Salkantay Inkastien til Machu Picchu

Følg i inkaernes fodspor - trekking på Salkantay og Machu Picchu

 

Velkommen til den måske flotteste af de mange "Inkastier" i Peru. Trekkingturen til Sydamerikas helt store klassikere i området ved Del Hellige Dal og ikke mindst, inkaernes højborg Machu Picchu byder på trekking i særklasse med smukke udsigter, sublime landskaber og masser af kultur.

Salkantay er mindre turistet og ukendt i forhold til den meget populære Incatrail, og sikken skam - for den er vanvittig flot med forrygende bjergudsigter.

Inca Trail er sammen med Kilimanjaro og Everest base camp en trilogi af verdensberømte trekkingområder.

Tilbage til Peru

 

Kom med Kipling Travel, når vi vandrer op ad selvsamme stisystem, som de sydamerikanske Inkaer travede tyndt - og få en hel unik oplevelse.

Vi tør roligt kalde os for specialister for rejser til Peru. Med godt 25 års erfaring fra nord til syd, øst til vest, sammensætter vi ikke bare spændende men også gennemtænkte individuelle, skræddersyede rejser, hvor der er daglig afrejse. Velkommen til Peru med Kipling Travel. • Trekking på inkastien til verdens mest legendariske samling sten
 • Et trek i samme liga som Everest base camp og Kilimanjaro
 • Udvid det aktive element med mountainbike-tur til Moray og Maras
 • Få et kulturelt indslag af de helt store i inka-højborgen Cuzco
 • Vælg mellem to muligheder: klassisk inka-trek eller Salkantay-ruten
1.

Afrejse fra København og ankomst til Lima, Peru

Trekking på inkastien til Machu Picchu, højdekurver

Vi rejser med kurs mod Lima Perus hovedstad. Ankomst først på aftenen til Lima lufthavn, hvorfra vi spadsere hen til lufthavns-hotellet. Her kan vi efter en lang flyrejse slappe lidt af og få en god nat søvn inden vi drager mod Cuzco dagen derpå.

Overnatning i Lima på lufthavnshotel

Mad er inkluderet på flyrejsen.

2.

Lima og fly videre til Cuzco 3.326 meter

Incatrail

Et par af dagens oplevelser:

 • Cusco, Inkaernes arkæologiske hovedstad
 • Plaza de Armas og de hyggelige gader med cafeer og smukke bygninger

Efter morgenmaden spadsere vi over i lufthavnen for at flyve den korte strækning til Cuzco. Vi ankommer til Cuzco i 3.326 meters højde og bliver transporteret fra lufthavnen til det centralt beliggende hotel. Cuzco er Sydamerikas arkæologiske hovedstad og kontinentets ældste kontinuerligt beboede by. Den brostensbelagte koloniby må siges at være en af de mest interessante byer i Sydamerika. Cuzco bærer præg af at have været inkaernes hovedstad, men spaniernes invasion i 1533 har bestemt også sat aftryk på byen, da inkaernes templer og paladser blev ødelagt og erstattet af kolonimagtens arkitektur. Spaniernes katolske arv ses i byens mange smukke kirker, som er pragtfuldt udsmykkede og bestemt et besøg værd.

Måske er der kræfter til en slentretur til den centrale plads, Plaza de Armas, hvor vi bliver mødt af den smukt oplyste katedral, som gemmer på en stor mængde af kolonitidens kunstskatte. Der er et væld af små butikker og hyggelige restauranter i de stejle, snævre sidegader i kunstnerkvarteret San Blas, som ligger tæt på pladsen. Husk på, at vi i Cuzco befinder os i 3.326 meters højde. En sådan højde kræver lidt tilvænning, så tag det roligt i starten og hold et adstadigt tempo.

Overnatning i Cuzco

Morgenmad er inkluderet

3.

Cuzco - akklimatisering og byrundtur

Cuzco i Peru

Et par af dagens oplevelser:

 • Koricancha og soltemplet
 • Inkafæstning Sacsayhuaman
 • Den hyggelige by på egen hånd om eftermiddagen

Formiddagen er sat af til en privat rundtur i området. Med vores egen engelsktalende guide begynder vi dagen med et besøg inden for Cuzcos bygrænse ved Koricancha og soltemplet, hvor vi i kamrene kan se nærmere på inkaernes imponerende stenarbejder, der danner fundament for mange af de spanske kolonibygninger. De spanske erobrere rev det meste af det guldbeklædte Koricancha ned og ødelagde dermed det mest overdådige tempel i inkariget. De gamle mure blev brugt til at opføre den nye kirke. Santo Domingo-kirken er dermed så at sige opført oven på Koricancha-tempelkomplekset.

Herefter tager vi lige uden for Cuzco for at besøge fire forskellige arkæologiske centre. Oven over byen ligger den gamle inkafæstning Sacsayhuaman, som er et glimrende eksempel på den unikke evne til at tilhugge enorme stenblokke, som vejer op til 300 tons, så de passer ind i hinanden på millimeter. I dag er der ikke meget tilbage af de originale mure, et bud ligger på blot 20%, idet spanierne også her var hårde ved inkaernes arv, men enkelte mure står som endegyldigt bevis på inkaernes håndværksmæssige og arkitektoniske kvaliteter. Undervejs besøges også områderne ved Qenko, Puca Pucara og Tambomachay. Tilbage i Cuzco har vi eftermiddagen på egen hånd, fx kan vejen lægges forbi ”Admiralens Palads”, som huser et lille kulturhistorisk museum. Den lokale guide vil informere om, hvilke steder i Cuzco man ikke bør misse.

Overnatning i Cuzco

Morgenmad er inkluderet.

4.

Cuzco og mountainbike-tur til Moray og Maras 3.700 meter

Moray og Maras i Peru

Et par af dagens oplevelser:

 • På Mountain bike mellem Cusco og Den hellige dal
 • Kolonibyen Maras 
 • De åbne saltminerne i Moray

Inden inkatrekket har vi mulighed for at varme lidt op med en mountainbike-tur på en af de mest anbefalelsesværdige ruter i Peru, som går gennem Den Hellige Dal. Vi har vores egen engelsktalende guide med, som henter os på hotellet, men transporten til og fra udgangspunktet er i selskab med andre rejsende. Vi starter højt oppe, i 3.700 meters højde i Chinchero. Herfra kører vi gennem terrænet med de betagende bjerglandskaber og nyder naturen i dette smukke område. En af byerne, vi passerer igennem, er Moray – et interessant sted med cirkulære terrasser fra inka-tiden, der formentlig har været brugt til forsøg inden for landbrug. Vi kommer igennem kolonibyen Maras og besøger saltminerne, der har eksisteret og haft en saltproduktion siden inka-tiden. Punktum for turen bliver sat i landsbyen Pichingoto, og vi har dermed bevæget os knap en kilometer ned ad bakke.

Overnatning i Cuzco

Morgenmad er inkluderet.

5.

Salkantay trekket starter - Mollepata - Soraypampa 3.900 meter

Salkantay trekket starte

Et par af dagens oplevelser:

 • Salcantay Inkasti trek begynder
 • Vi mødes med mulddyr, guider og starter vandringen
 • Forrygende bjergudsigter og  Soyrococha lejren i 4.200 meters højde

Eventyret tager sin begyndelse i den tidlige morgenstund, hvor der er afgang med minibus til Mollepata, hvor der er tid til lidt morgenmad og en kop kaffe. Herfra køres videre til Sayllapata i 3.200 meters højde. Det er startstedet for vandreturen og mødested med bærere og muldyr. Sidstnævnte tager sig af det tungeste udstyr, såsom messetelt og køkkenudstyr.

Vores første trek på omkring tre timers vandring går til frokost-stoppet ved Soraypampa i 3.750 meters højde. Undervejs kommer vi igennem lokalsamfundene Cruzpata og Challacancha samt Humantay 4.220 meter. Cirka fire timers vandring venter, inden vi når turens første lejr, Soraypampa 3.900 meter. 

Overnatning i telt.

Frokost og aftensmad er inkluderet.

Tid
5-7 timer
Op
560 meter op
Telt
Telt
6.

Col du Salkantay 4.600 m - Chaulay 2.950 m

Inkatrek Incatrail Salcantay

Et par af dagens oplevelser:

 • Udsigt til Sacantaybjerget på 6.242 meter
 • Bjerge og søer
 • Chaullay lejren i 2.950 meters højde

I dag når vi trekkets højeste punkt, Salkantay-passet på 4.600 meter, der viser en storslået udsigt til Salcantay-bjerget på 6.242 meter. Tre timers vandring med udsigt til flere fabelagtige bjergtoppe og små søer fører os til lejren i Huayraqmachay i 3.800 meters højde, hvor vi spiser frokost. Herfra går turen nedad yderligere godt tre timer til vores overnatningssted, Chaullay. Undervejs passeres resterne af en gammel inkasti.

Overnatning i telt.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Tid
8 timer
Telt
Telt
7.

Wiñaypoco - La Playa - Lucmabamba 2.000 m

Dag 7

Et par af dagens oplevelser:

 • Coca og kaffeplantager
 • Varme kilder og store bjerge
 • Lucmabamba

Dagen byder på 5-6 timers vandring, og det går ned ad bakke. Frodige coca- og kaffeplantager passeres på ruten, og der er mulighed for at bade i vandfald, og er vi heldige, får vi Perus nationalfugl, "Gallito de las Rocas" at se. La Playa udgør stoppestedet for frokost. Herefter går vi mod Lucmabamba. Santa Teresas varme kilder kan eventuelt nydes efter ankomst. Efter en fantastisk dag er der et velfortjent festmåltid og et par glas vin – enten er vinen argentinsk eller chilensk. Den lokale peruvianske vin har nemlig ikke samme niveau.

Overnatning i telt.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Tid
6 timer
Telt
Telt
8.

Lucma Bamba - Llactapata 2.600 m - Aguas Calientes 2.000 m

Lucma Bamba - Llactapata - Hidroeléctric Plant - Aguas Calientes

Et par af dagen oplevelser:

 • Sidste vandredag med inkaruiner og videre til Hidroeléctrica
 • Fra Lucma Bamba til skøre og sjove Aguas Calientes, porten til Machu Picchu

Vi bevæger os ind på Inkastien og påbegynder en fire timers tur op ad bjerget Llactapacta, hvor vi finder rester af inkaernes ruiner og får det første kig ud over inka-citadellet. Vi går ned ad bjerget igen og ankommer til kraftstationen Hidroeléctrica. Her spiser vi frokost og tager herfra toget til Aguas Calientes, landsbyen neden for Machu Picchu-ruinerne.

Overnatning på hyggeligt, men simpelt hotel i Aguas Calientes.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Tid
6 timer
Lodge
Hotel
9.

Machu Picchu og tog til Cuzco

Machu Picchu og tog til Cuzco

Et par af dagens oplevelser:

 • Machu Picchu - dagens altoverskyggende oplevelse
 • Ollantaytambo og videre til Cuzco

Morgen eller tidlig eftermiddag kører vi med lokal bus op til selve ruinkomplekset, hvor der venter os en spændende rundvisning, inden horderne af turister dukker op længere op ad formiddagen. En engelsktalende guide fører os gennem dette kolossale ruinområde og fortæller om de mange forskellige syn og teorier, der hersker blandt såvel sagkundskab samt menigmand om dette unikke sted. Vi kan gå op til Solporten, hvor den traditionelle inkasti ender og dermed konstatere, at vi sådan set ikke er gået glip af noget.

Machu Picchu blev først opdaget af amerikaneren Hiram Bingham i 1911 og er for mange den allerstørste seværdighed på deres Sydamerika-rejse. Dette inka-citadel har en guddommelig placering omkranset af skovklædte grønne bjergtoppe, der rejser sig fra Urubamba-dalen, snedækkede tinder længere ude og sukkertoppen Huayna Picchu lige bag ruinerne. Dette view er i afdelingen ”verdensklasse”, og selv ikke den dårligste fotograf vil kunne tage bare et halvdårligt fotografi.

Der er stor tvivl om Machu Picchus eksakte funktion, selv om placeringen i sig selv er naturlig for et fæstningsværk, men arkæologer er enige om, at inkaernes hellige geografi og astronomi også har spillet en væsentlig rolle i placeringen.

Det er muligt at bestige Huayna Picchu mod tillæg (også kendt som Wayna Picchu) – et lille bjerg, som ligger ved selve Machu Picchu. Fra et arkæologisk synspunkt kan man ikke andet end lade sig imponere af inkaernes formåen. Det må siges at være noget af en bedrift at bygge terrasser på et så stejlt bjerg uden brug af den viden, som europæerne på det tidspunkt havde tilegnet sig, fx brug af hjulet. Turen til toppen (360 m højere end Machu Picchu) går ad stejle stier og tager cirka 1½-2 timer op og 1 time ned. Der er et begrænset antal billetter per dag til Huayna Picchu, og entreen skal bestilles inden afrejse. 

Sidst på eftermiddagen går det med tog tilbage til Ollantaytambo og herfra bus videre til Cuzco.

Overnatning i Cuzco

Morgenmad er inkluderet.

Tid
2 timer
10.

Cuzco på egen hånd

Dag 10

Et par af dagen oplevelser:

 • Fridag med i Cuzco
 • Gourmet, historie eller afslapning

Vi nyder en stille og rolig dag i Cuzco, hvor de sidste indtryk fra inka-kulturen kan nydes, eller de sidste indkøb kan foretages.

Overnatning i Cuzco

Morgenmad er inkluderet.

11.

Cuzco og Lima samt hjemrejse

Dag 11

 

I bliver hentet og kørt fra hotellet i Cuzco til lufthavnen, hvor vi starter hjemrejsen mod København via Lima.

Mad på flyrejsen er inkluderet.

12.

Ankomst til København

Dag 12

Vi ankommer i løbet af dagen til København. 

 

Velkommen hjem fra en stor trekkingtur til Machu Picchu

Priser
Sorter efter:
Vælg sortering
14. marts - 20. juni 2019
21.798,-
20.998,-

21. juni - 21. august 2019
25.998,-
24.998,-

22. august - 10. december 2019
21.798,-
20.998,-

13. marts - 19. juni 2020
21.998,-
21.498,-

(Tillæg kan forekomme på jule- og nytårsrejser samt vinter- påske og efterårsferie)


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Lima t/r med KLM
 • Lufthavnsskatter og afgifter på den internationale flystrækning
 • Flyrejse Lima -Cuzco t/r på økonomiklasse
 • Transfer og transport i privat bil med chauffør
 • Mountain bike tur med privat engelsktalende lokalguide
 • Trekket på Salcantay Inca-stien er i mindre international gruppe
 • Togrejse Aguas Calientes-Cuzco på 2. klasse
 • Overnatninger i delt dobbeltværelse inkluderet morgenmad
 • 1 nat på Wyndham Costa del Sol i Lima
 • 5 nætter på Ninos Hotel i Cuzco
 • 3 nætter i telt på Salcantay
 • 1 nat på El Presidente i Aguas Calientes
 • Måltider som beskrevet i programmet
 • Rundture og sightseeing med engelsktalende lokalguide
 • Endags entre til Machu Picchu med privat guide
 • Entreer ved seværdigheder
 • 10 % rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Indenrigslufthavnsskatter
 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales
  Obs. Vær opmærksom på, at forsikringen skal dække trekkingrejser over 4.000 meters højde. Gouda rejseforsikring dækker trekking i alle højder
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Forplejning udover den nævnte, personlige udgifter og drikkepenge
 • Alt ikke beskrevet under "Inkluderet" 
Tilkøb
Herunder kan du se de udvidelsesmuligheder, vi kan tilbyde på denne rejse. Det er ganske uforpligtende at tilvælge udvidelser, som du ønsker at høre mere om, når du bliver kontaktet af en af vores eksperter. Efter du har valgt de ønskede tilkøb, skal du scrolle lidt op til priser (eller klikke her) og fortsætte bestillingen af et uforpligtende tilbud.
Amazonas forlængelse
Amazonas forlængelse 4 dage/3 nætter
Pris fra 5.298 kr./person
Moche forlængelse
Moche forlængelse 5 dage/4 nætter
Pris fra 6.998 kr./person
Manu forlængelse
Manu forlængelse 8 dage/7 nætter
Pris fra 7.798 kr./person
Ninos hotel i Cusco
Tillæg for enkeltværelse
Pris fra 3.298 kr./person
Praktisk information

Bedste rejsetid: Juni til oktober

God rejsetid: Ultimo april-maj samt november

Regntid: December til marts (Inkastien er lukket i februar)

Gradering: Middelgrad C

Højde: 1.950-4.600 meter

Type: Trekkingtur i international gruppe med engelsktalende guide og kulturrejse med privatchauffør samt rundture i alle byer med guide og entreer ved seværdigheder

Vejret: Iquitos

Pakkeliste: Trekking

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske (eksempelvis forlængelse til Amazonas)

 

Højdekurver Salkantay incatrail - akklimastieringsprofil

Trekking på inkastien til Machu Picchu, højdekurver

Foredrag

Peru og Inkariget

20. oktober 2019 · Klokken 13:00 - 13:30

Messen for Kvalitetsrejser i Øksnehallen. Sal A. Halmtorvet 11, 1700 København V

Vil du høre mere om rejsen?

Vælg
Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik
Information
Funktionalitet
Statistik
Marketing

Hvad er cookies?

En cookie er en fil, som browseren lægger på din computer. Den gør det muligt at genkende din computer, og huske valg du tidligere har truffet på hjemmesiden. En cookie kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Cookies sletter sig selv efter et vist antal måneder (kan variere), men de fornyes efter hvert besøg. Cookien kan ikke se, hvem du er, hvad du hedder, hvor du bor eller om computeren bruges af en eller flere personer. Hvis du giver personlige oplysninger til en hjemmeside, så kan en cookie dog anvendes til at huske dig til næste gang du besøger hjemmesiden.

Hjemmeside

CAKEPHP - 1 uge

Hjemmesiden bruger denne cookie til at huske den besøgende. På webshops bruges den fx. til at huske brugerens kurv.

CakeCookie[vmcmsPersonalizedNodes] - 5 år

Hjemmesiden sætter denne cookie, for at huske hvilke sider der er blevet vist, for senere at kunne fremhæve disse sider.

catalog-travel-ids - 180 dage

Denne cookie bruges til at huske hvilke rejser der er blevet tilføjet kataloget.

Cookie-indstillinger

CakeCookie[vm-gdpr] - 1 måned

Bruges til at huske de valg der tages under Cookie-Indstillinger.

CakeCookie[vm-gdpr-accept] - 1 måned

Angiver om cookie-indstillinger er blevet gennemgået / accepteret.

Google Analytics

_ga - 2 år

Registrerer et unikt ID, der anvendes til at føre statistik over hvordan den besøgende bruger hjemmesiden.

_gid - Slettes når browseren lukkes

Denne cookie bruges til at spore, hvor lang tid den besøgende bruger på hjemmesiden.

_gat - 1 dag

Bruges til at reducere mængden af forespørgsler til Google

gwcc - 90 dage

Google Website Konvertering af opkald.Google Analytics samler oplysninger, der gør det muligt for at forstå interaktioner med Googles websteder og i sidste ende forbedre brugeroplevelsen for bedre at kunne betjene dig som bruger.

Google Tag Manager

_dc_gtm_UA-# - Slettes når browseren lukkes

Bruges af Google Tag Manager til at kontrollere opstarten af Google Analytics-koden. # = ID fra Google Analytics.

Facebook Pixel

fr - 118 dage

datr, lu, c_user, fr, xs, p, presence, act, sub, sb - Facebook-cookies oprettes, når du har været på Facebook og besøger vores hjemmeside. Dette gør det muligt for Facebook at tilpasse mulige annoncer eller indlæg baseret på din browseradfærd. Alle cookies foruden datr (2 år), lu (2 år) udløber efter sessionafslutning. Denne cookie bliver brugt til at målrette annoncer på Facebook.

Google Adwords

test_cookie - Slettes når browseren lukkes

Bruges til at tjekke, om browseren understøtter cookies.

IDE - 1 år

Bliver brugt af Google til at registrerer og sende information omkring hjemmesidens brugere og deres handlinger efter de har fået vist reklamer, for bedre at kunne vise reklamer til den enkelte bruger

OptinMonster

_omappvp - 11 år

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før.

_omappvs - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før i sessionen.

om-session-pageviews - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at tælle antallet af sidevisninger.

om-session-start - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se hvor langt tid brugeren bruger på en side.