Fakta om New Zealand

Verdens tredjestørste ø, New Zealand, er en stat i Oceanien. New Zealand er beliggende i Stillehavet, hvorved nærmest beliggende land er Australien. Staten udgøres af en Nordø og en Sydø, som “forbindes” af en færgeoverfart.

Uanset hvor i New Zealand du rejser hen, bliver du mødt af fantastiske naturområder. Mange udpeger New Zealand som værende det smukkeste sted i verden, netop fordi at naturen her er så varierende. Til trods for sin tætte beliggenhed i forhold til Ækvator, så kan vinteren være bidende kold. Samtidig kan sommeren være så varm, at du maksimalt kan være i solen i 12-13 minutter ad gangen.

De smukke omgivelser på øerne har dannet kulisse for flere anerkendte filmklassikere gennem tiden. Her i blandt kan nævnes Lord of The Rings og Narnia. New Zealand er desuden hjemby for det ikoniske folkefærd “Maori-folket”. Derfor vil ø-livet på New Zealand med sikkerhed også introducere dig for en masse uforglemmelige kulturoplevelser.

Væsentligste fakta om New Zealand

Hovedstad: Wellington
Areal: 268.021 km2
Befolkningstal: 4.795 millioner (2017)
Sprog: Engelsk og Maori
Religion: 30% protestanter, 12% katolikker, 3% metodister, 7% andre kristine, 1% buddhister, 1% hinduer, 45% ingen eller anden religion
Valuta: New Zealandske dollar (NZD) 1 DKK = 0,22 NZD

Flag

TNew Zealands flag er fra 1869. På daværende tidspunkt blev flaget dog kun benyttet af regeringens skibe. I 1902 blev flaget officielt nationalflag for New Zealand. Flagets fire stjerner stammer fra maoriernes flag fra begyndelsen af 1800-tallet. De fire stjerner danner stjernebilledet Sydkorset.

Sydkorset er et af de mest kendte stjernebilleder, som dog ikke er synligt i Danmark. I øverste venstre hjørne ses nationalflaget for United Kingdom, kaldet Union Jack. Årsagen er at det skal minde om New Zealands bånd til United Kingdom.

Geografi

Hovedstad: Wellington
Areal: 268.021 km2
Kontinent: Oceanien
Tidszone: New Zealandsk normaltid GMT+12
Grænser mod: New Zealand er to øer beliggende i Stillehavet. Tættest på ligger Australien
Største byer: Auckland, Wellington, Christchurch, Hamilton, Tauranga

Demografi

Befolkningstal: Ca. 4,8 millioner (2017)
Befolkningstæthed: 18 mennesker / km2
Vækst i befolkning: 2,1 % årlig ændring (2017)/td>
Sprog: Engelsk og Maori
Religion: 30% protestanter, 12% katolikker, 3% metodister, 7% andre kristine, 1% buddhister, 1% hinduer, 45% ingen eller anden religion

Indrejse

Valuta: New Zealandske dollar (NZD) 1 DKK = 0,22 NZD
Vaccinationer: Difteri og Stivkrampe
Pas & visum: De første tre måneders ophold er visumfrit. Du skal dog søge om NZeTa. Dit pas skal være gyldigt i minimum tre måneder efter hjemkomstdato.
Forsikring: Hverken dit gule eller blå sundhedskort kan bruges i New Zealand. Du skal derfor huske rejseforsikring.
Rejsetidspunkt: Højsæsonen er fra december.til og med marts

Mini-parlør

Hej Hello
Farvel Poroporoaki
Ja Ae
Nej Kahore
Tak Whakawhetai
Velbekommen Kia pai te Paramanawa
Taler du Engelsk? E korero ana koe i te reo Ingarihi?
Undskyld mig Tukua ahau

Forbehold for fejl

Vi forsøger konstant at holde vores fakta om New Zealand opdateret, men vi tager forbehold for, at der kan være fejlmargener, fejlindtastninger eller at dataen kan have ændret sig. Er dataen vigtig for din/jeres rejse til New Zealand eller for en opgave/rapport (du udarbejder), så anbefaler vi, at du dobbelttjekker informationen.

Har du spottet en fejl i vores fakta om New Zealand, så må du meget gerne oplyse os om det på info@kiplingtravel.dk, så vi kan rette det hurtigst muligt.