Cape Town - Victoria Falls og Botswana

En trilogi i verdensklasse - Sydafrika, Zimbabwe og BotswanaEventyret begynder

Vi flyver fra København mod Cape Town i Sydafrika.

Måltider på flyrejsen er inkluderet.

Dag 1

Et par af dagens oplevelser:

Cape Town, en af verdens smukkest beliggende byer

Vi ankommer til Cape Town og modtages af Kiplings repræsentant, som kører til vores hyggelige hotel. De fleste af vores hoteller har en fantastisk beliggenhed med udsigt til Taffelbjerget, en kort gåtur til Long street og det historiske centrum. Så vi er tæt på Cape Towns herligheder.

Overnatning i Cape Town

Morgenmad er inkluderet.

Cape Town

Dagens oplevelser:

 • Cape Town på egen hånd, kystby med kosmopolitisk stemning
 • Oplev evt. Robben Island
 • Evt. udflugt til Taffelbjerget og havnefronten

Dagen er til, at vi på egen hånd, kan nyde denne fantastiske storby. Kun få storbyer kan hamle op med en skønhed som Cape Towns. De eneste reelle konkurrenter må være San Sebastian og Rio de Janeiro. Og hvad er det så, der får Cape Town til at indgå i en klasse for sig? Byen er rammet ind af vandet på den ene side og Taffelbjerget på den anden, og den kulisse er helt uovertruffen. Selv om man kan bruge timer på bare at sidde ved havnefronten og nyde udsigten, er der en stor mængde oplevelsesmuligheder at kaste sig over. Turen op på Taffelbjerget er et must. At stå højt oppe på det kæmpestore flade plateau og skue ud over byen og vandet er helt fantastisk. Er energiniveauet højt, er der flere dejlige vandreruter op på bjerget.

Vi kan anbefale en sejltur ud til Robben Island, der er en oplevelse med en historisk dimension. Robben Island ligger en halv times sejlads fra Cape Town og er i 400 år blevet brugt som spedalskhedskoloni, fattiggård og senest som fængsel under apartheid. Her sad Nelson Mandela fængslet i 18 ud af de samlede 27 år i fængsel. Øen er nu omdannet til museum, hvor tidligere fængslede viser rundt og fortæller om landets barske fortid.

Overnatning i Cape Town

Morgenmad er inkluderet.

Et par af dagens oplevelser:

 • Udflugt til Vinlandet og Anura Wine Estate i Paarl
 • I Franschhoek finder vi nogle af sydafrikas bedste restauranter
 • Aftenen i Cape Town

Vi har indlagt en heldagsudflugt til det skønne vinland nord for Cape Town. Sydafrika hører til blandt verdens største vinlande, og kvaliteten er øget gennem de seneste år, baseret på 350 års vinproduktion kombineret med de nyeste teknologier, samt optimale jordforhold. Vi starter ud med et besøg på vingården Anura Wine Estate i Paarl, hvor vi er på rundvisning i vinkælderen efterfulgt af vin-og ostesmagning. Fortsætter gennem de smukke landskaber, hvor vingårdene ligger som perler på en snor, til Franschhoek. Her er der naturligvis også vinsmagning på en af de gode vingårde. I Franschhoek finder vi nogle af Sydafrikas bedste restauranter og små hyggelige vinbarer/delikatesser, så her er de ideelle muligheder for at nyde en dejlig frokost.

Efter frokosten fortsætter vi over bjergpasset, Hells Hoogte Mountain Pass, til Stellenbosch der er vinlandets absolutte hovedby. Udover vinen er det en arkitektonisk smuk by, med flere fredede huse end nogen anden by i Sydafrika og næsten alle huse i Dorpstreet (bygaden) er beskyttede. Hvis tiden tillader det, skal vi på en tredje vinsmagning i dette vidunderlige vinland. Sidst på dagen er vi tilbage i Cape Town.

Overnatning i Cape Town

Morgenmad er inkluderet.

Mulige oplevelser i Cape Town:

 • Besøg evt. de farvede huse i "Bo Kaap"
 • Endnu en tur til Victoria & Albert (V&A) Waterfront
 • Green Market og centralbyen

Efter morgenmaden, har vi endnu en dag til egne eventyr i Cape Town. Vi kan anbefale et besøg på ”Green Market”, hvor man kan købe alverdens finurligheder. Eller et besøg i det maleriske, multikulturelle kvarter ”Bo-Kaap” er også interessant. Her er det spraglede element allestedsnærværende, idet husene har haft besøg af et imponerende udvalg af malerpensler. Byen rummer også flere spændende museer, blandt andet historiske museer med apartheid som tema, og så er der selvfølgelig den berømte Victoria & Albert (V&A) Waterfront. Her kan vi netop sidde med fantastisk udsigt til Taffelbjerget til den ene side og et blåt skinnende tæppe til den anden – eventuelt akkompagneret af et glas af de lokale bobler. Sådan kan en begivenhedsrig dag i Cape Town afsluttes.

