Ecuadors højdepunkter

Kultur- og naturrejse med Quito, indianermarked Otavalo og naturkrydstogt på GalapagosVi flyver fra København mod Quito, hvor vi ankommer midt på eftermiddagen. Quito er Ecuadors hovedstad i 2.850 meters højde. Her bliver vi mødt af vores Kipling repræsentant og kørt til hotellet.

Overnatning i Quito 

Måltider på flyrejsen er inkluderet.

Dag 1

En privat halvdagstur tager os rundt i Quitos gamle historiske kolonibydel, der af UNESCO i 1978 blev noteret som bevaringsværdig verdenskulturarv. Vi går rundt i de gamle snørklede gader med alle de gamle kolonibygninger og interessante kirker. Vi besøger blandt andet Monestario San Francisco, der tilhørte franciskanerordenen og er den ældste kirke i Ecuador (fundamentet stod klar i 1534). Herefter runder vi jesuitterkirken La Compania samt den imponerende katedral på den centrale plads Plaza de la Independencia. Bagefter bevæger vi os op på udsigtspunktet El Panecillo og bliver belønnet med en storslået udsigt over Quito.

Om eftermiddagen er der mulighed for på egen hånd at tage en taxa ud til Ækvatormonumentet Mitad del Mundo lidt uden for byen. Her finder man et besøgscenter og alskens gøgl, og der er mulighed for at stå med et ben på hver side af klodens halvdele.

Overnatning i Quito

Morgenmad er inkluderet.

Dag 2

Efter morgenmaden kører vi af sted på privat heldagstur til indianerbyen Otavalo, der er berømt for sit farvestrålende lørdagsmarked og sine imødekommende indbyggere. De er ofte er klædt i deres respektive landsbyers særegne klædedragter. Der er to markeder, det ene er for de lokale, som kommer fra alle de omkringliggende landsbyer for at handle. Det andet er turistmarkedet, hvor der kan købes alt i lokalt fremstillet kunsthåndværk - primært vævede produkter. Turistmarkedet afholdes principielt dagligt, så der er ingen grund til at fortvivle, hvis kabalen ikke går op med en lørdag. Otavalo-indianerne er fantastisk dygtige med væven – det hævdes, at der i området er blevet vævet i 4.000 år. De klarer sig rent faktisk bedst økonomisk af alle de indianske grupper i Ecuador, idet de har formået at tjene gode penge på deres mesterlige håndværk samt på turisme.

Vi besøger efterfølgende landsbyen Cotacachi kendt for kunsthåndværk og en gammel håndværker tradition omkring læderting og tager forbi den smukke Cuicocha kratersø, inden vi når frem til vores hotel i Quito.

Overnatning i Quito

Morgenmad er inkluderet.

Peru-Ollantaytambo-indianere

Vi kører til lufthavnen og flyver fra Quito til Galapagos og øen Baltra, hverfra videre til Puerto Ayora på øen Santa Cruz på Galapagos øerne.

I dag begynder eventyret, der for mange har været en livslang drøm, nemlig rejsen 1000 kilometer ud i Stillehavet til det absolutte mekka for naturelskere - Galapagos. Galapagos har mytologisk status, ikke mindst på grund af Charles Darwins brug af stedet som levende laboratorium. Her kan man komme ud for at skulle krydse hen over en søløve, som dovent slænger sig i sandet uden på nogen måde at gøre mine til at flytte sig for tobenede væsner. En særegen oplevelse må man sige! Dyrelivet er ikke blot grænsende til tamt, det er også varieret, og det indeholder arter, som ikke ses noget andet sted på kloden. Tillægsordet unikt kommer i sandhed til sin ret her. Vores Galapagos-ophold vil være delt i to forskellige typer oplevelser – udforskning af øerne og selve krydstogtet.

I løbet af eftermiddagen sejler vi med offentlig båd fra Puerto Ayora, Santa Cruz til Puerto Villamil, Isabela Island. Efter ca. 2-3 timers sejlads ankommer vi til Puerto Villamil, der huser godt 2000 indbyggere og er meget idyllisk med sand i gaderne og smukke gadelygter fremstillet af lokalt træ. Øen Isabela er større end alle de andre øer tilsammen, og landskabet domineres af fem store vulkaner. Isabela Island har eksisteret i blot 1 million år og repræsenterer derfor anderledes flora og fauna. Her spiser vi godt og billigt, og frisk seafood er naturligvis at finde i rigelige mængder. Transport fra hotellet til havnen på Santa Cruz og havnen til hotellet på Isabela foregår på egen hånd. Det er både nemt og billigt at køre med taxa disse steder.

Overnatning på Isabela Island

Morgenmad er inkluderet.

Blåfodet sule

Vi tager i dag på halvdagstur til vulkanen Sierra Negros enorme krater, der med en højde på 1.450 meter over havet og en diameter på 9,5 km er den næststørste vulkankrater i verden. På denne tur får vi følgeskab af andre rejsende. Vi går omkring ½ time for at komme op til krateret, hvor vi har en prægtig udsigt ud over det måneagtige landskab og Stillehavet. Det er en aktiv vulkan, hvor det seneste udbrud var i 2005. En stor del af turen vil denne dag foregå til fods. Vi fortsætter til den mindre kendte nabovulkan, Chico, inden vi vender tilbage til Villamil.

Overnatning på Isabela Island

Morgenmad og picnic-frokost er inkluderet.

Dag 5

Et par af dagens oplevelser:

 • Den smukke Bachas Beach, redeplads for havskildpadder
 • Lagunen med flamingoer og andre vadefugle
 • Første møde med havleguanen, der kun findes på Galapagos 

Tidlig morgen sejles der fra Villamil, Isabela Island til Puerto Ayora, Santa Cruz med offentlig båd. Transporten hen til havnen i Villamil foregår på egen hånd (det er både nemt og billigt at køre i taxi). Ved ankomsten til Puerto Ayora, er der transfer videre til nordsiden af Santa Cruz, hvor vi tager den lille færge til øen Baltra, hvorfra krydstogtet starter.

Efter frokost sejles der mod den billedskønne Bachas Beach, der med sit fine hvide koralsand danner fin redeplads for havskildpadderne, og der er ofte grupper af havleguaner på stranden. Der er våd landgang fra gummibådene direkte på stranden. I lagunen bag ved stranden er der ofte mulighed for at se flamingoer og andre kyst- og vadefugle. Fugleliv og specifikke arter er dog sæsonbetinget. Der er et væld af pelikaner, og ofte kan man være heldig at spotte sorttippet revhaj meget tæt under land, ligesom man ofte støder på havleguanen og den blåfodede sule, der begge må kategoriseres som ”must sees” på øerne.

I løbet af natten sejler vi til øen Floreana. De lange strækninger mellem øerne sejles altid om natten, så dagene kan bruges til at gå på eventyr i land (typisk om formiddagene) eller til vands. Der kan typisk snorkles fra båden om eftermiddagene. Der sejles korte strækninger om dagen, når der skal skiftes ankerplads, eller hvis vi skal til en anden ø, som ligger tæt på.

Der kræves en nogenlunde god fysik for at kunne deltage, da man skal kunne klatre ned i gummibåden og klare en våd landgang og vade i land. Ligeledes er der typisk stejle skråninger, som skal forceres, når vi skal fra anløbsstranden og op på selve øen.

Overnatning på Galapagos krydstogtskibet Archipel I eller II.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

havskildpadde

 Et par af dagens oplevelser:

 • Søløvekoloni
 • Flamingoer
 • Post Office Bay

Om morgenen ankommer vi til øen Floreana, som ligger syd for Santa Cruz. Vi laver en våd landing, og på stranden bliver vi budt velkommen af en mindre, men til ofte højlydt koloni af søløver.  Det er tit muligt at komme ret tæt på søløverne, selvom det selvfølgelig ikke er tilladt at gå helt hen til dem eller røre ved dem.

Sandet på stranden er fint som mel og meget blødt, da det primært består af coraler, som langsomt er blevet pulveriseret af papegøjefisk og skyllet på land. Om natten kommer havskildpadder i land og begraver deres æg i reder i det fine sand.

Fra stranden vandrer vi ad fine, lette stier mod lagunen ved Punta Cormorant , der er leve- og ynglested for øens vadefugle, deriblandt Galapagos øernes største koncentration af flamingoer.

Om eftermiddagen besøger vi Post Office Bay på øens nordkyst. Stedet har fået sit navn efter tønden, som hvalfangere satte op i det 18. århundrede og brugte som ”postkasse” i håb om, at andre hvalfangere og sømænd ville tage brevene med på deres rejse og bringe dem til deres endelige destination. ”Postkassen” er stadig i brug, men primært af turister, der håber på at på deres postkort bragt til destination af andre rejsende, der er på vej i samme retning. Benyt muligheden og smid et postkort i tønden – men forvent en ekstraordinært lang leveringstid!

Overnatning på Galapagos krydstogtskibet Archipel I eller II.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

havleguan

Et par af dagens oplevelser:

 • Havskildpadder og søløver
 • Verdensklassesnorkling i vandet ud for Gardner Bay og Turtle Rock
 • Leguaner, blåfodet sule og andre Galapagos fugle

I løbet af natten er vi sejlet mod øst og er ankommet til øen Española. Denne gang kommer gummibåden i vandet, når vi anløber den smukke kridhvide sandstrand ved Gardner Bay, der er et vigtigt ynglested for havskildpadder. Langt den største attraktion er dog den store koloni af søløver, der lever og yngler på stranden. Hunnerne bliver på øen året rundt med deres unger, og under parringssæsonen vokser kolonien eksplosivt. Søløverne på denne ø er kendte for at være ekstraordinært venligstemmede overfor mennesker, og det er derfor ofte muligt at komme helt tæt på.

I vandet ud for Gardner Bay er snorkeloplevelsen fantastisk. Det er ofte muligt at støde på søløverne, der legesygt tumler gennem vandet. Ca. 10 minutter for den stærke svømmer (med finner) ud fra stranden ligger Turtle Rock, hvor vandet er dybere og mere uroligt. Her er der god mulighed for at snorkle med revhajer og djævlerokker, og nogle gange tager havskildpadder også turen forbi.

Om eftermiddagen går turen til Punta Suarez, hvor en tør landgang via gummibåd giver os adgang til Galapagos Øernes nok mest varierede dyreliv. Klipper, sand- og stenstrande danner habitat for den sagnomspundne albatros, der ligger på rede fra april til december, land- og havleguaner, den endemiske Hood mockingbird, Galapagoshøgen, Galapagosduen, den ikoniske blåfodedde sule, Nazcasulen, kolonier af søler og havskildpadder. Punta Suarez er Galapagos, når det er allerbedst, og vi ser alle dyrene på en længere og lidt mere krævende vandretur langs ujævne stier på et underlag af store vulkanske klippestykker.

Overnatning på Galapagos krydstogtskibet Archipel I eller II.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 8

Et par af dagens oplevelser:

 • Den ældste Galapagos ø
 • Galapagos fugle og søløver
 • Snorkling i lagunen ud for Witch Hill

Fra Española er vi i løbet af natten sejlet mod nordøst til øen San Christobal, der ifølge geologiske data er den ældste af alle Galapagos Øerne med en alder på ca. 4 millioner år. Øen udgør øgruppens østligste punkt og er markant større end både Español og Floreana.

Vi starter ved Punta Pitt, som er San Christobals – og dermed også hele øgruppens – østligste punkt. Da Charles Darwin og HMS Beagel ankom til Galapagos d. 15. september 1835, var Punta Pitt det første land, de så. Vi bliver ved ankomsten budt velkommen af en højlydt gruppe af hansøløver, der bruger stranden til afslapning og til at slås.

Fra stranden vandrer vi stejlt opad gennem tropisk tørskov til toppen af klippen, der er Galapagos øernes eneste hjemsted for begge arter af fregatfugle og alle tre sulearter: blåfodet, rødfodet og Nasca.

Om eftermiddagen står den på snorkling i lagunen ud for den smukke Witch Hill, hvor vi kan være heldige at spotte bøde legende søløver og havleguaner i vandet. I perioder kan lagunen være helt udtørret og dens bund dækket af hvide saltdepoter.

Overnatning på Galapagos krydstogtskibet Archipel I eller II.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Galapagos-strand

Et par af dagens oplevelser:

 • Skildpaddecenter
 • Søløvekolonier

Sidste dag på cruiset tilbringer vi også på San Christobal. Vi besøger en af to destination: Interpretation Center eller Lobos Islet.

