Mexicos vulkaner, Pico de Orizaba 5.746 m.

La Malinche 4.462 meter, Iztaccihuatl 5.230 meter og Pico Orizaba 5.746 meter

 

Velkommen til Mexicos vulkaner, der i bedste Kipling-stil har et vel gennemtænkt akklimatiseringsprogram, hvor vi har hele tre toppe på programmet.
Den første vulkan vi bestiger er La Malinche vulkanen, 4.462 meter. Derefter går vi mod Mexicos tredjehøjeste bjerg Iztaccihuatl, 5.230 meter, også kendt som "Den Hvide Kvinde” på grund af sin smukke facon. 

 

 

Det store mål og klimaks på turen er Mexicos højeste bjerg, og det tredjehøjeste i Nordamerika efter Denali og Mount Logan, vulkanen Pico de Orizaba på 5.746 meter, også kendt som Citlaltépetl (Stjernebjerget). 
Som en kulturel afslutning på turen besøger vi Teotihuacans pyramider og gamle ruiner på vej tilbage til Mexico City. Velkommen til Mexicos vulkaner! • På eventyr i Mellemamerikas vulkanhøjland med trekking og bestigninger af Mexicos vulkaner
 • Akklimatisering på Toluca 4.640 meter og på Iztaccihuatl 5.230 meter
 • Rejsens højeste mål er Pico Orizaba Vulkan 5.746 meter - det nordlige amerikas tredjehøjeste bjerg efter Denali og Logan
 • Programmet er en udfordring selv til erfarne rejsende og en fremragende første erfaring i stor højde til de der vil afprøve nye grænser
 • Seneste ekspedition: på nær to deltagere kom alle på toppen
 • Velkommen på et unikt Kipling eventyr
1.

Afgang fra København til Mexico City - Mexico

Højdekurver Mexicos vulkaner

Vi flyver fra København til Mexico med ankomst i Mexico City samme aften.

Overnatning i Mexico City

Mad er inkluderet på flyrejsen.

2.

Mexico City - Det antropologiske museum, tid på egen hånd

Dag 2

Vi ankommer til Mexico City, hovedstaden i Mexico. Det er en af de største byer i verden og ligger i 2.240 meter højde. Mexico City er også kendt som Tenochtitlan og var hovedstad i det aztekiske rige i næsten 200 år, indtil den spanske erobring i 1519. Det er en by med mange spændende bygninger, museer og ruiner.

Vi besøger det Antropologiske Museum, der hører til et af verdens bedste og giver en god introduktion til de mange kulturer i Mexico. Vores hotel ligger centralt og i gåafstand fra nogle af de mest kendte seværdigheder.

Overnatning i Mexico City

Morgenmad inkluderet

3.

Mexico City, det arkæologiske område Cacaxtla og La Malinche hut (3.085 meter)

Cacaxtla og La Malinche hut

Vi forlader Mexico city og kører østpå mod Malinche vulkanen. Undervejs gør vi et stop for at se det arkæologiske område Cacaxtla. Malinche vulkanen ligger i Malinche nationalparken, og bruger som start og akklimatisering i forhold til at bestige de endnu højere vulkaner.

Ved ankomsten til La Malinche hut er der afslapning, akklimatisering og forberedelse morgendagens aktiviteter.

Overnatning i Malinche hytten

Morgenmad og middag inkluderet

4.

Bestigning af La Malinche vulkanen (4.462 meter)

Dag 4

Opstigning til Malinche vulkanen starter tidlig morgen. Fra vores overnatningssted følger vi stisporet op til trægrænsen og videre frem til den sidste stejle del neden for toppunktet. Klatringen er ikke anset som teknisk svær, men lang og det forventes at tage 4-5 timer op og 2 timer ned til La Malinche hut.

Overnatning i Malinche hytten

Morgenmad, frokost og middag inkluderet

5.

Mod Iztaccihuatl Vulkanen - Alzomoni 3.900 meter

Dag 5

Nu retter vi kompasset mod vores næste mål: Iztaccihuatl Vulkanen, Mexicos tredje højeste bjerg. Iztaccihuatl eller Itzas, som den kaldes af de lokale, ligger omkring 65 km sydøst for Mexico City i Iztaccíhuatl-Popocatépetl National Parken. Vi kører først til landsbyen La Joya ved foden af vulkanen og derefter forsætter vi op til Alzomoni hytten, som ligger i 3.900 meter. Undertiden er grusvejen mod hytten i dårlig stand og så bliver man nødt til at vandre en kortere strækning hen til hytten eller blive kørt med 4 hjulstrukne biler.

Alzomoni hytte ligger på en bakke, som også omfatter diverse kommunikationsinstallationer. Hytten er meget enkel og med begrænset plads, men med en optimal placering for vores bestigning og de fleste andre bjergbestigere benytter ligeledes denne hytte. Fra hyttens terrasse er der en perfekt udsigt til både Iztaccihuatl og Popocatépetl vulkanerne. Popocatépetl er det andet højeste bjerg i Mexico, men pga. vulkansk aktivitet er bjerget lukket for bjergbestigning, og indimellem kan man se røg stige op fra krateret.

Navnet Iztaccihuatl er Aztec for "Mujer Blanca" eller Hvide Kvinde og har sin oprindelse i en gammel legende, hvor Iztaccihuatl og Popcatepetl engang var elskere, men blev omdannet til bjerge efter at have mishaget guderne.

Om eftermiddagen går vi en tur på ca. 3 timer op til en lille top, som ligger imellem hytten og Izta. Turen er meget velegnet til akklimatisering og har en perfekt udsigt mod Izta og de nærliggende bjerge.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

6.

Iztaccihuatl Vulkanen, Ayoloco hytten 4.745 meter

Dag 6

I dag flytter vi vores lejr længere op ad bjerget til Ayoloco hytten i 4.725 meter - vores toplejr. Det er en meget flot dag, med god vandring og smukke udsigter udover de andre bjerge i området. Hvis vejret er godt, kan vi se den snedækkede Pico Orizaba langt ude i dalen, som er Mexicos højeste bjerg og vores næste mål på turen. For at nå Ayoloco hytten skal vi vandre ca. 5 timer, hvor terrænet ændrer sig langsomt til moræne. Hytten ligger meget flot på bjergsiden og er relativ vindeksponeret. Da hytten er meget lille overnatter vi her i telte mens vores lokale staf benytter hytten.

Dette er den mest udfordrende vandredag på turen - især fordi vi selv skal bære vores egen rygsæk op til hytten.

Ayoloco hytten er berømt for sine smukke solnedgange og udsigten

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

7.

Bestigning af Iztaccihuatl 5.230 meter og Puebla City

Dag 7

Vi bruger enten ”La Arista del Sol” (Solens kam) ruten eller Ayolocos gletcherruten til at bestige Itzas. Ruten afgøres af vejrforholdene og hvor stærk vores gruppe er. "Solens kam" ruten er standardruten. Der er flere tilgange til "Solens kam" ruten, hvorfra man følger den sydlige højderyg over flere falske toppe til Itzas højeste top. Ayolocos gletcher-ruten er en mere direkte rute op af den vestlige side af bjerget. Gletscheren har både sprækker og mindre is klipper, men disse er meget overkommelige.

Det er en hård og lang dag og vi starter bestigningen tidlig morgen. Det tager omkring 10 timers at nå toppen og vandre ned til hovedvejen, uanset hvilken rute vi vælger. Fra toppen af Iztaccihuatl, bryder vi over den magiske 5.000 meter grænse. Udsigten er fantastisk og man ser udover Popcatepetl, Mexico State, Puebla og Mexico City. Det er en perfekt højdeakklimatisering og fysisk træning til Pico Orizaba.

Efter nedstigningen bliver vi kørt til Puebla City, hvor vi overnatter på hotel.

Morgenmad og frokost er inkluderet.

8.

Puebla City - Fridag

Dag 8

Puebla ligger på vej til Orizaba vulkan og er en smuk by af middelstørrelse som er perfekt til afslapning. Der er mulighed for at se de forskellige museer, kirker og gøre indkøb. Eller nyde de mange cafeer og barer som byen byder på.

Vores hotel ligger centralt og i kort afstand fra de forskellige seværdigheder samt cafeer.

Morgenmad er inkluderet.

9.

Mod Pico Orizaba Vulkcan - Piedra Grande 4.260 mter

Piedra Grande 4.260 mter

Næste morgen rykker vi videre mod vores store mål på turen: Pico Orizaba (Oprindeligt navn: Citlaltépetl som betyder Stjernebjerget på Nahuatl sproget) med sine 5.746 meter, Mexicos højeste bjerg - men også den højeste vulkan på det nordamerikanske kontinent - og faktisk det tredje højeste i Nordamerika efter Denali og Mount Logan.

Vi kører ca. 150 km ad landevej og passerer byen Tlachichuca, hvor vi skifter til 4-hjulstrukne biler. Vi har Pico Orizaba som baggrund mens vi kører og videre mod vores overnatningssted Piedra Grande hytten, som ligger i 4.260 meter på nordsiden af vulkanen. Vores biler kører helt hen til døren af refugiet! Resten af dagen er til forberedelse og afslapning til de kommende dage.

Vi tilbringer natten enten i telte eller i hytten.

Morgenmad og aftensmad er inkluderet.

10.

Bestigning af Pico Orizaba 5.746 meter

Dag 10

Bestigningen begynder før daggry for at nå toppen inden sneforholdene forværres i middagssolen. Ruten følger Jamapa gletcheren, som har en gennemsnitlig vinkel på 35°. Vi bruger reb under hele bestigningen samt vores tekniske udstyr da gletcheren har nogle få spalter. Varmt tøj er et must, da det kan være iskoldt på bjerget om morgenen.

Ruten går gennem en klippeslugt og krydser under et bånd af sten, før den når kraterkanten. Herfra følger vi kanten af krateret rundt til toppen, som er markeret med et kors. Fra toppen i godt 5.700 meters højde, har vi udsigt til Den Mexicanske Golf mod øst og det centrale plateau mod vest. Efter at have nydt den fantastiske udsigt fra toppen, vandrer vi tilbage til Piedra Grande hytte. Opstigningen og nedstigningen tager normalt 10 til 12 timer i alt.

Vi bliver hentet ved hytten og kørt tilbage til byen Tlachichuca, hvor der venter et tiltrængt brusebad og en blød seng!

Morgenmad, frokost og middag er inkluderet.

11.

Fra Tlachichuca til Mexico city og Teotihuacan Pyramiderne.

Dag 11

Om morgenen kører vi gennem de flotte mexicanske landskaber tilbage mod Mexico City.

Undervejs gør vi stop ved en af Mexicos mest spændende ruinkomplekser: Teotihuacán. Det ligger bare 50 kilometer nordøst for hovedstaden og var Mexicos største antikke by og hovedstad i landets største præ-spansktalende imperium. Arkæologer regner med, at der var op til 200.000 indbyggere på sit højdepunkt i det 6. århundrede. Den berømte ”Avenida de los Muertos” (Dødens hovedvej) er en monumental 2 km vej med Teotihuacán elitens paladser på begge sider.

Mod syd ligger pyramiden La Ciudadela, der menes at have været hjemsted for byens øverste hersker. Indesluttet i citadelen ligger Quetzalcóatl Templet med sine slangeudskæringer. Mod nord passerer "Dødens landevej" verdens tredjestørste pyramide: ”La Piramide del Sol” eller Solens Pyramide der er 70 meter høj og med sine 248 berømte trappetrin. "Dødens landevej" ender ved ”La Piramide de la Luna” eller Måne Pyramiden, flankeret af 12 templer i Plaza de la Luna. I nærheden ligger de smukke: sommerfugle Paladset, Jaguar Paladset og konkylie templet.

Overnatning i Mexico City.

Morgenmad er inkluderet.

12.

Mexico city og hjemrejse

Dag 12

Vi har dagen i Mexico City på egen hånd inden der er transport til lufthavnen, hvor vi påbegynder hjemrejsen mod Danmark.

Morgenmad og mad på flyet er inkluderet.

13.

Ankomst til Danmark

Velkommen hjem fra Mexicos vulkaner.

Efter en oplevelsesrig rejse ankommer vi til Danmark.

Velkommen hjem fra Mexicos vulkaner.

Priser
Sorter efter:
Vælg sortering
Pris per person
6. marts 2019
Ledig
25.998,-


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Mexico City-København
 • Lufthavnsskatter og -afgifter
 • Dansk ekspert rejseleder/guide
 • Klatreguider ratio 3-1 på bestigningerne
 • Muldyr og bærere til fælles udstyr
 • Telte, kogegrej med gas, reb, førstehjælpstaske, radio/walkie talkie til nødbrug etc.
 • Bærere til fælles bagage (du skal selv bære din egen personlige bagage)
 • Entreen til Teotihuacan pyramiderne
 • Transfers og transporter
 • 3 hotelovernatninger i delt dobbeltværelse i Mexico City
 • 2 overnatninger i La Malinche Hytten
 • 1 overnatning i Alzomoni Hytten
 • 1 overnatning i Ayoloco Hytten eller telt
 • 2 hotelovernatninger i delt dobbeltværelse i byen Puebla
 • 1 overnatning i Piedra Grande Hytten eller telt
 • 1 hotelovernatning i delt dobbeltværelse i Tlachichuca landsbyen
 • Mad som beskrevet i programmet
 • Mad på bjerget
 • 10 % rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

 OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
  Obs. Vær opmærksom på, at forsikringen skal dække højdeturer og bjergbestigning. Gouda rejseforsikring dækker bjergbestigning og trekking i alle højder
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Forplejning udover den nævnte
 • Privat bærere til din personlige bagage
 • Personlige udgifter
 • Drikkepenge (beregn 100-110 USD)
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”

 

Praktisk information

Bjerg: 1B - 2A

Højde: Op til 5.746 meter

Succes: 1/1. Stor succes med 9 ud af 11 på toppen

Gruppestørrelse: Max 14 deltagere

Type: Trekking og bjergbestigning med dansk rejseleder

Pakkeliste: Mexicos vulkaner

 

Pico Orizaba og Mexicos vulkaner - lidt om fysik og teknik

Mexicos vulkaner er en udfordring selv til erfarne rejsende og en fremragende første erfaring i stor højde til de der vil afprøve nye grænser.
Det er mildt sagt også en glimrende ekspedition for de der allerede har forsøgt sig på Elbrus, Ecuadors Vulkaner, Colombia Sierra Nevada del Cocuy, Aconcagua og Mera Peak.
Trekkingdelen er i middelklasse og bjergdelen er i den lettere ende, lidt som Cotopaxi.

 

Hvor skal jeg selv bære min bagage

Det er ikke voldsomt, og slet ikke som på Elbrus og Aconcagua. 

Du skal bare baggage på Iztacicualtle på 6. dagen fra 3.900 meter til 4.745 meter, ca. 5 timer og tilbage igen næste dag ned til parkeringsplads (let nedad). Og så igen på 10 . dag fra hytten til toplejen i Orizaba. Her er det kun 1.5 time og meget nemt - endnu lettere dagen efter på nedstigningen.

 

Udstyr

Der kan lejes udstyr i Mexico City som: støvler, crampon, sele, karabin, isøkse

 

 

Mexicos vulkaner, Pico de Orizaba - 5746m - Højdekurver

Mexicos vulkaner, Pico de Orizaba - 5614m - Højdekurver

Foredrag

Ekspeditioner og Bjergbestigning

31. oktober 2018 · Klokken 19:30 - 21:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Ekspeditioner og Bjergbestigning

23. januar 2019 · Klokken 19:30 - 21:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Ekspeditioner og Bjergbestigning

2. april 2019 · Klokken 19:30 - 21:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Ekspeditioner og Bjergbestigning

15. maj 2019 · Klokken 19:30 - 21:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik
Information
Funktionalitet
Statistik
Marketing

Hvad er cookies?

En cookie er en fil, som browseren lægger på din computer. Den gør det muligt at genkende din computer, og huske valg du tidligere har truffet på hjemmesiden. En cookie kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Cookies sletter sig selv efter et vist antal måneder (kan variere), men de fornyes efter hvert besøg. Cookien kan ikke se, hvem du er, hvad du hedder, hvor du bor eller om computeren bruges af en eller flere personer. Hvis du giver personlige oplysninger til en hjemmeside, så kan en cookie dog anvendes til at huske dig til næste gang du besøger hjemmesiden.

Hjemmeside

CAKEPHP - 1 uge

Hjemmesiden bruger denne cookie til at huske den besøgende. På webshops bruges den fx. til at huske brugerens kurv.

CakeCookie[vmcmsPersonalizedNodes] - 5 år

Hjemmesiden sætter denne cookie, for at huske hvilke sider der er blevet vist, for senere at kunne fremhæve disse sider.

catalog-travel-ids - 180 dage

Denne cookie bruges til at huske hvilke rejser der er blevet tilføjet kataloget.

Cookie-indstillinger

CakeCookie[vm-gdpr] - 1 måned

Bruges til at huske de valg der tages under Cookie-Indstillinger.

CakeCookie[vm-gdpr-accept] - 1 måned

Angiver om cookie-indstillinger er blevet gennemgået / accepteret.

Google Analytics

_ga - 2 år

Registrerer et unikt ID, der anvendes til at føre statistik over hvordan den besøgende bruger hjemmesiden.

_gid - Slettes når browseren lukkes

Denne cookie bruges til at spore, hvor lang tid den besøgende bruger på hjemmesiden.

_gat - 1 dag

Bruges til at reducere mængden af forespørgsler til Google

gwcc - 90 dage

Google Website Konvertering af opkald.Google Analytics samler oplysninger, der gør det muligt for at forstå interaktioner med Googles websteder og i sidste ende forbedre brugeroplevelsen for bedre at kunne betjene dig som bruger.

Google Tag Manager

_dc_gtm_UA-# - Slettes når browseren lukkes

Bruges af Google Tag Manager til at kontrollere opstarten af Google Analytics-koden. # = ID fra Google Analytics.

Facebook Pixel

fr - 118 dage

datr, lu, c_user, fr, xs, p, presence, act, sub, sb - Facebook-cookies oprettes, når du har været på Facebook og besøger vores hjemmeside. Dette gør det muligt for Facebook at tilpasse mulige annoncer eller indlæg baseret på din browseradfærd. Alle cookies foruden datr (2 år), lu (2 år) udløber efter sessionafslutning. Denne cookie bliver brugt til at målrette annoncer på Facebook.

Google Adwords

test_cookie - Slettes når browseren lukkes

Bruges til at tjekke, om browseren understøtter cookies.

IDE - 1 år

Bliver brugt af Google til at registrerer og sende information omkring hjemmesidens brugere og deres handlinger efter de har fået vist reklamer, for bedre at kunne vise reklamer til den enkelte bruger

OptinMonster

_omappvp - 11 år

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før.

_omappvs - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før i sessionen.

om-session-pageviews - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at tælle antallet af sidevisninger.

om-session-start - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se hvor langt tid brugeren bruger på en side.