New Zealand Sydøens ansigter

Koncentreret rejse på New Zealands utroligt smukke sydø


Afrejse fra København mod New Zealand. 

Mad på flyrejsen er inkluderet.

Dag 1

I ankommer til Auckland sent om aftenen, tæt på lufthavnsterminalen ligger hotellet hvor I har en overnatning.

Dag 2

Allerede tidligt fra morgenstunden flyver I videre til Nelson, hvor I får udleveret jeres bil, hvorfra turen går videre til Mapua Hills ved Abel Tasmand National Park. 

Hvis man har lyst kan man jo gøre stop i Nelson, der er kendt for at være lidt af en magnet for kreative kunstnertyper. Det betyder, at der findes et stort antal atelierer med forskellige kunstgenstande, hvor I måske falder over lige netop dét, der mangler i jeres hjem. Et herligt kendetegn ved Nelson er i øvrigt byens mange solskinstimer.

I bor ikke langt fra den berømte Abel Tasman Nationalpark, opkaldt efter den første europæer, der nåede New Zealands kyst. I bor ikke langt fra den oplagte seværdighed, som er New Zealands mindste, men også mest besøgte nationalpark. Det vil kræve mere tid at begive sig ud på den 3-5 dage lange ”Coastal Walk”, som er den mest populære rute, men en dagstur kan bestemt også anbefales. 

Overnatning ved Abel Tasman National Park

Morgenmad er inkluderet.

Dag 3

Dagen kan evt bruges på en dagstur i Abel Tasman eller I kan også hoppe en tur i kajakken og nyde synet af den smukke kystlinje, og måske gøre holdt på en af de øde, gyldne sandstrande. Her i det rolige vand kan I, hvis heldet ellers er med jer, møde både delfiner og sæler.

Overnatning ved Abel Tasman National Park

Morgenmad er inkluderet.

Dag 4

Fra de gyldne strande i nord fortsættes gennem Lake Destrict ud til vestkysten. Landskabet ændre sig dramatisk til rå klippevægge og fantastiske stenformationer. I kommer forbi Pancake Rocks med korte vandre ture, forunderlige blowholes og stensætninger. Længere sydpå ad kysten når I Hokitika hvor I kan opleve de smukke jade sten.

Overnatning i Hokitika

Morgenmad er inkluderet.

Dag 5

Dagen byder på en kort køre tur til Franz Josef Glacier som er en af landets to mest imponerende og lettest tilgængelige gletsjere på Sydøen. Det er en særpræget oplevelse at vandre på de mægtige labyrintagtige isformationer.
I kan tage del i guidede ture, som vil føre jer over, og nogle steder gennem, isen.

I befinder jer i et udfordrende terræn, hvor det kan være nødvendigt at have isøkse med og klatrepigge monteret på vandrestøvlerne, som turudbyderne udlejer.

Hvis I vil se det hele lidt fra oven, er det muligt at tage på helikoptertur på en såkaldt flightseeing. New Zealands højeste punkt, Mount Cook på 3.764 meter, vil der være udsigt til på en sådan rundtur i luften.

Overnatning i Franz Josef

Morgenmad er inkluderet.

Dag 6

Dagen byder på den flottest tænkelige køretur, men de, der ønsker at opleve Lake Matheson på vejen, gør klogt i at starte inden solopgang – og beregn ca.1 time til at vandre rundt om søen. Det er et af New Zealands flotteste panoramaer, især tidligt om morgenen i klart vejr, når Mt. Tasman og Mt. Cook gengives i vandspejlet. Der er godt 7 timers kørsel videre til Queenstown gennem Haast Pass og Wanaka, hvor sceneriet konstant ændrer sig fra bjerge med masser af vandfald og skove, til sletter, floder og himmelblå søer.

På nogle stræk vrider vejen sig, så man ind imellem føler, man kan se sig selv i nakken. På alle måder en mindeværdig køretur, hvor man undervejs passerer den gamle guldmineby, Arrowtown og den verdensberømte bungy jump bro.

Overnatning i Queenstown

Morgenmad er inkluderet.

Dag 7

I befinder jer nu i endnu et område for sportsfreaks og vovehalse, der ikke kan få gys nok og hele tiden søger nye adrenalin-kick, bl.a. ved elastikspring, kajakture gennem vilde vandfald, river rafting, faldskærmshop, jetboating, para-gliding, hang-gliding og alle mulige andre dristige udfoldelser. Har man ikke selv modet, kan man her se andre kaste sig ud i vildskaben.

