Cape Town - Victoria Falls og Botswana

En trilogi i verdensklasse - Sydafrika, Zimbabwe og Botswana

 

Velkommen til en helt speciel trilogi med Sydafrika, Zimbabwe og Botswana. Rejsen starter i Cape Town med blandt andet vinlandet og Kap det gode Håb. Fra Sydafrika til Zimbabwe og verdensklasse seværdigheden ved Viktoria vandfaldet ved Zambezi-floden. Her er der tid til det mægtige vandfald inden rejsen går mod safarilandet og den fantastiske Chobe nationalpark i Botswana.

 

Samlet set er der tale om en stor 14 dages rejse i det sydligste Afrika, hvor oplevelserne stort set er så mangesidet, som de nærmest kan blive i Afrika. Velkommen til Kiplings "Cape Town - Victoria Falls og Botswana"•    Oplev Sydafrikas naturrigdom – på safari og langs den berømte Garden Route

•    Kom helt tæt på Afrikas mægtige dyreliv i den sydafrikanske bush

•    Bliv betaget af en af verdens allersmukkeste byer, juvelen Cape Town 

•    Se nærmere på havets tonstunge giganter fra kysten i Hermanus

•    Gå ombord i sydafrikansk gastronomi og nyd vinlandets ædle dråber

•    Få frihed og fleksibilitet i kør selv-konceptet, som i Sydafrika er utrolig nemt

1.

Afrejse fra København mod Cape Town, Sydafrika

Dag 1

Eventyret begynder

Vi flyver fra København mod Cape Town i Sydafrika.

Måltider på flyrejsen er inkluderet.

2.

Cape Town, en af verdens smukkest beliggende byer

Cape Town

Et par af dagens oplevelser:

 • Cape Town, en af verdens smukkest beliggende byer

Vi ankommer til Cape Town og modtages af Kiplings repræsentant, som kører os til vores hyggelige hotel. De fleste af vores hoteller har en fantastisk beliggenhed med udsigt til Taffelbjerget, en kort gåtur til Long street og det historiske centrum. Så vi er tæt på Cape Towns herligheder.

Overnatning i Cape Town

Morgenmad er inkluderet.

3.

Cape Town på egen hånd, kystby med kosmopolitisk stemning

Dagens oplevelser:

 • Cape Town på egen hånd, kystby med kosmopolitisk stemning
 • Oplev evt. Robben Island
 • Evt. udflugt til Taffelbjerget og havnefronten

Dagen er til, at I på egen hånd, kan nyde denne fantastiske storby. Kun få storbyer kan hamle op med en skønhed som Cape Towns. De eneste reelle konkurrenter må være San Sebastian og Rio de Janeiro. Og hvad er det så, der får Cape Town til at indgå i en klasse for sig? Byen er rammet ind af vandet på den ene side og Taffelbjerget på den anden, og den kulisse er helt uovertruffen. Selv om man kan bruge timer på bare at sidde ved havnefronten og nyde udsigten, er der en stor mængde oplevelsesmuligheder at kaste sig over. Turen op på Taffelbjerget er et must. At stå højt oppe på det kæmpestore flade plateau og skue ud over byen og vandet er helt fantastisk. Er energiniveauet højt, er der flere dejlige vandreruter op på bjerget.

Vi kan anbefale en sejltur ud til Robben Island, der er en oplevelse med en historisk dimension. Robben Island ligger en halv times sejlads fra Cape Town og er i 400 år blevet brugt som spedalskhedskoloni, fattiggård og senest som fængsel under apartheid. Her sad Nelson Mandela fængslet i 18 ud af de samlede 27 år i fængsel. Øen er nu omdannet til museum, hvor tidligere fængslede viser rundt og fortæller om landets barske fortid.

Overnatning i Cape Town

Morgenmad er inkluderet.

4.