Cerro Colorado Tortoises Protection and Growing Centre er hjem for Galapagos Øernes kæmpeskildpadder, og centret blev opført for at beskytte den truede dyreart. På vandring gennem centrets stier kan vi se et rigt udbytte af øens plante- og fugleliv, og vi ser selvfølgelig også de imponerende kæmpeskildpadder.

Lobos Islet havnen er, som mange andre strande på Galapagos, hjem for en koloni af søløver. Her findes også blåfodede suler og fregatfugle, hvor hannerne prøver ofte at imponere hunnerne (og turister) ved at strutte rundt med deres dybblå fødder i en klumset dans, eller puste deres imponerende røde punge op til maksimal størrelse.

Morgenmad er inkluderet.

Dag 10

Vi ankommer til København i løbet af dagen.

Hvor mange skal i rejse
Periode
Pris
 
10. jan. - 19. jun. 2020
39.998,-

20. jun. - 16. aug. 2020
41.998,-

17. aug. - 10. dec. 2020
39.998,-

11. dec. 2020 - 9. jan. 2021
Kontakt os

10. jan. - 17. jun. 2021
40.498,-


INKLUDERET

 • Flyrejse Danmark-Quito/Guayaquil-Danmark med KLM via Amsterdam på økonomiklasse
 • Skatter og flyafgifter
 • Flyrejse Quito-Baltra // Baltra-Guayaquil på økonomiklasse
 • CO2-kompensation på flyrejser via skovrejsning i Danmark - læs mere her.
 • Bagage på flyrejsen – 1 stk. håndbagage og 1 stk. bagage til check-in
 • Transfer og transport i privat bil med chauffør
 • Overnatninger i delt dobbeltværelse inkluderet morgenmad
 • 3 nætter på Hotel Ikala i Quito
 • 2 nætter på Hotel Casa Marita på Isabela Island, Galapagos
 • 4 nætter på turistklasse krydstogtskibet Archipel I der har et begrænset antal pladser, vi anbefaler derfor, at du booker din rejse så tidligt som muligt. Vi kan selvfølgelig tilbyde mange andre gode både
 • Morgenmad, frokost og aftensmad på skibet på Galapagos
 • Rundture og sightseeing med engelsktalende lokalguide
 • Entreer ved seværdigheder
 • 10-20% rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 10% rabat på vaccinationer hos Rejseklinikken
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Galapagos nationalpark skat og Ingala skat på 120-125 USD pr. person
 • Busbillet lufthavnen Baltra-kanalen Itabaca USD 5,- pr. person pr. vej (betales lokalt)
 • Havneskat Isabela USD 10,-
 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Forplejning udover den nævnte, personlige udgifter og drikkepenge
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”  
Tilkøb
Herunder kan du se de udvidelsesmuligheder, vi kan tilbyde på denne rejse. Det er ganske uforpligtende at tilvælge udvidelser, som du ønsker at høre mere om, når du bliver kontaktet af en af vores eksperter. Efter du har valgt de ønskede tilkøb, skal du scrolle lidt op til priser (eller klikke her) og fortsætte bestillingen af et uforpligtende tilbud.
Amazonas Cuyabeno forlængelse
Amazonas Cuyabeno forlængelse 5 dage/4 nætter
Pris fra 5.598 kr./person
Opgradering til bedre hoteller på hele rejsen
Pris fra 2.598 kr./person
Praktisk information

Bedste rejsetid: Rejsen kan foretages hele året. Galapagos bør dog ikke besøges i august og september, hvor vejret er mere uroligt

Type: Individuel kultur- og naturrejse med rundture i alle byer og udflugter på Galapagos øerne med guide og entreer ved seværdigheder

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

Bådene på: Galapagos

Information om: Galapagos-øerne

 

Den nævnte sejlrute er vejledende, idet Darwin Instituttet forbeholder sig retten til at ændre i sejlplanen helt op til afrejsen grundet lokal fredning af dyrene etc. På land må man normalt kun færdes på de afmærkede stier, og man lytter 100 % til anvisningerne fra den lokale engelsktalende guide. Mange af dyrene er ligesom på Darwins tid lykkeligt uvidende om den menneskelige trussel, og de virker derfor nærmest tamme. Det er fristende at komme så tæt på som muligt, men lad være med at røre eller komme alt for tæt på.

Foredrag
Periode
Ecuador og Galapagos
Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K
18. mar. 2020 kl. 17:30
Vil du høre mere om rejsen?

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik