Ecuadors højdepunkter

Kultur- og naturrejse med Quito, indianermarked Otavalo og naturkrydstogt på Galapagos

 

Vi har kombineret de fabelagtige naturoplevelser med kulturelle højdepunkter i både højlandet og lavlandet, så velkommen til denne store Ecuador rejse.

Udover fastlandets spændende kultur, skal vi både på øture og ikke mindst på naturkrydstogt omkring de helt unikke Galapagos øer.

 

Galapagos med dets enestående dyreliv står med god grund højt på ønskelisten hos mange rejsende, og det er uden tvivl Once in a Lifetime oplevelser.

Velkommen til Ecuadors højdepunkter. • Naturkrydstogt til Darwins underfundige legeplads på Galapagos øerne
 • Regnskovenes moder, den mytiske Amazonregnskov i Cuyabeno reservatet
 • Karakteristiske Andes-højlandsindtryk på markedet i Otavalo
 • To af verdens allerstørste naturoplevelser samlet i en og samme rejse
 • Stor variation i udflugterne som selvfølgelig er inkluderet i rejsen – både til lands og til vands
1.

Afrejse fra København og ankomst til Quito

Dag 1

Vi flyver fra København mod Quito, hvor vi ankommer midt på eftermiddagen. Quito er Ecuadors hovedstad i 2.850 meters højde. Her bliver vi mødt af vores Kipling repræsentant og kørt til hotellet.

Overnatning i Quito 

Måltider på flyrejsen er inkluderet.

2.

Byrundtur i Quito, Ecuadors hovedstad

Dag 2

En privat halvdagstur tager os rundt i Quitos gamle historiske kolonibydel, der af UNESCO i 1978 blev noteret som bevaringsværdig verdenskulturarv. Vi går rundt i de gamle snørklede gader med alle de gamle kolonibygninger og interessante kirker. Vi besøger blandt andet Monestario San Francisco, der tilhørte franciskanerordenen og er den ældste kirke i Ecuador (fundamentet stod klar i 1534). Herefter runder vi jesuitterkirken La Compania samt den imponerende katedral på den centrale plads Plaza de la Independencia. Bagefter bevæger vi os op på udsigtspunktet El Panecillo og bliver belønnet med en storslået udsigt over Quito.

Om eftermiddagen er der mulighed for på egen hånd at tage en taxa ud til Ækvatormonumentet Mitad del Mundo lidt uden for byen. Her finder man et besøgscenter og alskens gøgl, og der er mulighed for at stå med et ben på hver side af klodens halvdele.

Overnatning i Quito

Morgenmad er inkluderet.

3.

Quito, indianermarked i Otavalo

Peru-Ollantaytambo-indianere

Efter morgenmaden kører vi af sted på privat heldagstur til indianerbyen Otavalo, der er berømt for sit farvestrålende lørdagsmarked og sine imødekommende indbyggere. De er ofte er klædt i deres respektive landsbyers særegne klædedragter. Der er to markeder, det ene er for de lokale, som kommer fra alle de omkringliggende landsbyer for at handle. Det andet er turistmarkedet, hvor der kan købes alt i lokalt fremstillet kunsthåndværk - primært vævede produkter. Turistmarkedet afholdes principielt dagligt, så der er ingen grund til at fortvivle, hvis kabalen ikke går op med en lørdag. Otavalo-indianerne er fantastisk dygtige med væven – det hævdes, at der i området er blevet vævet i 4.000 år. De klarer sig rent faktisk bedst økonomisk af alle de indianske grupper i Ecuador, idet de har formået at tjene gode penge på deres mesterlige håndværk samt på turisme.

Vi besøger efterfølgende landsbyen Cotacachi kendt for kunsthåndværk og en gammel håndværker tradition omkring læderting og tager forbi den smukke Cuicocha kratersø, inden vi når frem til vores hotel i Quito.

Overnatning i Quito

Morgenmad er inkluderet.

4.

Quito og fly til Galapagos. Santa Cruz og Isabela Island

blaafoede-sule

Vi kører til lufthavnen og flyver fra Quito til Galapagos og øen Baltra, hverfra videre til Puerto Ayora på øen Santa Cruz på Galapagos øerne.

I dag begynder eventyret, der for mange har været en livslang drøm, nemlig rejsen 1000 kilometer ud i Stillehavet til det absolutte mekka for naturelskere - Galapagos. Galapagos har mytologisk status, ikke mindst på grund af Charles Darwins brug af stedet som levende laboratorium. Her kan man komme ud for at skulle krydse hen over en søløve, som dovent slænger sig i sandet uden på nogen måde at gøre mine til at flytte sig for tobenede væsner. En særegen oplevelse må man sige! Dyrelivet er ikke blot grænsende til tamt, det er også varieret, og det indeholder arter, som ikke ses noget andet sted på kloden. Tillægsordet unikt kommer i sandhed til sin ret her. Vores Galapagos-ophold vil være delt i to forskellige typer oplevelser – udforskning af øerne og selve krydstogtet.

I løbet af eftermiddagen sejler vi med offentlig båd fra Puerto Ayora, Santa Cruz til Puerto Villamil, Isabela Island. Efter ca. 2-3 timers sejlads ankommer vi til Puerto Villamil, der huser godt 2000 indbyggere og er meget idyllisk med sand i gaderne og smukke gadelygter fremstillet af lokalt træ. Øen Isabela er større end alle de andre øer tilsammen, og landskabet domineres af fem store vulkaner. Isabela Island har eksisteret i blot 1 million år og repræsenterer derfor anderledes flora og fauna. Her spiser vi godt og billigt, og frisk seafood er naturligvis at finde i rigelige mængder. Transport fra hotellet til havnen på Santa Cruz og havnen til hotellet på Isabela foregår på egen hånd. Det er både nemt og billigt at køre med taxa disse steder.

Overnatning på Isabela Island

Morgenmad er inkluderet.

5.

Galapagos, Isabela Island med vulkanen Sierra Negro

Dag 5

Vi tager i dag på halvdagstur til vulkanen Sierra Negros enorme krater, der med en højde på 1.450 meter over havet og en diameter på 9,5 km er den næststørste vulkankrater i verden. På denne tur får vi følgeskab af andre rejsende. Vi går omkring ½ time for at komme op til krateret, hvor vi har en prægtig udsigt ud over det måneagtige landskab og Stillehavet. Det er en aktiv vulkan, hvor det seneste udbrud var i 2005. En stor del af turen vil denne dag foregå til fods. Vi fortsætter til den mindre kendte nabovulkan, Chico, inden vi vender tilbage til Villamil.

Overnatning på Isabela Island

Morgenmad og picnic-frokost er inkluderet.

6.

Galapagos krydstogt begynder - Bachas Beach og havskildpadder

havskildpadde

Et par af dagens oplevelser:

 • Den smukke Bachas Beach, redeplads for havskildpadder
 • Lagunen med flamingoer og andre vadefugle
 • Første møde med havleguanen, der kun findes på Galapagos 

Tidlig morgen sejles der fra Villamil, Isabela Island til Puerto Ayora, Santa Cruz med offentlig båd. Transporten hen til havnen i Villamil foregår på egen hånd (det er både nemt og billigt at køre i taxi). Ved ankomsten til Puerto Ayora, er der transfer videre til nordsiden af Santa Cruz, hvor vi tager den lille færge til øen Baltra, hvorfra krydstogtet starter.

Efter frokost sejles der mod den billedskønne Bachas Beach, der med sit fine hvide koralsand danner fin redeplads for havskildpadderne, og der er ofte grupper af havleguaner på stranden. Der er våd landgang fra gummibådene direkte på stranden. I lagunen bag ved stranden er der ofte mulighed for at se flamingoer og andre kyst- og vadefugle. Fugleliv og specifikke arter er dog sæsonbetinget. Der er et væld af pelikaner, og ofte kan man være heldig at spotte sorttippet revhaj meget tæt under land, ligesom man ofte støder på havleguanen og den blåfodede sule, der begge må kategoriseres som ”must sees” på øerne.