Eller nyd den afslappende atmosfære i byen og stemningen ved marinaen. Nyd godt af byens smukke beliggenhed på en vandretur i nærområdet. I kan finde eksempler på ruter og forslag til ture på byens turistkontor, eller I kan bestille vores vandring ad Routeburn Track på 13 kilometer

Overnatning i Queenstown

Morgenmad er inkluderet.

Dag 8

Der køres fra Queenstown til Te Anau med den betagende sø og grotterne med selvlysende sankthansorme til et par af New Zealands smukkeste områder.
Vi kan anbefale at I fortsætter op til eventyrlige Milford Sound. Bilen stilles ved molen i Milford, hvorefter I går om bord. Udflugten går ud i Det Tasmanske Hav, hvor skovklædte skråninger spejler sig i vandoverfladen. Der er en bemærkelsesværdig dis, som igen bidrager til følelsen af at opholde sig i en mytisk verden. Ikoniske Mitre Peak rejser sig op i nationalparken – navnet på bjergtoppen stammer fra dens udseende, som skulle ligne en bispehue (mitre). Skibets guide vil undervejs berette om turen og naturen.
I kører nu et par timer tilbage mod Te Anau. Den lille by ved søen er udgangspunktet for mange fantastiske oplevelser i hele Fiordland Nationalpark. I kan slappe af i byen på en af de hyggelige cafeer med udsigt over søen.

Overnatning i Te Anau

Morgenmad er inkluderet.

Dag 9

Tiden er kommet til endnu et skift i landskabet. I krydser øen til øst og den gamle universitets by Dunedin. Bybilledet bærer også præg af de lokales overvejende skotske og engelske herkomst.

Overnatning i Dunedin

Morgenmad er inkluderet.

Dag 10

Den dynamiske og charmerende by med det skotske islæt kan udforskes nærmere i dag. Måske trænger I til at puste lidt ud oven på de mange dages oplevelser med en cappuccino på en af Dunedins gode kaffebarer.

Foretrækker I at komme ud i naturen, og ønsker I at drage fordel af at være i nærheden af eco-turisme i særklasse, kan I tage på udflugt til Otago-halvøen. Kongealbatrossen, den blå pingvin, den sjældne guløjede pingvin og andre fugle og sæler hører til halvøens mange arter. Tag ud på egen hånd, eller tag med på en af de ture, som findes i området.

Overnatning i Dunedin

Morgenmad er inkluderet.

Dag 11

I kan nu køre op langs kysten og ind mod bjergene og billedskønne Lake Tekapo. Den turkisblå sø flankeret af bjergene i baggrunden og den yderst maleriske stenkirke, Church of the Good Shepherd udgør endnu et motiv, der kalder på at blive foreviget. I Lake Tepako bør I tage jer en dyb indånding – kigger I op på nattehimlen, vil den afsløre, hvorfor stedet har ry for at have særdeles ren og klar luft.

Overnatning i Lake Tekapo

Morgenmad er inkluderet.

Dag 12

Fra morgenstunden kan vi anbefale en kort vandretur langs den smukke sø. Dernæst fortsætter I de små 240 kilometer til Christchurch. Har I fået nok af bjerge, kan I tage den hurtigste vej ad Highway 1 til Christchurch, men ellers er der den smukke Route 72 med udsigt til Mount Hutt. Tilbage i Christchurch er der en sidste nat i byen. 

Overnatning i Christchurch

Morgenmad er inkluderet.

Dag 13

I kører til lufthavnen, hvor bilen afleveres inden hjemrejsen påbegyndes.

Morgenmad og mad på flyrejsen er inkluderet.

Dag 14

Velkommen hjem

Hvor mange skal i rejse
Periode
Pris
 
9. jan. - 30. apr. 2020
23.998,-

1. okt. - 10. dec. 2020
23.998,-

10. dec. 2020 - 9. jan. 2021
Kontakt os

10. jan. - 30. apr. 2021
24.498,-


INKLUDERET

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

Praktisk information

Bedste rejsetid: oktober til marts

Type: Individuel kulturrejse som kør selv-ferie

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

Campere: New Zealand

 

Vil du høre mere om rejsen?

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik