Aktive Peru & Inkastien

En aktiv rejse over bjerg, sø og ørken i det gamle Inka-rige med Inka stienVi drager af sted mod vores rejse til Peru. Ankomst først på aftenen til Perus hovedstad Lima, fra lufthavnen bliver vi kørt til vores hotel i Miraflores-bydelen, som tilhører den pænere og mere polerede del af Lima

Overnatning i Lima

Mad på flyrejsen er inkluderet.

Dag 1

Et par af dagens oplevelser:

 • Langs Stillehavskysten syd for Lima
 • Afslapning på havnefronten i Paracas

I dag kører vi med offentlig bus omtrent fem timer til Paracas. Lige uden for Lima, begynder Paracas-ørkenen som er forstadiet til verdens tørreste ørken. Atacama, og allerede nu oplever vi noget af den spektakulære og fantastiske natur som Peru, har at byde på udover kultur og inkaer. Det er fascinerende at køre med Stillehavet på højre hånd og ørkenlandskaber på venstre, kun delt af den vej vi selv kører på.

Ved ankomsten til Paracas, bliver vi budt velkommen og køres til hotellet. Paracas er en dejlig by, der er værd at slentre lidt rundt i, eller I kan nyde området omkring havnefronten med et væld af caféer og handlende, små fiskerbåde og pelikaner på rov. Engang var området hjemsted for Paracas-kulturen, der levede her for ca. 2.000 år siden, og især blevet kendt for de meget aflange kranier, der er fundet i området, som mange konspirationshistorikere mener kan stamme fra aliens. Men også kulturens mange tekstiler som sammmen med de deforme kranier, kan ses på det lille men interessante Paracas-museum lidt udenfor den lille havneby.

Om aftenen kan man med fordel gå en tur på havnefronten, mens solen går ned ude i horisonten.

Overnatning i Paracas.

Morgenmad er inkluderet.

Langs Stillehavskysten til Paracas

Et par af dagens oplevelser

 • Ballestas: Hvor fugle og søløver mødes
 • Kandelaberen: Den mystiske helleristing
 • På mountainbike gennem Paracas-ørkenen

Der er tidlig afgang til Paracas-halvøen, hvor der venter en herlig sejltur på omtrent to timer med en af de halvstore motorbåde ud til Ballestas-øerne, hvor vi sammen med de andre gæster på båden vil nyde sceneriet. Dette er for mange Sydamerika-rejsende kendt som ’Fattigmands Galapagos’ – der må dog ikke drages blot den mindste sammenligning. På vejen kommer vi forbi den store ”helleristing”, også kaldet kandelaberen, hvis historie og funktion stadig er en stor gåde.

Her er store kolonier af søløver på klipperne samt i vandet rundt om båden. Der er også pingviner på øerne, men de kan være lidt vanskelige at se. Der er til gengæld masser af havfuglekolonier, der dækker det meste af øernes areal og mange af dem i luften over båden. 

Tilbage på den lille havnefront i Paracas, kan vi nyde en snack eller en kop kaffe før dagens næste udflugt. Vi skal nu opleve Paracas-ørkenen fra sin alle bedste side - på mountainbike ud i Paracas ørkenen med en privat guide. En unik mulighed for at opleve ørkenen, og dens små laguner, hvor man kan være heldig at finde pelikaner og søløver. Turen bliver individuelt tilpasset, så alle kan deltage og varer ca. 2 timer. Efter turen vender vi tilbage til Paracas, hvor turen nu går videre med bus genem ørkenen til Nazca. Af og til kører vi gennem oaser af olivenlunde og vinmarker, hvor druerne til Peruss Nationaldrik; Pisco Sour høstes. Turen tager ca. 5 timer. Ved ankomsten indlogeres vi på vores hotel i Nasca, hvor vi ankommer i løbet af aftenen. 

Overnatning i Nazca.

Morgenmad er inkluderet

Ballestas-øerne og Paracas-ørkenen

Et par af dagens oplevelser:

 • De mystiske  Nasca-linierne, der kun kan ses fra luften
 • Cahuachi Pyramiderne: Tilbedelse og Ceremonier hos Nasca kulturen
 • De mystiske Cantalloc Akvædukter i Nasca-ørkenen

Om morgenen bliver vi hentet på hotellet og kørt til flyvepladsen, hvor en guide hjælper til ved ”check-in”. Dog foregår selve flyvningen uden guiden. Fra luften kan vi se de tre figurer af firbenet, træet og hænderne, disse billeder kan vi kun se fra luften eller til nød fra et udsigtstårn. Forskerne er fortsat meget uenige om oprindelsen og formålet med disse fascinerende og kolossale afbildninger midt i ørkenen. En kendt teori går på, at figurerne er lavet til glæde for guderne i de omkringliggende bjergtoppe. Man har fundet menneskeofringer, bevaret i gletsjertoppene i bjergene rundt om Arequipa, hvorfor den nævnte teori kunne være relevant. UFO-fanatikere mener selvfølgelig, at billederne er skabt af rumvæsner.

Efter frokost står den på privat tur, hvor vi skal besøge Cahuachi Pyramiderne og de mystiske Akvædukter. Resten af dagen til fri disposition.

