Den klassiske Peru og Boliviarejse

Her er en enestående 3 ugers kultur- og naturrejse, hvor vi kombinerer højlandet i Peru og Bolivia

 

På programmet er Perus største seværdighed, Machu Picchu, og derudover er det spækket med de bedste af Bolivias højtbeliggende områder.

Tilbage til Peru

 

 

Farverig sydamerikansk folklore er allestedsnærværende – det samme er en perlerække af tryllebindende udsigter og klassisk kolonistil. • Oplev det historiske ikon af majestætisk format, Machu Picchu 
 • Bo hos en indiansk familie på den gudesmukke, safirblå Titicacasø 
 • Nyd synet af kridhvide åbne vidder ved Salar de Uyuni
 • Kom ned i gear i fredfyldte Sucre, Bolivias smukke koloniby
 • Besøg sølvminebyen Potosi, hvor der stadig knokles under jorden
 • Indfang farverig boliviansk storbystemning i La Paz
1.

Afrejse med fly fra København og ankomst til Lima

Dag 1

Vi flyver fra København med kurs mod det sydamerikanske kontinent. Ankomst først på aftenen til Lima lufthavn, hvorfra vi spadsere hen til lufthavns-hotellet. Her kan vi efter en lang flyrejse slappe lidt af og få en god nat søvn inden vi drager mod Cuzco dagen derpå.

Overnatning i Lima på lufthavnshotel

Mad på flyrejsen er inkluderet.

2.

Den Hellige Dal – Chinchero, Urubamba og homestay i Chichubamba

Den-hellige-dal

Et par af dagens poplevelse

 • Den Hellige Dal – Inkaernes Spejlbillede af Mælkevejen
 • Tidsrejse gennem 5000 år og Pisac Ruinerne
 • Chichubamba - hjemmelig hygge hos Fru Eufracia og resten af familien i den lille landsby

Fly til Cusco, Inkaernes gamle hovedstad. Her bliver vi budt velkommen i lufthavnen og starter vores eventyr i Den Hellige Dal, grundet akklimatisering, da Den Hellige Dal er lavere beliggende end, Cusco der ligger i 3.300 meters højde. 

De næste par dage, vil Kipling gerne vise jer det ypperste og det fineste, det bedste og mest imponerende fra én af verdens mest sofistikerede civilisationer: Inkaerne, som om nogen har haft stor indflydelse på, hvordan man lever i Andesbjergene i vores dage. Allerede efter få minutters kørsel, står vi netop i Inkaernes Hellige Dal, med sneklædte bjergtinder og terrasser, der kryber op ad bjergsiderne, inka-ruiner og inkamarkeder.

Vi stopper først i Awanacancha . Her møder vi nogle af de vigtigste dyr i Andesbjergene: Lama, alpaca, vicuña, camelids og guanaco i alle arter og afskygninger. Dyrene har altid været en vigtig "del af inka-familien" - og således også i dag. Marsvinet er også ét af Andesbjergenes vigtigste dyr – og har til alle tider været en yndet spise. I inka-tiden var det en hof-ret i ordets bogstavligste forstand, forbeholdt for inkaen og adelen, men i dag er det en mere almindelig spise. Der er mulighed for at smage på stegt marsvin, en måske lidt besynderlig spise, i hvert fald når smagsløgene er danske.

Vores første rigtige møde med inkaerne venter os ved Inca Pisac (Pisac-ruinerne). I inka-tiden ét af de vigtigste knudepunkter, der forbandt hovedstaden Cusco med junglen. Men Pisac har højst sandsynligt været mere end bare et knudepunkt, og teorierne er mange: En kontrolpost, et militært fort, et måne-tempel, et kongeligt palads. Kom evt. selv med et bud! Kort efter Inca Pisac og det berømte Pisac-marked, hvor lokale i traditionelt tøj fra bjergene mødes til en god handel.

Vi skal opleve et helt specielt inka-tempel i Urco, dedikeret til især Moder Jord . Her får vi overraskende ny viden om én af verdenshistoriens mest sofistikerede civilisationer. Det er også lige ved Urco-templet, at vi efterfølgende besøger museet der tager på en fascinerende tidsrejse, mens vi selv er tilskuere til diverse fester, ceremonier, begravelser og hverdagsbegivenheder gennem 5000 år.

Det ene øjeblik er vi til begravelse hos Paracas-kulturen og det næste til kroning af en høvding hos Moche-kulturen, og oplever Perus historie fra civilisationens vugge og frem til inkaernes storhedstid. Det meget livagtige lille Inkariy-museum giver os de bedste forudsætninger for nu at indtage resten af inka-riget.
Efter "festlighederne" kører vi i stille tempo til den lille landsby Chichubamba, mens eftermiddagssolen kaster lange skygger på de gamle inka-ruiner og -paladser der ligger spredt ud med rund hånd overalt. Vi besøger Eufracia, og hendes lille familie, der består af Ruth & Roger og så den lille charmerende Jean Pierro. Den søde ældre dame, åbner dørene til sit hjem og byder os velkommen indenfor mens middagen tilberedes af Roger. Hans mange års erfaring fra nogle af de bedste restauranter i området fornægter sig ikke.

Overnatning i Chichubamba

Morgenmad og aftensmad er inkluderet.

3.

Chichubamba – Ollantaytambo – Aguas Calientes

Aguas-Calientes

Et par af dagens oplevelser:

 • Chokolade-Workshop & Chicha-prøvesmagning
 • Ollantaytambo – en ægte Inka-landsby
 • Togtur gennem Den Hellige Dal 

Eufracia serverer morgenmaden inden vi tager en tur gennem Chichubamba-landsbyen. Vi oplever hvordan lokalbefolkningen lever i det lille traditionelle Andes-samfund. Vi kigger indenfor hos Eufracias veninde, der netop er i gang med dagens hjemmeproduktion af chokolade. Der findes ikke noget bedre end at smage dejlig varm og helt frisk forarbejdet chokolade, tilberedt af ristede chokoladebønner. Under inka-tiden var kakao-bønnen nærmest mere værd end guld og blev anvendt som betalingsmiddel.

Vi kigger efterfølgende ind i et keramikværksted, hvor mange århundreders historier og hemmeligheder brændes ned i krukker og figurer. 

Efter afsked med Chichubamba fortsætter vi gennem dalen til Ollantaytambo. Vi stopper ved "El Descanso" ("Hvilet") hvor en lille lokal familie har en lille atypisk krostue, mens de forsøger at holde liv i én af Andesbjergenes gamle men vigtige traditioner. Der er tid til Chicha-smagning som er det tætteste vi kommer den lokale øl. I dag som under inka-tiden bliver Dalens øl fremstillet af fermenterede røde majskorn (Chicha). Drikken er vigtig i alle henseende både til hverdag og fest, ligesom Chicha bliver ofret til Pachamama (Moder Jord) . Der findes også Chicha uden alkohol til de mindste gæster.

Ollantaytambo er det tætteste man kommer en klassisk inka-landsby. Rent historisk er dette også stedet, hvor inkaerne vandt ét af de eneste slag over spanierne. Måske er det grunden til at Machu Picchu aldrig blev opdaget – og derfor kaldes Den Glemte By? Vi besøger det store gigantiske inkafort, der tårner sig majestætisk over byen, og vi skal bl.a. besøge "Prinsessens Badeværelse" og andre spektakulære og overraskende mesterværker fra inka-tiden, som nogle mener, overstiger selveste Machu Picchu.

Vi tager et lille hvil ved en fortovscafé, inden vi går til stationen, for at køre med toget mod ét af turenes højdepunkter: Machu Picchu. Togturen er smuk og fascinerende. Landskabet ændrer sig undervejs. Vi forlader de høje bjergtinder med snetoppe der nu erstattes af jungle og vildnis. Turen tager ca. 3 timer og ender i Aguas Calientes, for foden af det legendariske og mystiske Machu Picchu.

Vi følges til vores hotel - overnatning i Aguas Calientes

Morgenmad og frokost er inkluderet.

4.

Machu Picchu, Inkarigets højdepunkt og Cusco

Cuzco

Dagens store oplevelser

 • Machu Picchu – Inkaernes glemte by, en oplevelse i verdensklasse
 • Måske en tur på sukkertoppen Huaynayna Picchu (skal bestilles hjemmefra)

Selv om både byen Cuzco og det omkringliggende område har en utrolig masse at byde på, så er det helt store trækplaster uden tvivl Machu Picchu, der har opnået ikonisk status, og naturligvis indgår stedet, hvor inka-mystikken måske fornemmes allerstærkest, også i vores program. Tidlig formiddag eller eftermiddag tager vi sammen med vores egen private guide med den offentlige bus ad den snoede vej til det sagnomspundne sted, der officielt først blev opdaget af amerikaneren Hiram Bingham i 1911. Heldigvis opdagede den spanske kolonimagt tilsyneladende aldrig Machu Picchu, og det er vel kun heldigt med tanke på dens hang til at destruere inkaernes helligdomme.

Fra Solporten får vi det kendte vue af Machu Picchu, som ligger omkranset af skovklædte grønne bjergtoppe, der rejser sig fra Urubamba-dalen, snedækkede tinder længere ude og ”sukkertoppen” Huayna Picchu lige bag ruinerne. Udsigten heroppefra er nærmest uden for kategori, hvilket blot understreges i kåringen af Machu Picchu som et af verdens syv nye vidundere. Funktionen af stedet er ikke fastlagt, og placeringen i sig selv er naturlig for såvel fæstningsværk som ceremoniel plads. Vores guide vil fortælle om de mange forskellige teorier, der hersker i såvel sagkundskab samt blandt menigmand om dette unikke sted.

Huayna Picchu, eller Wayna Picchu, er et lille bjerg, som ligger ved selve Machu Picchu. Det er en anelse strabadserende at begive sig op til toppen af bjerget, og højdeskræk må man ikke lide af, men belønningen venter i form af en fænomenal udsigt ud over Machu Picchu. Fra et arkæologisk synspunkt kan man ikke andet end lade sig imponere af inkaernes evner. Det må siges at være noget af en bedrift at bygge terrasser på et så stejlt bjerg uden brug af den viden, som europæerne på det tidspunkt havde tilegnet sig, fx brug af hjulet. Turen til toppen, som er 360 m højere end Machu Picchu går af stejle stier og tager cirka 1½-2 timer op og 1 time ned. Der er et begrænset antal billetter per dag til Huayna Picchu (sukkertoppen af Peru), og entreen skal bestilles inden afrejse. Sidst på dagen tager vi retur til Aguas Calientes og derefter med toget tilbage til Ollantaytambo og herfra transfer til Cuzco til vores centralt beliggende hotel, kun få blokke fra den meget smukke Plaza de Armas.

Overnatning i Cusco. 

Morgenmad er inkluderet.

5.

Cusco - fridag i højlandets hovedstad

5

Nogle gode forslag til seværdigheder:

 • Plaza de Armas og Cuscos katedral
 • Cusco Gastro Tour (se nederst)
 • Vandretur ved ruinerne Inquiltambo ”The Inca Jail” og Machuchoqequirao

Cusco, der er Sydamerikas arkæologiske hovedstad og kontinentets ældste kontinuerligt beboede by - er bestemt et fantastisk sted. Den brostensbelagte koloniby må siges at være en af de mest interessante byer i Sydamerika. Cusco bærer præg af at have været inkaernes hovedstad, men spaniernes invasion i 1533 har sat endnu større aftryk på byen, da inkaernes templer og paladser blev ødelagt og erstattet af kolonimagtens arkitektur. Spaniernes katolske arv findes eksempelvis i byens mange smukke kirker, som er overdådigt udsmykkede og bestemt et besøg værd.

Dagen er til egne oplevelser – og vi kan varmt anbefale en slentretur til den centrale plads Plaza de Armas, hvor vi bliver mødt af den UNESCO-fredede, smukt oplyste katedral, som gemmer på en stor koncentration af kunstskatte fra kolonitiden. Der er et væld af små butikker og hyggelige restauranter i de stejle, snævre sidegader i kunstnerkvarteret San Blas, som ligger tæt på pladsen. Husk på, at vi i Cusco befinder os i 3.326 meters højde. En sådan højde kræver lidt tilvænning, så tag det roligt i starten og hold et adstadigt tempo. 

Overnatning i Cusco. 

Morgenmad er inkluderet

6.

Cuzco - fra Inkatiden over spansk kolonitid til nutidens Peruvianske højland

Dag 6

Et par af dagens oplevelser:

 • Sacsaywaman – Inkarigets Hjerne
 • Quenko – Offerplads
 • Koricancha – Soltemplets Hemmelighed

Formiddagen er sat af til en privat rundtur i området. Vi starter lige uden for Cusco for at besøge et af de arkæologiske centre, den gamle inkafæstning Sacsayhuaman, som er et glimrende eksempel på den unikke evne til at tilhugge enorme stenblokke, som vejer op til 300 tons, så de passer ind i hinanden på millimeter. I dag er der ikke meget tilbage af de originale mure, et bud ligger på blot 20%, idet spanierne også her var hårde ved inkaernes arv, men enkelte mure står som endegyldigt bevis på inkaernes håndværksmæssige og arkitektoniske kvaliteter. Området er stort og har med sikkerhed haft mere end bare militær betydning i inka-riget. Her finder man f.eks. inkaens trone, som vidner om at stedet var vigtigt – og måske der hvor store beslutninger blev truffet. Man mener at Cusco blev grundlagt med form som en puma, og Sacsaywaman ligger nøjagtig ved pumaens hjerne.

Vi tager fra Pumaens Hjerne til Pumaens Hjerte selveste Soltemplet (Koricancha)– der betegnes som det aller helligste. På vejen stopper vi ved Quenko der betyder zigzag, måske p.g.a de snørklede gange og indgange. Stedet har både et amfiteater og underjordiske kamre. Der er nok ingen tvivl om at Quenko og har været anvendt som offerplads af dyr og muligvis mennesker. Teorierne om dette sted er mange – og hele stedet emmer af mystik og myter.

I selve Soltemplet kan vi i kamrene inspicere inkaernes imponerende stenarbejder, der danner fundament for mange af de spanske kolonibygninger. De spanske erobrere rev det meste af det guldbeklædte Koricancha, ”den gyldne gård”, ned og ødelagde dermed det mest overdådige af templerne i hele inkariget. Spanske øjenvidneberetninger fortæller at forbløffelsen stod malet i spaniernes ansigter da de brød ind i soltemplet en forårsdag i 1534 da tilsyneladende alle dyr og planter i inka-riget fandtes i en kopi af de pureste guld inde i soltemplet. De gamle mure blev brugt til at opføre den nye kirke. Santo Domingo-kirken er dermed så at sige opført oven på Koricancha-tempelkomplekset.

Eftermiddagen er til fri disposition, fx kan vejen lægges forbi ”Admiralens Palads”, som huser et lille kulturhistorisk museum eller et besøg på Inka-museet kan også varmt anbefales. Den lokale guide vil informere om, hvilke steder i Cusco man ikke bør misse.

Overnatning i Cusco. 

Morgenmad er inkluderet.

7.

Over Altiplanoet til Puno og Titicacasøen

Titicacasøen

Et par af dagens oplevelser:

 • Med bus gennem det traditionelle Peru tværs over Altiplanoet i Andesbjergene
 • Andahuayllillas – Sydamerikas sixtinske kapel
 • Gude-templet Raqchi

Dagen i dag er en transportdag, men hvilken en af slagsen! Vi er nu godt akklamatiseret og efter morgenmaden bliver vi kørt til busstationen og tager med turistbus over altiplanoet, højsletten, til Puno, hvis beliggenhed er uovertruffen ved Titicacasøens bred. Det er en busrejse på 9-10 timer. Vi må knibe os selv i armen og fundere over, om vi virkelig befinder os i det 21. århundrede. 

Undervejs stopper vi på hovedtorvet (Plaza de Armas) i den lille by Andahuayllillas, som synes at have slumret i hundredvis af år. Vi kigger indenfor i byens lille uanselige kirke bygget af Jesuitter i det 17. århundrede. Men indenfor er kirken virkelig storslået, og de mange fresko- og loftsmalerier har sat kirken på verdenskortet, så det nu kaldes ”Sydamerikas Sixtinske Kapel” . Der er efter sigende gemt adskillige guld- og sølvskatte inde i kirken, og efter sigende vogter alle landsbyboerne kirken, så den er bemandet døgnet rundt. Vi kan ikke sige om det blot er en myte, men i hvert fald tager vagterne deres job meget seriøst.

Vi stopper også ved inka-templet Raqchi – som fra vejen nærmest synes bygget af rumvæsner grundet den specielle struktur. Meget blev ødelagt af spanierne men udover at restaureringsarbejdet er i fuld gang, ses klart adskillige huse og bygninger som har været tilknyttet de enorme og majestætiske tempel.

Puno er den største by og hovedstad i regionen og ligger smukt placeret ved Titicacasøens bred. Byen havde stor betydning for inkaerne, idet sagnet fortæller, at Manco Capac – den første inka – rejste sig af Titicacas vande efter ordre fra Solguden for at påbegynde inkaernes imperium med udgangspunkt i Cusco. I dag er Puno en vigtig landbrugsby, og især opdræt af lamaer og alpacaer, der græsser på sletterne langs søens bredder, er en vigtig indtægtskilde. Puno er stedet, hvor alskens vævet kunsthåndværk og beklædning i alpacauld kan købes til fordelagtig pris. Byen er kendt som landets folkloristiske hovedstad, idet megen dans og musik udspringer fra denne region.

Overnatning i Puno i centrum.

Morgenmad og frokost er inkluderet.

8.

Puno og de flydende Uros-øer samt Amantani-øen

Amantaniøerne

Et par af dagens oplevelser

 • Sejltur på Titicaca-søen
 • Uros Øerne – en art frilandsmuseum en verden af siv
 • Overnatning på Amantani på Titicaca-søen

Titicaca kan tage pusten fra enhver, og ikke blot fordi vi er oppe i knap 4.000 meter. Titicaca har nogle åbenlyse billedskønne kvaliteter. Det er et fredfyldt, magisk sted med en fabelagtig kulisse. Ude på øerne kan roen virkelig falde over os i de både grønne og golde landskaber, og herude er vi omgivet af et smukt safirblåt tæppe pyntet med hvide bjergtoppe ude i horisonten. Farverne står helt skarpe, og luften er krystalklar – og tynd naturligvis.

Vi spiser morgenmad og tager af sted til havnen for at sejle til Amantani via de flydende sivøer Uros, hvor Thor Heyerdahl hentede inspiration til sine sivbåde. Uros guidede udflugt skal ses som en slags frilandsmuseum, med et godt og vel internationalt islæt og trods for vi kan gå i land på de flydende sivkonstruktioner og får indblik i beboernes hverdag, er det en hedengang tradition at øerne reelt set var beboet - i dag er det en attraktion. Fiskeriet og i særdeleshed turismen, er det som holder Uros-folket med midler. Øerne er dog et godt sted at tage ”close-up” billeder af indianerne – men spørg høfligt om lov, inden der knipses løs.

Herfra sejles videre ud på søen, næsten helt til søgrænsen til Bolivia. Vi anløber øen Amantani, hvor vi går i land. Her møder vi de stolte beboere – Quechua-indianerne. Der bor omkring 3.600 mennesker, fordelt på godt 800 familier på den cirka 10 km2 store ø. Vi bliver fordelt blandt de lokale familier, der forestår vores indkvartering i deres private hjem – et af Sydamerika rejsens absolutte højdepunkter. Her er tale om en meget primitiv overnatning i familiens lerklinede hytte, men der bliver taget godt hånd om os, og vi bliver efter bedste evne beværtet med kartofler i alle afskygninger, som udgør øens vigtigste afgrøde. Vi vandrer op til et af øens to højdedrag ”Pachatata – fader jord” og ”Pachamama – moder jord”, hvor vi ud over at nyde den helt enestående udsigt også besøger den gamle inkatempelruin. Vi får indblik i øboernes dagligdag, hvor der modsat mange andre steder i højlandet er lagt vægt på skolegang og uddannelse. Børnenes arbejdsdag i marken som hyrder og ved væven tilrettelægges, så der også er plads til timer på skolebænken.

Vi overnatter hos en lokal indiansk familie, der som nævnt vil være under ydmyge forhold. (tag kontakt til os, hvis hotel-overnatning ønskes)

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

9.

Amantani-øen – Taquile-øen – Puno

Dag 9

Et par af dagens oplevelser:

 • Taquile-øen – måske Titicacas smukkesste ø - strikkende mænd og hårdtarbejdende kvinder
 • Tekstilmarked på toppen af Taquile-øen
 • Sejltur retur til Puno

 Efter morgenmaden stævner vores gruppe igen ud, og vi anløber øen Taquile, hvor vi går i land. Vi møder de stolte ”taquileños”, som er Quechua-indianere i deres traditionelle klædedragter, der indeholder symboler, blandt andet på ægteskabelig status og eventuelt ønske om at ændre denne.
Vi får indblik i indbyggernes dagligdag, der er meget lig beskrivelsen fra Amantani. Det specielle netop ved Taquile er at rollerne synes byttet rundt. Her er det ganske almindeligt at se mænd sidde på en sten og strikke, mens kvinderne i let luntende trav står for alle husstandens daglige gøremål både inde og ude.
De godt 1700 sjæle, der tælles på øen, lever i samme slags kollektivistiske samfundsstruktur som på Amantani. De er utroligt hårdtarbejdende, og lever efter den gamle inka-parole ”ama sua, ama llulla, ama qhella” – du må ikke stjæle, du må ikke lyve, og du må ikke være doven.

Vi er tilbage i Puno ud på eftermiddagen. 

Overalt i Perus højland, drikkes der cocate og på mange hoteller er der gratis adgang til Coca-te dagen lang. Og i forhold til højdetilvænning, giver det ekstra god mening at drikke coca-te, der mest af alt smager henad urte-te. Dels skal man gerne drikke rigeligt med væske i højden og dels har cocaen en gavnlig effekt på akklimatiseringen - så inkaernes gamle vidunderurt, har bestemt stadig sin berettigelse.

Overnatning i Puno samme hotel

Morgenmad og frokost er inkluderet.

10.

Puno – Copacabana i Bolivia

Dag 10

Dagen byder på transport med minibus til grænsen, hvor indrejseformaliteterne til Bolivia ordnes. Vær forberedt på en yderst langsommelig – latinamerikansk – affære, når de alvorligt udseende grænsevagter med store kasketter stempler passet efter alle kunstens regler. Vi ankommer til hotellet i Copacabana ud på eftermiddagen. Copacabana er i Bolivia pendanten til Puno, beliggende på Titicacas sydlige bred. Forskellen er, at Copacabana i århundreder har været målet for utallige pilgrimme, der valfarter til byens helligdomme og Bolivias skytshelgen – Nuestra Señora de Copacabana. 

Overnatning i Copacabana.

Morgenmad er inkluderet.

11.

Copacabana, besøg på Soløen og videre til La Paz

Dag 11

Fra morgenstunden tager vi ud til Soløen med offentlig båd og med vores egen private guide, som vil vise os rundt på øen. Soløen er ifølge inkaerne selveste solens fødested. Her besøger vi arkæologiske monumenter og nyder de helt vidunderlige udsigter ud over søen, inden vi tager retur til Copacabana om eftermiddagen.

Om eftermiddagen kører vi med offentlig bus mod La Paz, som ligger i små 4.000 meter over havets overflade. Der er indkvartering i den spændende, gamle bydel. Byen er umådelig kontrastfyldt – her passerer vi forbi indianerkvinden med fletninger og bowlerhat og barnet båret på praktisk vis i bylter på ryggen. Den ulasteligt klædte forretningsmand med nypudsede sko ses i selvsamme sekund. Der er et utal af markeder med diverse bolivianske specialiteter såvel som hippe caféer og lækre restauranter. Livet i La Paz inkluderer dermed flere forskellige spændende nuancer. La Paz er også byen, hvor man kan vandre rundt på brostenene og kigge på kolonitidens fingeraftryk i form af farverige huse og lanterner, der hænger fra balkonerne. På El Alto-markedet er der knald på den lokale kolorit, og her er det et møde med den bolivianske aymara-kultur. 

Overnatning i La Paz.

Morgenmad og frokost er inkluderet.

12.

La Paz, byrundtur og natbus til Uyuni

Dag 12

I dag er der privat halvdagstur rundt i selve La Paz. Først tager vi rundt i den gamle bydel, hvor flere af gaderne danner ramme for interimistiske markeder, her sælges en smule frugt og grøntsager eller cocablade fra deres tæpper på fortovet. Der er besøg til kolonibydelen med blandt andet San Francisco kirken og den centrale plads Plaza Murillo. Herefter går turen ud til Månedalen, der ligger lidt uden for byen. Dalen har fået sit navn efter de særegne eroderede klippeformationer, der præger området.

Sidst på eftermiddagen returneres til hotellet, og der er mulighed for at gå lidt på oplevelse på egen hånd i de små gader og få stemningen ind under huden. På hvert gadehjørne er der fantastiske fotomotiver af indianere i deres dagligdag, men vis altid respekt. Spørger man venligt først, kan man med gode ord, og betaling enkelte gange, få lov til at tage et af de eftertragtede ”people shots”, som tager sig så godt ud i fotomappen derhjemme. Sidst på dagen tager vi natbussen til Uyuni, hvor vi ankommer næste morgen.

Morgenmad er inkluderet.

13.

Saltsletterne, Salar de Uyuni

Dag 13

Efter turen i natbus ankommer vi til Uyuni, hvor der er transfer til hotellet. Uyuni fungerer som udgangspunkt for det enestående natureventyr, som venter os på verdens største indtørrede saltsø - Salar de Uyuni, Vi har dagen på egen hånd med tid til at hvile lidt inden morgendagens ekskursion, der for mange er et af turens højdepunkter, men vi skal også forvente, at der ligger nogle anstrengende og støvede dage forude.

Overnatning på et simpelt hotel i Uyuni.

Morgenmad er inkluderet.

14.

Salar de Uyuni (Uyuni – San Juan)

Dag 14

Efter morgenmaden besøges Uyunis tog-kirkegård, og herefter kører vi af sted i 4-hjulstrækkere (med 4-6 personer i hver bil) med kurs mod Colchani, en landsby hvis indbyggere lever af saltproduktionen. Her får vi mulighed for at se, hvordan forskellige instrumenter og værktøj bliver brugt til udvindingen af salt. Fra Colchani går turen videre til den mægtige saltslette, Salar de Uyuni. Det særprægede salt-hotel kan vi kigge nærmere på. Konstruktionerne er simpelthen bygget af salt. Turen går videre til Isla Incahuasi, hvor bevoksningen blandt andet består af op til 1000 år gamle kæmpekaktus. Her ved øen spiser vi frokost og begiver os lidt rundt i landskabet.

Turen foregår i selskab med andre, men vi har vores egen engelsktalende guide med. Herefter går turen sydover, og ender ved dagens overnatningssted, et primitivt logi med fælles bad og toilet. Det er yderst primitivt og sommetider også koldt, men disse oplevelser giver oftest de allerbedste minder fra en ellers meget begivenhedsrig rejse.

Der overnattes i primitivt logi ved San Juan.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

15.

Salar de Uyuni (San Juan – Laguna Colorada)

Salar-de-Uyuni

Vi kommer forbi en militærpost, hvor soldaterne er udklædt efter alle kunstens regler og bevæger os ind i Siloli-ørkenen. Vindens forunderlige kræfter får vi at se, når vi kommer forbi en klippe af sandsten, der står formet som et træ på ganske dekorativ og kunstnerisk vis. Salar de Uyuni byder på surrealistisk sceneri, og dette er blot ét eksempel på det ganske unikke naturfænomen. Dagen byder også på et stop ved Laguna Colorada - den røde lagune. Her er der mulighed for at vandre lidt rundt og forevige de smukke flamingoer, som har tilholdssted i dette område og tæller flere tusinde. Der er en helt fantastisk palet af rødlige nuancer.

Der overnattes i primitivt logi ved lagunen.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

16.

Salar de Uyuni (Laguna Colorada – Uyuni)

Dag 16

Vi forlader nattens logi tidligt om morgenen for at nyde solopgangen ved gejserne, og her føles det nærmest som om, man opholder sig på en anden planet. De spruttende og boblende gejsere er indhyllet i tåge og damp. Videre går turen mod et andet fugtigt element, hvor kroppen kan dyppes i de dejligt varme bade. De kolde omgivelser gør det ekstra lækkert at lune sig i disse hot springs. Vi kører gennem Salvador Dali-ørkenen på vej tilbage mod Uyuni, og vi når også omkring Laguna Verde - den grønne lagune, hvor den karakteristisk kegleformede vulkan Lincacabur tårner sig op ved bredden af lagunen.

Overnatning på et simpelt hotel i Uyuni.

Morgenmad og frokost er inkluderet.

17.

Uyuni – Potosi

Dag 17

Dagen indledes med den smukkeste køretur med offentlig bus gennem højlandets landskab og små indianske landsbyer. Ud på eftermiddagen nås verdens højest beliggende by Potosi i 4.090 meters højde. Byen blomstrede indtil slutningen af det 18. århundrede og var på grund af de enorme sølvforekomster den rigeste by i Latinamerika. Fra minerne i Cerro Rico-bjerget udvandt spanierne kolossale mængder af sølv, og den dag i dag kan vi, trods falmende skønhed, fornemme storhedstiden på de rigt udsmykkede kirker og kolonipalæer. Efter ankomsten til det hyggelige hotel sidst på eftermiddagen, har vi resten af dagen på egen hånd.

Overnatning i Potosi.

Morgenmad er inkluderet.

18.

Potosi – Sucre

Dag 18

Efter morgenmaden tager vi på privat byrundtur, hvor vi blandt andet vil besøge La Casa de la Moneda. Udover at have fungeret som mønttrykkeri helt tilbage fra 1572, har bygningen både fungeret som fængsel og fæstning. I dag er bygningen nænsomt restaureret og museet huser en spændende samling af alt lige fra mønter til det første damplokomotiv i Bolivia samt en mængde andre historiske skatte. 

Efter frokost er der afgang med offentlig bus til Sucre, hvor vi ankommer sidst på dagen. 

Overnatning i Sucre.

Morgenmad er inkluderet.

19.

Sucre

Dag 19

Om formiddagen tager vi på privat byrundtur i det gamle kolonicentrum, hvor historien fra byens storhedstid under spansk herredømme klart fornemmes. Turen starter på den centrale plads, hvor vi kan beundre de smukke, hvidmalede bygninger. Derefter besøger vi et tekstilmuseum, der giver indblik i diverse bolivianske vævningsteknikker. Turen slutter ved byens højeste punkt med skøn udsigt ud over de fine terrakotta-tage. Resten af dagen kan nydes i og omkring byen. Der er gode restauranter at finde til yderst rimelige priser. 

Overnatning i Sucre.

Morgenmad er inkluderet.

20.

Sucre - Santa Cruz

Dag 20

Der er tid til en sidste gåtur rundt i Sucre, inden der er transport til lufthavnen i Sucre og flyvning til Santa Cruz. 

Overnatning i Santa Cruz.

Morgenmad er inkluderet.

21.

Santa Cruz samt hjemrejse

Dag 21

Vores højlandseventyr lakker mod enden, tidlig morgen eller eftermiddag er der transfer til lufthavnen, hvorfra vi flyver mod Lima og herfra videre hjemrejse. 

Ankommer man tidligt til Lima, vil det være muligt at tilkøbe en 3-timers sightseeing tur (evt. med efterfølgende frokost kl. 13:00 på Michellin restauranten Astrid y Garcon. Der betales blot på stedet, men vi reserverer gerne bord). Påregn tillæg på ca. 80 kr. pr. pers. i ventepenge til chaufføren, der passer på bagagen mens I spiser.

Morgenmad og mad på flyet er inkluderet.

22.

Ankomst til København

Vi ankommer i løbet af dagen.

Priser
Sorter efter:
Vælg sortering
16. september - 10. december 2018
34.498,-
30.498,-

11. december 2018 - 9. januar 2019
Kontakt os
Kontakt os

10. januar - 31. marts 2019
35.498,-
32.498,-

1. april - 20. juni 2019
35.998,-
32.998,-

21. juni - 21. august 2019
38.998,-
35.998,-

22. august - 10. december 2019
35.998,-
32.998,-

(Tillæg kan forekomme på jule- og nytårsrejser samt vinter- påske og efterårsferie)


INKLUDERET

 • Flyrejse København via Amsterdam til Lima retur med KLM på økonomiklasse
 • Lufthavnsafgifter og skatter på den internationale flystrækning
 • Flyrejse Lima-Cuzco, Sucre-Santa Cruz og Santa Cruz-Lima på økonomiklasse
 • Privat transfer og transporter med privat bil og chauffør
 • Turistbus Cuzco-Puno, Puno-Copacabana, Copacabana-La Paz, La Paz-Uyuni, Uyuni-Potosi og Potosi-Sucre
 • Togrejse Ollantaytambo-Aguas Calientes retur på 2. klasse
 • Overnatninger i delt dobbeltværelse inkluderet morgenmad
 •    1 nat på Wyndham Costa del Sol i Lima
 •    1 nat på Homestay i Chichubamba (under simple forhold)
 •    1 nat på El Presidente i Aguas Calientes
 •    3 nætter på Ninos Hotel i Cuzco
 •    2 nætter på La Hacienda Puno Plaza de Armas i Puno
 •    1 nat hos indiansk familie på Amanti-øen (under primitive forhold)
 •    1 nat på La Cupula Hotel i Copacabana
 •    1 nat på Rosario La Paz Hotel i La Paz
 •    1 nat i natbussen mellem La Paz og Uyuni
 •    2 nætter på Hotel Samay Wasi
 •    2 nætter i primitivt logi i Salar de Uyuni (fælles bad og toilet)
 •    1 nat på Santa Terese Hotel i Potosi
 •    2 nætter på Hotel Real Audiencia i Sucre
 •    1 nat på Hotel Lido i Santa Cruz
 • Måltider som beskrevet i programmet
 • Nævnte rundture, udflugter og sightseeing med privat lokal engelsktalende guide
 • Kun udflugterne til Uros øerne og Uyuni foregår i mindre international gruppe
 • Entre til Machu Picchu med privat guide
 • Entre til Huayna Picchu hvis ønskes (skal bookes hjemmefra og er baseret på tilgængelighed)
 • Entreer ved seværdigheder
 • 10 % rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 24 timer bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Indenrigslufthavnsskatter
 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
  Obs. Vær opmærksom på, at forsikringen skal dække kulturrejser, der går over 4.000 meter
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Forplejning udover den nævnte, personlige udgifter og drikkepenge
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet” 

TILKØB

 • Tillæg for enkeltværelse : 5.198,-
Praktisk information

Bedste rejsetid: April til oktober

Type: Individuel kulturrejse med privatchauffør samt rundture i alle byer med guide og entreer ved seværdigheder

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

 

Foredrag

Peru og Inkariget

4. december 2018 · Klokken 19:30 - 21:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Peru og Inkariget

20. marts 2019 · Klokken 17:30 - 19:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Peru og inkariget

25. marts 2019 · Klokken 19:00

Eventyrsport Aarhus C, Østergade 8, 8000 Aarhus C

Peru og Inkariget

20. oktober 2019 · Klokken 13:00 - 13:30

Messen for Kvalitetsrejser i Øksnehallen. Sal A. Halmtorvet 11, 1700 København V

Vil du høre mere om rejsen?

Vælg
Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik
Information
Funktionalitet
Statistik
Marketing

Hvad er cookies?

En cookie er en fil, som browseren lægger på din computer. Den gør det muligt at genkende din computer, og huske valg du tidligere har truffet på hjemmesiden. En cookie kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Cookies sletter sig selv efter et vist antal måneder (kan variere), men de fornyes efter hvert besøg. Cookien kan ikke se, hvem du er, hvad du hedder, hvor du bor eller om computeren bruges af en eller flere personer. Hvis du giver personlige oplysninger til en hjemmeside, så kan en cookie dog anvendes til at huske dig til næste gang du besøger hjemmesiden.

Hjemmeside

CAKEPHP - 1 uge

Hjemmesiden bruger denne cookie til at huske den besøgende. På webshops bruges den fx. til at huske brugerens kurv.

CakeCookie[vmcmsPersonalizedNodes] - 5 år

Hjemmesiden sætter denne cookie, for at huske hvilke sider der er blevet vist, for senere at kunne fremhæve disse sider.

catalog-travel-ids - 180 dage

Denne cookie bruges til at huske hvilke rejser der er blevet tilføjet kataloget.

Cookie-indstillinger

CakeCookie[vm-gdpr] - 1 måned

Bruges til at huske de valg der tages under Cookie-Indstillinger.

CakeCookie[vm-gdpr-accept] - 1 måned

Angiver om cookie-indstillinger er blevet gennemgået / accepteret.

Google Analytics

_ga - 2 år

Registrerer et unikt ID, der anvendes til at føre statistik over hvordan den besøgende bruger hjemmesiden.

_gid - Slettes når browseren lukkes

Denne cookie bruges til at spore, hvor lang tid den besøgende bruger på hjemmesiden.

_gat - 1 dag

Bruges til at reducere mængden af forespørgsler til Google

gwcc - 90 dage

Google Website Konvertering af opkald.Google Analytics samler oplysninger, der gør det muligt for at forstå interaktioner med Googles websteder og i sidste ende forbedre brugeroplevelsen for bedre at kunne betjene dig som bruger.

Google Tag Manager

_dc_gtm_UA-# - Slettes når browseren lukkes

Bruges af Google Tag Manager til at kontrollere opstarten af Google Analytics-koden. # = ID fra Google Analytics.

Facebook Pixel

fr - 118 dage

datr, lu, c_user, fr, xs, p, presence, act, sub, sb - Facebook-cookies oprettes, når du har været på Facebook og besøger vores hjemmeside. Dette gør det muligt for Facebook at tilpasse mulige annoncer eller indlæg baseret på din browseradfærd. Alle cookies foruden datr (2 år), lu (2 år) udløber efter sessionafslutning. Denne cookie bliver brugt til at målrette annoncer på Facebook.

Google Adwords

test_cookie - Slettes når browseren lukkes

Bruges til at tjekke, om browseren understøtter cookies.

IDE - 1 år

Bliver brugt af Google til at registrerer og sende information omkring hjemmesidens brugere og deres handlinger efter de har fået vist reklamer, for bedre at kunne vise reklamer til den enkelte bruger

OptinMonster

_omappvp - 11 år

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før.

_omappvs - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før i sessionen.

om-session-pageviews - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at tælle antallet af sidevisninger.

om-session-start - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se hvor langt tid brugeren bruger på en side.