Salkantay Inkastien til Machu Picchu

Følg i inkaernes fodspor - trekking på Salkantay og Machu PicchuVi rejser med kurs mod Lima Perus hovedstad. Ankomst først på aftenen til Lima lufthavn, hvorfra vi spadsere hen til lufthavns-hotellet. Her kan vi efter en lang flyrejse slappe lidt af og få en god nat søvn inden vi drager mod Cuzco dagen derpå.

Overnatning i Lima på lufthavnshotel

Mad er inkluderet på flyrejsen.

Trekking på inkastien til Machu Picchu, højdekurver

Et par af dagens oplevelser:

 • Cusco, Inkaernes arkæologiske hovedstad
 • Plaza de Armas og de hyggelige gader med cafeer og smukke bygninger

Efter morgenmaden spadsere vi over i lufthavnen for at flyve den korte strækning til Cusco. Vi ankommer til Cuzco i 3.326 meters højde og bliver transporteret fra lufthavnen til det centralt beliggende hotel. Cusco er Sydamerikas arkæologiske hovedstad og kontinentets ældste kontinuerligt beboede by. Den brostensbelagte koloniby må siges at være en af de mest interessante byer i Sydamerika. Cusco bærer præg af at have været inkaernes hovedstad, men spaniernes invasion i 1533 har bestemt også sat aftryk på byen, da inkaernes templer og paladser blev ødelagt og erstattet af kolonimagtens arkitektur. Spaniernes katolske arv ses i byens mange smukke kirker, som er pragtfuldt udsmykkede og bestemt et besøg værd.

Måske er der kræfter til en slentretur til den centrale plads, Plaza de Armas, hvor vi bliver mødt af den smukt oplyste katedral, som gemmer på en stor mængde af kolonitidens kunstskatte. Der er et væld af små butikker og hyggelige restauranter i de stejle, snævre sidegader i kunstnerkvarteret San Blas, som ligger tæt på pladsen. Husk på, at vi i Cusco befinder os i 3.326 meters højde. En sådan højde kræver lidt tilvænning, så tag det roligt i starten og hold et adstadigt tempo.

Overnatning i Cusco.

Morgenmad er inkluderet.

Incatrail

Et par af dagens oplevelser:

 • Koricancha og soltemplet
 • Inkafæstning Sacsayhuaman
 • Den hyggelige by på egen hånd om eftermiddagen

Formiddagen er sat af til en privat rundtur i området. Med vores egen engelsktalende guide begynder vi dagen med et besøg inden for Cuscos bygrænse ved Koricancha og soltemplet, hvor vi i kamrene kan se nærmere på inkaernes imponerende stenarbejder, der danner fundament for mange af de spanske kolonibygninger. De spanske erobrere rev det meste af det guldbeklædte Koricancha ned og ødelagde dermed det mest overdådige tempel i inkariget. De gamle mure blev brugt til at opføre den nye kirke. Santo Domingo-kirken er dermed så at sige opført oven på Koricancha-tempelkomplekset.

Herefter tager vi lige uden for Cusco for at besøge fire forskellige arkæologiske centre. Oven over byen ligger den gamle inkafæstning Sacsayhuaman, som er et glimrende eksempel på den unikke evne til at tilhugge enorme stenblokke, som vejer op til 300 tons, så de passer ind i hinanden på millimeter. I dag er der ikke meget tilbage af de originale mure, et bud ligger på blot 20%, idet spanierne også her var hårde ved inkaernes arv, men enkelte mure står som endegyldigt bevis på inkaernes håndværksmæssige og arkitektoniske kvaliteter. Undervejs besøges også områderne ved Qenko, Puca Pucara og Tambomachay. Tilbage i Cusco har vi eftermiddagen på egen hånd, fx kan vejen lægges forbi ”Admiralens Palads”, som huser et lille kulturhistorisk museum. Den lokale guide vil informere om, hvilke steder i Cusco man ikke bør misse.

Overnatning i Cusco.

Morgenmad er inkluderet.

Cuzco i Peru

Et par af dagens oplevelser:

 • På Mountain bike mellem Cusco og Den hellige dal
 • Kolonibyen Maras 
 • De åbne saltminerne i Moray

Inden inkatrekket har vi mulighed for at varme lidt op med en mountainbike-tur på en af de mest anbefalelsesværdige ruter i Peru, som går gennem Den Hellige Dal. Vi har vores egen engelsktalende guide med, som henter os på hotellet, men transporten til og fra udgangspunktet er i selskab med andre rejsende. Vi starter højt oppe, i 3.700 meters højde i Chinchero. Herfra kører vi gennem terrænet med de betagende bjerglandskaber og nyder naturen i dette smukke område. En af byerne, vi passerer igennem, er Moray – et interessant sted med cirkulære terrasser fra inka-tiden, der formentlig har været brugt til forsøg inden for landbrug. Vi kommer igennem kolonibyen Maras og besøger saltminerne, der har eksisteret og haft en saltproduktion siden inka-tiden. Punktum for turen bliver sat i landsbyen Pichingoto, og vi har dermed bevæget os knap en kilometer ned ad bakke.

Overnatning i Cusco.

Morgenmad er inkluderet.

Moray og Maras i Peru

Et par af dagens oplevelser:

 • Salcantay Inkasti trek begynder
 • Vi mødes med mulddyr, guider og starter vandringen
 • Forrygende bjergudsigter og  Soyrococha lejren i 4.200 meters højde

Eventyret tager sin begyndelse i den tidlige morgenstund, hvor der er afgang med minibus til Mollepata, hvor der er tid til lidt morgenmad og en kop kaffe. Herfra køres videre til Sayllapata i 3.200 meters højde. Det er startstedet for vandreturen og mødested med bærere og muldyr. Sidstnævnte tager sig af det tungeste udstyr, såsom messetelt og køkkenudstyr.

Vores første trek på omkring tre timers vandring går til frokost-stoppet ved Soraypampa i 3.750 meters højde. Undervejs kommer vi igennem lokalsamfundene Cruzpata og Challacancha samt Humantay 4.220 meter. Cirka fire timers vandring venter, inden vi når turens første lejr, Soraypampa 3.900 meter. 

Overnatning i telt.

Frokost og aftensmad er inkluderet.

Tid
5-7 timer
Op
560 meter op
Telt
Telt
Salkantay trekket starte

Et par af dagens oplevelser:

 • Udsigt til Sacantaybjerget på 6.242 meter
 • Bjerge og søer
 • Chaullay lejren i 2.950 meters højde

I dag når vi trekkets højeste punkt, Salkantay-passet på 4.600 meter, der viser en storslået udsigt til Salcantay-bjerget på 6.242 meter. Tre timers vandring med udsigt til flere fabelagtige bjergtoppe og små søer fører os til lejren i Huayraqmachay i 3.800 meters højde, hvor vi spiser frokost. Herfra går turen nedad yderligere godt tre timer til vores overnatningssted, Chaullay. Undervejs passeres resterne af en gammel inkasti.

Overnatning i telt.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Tid
8 timer
Telt
Telt
Inkatrek Incatrail Salcantay

Et par af dagens oplevelser:

 • Coca og kaffeplantager
 • Varme kilder og store bjerge
 • Lucmabamba

Dagen byder på 5-6 timers vandring, og det går ned ad bakke. Frodige coca- og kaffeplantager passeres på ruten, og der er mulighed for at bade i vandfald, og er vi heldige, får vi Perus nationalfugl, "Gallito de las Rocas" at se. La Playa udgør stoppestedet for frokost. Herefter går vi mod Lucmabamba. Santa Teresas varme kilder kan eventuelt nydes efter ankomst (afregnes lokalt). 

Overnatning i telt.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Tid
6 timer
Telt
Telt
Dag 7

Et par af dagen oplevelser:

 • Sidste vandredag med inkaruiner og videre til Hidroeléctrica
 • Fra Lucma Bamba til skøre og sjove Aguas Calientes, porten til Machu Picchu

Vi bevæger os ind på Inkastien og påbegynder en fire timers tur op ad bjerget Llactapacta, hvor vi finder rester af inkaernes ruiner og får det første kig ud over inka-citadellet. Vi går ned ad bjerget igen og ankommer til kraftstationen Hidroeléctrica. Her spiser vi frokost og tager herfra toget til Aguas Calientes, landsbyen neden for Machu Picchu-ruinerne.

Overnatning på hyggeligt, men simpelt hotel i Aguas Calientes.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Tid
6 timer
Lodge
Hotel
Lucma Bamba - Llactapata - Hidroeléctric Plant - Aguas Calientes

Et par af dagens oplevelser:

 • Machu Picchu - dagens altoverskyggende oplevelse
 • Ollantaytambo

Morgen eller tidlig eftermiddag kører vi med lokal bus op til selve ruinkomplekset, hvor der venter os en spændende rundvisning, inden horderne af turister dukker op længere op ad formiddagen. En engelsktalende guide fører os gennem dette kolossale ruinområde og fortæller om de mange forskellige syn og teorier, der hersker blandt såvel sagkundskab samt menigmand om dette unikke sted. Vi kan gå op til Solporten, hvor den traditionelle inkasti ender og dermed konstatere, at vi sådan set ikke er gået glip af noget.

Machu Picchu blev først opdaget af amerikaneren Hiram Bingham i 1911 og er for mange den allerstørste seværdighed på deres Sydamerika-rejse. Dette inka-citadel har en guddommelig placering omkranset af skovklædte grønne bjergtoppe, der rejser sig fra Urubamba-dalen, snedækkede tinder længere ude og sukkertoppen Huayna Picchu lige bag ruinerne. Denne udsigt er i afdelingen ”verdensklasse”, og selv ikke den dårligste fotograf vil kunne tage bare et halvdårligt fotografi.

Der er stor tvivl om Machu Picchus eksakte funktion, selv om placeringen i sig selv er naturlig for et fæstningsværk, men arkæologer er enige om, at inkaernes hellige geografi og astronomi også har spillet en væsentlig rolle i placeringen.

Det er muligt at bestige Huayna Picchu mod tillæg (også kendt som Wayna Picchu) – et lille bjerg, som ligger ved selve Machu Picchu. Fra et arkæologisk synspunkt kan man ikke andet end lade sig imponere af inkaernes formåen. Det må siges at være noget af en bedrift at bygge terrasser på et så stejlt bjerg uden brug af den viden, som europæerne på det tidspunkt havde tilegnet sig, fx brug af hjulet. Turen til toppen (360 m højere end Machu Picchu) går ad stejle stier og tager cirka 1½-2 timer op og 1 time ned. Der er et begrænset antal billetter per dag til Huayna Picchu, og entreen skal bestilles inden afrejse. 

Sidst på eftermiddagen går det med tog tilbage til Ollantaytambo.

Overnatning i Ollantaytambo

Morgenmad er inkluderet.

Tid
2 timer
Machu Picchu og til Ollantaytambo

Et par af dagen oplevelser:

 • Ruinerne i Ollantaytambo
 • Marked i Ollantaytambo
 • Cusco

Ollantaytambo er det tætteste, man kommer en klassisk inka-landsby. Rent historisk er det også et vigtigt sted, for det var her, inkaerne vandt ét af de eneste slag over spanierne. Måske er det grunden til, at Machu Picchu aldrig blev opdaget – og derfor kaldes Den Glemte By. Vi besøger det store gigantiske inkafort, der tårner sig majestætisk over byen, og vi skal bl.a. besøge "Prinsessens Badeværelse" og andre spektakulære og overraskende mesterværker fra inka-tiden, som nogle mener, overgår selveste Machu Picchu.

Fra Ollantaytambo går turen videre til Inkaernes gamle hovedstad, Cusco.

Overnatning i Cusco.

Morgenmad og frokost er inkluderet.

Et udpluk af dagens oplevelser:

 • Rainbow Mountain - Perus geologiske vidunder

I dag går turen til en af Perus nyeste attraktioner, det farverige Rainbow Mountain. Rainbow Mountain blev opdaget så sent som i 2015, da gletcheren i området smeltede og afslørede de stribede klipper, hvis stærke farver er et resultat af vind, vejr og sedimentære aflejringer over millioner af år.

Et besøg på Rainbow Mountain betragtes i dag som et must på enhver rejse til Peru, og selvom vi kan køre en stor del af vejen, kræver det stadig et par timers vandring at komme helt op til Rainbow Mountain. Vi starter tidlig morgen i Cusco og kører til trekkets udgangspunkt ca. 2-3 timer fra byen. Det meste af vandringen er ikke hård, men bjergets top ligger over 5.200 meter over havets overflade. Vi er dog rigtig godt akklimatiseret efter Salkantay-trekket, og også trekket til Rainbow mountain er alle anstrengelserne værd, når vi belømmes med udsigten ud over de farverige bjergsider. Her vil være god tid til at tage masser af billeder.

Vandringen op til Rainbow Mountain tager omkring 2-3 timer, mens turen ned tager omkring 2 timer. Retur til Cusco.

Overnatning i Cusco.

Morgenmad inkluderet.

Et par af dagen oplevelser:

 • Fridag i Cusco
 • Gourmet, historie eller afslapning

Vi nyder en stille og rolig dag i Cuzco, hvor de sidste indtryk fra inka-kulturen kan nydes, eller de sidste indkøb kan foretages.

Overnatning i Cuzco.

Morgenmad er inkluderet.

Dag 10

Fra hotellet i Cusco går det til lofthavnen, hvor vi starter hjemrejsen mod København via Lima.

Mad på flyrejsen er inkluderet.

Vi ankommer i løbet af dagen til København. 

Velkommen hjem fra en stor trekkingtur til Machu Picchu

Hvor mange skal i rejse
Periode
Pris
 
14. mar. - 19. jun. 2020
26.998,-

20. jun. - 23. aug. 2020
28.998,-

24. aug. - 10. dec. 2020
26.998,-

11. dec. 2020 - 14. mar. 2021
Kontakt os

15. mar. - 17. jun. 2021
27.498,-


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Lima t/r med KLM
 • Lufthavnsskatter og afgifter på den internationale flystrækning
 • Flyrejse Lima -Cuzco t/r på økonomiklasse
 • CO2-kompensation på flyrejser via skovrejsning i Danmark - læs mere her.
 • Bagage på flyrejsen – 1 stk. håndbagage og 1 stk. bagage til check-in
 • Transfer og transport i privat bil med chauffør
 • Mountain bike tur med privat engelsktalende lokalguide
 • Trekket på Salcantay Inca-stien er i mindre international gruppe
 • Trekket på Rainbow Mountain er i mindre internationl gruppe
 • Togrejse Aguas Calientes-Cuzco på 2. klasse
 • Overnatninger i delt dobbeltværelse inkluderet morgenmad
 •   1 nat på Wyndham Costa del Sol i Lima
 •   6 nætter på Ninos Hotel i Cuzco
 •   3 nætter i telt på Salcantay
 •   1 nat på El Presidente i Aguas Calientes
 •   1 nat på Tunupa Lodge i Ollantaytambo
 • Måltider som beskrevet i programmet
 • Rundture og sightseeing med engelsktalende lokalguide
 • Endags entre til Machu Picchu med privat guide
 • Entreer ved seværdigheder
 • 10-20 % rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 10% rabat på vaccinationer hos Rejseklinikken
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Indenrigslufthavnsskatter
 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales
  Obs. Vær opmærksom på, at forsikringen skal dække trekkingrejser over 4.000 meters højde. Gouda rejseforsikring dækker trekking i alle højder
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Forplejning udover den nævnte, personlige udgifter og drikkepenge
 • Alt ikke beskrevet under "Inkluderet" 
Tilkøb
Herunder kan du se de udvidelsesmuligheder, vi kan tilbyde på denne rejse. Det er ganske uforpligtende at tilvælge udvidelser, som du ønsker at høre mere om, når du bliver kontaktet af en af vores eksperter. Efter du har valgt de ønskede tilkøb, skal du scrolle lidt op til priser (eller klikke her) og fortsætte bestillingen af et uforpligtende tilbud.
Amazonas forlængelse
Amazonas forlængelse 4 dage/3 nætter
Pris fra 5.498 kr./person
Moche forlængelse
Moche forlængelse 5 dage/4 nætter
Pris fra 7.398 kr./person
Manu forlængelse
Manu forlængelse 8 dage/7 nætter
Pris fra 7.998 kr./person
Ninos hotel i Cusco
Tillæg for enkeltværelse
Pris fra 4.498 kr./person
Opgradering til bedre hoteller
Pris fra 2.998 kr./person
Praktisk information

Bedste rejsetid: Juni til oktober

God rejsetid: Ultimo april-maj samt november

Regntid: December til marts (Inkastien er lukket i februar)

Gradering: Middelgrad C

Højde: 1.950-4.600 meter

Type: Trekkingtur i international gruppe med engelsktalende guide og kulturrejse med privatchauffør samt rundture i alle byer med guide og entreer ved seværdigheder

Vejret: Iquitos

Pakkeliste: Trekking

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske (eksempelvis forlængelse til Amazonas)

 

Trekking på inkastien til Machu Picchu, højdekurver

Foredrag
Periode
Kilimanjaro, Inkastien og Everest Base Camp
Østergade 5, 8000 Aarhus
28. jan. 2020 kl. 18:15

Peru og Inkariget
Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K
4. feb. 2020 kl. 19:30

Kilimanjaro, Inkastien og Everest Base Camp
Vestergade 13A, 8800 Viborg
5. feb. 2020 kl. 18:00

Kilimanjaro, Inkastien og Everest Base Camp
Søndergade 12, 7100 Vejle
19. feb. 2020 kl. 18:00

Kilimanjaro, Inkastien og Everest Base Camp
Slotsgade 16, 5000 Odense C
25. feb. 2020 kl. 18:00

MESSE - AKTIV FERIE - Inkastien til Machu Picchu
Aktiv Ferie – Lokomotivværkstedet - Otto Busses Vej 5A, 2450 København SV
15. mar. 2020 kl. 13:00

Kilimanjaro, Inkastien og Everest Base Camp
Oslo Plads 2, 2100 København Ø
25. mar. 2020 kl. 18:30
Vil du høre mere om rejsen?

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik