Antal dage: 22
Priser fra: 57.998,-
Rejseform: Grupperejse
Næste rejse: 22/01/2026

Se priser & book

Aconcagua bestigning 6.959 meter

Bestigning af Aconcagua og fantastiske akklimatiseringstoppe der giver optimale topchancer


"Hej Kipling, jeg er lige kommet hjem fra Aconcagua, og jeg vil gerne sende en stor ros til jer..."
Afrejse
Pris
 
22. jan. 2026
57.998,-
Ledig


Inkluderet

Fly og transport

 • Afhentning i lufthavnen ved ankomsten d. 22/1
 • Kørsel til lufthavnen ved afrejse
 • Al transport i van med chauffør iflg. programmet i Argentina

Overnatninger

Overnatning i delt dobbelt/telt/fler sengsværelse

 • 4 nætter på hotel i Mendoza
 • 6 nætter / 7 dages Vallecitos trekking og bestigninger i telt
 • 1 nat i Confluencia
 • 3 nætter i base camp (Mulas)
 • 6 nætter på bjerg over base camp

Mad

 • Mad jf. dagsprogram
 • Mad på bjerget over base camp
 • Mad på ekstradage på bjerget jf. programmet i tilfælde af dårligt vejr el.lign.

Oplevelser

 • Dansk ekspertrejseleder (guidningen foregår på dansk og engelsk)
 • Transfers og transporter
 • Ekspeditionsleder og klatreguider
 • Muldyr til at bære bagagen mellem Horcones og base camp
 • Trekkingarrangement, inkl. TNF Mountain-25 telte eller lignende kogegrej med gas, reb, WT, medicinbag, radio/walkie talkie til nødbrug etc.
 • Medhjælpende bærere til dele af fælles bagage (du skal selv bære din egen personlige bagage og enkelte dage desuden hjælpe med 3-5 kg. undervejs)
 • Assistance til at få Aconcagua klatretilladelse
 • Infomøde med gruppen og bjergguiderne i Mendoza

Praktisk

 OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

Ikke inkluderet

 • Flyrejse til/fra Argentina og Mendoza
 • Enkeltrejseforsikring/Årsrejseforsikring hvor afbestillingsforsikring op til 30.000 kan tilkøbes. Vær opmærksom på, at forsikringen skal dække trekking og bjergbestigning over 4000 meter. Gouda rejseforsikring dækker trekking og bjergbestigning i alle højder.
 • Afbestillingsforsikring 
 • Aconcagua tilladelse (750-850 USD, tilladelsen udstedes i Mendoza)
 • Forplejning udover den nævnte (vi anbefaler at medbringe energibarer)
 • Transport og hotel og mad, hvis bjerget forlades for at bo i base camp, eller base camp forlades for at bo i Mendoza o.lign 
 • Personligt udstyr og personlige udgifter samt drikkepenge (beregn ca. 175 USD)
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”

Tilkøb

Herunder kan du se de udvidelsesmuligheder, vi kan tilbyde på denne rejse. Det er ganske uforpligtende at tilvælge udvidelser, som du ønsker at høre mere om, når du bliver kontaktet af en af vores eksperter. Efter du har valgt de ønskede tilkøb, skal du scrolle lidt op til priser (eller klikke her) og fortsætte bestillingen af et uforpligtende tilbud.
Tillæg for enkeltværelse i Mendoza
 
Praktisk information

Sæson for rejser til Argentina

Jan
feb
mar
apr
maj
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

Vejret i Argentina

Type: Gruppe (9-20 deltagere)

På vores grupperejser med dansk rejseleder går vi går op i oplevelsesdetaljen såvel som fællesskabet. Og i al beskedenhed har vi samlet en håndfuld af landets bedste rejseledere og ekspeditionsledere. Du kan tilmelde dig alene, som par eller venner etc.
Der er ingen tillæg ved tilmelding for solorejsende.

Profil for Aconcagua

Aconcagua er Sydamerikas højeste bjerg og en af Seven Summits. Med sine 6.959 meter er Aconcagua den næsthøjeste af Seven Summits og det højeste bjerg udenfor Asien.

6.959

meter

72%

på toppen

5.979

højeste sovehøjde

Sværhedsgrad

Sværhedsgrad

 • Fysik, kondition og højder:

  D (Middel+)

 • Teknisk grad:

  2 (Let øvet)

Fysik, kondition og højder: D
Kræver god fysisk form

Teknisk sværhedsgrad: 2
Teknisk sværhedsgrad 2

Samlet vurdering (baseret på en D2 gradering)
Samlet vurdering D2

Yderligere information om Aconcagua 6.959 meter


Vallecitos

Fordi vi tager til Aconcagua for at have bedst mulig chance for at komme på toppen. Det har vi ved at prioritere sikkerhed, tid og ordentlig akklimatisering - og vi skynder os ikke hjem. Som forberedelse til bestigningen og for at få optimale oplevelser og akklimatisering, gør vi følgende: 
 

 • Vi tager ikke bare til Aconcagua base camp og er der en uge inden bestigningen, hvor vi vandrer op og ned af bjerget, men akklimatiserer i Vallecitos inden Aconcagua med KÆMPE oplevelser. Det giver større sikkerhed og større topchancer på Aconcaguabestigningen.
 • Vi har flere toppe med - blandt andet forsøger vi os på Loma Blanca på 3.664 meter, Adolfo Calle 4.270 meter og Cerro Vallecitos 5.461 meter, inden vi bestiger Aconcagua.
 • Vi har gedigne bjergguider, både dansk ekspeditionsleder og lokale, certificerede bjergguider. Sikkerheden er således i top.
 • Gør det lettere for dig selv - og mere spændende. Præcis som et langt løb; start blidt og byg op til det store mål. Det samme gør vi på Aconcagua
 • Det er meget enkelt - oplevelsen er større og sikkerheden højnes.
Aconcagua-træning

Er det noget for dig, sværhedsgrad og erfaringsgrundlag

Aconcagua er den sydlige halvkugles højeste top og et gigantisk bjerg, der kræver mere respekt, end det ofte får. Desværre er der en tendens til, at Aconcagua anses på linje med Kilimanjaro, hvilket er meget langt fra virkeligheden! Derfor bør du klart have højdeerfaring fra tidligere ture, dvs. kombinationserfaring fra bjerge som Elbrus, Kilimanjaro, Mera Peak, Ararat, Stok Kangri, Cotopaxi eller tilsvarende.

Har du været på Kilimanjaro, men ikke flere store bjerge, anbefaler vi at du venter med Aconcagua, til du har lidt større bjererfaring. En kombination af minimum to bjerge, meget gerne tre større bjerge - for det øger sikkerhed og ikke mindst din reelle chance fo at komme på toppen. Har du kombinationserfaringen, kan Aconcagua være noget for dig. 

Aconcagua er en god ekspeditionsmulighed for alle i fysisk topform og med større højdeerfaring - og ikke mindst stor udholdenhed. Der kræves ingen reel klatring på Horcones-ruten, der er normalvejen til toppen af Aconcagua, men der skal stadig medbringes bjergudstyr, og man skal være forberedt på en til tider ret krævende og hård ekspedition med elementerne mod sig. Den samlede sværhedsgrad af Aconcagua er 2/D+ – teknisk opnåelig (let), men meget, meget fysisk udfordrende. Læs mere om vores Sværhedsgrader på ekspeditioner i bjergene.

Vores guideratio på Aconcagua er 1 klatreguide til hver 3 deltagere. Dette er en vaskeægte højdeekspedition, hvorfor ændringer i forhold til det beskrevne program helt sikkert vil forekomme! 

 

Lidt om fysisk form - træning til Aconcagua

Du kan ikke være i for god form til Aconcagua - og ej heller være for godt forberedt!

Aconcagua er Kilimanjaro oven på Elbrus. Godt nok har vi nok verdens bedste Aconcagua-rute grundet den meget stærke højdeprofil og akklimatiseringsplan, men Aconcagua er en hård nød at knække, og det kræver derfor god portion fysisk forberedelse.
Lange gåture i bakket terræn inden afgang med rygsæk på er essentielt – gerne lige så lange ture, som topdagen. Det vil hærde din udholdenhed. Men derudover er løb, cykling, trappetræning, alskens sport og en aktiv hverdag essentiel – for hvis vi tager en kort opsummering af topdagen, så er den mellem 11 og 14 timer i stor højde og formodentlig krast og koldt vejrlig.

Umiddelbart vil vi tilråde løb 40-60 min ca. tre gange om ugen – meget gerne som minimum 4-5 måneder op til afrejse. Derudover et par gode vandreture med 6-8-10 kg. i rygsækken - men husk også at give tid til restitution, så du undgår skader og får det bedste mulige udbytte af din træning!

Topdagen på Aconcagua er mere eller mindre dobbelt så lang og hård, som alle andre dage, og det er den du bør være fysisk forberedt til. Derfor bør du basere din træning på det, hvilket for de fleste kræver nogle forholdsvis lange vandre- og gåture for at vænne kroppen - og hovedet - til at være i gang i mange timer.

Essentiel og ordentlig træning har mange formål, hvoraf de allervigtigste er øget sikkerhed, øget velvære og en bedre oplevelse og ikke mindst større topchance.
Nogle ønsker at have et decideret skema, her et forsøg på træningsprogram til Aconcagua:

 

5 - 6 måneder før ekspeditionen Ugedag
  1 2 3 4 5 6 7
A: Løb/aerobic osv: 4 dage ugenligt X X   X X    
B: Styrke: 3 dage ugenligt X   X   X    
C: Normal sport/idræt: 1-2 gange ugenligt           X  
D: Hvile: 1-2 gange ugenligt             X

 

Lægetjek i Confluencia og Mulas lejre mod Aconcagua:

Alle klatrere / deltagere skal underkastes en lægeundersøgelse. Dette er obligatorisk, og lægerne er ganske grundige omkring bjergbestigernes helbredstilstand. Højdesygesymptomer og blodtryk er vigtige emner og lægen kan forsinke eller i værste fald forbyde enhver yderligere opstigning på bjerget. Derfor er det tilrådeligt at alle får deres blodtryk kontrolleret inden afrejse for at undgå ubehagelige overraskelser. Kipling Travel kan ikke hjælpe, hvis man ikke kommer gennem lægecheck og bliver sendt hjem, hvorfor vi anbefaler en tur hos lægen inden afrejse.

