New Zealands seværdigheder

New Zealand er et fantastisk land, der byder på masser af forskellige og specielle oplevelser. New Zealand er opdelt i to øer: Nordøen og Sydøen. På de to øer findes en masse områder og byer, som alle byder på noget forskelligt og byerne er nærmest seværdigheder i sig selv. New Zealand er især kendt for sin fantastiske natur og det er også derfor, at både Ringenes Herre og Hobitten er filmet i landet.

Med Kipling Travel kan du komme til New Zealand op opleve den uforglemmelige natur, besøge de fantastiske storbyer Auckland og Wellington eller tage på trekking i New Zealands højeste bjerg, Mount Cook. New Zealand byder på mange forskellige oplevelser. En tur til dette land, der ligger på den anden side af kloden, vil give dig en oplevelse, som du aldrig vil glemme.

Se vores rejser til New Zealand


Seværdigheder i New Zealand


Auckland

Auckland er den største by i New Zealand og ligger på Nordøen. Udover at det er New Zealands største by, er den også kendt for at være den allermest multikulturelle by i New Zealand. Noget meget særligt ved Auckland er, at byen har utroligt mange vulkaner. Hvis du kommer til et af vulkan områderne, kan du komme til at opleve den højeste vulkan i Auckland, der hedder Maungakiekie. Herfra kan du få et helt fantastisk udsyn over byen.

Desuden finder du i Auckland en meget høj bygning. Denne kaldes for The Skytower og er højere end Eiffeltårnet. Inde i tårnet findes der både restaurant og kasino, og man kan også komme helt op i tårnet, hvor der er en storslået udsigt. Derudover har byen også et fascinerende akvarium, der hedder Kelly Tarltons Underwater World & Antarctic Encounter, hvor man kan se en masse farverige, eksotiske og smukke fisk.


Abel Tasman Nationalpark

Abel Tasman ligger mellem Golden Bay og Tasman Bay og er en nationalpark i New Zealand. Parken er opkaldt efter den første europæer, der opdagede New Zealand tilbage i 1642. Parken er den mindste nationalpark i New Zealand og har et areal på omkring 225 km2. Parken har trods sin størrelse en masse forskelligt at byde på og er et klart besøg værd.

I parken kan du både finde flotte sandstrande, krystalklart vand og mange træer. Parken kan også opleves på forskellige måder, eksempelvis med vand-taxa eller havkajak. Mange dyr kommer også til parken. Her kan blandt andet nævnes vildsvin, pungrotter, hjorte, stormsvaler, hejrer og andre spændende dyr.


Kaikoura

Kaikoura er en by, der ligger ved østkysten på Sydøen.Det særlige ved denne by er, at det er et rigtig godt sted, hvis man ønsker at se hvaler. Derudover har man mulighed for at svømme med delfiner i dette område. Men det er ikke kun disse dyr, som er fantastiske at se i dette område. Stormsvaler, pingviner og sæler kan man nemlig også være heldig at få øje på.

Desuden ligger der i Kaikoura mange bjerge, og det giver et smukt bjerglandskab, som flere også vælger at tage på trekking i. Udover det kan man også opleve kultur i byen ved østkysten. Eksempelvis kan man besøge den ældste bygning. Denne kaldes Fyffe House og blev bygget i 1842 på ryghvirvlerne af en hval.


Milford Sound

Milford Sound er en fjord, der ligger på New Zealands sydø i nationalparken Fiordland. Trods New Zealands fantastiske naturoplevelser er Milford Sound noget ganske særligt. Fjorden løber 15 km ind i landet ude fra det Tasmanske Hav. Desuden er området omgivet af høje klippevægge, der er mere end 1.200 meter høje. På klippesiderne er der regnskov og træer der vokser overalt. Dette er en stærk kontrast til det helt rolige vand i fjorden.

Det stille vand får desuden besøg af både delfiner og sæler. Derudover kan det være en god ide at have paraply eller regntøj på, når man besøger Milford Sound. I området kommer der nemlig meget store mængder af nedbør hvert eneste år. Det betyder også at utrolig mange mindre vandfald bliver skabt i disse perioder, og man kan derfor se små vandfald ved mange af klippekanterne.


Rotorua

Rotorua er en by på den sydlige kyst af Nordøen. Byen har en befolkning på 53.000 indbyggere, og omkring en tredjedel af indbyggerne er indfødte maorier. Derfor har byen også en masse kulturelle oplevelser at byde på. Derudover kan man se masser af vulkaner og gejsere. Rundt omkring i byen kan man også se de meget varme mudderpøle og varme kilder.

Navnet stammer fra maorierne. Det oprindelige navn er Te Rotorua-nui-a-Kahumatamomoe. “Roto” betyder “sø” og “rua” betyder “to”, hvorfor navnet egentlig betyder “den anden sø”. Navnet stammer fra at en gammel høvding fandt søen, hvilket var den anden sø han fandt. På en tur til New Zealand bør du ikke gå glip af Rotorua, der er et fascinerende syn og et klart besøg værd.


Besøg New Zealands serværdigheder med Kipling Travel

Hos Kipling Travel bestræber vi os på, at du får en oplevelse for livet. Kvalitet og et personligt engagement er noget vi vægter højt. Tag med Kipling Travel til New Zealands og besøg alle de fantastiske seværdigheder.

Se vores rejser til New Zealand