Den klassiske Peru og Boliviarejse

Her er en enestående 3 ugers kultur- og naturrejse, hvor vi kombinerer højlandet i Peru og Bolivia

 

På programmet er Perus største seværdighed, Machu Picchu, og derudover er det spækket med de bedste af Bolivias højtbeliggende områder.

 

 

Farverig sydamerikansk folklore er allestedsnærværende – det samme er en perlerække af tryllebindende udsigter og klassisk kolonistil. • Oplev det historiske ikon af majestætisk format, Machu Picchu 
 • Bo hos en indiansk familie på den gudesmukke, safirblå Titicacasø 
 • Nyd synet af kridhvide åbne vidder ved Salar de Uyuni
 • Kom ned i gear i fredfyldte Sucre, Bolivias smukke koloniby
 • Besøg sølvminebyen Potosi, hvor der stadig knokles under jorden
 • Indfang farverig boliviansk storbystemning i La Paz
1.

Afrejse med fly fra København og ankomst til Lima

Dag 1

Vi flyver fra København med kurs mod det sydamerikanske kontinent. Ankomst først på aftenen til Lima lufthavn, hvorfra vi spadsere hen til lufthavns-hotellet. Her kan vi efter en lang flyrejse slappe lidt af og få en god nat søvn inden vi drager mod Cuzco dagen derpå.

Overnatning i Lima.

Mad på flyrejsen er inkluderet.

2.

Lima - Cuzco – Den Hellige Dal – Ollantaytambo

Den-hellige-dal

Efter morgenmaden spadsere vi over i lufthavnen for at flyve den korte strækning til Cuzco, hvor vi vil være fremme midt på formiddagen. Ved ankomsten bliver vi modtaget af vores lokale samarbejdspartner i Cuzco.

Herfra går turen til Den Hellige Dal og Ollantaytambo, som af mange regnes for at være en lige så imponerende oplevelse som Machu Picchu. Vi gør holdt i den pittoreske lille landsby Pisac, som er kendt for sit farvestrålende marked, der lørdag er særligt bugnende. Vi besøger Pisac-ruinerne med de flotte terrasser til landbrugsaktivitet og nyder en spektakulær udsigt ud over Den Hellige Dal. Turen går videre til Ollantaytambo, hvor vi finder det bedst bevarede eksempel på inkaernes fascinerende evner inden for byplanlægning. Ollantaytambo-fæstningen hæver sig op som en beskyttende skytsengel for foden af byen. Vi begiver os op ad bjergsiderne til de klassiske inkaterrasser til soltemplet højt over byen. Herefter går turen til den strategisk vigtige inkafæstning ved Ollantaytambo, der skulle kontrollere den lavere beliggende Urubamba-dal samt adgangen til Amazonas via Pantiacalla-passet. Denne fæstning var den eneste, der kunne modstå adskillige spanske erobringsforsøg, og stedet er således vidnesbyrd om inkaernes militærstrategiske snilde.

Overnatning i Ollantaytambo.

Morgenmad er inkluderet.

3.

Aguas Calientes – Machu Picchu – Cuzco

Aguas-Calientes

Vi stiger tidlig morgen om bord på toget og kører ind til Aguas Calientes. Herfra af sted med en af de utallige shuttlebusser op ad zig-zag-vejen til det sagnomspundne Machu Picchu, der officielt først blev opdaget af amerikaneren Hiram Bingham i 1911. Vi har enten formiddagen eller eftermiddagen til at udforske Macchu Picchu med vores egen private guide.

Fra Solporten får vi det kendte vue af Machu Picchu, som ligger omkranset af skovklædte grønne bjergtoppe, der rejser sig fra Urubamba-dalen, snedækkede tinder længere ude og ”sukkertoppen” Huayna Picchu lige bag ruinerne. Udsigten heroppefra er nærmest uden for kategori, hvilket blot understreges i kåringen af Machu Picchu som et af verdens syv nye vidundere. Funktionen af stedet er ikke fastlagt, og placeringen i sig selv er naturlig for såvel fæstningsværk som ceremoniel plads. Vores guide vil fortælle om de mange forskellige teorier, der hersker i såvel sagkundskab samt blandt menigmand om dette unikke sted.

Huayna Picchu (eller Wayna Picchu) er et lille bjerg, som ligger ved selve Machu Picchu. Det er en anelse strabadserende at begive sig op til toppen af bjerget, og højdeskræk må man ikke lide af, men belønningen venter i form af en fænomenal udsigt ud over Machu Picchu. Fra et arkæologisk synspunkt kan man ikke andet end lade sig imponere af inkaernes evner. Det må siges at være noget af en bedrift at bygge terrasser på et så stejlt bjerg uden brug af den viden, som europæerne på det tidspunkt havde tilegnet sig, fx brug af hjulet. Turen til toppen, som er 360 m højere end Machu Picchu går af stejle stier og tager cirka 1½-2 timer op og 1 time ned. Der er et begrænset antal billetter per dag til Huayna Picchu, og entreen skal bestilles inden afrejse. Sidst på dagen stiger vi om bord på toget og kører tilbage til Ollantaytambo og herfra videre transfer til Cuzco. 

Overnatning i Cuzco.

Morgenmad er inkluderet.

4.

Cuzco - fridag

Cuzco

Cuzco er Sydamerikas arkæologiske hovedstad og kontinentets ældste kontinuerligt beboede by. Den brostensbelagte koloniby må siges at være en af de mest interessante byer i Sydamerika. Cuzco bærer præg af at have været inkaernes hovedstad, men spaniernes invasion i 1533 har sat endnu større aftryk på byen, da inkaernes templer og paladser blev ødelagt og erstattet af kolonimagtens arkitektur. Spaniernes katolske arv findes eksempelvis i byens mange smukke kirker, som er overdådigt udsmykkede og bestemt et besøg værd.

Dagen er til fri disposition og det kan varmt anbefales at slentre en tur til den centrale plads Plaza de Armas, hvor vi bliver mødt af den UNESCO-fredede, smukt oplyste katedral, som gemmer på en stor koncentration af kunstskatte fra kolonitiden. Der er et væld af små butikker og hyggelige restauranter i de stejle, snævre sidegader i kunstnerkvarteret San Blas, som ligger tæt på pladsen. Husk på, at vi i Cuzco befinder os i 3.326 meters højde. En sådan højde kræver lidt tilvænning, så tag det roligt i starten og hold et adstadigt tempo.

Overnatning i Cuzco.

Morgenmad er inkluderet.

5.

Cuzco - byrundtur og inkafæstning Sacsayhuaman

Dag 5

Formiddagen er sat af til en privat rundtur i området. Med vores egen engelsktalende guide begynder vi dagen med et besøg på den lokale markedplads, San Pedro. Herfra tager vi lige uden for Cuzco for at besøge et af de arkæologiske centre, som ligger lige oven over byen,  den gamle inkafæstning Sacsayhuaman, som er et glimrende eksempel på den unikke evne til at tilhugge enorme stenblokke, som vejer op til 300 tons, så de passer ind i hinanden på millimeter. I dag er der ikke meget tilbage af de originale mure, et bud ligger på blot 20%, idet spanierne også her var hårde ved inkaernes arv, men enkelte mure står som endegyldigt bevis på inkaernes håndværksmæssige og arkitektoniske kvaliteter.

Tilbage i Cuzcos besøger vi Koricancha og soltemplet, hvor vi i kamrene kan inspicere inkaernes imponerende stenarbejder, der danner fundament for mange af de spanske kolonibygninger. De spanske erobrere rev det meste af det guldbeklædte Koricancha, ”den gyldne gård”, ned og ødelagde dermed det mest overdådige af templerne i hele inkariget. De gamle mure blev brugt til at opføre den nye kirke. Santo Domingo-kirken er dermed så at sige opført oven på Koricancha-tempelkomplekset.

Eftermiddagen er til fri disposition, fx kan vejen lægges forbi ”Admiralens Palads”, som huser et lille kulturhistorisk museum. Den lokale guide vil informere om, hvilke steder i Cuzco man ikke bør misse.

En Peru rejse indeholder forskellige gastronomiske lækkerier. Prøv eksempelvis en af nationalretterne, ceviche, som er marineret fisk og skaldyr, og skyl efter med en syrlig ’Pisco Sour’. Når man rejser til Peru, er der også mulighed for at smage på stegt marsvin, en måske lidt mere besynderlig spise, i hvert fald når smagsløgene er af dansk oprindelse. 

Overnatning i Cuzco.

Morgenmad er inkluderet.

6.

Cuzco – Puno (Titicacasøen)

Titicacasøen

Dagen i dag er en transportdag, men hvilken en af slagsen! Efter morgenmaden kører vi med offentlig bus over altiplanoet, højsletten, til Puno, hvis beliggenhed er uovertruffen ved Titicacasøens bred. Det er en busrejse på 9-10 timer. Undervejs gør vi stop i nogle fjernt beliggende små samfund, midt ude i intetheden på den mægtige højslette. Vi må knibe os selv i armen og fundere over, om vi virkelig befinder os i det 21. århundrede. Vi kører langs skinnerne på jernbanestrækningen, men har med bus fordel af de forskellige stop undervejs – og nok så vigtigt en billet, for de er efterhånden meget vanskelige at få til toget.

Puno er den største by og hovedstad i regionen og ligger smukt placeret ved Titicacasøens bred. Byen havde stor betydning for inkaerne, idet sagnet fortæller, at Manco Capac – den første inka – rejste sig af Titicacas vande efter ordre fra Solguden for at påbegynde inkaernes imperium med udgangspunkt i Cuzco. I dag er Puno en vigtig landbrugsby, og især opdræt af lamaer og alpacaer, der græsser på sletterne langs søens bredder, er en vigtig indtægtskilde. Puno er stedet, hvor alskens vævet kunsthåndværk og beklædning i alpacauld kan købes til fordelagtig pris. Byen er kendt som landets folkloristiske hovedstad, idet megen dans og musik udspringer fra denne region. 

Overnatning i Puno.

Morgenmad og frokost er inkluderet.

7.

Puno og de flydende Uros-øer samt Amantani-øen

Amantaniøerne

Titicaca kan tage pusten fra enhver, og ikke blot fordi vi er oppe i knap 4.000 meter. Titicaca har nogle åbenlyse billedskønne kvaliteter. Det er et fredfyldt, magisk sted med en fabelagtig kulisse. Ude på øerne kan roen virkelig falde over os i de både grønne og golde landskaber, og herude er vi omgivet af et smukt safirblåt tæppe pyntet med hvide bjergtoppe ude i horisonten. Farverne står helt skarpe, og luften er krystalklar – og tynd naturligvis.

Vi spiser morgenmad og tager af sted til havnen for at sejle til Taquile-øen via de flydende sivøer Uros, hvor Thor Heyerdahl hentede inspiration til sine sivbåde. På denne udflugt er atmosfæren international, idet vi får selskab af andre rejsende. Vi får lov til at gå i land på de flydende sivkonstruktioner og får indblik i beboernes hverdag, der drejer sig om overlevelse under meget barske vilkår. I vinterperioden kan temperaturen godt bevæge sig ned på -20 grader. Fiskeriet og i særdeleshed turismen holder Uros-folket med midler, så hverdagen er til at komme igennem. Øerne er et af de få steder, hvor man som regel kan få lov til at tage nogle fremragende ”close-up” billeder af indianerne – men spørg høfligt om lov, inden der knipses løs!

Herfra sejles videre ud på søen, næsten helt til søgrænsen til Bolivia. Vi anløber øen Amantani, hvor vi går i land. Her møder vi de stolte beboere – Quechua-indianerne. Der bor omkring 3.600 mennesker, fordelt på godt 800 familier på den cirka 10 km2 store ø. Vi bliver fordelt blandt de lokale familier, der forestår vores indkvartering i deres private hjem – et af Sydamerika rejsens absolutte højdepunkter. Her er tale om en meget primitiv overnatning i familiens lerklinede hytte, men der bliver taget godt hånd om os, og vi bliver efter bedste evne beværtet med kartofler i alle afskygninger, som udgør øens vigtigste afgrøde. Vi vandrer op til et af øens to højdedrag ”Pachatata – fader jord” og ”Pachamama – moder jord”, hvor vi ud over at nyde den helt enestående udsigt også besøger den gamle inkatempelruin. Vi får indblik i øboernes dagligdag, hvor der modsat mange andre steder i højlandet er lagt vægt på skolegang og uddannelse. Børnenes arbejdsdag i marken som hyrder og ved væven tilrettelægges, så der også er plads til timer på skolebænken.

Vi overnatter hos en lokal indiansk familie, der som nævnt vil være under ydmyge forhold.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

8.

Amantani-øen – Taquile-øen – Puno

Dag 8

Efter morgenmaden stævnes ud igen i vores gruppe, og vi anløber øen Taquile, hvor vi går i land. Vi møder de stolte ”taquileños”, som er Quechua-indianere i deres traditionelle klædedragter, der indeholder symboler, blandt andet på ægteskabelig status og eventuelt ønske om at ændre denne. Vi får indblik i indbyggernes dagligdag, der er meget lig beskrivelsen fra Amantani. De godt 1700 sjæle, der tælles på øen, lever i samme slags kollektivistiske samfundsstruktur som på Amantani. De er et særdeles hårdtarbejdende folk, som vi får at hilse på. Vi er tilbage i Puno ud på eftermiddagen. 

Overnatning i Puno.

Morgenmad og frokost er inkluderet.

9.

Puno – Copacabana i Bolivia

Dag 9

Dagen byder på transport med minibus til grænsen, hvor indrejseformaliteterne til Bolivia ordnes. Vær forberedt på en yderst langsommelig – latinamerikansk – affære, når de alvorligt udseende grænsevagter med store kasketter stempler passet efter alle kunstens regler. Vi ankommer til hotellet i Copacabana ud på eftermiddagen. Copacabana er i Bolivia pendanten til Puno, beliggende på Titicacas sydlige bred. Forskellen er, at Copacabana i århundreder har været målet for utallige pilgrimme, der valfarter til byens helligdomme og Bolivias skytshelgen – Nuestra Señora de Copacabana. 

Overnatning i Copacabana.

Morgenmad er inkluderet.

10.

Copacabana, besøg på Soløen og videre til La Paz

Dag 10

Fra morgenstunden tager vi ud til Soløen med offentlig båd og med vores egen private guide, som vil vise os rundt på øen. Soløen er ifølge inkaerne selveste solens fødested. Her besøger vi arkæologiske monumenter og nyder de helt vidunderlige udsigter ud over søen, inden vi tager retur til Copacabana om eftermiddagen.

Om eftermiddagen kører vi med offentlig bus mod La Paz, som ligger i små 4.000 meter over havets overflade. Der er indkvartering i den spændende, gamle bydel. Byen er umådelig kontrastfyldt – her passerer vi forbi indianerkvinden med fletninger og bowlerhat og barnet båret på praktisk vis i bylter på ryggen. Den ulasteligt klædte forretningsmand med nypudsede sko ses i selvsamme sekund. Der er et utal af markeder med diverse bolivianske specialiteter såvel som hippe caféer og lækre restauranter. Livet i La Paz inkluderer dermed flere forskellige spændende nuancer. La Paz er også byen, hvor man kan vandre rundt på brostenene og kigge på kolonitidens fingeraftryk i form af farverige huse og lanterner, der hænger fra balkonerne. På El Alto-markedet er der knald på den lokale kolorit, og her er det et møde med den bolivianske aymara-kultur. 

Overnatning i La Paz.

Morgenmad er inkluderet.

11.

La Paz, byrundtur og natbus til Uyuni

Dag 11

I dag er der privat halvdagstur rundt i selve La Paz. Først tager vi rundt i den gamle bydel, hvor flere af gaderne danner ramme for interimistiske markeder, her sælges en smule frugt og grøntsager eller cocablade fra deres tæpper på fortovet. Der er besøg til kolonibydelen med blandt andet San Francisco kirken og den centrale plads Plaza Murillo. Herefter går turen ud til Månedalen, der ligger lidt uden for byen. Dalen har fået sit navn efter de særegne eroderede klippeformationer, der præger området.

Sidst på eftermiddagen returneres til hotellet, og der er mulighed for at gå lidt på oplevelse på egen hånd i de små gader og få stemningen ind under huden. På hvert gadehjørne er der fantastiske fotomotiver af indianere i deres dagligdag, men vis altid respekt. Spørger man venligt først, kan man med gode ord, og betaling enkelte gange, få lov til at tage et af de eftertragtede ”people shots”, som tager sig så godt ud i fotomappen derhjemme. Sidst på dagen tager vi natbussen til Uyuni, hvor vi ankommer næste morgen.

Morgenmad er inkluderet.

12.

Saltsletterne, Salar de Uyuni

Dag 12

Efter turen i natbus ankommer vi til Uyuni, hvor der er transfer til hotellet. Uyuni fungerer som udgangspunkt for det enestående natureventyr, som venter os på verdens største indtørrede saltsø - Salar de Uyuni, Vi har dagen på egen hånd med tid til at hvile lidt inden morgendagens ekskursion, der for mange er et af turens højdepunkter, men vi skal også forvente, at der ligger nogle anstrengende og støvede dage forude.

Overnatning på et simpelt hotel i Uyuni.

Morgenmad er inkluderet.

13.

Salar de Uyuni (Uyuni – San Juan)

Dag 13

Efter morgenmaden besøges Uyunis tog-kirkegård, og herefter kører vi af sted i 4-hjulstrækkere (med 4-6 personer i hver bil) med kurs mod Colchani, en landsby hvis indbyggere lever af saltproduktionen. Her får vi mulighed for at se, hvordan forskellige instrumenter og værktøj bliver brugt til udvindingen af salt. Fra Colchani går turen videre til den mægtige saltslette, Salar de Uyuni. Det særprægede salt-hotel kan vi kigge nærmere på. Konstruktionerne er simpelthen bygget af salt. Turen går videre til Isla Incahuasi, hvor bevoksningen blandt andet består af op til 1000 år gamle kæmpekaktus. Her ved øen spiser vi frokost og begiver os lidt rundt i landskabet.

Turen foregår i selskab med andre, men vi har vores egen engelsktalende guide med. Herefter går turen sydover, og ender ved dagens overnatningssted, et primitivt logi oftest med 6-8 personers sovesale med fælles toilet. Det er yderst primitivt og sommetider også koldt, men disse oplevelser giver oftest de allerbedste minder fra en ellers meget begivenhedsrig rejse.

Der overnattes i primitivt logi ved San Juan.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

14.

Salar de Uyuni (San Juan – Laguna Colorada)

Salar-de-Uyuni

Vi kommer forbi en militærpost, hvor soldaterne er udklædt efter alle kunstens regler og bevæger os ind i Siloli-ørkenen. Vindens forunderlige kræfter får vi at se, når vi kommer forbi en klippe af sandsten, der står formet som et træ på ganske dekorativ og kunstnerisk vis. Salar de Uyuni byder på surrealistisk sceneri, og dette er blot ét eksempel på det ganske unikke naturfænomen. Dagen byder også på et stop ved Laguna Colorada - den røde lagune. Her er der mulighed for at vandre lidt rundt og forevige de smukke flamingoer, som har tilholdssted i dette område og tæller flere tusinde. Der er en helt fantastisk palet af rødlige nuancer.

Der overnattes i primitivt logi ved lagunen.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

15.

Salar de Uyuni (Laguna Colorada – Uyuni)

Dag 15

Vi forlader nattens logi tidligt om morgenen for at nyde solopgangen ved gejserne, og her føles det nærmest som om, man opholder sig på en anden planet. De spruttende og boblende gejsere er indhyllet i tåge og damp. Videre går turen mod et andet fugtigt element, hvor kroppen kan dyppes i de dejligt varme bade. De kolde omgivelser gør det ekstra lækkert at lune sig i disse hot springs. Vi kører gennem Salvador Dali-ørkenen på vej tilbage mod Uyuni, og vi når også omkring Laguna Verde - den grønne lagune, hvor den karakteristisk kegleformede vulkan Lincacabur tårner sig op ved bredden af lagunen.

Overnatning på et simpelt hotel i Uyuni.

Morgenmad og frokost er inkluderet.

16.

Uyuni – Potosi

Dag 16

Dagen indledes med den smukkeste køretur med offentlig bus gennem højlandets landskab og små indianske landsbyer. Ud på eftermiddagen nås verdens højest beliggende by Potosi i 4.090 meters højde. Byen blomstrede indtil slutningen af det 18. århundrede og var på grund af de enorme sølvforekomster den rigeste by i Latinamerika. Fra minerne i Cerro Rico-bjerget udvandt spanierne kolossale mængder af sølv, og den dag i dag kan vi, trods falmende skønhed, fornemme storhedstiden på de rigt udsmykkede kirker og kolonipalæer. Efter ankomsten til det hyggelige hotel tager vi på privat byrundtur, hvor vi blandt andet vil besøge La Casa de la Moneda. Udover at have fungeret som mønttrykkeri helt tilbage fra 1572, har bygningen både fungeret som fængsel og fæstning. I dag er bygningen nænsomt restaureret og museet huser en spændende samling af alt lige fra mønter til det første damplokomotiv i Bolivia samt en mængde andre historiske skatte. 

Overnatning i Potosi.

Morgenmad er inkluderet.

17.

Potosi – Sucre

Dag 17

Efter morgenmaden tager vi på en formiddagstur til blandt andet de indianske kooperativminer dybt under Cerro Rico bjerget. Det er en spændende, men også nervepirrende og tragisk oplevelse. Den dag i dag arbejder de indianske minearbejdere under så ringe og usikre forhold, at minerne må aspirere til titlen ”verdens farligste arbejdsplads”. I dag udvindes ikke sølv, men tin, der nu er landets vigtigste metal til eksport. Op igennem historien døde arbejderne som fluer, og især under det spanske koloniherredømme var chancen for flere års overlevelse i minerne nærmest lig nul. Under kyndig vejledning er der mulighed for at komme ned i en af disse miner og få et indblik i arbejdsvilkårene under jorden. Dette besøg er ikke for folk, der lider af klaustrofobi!

Fra minen går turen tilbage til centrum, hvor vi med offentlig bus drager videre (ca. 3 timer) til landets smukkeste by, beliggende i en dal omkranset af lave bjerge i 2.790 meters højde, Sucre. Byen er også på UNESCO's liste over verdenskulturarv og er ren koloniidyl med sine kridhvide facader og terrakotta-tage. 

Overnatning i Sucre.

Morgenmad er inkluderet.

18.

Sucre

Dag 18

Om formiddagen tager vi på privat byrundtur i det gamle kolonicentrum, hvor historien fra byens storhedstid under spansk herredømme klart fornemmes. Turen starter på den centrale plads, hvor vi kan beundre de smukke, hvidmalede bygninger. Derefter besøger vi et tekstilmuseum, der giver indblik i diverse bolivianske vævningsteknikker. Turen slutter ved byens højeste punkt med skøn udsigt ud over de fine terrakotta-tage. Resten af dagen kan nydes i og omkring byen. Der er gode restauranter at finde til yderst rimelige priser. 

Overnatning i Sucre.

Morgenmad er inkluderet.

19.

Sucre - Santa Cruz

Dag 19

Der er tid til en sidste gåtur rundt i Sucre, inden der er transport til lufthavnen i Sucre og flyvning til Santa Cruz. 

Overnatning i Santa Cruz.

Morgenmad er inkluderet.

20.

Santa Cruz samt hjemrejse

Dag 20

Vores højlandseventyr lakker mod enden, tidlig morgen eller eftermiddag er der transfer til lufthavnen, hvorfra vi flyver mod Lima og herfra videre hjemrejse. 

Ankommer man tidligt til Lima, vil det være muligt at tilkøbe en 3-timers sightseeing tur (evt. med efterfølgende frokost kl. 13:00 på Michellin restauranten Astrid y Garcon. Der betales blot på stedet, men vi reserverer gerne bord). Påregn tillæg på ca. 80 kr. pr. pers. i ventepenge til chaufføren, der passer på bagagen men I spiser.

Morgenmad og mad på flyet er inkluderet.

21.

Ankomst til København

Vi ankommer i løbet af dagen.

Priser
Sorter efter:
Vælg sortering
22. august - 10. december 2017
33.998,-
29.998,-

11. december 2017 - 9. januar 2018
Kontakt os
Kontakt os

10. januar - 23. juni 2018
33.498,-
30.998,-

24. juni - 21. august 2018
35.998,-
33.998,-

22. august - 10. december 2018
33.498,-
30.998,-


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Lima/Santa Cruz-København med KLM på økonomiklasse
 • Lufthavnsafgifter og skatter på den internationale flystrækning
 • Flyrejse Lima-Cuzco og Sucre-Santa Cruz på økonomiklasse
 • Privat transfer og transporter med privat bil og chauffør
 • Turistbus Cuzco-Puno, Puno-Copacabana, Copacabana-La Paz, La Paz-Uyuni, Uyuni-Potosi og Potosi-Sucre
 • Togrejse Cuzco-Aguas Calientes retur på 2. klasse
 • Overnatninger i delt dobbeltværelse inkluderet morgenmad
 •    1 nat på Wyndham Costa del Sol i Lima
 •    1 nat på Tunupa Lodge i Ollantaytambo
 •    3 nætter på Ninos Hotel i Cuzco
 •    2 nætter på La Hacienda Puno Plaza de Armas
 •    1 nat hos indiansk familie på Amanti-øen (under primitive forhold)
 •    1 nat på La Cupula Hotel i Copacabana
 •    1 nat på Rosario La Paz Hotel i La Paz
 •    1 nat i natbussen mellem La Paz og Uyuni
 •    2 nætter på Hotel Samay Wasi
 •    2 nætter i primitivt logi ofte i 6-8 personers sovesale i Salar de Uyuni
 •    1 nat på Hostal Patrimonio i Potosi
 •    2 nætter på Hostal Colonial i Sucre
 •    1 nat på Hotel Lido i Santa Cruz
 • Måltider som beskrevet i programmet
 • Nævnte rundture, udflugter og sightseeing med privat lokal engelsktalende guide
 • Kun udflugterne til Uros øerne og Uyuni foregår i mindre international gruppe
 • Entre til Machu Picchu med privat guide
 • Entre ti Huayna Picchu hvis ønskes (skal bookes hjemmefra og er baseret på tilgængelighed)
 • Entreer ved seværdigheder
 • Produktansvarsforsikring
 • Gebyr til rejsegarantifonden
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

IKKE INKLUDERET

 • Indenrigslufthavnsskatter
 • Ekspeditionsgebyr (145,- pr. faktura)
 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
  Obs. Vær opmærksom på, at forsikringen skal dække kulturrejser, der går over 4.000 meter
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Forplejning udover den nævnte, personlige udgifter og drikkepenge
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet” 

TILKØB

 • Tillæg for enkeltværelse i 2017: 4.498,-
Praktisk information

Bedste rejsetid: April til oktober

Type: Individuel kulturrejse med privatchauffør samt rundture i alle byer med guide og entreer ved seværdigheder

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

 

Foredrag

Peru – Inkariget og Machu Picchu

21. oktober 2017 · Klokken 15:00 - 15:30

Øksnehallen. Sal E

Peru og Inkariget

25. oktober 2017 · Klokken 19:30 - 21:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Peru og Inkariget

5. december 2017 · Klokken 17:30 - 19:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Peru og Inkariget

21. marts 2018 · Klokken 17:30 - 19:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Vil du høre mere om rejsen?

Vælg