Cape Town, udflugt til Vinlandet

Et par af dagens oplevelser:

 • Udflugt til Vinlandet og Anura Wine Estate i Paarl
 • I Franschhoek finder vi nogle af sydafrikas bedste restauranter
 • Aftenen i Cape Town

Vi har indlagt en heldagsudflugt til det skønne vinland nord for Cape Town. Sydafrika hører til blandt verdens største vinlande, og kvaliteten er øget gennem de seneste år, baseret på 350 års vinproduktion kombineret med de nyeste teknologier, samt optimale jordforhold. Vi starter ud med et besøg på vingården Anura Wine Estate i Paarl, hvor vi er på rundvisning i vinkælderen efterfulgt af vin-og ostesmagning. Fortsætter gennem de smukke landskaber, hvor vingårdene ligger som perler på en snor, til Franschhoek. Her er der naturligvis også vinsmagning på en af de gode vingårde. I Franschhoek finder vi nogle af Sydafrikas bedste restauranter og små hyggelige vinbarer/delikatesser, så her er de ideelle muligheder for at nyde en dejlig frokost.

Efter frokosten fortsætter vi over bjergpasset, Hells Hoogte Mountain Pass, til Stellenbosch der er vinlandets absolutte hovedby. Udover vinen er det en arkitektonisk smuk by, med flere fredede huse end nogen anden by i Sydafrika og næsten alle huse i Dorpstreet (bygaden) er beskyttede. Hvis tiden tillader det, skal vi på en tredje vinsmagning i dette vidunderlige vinland. Sidst på dagen er vi tilbage i Cape Town.

Overnatning i Cape Town

Morgenmad er inkluderet.

5.

Cape Town på egen hånd

Mulige oplevelser i Cape Town:

 • Besøg evt. de farvede huse i "Bo Kaap"
 • Endnu en tur til Victoria & Albert (V&A) Waterfront
 • Green Market og centralbyen

Efter morgenmaden, har I endnu en dag til egne eventyr i Cape Town. Vi kan anbefale et besøg på ”Green Market”, hvor man kan købe alverdens finurligheder. Eller et besøg i det maleriske, multikulturelle kvarter ”Bo-Kaap” er også interessant. Her er det spraglede element allestedsnærværende, idet husene har haft besøg af et imponerende udvalg af malerpensler. Byen rummer også flere spændende museer, blandt andet historiske museer med apartheid som tema, og så er der selvfølgelig den berømte Victoria & Albert (V&A) Waterfront. Her kan I netop sidde med fantastisk udsigt til Taffelbjerget til den ene side og et blåt skinnende tæppe til den anden – eventuelt akkompagneret af et glas af de lokale bobler. Sådan kan en begivenhedsrig dag i Cape Town afsluttes.

Overnatning i Cape Town

Morgenmad er inkluderet.

6.

Cape Town, udflugt til Kaphalvøen

Et par af dagens oplevelser:

 • Fantastisk natur over Chapmans Peak på vej til kaphalvøen
 • Kap det gode Håb og Cape Point 
 • Pingviner i Boulders Beach er en mulighed

Vi har inkluderet en heldagsudflugt til Kaphalvøen, der strækker sig 50 kilometer sydpå fra Cape Town til Kap det Gode Håb. Den berømte engelske opdagelsesrejsende Sir Francis Drake udbrød, da han kom hertil: ”Dette er det smukkeste kap, jeg har set på hele min jordomrejse”. UNESCO har også sat hele nationalparken på sin liste over verdensnaturarv. Vi kører sydpå og turen går langs vestkysten, hvor smukke strande og bjergspidser ”de 12 apostle” er et imponerende skue. Videre går det til fiskerlandsbyen Hout Bay, hvor det er muligt at tilkøbe en lille sejltur til en sælkoloni til ca. 40 kr. (afhængig af sæson og vejrforhold). Vores smukke køretur fortsætter over Chapman’s Peak og videre ned til Kap Det Gode Håb naturreservat. Her er det muligt at se nærmere på de karakteristiske sydafrikanske fynbos vegetation, bjerg zebraer, bavianer og et rigt fugleliv.

Vi besøger stranden Boulders, hvor en af Afrikas sidste pingvinkolonier kan opleves på tæt hold. Dette besøg er ikke inkluderet i turen, men kan tilkøbes for ca. 40 kr. Herefter besøger vi en af verdens bedste botaniske haver Kistenbosch, inden vi sidst på dagen er tilbage i Cape Town.

Overnatning i Cape Town

Morgenmad er inkluderet.

7.

Cape Town, samt afrejse Cape Town mod Victoria Falls

Victoria Falls by

Et par af dagens oplevelser:

 • Fra Sydafrika til grænsen mellem Zambia og Zimbabwe
 • Victoria Falls by

Vi har hele dagen til rådighed, inden vi om aftenen bliver kørt til lufthavnen for at tage turen videre mod Victoria Falls. Herfra er der arrangeret transport til hotellet.

Det gigantiske Victoria-vandfald (Victoria Falls) ligger på grænsen mellem Zambia og Zimbabwe. Victoria Falls er ikke verdens største vandfald, ej heller det mest vandrige, men ubetinget et af verdens mest spektakulære vandfald, måske det mest spektakulære, og er 1,6 km bredt og har et fald på næsten 130 meter.

Overnatning ved Victoria Falls

Morgenmad er inkluderet.

8.

Victoria Falls og Zambezi Floden

Victoria Falls og Zambezi Floden

Et par af dagens mulige oplevelser:

 • Tag ned til selve vandfaldet og mærk alt fra skumsprøjt til de store fald
 • Besøg evt. begge sider - både Zimbabwe og Zambia
 • Evt. helikopterture over vandfaldet, bungee jump, rafting, næsehornsture - der er næsten ingen ende på mulighederne

Formodentlig var David Livingstone den første europæer, der så vandfaldet (i 1855), hvorpå han opkaldte det efter Dronning Victoria. Flere af datidens store opdagelsesrejsende havde en teori om, at Nilen udsprang fra Victoria Falls.

Der er mulighed for alskens udflugter ved Victoria Falls – vandreture ved vandfaldet, helikopterture over vandfaldet, bungee jump, rafting, næsehornsture og meget, meget mere - eller blot – og oplagt at nyde Victoria Falls fra Zambia eller på en udflugt til Victoria Falls på Zimbabwe-siden.

Overnatning i Victoria Falls

Morgenmad er inkluderet

9.

Victoria Falls

Et par af dagens mulige oplevelser:

 • Alt du ikke nåede i går fra sejlture på Zambezi til en sidste tur til Victoria Falls

For at have ordentlig tid i den hyggelige, stille by og tid til vandfaldene, er der en ekstra dag ved Victoria Falls, benyt evt. dagen til Vandresafari i Mosi-oa-Tunya National Park (Zambia siden) mulighed for at opleve næsehorn mm.

Overnatning i Victoria Falls

Morgenmad er inkluderet.

10.

Victoria Falls til Botswana - storslået safari

Safarilodge i Chobe Nationalpark i Botswana

Et par af dagens oplevelser:

 • Fra Zimbabwe via elefantkorridoren til Botswana
 • Safarilodge i Chobe Nationalpark i Botswana
 • Vandresafari inden aftensmaden

Vi tager afsked med Victoria Falls og kører vestpå (ca. 2-3 timer) mod Wildtrack Safari Lodge lige syd for Chobe Nationalpark i Botswana. Her bliver vi indlogeret i et at Wild Tracks luksuriøse værelser. Lodgen ligger nær den fredelige Kazuma Forest Reserve, et fantastisk uspoleret landskab på 13000 hektar land.

Efter indlogering og en solid frokost, kan I tage med på en hyggelig vandresafari hvor der er fokus på de mindre dyr, eller hoppe ombord i den åbne jeep og opsøge de fantastiske rovdyr. Valget er jeres.

Tilbage på Lodgen kan I nyde en sundowner inden middagen.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

11.

Botswana - safari ved Chobe

Botswana - safari ved Chobe

Et par af dagens oplevelser:

 • Safari i Kazuma Forest reserve, som er en del af Greater KAZA Peace Park
 • Afrikas storvildt og smukke natur

Allerede kl. 05:30 vækkes I, og det venlige personale har sat en kop frisk kaffe på jeres terrasse, så alle kan få en god start på morgenen. Blot en halvtime senere er vi i jeepen og de spændende dyreoplevelser venter forude. Vi skal på safari i Kazuma Forest reserve, som er en del af Greater KAZA Peace Park. Et ufattelig stort område på størrelse med Frankrig hvor dyrene vandrer frit omkring.

Udover et rigt fugleliv, løver, elefanter, bøfler, zebraer ect. er denne del af Botswana også kendt for Roan-, Zable-, og Topi-antiloper.

Vi kommer tilbage på Lodgen til en sen brunch. Nu kan I nyde dagen med en afslappende dukkert i poolen, en forfriskning med udsigt til dyrelivet, eller for de mest energiske kan vi anbefale en tur til den lokale landsby.

