Rejser til Mont Blanc


Rejser til Mont Blanc

Sorter efter:
Vælg sortering

Brug for ekspert-rådgivning?

Kipling Travel er langt fra et internetbureau. Vi har højt kvalificerede rejseeksperter siddende, hvis eneste formål er at hjælpe vores kunder med at vælge (og skabe) den ferie, der skaber de stærkeste minder!

Vores dybe (nærmest nørdede) viden om destinationerne bruger vi til at oplyse om - og inspirerer til - områder, som langt de fleste rejsebureauer slet ikke ved eksisterer. Hvis du har behov for inspiration til hvilken rejse - eller destination - så ring til os.

Kipling Travel
Praktisk information

Med sine 4.807 meter er Mont Blanc Alpernes højeste bjerg. Faktisk er det Europas højeste bjerg, når man ikke regner Kaukasus-bjergene med. Mont Blanc – eller Monte Bianco på italiensk – betyder ‘hvidt bjerg’, og hedder formentlig sådan, fordi det altid er dækket af sne.

Bjerget ligger på grænsen mellem Italien og Frankrig. De to lande er forbundet gennem den 11,6 kilometer lange Mont Blanc-tunnel, der går fra Chamonix i Frankrig til Courmayuer i Italien.

Mont Blanc er et populært sted for skisport, bjergbestigning, vandring og klatring. Og i de billedskønne omgivelser forstår man godt hvorfor. Glæd dig til at opleve mageløse Mont Blanc.

Spring direkte til:

Det skal du opleve nær Mont Blanc

I Contamines nær Mont Blanc kan man smage fremragende oste

Oste fra Les Contamines

Omkring 30 km fra Chamonix ligger den lille perle af en alpeby, Les Contamines, i en højde af 1.164 meter.

Byen er særlig kendt for sine lækre oste, som sælges i hele Frankrig. Derfor kan det bestemt anbefales, at I tager forbi en af byens ostebutikker og smager på specialiteterne fra området.

Byen er relativt ny som skisportssted og er ikke overtaget af større betonbyggerier. De charmerende, træbeklædte huse er indbegrebet af autentisk fransk alpelandsby.  

Rejse til Les Contamines

Spørgsmål fra de rejsende

Mont Blanc ligger i den vestlige del af Alperne og udgør grænsen mellem Frankrig og Italien. 

Det bedst tidpsunkt at rejse til Mont Blanc er i sommerperioden, fra medio juni til ultimo september. I disse måneder er der mindst risiko for nedbør. 

At nå toppen af Mont Blanc er for den erfarne vandrer eller bjergbestiger, som i forvejen har en god fysisk grundform og et godt helbred. Udover fysisk udholdenhed, er det nødvendigt med mental styrke, da man er afsted hver dag i 10-14 timer, og sværhedsgraden kan blive påvirket af aktuelle vind- og vejrforhold. Du kan læse mere hvad det kræver at bestige Mont Blanc her

Vores selvguidede trekkingruter rundt om Mont Blanc er mindre fysisk krævende og består af ca. 4-7 timers vandring om dagen. Derudover er vandreruterne mindre udstyrstunge og jeres baggage bliver transporteret mellem overnatningsstederne.