Overnatning i Nazca

Morgenmad er inkluderet

Paracas til Nazca

Et par af dagens oplevelser:

 • Hvad Chauchilla kirkegården gemte
 • Bus-Tur gennem Andesbjergene

Efter en god nats søvn, vågner vi i Nasca, som på nogle punkter kan minde lidt om en af vestens guldgraver-by, men som for 2000 år siden og 800 år frem var hjemsted for én af verdenshistoriens mest mystiske civilisationer, der på mange punkter overstiger mystikken omkring inkaerne. Først og fremmest undrer man sig over at nogle mennesker valgte at bosætte sig så langt ude i ørkenen, uden umiddelbar adgang til vand. 

Endnu en spændende udflugt, med et lidt makabert præg, er besøget ved kirkegården Chauchilla. Her er gravene åbne og huser hele familier af mumificerede lig. Knogler og potteskår stikker praktisk talt op af ørkensandet. Efter en nogle begivenhedsrig dage i den varme ørkensol, fortsætter rejsen om bord på en komfortabel bus fra Nazca til Arequipa, Perus næststørste by. Ankomst til Arequipa omkring midnat og transfer til hotellet.

Overnatning i Arequipa.

Morgenmad er inkluderet

Nazca linjerne

Et par af dagens oplevelser

 • Byrundtur i Den hvide by; Arequipa
 • Santa Catalina Klosterets hemmeligheder
 • Mumien Juanita

Første morgen, hvor vi vågner i Andesbjergene – nærmere betegnet i Arequipa- Byens vartegn er uden tvivl den smukke og meget symmetriske kegleformede vulkan Misti (5822 m.) der fra mange steder fra, ses flot og majestætisk knejsende over byen. Men Vulkaner og bjerge er i der i det hele taget masse af og man glemmer ikke lige at man er i Andesbjergene. Udover Misti, finder man den rygende Sabancaya-vulkan, Chachani-vulkanen der siges at være det bjerg i verden over 6000 meter, der er lettest at bestige, Nevada Mismi, hvor Amazon-floden har sit udspring,.

Arequipa er en historisk interessant og atmosfærefyldt by, som af og til bliver glemt af rejsebureauerne til trods for at den ok altid vil kunne konkurrere med selveste inkaens hovedstad Cusco om hvilken af de to byer der er mest charmerende. Arequipa kaldes "Den Hvide By" fordi den primært er bygget op i hvid vulkansten, og som, når solen står lige på, nærmest giver indre by et eventyrligt skær. I øvrigt er byen præget af et dejligt og behageligt klima.

Vi er klar til en halvdags byrundtur med lokal guide, som tager os rundt i den historiske by og slutter ved det smukke Santa Catalina Kloster. 

Klosteret er bygget i såkaldt Mudéjar-stil, der bla. er kendetegnet ved det meget stærke farvevalg, der bestemt kun gør stedet meget mere charmerende og ikke ganske uvigtigt, temmelig fotogent. I gennem flere hundrede år, kunne rige spanske familier få lov at sende deres 2. fødte datter i kloster for den beskedne pris af 2.400 sølvmønter (svarende til ca. 1 million af vor tids danske kroner) - og de gjorde det oven i købet med glæde.

Vores lokale guide efterlader os lige ved Plaza de Armas, hvor vi finder Museo Santuarios Andinos. Her har vi inkluderet entré og man kan nemt bruge et par timer på at opleve Inka isprinsessen Juanita, der på sin samtid var en af inka-rigets smukkeste piger. I en alder af ca 12-15 år blev hun efter et jordskælv taget med på toppen af Ampato-vulkanen lige udenfor Arequipa for at blive ofret til guderne. Siden hun blev fundet intakt med alle sine ejendele under isen på Ampato-vulkanen, og bragt til Arequipa i en kummefryser i 1995, har hun ligget på dette lille gode og interessante museum.

Resten af dagen er til fri disposition i Arequipa.

Overnatning i Arequipa i nærheden af centrum.

Morgenmad er inkluderet

 

Dag 6

Nogle gode forslag til seværdigheder

 • Små patioer og spændende antikviteter
 • Toro Muerto – En ørken fyldt af petroglyffer

Dagen er til fri disposition og der er så meget at opleve i Arequipa at man kunne bruge dagevis, og egentlig bare bruge tiden til slentre rundt. Men vil man have noget ud af sit ophold, kan man med fordel vælge udflugter til nogle af de mange seværdigheder. 

De færreste ved, at uden for Arequipa ligger lidt af en en sensation.: Toro Muerto. Man tager tidligt afsted fra Arequipa og kører og lidt efter lidt ændres de stedsegrønne bakker sig til mere goldt ørkenlandskab. Herfra tager vi på en ”ørken-vandring” mellem store sten, der gennem århundreder er blevet forsynet med adskillige civilisationers petrofglyffer. De ældste er nok omkring en 1500-2000 år, og viser scener fra hverdag og fest, mens andre viser mærkelige tegn og symboler. Den ene sten er mere fascinerende end den anden, og man opdager hele tiden nye tegn og symboler, som har haft en betydning. Faktisk findes der ikke noget andet sted i verden med så stor koncentration af petroglyffer. Hvorfor diverse kulturer har valgt at hugge deres liv ind i disse sten – og om det har haft rituel betydning eller blot har været fortidens grafitti er der ingen der ved, og kun fantasien sætter grænser. Om aftenen vender vi tilbage til Arequipa.

Besøg evt. én af byens vældig gode Alpaca-restauranter eller gå på opdagelse i Arequipas små gader med antikvitets-handlere, gallerier og små butikker. Arequipa er er  kendt for alskens vævet kunsthåndværk og beklædning i alpacauld (bl.a. baby-alpaca) med fordel kan købes

Overnatning i Arequipa

Morgenmad er inkluderet

Arequipa

Et par af dagens oplevelser:

 • Colca Canyon – en af Sydamerikas dybeste kløfter
 • Vandring gennem Andesbjergene
 • Afslapning i Edens Have

Vi forlader i dag Arequipa, som Cervantes kaldte byen med det evige forår i sin klassiker om Don Quijote. Vi er ellers blevet helt familiære med den. Men nye helt fantastiske oplevelser venter. Vi kører tidligt om morgenen, af sted mod Colca Canyon. Vi kommer gennem Natur Reservatet Salinas y Aguada Blanca med vilde vicuñas og alpacaer, løbende ud over stepperne.

Ved ankomsten til Pampa San Miguel (3.280 m.o.h), starter vores vandretur. Vi efterlader vores kufferter i bilen, og medbringer kun vores dagstursrygsæk til de næste par dage. Udsigten fra Pampa San Miguel er helt forrygende. Vi kigger ud over Andesbjergene, og helt nede i bunden, hvor der ligger en lille oase med høje palmer og små huse, hvor røgen langsomt stiger op af skorstenen. Det er vores mål for dagens vandretur. Vi starter vores trek ned ad bakke med vores guide forrest – og med rig mulighed for at forevige dette øjeblik med vores kamera. Vi nærmer os bunden, og med lidt held kan vi se de store kondorer flyve ud over bjergene.

Helt nede i bunden krydser vi floden, der skærer sig gennem landskabet, og som vi resten af dagen vil følge fra tid til anden på vejen til vores mål. Vi kommer gennem nogle små landsbyer, inden vi gør holdt ved Señora Gloria, som står og laver mad ved et åbent ildsted. Med en øl eller en inka-cola nyder I en skøn frokost i skønne omgivelser og et lille hvil til lyden af den brusende flod, inden I fortsætter på dagens anden etape. Vi fortsætter gennem dalen, med kurs mod Oasis (Oasen). Turen er ikke specielt anstrengende, og det gælder om at nyde naturen. Ved ankomsten til Oasis, bliver vi budt velkommen i Jardin del Edén (Edens Have) af Don Tomás. Navnet forpligter, og efter dagens strabadser, kan vi nyde eftermiddagen ved swimmingpoolen og en dejlig drink i Edens Have, her midt i Moder Naturs billedbog.

Langsomt falder mørket på, og stjernerne og månen fylder nattehimlen, mens middagen serveres.

Overnatning i Edens Have i enkle bungalows (med fælles bad/toilet)

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet

Colca

Et par af dagens oplevelser

 • Solopgang over Colca Canyon
 • Oplev kondorerne helt tæt på ved Cruz del Condor
 • Rejse gennem Andesbjergene til Titicaca-søen

Tidligt om morgenen vækkes, vi – inden solen står op. Idéen er at vi nu tager op til Cabanaconde (2-3 timers trek), til toppen af kløfterne, og ikke langt fra udgangspunktet, hvor vi startede dagen for inden i takt med at solen også står op over Colca Canyon. Den friske morgenluft gør turen op skøn, og selvom det godt kan give sved på panden, så er det netop det bedste tidspunkt at forcere det stejle terræn, da der blot få timer senere vil kunne blive ganske varm. Turen op kan også foregå med hest/muldyr.

Efter ankomst til toppen, er der tid til at puste ud og til at forevige dette fantastiske øjeblik, inden vi spiser morgenmad i byen Cobanaconde. Efter morgenmaden, kører vi mod Cruz del Condor for at komme helt tæt på de store kondorer. Fra dette strategisk gode udsigtspunkt ses kondorerne komme svævende forbi, på langs af kløften i deres søgen efter føde. Der er oftest stor sandsynlighed for at se disse fugle tidlig morgen og sen eftermiddag, i løbet af dagen ser man dem praktisk talt ikke. 

Vi kører i turistbus mod Puno, smukt beliggende ved Titicacasøens bred. Puno ligger ved bredden af den mægtige Titicacasø, der er verdens højst beliggende navigerbare sø, 3.860 meter over havets overflade og godt og vel på størrelse med Sjælland. Puno er den største by og hovedstad i regionen. Puno havde stor betydning for inkaerne, da sagnet fortæller, at Manco Capac (den første inka) rejste sig af Titicacas vande efter ordre fra Solguden for at påbegynde inkaernes imperium med udgangspunkt i Cuzco. I dag er Puno en vigtig landbrugsby. Især opdræt af lamaer og alpacaer, der græsser på sletterne langs søens breder, er en vigtig indtægtskilde. Puno er kendt for alskens vævet kunsthåndværk og beklædning i alpacauld man med fordel kan købes. Byen er også landets folkloristiske hovedstad, idet megen peruviansk dans og musik stammer fra denne region.

Overnatning i Puno.

Morgenmad er inkluderet

Colcakløftens forrygende landskaber og Titicacasøen

Et par af dagens oplevelser

 • Sejltur på Titicaca-søen
 • Uros Øerne – en art frilandsmuseum en verden af siv
 • Øen Taquile på Titicaca-søen

Titicaca kan tage pusten fra enhver, og ikke blot fordi vi er oppe i knap 4.000 meter. Titicaca har nogle åbenlyse billedskønne kvaliteter. Det er et fredfyldt, magisk sted med en fabelagtig kulisse. Ude på øerne kan roen virkelig falde over os i de både grønne og golde landskaber, og herude er vi omgivet af et smukt safirblåt tæppe pyntet med hvide bjergtoppe ude i horisonten. Farverne står helt skarpe, og luften er krystalklar – og tynd naturligvis.

Vi spiser morgenmad og tager af sted til havnen for at sejle til Taquile via de flydende sivøer Uros, hvor Thor Heyerdahl hentede inspiration til sine sivbåde. Uros guidede udflugt skal ses som en slags frilandsmuseum, med et godt og vel internationalt islæt og trods for vi kan gå i land på de flydende sivkonstruktioner og får indblik i beboernes hverdag, er det en hedengang tradition at øerne reelt set var beboet - i dag er det en attraktion. Fiskeriet og i særdeleshed turismen, er det som holder Uros-folket med midler. Øerne er dog et godt sted at tage ”close-up” billeder af indianerne – men spørg høfligt om lov, inden der knipses løs.

Herfra sejler båden videre ud på søen, næsten helt til søgrænsen mod Bolivia. Båden anløber øen Taquile. Øens stolte beboere er Quechua-indianerne, som går i traditionelle klædedragter med symboler, der indikerer ægteskabelig status. Der bor omkring 3.600 mennesker på den godt 10 km2 store ø, fordelt på godt 800 familier. Turen giver et indblik i indbyggernes dagligdag, hvor der, modsat mange andre steder i højlandet, er lagt vægt på skolegang og uddannelse. Børnenes arbejdsdag i marken som hyrder og ved væven tilrettelægges, så der også er plads til nogle timer på skolebænken. Indbyggerne lever i en form for socialistisk idealsamfund, hvor de er fælles om alting og deler alle indtægter. De er utrolig hårdtarbejdende og lever efter den gamle inka-parole ”ama sua, ama llulla, ama qhella”, som betyder: ”du må ikke stjæle, du må ikke lyve og du må ikke være doven.” Sidst på eftermiddagen stævnes igen ud på søen og der sejles de godt 45 km. til havnen i Puno, hvorfra der er transport til hotellet. 

Overnatning i Puno.

Morgenmad og frokost er inkluderet.

Urosoeerne-Indianerbygder

Et par af dagens oplevelser

 • Med bus gennem Andesbjergene til Inkaens Hovedstad
 • Andahuayllillas – Sydamerikas sixtinske kapel
 • Gude-templet Raqchi

Vi kører i turistbus til Cusco, der er beliggende i 3.326 meters højde. Cusco er Sydamerikas inka-hovedstad. Det er en busrejse på 9-10 timer. Vi må knibe os selv i armen og fundere over, om vi virkelig befinder os i det 21. århundrede. Undervejs stopper vi ved flere spændende steder, og efterhånden bemærker at vi nærmer os inkaens hovedstad, med synlige tegn på inkaernes eksistens.

Vi stopper bl.a. ved inka-templet Raqchi – som fra vejen nærmest synes bygget af rumvæsner grundet den specielle struktur. Meget blev ødelagt af spanierne men udover at restaureringsarbejdet er i fuld gang, ses klart adskillige huse og bygninger som har været tilknyttet de enorme og majestætiske tempel.

Vi gør også holdt på hovedtorvet (Plaza de Armas) i den lille by Andahuayllillas, som synes at have slumret i hundredvis af år. Vi kigger indenfor i byens lille uanselige kirke bygget af Jesuitter i det 17. århundrede. Men indenfor er kirken virkelig storslået, og de mange fresko- og loftsmalerier har sat kirken på verdenskortet, så det nu kaldes ”Sydamerikas Sixtinske Kapel”. Der er efter sigende gemt adskillige guld- og sølvskatte inde i kirken, og efter sigende vogter alle landsbyboerne kirken, så den er bemandet døgnet rundt. Vi kan ikke sige om det blot er en myte, men i hvert fald tager vagterne deres job meget seriøst.

Den brostensbelagte koloniby er en af de mest interessante byer i Sydamerika. Cuzco bærer præg af at have været inkaernes hovedstad, men spaniernes invasion i 1533 har sat endnu større aftryk på byen, da inkaernes templer og paladser blev ødelagt og erstattet af kolonimagtens arkitektur. Spaniernes katolske arv findes eksempelvis i byens mange smukke kirker. Måske er der kræfter til en slentretur til den centrale plads Plaza de Armas, hvor vi bliver mødt af den smukt oplyste katedral, som gemmer på en kæmpe koncentration af kunstskatte fra kolonitiden. Der er et utal af fine butikker og hyggelige restauranter i de stejle, snævre sidegader i kunstnerkvarteret San Blas, som findes tæt på pladsen.

Overnatning i Cuzco.

Morgenmad er inkluderet.

Gammel dame i Cusco Peru

Et par af dagens oplevelser:

 • Sacsaywaman – Inkarigets hjerne
 • Quenko - Offerplads
 • Koricancha – Soltemplets Hemmelighed

 Formiddagen er sat af til en privat rundtur i området. Vi starter lige uden for Cusco for at besøge et af de arkæologiske centre, den gamle inkafæstning Sacsayhuaman, som er et glimrende eksempel på den unikke evne til at tilhugge enorme stenblokke, som vejer op til 300 tons, så de passer ind i hinanden på millimeter. I dag er der ikke meget tilbage af de originale mure, et bud ligger på blot 20%, idet spanierne også her var hårde ved inkaernes arv, men enkelte mure står som endegyldigt bevis på inkaernes håndværksmæssige og arkitektoniske kvaliteter. Området er stort og har med sikkerhed haft mere end bare militær betydning i inka-riget. Her finder man f.eks. inkaens trone, som vidner om at stedet var vigtigt – og måske der hvor store beslutninger blev truffet. Man mener at Cusco blev grundlagt med form som en puma, og Sacsaywaman ligger nøjagtig ved pumaens hjerne.

Vi tager fra Pumaens Hjerne til Pumaens Hjerte selveste Soltemplet (Koricancha)– der betegnes som det aller helligste. På vejen stopper vi ved Quenko der betyder zigzag, måske p.g.a de snørklede gange og indgange. Stedet har både et amfiteater og underjordiske kamre. Der er nok ingen tvivl om at Quenko og har været anvendt som offerplads af dyr og muligvis mennesker. Teorierne om dette sted er mange – og hele stedet emmer af mystik og myter.

I selve Soltemplet kan vi i kamrene inspicere inkaernes imponerende stenarbejder, der danner fundament for mange af de spanske kolonibygninger. De spanske erobrere rev det meste af det guldbeklædte Koricancha, ”den gyldne gård”, ned og ødelagde dermed det mest overdådige af templerne i hele inkariget. Spanske øjenvidneberetninger fortæller at forbløffelsen stod malet i spaniernes ansigter da de brød ind i soltemplet en forårsdag i 1534 da tilsyneladende alle dyr og planter i inka-riget fandtes i en kopi af de pureste guld inde i soltemplet. De gamle mure blev brugt til at opføre den nye kirke. Santo Domingo-kirken er dermed så at sige opført oven på Koricancha-tempelkomplekset.

Eftermiddagen er til fri disposition, fx kan vejen lægges forbi ”Admiralens Palads”, som huser et lille kulturhistorisk museum eller et besøg på Inka-museet kan også varmt anbefales. Den lokale guide vil informere om, hvilke steder i Cusco man ikke bør misse.

Overnatning i Cusco. 

Morgenmad er inkluderet.

Peru Cusco

Det er skønt at have tid på egne hånd i en by som Cusco, der tilbyder et væld af spændende aktiviteter, udover alle de mange caféer og restauranter.

 • Cykeltur til Inkaernes Salt-terrasser i Den Hellige Dal
 • Inka-Museet – sådan så dagligdagen ud for inkaerne
 • Let vandring ved ”The Inka Prison” i udkanten af Cusco

Overnatning i Cusco  

Morgenmad er inkluderet.

Musiker udenfor Cusco Peru

Et par af dagens oplevelser

 • Den Hellige Dal – Inkaernes spejlbillede af Mælkevejen
 • Tidsrejse gennem 5000 år og Pisac Ruinerne
 • Chichubamba – Hjemmelig hygge hos Fru Eufracia og hendes lille familie.

I dag, vil Kipling gerne vise jer endnu mere af det bedste og mest imponerende fra én af verdens mest sofistikerede civilisationer: Inkaerne. Allerede efter få minutters kørsel fra Cusco, står vi netop i Inkaernes Hellige Dal, med sneklædte bjergtinder og terrasser, der kryber op ad bjergsiderne, inka-ruiner og inkamarkeder.

Ét af dagens højdepunkter er  Inca Pisac (Pisac-ruinerne). I inka-tiden ét af de vigtigste knudepunkter, der forbandt hovedstaden Cusco med junglen. Men Pisac har højst sandsynligt været mere end bare et knudepunkt, og teorierne er mange: En kontrolpost, et militært fort, et måne-tempel, et kongeligt palads. Kom evt. selv med et bud! Kort efter Inca Pisac og det berømte Pisac-marked, hvor lokale i traditionelt tøj fra bjergene mødes til en god handel.

Vi skal opleve et helt specielt inka-tempel i Urco, dedikeret til især Moder Jord . Her får vi overraskende ny viden om én af verdenshistoriens mest sofistikerede civilisationer. Det er også lige ved Urco-templet, at vi efterfølgende besøger museet der tager os på en fascinerende tidsrejse, mens vi selv er tilskuere til diverse fester, ceremonier, begravelser og hverdagsbegivenheder gennem 5000 år. Det ene øjeblik er vi til begravelse hos Paracas-kulturen og det næste til kroning af en høvding hos Moche-kulturen, og oplever Perus historie fra civilisationens vugge og frem til inkaernes storhedstid. Det meget livagtige lille Inkariy-museum, giver os de bedste forudsætninger for nu at indtage resten af inka-riget.

Efter "festlighederne" kører vi i stille tempo til den lille landsby Chichubamba, mens eftermiddagssolen kaster lange skygger på de gamle inka-ruiner og -paladser der ligger spredt ud med rund hånd overalt. Vi besøger Eufracia, og hendes lille familie, der består af Ruth & Roger og så den lille charmerende Jean Pierro. Den søde ældre dame, åbner dørene til sit hjem og byder os velkommen indenfor mens middagen tilberedes af Roger. Hans mange års erfaring fra nogle af de bedste restauranter i området fornægter sig ikke.

Overnatning i Chichubamba (Homestay)

Morgenmad og aftensmad er inkluderet.

Dag 14

Et par af dagens oplevelser

 • Chokolade workshop og Chicha-prøvesmagning
 • Ollantaytambo – en ægte inka-landsby
 • Klargøring til inka-trek

Eufracia serverer morgenmaden inden vi tager en tur gennem Chichubamba-landsbyen. Vi oplever hvordan lokalbefolkningen lever i det lille traditionelle Andes-samfund. Vi kigger indenfor hos Eufracias veninde, der netop er i gang med dagens hjemmeproduktion af chokolade. Der findes ikke noget bedre end at smage dejlig varm og helt frisk forarbejdet chokolade, tilberedt af ristede chokoladebønner. Under inka-tiden var kakao-bønnen nærmest mere værd end guld og blev anvendt som betalingsmiddel. Vi kigger efterfølgende ind i et keramikværksted, hvor mange århundreders historier og hemmeligheder brændes ned i krukker og figurer.

Efter afsked med Chichubamba fortsætter vi gennem dalen til Ollantaytambo. Vi stopper ved "El Descanso" ("Hvilet") hvor en lille lokal familie har en lille atypisk krostue, mens de forsøger at holde liv i én af Andesbjergenes gamle men vigtige traditioner. Der er tid til Chicha-smagning som er det tætteste vi kommer den lokale øl. I dag som under inka-tiden bliver Dalens øl fremstillet af fermenterede røde majskorn (Chicha). Drikken er vigtig i alle henseende både til hverdag og fest, ligesom Chicha bliver ofret til Pachamama (Moder Jord) . Der findes også Chicha uden alkohol til de mindste gæster.

Ollantaytambo er det tætteste man kommer en klassisk inka-landsby. Rent historisk er dette også stedet, hvor inkaerne vandt ét af de eneste slag over spanierne. Måske er det grunden til at Machu Picchu aldrig blev opdaget – og derfor kaldes Den Glemte By? Vi besøger det store gigantiske inkafort, der tårner sig majestætisk over byen, og vi skal bl.a. besøge "Prinsessens Badeværelse" og andre spektakulære og overraskende mesterværker fra inka-tiden, som nogle mener, overstiger selveste Machu Picchu.

Resten af eftermiddagen slapper vi af, og gør klar til de næste dages inka-trek.

Overnatning i Ollantaytambo.

Morgenmad og frokost er inkluderet.

Dag 15

Nogle af dagen oplevelser

 • Første dag på vejen til Machu Picchu
 • I inkaernes fodspor på gammel inka-sti
 • Overnatning i telt ved Kusichaca-floden

Eventyret tager sin begyndelse i den tidlige morgenstund, hvor vi bliver hentet i cusco, som ligger i 3.400 meters højde. Efter et par dage i byen har vi nu akklimatiseret godt og er klar til at tage afsted mod første kontrolpost, som er startsted for vandreturen på inkastien til Machu Picchu.

Efter et par timers kørsel ankommer vi til ”82 km-mærket” i 2.600 meters højde. Her skal alle vandreturister registreres, og alle guider skal undersøges. Registreringen er inført, fordi trekket har været truet på sin eksistens som følge af et kæmpe miljøsvineri, primært forårsaget af rygsæksturister, som har gået uden guide eller guider, som ikke har formået at holde deres sti ren.

Fra 82 km-mærket er der 43 kilometers vandring gennem bjerge og dale, floder og subtropiske skove til endestationen Machu Picchu. Denne første dag starter i fladt terræn med meget begrænsede stigninger, efterfulgt af nogle stigninger op mod nattens lejr. Ruten går via gode stier, først gennem åbent landskab omgivet af floder og bjerge, senere gennem skov- og jungle landskab, hvor vi vandrer op ad en del trappetrin.

Vi slår lejr i dalen ved Kusichaca-floden i Wuayllbamba Camp i 2.950 meters højde.

Overnatning i telt

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Inkastien trek

Nogle af dagen udfordringer

 • Opstigning til Den Døde Kvindes Pas
 • Fantastisk udsigt over Den Hellige Dal
 • Overnatning i telt ved Pacaymayo i 3.500 meters højde.

I dag bliver den hårdeste dag på trekket, da vi foretager den største opstigning på ruten. Turen går op gennem Warmihuañusca, Den Døde Kvindes Pas, i 4.200 meter. Passet har fået sit navn, fordi det på afstand ligner en liggende kvindekrop. Vandringen op til passet presser åndedrættet, men vi bliver belønnet med de mest fantastiske udsigter, når vi når toppen af bjergpasset.

Det falder helt naturligt at stoppe op undervejs og nyde det fabelagtige alpine sceneri og de smukke grønne dale med lamaerne og alpacaerne, der går og græsser. Vi kigger i bogstavligste forstand ud over det samme landskab, de gamle inkaer kiggede ud over for 500 år siden.

Fra toppen af passet følger en stejl nedstigning ad gamle inkatrapper, som fører os ned til lejren ved Pacaymayo i 3.350 meters højde.

Overnatning i telt.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Trekking på Inkastien Peru

Et par af dagens oplevelser

 • Gennem Inkaernes kontrolposter på vej til Machu Picchu
 • På opdagelse i ”Byen over Skyerne”
 • Inkaernes terrasser, ved indgangen til Machu Picchu

Fra lejren vågner vi op til en enestående udsigt til flere alpine toppe. Dagens vandring er målt i kilometer trekkets længste, men også den mest interessante kulturelt set. Ruten går op og ned via skovstier og gamle inkatrapper, og første mål er Runky Raccay passet i 3.850 meters højde. På vej op til passet passerer vi inkaruinen Runkuracay, Den Ovale Bygning, der formodentlig har været en kombineret vagt- og forsyningsbygning.

Fra passet starter nedstigningen, og i 3.600 meters højde finder vi de spændende Sayacmarca-ruiner. Det var oprindelig en kontrolpost, hvor stierne samles på vej til Machu Picchu. Herefter vandrer vi gennem en smuk tågeskov på vejen til endnu et pas, nemlig Phuyuptamarca – ”Byen Over Skyerne” i 3.670 meters højde.

Herefter forceres en endeløs række af inkatrappetrin op til Inti Pata-ruinerne, opført på terrasser på en bjergside i 2.850 meters højde. Herfra fører stien til det helt unikke ruinkompleks beliggende på bjergsiden ved Wiñayhuayna, oversat til ’For Evigt Ung’. Her i 2.700 meters højde er campen placeret.

Overnatning i telt.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Inkaruiner på Inkastien Peru

Dagens store oplevelser

 • Solopgang over Machu Picchu fra Solporten
 • Rundvising i ”Den Glemte By”: Machu Picchu
 • Inkaernes terrasser, ved indgangen til Machu Picchu

I dag er dagen for turens højdepunkt og klimaks efter de sidste dages strabadser; solopgangen over Machu Picchu. Denne bliver set fra Inti Punku – Solporten, som er endestationen for inkastien over ruinerne. Det er derfor en tidlig morgen, som starter omkring kl. 4. I lommelygtens skær vandrer vi det sidste stykke nedad mod Solporten og den fantastiske solopgang – hvis vejret ellers tillader det. Efter solopgangen er der omkring 1 km ned til selve ruinkomplekset, hvor der venter en spændende rundvisning.

Machu Picchu er for mange den allerstørste seværdighed på rejsen til Peru, ikke mindst på grund af den spektakulære beliggenhed og ikoniske status. Placeringen af dette prægtige inka-citadel er helt guddommelig, og den nydes bedst fra Solporten over Machu Picchu, hvor inkastien slutter. Her fra dette klassiske udsigtspunkt får vi det kendte vue af Machu Picchu, som ligger omkranset af skovklædte grønne bjergtoppe, der rejser sig fra Urubamba-dalen, snedækkede tinder længere ude og ”sukkertoppen” Huayna Picchu lige bag ruinerne. Udsigten heroppefra er nærmest uden for kategori, hvilket blot understreges i kåringen af Machu Picchu som et af verdens syv nye vidundere.

Er vi heldige at opleve klart vejr og solstrejf, er rammerne helt optimale, men vejret kan godt drille med tågede omgivelser til følge – vi må simpelthen blot nyde det spektakulære sceneri, som det nu tager sig ud den pågældende dag. Mindeværdigt bliver det under alle omstændigheder.

Efter rundvisningen kører bussen ned til landsbyen Aguas Calientes ved jernbaneskinnerne nedenfor ruinerne. Vi tager herfra toget til Ollantaytambo og herfra transfer videre til Cusco. Vi kan nu slappe af efter en dejlig og inspirerende dag, mens vi kan klappe os selv på skulderen over et velgennemført inkatrek.

Overnatning i Cusco.

Morgenmad er inkluderet.

Peru Machu Picchu

Eventyret er ved at være ved vejs ende, og vi nyder formiddagen i Cusco og forbereder os på rejsen hjem.

Vores bagage vil være fyldt op med et hav af gode oplevelser, hvor vi har oplevet det mest fantastiske af Peru, indenfor kultur, natur, vandring og naturligvis historien om ét af verdenshistoriens mest sofistikerede samfund. En rejse gennem bjerg, sø og ørken er slut.

I løbet af dagen kører vi i lufthavnen for at flyve til Lima og herfra videre mod Danmark.

Morgenmad og mad på flyrejsen er inkluderet

Cusco Peru

Vi ankommer til København i løbet af dagen efter en stor og aktiv rundrejse i Peru fra kystlandet, ørken, Colca, Titicaca og Machu Picchu.

Velkommen hjem.

Lama på Machu Picchu Peru
Hvor mange skal i rejse
Periode
Pris
 
20. mar. - 19. jun. 2020
34.498,-

20. jun. - 23. aug. 2020
37.998,-

24. aug. - 10. dec. 2020
34.498,-

11. dec. 2020 - 19. mar. 2021
Kontakt os

20. mar. - 17. jun. 2021
34.498,-


INKLUDERET

 • Flyrejse København til Lima retur på økonomiklasse
 • CO2-kompensation på flyrejser via skovrejsning i Danmark - læs mere her.
 • Bagage på flyrejsen – 1 stk. håndbagage og 1 stk. bagage til check-in
 • Lufthavnsskatter og afgifter på den internationale flystrækning
 • Flyrejse Cuzco-Lima på økonomiklasse
 • Private transfers og transporter med privat bil og chauffør
 • Offentlig 1. klasses turistbus Lima-Paracas, Paracas-Nazca, Nazca-Arequipa, Colca-Puno og Puno-Cusco
 • Flyvetur over Nazcalinjerne i 4 personers Cesna maskiner
 • Togrejse Aguas Calientes-Ollantaytambo på 2. klasse
 • Overnatninger i delt dobbeltværelse inkluderet morgenmad
 •   1 nat på Hotel Britania i Lima
 •   1 nat på El Elmancipador Hotel i Paracas
 •   2 nætter på Hotel DM i Nazca
 •   3 nætter på Casa Andina i Arequipa
 •   1 nat på Jardin el Eden i Colca
 •   2 nætter på La Hacienda Puno Plaza de Armas i Puno
 •   3 nætter på Ninos Hotel i Cuzco
 •   1 nat på Homestay i Chichubamba (under primitive forhold) 
 •   1 nat på Tunupa Lodge i Ollantaytambo
 •   3 nætter i telt på Inkastien
 •   1 nat på Ninos Hotel i Cuzco
 • Måltider som beskrevet i programmet
 • Nævnte rundture, udflugter og sightseeing er med privat lokal engelsktalende guide
 • Udflugterne til Ballestras øerne, flyvetur ved Nazca, Colcakløften samt Uros og Taquile foregår i mindre international gruppe
 • Trekket på Inka-stien er i en mindre international gruppe
 • Entre til Museo Santuarios Andinos
 • Entre til Machu Picchu med guide
 • Entreer ved seværdigheder
 • 10-20% rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 10% rabat på vaccinationer hos Rejseklinikken
 • 24 timer bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Indenrigslufthavnsskatter
 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales). Obs. Vær opmærksom på, at forsikringen skal dække trekkingrejser i alle højder. Gouda rejseforsikring dækker trekking i alle højder
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Entre til Huayna Picchu kr. 620,- per peson (skal bookes hjemmefra og er baseret på tilgængelighed)
 • Forplejning udover den nævnte, personlige udgifter og drikkepenge
 • Lufthavnsskat ved overflyvning af Nazca - 10 USD per person afregnes lokalt
 • Alt ikke beskrevet under "Inkluderet" 
Tilkøb
Herunder kan du se de udvidelsesmuligheder, vi kan tilbyde på denne rejse. Det er ganske uforpligtende at tilvælge udvidelser, som du ønsker at høre mere om, når du bliver kontaktet af en af vores eksperter. Efter du har valgt de ønskede tilkøb, skal du scrolle lidt op til priser (eller klikke her) og fortsætte bestillingen af et uforpligtende tilbud.
Amazonas forlængelse
Amazonas forlængelse 4 dage/3 nætter
Pris fra 5.498 kr./person
Moche forlængelse
Moche forlængelse 5 dage/4 nætter
Pris fra 7.398 kr./person
Manu forlængelse
Manu forlængelse 8 dage/7 nætter
Pris fra 7.998 kr./person
hotel i cusco
Tillæg for enkeltværelse - alle nætter
Pris fra 5.298 kr./person
Opgradering til bedre hoteller på hele rejsen
Pris fra 4.198 kr./person
Praktisk information

BEMÆRK: fra juli til oktober 2019 er Inca Trail udsolgt, hvorfor man uden mérpris, går den fantatsiske Salkantay rute i stedet

Sværhedsgrad: C - middelgrad

Bedste rejsetid: April til oktober (Inkastien er lukket i februar p.g.a. regntiden).

Type: Individuel trekkingtur med guide og kulturrejse med privatchauffør samt rundture i alle byer med guide og entreer ved seværdigheder.

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske (eksempelvis forlængelse til Amazonas)

Pakkeliste: Trekking

 

Foredrag
Periode
Kilimanjaro, Inkastien og Everest Base Camp
Østergade 5, 8000 Aarhus
28. jan. 2020 kl. 18:15

Peru og Inkariget
Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K
4. feb. 2020 kl. 19:30

Kilimanjaro, Inkastien og Everest Base Camp
Vestergade 13A, 8800 Viborg
5. feb. 2020 kl. 18:00

Kilimanjaro, Inkastien og Everest Base Camp
Søndergade 12, 7100 Vejle
19. feb. 2020 kl. 18:00

Kilimanjaro, Inkastien og Everest Base Camp
Slotsgade 16, 5000 Odense C
25. feb. 2020 kl. 18:00

MESSE - AKTIV FERIE - Inkastien til Machu Picchu
Aktiv Ferie – Lokomotivværkstedet - Otto Busses Vej 5A, 2450 København SV
15. mar. 2020 kl. 13:00

Kilimanjaro, Inkastien og Everest Base Camp
Oslo Plads 2, 2100 København Ø
25. mar. 2020 kl. 18:30
Vil du høre mere om rejsen?

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik