Malerejse på Sicilien

På Fattoria Mose arbejder vi omgivet af marker med økologiske appelsiner, citroner og mandler.


Vi flyver direkte fra København til Catania, hvortil vi ankommer først på aftenen. Herefter køres med privat bus til Agrigento og Fattoria Mose for indkvartering. 

Undervisning på Fattoria Mose kl 9 – 17, inkl. 2 timers frokostpause.

Fattoria Mose er en typisk, Siciliansk agriturismo, omgivet af marker med økologisk produktion af oliven, mandler og nødder. Vores værtinde og madmor, Chiara Agnello, har siden 2001 haft besøg af en engelsk malegruppe, og har derfor god erfaring med at huse kreative grupper. Se de skønne billeder på www.fattoriamose.com

Vi finder de smukkeste motiver i Fattoria Moses rustikke omgivelser, og har et dejligt, overdækket område til rådighed, hvor vi kan arbejde og lade vores ting ligge under hele opholdet. Chiara sørger for stole og borde, du skal selv medbringe alle nødvendige materialer – spørg evt. efter vores pakkelister for hhv. akryl og akvarel på info@kreativt-netvaerk.dk

Fattoria Mose ligger ca 4 km uden for Agrigento by, og stedet besidder præcis den ro og charme vi drømmer om, når vi tager udenlands for at male og søge ny inspiration.

Vi er blot 4 km fra Templernes Dal og 6 km fra stranden. Chiara sørger godt for sine gæster, taler et godt engelsk, og fortæller gerne om områdets mange muligheder. Hun er gerne behjælpelig med at arrangere dagture på den undervisningsfrie dag, for de som ønsker at tage på tur.

 

Undervisning på Fattoria Mose.

Du får rig mulighed for at eksperimentere med maleriets forførende verden. Hanne bruger selv mange grafiske greb, når hun maler, og hun deler generøst ud af sine egne processer og metoder.

Hvis du har lyst til at udvide dine maleriske processer med hjælp fra grafikken, vil du opleve at når du arbejder sideløbende med maleri og grafik vil de to kunstformer berige, understøtte og udvikle hinanden. Nye former, farver og kompositioner dukker op på lærredet i processen, du skal blot være bevidst om at gribe dem.

Ligesom resten af Sicilien er Fattoria Mose rig på historie og traditioner. Det nuværende hovedhus blev i 1800-tallet bygget med udgangspunkt i en herregård fra middelalderen, og resterne af den oprindelige gård kan stadig anes rundt omkring på stedet i dag. Dagen går med undervisning og inspiration i de skønne omgivelser.

Alle er velkommen på Hannes malekursus. Uanset om du er begynder, øvet eller erfaren maler, så vil du i ugens løb fylde din egen personlige værktøjskasse med de metoder og processer som passer bedst til dit unikke billedsprog, beriger dit udtryk, og understøtter dine kreative processer.

Undervisning på Fattoria Mose

På gårdens marker dyrkes økologiske mandler, pistachia, citroner, appelsiner, oliven, frugt og grøntsager. Hvis du følger stien mod Agrigento passerer du krogede oliventræer som er flere hundrede år gamle, du kommer gennem køkkenhaver hvor grøntsagerne bugner, forbi nøddehegn, og gennem frodige enge med vilde blomster.

Undervisning på Fattoria Mose.

Når du trænger til en pause fra maleriet kan du tage en svømmetur i Chiaras pool, som hun har designet og bygget for sin nevø. Poolen er 12 m lang, så her kan du tage nogle gode lange svømmetag hvis ryggen trænger til at blvie rettet ud efter en god dag med fordybelse og koncentration.

Efter endt arbejde og svømmetur, vil Chiara servere enkle, traditionelle Sicilienske retter for os i gården under skyggefulde træer. Når vi sidder omkring bordet føles det lidt som at være med i en gammel Italiensk film, stemningen overalt er meget autentisk, og bidrager til oplevelsen af at lade de nordiske farver og dufte bag os, for i stedet at male, smage og dufte et autentisk stykke Sicilien.

Undervisning på Fattoria Mose.

Sidste undervisningsdag med Hanne Ravn Hermansen og vores fantastiske,gæstfrie værter, søstrene Chiara og Simonette Agnello.

Søstrene er femte generation på gården, og de passer godt på familiens kulturarv og traditioner. Hovedhuset er fint møbleret med gamle arvestykker, som er fulgt med familien gennem generationer. De fleste værelser har dejlige store herregårdssenge og er møbleret med skabe og kommoder ligesom i stedets storhedstid. Værelserne er forskellige, og fordeler sig dels i det gamle hovedhus, dels i en nyere afdeling, med separat indgang ved siden af hovedhuset.

Efter en rolig morgen siger vi farvel til Chiara og Fattoria Mose og kører mod Piazza Amerina, hvor der er indlagt tid til et besøg ved Kejservillaen, som især er kendt for sine mange smukke, detaljerede og farverige mosaikgulve hvor jagtmotiver, dyr og kvinder er de gennemgående temaer. Entre er ikke inkluderet i prisen, betales på stedet.

 Herefter køres til lufthavnen for hjemrejse med ankomst til København lige over midnat. 

Afrejse
Pris
 
3. jun. - 10. jun. 2020
13.198,-


INKLUDERET

 • Fly København-Catania retur på økonomiklasse
 • CO2-kompensation på flyrejser - læs mere her.
 • Lufthavnsskatter og -afgifter
 • Indtjekket bagage
 • Kursusprogram med dansk underviser
 • Transfer fra Catania lufthavn til/fra Fattoria Mose, Agrigento (i forbindelse med hjemrejsen gøres holdt v. Kejservillaen)
 • 7 nætter på Fattoria Mose, Agrigento i delt dobbeltværelse 
 • Morgenmad, let frokost samt aftensmad med lokal vin 
 • Kaffe og te i løbet af dagen
 • 10-20% rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 10% rabat på vaccinationer hos Rejseklinikken
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

 

IKKE INKLUDERET

 • Rejseforsikring (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
 • Afbestillingsforsikring (koster 6% af rejsens pris og skal bestilles sammen med rejsen)
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Forplejning udover den nævnte
 • Personlige udgifter og drikkevarer udover den nævnte
 • Eventuelle udflugter under kurset
 • Eventuel turistskat (ca. EUR 2-3 per person/per nat)
 • Entré til Kejservillaen på hjemrejsedagen, ca. EUR 20 per person
 • Kursusmaterialer (skal medbringes hjemmefra)
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”

TILKØB

 • Evt. tillæg for enkeltværelse: 998,-
 • OBS!  Vi råder over 4 singleværelser med eget bad, resten er lejligheder med 1-4 værelser, hvor man må påregne at dele bad med de øvrige gæster i lejligheden. Værelser fordeles efter ”først til mølle”.
Tilkøb
Herunder kan du se de udvidelsesmuligheder, vi kan tilbyde på denne rejse. Det er ganske uforpligtende at tilvælge udvidelser, som du ønsker at høre mere om, når du bliver kontaktet af en af vores eksperter. Efter du har valgt de ønskede tilkøb, skal du scrolle lidt op til priser (eller klikke her) og fortsætte bestillingen af et uforpligtende tilbud.
Tillæg for enkeltværelse
Pris fra 998 kr./person
Praktisk information

Gruppestørrelse: Max. 14 deltagere

Type: Malekursus i gruppe med dansk underviser

Vejret: Palermo

Pakkeliste: Malerejse

 

I sit kunstneriske virke arbejder Hanne med maleri, grafiske processer, installationskunst og udsmykningsopgaver, samt kunstformidling og undervisning på blandt andet Statens Museum for Kunst.

”I min praksis kredser jeg omkring natur og kultur. Jeg arbejder med isolerede naturstykker, hvor noget er forsvundet, dele er blæst ud som et overeksponeret foto, verden iagttages i fragmenterede billeder, og måske samles den igen for vores øjne. Min kunst forholder sig til den menneskeskabte kulturelle natur, og den stedvis stadige oprindelige natur.”

Hanne er uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering, med afgang i juni 1988. Hun har siden suppleret med flere grafiske uddannelser i udlandet. Hanne er medlem af Billedkunsternes Forbund, Danske Grafikere, kunstgruppen Kromosom og Kvindelige Kunstneres Samfund.

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik