventuelt nydes efter ankomst. Efter en fantastisk dag er der et velfortjent festmåltid og et par glas vin – enten er vinen argentinsk eller chilensk. Den lokale peruvianske vin har nemlig ikke samme niveau.

Overnatning i telt.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

8.

Lucma Bamba - Llactapata - Hidroeléctric Plant - Aguas Calientes

Dag 8

Lucma Bamba - Aguas Calientes

Vi bevæger os ind på Inkastien og påbegynder en fire timers tur op ad bjerget Llactapacta, hvor vi finder rester af inkaernes ruiner og får det første kig ud over inka-citadellet. Vi går ned ad bjerget igen og ankommer til kraftstationen Hidroeléctrica. Her spiser vi frokost og tager herfra toget til Aguas Calientes, landsbyen neden for Machu Picchu-ruinerne.

Overnatning på hyggeligt, men simpelt hotel i Aguas Calientes.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

9.

Machu Picchu og tog til Cuzco

Dag 9

Machu Picchu

Morgen eller tidlig eftermiddag kører vi med lokal bus op til selve ruinkomplekset, hvor der venter os en spændende rundvisning, inden horderne af turister dukker op længere op ad formiddagen. En engelsktalende guide fører os gennem dette kolossale ruinområde og fortæller om de mange forskellige syn og teorier, der hersker blandt såvel sagkundskab samt menigmand om dette unikke sted. Vi kan gå op til Solporten, hvor den traditionelle inkasti ender og dermed konstatere, at vi sådan set ikke er gået glip af noget.

Machu Picchu blev først opdaget af amerikaneren Hiram Bingham i 1911 og er for mange den allerstørste seværdighed på deres Sydamerika-rejse. Dette inka-citadel har en guddommelig placering omkranset af skovklædte grønne bjergtoppe, der rejser sig fra Urubamba-dalen, snedækkede tinder længere ude og sukkertoppen Huayna Picchu lige bag ruinerne. Dette view er i afdelingen ”verdensklasse”, og selv ikke den dårligste fotograf vil kunne tage bare et halvdårligt fotografi.

Der er stor tvivl om Machu Picchus eksakte funktion, selv om placeringen i sig selv er naturlig for et fæstningsværk, men arkæologer er enige om, at inkaernes hellige geografi og astronomi også har spillet en væsentlig rolle i placeringen.

Det er muligt at bestige Huayna Picchu mod tillæg (også kendt som Wayna Picchu) – et lille bjerg, som ligger ved selve Machu Picchu. Fra et arkæologisk synspunkt kan man ikke andet end lade sig imponere af inkaernes formåen. Det må siges at være noget af en bedrift at bygge terrasser på et så stejlt bjerg uden brug af den viden, som europæerne på det tidspunkt havde tilegnet sig, fx brug af hjulet. Turen til toppen (360 m højere end Machu Picchu) går ad stejle stier og tager cirka 1½-2 timer op og 1 time ned. Der er et begrænset antal billetter per dag til Huayna Picchu, og entreen skal bestilles inden afrejse. 

Sidst på eftermiddagen går det med tog tilbage til Ollantaytambo og herfra bus videre til Cuzco.

Overnatning i Cuzco

Morgenmad er inkluderet.

10.

Cuzco til egne eventyr

Dag 10

Inka-kulturen i Cuzco

Vi nyder en stille og rolig dag i Cuzco, hvor de sidste indtryk fra inka-kulturen kan nydes, eller de sidste indkøb kan foretages. Denne dag er der mulighed for at tilkøbe en adrenalinpumpende udflugt i form af en rafting-tur. På turen vil vi opleve en grad 3-3+, så vi vil bestemt komme til at mærke hjertet banke. Der vil senere kunne prøves kræfter med en zipline, ligesom frokost også er inkluderet. Alt i alt vil udflugten bidrage til en action-fyldt dag, som kan sætte et stærkt punktum for en forrygende, aktiv rejse.

Overnatning i Cuzco

Morgenmad er inkluderet.

11.

Cuzco og Lima samt hjemrejse

Dag 11

Hjemrejsen begynder

Vi kører fra hotellet i Cuzco til lufthavnen, hvor vi starter hjemrejsen mod København.

Mad på flyrejsen er inkluderet.

12.

Ankomst til København

København

Vi ankommer i løbet af dagen til København. 

Priser
Sorter efter:
Vælg sortering
22. marts - 23. juni 2018
22.798,-
21.998,-

24. juni - 21. august 2018
25.798,-
24.998,-

22. august - 10. december 2018
22.998,-
22.498,-

14. marts - 20. juni 2019
22.998,-
22.498,-

(Tillæg kan forekomme på jule- og nytårsrejser samt vinter- påske og efterårsferie)


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Lima t/r med KLM
 • Lufthavnsskatter og afgifter på den internationale flystrækning
 • Flyrejse Lima -Cuzco t/r på økonomiklasse
 • Transfer og transport i privat bil med chauffør
 • Mountain bike tur med privat engelsktalende lokalguide
 • Trekket på Salcantay Inca-stien er i mindre international gruppe
 • Togrejse Aguas Calientes-Cuzco på 2. klasse
 • Overnatninger i delt dobbeltværelse inkluderet morgenmad
 •    1 nat på Wyndham Costa del Sol i Lima
 •    5 nætter på Ninos Hotel i Cuzco
 •    3 nætter i telt på Salcantay
 •    1 nat på El Presidente i Aguas Calientes
 • Måltider som beskrevet i programmet
 • Rundture og sightseeing med engelsktalende lokalguide
 • Endags entre til Machu Picchu med privat guide
 • Entreer ved seværdigheder
 • 10 % rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Indenrigslufthavnsskatter
 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales
  Obs. Vær opmærksom på, at forsikringen skal dække trekkingrejser over 4.000 meters højde. Gouda rejseforsikring dækker trekking i alle højder
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Forplejning udover den nævnte, personlige udgifter og drikkepenge
 • Alt ikke beskrevet under "Inkluderet" 

TILKØB

 • Tillæg for enkeltværelse: 3.198,- 
 • Amazon forlængelse - Oplev det bedste af Amazonas - 4 dage/3 nætters program, inkluderet indenrigsfly ved min. 2 personer, der rejser sammen: 6.198,- pr. person
Praktisk information

Bedste rejsetid: Juni til oktober

God rejsetid: Ultimo april-maj samt november

Regntid: December til marts (Inkastien er lukket i februar)

Gradering: Middelgrad C

Højde: 2.300-4.200 meter

Type: Trekkingtur i international gruppe med engelsktalende guide og kulturrejse med privatchauffør samt rundture i alle byer med guide og entreer ved seværdigheder

Vejret: Iquitos

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske (eksempelvis forlængelse til Amazonas)

 

Højdekurver

Trekking på inkastien til Machu Picchu, højdekurver

Inkastien - Inca Trail, mange muligheder

Incatrail

Mange overser fantastiske muligheder for at optimere oplevelserne på trekkingturene til Machu Picchu, i folkemunde Inkastien. Og en del af dem med et fragment af det antal som er på den klassiske inkasti. 

De seneste par år har der været en stor interesse for vandring på den klassiske Inkasti – Inca Trail, hvorfor tilladelserne ofte er udsolgt 6-8 måneder i forvejen på den klassiske Incatrail. Men her bør bekymringen også stoppe, for der er nogle fantastiske alternativer til Machu Picchu: 

1: Salkantay trekket
Salkantay er måske den flotteste trekkingtur til Inkaernes højborg ved Machu Picchu. Det er ægte højlandstrekking med forrygende bjergudsigter til bla. Salkantay som nærmest går hele vejen ned til Inkaruinerne ved Llactapacta, hvor man får det første kig ud over inka-citadellet Machu Picchu. Det bliver nok ikke flottere *læs programmet neden for

2): Choquequirao
Lidt større Inkatrek med Choquequirao-passet, hvor man kommer gennem fascinerende landskaber fra tågeskov til frodige dale og på kanten af inkaernes og deres efterkommeres terrasser.

3): Lares og Asungate
Det lidt lettere Lares trek, eller i den anden endeaf skalaen, Asungate højlandstrek.

4): Andre trekkingture i Peru – Alpamayo
Trekkingturen rundt om Alpamayo foregår i den nordlige del af det berømte Cordillera Blanca, og vi befinder os dermed i god afstand fra de kendte, og dermed også mere betrådte, inkastier. Vores rute er fyldt med de mest spektakulære bjergudsigter – Santa Cruz på 6.259 meter skyder op, og selvfølgelig poserer Alpamayo på 5.947 meter for os på skønneste vis

 

Salcantay Inca trail

1. dag: Cuzco – Mollepata – Marcocasa  – Soraypampa camp
Eventyret begynder tidligt. Allerede omkring kl. 04.30 om morgenen er der afgang med minibus til Mollepata, hvor der er tid til lidt morgenmad og en kop kaffe. Herfra køres videre til Marcocasa i 3.300 meters højde. Det er startstedet for vandreturen og mødested med bærere og muldyr. Sidstnævnte tager sig af det tungeste udstyr, såsom messetelt og køkkenudstyr.

Vores første trek på omkring seks timers vandring går til lejren Soraypampa i 3.850 meters højde. Undervejs har vi flotte udsigter til de omkring liggende dale Curahuasi og Apurimac inden vi når lejren der er beliggende ved foden af den majestætiske tinde Tucarhuay, som er 5.910 meter højt. Overnatning i telt. 
Frokost og aftensmad er inkluderet.

2. dag: Soraypampa camp - Chaullay camp
Dagens trek på omkring 4 timer går mod Soyrococha i 4.400 meters højde, hvor frokosten nydes med første parket til den storslåede udsigt til Salcantay bjerget på 6.242 meter. 
Herfra er der tre timers trek til lejren i Huayramachay i 3.800 meters højde som nås via Salcantay-passet i 4.750 meters højde. Med lidt held er der på denne strækning mulighed for at spotte den mægtige condor, Andes Konge. Undervejs passeres resterne af en gammel Inkasti. Fra Huaracmachay slettelandet begynder nedstigningen gennem kløften ved Salcantayfloden. Pludselig bliver det traditionelle højland til tågeskov med helt anderledes flora. Længere nede nås bosættelsen ved Chaullay Overnatning i telt.
Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

3. dag: Chaullay camp – Lucmabamba camp
Efter morgenmaden begynder vandringen til mod landsbyen Colpapampa, hvor Salcantayfloden bliver til Santa Teresafloden. Efter frokost fortsættes længere ned til. Vi kommer op gennem et smukt mellemland med gode muligheder for at se områdets fugleliv, der kommer Overnatning i telt ved Lucmabamba camp, en fin lejr i en smuk lund.
Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

4. dag: Lucmabamba camp – La Playa og Cochapampa landsbyerne – Hidroelectrica – Aguas Calientes
Ved landsbyen La Playa krydses floden og vi påbegynder en tre timers tur op ad bjerget Llactapacta, hvor vi finder rester af inkaernes ruiner og får det første kig ud over Inka-citadellet. Vi går ned af bjerget igen og ankommer til kraftstationen Hidroelectrica, hvorfra turen går med lokal tog på 2. klasse til Aguas Calientes, landsbyen neden for Machu Picchu ruinerne.
Overnatning på hyggeligt, men simpelt hotel i Aguas Calientes.
Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

5. dag: Aguas Calientes – Machu Picchu - Cuzco
I dag er dagen for turens mål og klimaks efter de sidste dages strabadser; solopgangen over Machu Picchu. Denne bliver set fra Inti Punku, Solporten, som er endestationen for inkastien over ruinerne. Efter morgenmaden kører vi med lokal bus om til selve ruinkomplekset, hvor der venter os en spændende rundvisning inden horderne af turister dukker op længere op ad formiddagen. Machu Picchu blev først opdaget af amerikaneren Hiram Bingham i 1911 og er for mange den allerstørste seværdighed på deres Sydamerika-rejse. Dette Inka-citadel har en guddommelig placering og nydes bedst fra Solporten over Machu Picchu, hvor inkastien slutter. Her, fra dette klassiske udsigtspunkt, er det kendte view af Macchu Picchu, omkranset af skovklædte grønne bjergtoppe, der rejser sig fra Urubambadalen, snedækkede tinder længere ude og sukkertoppen Huayna Picchu lige bag ruinerne. Dette view er i afdelingen ”verdensklasse” og selv ikke den dårligste fotograf vil kunne tage bare et halvdårligt fotografi.
Først på eftermiddagen kører bussen ned til landsbyen Aguas Calientes ved jernbaneskinnerne nedenfor ruinerne. Herfra går det med tog på backpacker-klasse tilbage til Cuzco.
Morgenmad er inkluderet.

Foredrag

Peru og Inkariget

2. maj 2018 · Klokken 19:30 - 21:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Vil du høre mere om rejsen?

Vælg