De mest besøgte byer i Tanzania

Tanzania byder på en række fascinerende og kulturelt rige byer, der hver især har sin unikke charme og attraktioner.

Fra kystbyer til historiske hovedstæder og gateway-byer til nogle af verdens mest kendte naturattraktioner rummer Tanzanias et bredt spektrum af kulturelle og naturlige seværdigheder, hvilket gør Tanzania til en yderst mangfoldig og spændende rejsedestination.

Dar es Salaam

Dar es Sallam er Tanzanias største by og er en kulturel smeltedigel. I Dar es Salaam er der en livlig atmosfære med en blanding af moderne og traditionelle elementer. Byen har smukke strande, historiske steder, og et pulserende marked, hvor du blandt andet kan opleve den lokale madkultur.

Moshi

Moshi er hovedstaden i Tanzanias mindste kommune og er mest kendt for sin storslåede udsigt til Kilimanjaro. Moshi er derfor ofte et opholdssted for rejsende, der skal bestige det majestætiske Kilimanjaro. Moshi rummer dog også et væld af kulturelle oplevelser og er ideel til afslapning før eller efter trekking på Kilimanjaro.

Arusha

Arusha er ligesom Moshi også kendt for at være et godt udgangspunktet for ture til Mount Kilimanjaro. Arusha ligger nord for Kilimanjaro og man bestiger dermed det unikke bjerg fra nordsiden, hvor der findes nogle utrolig fantastiske ruter op af kilimanjaro. Derudover ligger byen meget tæt på Serengeti og er derfor et mekka for safarielskere. Arusha har ligeledes en fantastisk udsigt til vulkanen Mount Meru.

Zanzibar city

Den historiske by på øen Zanzibar er kendt for sin gamle bydel, Stone Town, med kolonibygninger og koralklippekonstruktioner. Stone Town er en UNESCO-verdensarvssted og en vigtig turistattraktion. Derudover ligger Zanzibar city helt ned til det mest utrolige blå hav og mange rejser her til for at opleve de farverige fisk og smukke koraller som findes tæt ved kysten.

Dodoma

Dodoma har siden 1974 været Tanzanias officielle hovedstad. Byen blev dengang udråbt som Tanzanias hovedstad fremfor Das es Saleem, på grund af dens centrale beliggenhed. Du finder det meste i dodoma, lige fra spændende markeder, til nationalparker og historiske moskeer.

Mwanza

Mwanza har en af de smukkeste placeringer i Tanzania, idet byen ligger lige ved Lake Victoria, som er et rent mekka for natur- og dyreelskere. Du kan også opleve Tanzanias mindste nationalpark fra Mwanza og her kan du opleve safari til fods.

Kigoma

Kigoma ligger ved bredden af Tanganyikasøen, en af Afrikas største søer i den vestlige del af Tanzania. Byen er især kendt for sin naturskønne beliggenhed og byens befolkning som er et samsurium af forskellige etniske grupper. Den store kulturelle mosaik ses tydeligt i det daglige liv med mad, musik og traditioner. hvilket gør Kigoma til et fascinerende sted at besøge.

Morogoro

Er frodige landskaber, skønne vandreture og økoturisme det du leder efter, så er det Morogoro du skal rejse til. Byen ligger for foden af Uluguru bjergene og der er mange muligheder for forskellige typer af safari her.

Mbeya

Mbeya er en by i det sydvestlige Tanzania, tæt ved grænsen til Zambia. Den er kendt for sit kølige klima og er omgivet af bjerge og dale. Mbeya regionen er kendt for sin varierede og maleriske natur samt et rigt dyreliv, hvilket gør den til et populært sted for naturelskere og eventyrrejsende.

Bukoba

Bukoba ligger ved den vestlige bred af Lake Victoria i det nordlige Tanzania. Byen er kendt for sin historiske arkitektur og er et centrum for den lokale kaffe- og fiskeindustri. Bukoba har en afslappet atmosfære og er et populært udgangspunkt for ture til omkringliggende landsbyer og naturattraktioner.

Tanga

Tanga er en af Tanzanias ældste byer og ligger på landets nordøstlige kyst. Byen har en rig historie og kulturel mangfoldighed, med indflydelse fra arabisk, indisk, tysk og britisk kolonisering. Tanga er også kendt for sin havn og som et industrielt center.

Lushoto

Lushoto, tidligere kendt som Wilhelmstal under den tyske kolonitid, er en by i Usambara-bjergene i det nordøstlige Tanzania. Den er berømt for sit behagelige klima og smukke landskab, der omfatter frodige dale og bakker. Lushoto er et populært sted at vandre ogmange rejser hertil for at opleve de mange spændende fulgearter som findes her. Lushoto er en del af det større Usambara-bjergområde, der er kendt for sin biologiske mangfoldighed og unikke flora og fauna.

Næsten Uanset hvor du befinder dig i Tanzania kan du få storslåede safarioplevelser, men det er ikke kun i Tanzania safari er helt ekstra ordinært. Mange steder i Afrika kan du opleve fuldkommen fantastiske safarier. Hos Kipling Travel sammensætter vi safarirejser til hele Afrika og vi hjælper dig gerne med at planlægge den ultimative safarirejse til Afrika.