De lange stræk mellem øerne sejles altid om natten, så dagene kan bruges til at gå på eventyr i land (typisk om formiddagene) eller til vands. Der kan typisk snorkles fra båden om eftermiddagene. Der sejles korte stræk om dagen, når der skal skiftes ankerplads, eller hvis vi skal til en anden ø, der ligger tæt på.

Der kræves ikke nogen særlig god fysik for at kunne deltage. Men det skal bemærkes, at man skal kunne klatre ned i gummibåden og klare en våd landgang og vade i land. Ligeledes er der typisk stejle skråninger, som skal forceres, når vi skal fra anløbsstranden og op på selve øen.

Overnatning på Galapagos krydstogtskibet Archipel I

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

7.

Galapagos krydstogt, Genovesa og rødfodede suler

havleguan

 Et par af dagens oplevelser:

 • Fugleø nummer et, hvilket er noget af et prædikat at få netop i denne øgruppe
 • Fantastisk snorkling
 • Spektakulært landskab med sine højt knejsende klippevægge og dramatiske klippekyst

Vi sejler nordpå til Genovesa, der er den eneste ø i en gruppe af 5 fjerntliggende øer, der er åbne for besøgende. Grundet øens geografiske isolation er den ikke voldsomt påvirket af menneskets indblanding, og går for at være fugleø nummer et i hele øgruppen.  Øen er hjemsted for verdens største koloni af rødfodede suler, fregatfugle, svalehavmåger samt fire typer af Darwin finkerne. Undertiden kan vi være heldige at se hammerhajer, der samles i bugten. Snorklingen omkring Genovesa er et kapitel for sig, da øen kva sin isolation, er meget uberørt og der bør ikke ligge mange både på de gode snorkelsteder. Våd landgang på stranden i Darwin Bay, hvorfra der er stisystem til laguner og mangrove.

Om eftermiddagen sejles videre til Prince Phillips steps, hvor vi lægger til ved de forrevne og ofte oversvømmede klipper. Der kræves en vis fysik og adræthed her. Det nederste af stien, der skal følges et stykke stejlt opad, er ofte oversvømmet. Efter opstigningen kommer vi til et åbent område med god udsigt til den lodrette klippevæg, der er hjemsted for alskens havfugle. Omkring øen er god mulighed for at snorkle med revhajer, af og til også hammerhajer og rokker i alle størrelser. Her er rigtig mange mantarokker, som man også fra dækket vil kunne opleve, når de springer op af vandet og lander med et kæmpe plask omkring yachten. Et fantastisk skue.

Overnatning på Galapagos krydstogtskibet Archipel I.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

8.

Galapagos krydstogt, Bartolome Island, Sullivan Bay og pingviner

Dag 8

Et par af dagens oplevelser:

 • Pingviner, ofte også i vandet under snorkling
 • Øernes sceniske vartegn, den obeliskformede klippe
 • Verdensklassesnorkling i lavagangene neden for obeliskklippen og i Sullivan Bay

Båden anløber øen Bartolome, der om nogen rent scenisk er øernes vartegn, på trods af øens lille størrelse. Det er naturligvis den majstætiske obeliskformede klippeformation, der i den grad dominerer indtrykket allerede fra yachten, når man i morgengryet går på soldækket og får det første indtryk fra positionen, hvor vi ligger for svej. Der er våd landgang fra gummibådende og vandretur til øens top, hvorfra den smukkeste udsigt åbenbarer sig over øens store variation af lavaformationer samt udslukte kratere og lavagange. Dette måneagtige, golde landskab regnes for et af de smukkeste landskabsscenerier på øerne. Efterfølgende er der mulighed for en svømmetur og snorkling fra stranden. Ofte observeres pingviner på klippene ud til havet, og med lidt held også under vandet, når der snorkles over de underjordiske lavagange nedenfor obeliskklippen. Bartoleme er en af meget få øer, der huser en mindre koloni af pingviner.

Om eftermiddagen går turen til Sullivanbugten øst for øen Santiago, hvor der er nogle af øgruppens yngste lavastrømninger, der er knapt 100 år gamle. Enkelte steder kan det ses i overfladen, at træer har været revet med i malstrømmen af flydende lava under seneste udbrud.  Der er våd landgang fra stranden og 2 km stisystem over de imponerende lavaformationer. Sidst på eftermiddagen er der gode snorkelmuligheder fra gummibåd. Der kan forventes myriader af farvestrålende fisk, hvidtippede revhajer og af og til havskildpadder og søløver. Der er flere underjordiske grotter, hvor de frygtløse kan få mulighed for, sammen med guiden at iagttage sovne revhajer

Overnatning på Galapagos krydstogtskibet Archipel I.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

9.

Galapagos krydstogt - Santa Cruz, Black Turtle Cove og landleguaner

Galapagos-strand

Et par af dagens oplevelser

 • Fantastisk snorkling i den fredede lagune
 • Unik omkransende mangroveskov I hele farvepaletten
 • Mødet med landleguaner og særegne kæmpekaktus

I dag sejler vi tilbage til øen Santa Cruz, hvor vi lægger til ved den beskyttede bugt Black Turtle Cove, der er lukket for besøgende fra landsiden. Alene scenisk er lagunen et kapitel for sig, flankeret af vidtfavnende mangroveskov i røde, hvide og sorte nuancer. Allerede fra gummibådene spottes plettede ørnerokker, hvidtippede revhajer og havskildpadder i det helt klare vand. Snorkling er selv sagt et kapitel for sig, og ordet verdensklasse kunne komme i spil i forhold til næroplevelsen med disse større havdyr.  

Om eftermiddagen stævnes ud mod Cerro Dragon (Dragon Hill, opkaldt efter landleguanerne), ligeledes ved øen Santa Cruz. Her venter endnu engang fantastiske oplevelser med dramatiske landskaber og særegent dyreliv, som de helt særegne landleguaner, der kun kan opleves ganske få steder i øgruppen. Leguanernes nuværende tilstedeværelse kan udelukkende tilskrives et fantastisk stykke fredningsarbejde, idet stort set alle leguaner var blevet udryddet af ejerløse hunde i området i slutfirserne. I 1990 besluttede man at fjerne hundene, og sidenhen er bestanden vokset. Fra stranden følges 2 km stisystem, der bringer os til leguanerne, via en smuk saltvandslagune, der danner sæsonmæssigt habitat for flokke af flamingoer og andre vadefugle. Vi støder også på den endemiske Candelabra og Oppuntia kaktus undervejs på vores vandretur. Efterfølgende sejles, der til øernes hovedby og administrative centrum, Puerto Ayora.

Overnatning på Galapagos krydstogtskibet Archipel I.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

10.

Galapagos krydstogtet slutter, Skildpadder i højlandet på Santa Cruz og Charles Darwin Center

Dag 10

Et par af dagens oplevelser:

 • Darwin Instituttet
 • Landskildpaddeprojektet med arter fra specifikke øer
 • Fiskemarked, pelikaner og hyggeligt cafeliv

Stor kontrast til de øvrige morgener under sejladsen, idet udsigten i dag byder på pulserende havneliv for svaj i Puerto Ayoras naturhavn. Efter morgenmaden siger vi farvel og måske på gensyn til mandskabet og kaptajnen, der har gjort deres til at optimere en af denne verdens mest uforglemmelige naturoplevelser. Inden vi køres mod lufthavnen går turen til Darwin Instituttet, øernes videnskabelige og fredningsmæssige kommandocentral, hvor biologer, videnskabsfolk og frivillige fra hele verden arbejder på højtryk. Som flot finale introduceres vi i alt fra Charles Darwins teorier til det store igangværende fredningsarbejde, der foregår på øerne. Det omfattende Visitor Center byder især på spændende landskildpadde rehabiliterings projekter, hvor der er endemiske arter fra specifikke øer. Galapagos skildpadder kan blive op til 200 år gamle (nogle forskere regner endda med, at de kan blive endnu ældre). Desværre gik stjernen over dem alle, Lonesome George, bort i 2012. Han var fra øen Pinta, og var kendt som en af denne verdens mest sjældne arter. Som et kuriosum kan nævnes, at han nu kan opleves i udstoppet tilstand på instituttet, efter at specialisterne på New Yorks naturhistoriske museum, har gjort et enestående stykke arbejde over en 5 års periode. 

Herefter slutter vi en begivenhedsrig rejse, og det er blevet tid til at tage afsked med Ecuador og Galapagos og vende næsen hjemad. Vi flyver fra Baltra til Guayaquil, hvorfra vi påbegynder hjemrejsen mod Danmark sidst på dagen.

Morgenmad og mad på flyrejsen er inkluderet.

11.

Ankomst til København

Vi ankommer til København i løbet af dagen.

Priser
Sorter efter:
Vælg sortering
1. marts - 20. juni 2019
38.998,-
37.998,-

21. juni - 21. august 2019
42.498,-
41.598,-

22. august - 10. december 2019
38.998,-
37.998,-

11. december 2019 - 9. januar 2020
Kontakt os
Kontakt os

10. januar - 20. juni 2020
40.498,-
39.498,-

(Tillæg kan forekomme på jule- og nytårsrejser samt vinter- påske og efterårsferie)


INKLUDERET

 • Flyrejse Danmark-Quito/Guayaquil-Danmark med KLM via Amsterdam på økonomiklasse
 • Skatter og flyafgifter
 • Flyrejse Quito-Baltra // Baltra-Guayaquil på økonomiklasse
 • Transfer og transport i privat bil med chauffør
 • Overnatninger i delt dobbeltværelse inkluderet morgenmad
 •  3 nætter på Hostal Fuente de Piedra 1 eller 2 i Quito
 •  2 nætter på Hotel Casa Marita på Isabela Island, Galapagos
 •  4 nætter på turistklasse krydstogtskibet Archipel I der har et begrænset antal pladser, vi anbefaler derfor, at du booker din rejse så tidligt som muligt. Vi kan selvfølgelig tilbyde mange andre gode både
 • Morgenmad, frokost og aftensmad på skibet på Galapagos
 • Rundture og sightseeing med engelsktalende lokalguide
 • Entreer ved seværdigheder
 • 10 % rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Galapagos nationalpark skat på 110-115 USD pr. person
 • Busbillet lufthavnen Baltra-kanalen Itabaca USD 5,- pr. person pr. vej (betales lokalt)
 • Havneskat Isabela USD 10,-
 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Forplejning udover den nævnte, personlige udgifter og drikkepenge
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”  
Tilkøb
Herunder kan du se de udvidelsesmuligheder, vi kan tilbyde på denne rejse. Det er ganske uforpligtende at tilvælge udvidelser, som du ønsker at høre mere om, når du bliver kontaktet af en af vores eksperter. Efter du har valgt de ønskede tilkøb, skal du scrolle lidt op til priser (eller klikke her) og fortsætte bestillingen af et uforpligtende tilbud.
Amazonas Cuyabeno forlængelse
Amazonas Cuyabeno forlængelse 5 dage/4 nætter
Pris fra 5.398 kr./person
Praktisk information

Bedste rejsetid: Rejsen kan foretages hele året. Galapagos bør dog ikke besøges i august og september, hvor vejret er mere uroligt

Type: Individuel kultur- og naturrejse med rundture i alle byer og udflugter på Galapagos øerne med guide og entreer ved seværdigheder

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

Bådene på: Galapagos

Information om: Galapagos-øerne

 

Galapagos – et par ord om krydstogtet

Den nævnte sejlrute er vejledende, idet Darwin Instituttet forbeholder sig retten til at ændre i sejlplanen helt op til afrejsen grundet lokal fredning af dyrene etc. På land må man normalt kun færdes på de afmærkede stier, og man lytter 100 % til anvisningerne fra den lokale engelsktalende guide. Mange af dyrene er ligesom på Darwins tid lykkeligt uvidende om den menneskelige trussel, og de virker derfor nærmest tamme. Det er fristende at komme så tæt på som muligt, men lad være med at røre eller komme alt for tæt på.

Foredrag

Ecuador og Galapagos

30. april 2019 · Klokken 17:30 - 19:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Vil du høre mere om rejsen?

Vælg
Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik
Information
Funktionalitet
Statistik
Marketing

Hvad er cookies?

En cookie er en fil, som browseren lægger på din computer. Den gør det muligt at genkende din computer, og huske valg du tidligere har truffet på hjemmesiden. En cookie kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Cookies sletter sig selv efter et vist antal måneder (kan variere), men de fornyes efter hvert besøg. Cookien kan ikke se, hvem du er, hvad du hedder, hvor du bor eller om computeren bruges af en eller flere personer. Hvis du giver personlige oplysninger til en hjemmeside, så kan en cookie dog anvendes til at huske dig til næste gang du besøger hjemmesiden.

Hjemmeside

CAKEPHP - 1 uge

Hjemmesiden bruger denne cookie til at huske den besøgende. På webshops bruges den fx. til at huske brugerens kurv.

CakeCookie[vmcmsPersonalizedNodes] - 5 år

Hjemmesiden sætter denne cookie, for at huske hvilke sider der er blevet vist, for senere at kunne fremhæve disse sider.

catalog-travel-ids - 180 dage

Denne cookie bruges til at huske hvilke rejser der er blevet tilføjet kataloget.

Cookie-indstillinger

CakeCookie[vm-gdpr] - 1 måned

Bruges til at huske de valg der tages under Cookie-Indstillinger.

CakeCookie[vm-gdpr-accept] - 1 måned

Angiver om cookie-indstillinger er blevet gennemgået / accepteret.

Google Analytics

_ga - 2 år

Registrerer et unikt ID, der anvendes til at føre statistik over hvordan den besøgende bruger hjemmesiden.

_gid - Slettes når browseren lukkes

Denne cookie bruges til at spore, hvor lang tid den besøgende bruger på hjemmesiden.

_gat - 1 dag

Bruges til at reducere mængden af forespørgsler til Google

gwcc - 90 dage

Google Website Konvertering af opkald.Google Analytics samler oplysninger, der gør det muligt for at forstå interaktioner med Googles websteder og i sidste ende forbedre brugeroplevelsen for bedre at kunne betjene dig som bruger.

Google Tag Manager

_dc_gtm_UA-# - Slettes når browseren lukkes

Bruges af Google Tag Manager til at kontrollere opstarten af Google Analytics-koden. # = ID fra Google Analytics.

Facebook Pixel

fr - 118 dage

datr, lu, c_user, fr, xs, p, presence, act, sub, sb - Facebook-cookies oprettes, når du har været på Facebook og besøger vores hjemmeside. Dette gør det muligt for Facebook at tilpasse mulige annoncer eller indlæg baseret på din browseradfærd. Alle cookies foruden datr (2 år), lu (2 år) udløber efter sessionafslutning. Denne cookie bliver brugt til at målrette annoncer på Facebook.

Google Adwords

test_cookie - Slettes når browseren lukkes

Bruges til at tjekke, om browseren understøtter cookies.

IDE - 1 år

Bliver brugt af Google til at registrerer og sende information omkring hjemmesidens brugere og deres handlinger efter de har fået vist reklamer, for bedre at kunne vise reklamer til den enkelte bruger

OptinMonster

_omappvp - 11 år

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før.

_omappvs - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før i sessionen.

om-session-pageviews - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at tælle antallet af sidevisninger.

om-session-start - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se hvor langt tid brugeren bruger på en side.