Overnatning i Cape Town.

Morgenmad er inkluderet.

Et par af dagens oplevelser:

 • Fantastisk natur over Chapmans Peak på vej til kaphalvøen
 • Kap det gode Håb og Cape Point 
 • Pingviner i Boulders Beach er en mulighed

Vi har inkluderet en heldagsudflugt til Kaphalvøen, der strækker sig 50 kilometer sydpå fra Cape Town til Kap det Gode Håb. Den berømte engelske opdagelsesrejsende Sir Francis Drake udbrød, da han kom hertil: ”Dette er det smukkeste kap, jeg har set på hele min jordomrejse”. UNESCO har også sat hele nationalparken på sin liste over verdensnaturarv. Vi kører sydpå og turen går langs vestkysten, hvor smukke strande og bjergspidser ”de 12 apostle” er et imponerende skue. Videre går det til fiskerlandsbyen Hout Bay, hvor det er muligt at tilkøbe en lille sejltur til en sælkoloni til ca. 40 kr. (afhængig af sæson og vejrforhold). Vores smukke køretur fortsætter over Chapman’s Peak og videre ned til Kap Det Gode Håb naturreservat. Her er det muligt at se nærmere på de karakteristiske sydafrikanske fynbos vegetation, bjerg zebraer, bavianer og et rigt fugleliv.

Vi besøger stranden Boulders, hvor en af Afrikas sidste pingvinkolonier kan opleves på tæt hold. Dette besøg er ikke inkluderet i turen, men kan tilkøbes for ca. 40 kr. Herefter besøger vi en af verdens bedste botaniske haver Kistenbosch, inden vi sidst på dagen er tilbage i Cape Town.

Overnatning i Cape Town

Morgenmad er inkluderet.

Et par af dagens oplevelser:

 • Fra Sydafrika til grænsen mellem Zambia og Zimbabwe
 • Victoria Falls by

EFter morgenmaden bliver vi kørt til lufthavnen for at tage turen videre mod Victoria Falls. Herfra er der arrangeret transport til hotellet.

Det gigantiske Victoria-vandfald (Victoria Falls) ligger på grænsen mellem Zambia og Zimbabwe. Victoria Falls er ikke verdens største vandfald, ej heller det mest vandrige, men ubetinget et af verdens mest spektakulære vandfald, måske det mest spektakulære, og er 1,6 km bredt og har et fald på næsten 130 meter.

Overnatning ved Victoria Falls

Morgenmad er inkluderet.

Victoria Falls by

Et par af dagens mulige oplevelser:

 • Tag ned til selve vandfaldet og mærk alt fra skumsprøjt til de store fald
 • Besøg evt. begge sider - både Zimbabwe og Zambia
 • Evt. helikopterture over vandfaldet, bungee jump, rafting, næsehornsture - der er næsten ingen ende på mulighederne

Formodentlig var David Livingstone den første europæer, der så vandfaldet (i 1855), hvorpå han opkaldte det efter Dronning Victoria. Flere af datidens store opdagelsesrejsende havde en teori om, at Nilen udsprang fra Victoria Falls.

Der er mulighed for alskens udflugter ved Victoria Falls – vandreture ved vandfaldet, helikopterture over vandfaldet, bungee jump, rafting, næsehornsture og meget, meget mere - eller blot – og oplagt at nyde Victoria Falls fra Zambia eller på en udflugt til Victoria Falls på Zimbabwe-siden.

Overnatning i Victoria Falls

Morgenmad er inkluderet

Victoria Falls og Zambezi Floden

Et par af dagens mulige oplevelser:

 • Alt du ikke nåede i går fra sejlture på Zambezi til en sidste tur til Victoria Falls

For at have ordentlig tid i den hyggelige, stille by og tid til vandfaldene, er der en ekstra dag ved Victoria Falls, benyt evt. dagen til Vandresafari i Mosi-oa-Tunya National Park (Zambia siden) mulighed for at opleve næsehorn mm.

Overnatning i Victoria Falls

Morgenmad er inkluderet.

Et par af dagens oplevelser:

 • Fra Zimbabwe via elefantkorridoren til Botswana
 • Safari Camp ved Chobe Nationalpark

I tager afsked med Victoria Falls og kører vestpå (ca. 2-3 timer) mod grænsen til Botswana. Lige i området her, mødes ikke mindre end fire afrikanske lande, nemlig Namibia, Zambia, Zimbabwe og Botswana. Efter grænseovergangen køres til Kasane og derfra videre til Chobe Nationalpark i Botswana.

Her bliver vi indlogeret på Chobe Elephant Camp, der er beliggende med udsigt over Chobe floden. Chobe Nationalparken er kendt for sin meget høje koncentration af vildt. I den forbindelse fortjener elefanterne omtale. Bestanden er nemlig vurderet til at indeholde hele 120.000 elefanter, og også bøflerne findes i stort antal. Vi vil i løbet af de kommende tre dage komme på både flodsejladser og game drives (safari udflugter), så der er rig mulighed for at komme tæt på den enestående variation af vildt, som Chobe Nationalparken tilbyder.

Overnatning ved Chobe Nationalpark

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Safarilodge i Chobe Nationalpark i Botswana

Et par af dagens oplevelser:

 • Safari i Chobe Nationalpark
 • Afrikas smukke natur og storvildt

I Chobe og alle andre af Botswanas nationalparker er det tydeligt at Botswanas regering satser på bæredygtig turisme og bæredygtig safari. Chobe National park er 11.700 km2 og inddeles typisk i sektorerne Chobe River, Linyati og Savuti. Og det er netop Chobe River, der forsyner områdets dyr med vandt året rundt, og foruden de store flokke af elefanter ser vi utallige fuglearter, krokodiller, geparder, løver, bøfler, zebraer, flodheste, antiloper og mange flere. Derudover er parkens solnedgang et mindeværdigt øjeblik.

Overnatning ved Chobe Nationalpark.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Botswana - safari ved Chobe i Kazuma Forest Reserve

Et par af dagens oplevelser:

 • Chobe, en af det sydlige Afrikas mest berømte nationalparker
 • Storvildt, storvildt og storvildt

Endnu en fantastisk dag spækket med safari oplevelser både til vands og lands. Efter nogle helt fantastiske dyreoplevelser returneres til Campen i tide for en eftermiddages drink og hyggelig middag. 

Overnatning ved Chobe Nationalpark.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Safari Chobe National Park

Der bliver tid til en morgensafari og herefter køres til lufthavnen for hjemrejse.

Morgenmad og mad på flyrejsen er inkluderet.

Eventyret slutter

Vi ankommer til København efter at have oplevet en skøn kombination af safari og storby.

Velkommen hjem

Hvor mange skal i rejse
Periode
Pris
 
10. jan. - 31. mar. 2020
26.498,-

1. apr. - 20. jun. 2020
27.498,-

21. jun. - 16. aug. 2020
31.998,-

25. sep. - 31. okt. 2020
30.498,-

1. nov. - 10. dec. 2020
28.998,-

11. dec. 2020 - 9. jan. 2021
Kontakt os

10. jan. - 31. mar. 2021
26.998,-


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Cape Town/Kasane-Johannesborg-København på økonomiklasse
 • Flyrejse Cape Town – Victoria Falls på økonomiklasse
 • CO2-kompensation på flyrejser via skovrejsning i Danmark - læs mere her.
 • Bagage på flyrejsen – 1 stk. håndbagage og 1 stk. bagage til check-in
 • Lufthavnsskatter og -afgifter
 • Alle transfers og transporter i bil med chauffør
 • Overnatning i delt dobbeltværelse
 • 5 nætter på The Walden House i Cape Town 
 • Morgenmad i Cape Town
 • Heldagsudflugt til Vinlandet i mindre international gruppe
 • Heldagsudflugt til Kaphalvøen i mindre international gruppe
 • 3 nætter på Bayete Guest Lodge ved Victoria Falls
 • Morgenmad på Bayete Guest Lodge
 • 3 nætter på Chobe Elephant Camp i standard værelse
 • Morgenmad, frokost og aftensmad på safaridelen
 • Alle safari udflugter ved Chobe jf program
 • Afgifter og tilladelser i nationalparkerne
 • 10-20% rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 10% rabat på vaccinationer hos Rejseklinikken
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
 • Aftensmad og frokost i Cape Town og Victoria Falls som beskrevet i programmet
 • Forplejning udover den nævnte i programmet og personlige udgifter
 • Visum Zimbabwe/Zambia USD ca. 50,- 
 • Drikkepenge (beregn ca. dkk 500,- pr. person for hele safarien)
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamburg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”

 

OBS! der gælder særlige indrejseregler for børn u/18 år i Botswana!

Tilkøb
Herunder kan du se de udvidelsesmuligheder, vi kan tilbyde på denne rejse. Det er ganske uforpligtende at tilvælge udvidelser, som du ønsker at høre mere om, når du bliver kontaktet af en af vores eksperter. Efter du har valgt de ønskede tilkøb, skal du scrolle lidt op til priser (eller klikke her) og fortsætte bestillingen af et uforpligtende tilbud.
Opgradering til Ilala Lodge ved Victoria Falls - 3 nætter
Pris fra 2.998 kr./person
Praktisk information

Bedste rejsetid: Hele året er muligt

Type: Individuel kulturrejse i Cape Town, Safari i Botswana med Chobe Nationalpark og lokale engelsktalende guider samt Victoria Falls på egen hånd

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

 

Foredrag
Periode
Kilimanjaro, safari og Zanzibar
Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K
26. feb. 2020 kl. 17:30
Vil du høre mere om rejsen?

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik