Ecuadors højdepunkter

Ecuadors højdepunkter

Kultur- og naturrejse med Quito, indianermarked Otavalo og førsteklasses krydstogt i Galapagos

 

Vi har kombineret de fabelagtige naturoplevelser med kulturelle højdepunkter i både højlandet og lavlandet, så velkommen til denne store Ecuador rejse.

Udover Ecuadors spændende kultur, byder denne rejse på et førsteklasses krydstogt omkring Galapagos øerne.

 

Galapagos med dets enestående dyreliv står på ønskelisten hos mange rejsende, og det er uden tvivl once in a lifetime oplevelser, der venter os i Ecuador.

 Der vil være mulighed for at forlænge rejsen med oplevelser i Amazonas regnskov


 • Naturkrydstogt til Darwins underfundige legeplads på Galapagos øerne
 • Regnskovenes moder, den mytiske Amazonregnskov i Cuyabeno reservatet
 • Karakteristiske Andes-højlandsindtryk på markedet i Otavalo
 • To af verdens allerstørste naturoplevelser samlet i en og samme rejse
 • Stor variation i udflugterne som selvfølgelig er inkluderet i rejsen – både til lands og til vands

1.

Afrejse fra København og ankomst til Quito

Dag 1

Vi flyver fra København mod Quito, hvor vi ankommer midt på eftermiddagen. Quito er Ecuadors hovedstad i 2.850 meters højde. Her bliver vi mødt af vores Kipling repræsentant og kørt til hotellet.

Overnatning i Quito på Hostal Fuente de Piedra 1 eller 2.

Måltider på flyrejsen er inkluderet.

2.

Byrundtur i Quito, Ecuadors hovedstad

Dag 2

En privat halvdagstur tager os rundt i Quitos gamle historiske kolonibydel, der af UNESCO i 1978 blev noteret som bevaringsværdig verdenskulturarv. Vi går rundt i de gamle snørklede gader med alle de gamle kolonibygninger og interessante kirker. Vi besøger blandt andet Monestario San Francisco, der tilhørte franciskanerordenen og er den ældste kirke i Ecuador (fundamentet stod klar i 1534). Herefter runder vi jesuitterkirken La Compania samt den imponerende katedral på den centrale plads Plaza de la Independencia. Bagefter bevæger vi os op på udsigtspunktet El Panecillo og bliver belønnet med en storslået udsigt over Quito.

Om eftermiddagen er der mulighed for på egen hånd at tage en taxa ud til Ækvatormonumentet Mitad del Mundo lidt uden for byen. Her finder man et besøgscenter og alskens gøgl, og der er mulighed for at stå med et ben på hver side af klodens halvdele.

Overnatning i Quito på Hostal Fuente de Piedra 1 eller 2.

Morgenmad er inkluderet.

3.

Quito, indianermarked i Otavalo

Peru-Ollantaytambo-indianere

Efter morgenmaden kører vi af sted på privat heldagstur til indianerbyen Otavalo, der er berømt for sit farvestrålende lørdagsmarked og sine imødekommende indbyggere. De er ofte er klædt i deres respektive landsbyers særegne klædedragter. Der er to markeder, det ene er for de lokale, som kommer fra alle de omkringliggende landsbyer for at handle. Det andet er turistmarkedet, hvor der kan købes alt i lokalt fremstillet kunsthåndværk - primært vævede produkter. Turistmarkedet afholdes principielt dagligt, så der er ingen grund til at fortvivle, hvis kabalen ikke går op med en lørdag. Otavalo-indianerne er fantastisk dygtige med væven – det hævdes, at der i området er blevet vævet i 4.000 år. De klarer sig rent faktisk bedst økonomisk af alle de indianske grupper i Ecuador, idet de har formået at tjene gode penge på deres mesterlige håndværk samt på turisme.

Vi besøger efterfølgende landsbyen Cotacachi kendt for kunsthåndværk og en gammel håndværker tradition omkring læderting og tager forbi den smukke Cuicocha kratersø, inden vi når frem til vores hotel i Quito.

Overnatning i Quito på Hostal Fuente de Piedra 1 eller 2.

Morgenmad er inkluderet.

4.

Quito og fly til Galapagos. Santa Cruz og Isabela Island

blaafoede-sule

Vi kører til lufthavnen og flyver fra Quito til Puerto Ayora på øen Santa Cruz på Galapagos øerne.

Galapagos har mytologisk status, ikke mindst på grund af Charles Darwins brug af stedet som levende laboratorium. Her kan man komme ud for at skulle krydse hen over en søløve, som dovent slænger sig i sandet uden på nogen måde at gøre mine til at flytte sig for tobenede væsner. En særegen oplevelse må man sige! Dyrelivet er ikke blot grænsende til tamt, det er også varieret, og det indeholder arter, som ikke ses noget andet sted på kloden. Tillægsordet unikt kommer i sandhed til sin ret her. Vores Galapagos-ophold vil være delt i to forskellige typer oplevelser – udforskning af øerne og selve krydstogtet.

I løbet af eftermiddagen sejler vi med offentlig båd fra Puerto Ayora, Santa Cruz til Puerto Villamil, Isabela Island. Efter ca. 2-3 timers sejlads ankommer vi til Puerto Villamil, der huser godt 2000 indbyggere og er meget idyllisk med sand i gaderne og smukke gadelygter fremstillet af lokalt træ. Øen Isabela er større end alle de andre øer tilsammen, og landskabet domineres af fem store vulkaner. Isabela Island har eksisteret i blot 1 million år og repræsenterer derfor anderledes flora og fauna. Her spiser vi godt og billigt, og frisk seafood er naturligvis at finde i rigelige mængder. Transport fra hotellet til havnen på Santa Cruz og havnen til hotellet på Isabela foregår på egen hånd. Det er både nemt og billigt at køre med taxa disse steder.

Overnatning på Isabela Island på Hotel Casa Marita.

Morgenmad er inkluderet.

5.

Galapagos, Isabela Island med vulkanen Sierra Negro

Dag 5

Vi tager i dag på halvdagstur til vulkanen Sierra Negros enorme krater, der med en højde på 1.450 meter over havet og en diameter på 9,5 km er den næststørste vulkankrater i verden. På denne tur får vi følgeskab af andre rejsende. Vi går omkring ½ time for at komme op til krateret, hvor vi har en prægtig udsigt ud over det måneagtige landskab og Stillehavet. Det er en aktiv vulkan, hvor det seneste udbrud var i 2005. En stor del af turen vil denne dag foregå til fods. Vi fortsætter til den mindre kendte nabovulkan, Chico, inden vi vender tilbage til Villamil.

Overnatning på Isabela Island på Hotel Casa Marita.

Morgenmad og picnic-frokost er inkluderet.

6.

Galapagos krydstogt, Isabela til Santa Cruz, Darwin center med kæmpe skildpadder.

havskildpadde

Tidlig morgen sejles der fra Villamil, Isabela Island til Puerto Ayora, Santa Cruz med offentlig båd. Transporten hen til havnen i Villamil foregår på egen hånd (det er både nemt og billigt at køre i taxi). Efter ankomst til Puerto Ayora, er der besøg til Darwin Instituttet, hvor vi bliver sat ind i alt fra Charles Darwins teorier, til øernes specielle dyreliv og det store igangværende fredningsarbejde, der løbende foregår. Det bliver til besøg i det omfattende Visitor Center, og det nærliggende skildpadde rehabiliteringsprojektet. Herefter starter krydstogtet.

Denne rejse er med ”Treasure of Galapagos”, der er en dejlig førsteklasses katamaran med plads til 16 passagerer. Båden rummer 8 kahytter på ca. 20 kvadratmeter, alle med egen balkon, aircon, bad og toilet. Båden har spisesal, hyggelige indendørs, fællesområder, soldæk og lille jacuzzi og snorkeludstyr. Der kan lejes våddragter på båden.

De lange stræk mellem øerne sejles altid om natten, så dagene kan bruges til at gå på eventyr i land (typisk om formiddagen) eller til vands. Der kan snorkles fra båden om eftermiddagen. Der sejles korte stræk om dagen, når der skal skiftes ankerplads, eller hvis vi skal til en anden ø, der ligger tæt på.

Der kræves ikke nogen særlig god fysik for at kunne deltage. Men det skal bemærkes, at man skal kunne klatre ned i gummibåden og klare en våd landgang og vade i land. Ligeledes er der typisk stejle skråninger, der skal forceres, når vi skal fra anløbsstranden og op på selve øen.

Overnatning på Galapagos krydstogtskibet Treasure of Galapagos.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

7.

Galapagos krydstogt, unikke landskaber på Santiago og Bartolome øerne.

havleguan

Galapagoskrydstogtet forsætter til øen Santiago nordvest for Santa Cruz. Vi lander i det geologiske unikke område Sullivan Bay. Her er et goldt og råt landskab, hvor sorte lavastrømme har dannet en knudret nærmest boblet overflade. Den størknede lava er ikke eroderet og fremstår nærmest som var den størknet i går.

Vi fortsætter til et andet af Galapagos store geologiske fænomener, øen Bartolomé. Et mageløst landskab hvor der fra toppen er en fantastisk udsigt ned over Pinnacle Rock, dets gamle krater og de nærmeste øer. Bartolomé har også gode snorkelmuligheder med små fiskestimer, farverige koralfisk og nu og da pingviner og de fredelige hvidtippede revhajer.

Overnatning på Galapagos krydstogtskibet Treasure of Galapagos

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

8.

Galapagos krydstogt, North Seymour og Mosquera, fregatfugle, landleguaner, søløvekolonier, blåfodede suler

Dag 8

Krydstogtet er nu fremme ved den fuglerige ø North Seymour. Her er Galapagos største koloni af fregatfugle, hvor hannerne som parrings signal er kendt for at ”puste” sig op og fylde deres røde strubeposer op, som var det en ballon. Også de blåfodede suler holder til her. Her er mængder af måger og terner, søløver på stranden og enkelte landleguaner som tromler afsted gennem kaktusbevoksningen.

Herefter fortsætter vi til den lille ø Mosquera Islet som kun er omkring 160 meter bred. Men stedet har en at de største koncentrationer af søløver på Galapagos, et sted hvor spækhuggere specialiserede i at jage søløver nu og da dukker op for at få et måltid. På øen er også havleguaner og mange af de farverige Sally Light food krabber. Gode snorklings muligheder ved øen.

Overnatning på Galapagos krydstogtskibet Treasure of Galapagos

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

9.

Galapagos krydstogt, Plazas med landleguaner, kaktusskov, fregatfugle, San Cristobal

Galapagos-strand

Skibet fortsætter mod østsiden af Santa Cruz, hvor vi søger ind til den lillebitte ø, Isla Plaza Sur tæt på kysten til Santa Cruz. Plaza Sur er dannet ved, at havbunden har løftet sig. I størrelse syner øen ikke af meget, men ikke desto mindre er den uhyre interessant med sin specielle vegetation af lave røde vækster og noget nær garanti for at observere landleguanerne, der typisk er at finde i skyggen fra de store kaktus. Ofte kan man se pelikaner, svalehalemåger og fregatfugle samt en mængde andre fugle, der stortrives ved denne klippekyst. Klipperne er også hjem for en større koloni af larmende søløver.

Vi sejler videre mod San Cristóbal. Vi går i land på den fantastisk smukke og kridhvide koralsandstrand ved Cerro Brujo. Søløver ligger og driver i det tørre, bløde sand og er helt ugenerede af vores besøg.

Overnatning på Galapagos krydstogtskibet Treasure of Galapagos

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

10.

Galapagos krydstogt, San Cristobal, skildpadder i højlandet og Interpretation centeret, hjemrejse

Dag 10

I løbet af natten har skibet sejlet de c. 60 sømil mod sydøst mod San Cristóbal

San Cristóbal, var den første ø, hvor Charles Darwin gik i land fra S/S Beagle i 1835. Den er samtidig den østligste og ældste ø i gruppen. Vi går i land i hovedbyen Puerto Baquerizo Moreno, hvor vi skal omkring højlandet til Cerro Colorado, hvor de store landskildpadder holder til og besøge Interpritation center for at få de sidste informationer om Galapagos.

Herefter slutter vi en begivenhedsrig rejse, og det er blevet tid til at tage afsked med Ecuador og Galapagos og vende næsen hjemad. Vi flyver fra San Cristobal til Guayaquil, hvorfra vi påbegynder hjemrejsen mod danmark sidst på dagen.

Morgenmad og mad på flyrejsen er inkluderet.

11.

Ankomst til København

Vi ankommer til København i løbet af dagen.

Priser
Sorter efter:
Vælg sortering
Pris per person ved 2 rejsende
24. juni - 10. december 2017
40.498,-

Pris per person ved 4 rejsende
24. juni - 10. december 2017
39.998,-

Kontakt os for julepriser
11. december 2017 - 9. januar 2018
Kontakt os

Pris per person ved 2 rejsende
10. januar - 23. juni 2018
43.498,-

Pris per person ved 4 rejsende
10. januar - 23. juni 2018
42.498,-


INKLUDERET

 • Flyrejse Danmark-Quito/Guayaquil-Danmark med KLM via Amsterdam på økonomiklasse
 • Skatter og flyafgifter
 • Flyrejse Quito-Baltra // San Cristobal-Guayaquil på økonomiklasse
 • Transfer og transport i privat bil med chauffør
 • Overnatninger i delt dobbeltværelse inkluderet morgenmad
 •  3 nætter på Hostal Fuente de Piedra 1 eller 2 i Quito
 •  2 nætter på Hotel Casa Marita på Isabela Island, Galapagos
 •  4 nætter på førsteklasses krydstogtskibet Treasure of Galapagos, der har et begrænset antal pladser, derfor vi anbefaler derfor, at du booker din rejse så tidligt som muligt. Vi kan selvfølgelig tilbyde mange andre gode både
 • Morgenmad, frokost og aftensmad på skibet på Galapagos
 • Rundture og sightseeing med engelsktalende lokalguide
 • Entreer ved seværdigheder
 • Produktansvarsforsikring
 • Gebyr til rejsegarantifonden
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

IKKE INKLUDERET

 • Galapagos nationalpark skat på 110-115 USD pr. person
 • Busbillet lufthavnen Baltra-kanalen Itabaca USD 5,- pr. person pr. vej (betales lokalt)
 • Havneskat Isabela USD 10,-
 • Ekspeditionsgebyr (145,- pr. faktura)
 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Forplejning udover den nævnte, personlige udgifter og drikkepenge
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet” 

 

Kontakt os omkring jule- og nytårspriser. 


OPGRADERING

 

 

Tilkøb af enkeltværelse 1.498,- (Gælder kun landarrangement, ikke krydstogt)

Amazon forlængelse 

Oplev det bedste af Amazonas, Cuyabeno. 5 dage/4 nætters program inkluderet indenrigsfly ved minimum 2 personer, der rejser sammen. Pris pr. person: fra 6.498,-

Praktisk information

Bedste rejsetid: Rejsen kan foretages hele året. Galapagos bør dog ikke besøges i august og september, hvor vejret er mere uroligt

Type: Individuel kultur- og naturrejse med rundture i alle byer og udflugter på Galapagos øerne med guide og entreer ved seværdigheder

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

Bådene på: Galapagos

Information om: Galapagos-øerne

 

Galapagos – et par ord om krydstogtet

Den nævnte sejlrute er vejledende, idet Darwin Instituttet forbeholder sig retten til at ændre i sejlplanen helt op til afrejsen grundet lokal fredning af dyrene etc. På land må man normalt kun færdes på de afmærkede stier, og man lytter 100 % til anvisningerne fra den lokale engelsktalende guide. Mange af dyrene er ligesom på Darwins tid lykkeligt uvidende om den menneskelige trussel, og de virker derfor nærmest tamme. Det er fristende at komme så tæt på som muligt, men lad være med at røre eller komme alt for tæt på.

Foredrag

Peru – Inkariget og Machu Picchu

21. oktober 2017 · Klokken 15:00 - 15:30

Øksnehallen. Sal E

Ecuador og Galapagos

25. oktober 2017 · Klokken 17:30 - 19:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Ecuador og Galapagos

2. maj 2018 · Klokken 17:30 - 19:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Vil du høre mere om rejsen?

Vælg