Wildtrack byder på afternoon tea, mens guiderne klargøre jeepen for en ny tur ud i vildnæsset, på jagt efter det helt rigtige foto. Inden middagen, er der tid til at reflektere over dagens oplevelser med en drink ved bålet.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

12.

Chobe National Park heldags safari

Chobe National Park heldags safari

Et par af dagens oplevelser:

 • Chobe, en af det sydlige Afrikas mest berømte nationalparker
 • Storvildt, storvildt og storvildt

Chobe Nationalpark er kendt for sin meget høje koncentration af vildt. I den forbindelse fortjener elefanterne omtale. Bestanden er nemlig vurderet til at indeholde hele 120.000 elefanter, og også bøflerne findes i stort antal.

Chobe National park er 11.700 km2 og inddeles typisk i sektorerne Chobe River, Linyati og Savuti, og det er netop Chobe River, der forsyner områdets dyr med vand året rundt. Foruden de store flokke af elefanter ses utallige fuglearter, krokodiller, geparder, løver, bøfler, zebraer, flodheste, antiloper og mange flere.

Vi starter morgenen med en flodsejlads på Chobe River. Stille og roligt driver vi med strømmen og nyder synet af store elefantflokke og bøfler der boltrer sig i vandet, mens fuglene søger mod Acacie træerne. Frokosten nydes ombord på båden og vi lægger til ved bredden hvor vores 4x4 safari jeep venter. Ad de støvede veje kommer vi nu tæt på den enestående variation af vildt, som parken tilbyder, med den evige kamp mellem kattedyrene og deres bytte hvor zebraer og antiloper står øverst på menuen.

Efter nogle helt fantastiske dyreoplevelser returneres til lodgen i tide for en eftermiddages drink og hyggelig middag  

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

13.

Safari samt afrejse Kasane lufthavn mod København

Der bliver tid til en morgen safari og herefter køres til lufthavnen for hjemrejse.

Morgenmad og mad på flyrejsen er inkluderet.

14.

Hjemkomst til København

Eventyret slutter

Vi ankommer til København efter at have oplevet en skøn kombination af safari og storby.

Velkommen hjem

Priser
Sorter efter:
Vælg sortering
11. december 2018 - 9. januar 2019
Kontakt os
Kontakt os

10. januar - 31. januar 2019
23.498,-
22.798,-

1. februar - 31. marts 2019
23.998,-
23.498,-

1. april - 31. august 2019
24.498,-
23.998,-

(Tillæg kan forekomme på jule- og nytårsrejser samt vinter- påske og efterårsferie)


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Cape Town/Kasane-Johannesborg-København med Qatar Airways på økonomiklasse
 • Flyrejse Cape Town – Victoria Falls på økonomiklasse
 • Lufthavnsskatter og -afgifter
 • Alle transfers og transporter i bil med chauffør
 • Overnatning i delt dobbeltværelse
 •   5 nætter på The Walden House i Cape Town 
 • Morgenmad i Cape Town
 • Heldagsudflugt til Vinlandet
 • Heldagsudflugt til Kaphalvøen
 •   3 nætter på Bayete Guest Lodge ved Victoria Falls
 • Morgenmad på Bayete Guest Lodge
 •   3 nætter på Wildtrach Safari Lodge i Luxury Chalets
 • Morgenmad, frokost og aftensmad på safaridelen
 • Afgifter og tilladelser i nationalparkerne
 • Safariture i åben jeep med chauffør og safariguide ved Wildtrack Lodge
 • Heldags safari til Chobe National park (landsafari og rivercruise)
 • 10 % rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
 • Aftensmad og frokost i Cape Town og Victoria Falls som beskrevet i programmet
 • Forplejning udover den nævnte i programmet og personlige udgifter
 • Visum Zimbabwe/Zambia USD ca. 50,- 
 • Drikkepenge (beregn ca. dkk 500,- pr. person for hele safarien)
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamburg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”

  

TILKØB:

Bo på andre lodges/camps:

 • Ilala Lodge Victoria Falls alle 3 nætter i delt deluxe dobbeltværelse med morgenmad
  1/7-31/12 2018: 1.998,- per person
  1/1-31/3 2019: 2.698,- per person

 • Safari Chobe Elephant Camp - Chobe - alle 3 nætter i delt standard dobbeltværelse med helpension
  1/7-30/11 2018: 1.598,- per person
  1/12 2018-31/3 2019: 498,- per person

 

OBS! der gælder særlige indrejseregler for børn u/18 år!

Praktisk information

Bedste rejsetid: Hele året er muligt

Type: Individuel kulturrejse i Cape Town, Safari i Botswana med Chobe Nationalpark og lokale engelsktalende guider samt Victoria Falls på egen hånd

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

 

Foredrag

Afrika: Kilimanjaro, safari i Tanzania og Zanzibar

9. januar 2019 · Klokken 19:30 - 21:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Afrika: Kilimanjaro, safari i Tanzania og Zanzibar

5. marts 2019 · Klokken 19:30 - 21:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Sydafrika (Makutsi)

30. april 2019 · Klokken 19:30 - 21:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Vil du høre mere om rejsen?

Vælg
Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik
Information
Funktionalitet
Statistik
Marketing

Hvad er cookies?

En cookie er en fil, som browseren lægger på din computer. Den gør det muligt at genkende din computer, og huske valg du tidligere har truffet på hjemmesiden. En cookie kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Cookies sletter sig selv efter et vist antal måneder (kan variere), men de fornyes efter hvert besøg. Cookien kan ikke se, hvem du er, hvad du hedder, hvor du bor eller om computeren bruges af en eller flere personer. Hvis du giver personlige oplysninger til en hjemmeside, så kan en cookie dog anvendes til at huske dig til næste gang du besøger hjemmesiden.

Hjemmeside

CAKEPHP - 1 uge

Hjemmesiden bruger denne cookie til at huske den besøgende. På webshops bruges den fx. til at huske brugerens kurv.

CakeCookie[vmcmsPersonalizedNodes] - 5 år

Hjemmesiden sætter denne cookie, for at huske hvilke sider der er blevet vist, for senere at kunne fremhæve disse sider.

catalog-travel-ids - 180 dage

Denne cookie bruges til at huske hvilke rejser der er blevet tilføjet kataloget.

Cookie-indstillinger

CakeCookie[vm-gdpr] - 1 måned

Bruges til at huske de valg der tages under Cookie-Indstillinger.

CakeCookie[vm-gdpr-accept] - 1 måned

Angiver om cookie-indstillinger er blevet gennemgået / accepteret.

Google Analytics

_ga - 2 år

Registrerer et unikt ID, der anvendes til at føre statistik over hvordan den besøgende bruger hjemmesiden.

_gid - Slettes når browseren lukkes

Denne cookie bruges til at spore, hvor lang tid den besøgende bruger på hjemmesiden.

_gat - 1 dag

Bruges til at reducere mængden af forespørgsler til Google

gwcc - 90 dage

Google Website Konvertering af opkald.Google Analytics samler oplysninger, der gør det muligt for at forstå interaktioner med Googles websteder og i sidste ende forbedre brugeroplevelsen for bedre at kunne betjene dig som bruger.

Google Tag Manager

_dc_gtm_UA-# - Slettes når browseren lukkes

Bruges af Google Tag Manager til at kontrollere opstarten af Google Analytics-koden. # = ID fra Google Analytics.

Facebook Pixel

fr - 118 dage

datr, lu, c_user, fr, xs, p, presence, act, sub, sb - Facebook-cookies oprettes, når du har været på Facebook og besøger vores hjemmeside. Dette gør det muligt for Facebook at tilpasse mulige annoncer eller indlæg baseret på din browseradfærd. Alle cookies foruden datr (2 år), lu (2 år) udløber efter sessionafslutning. Denne cookie bliver brugt til at målrette annoncer på Facebook.

Google Adwords

test_cookie - Slettes når browseren lukkes

Bruges til at tjekke, om browseren understøtter cookies.

IDE - 1 år

Bliver brugt af Google til at registrerer og sende information omkring hjemmesidens brugere og deres handlinger efter de har fået vist reklamer, for bedre at kunne vise reklamer til den enkelte bruger

OptinMonster

_omappvp - 11 år

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før.

_omappvs - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før i sessionen.

om-session-pageviews - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at tælle antallet af sidevisninger.

om-session-start - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se hvor langt tid brugeren bruger på en side.