Nationalparken udleverer desuden ”shitbags” til os alle som skal medbringes tilbage efter at have været på bjerget (ellers vanker der bøde). Dette er en rigtig god og klog måde at til at holde Aconcagua rent på – og bare roligt, trods det lyder håbløst fungerer det rigtig godt.

Højdekurve-Aconcagua

Det handler som altid om akklimatisering

Aconcagua er et teknisk overkommeligt bjerg, men en ultra hård udfordring, hvor samarbejdsvilje og eventyrlyst, fysisk formåen og udholdenhed absolut fordres. Du vil uden tvivl komme til at opleve ultra kolde forhold, ustabile vindforhold - og som altid i bjergene - kun de dygtige formår at vende om. Det handler i sidste ende om sikkerhed - bjerget ligger der gudskelov også i fremtiden. Derfor kan toppen ingenlunde garanteres.

Men Kiplings Akklimatiseringsplan er faktisk markedets bedste - vi har skønne oplevelser i bjergene i en hel uge, inden vi overhovedet drager mod Aconcagua.
Det giver pote med en meget flot succesrate, uden at denne nogensinde vil kunne garanteres.
Men en stor del af nøglen til en god oplevelse og succes, ligger i den fantastiske forberedelse i Vallecitos, hvor vi får bjergene i benene og lærer at agere som hold.

Bjergbestigning og ekspeditioner - Aconcagua

Kipling Travel gør udtrykkeligt opmærksom på, at bjergbestigning og klatring kan være forbundet med stor fare for ulykker eller død for en selv og andre deltagere. Alle udøvere af bjergbestigning eller klatring skal udtrykkeligt acceptere disse risici og være ansvarlig for deres egne handlinger og over for deres omgivelser. Kipling Travel fraskriver sig ethvert ansvar i forbindelse med evt. ulykker, som sker under bjergbestigning og ekspeditionerne foregår 100 % på egen ansvar.

Hvis en deltager på Aconcagua ekspeditionen vælger at forlade bjerget under ekspeditionen er overnatninger, transport og forplejning for egen regning.

 • Hvis man ikke er i lejrene over base camp på ekspeditionen, men vælger at gå ned i base camp og blive der mens resten af gruppen bestiger toppen, er overnatninger, transport og forplejning ligeledes for egen regning.
 • Skulle det mod forventning ske, kan ens private rejseforsikring i visse tilfælde dække ekstraomkostningerne.
 • Der er afsat 3 dage til topforsøg. Hvis forholdene er gode og ekspeditionslederen træffer beslutningen at gennemføre topforsøget f.eks. allerede den første dag, da vil man have 2 ekstra nætter for egen regning, hvad enten man ønsker at blive i base camp (Mulas) eller i Mendoza.
 • Det fremgår tydeligt i ”Inkluderet listen” hvilke nætter, der er inkluderet i prisen og hvorhenne.
På toppen af Aconcagua

"At bestige Aconcagua har været en af de største, hårdeste og mest overvældende oplevelser i mit liv. Programmet med en uges akklimatisering i Vallecitos-dalen giver variation og rigtig gode forudsætninger for bestigningen – især den lange topdag på Cerro Vallecitos var en virkelig god forsmag på, hvad der ventede os på selve Aconcagua. Jeg var den eneste kvinde i gruppen, der rejste alene, men det var intet problem overhovedet. Med Juan Carlos som dansk rejseleder og Pablo som assistentguide følte jeg mig i de allerbedste hænder. Deres kæmpe erfaring i bjergene gjorde, at der aldrig blev gået på kompromis med sikkerheden, og de var altid klar med en hjælpende hånd og et mentalt skub, når det blev hårdt. Stor tak til hele holdet for at have givet mig en oplevelse for livet."
Kirsten Mollerup (43)

Adventure-rejser

Denne rejse er en rimelig hardcore ekspedition og adventurerejse, hvorfor vi tager det vildeste forbehold for et hav af ændringer undervejs. Selvfølgelig tilstræber vi altid at afvikle ekspeditionerne og rejserne efter programmet. Men vi er i den grad underlagt force majeure-situationer og naturens hårde kræfter og vejrforhold, der kan hindre vores dagprogram - sågar alle bestigningerne. Desuden kan deltagernes fysiske formåen og evt. ikke varmt nok tøj medføre ændringer i rejsen, og programpunkter kan derfor risikere at udgå.

Alle vore rejser revideres løbende af os selv, vore rejseledere og samarbejdspartnere samt ikke mindst af vore medlevende deltagere, der alle kommer med gode tilbagemeldinger. Disse revideringer kan medføre småændringer fra rejsen er købt til den finder sted – men du vil altid modtage et endeligt program sammen med afrejsepapirerne. 

Foredrag
Periode
Ekspeditioner og bjergbestigning
Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K
13. nov. 2024 kl. 19:30